Feltörték a Windows Vistát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mixam
"Szerinted egy feltörõ tizenéves "autóversenyzõ"-nek készülõ srác lophat egy Ferrarit?"
Ez egy ócska régi lejárt szavatosságú lemez. A Ferrari lopásnak annyi közve van az illegélis szoftvermásoláshoz, mint Gizikének a gõzekéhez.
Amit lemásolsz, azzal új terméket hozol létre, az ereeti továbbra is a tulaj rendelkezésére áll változatlan formában. Ha egy super-androiddal képes lennél autókat másolni, és lemásolnád magadnak a szomszédod Ferrariját, az biztosan nem haragudna érte, sõt valószínûleg megkérne. hogy csinálj neki is egy "biztonsági másolatot" a szeretett Ferrarijáról :<#love11>
Aki pénzt kér a szoftvereiért azzal persze nincsen baj. De aki követeli a lóvét a digitális adatkupacaiért, privát bsa/gestapo pribékeket tart fenn a lakosság terrorizálására, képes kisdiákok tízóraipénzét kikövetelni magának, na az a cég a valódi bûnszervezet.

A Vista egyértelmûen az átlag usernek készült és ne felejtsük hogy egy oprendszert nem fél évre írnak mint egy játékot azért ilyen nagy a tárigénye, memigénye stb. A mikor meglett az XP én se raktam fel legalább egy évig mert gyík volt a gépem, ez most is így lesz. Egyébként linux párti vagyok, ezért tartok egy winfos XP-t programozás céljából, egy linuxot minden másra(és persze programozni), a legbiztosabb pedig ha nem akarod lerombolni a géped ha tartasz egy PS-t vagy XBOX-ot is jáccani.

(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Nem magára az assembly vagy C forrás kódra gondoltam, hanem a gépi kódra, ugyanis assembly esetében általában rövidebb a gépi kód mint amit a C compiler generál. Különben a modern macroassemblerekben pl. MASM 8.0 már szép ciklusokat lehet írni. Kevés helyen érdemes ma assemblert alkalmazni. És mit csinálna az a nyers assembly a DVD-n?

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

smv
Ha crackelem a programot, akkor nem lopom ám el. 😄 Ott marad a sok-sok cd-n, eladhatják stb, és én is használhatom. Ez a különbség a ferrari lopás és a crackelés között. És nem mellesleg ha az exe fájlt cserélem, akkor az már nem is ugyanaz a program... 😊

Starcraft + Diablo III - esemve

bardocz
sokszor mondtam már:köszönjük bill bácsi de már meny nyugdíjba mert még elfáradsz
"assemblerben írt kód jóval rövidebb mint a C-ben írt kód" Ez meg hogy érted? Én magára a forráskódra gondoltam. Mielött még a complimer és az összefûzõ lefuttatná. Assembly az nagyon durva, már így hosszra, na meg 1 while ciklust kövessen azon végig valaki...vagy 1 vektor szorzást, hogy csak egyszerû dolgokat említsek. Lehet, hogy a dvd-n valami "nyers" assembly is helyet kapott azért ilyen marha nagy. Hogy miért? Passz.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Ezzel csak az a gond, hogy az assemblerben írt kód jóval rövidebb mint a C-ben írt kód, meg ugye érzékelhetõen bugosabb is... fõleg ha nagy kódtömegrõl van szó.

Feltételezem, hogy a "better security"-nek van valami ára, pl. sok assert van a kódban, esetleg még valami internál contract programming-ot is alkalmaztak, persze ez mind csak vak feltételezés. A grafikai motor is biztos többet eszik mint az XP-ben, .NET Framework alapértelmezetten, stb. de azért mégis túl nagy, ez kétségtelen. Habár emlékszem a Beta1 800 MB körül zabált, úgyhogy jócskán lefaragták.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Valaki, aki ténylegesen próbálta már, tudna tapasztalattal szolgálni?
Én alapjában véve gamer vagyok, de elég sokminden mást is csinálok a gépen, szóval jó lenne a vista, dx10 miatt egyszer úgyis át kell állni(gondolom ebbe már benne van egyébként?). Na most..nekem 1Gb ramom van egyelõre. Kérdésem az lenne,hogy 1gb-al a játékok hogyan futnak az xp-hez képest?Többet swap-ol?Kevesebbet? Grafikai teljesítményben hogyan viszonyul az XP-hez? Próbálkozni nincs kedvem, mert van egy jól belõtt xp-s rendszerem, és a család rólam filmezik, és csinál mindent, ezért nem szeretnék több napig ezzel szenvedni. Hálózatkezelése milyen?(cod2-es szervert futtatok)
Én azt olvastam errõl az 500mb ram-ról, hogyha valami igen memóriaigényes dolgot futtatunk, akkor felszabadítja egy részét. Szóval, ha így nézzük, akkor miért ne használhatna 500 mb-ot, amikor nem csinálunk semmi különleges dolgot?

Van 1 tippem. 😊 Nem tudom ki mennyire ért a programozáshoz, de lehet 50MB ból is 1,5GB-ot csinálni, már úgy adatilag, ráadásul ugyan azt fogja végrehajtani.

Hogyan? Assemblerre kell fordítani, így közel áll a "gépi kódhoz" amit a proci könnyebben ért ezálltal gyorsabb is. Szerintem a Vistában is van ilyen trükk, hogy gyorsabban mõködjön pár számítás,átkódolták, nagyobb lett de gyorsabb. Szerintem csak ez indokolhatja a nagy méretet.

