iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Szerintem ha Find my iPhoneon bekapcsolod a "Lost mode"-ot, azzal egyben jelzés is az Applebek hogy eltûnt / ellopták

Mind kettõtöknek köszönöm szépen a segítséget. Az valamilyen szinten megnyugtató,hogy nem fogja tudni mire használni.
De attól még telefon nem jön vissza.

Esetleg még ha felhívom az apple-t, akkor le lehet tiltatni teljesen is a telefont?
GregSB
Nem tudsz tenni semmit, csak annyit hog Find my iphoneon elveszettnek jelented.

Az meg nem mese habbal hogy csak koddal tudják újratelepíteni, ez tényleg így van, ha restoreolják akkor kérni fogja a tulajdonos Apple ID-jét és jelszavát,

szóval alkatrész ek os csak minimálisan tudják eladni - az alaplapot ami a legnagyobb érték a telefonban pl a kutyának se fog kelleni, mert bármibe beleszerelik kérni fogja a jelszót.

asysoft
Ebben a szituációban maximum annyit tehettek, hogy letiltjátok, sajnos nem nagyon lehet arra számítani, hogy megkerül. De a tolvaj maximum annyit fog tudni vele kezdeni, hogy eladja alkatrésznek, pont az iOS7 restore-ral kapcsolatos funkciója miatt (utoljára használt Apple ID-t kéri).
A telefon pozíciója nem fog eljutni hálózati kapcsolat nélkül az Apple-höz, így igen, még külföldön is szükség van adatkapcsolatra a használatához. Kikapcsolási letiltást könnyû lenne kijátszani, hogy mást ne mondjak, kipattintják belõle a SIM-kártyát, már nem csatlakozik a hálózatra.

/*WTF?!*/

Üdv!

Egy elég fogós kis kérdésem lenne!

Adott egy iPhone 5S amit elloptak egyik családtagomtól külföldön.
Na most ez az iphone keresés reklámnak nagyon jó, de ha kell is akkor nem lehet használni,alapból kell hozzá roaming külföldön amit nem sokan szoktak bekapcsolni. De ha ez valakinek meg is van akkor is hiába a kód az ujjlenyomat, az akármi fogják és kikapcsolják(mivel az apple-nak nagyon nehéz lenne beletenni a rendszerbe,hogy kódot kérjen zárolt képernyõnél a kikapcsoláshoz.) Így konkrétan semmit nem lehet vele kezdeni. Esetleg az apple nem tud ránézni,hogy hol van? A készüléket le tudom-e tiltatni az apple-nél(Mondjuk ettõl a telefon nem jön vissza)
Van valami olyan az IOS 7-be ,hogy újratelepíteni se lehet kód nélkül, de szerintem ez is mese habbal.
Tehát kérdezném,hogy az adott szituációban mit lehet tenni?
rooney8
ez a 7.1 i4-en valami fenomenális 😄
mondjuk azt hozzá kel tenni, hogy 7.0.4 tele volt jb-s szeméttel és tetû lassú volt már
próbáltam 7.1-en is a tethered jb-t, de a cydia kb. használhatatlan, úgyhogy nyomtam újra egy restore-t és most jb nélkül tolom, míg nem lesz normális jb. gondolkoztam, hogy visszategyem a 7.0.4-et, hogy legyen jb, de annyira jó sebességben a 7.1, hogy végül nem tudtam rávenni magam. még ios 6-ra tudtam volna visszamenni, de már annyira megszoktam a 7-et, hogy arra sem akartam. (sõt még ios 5-höz is van shsh-m... 😄)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

mousee
Update:

Szavam nem lehet, csak hülye hiperaktív voltam, a tanácsotokra hogytam a francba, had merüljön. Tegnap este picit kimozdultunk ismerõsökkel, lõttem kb 40 képet (amibõl természetesen kb 30 szemét 😄), shazam-al begyûjtöttem 8-10 számot, csináltunk pár idióta vine-t, közben meg ment a kommunikáció a face-en is. Most épp 15% körül van az akksi, mindezt úgy hogy használat: 5 óra 15 perc, készenlét 2 nap 4 óra. Ez így már határozottan a vállalható kategória 😊

Most vidámság van, el sem tudom mondani mekkora megváltás egy BB-rõl átváltani 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

asysoft
Úgy tûnik, 7.1 tényleg helyrerakta a respring problémát, és számomra a TouchID is rengeteget javult. Eddig olyan 3-4 próbálkozásból egyszer akadékoskodott, most meg szinte mindig tökéletesen ismer fel.

