45063
10255461851509447102.jpg
  • GregSB
    Jól van, egy bukás lesz az egész, senkinek nem fog kelleni egy négyzetes óra. Ha nem lesz bukás akkor az meg kifejezetten csak a tinik miatt lesz. Hiszek nektek!

(bebookmarkolom ezt a kommentet hogy 1-2 év múlva majd jókat nevessek rajta)
  • rooney8
    nekem az új iphone is, és az óra is tetszik (legalábbis külsőre). még a korábbi szivárgott képeknél mondtam is, hogy ha összhangba hozzák a csíkokat és a hátlap színét, akkor nekem okés. az óra viszont már neccesebb. külsőre az is bejön, de funkcionalitás terén... hát nem tudom, lehet valakinek jó, de én egyelőre nem érzem úgy, hogy nagy szükségem lenne rá (és most akármelyik okos órára, nem feltétlenül erre). jelenleg ezer másra kell a pénz, és nem érzem úgy, hogy nagyon elől lenne a prioritási sorrendben :)
    iphone meg a szokásos, minden erősebb meg jobb benne (bár 1gb memória érdekes...) és még megspékelték az extra méretekkel. külsőre nekem tetszik, szóval tényleg csak a szokásos. (nekem pl. az 5s asztroszürke nagyon nem jött be)
    Utoljára szerkesztette: rooney8, 2014.09.10. 12:50:25
  • Tikal #40367
    hagyjad, nem érti...
  • Jim Morrison
    #40364 :(
  • GregSB
    Ok. Kérek egy részletes statisztikát, országokra, életkorra, nemekre, és jövedelmi szintekre lebontva, hogy alakultak a négyzetes vs kerek órák eladásai.

Bár tudom hogy karóra-eladás / trend szakértők országa (is) vagyunk, és inkább nektek kéne hinnem ahelyett hogy elhigyjem: az Apple csak formalitások miatt vett fel egy hadseregnyi divatszakértőt és igazából nem gondoltak bele egyáltalán kinek fog és nem tetszeni ez a négyzetes dizájn. Bárcsak megkérdezték volna a magyar szakértőket, ők megmondták volna hogy csakis kerek óra jöhet szóba!
  • Tikal #40364
    Ezt most már direkt csinálod nem? :DD

Persze hogy van egy rakás négyzetes óra, de azt néz már meg hogy ez hány százalékát teszi ki a gyártók kollekciójának...

HeLLO, kezdem azt hinni hogy te tényleg egy másik dimenzioba kerültél, az Apple-ébe...
  • GregSB
    iPhone csak akkor kell hozzá ha kell GPS és Wifi. Egyébként el tudsz menni futni / fitneszelni vele és mindent mérni fog, csak a lokációdat nem.
  • GregSB
    iPhone csak akkor kell hozzá ha kell GPS és Wifi. Egyébként el tudsz menni futni / fitneszelni vele és mindent mérni fog, csak a lokációdat nem.
  • Jim Morrison
    van ilyen != minden második embernek ilyen van.

+ amint látod ezek elegánsabb órák, nem olyan amit sportoláshoz, mindennapokhoz használnak (persze van olyan is ...)
  • GregSB
    Helló, te egy párhuzamos univerzumból írsz?
  • Jim Morrison
    pont az első mondatod miatt mondtam :p

passatgt: ebbe bele sem gondoltam, hogy vinni kell futáshoz az iphonet. Ha jól emlékszem azt mondták a telefon gps ét használja többek között. bár sokan viszik a telefonjukat futáshoz (karon lévő tokba beleteszik), de ez mondjuk egy 6 plussal már tényleg necces...
  • GregSB
    Nagy telefonokhoz nagy banner dukál

