Feltörték a Windows Vistát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egy ócska régi lejárt szavatosságú lemez. A Ferrari lopásnak annyi közve van az illegélis szoftvermásoláshoz, mint Gizikének a gõzekéhez.
Amit lemásolsz, azzal új terméket hozol létre, az ereeti továbbra is a tulaj rendelkezésére áll változatlan formában. Ha egy super-androiddal képes lennél autókat másolni, és lemásolnád magadnak a szomszédod Ferrariját, az biztosan nem haragudna érte, sõt valószínûleg megkérne. hogy csinálj neki is egy "biztonsági másolatot" a szeretett Ferrarijáról :<#love11>#love11>
Aki pénzt kér a szoftvereiért azzal persze nincsen baj. De aki követeli a lóvét a digitális adatkupacaiért, privát bsa/gestapo pribékeket tart fenn a lakosság terrorizálására, képes kisdiákok tízóraipénzét kikövetelni magának, na az a cég a valódi bûnszervezet.
(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Starcraft + Diablo III - esemve
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Feltételezem, hogy a "better security"-nek van valami ára, pl. sok assert van a kódban, esetleg még valami internál contract programming-ot is alkalmaztak, persze ez mind csak vak feltételezés. A grafikai motor is biztos többet eszik mint az XP-ben, .NET Framework alapértelmezetten, stb. de azért mégis túl nagy, ez kétségtelen. Habár emlékszem a Beta1 800 MB körül zabált, úgyhogy jócskán lefaragták.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Én alapjában véve gamer vagyok, de elég sokminden mást is csinálok a gépen, szóval jó lenne a vista, dx10 miatt egyszer úgyis át kell állni(gondolom ebbe már benne van egyébként?). Na most..nekem 1Gb ramom van egyelõre. Kérdésem az lenne,hogy 1gb-al a játékok hogyan futnak az xp-hez képest?Többet swap-ol?Kevesebbet? Grafikai teljesítményben hogyan viszonyul az XP-hez? Próbálkozni nincs kedvem, mert van egy jól belõtt xp-s rendszerem, és a család rólam filmezik, és csinál mindent, ezért nem szeretnék több napig ezzel szenvedni. Hálózatkezelése milyen?(cod2-es szervert futtatok)
Hogyan? Assemblerre kell fordítani, így közel áll a "gépi kódhoz" amit a proci könnyebben ért ezálltal gyorsabb is. Szerintem a Vistában is van ilyen trükk, hogy gyorsabban mõködjön pár számítás,átkódolták, nagyobb lett de gyorsabb. Szerintem csak ez indokolhatja a nagy méretet.
akkó' ne szójjá be'....'
dolgozzá' PS3-on....
majd szójjá, ha tucc, veszünk mi is, muhahaha....
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Mi ez ovoda? 😊)))muhahahaha
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
gondolkodtam rajta, hogymajd megveszem de így... asszem felrakom majd az 1-2hónapon belûl várható minden szartól megszabadított kipucolt verziót. Na ha aztadná MS pénzért azt megvenném.....
akkor álljál neki mondjuk könyvelni, ABEV programot használni, vagy játszani.
Évente 2*1 hónapot tölt vmelyik disztribúció a gépemen, de sajnos munkára nem igazán tudom használni, így delete.
És asszem sokan vannak így.
Mondjuk aki netezik + csetel + krak-out-tal játszik (tudom hogy van régebbi FPS is Linux alatt) annak tökéletes alternatíva, annak kár is megvenni vagy lopni az XP-t.