/*WTF?!*/

GregSB
Csak Mac-re / OS X-re van. Windows / Linuxra nincsen.

k0trapali
Van iMassage PC-re? Vagy valamiféle úton módon tudok oda üzenetet küldeni a laptopomról?
robotnyk
legközelebb merítsd ki 1%-ra, és úgy töltsd fel 100-ra. emellett kell 1-2 ciklus az akkunak hogy elérje a normális üzemidõket, bár az egy éjszaka alatti 20-30% még így is soknak tûnik azért, de ki tudja...
mousee
Restartot már csináltam párszor, nem igazán hatotta meg a dolog sajnos, sõt iTunes-al újrahúztam frissen az egészet, mert írták hogy OTA update néha bajos. Most már inkább kikapcsoltam az akkuszázalék jelzést, így nem idegesítem magam, és várom a 7.1.1-et, ami véletlenül csendben sunyiban helyrerakja majd :S

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

robotnyk
ezekkel a beállításokkal gyárilag sem lesz baj. amit említettem, frissítések után, vagy esetleg 1-2 memory leakre hajlamos 3rd party appnál elõfordul ilyen, de egy restart meg szokta ezt oldani
mousee
Van pár dolog, de egyik mellett sem lila, valamelyik elõtt még jel sincs.
Alkalmazásfrissítések a háttérben
Helymeghatározás
Rendszerszolgáltatások.

Ma reggel is furcsa volt, egész éjjel töltõn volt, amint levettem, 98%. Most épp 76, úgy, hogy jóformán semmit sem csináltam vele, csak átnéztem a beállításait (max 5 perc), meg háromszor felnéztem fészre, kb 1-1-1 perc.

MerlinW
FindMyiPhone, rendszerszolgáltatások, mint Wifi hálózat keresés, stb? Lila ikonnal jelzi ami éppen használja.

[merlinw.org]

mousee
fb, idõjárás, kamera, messenger, siri. Összesen ezek használnak GPS-t, ebbõl most a sirit kilõttem. Háttérfrissítést is picit kigyomláltam, de ott sem volt max 4-5 app.

Meglátjuk, köszönöm a tippeket.

Nézd meg a beállításokban mi használja a gps-t vagy a háttérben frissítést. Nálam volt itt egy jó pár app aminél teljesen felesleges, hogy a háttérben frissítgessen.



Akciós a Republique



Dzsega
Nah sikerült kicsinálnom...
Most már nem tudom sem DFU sem pedig Recovery módban visszaállítani. Hol 21 hol 11-es hibakódot kapok...
Kezdem bánni, hogy megvettem...

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

robotnyk
nem, de nem kell feltétlen csapkodni még az asztalt. updateltél is, szóval csinálj egy olyat, hogy lõjj ki minden appot a háttérbõl, aztán indítsd újra a telefont
mousee
Sziasztok,

Kérdésem volna. iPhone ennyire nagyon nem bírja a töltést, vagy én fogtam ki egy gyári hibásat szerencsésen?

Este feltöltöttem, és levettem a töltõrõl, reggelre már 70% körüi volt az akksi, úgy hogy nyomkodtam nap közben, most épp 30%on van. Ez normális, vagy csapkodjam az asztalt a ténél?