Ideiglenes amíg valami jobbat összekalapálok. Ha valakiben van motiváció valamit összeheggeszteni akor hajrá, nekem most nem sok szabad időm van :)
  • Tikal #40357
    Kölykök imádni fogják, üzengetnek majd egymásnak órán :)
  • Tikal #40356
    Senki nem mondta meg a frankót, de gondolod ha a négyzetes forma jönne be az embereknek, akkor az óragyártók nem azt nyomnák orrba szájba?
  • passatgt
    Nekem tetszik az óra kinézetre, de értelmét továbbra sem látom, de majd real-world kiderül. Az külön érdekes, hogy kell hozzá az iphone, így a fitnessz vonal alapból kiesik. Vérnyomáson kívül nem mér semmit, health vonal megintcsak kiesik. Az ilyen rajzolgatós szívdobbanásküldős meg tipikus gag-feature, egyszer kipróbálja az ember és soha többet.
  • Jim Morrison
    jó nagy lett a banner... :D
  • GregSB
    Ha visszaolvasol akkor azt írtam hogy alapvetően nem tetszik.

Én csak azt nem tudom elviselni amikor emberek megmondják a frankót Ízléssel kapcsolatban a saját ízlésük alapján. Nincs azzal semmi baj ha nem tetszik valakinek, de ne mondja már hogy senkinek nem fog tetszeni csak tiniknek.

Mintha olyan nagy piaci rálátása lenne ízlésekre / trendekre...
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.09.10. 11:54:05
  • Tikal #40352
    lol, micsoda hasonlat
  • Tikal #40351
    OMG, neked is kimaradt valami úgy látom..házi feladatként számold össze hány négyzetes órát látsz: Patek Philippe 2014-es kollekció

Senki nem mondta, hogy nem lehet egy óra négyzetes, minden neves gyártónak van, de elenyésző számban, gondolod hogy véletlenül?
  • Tikal #40350
    pff, most komolyan? ...

Biztos vannak olyan emberek akiknek jobban tetszik a négyzetes forma, gondolom ezért négyzet alakú a karórák többsége már 200 éve.. aham...
  • oneal1
    nem estem hanyatt ettől a tegnapi produkciótól :)

kézbe kéne fogni a sima 6 ost, bár nem szeretem a nagy telefonokat :S
  • Botond #40348
    Túlnyomó részt a kerek óra design az elterjedt, ez igaz. De közel sem annyira formabontó, vagy valóságtól elrugaszkodott egy nem kerek óra, mint ti állítjátok. Az autók is többnyire manuális váltóval szereltek, de mégsem olyan formabontó kuriózum egy automata váltó.
  • Botond #40347
    Az óra az kerek, nyilván. Szegény Philippe Patek bácsinak nem szóltak erről és most itt tolja a szar lekerekített sarkú négyszög órákat a budget kategóriában 4-13 milláért. Micsoda mázli, hogy megvilágítottad neki a dolgot, most majd jól kivonul a piacról!

Az óra mutatja, hogy mennyi az idő ez az egyetlen alapdefiníció van hozzá, a többi szabadon választható feature. Kinek ez kinek az tetszik.
  • dzsegameló
    Általánosságban egy óra az kerek.
    Nézd meg a klasszikus órákat, szinte mind kerek, bár gyártanak szögletest is de a 80-90%-a az óráiknak kerek.
    Most direkt körbenéztem és kevés a szögletes . Ezeket néztem: Tissot, Tag Heuer, Rolex, Certina, Omega
  • Jim Morrison
    ezzel kapcsolatban: a videón a paypass terminálon volt ilyen ledsor. Ez most kelleni fog (visszajelzésnek) vagy nem? ugye az csak a ledsor, gondolom nem spéci terminál, ergo nem kell, ebben az esetben itthon is jó, nem hiszem, hogy most még ilyen 'kiegészítők' is beszereznek hozzá az eladók.
  • G_ArchAngel #40344
    Ez igaz, de egyelore rajtad kivul meg senki nem mondta, hogy jo, toled meg nem is vartunk mast :)

Semmi ketseg, hogy ennek ellenere fogyni fog szepen.
  • GregSB
    Jah, nyilván a tiniknek szánják a 18 karátos arany változatzot, meg a stainles steelt acél szíjjal :D