Csak kevesen vagyunk így.
ui. bár ez minden ilyen cikkben hasonló vitákat vált ki :-)
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Nekem pl. most egy Gentoo Linux (jaj, bocs, lefelejtettem a fost, szóval fos Gentoo Linux) van fenn, és jelen pillanatban összesen 168M memóriát eszik (futnak a következõ programok: Firefox 5 tabbal, köztük Gmail, prog.hu, sg.hu, webszerver, ftp-szerver, adatbázis-szerver, zenelejátszó, grafikus felület 3 darab, egyenként kétképernyõs asztallal, SSH-daemon, Cron-daemon, tûzfal, és pár rendszerfigyelõ kis bizbasz). Alapból, ha csak a grafikus felület és a háttérprocesszek futnak (tehát semmi böngészõ-zenelejátszó-irodai program, stb), átlag 91M ramot szokott enni. A vinyón a teljes rendszer a sûrûn használt programokkal (köztük egy komplett Windows-emulátorral, ha pl. webfejlesztéshez IE-re van szükségem) nem foglal többet 2.5 gigabyte-nál. Ennyit az erõforrások hasznos felhasználásáról.
Nem, nem akarok Vista-flame-et elindítani, bizonyára oka van, hogy akkora vasat eszik, bár mikor kipróbáltam az RC2-t, nekem nem jött be, a WinXP sokkal barátságosabb.
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Nincs 30 napos trial Ferrari, ez tény. De ha lenne, ugye nem mondod komolyan hogy nem használnád ki... Fõleg úgy hogy senkinek nem okozol vele anyagi kárt.
Az üzleti felhasználás is teljesen más, nekem egy fillér hasznom nincs a PS-bõl, csak pár nonprofit hobbiweboldal dizájnját csináltam vele, meg egyéb, tök öncélú dolgokat.
Vinyók bõven 100 g n felül vannak, viszont a ramok..
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Most õ nem dolgozik a kalóz X3-ason, de konverzió miatt tûrni kell neki a cégnél. Szóval ilyen is van.
Persze nagy gondot jelenthet, ha a befektetett pénzt nehezen, vagy sehogy nem tudod majd visszahozni, és ez sajnos sok esetbe igaz, de ezért nem a szoftvercégeket kell okolni... hanem a jó, nagy, szép, aranyos, mindenttudó és tévedhetetlen államot. Tanulsz és aztán munkanélküli leszel... na ez még ingyen sem kifezetõdõ nemde?
Különben nem tanul senki sem Ferrarin autót vezetni, sajnos még 30 napos Triál sincs... 😊
Én is más hobbi után néznék,de már van vmi alap ismerettséged,nem vagy titkárnõ szintû a PS hez,aki rinyál ha nincs ott a word ikonja az asztalon...
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Különben a magamfajta koca-fotosoppostól nem kéne sajnálni a warez verziót, abszolút nem vagyok piac az Adobe számára. Ha nem lenne warez, nem használnám, más hobbi után néznék és ennyi. Vagy használnék Gimpet, vagy egyéb free cuccot. Sem az Adobe-nak, sem másnak nem fizetnék se így se úgy, így kárt sem okozok azzal hogy nem veszem meg.
A win más tészta, mert az nélkülözhetetlen, és nincs alternatívája (nem, a Linux nem az, legalábbis számomra) XP-bõl most is legálisat használok. Félig legálisat, mert az asztalira és a laptopra ugyanarról a CD-rõl van feltelepítve, de az bolti, dobozos változat - tiszteletben tartom a Microsoft jogait, de azért balek sem vagyok, hogy kétszer megvegyem ugyanazt.
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Amúgy meg egész korrektül néz ki a graf felülete a vistának, kimondottan tetszik, bár szerintem még akkor se kéne ekkora gépigény neki teljes grafikán...
De majd még tuti csiszolnak ezen is, elõbb vagy utóbb az általam használt progik/játékok miatt kénytelen leszek én is áttérni vistára, de remélem addig kijön az sp1-2 hozzá, amiben a kezdeti gyermekbetegségeit kijavítják.