Ez alapján 78%-s a 2,5 éves i4-m akksija... érzetre ezt egy kicsit sokallom. 😊

www.smart-bus.hu

dzsegameló
Nem JB-s. Hibásként vettem tegnap, hogy nem mûködik (recovery módba ragadt), kapott egy teljes restoret azt frankón ment minden, de egyszer csak kihalt a kis fény belõle...
Ha töltést kap csak akkor hajlandó bekapcsolni, majd pár másodperc múlva kikapcsol. Vagy akksi vagy kontakt hiba okozza a dolgot szerintem, mert tegnap csurig fel lett töltve és teszt miatt 2-3 alkalommal újra is indítottam, plusz egyszer töröltem és beléptem a saját appleID-mmal is, hogy teszteljem néhány napig.
Meg ami még az akksi ellen szól, hogy állítólag az elõzõ tulaj már cseréltette, plusz tegnap sem kapcsolt be de miután kapott töltést nagyon hamar 60%-os töltöttséggel rendelkezett (persze közben végig ment a restore de annyi idõ alatt nem lesz egy 0-ás akksi 60%-os.

Szeretem a munkát, leny?göz, képes vagyok órákig ülni és nézni.

GregSB
Azért kérdezem mert ez tipikusan az az eset (nem bír tovább bootolni almalogonál) amikor összefossa magát egy jailbreaket rendszer. Ha ez van akkor totál felesleges bevinni bárhova es kockáztatni hogy kontár kezek szétszedik, ilyenkor csak a restore segít.

GregSB
Jailbreakelve volt?

GregSB
Mielõtt elvinned bárhova csinálj rajta egy DFU-s restoret.

Keress ra gugliban hogy kell DFU-ba tenni telefont.

mousee
Bár egyik sem a felsoroltak közül, de amikor nekem volt gondom, akkor õk segítettek, és nagyon le a kalappal módon. Sürgõs volt, mert pont utaztam külföldre, kellett a gép, vasárnap is megcsinálták mindenféle felár nélkül. A többirõl sajnos nem tudok nyilatkozni, ha almás cuccal gond van, én tuti hogy ide hozom.

Dzsega
Kéne egy kis szervizes segítség. Egy i5-rõl lenne szó ami játék közben kikapcsolt azóta nem indul el, csak fel-fel villan a kijelzõ az alma logóval, ha töltõre rakom, egyébként nem csinál semmit.
A következõ szervízek jöhetnek szóba (a többi nem mert nagyon kiesnek az útból, így is kerülni kell):
http://iphoneszervizbuda.hu
http://www.iphoneszerviz.hu/ (van csomagküldés)
http://www.iphone-szerviz.net (ez van a legközelebb, ráadásul 9-kor nyit)

Pécsrõl megyek oktatásra 10-re a dandár utcába (9 ker) és kb 14-ig leszek ott. Nem szeretnék nagyon elidõzni, mert nem egyedül megyek.
Ha nem lenne gond az idõ akkor i-doki-t választanám, mert múltkor is jól dolgoztak.
Az utolsó amit linkeltem teljesen jó helyen van, hamar odaérnék ráadásul már 9 kor nyit így nem is késnék, de egy aluljáróban van az üzlet és lényegesen olcsóbb mint a többi szervíz.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

rastaman
grat! ide meg "csak" egy MBP kellene, hogy meglegyen a kör. 😊

mousee
Nem bírtam magammal, egyszer élünk alapon megvettem. Frissítettem 7.1-re, feltettem az appjaimat, leszinkronizáltam a podcasteket, hallgattam egy kis match zenét. 1,8 Gb foglalt, 4,2 szabad. És innentõl már csak a fényképek és a videók foglalják a helyet, amit takarítok 2-3 hetente. Játszani nem akarok rajta, arra ott az iPad, és a MBP.

Egyelõre jónak tûnik, pár hónap múlva visszatérünk rá hogy anyázok-e a kevés memó miatt 😊

The circle is complete. MBP 5,5; iPad mini; i4S 😊

LoDMaSt
Nekem is bõven elég. Zenére van ipod, fényképezni nem fényképezek telefonnal annyit, arra van fotógép, játszni nem játszom, 16gb-os i5-ön foglalok vagy 5gb helyet mindennel együtt. Csak hogy legyen még egy ellenvélemény. 😊

@ Hellomarci

MerlinW
Azért gondoljunk azokra is akik nem játszanak a telefonon, ahogy pl én sem. Máris mindenre elég az a 8GB.