Ne nyilatkozz már általánosságban ízlésről. Képzeld lehetnek olyan emberek akiknek ez jobban tetszik mint a kör alakú óra. Én pl ismerek olyan 30-40 közötti nőt, aki régi kocka Casio-t hord :D
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.09.10. 11:22:09
  • G_ArchAngel #40342
    Annyira nincs elterjedve, hogy meg most is buszken jelentik be, ha valahol lehet vele fizetni. Orulok, hogy otthon ilyen elterjedt, itt talan tudnek mondani 5 junkfood lancot, de pl. a tomegkozlekedesi eszkozokon is csak a lent emlitette EE ugyfelei tudnak fizetni, a tobbi szolgaltatoe nem.
  • Tikal #40341
    Remélem viccelsz. Egy óra ugye eleve kör alakú, ez a classic design, nem véletlenül, a Watch pedig úgy néz ki mint egy némelyik farmergyártó divatórája vagy egy mini iphone a csuklómon. Lehet, hogy a Moto 360 nem jön be mindenkinek, mert nagy, de mi lett volna ha az Apple is ilyet készít két méretben mint ahogy a mostanival is tette? Egy női kerek karórát meg egy férfi kerek karórát? Máris több esélyt láttam volna rá, hogy akár komolyabb emberek is felveszik. Persze a potenciál így is benne van, és okos kis cucc lett, biztos menni fog a tinik körében és kasszasiker lesz :)
  • Tikal #40340
    ah ok. egyébként úgy tudtam otthon eléggé elterjedt már a paypass, nem gondoltam, hogy nálatok pont nem.
  • GregSB
    http://www.apple.com/iphone/compare/
  • Tikal #40338
    Hogy ez az appleblog mekkora egy fos oldal... belenéztem az uj videojukba, mogyorosi csinálta az uj termékekről, hát én csodálkozom hogy ezt a tartalmat ma el lehet adni, borzalmas amit művel, a folyamatosan próbál vicces lenni, de inkább ilyen erőltetett..pff... marad a szifon.com
  • GregSB
    +1:

nem tudom linkelni a képet de van egy Home Automation-ös app rá már most, amivel tudod kapcsolgatni otthon a lámpákat, zárni / nyitni az ajtókat.

Szól ha elmész otthonról és felkapcsolva maradt valami, 1 gombnyomással lekapcsolhatod.
  • GregSB
    Itthon (legalábbis Budapesten) minden második sarki közértben látok PayPass terminalt. Nehogymár Londonban ne legyen ennyire elterjedve!
  • GregSB
    "Egyébként design-ban a Moto 360 veri a Watch-t, ami elég ciki..."

Ezt azért így ne jelentsd ki. Pl nőknek kifejezetten nem tetszik a 360, túl nagy a kezükre és férfias. Nekik a kissebb Watch jobb választás lehet valami csajosabb szíjjal.
  • G_ArchAngel #40334
    Az NFC/ApplePay-re utaltam. Az egy olyan feature, mintha az ora automatikusan inditana a Ferrarikat es Lamborghiniket. Kb. ennyire elterjedt meg UK-ben is.

Ja es UK-ben asszem csak EE ugyfeleknek elerheto, azaz a mobilelofizetok 20%-nak, az amugysem elterjedt szolgaltatas. Zsenialis.
    Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2014.09.10. 10:50:50
  • Tikal #40333
    Moto 360-at márciusban mutatták be.. és most tudod megvenni. mintha nem tudnád hogy megy ez...

Egyébként design-ban a Moto 360 veri a Watch-t, ami elég ciki...
  • Kongy
    Ez várható volt, azért mégis leginkább az USA-ban van nagy keresete az iPhone-oknak. Felmész ebay-re is, az első 1000 találat tuti USA.
  • GregSB
    Sajnos eleinte csak USA-ban lesz elérhető (Októbertől). Még nincs infó róla mikor jön EU-ba.
  • G_ArchAngel #40330
    Mar csak az uzletekbe kellene - ja, ott nincs!

De videon impressziv :DDD