Amúgy meg szerintem MS mostmár tényleg belehúzott fejlesztés terén, mert észrevette, hogy elkezdett nyomulni a konkurencia, még ha csak kis léptekben is... De egy monopol helyzetben lévõ cégnek -üzleti szempontból- minden konkurenciát le kell gyûrnie minél hamarabb. Ennyi. Pénz-Pénz-Pénz.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
+ egy fejletebb grafikai motor. Windows Server 2003 R2 a telepítést követõen 100 MB alatt van... na most mit tud a Vista 5x úgy mint a Server 2003? Az RC-ket nyúztam elég sokat, de én nem találtam semmit ami ezt megvenné. 50% sõt még 100% is OK, de 500% az már túlzás. AMikor a Vistán felemelem a fejlesztõi környezetet (Visual Studio, SQL, stb.) már átvágja az 1GB, VMWare ilyen gépen alkalmazhatatlan, és állítólag a virtualizáció a jövõ. Persze ha figyelembe vesszük, hogy pl. az iTunes amely csak egy vacak media player 38 MB eszik, akkor a Vista talán még sovány!
\"A képzelőerő fontosabb, mint az ismeret.\" (Albert Einstein)
Persze a noname fõsulis mérnök, hát lehet, hogy más tészta...én csak hallomásból a GDF-et ismerem és tapasztalatból a PTE-t.
Sokan szídják a GDF-et...hát így a tananyagokat összehasonlítva a PTE-vel talán kicsit felületes, vagy hézagosabb az anyag, de nem rossz. És,hogy ki mennyi tanul /asszimilál/ az nem iskolafüggõ. A prog.hu fórumjait gondolom sokan ismeritek, és eleve úgy állnak hozzá a GDF-es emberekhez, hogy atyaég, neeeeee...pedig nme kukák õk sem, max pár ...talán fölösleges dolgot nem tanulnak.
Na de, hogy bezárjuk a kört, a cégek annyit kérnek amennyit lehet, és ez normális, mindenki megpróbálja a káposztát a legjobban értékesíteni, de az a duma, hogy a kalózkodás milliárdos veszteség, az nem igaz, az túlzás, viszont, hogy veszteség van az biztos. De nem a Microsoftnak vagy az Adobe-nek van vesztesége, mert õk nagysorozatban profitabilisek ez ehhez nem fér kétség, viszont sok apró kis szoftvercég nem tud fennmaradni, vagy egyáltalán létre sem jön. Miért vennéd te meg pl. a 20 dolláros szövegszerkesztõt, amely mindent tud ami neked kell, de pl. fényévekkel van elmaradva a Word-tól, ha a kalóz verzió Word-ot használhatod, miközben 99% lehetõségeit soha nem fogod használni? A monopolizáció (Microsoft, Adobe, Autodesk stb.) éppen azért jött létre, mert teljeskörû hozzáférése volt a piacnak a maximális termékkategóriához minimális áron. Ezért van az, hogy ha szoftverrõl van szó mindenkinek Ferrarija van, függetlenül attól, hogy megfizetheti e vagy sem. Ha ez igy lenne az autóknál is, akkor a Ferrari messze nem az lenne mint ami ma, mert a Ferrari-ban is a megtalálható mindennapi dolgoknak 99%-át mások a kisebbek és az olcsobbak, a konkurencia fejlesztette ki. A szoftveriparban ez hiányzik. Ha a Ferrari 5 évig nem jönne új modellel, nem lenne sehol, ha a Microsoft vagy az Adobe nem jön... hát mindenki vár, mert más választék nincs. A marginális profit meg azért nagy mert nincs verseny, az árak szintén azért magassak.
Ugyanezzel a filozófiával nyomtathatnánk pénzt is, mert ugye nem vettünk el senkitõl semmit... a káposzta megmaradt, a kecske jólakott...
mi szüksége van egy kalóznak a vistára? az kezeli az ágyúkat?
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Az áráról annyit, h. ha az XP OEM árán adnák akkor kb. megérné. Egyébként még megy majd lefelé is szal lehet várni... (de lehet, h. csak a magyarországi árával van baj:S )
XP alatt 450MB az Outlook, ie7(2tab), wmp11, és a utorrent; ja és a Vista alapjáraton evett 470MB-t (és csak a sidebar ment). Szal még nekem marad az XP.
E nélkül hol tartanánk ma? Lehet lenne egy réteg a milliomosok közül, akik jól értenének a gépekhez és ennyi.