[merlinw.org]

1 szókirakó és csá. 😊

MerlinW
Én is tök jól elvoltam a 8-as i4-el. Nem kell minden sza*rt telepíteni. 3-4 játék, pár zene album meg a szükséges appok. Bõven elég. Most a 16-os i5-ömön is minding van 3-5GB szabad hely.

[merlinw.org]

passatgt
most kezdték el árulni 8 gigás 5c-t is, szóval lehet, hogy elég😄

SötétBarom
Szar. Minimum 16. Megállás nélkül azzal fogsz küzdeni, hogy kevés a hely.. A 3GS-nél még elment, de ma már egy egyszerûbb játék is simán giga körül van méretben..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

mousee
Most nagyon számolgatok magamban... ami rajta lenne:

3 podcast csak legfrissebb részei (1-1 órásak), viber, egy fuel tracking app, valami sporttracker (futás/bicaj), és a fényképek+videók amiket csinálok vele (ezek meg takarítva lennének idõnként). Talán még 1-1 játék, de azokra inkább ott a tab. Ezek alapján elég lenne a 8 giga, aztán meg majd jön a valóság, és jól pofáncsap 😛

robotnyk
szerintem a 8 nagyon kevés. eleve abból lejön vagy 2 az oprendszer miatt
mousee
Sziasztok,

T-nél van akciósan i4S, 8 gigás, egész pofás elõfizuval. Mivel már van macem, és ipadem is, ezért már csak a teló hiányzik, az 5 nekem már méretre nem gyerebe, szóval ez most nagyon csábító.

Csak az a parám, hogy ez a 8 giga nagyon kevés... igaz zenére van iTunes match-em, az nem foglalna helyet. Kérdés:
Ha kb kéthetente letakarítom a telót (fotókat és képeket gépre rakom), akkor mennyire lesz nagyon szûkös a 8 giga?

Kevés app lenne rajta, azokra itt az iPad, kérdés hogy szerintetek érdemes-e megvenni? Kinézetre ez a kedvenc telóm, ismerõsöm sima 4-es telefonját szoktam nyomkodni, tempóra nekem az is fekszik, gondolom akkor az S-el sem lesz bajom.

Vevõs, vagy nem vevõs? 😊

clio1616v
nem ízlésficam ez hanem konzervativizmus

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

kakaoskalacs
Igen, tudom mit beszélek és nem is a meggyõzés a cél nyilván ízlés kérdése.
Nekem teljesen bejött a régebbi dizájn és lehet azért mert egy õsrégi 3G iphoneom volt az 5s elõtt így nekem a mai napig sem sikerült teljes mértékben azonosulnom ezzel a megjelenéssel. (a youtube ikont pl egyenesen imádtam meg az összes többit is ugynézki ez izlésficam) 😊)

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

GregSB
Biztos a 7-esre akartad írni hogy giccses? Szerintem pont az iOS6 és régebbi ikonok / UI a giccsesek a kamu üvegbuborék effektel meg elõzõ századi eszközökkel (régi óra, iránytû, stb).

(ez az elsõ iPhone OS)

kakaoskalacs
ezt veretem gyári és amúgy marhajó

Pusztán a minimál dizájn ikonok amik komolytalanná teszik szerintem, vagy én vagyok maradi és beérném kevésbé giccsessel is.

Jim Morrison
nem

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Rage47
minden telefon olyan, ha gagyi hátteret teszel be...
kakaoskalacs
Hú tökjó, hogy 7.1-el megszunt a béna fagyásos probléma 5S-en, egyre jobban tetszik az ios7 dizajn is, mintha gyorsabb is lenne. Bár még mindig olyan ha szines hátteret rak be az ember mint valami játéktelefon lenne de legalabb megbizható 😄

5C 7.1 (frissítés elõtt és után sem volt jó) és egy 4S 7.1 (ezen most volt clean install)

Másik kártyával sem mûködik, kipróbáltam a cégessel. Fura.



GregSB
Milyen készulékekrõl beszélünk?

Rage47
akkor másik mikro simet belerakni és azzal tesztelni