Frank99
csak jáccó, itt az Óvoda vagy mi????

akkó' ne szójjá be'....'

dolgozzá' PS3-on....

majd szójjá, ha tucc, veszünk mi is, muhahaha....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Sanyix
2006-ban is meg lehet normálisan írni egy programot. Egy játéknál amiben videok/textúrák/hangok vannak, érthetõ a nagy helyigény, de egy operációs rendszernél, ahol nagyrészt csak kód van ami nem foglal sokat, teljesen érthetetlen.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
"mireföl? ennynire elfelejtettek kodolni MSnél?" Miért tudtak is valaha kódolni? 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Mi köze ennek a ps3-hoz? Semmi. Ennyi.

kint a PS3, minek vitázni linuxról és windowsról?
Mi ez ovoda? 😊)))muhahahaha

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

hm. azhogy megeszik 10giga helyet a hddn ok. Dehogy alapból 500mega memót eszik.... mireföl? ennynire elfelejtettek kodolni MSnél?

gondolkodtam rajta, hogymajd megveszem de így... asszem felrakom majd az 1-2hónapon belûl várható minden szartól megszabadított kipucolt verziót. Na ha aztadná MS pénzért azt megvenném.....

Frank99
jó neked.

akkor álljál neki mondjuk könyvelni, ABEV programot használni, vagy játszani.

Évente 2*1 hónapot tölt vmelyik disztribúció a gépemen, de sajnos munkára nem igazán tudom használni, így delete.

És asszem sokan vannak így.

Mondjuk aki netezik + csetel + krak-out-tal játszik (tudom hogy van régebbi FPS is Linux alatt) annak tökéletes alternatíva, annak kár is megvenni vagy lopni az XP-t.
Csak kevesen vagyunk így.

ui. bár ez minden ilyen cikkben hasonló vitákat vált ki :-)

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

mogyi925
Arról már nem is beszélve, hogy az a fos Linux feltelepítve a user számára szükséges programokkal mennyit foglal a gépen.

Nekem pl. most egy Gentoo Linux (jaj, bocs, lefelejtettem a fost, szóval fos Gentoo Linux) van fenn, és jelen pillanatban összesen 168M memóriát eszik (futnak a következõ programok: Firefox 5 tabbal, köztük Gmail, prog.hu, sg.hu, webszerver, ftp-szerver, adatbázis-szerver, zenelejátszó, grafikus felület 3 darab, egyenként kétképernyõs asztallal, SSH-daemon, Cron-daemon, tûzfal, és pár rendszerfigyelõ kis bizbasz). Alapból, ha csak a grafikus felület és a háttérprocesszek futnak (tehát semmi böngészõ-zenelejátszó-irodai program, stb), átlag 91M ramot szokott enni. A vinyón a teljes rendszer a sûrûn használt programokkal (köztük egy komplett Windows-emulátorral, ha pl. webfejlesztéshez IE-re van szükségem) nem foglal többet 2.5 gigabyte-nál. Ennyit az erõforrások hasznos felhasználásáról.

Nem, nem akarok Vista-flame-et elindítani, bizonyára oka van, hogy akkora vasat eszik, bár mikor kipróbáltam az RC2-t, nekem nem jött be, a WinXP sokkal barátságosabb.

Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.

Nézd, ha napi 1 óra, az 30 óra 30 nap alatt. Ha 720 órára van szükség egy kezdõ Photoshopozásra akkor valami nincs rendben. Ha meg nem kezdõ vagy akkor meg befektetni kell. Komolyan és felelõssen kell csinálni, ha nem akkor meg úgysem éri meg. Különben én soha nem hibáztattam azokat a kalózverzió usereket akik nem vehetik meg mert nincs rá lehetõségük, mert azok általában ártatlanok, az igazi kalózkodás nem is az, hogy letöltesz most egy Vistát, hanem az, hogy ha megveszed a Vistát pénzért akkor sem biztos, hogy eredeti, elég sok a hamisított szoftver. Es aki ezt megveszi annak ez anyagi kár. Ugyanakkor üzleti célokra is sok esetben használnak kalóz szoftvert, sokkal nagyobb százalékban mint ahogy gondolnád.

😊)))) Hogy lehet 1 lány ilyen agresszivi? 😄 Azért nézd meg, hogy a Linuxhoz hány száz program kerül fel arra a 7 CD-re , aztán nézd meg, hogy a Vistában mi van. 😄

már a cikkíró is leszedte xD

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Gerygrey
Egy jó könyvvel, 30 nap alatt igazad van, sokat meg lehet tanulni. Mármint ha úgy számolunk, hogy 30 nap = 720 óra. Tekintve, hogy nekem jó esetben heti 10 óra jut Photoshopra, akkor én 72 hétig, azaz durván másfél évig jogszerûen használom a 30 napos triált. CS2-t talán május óta használom, úgyhogy bõven van még idõm tanulni.

Nincs 30 napos trial Ferrari, ez tény. De ha lenne, ugye nem mondod komolyan hogy nem használnád ki... Fõleg úgy hogy senkinek nem okozol vele anyagi kárt.

Az üzleti felhasználás is teljesen más, nekem egy fillér hasznom nincs a PS-bõl, csak pár nonprofit hobbiweboldal dizájnját csináltam vele, meg egyéb, tök öncélú dolgokat.
4-5 évvel ezelõtt is már egy fos linux suse is mi volt 7CD!!! Idióták vagytok, 2006-ot írunk!

PíszLávJuniti
A memória árakkal van a gond, nem is a hw igényekkel.
Vinyók bõven 100 g n felül vannak, viszont a ramok..

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Idõ kérdése és letölthetõ lesz a version ala fájlcserélõ ami nem kérdez/nem árulkodik hnem csak települ 😊 És diszkréten fut/kezel 😊 Dec 31-ig sztem tutti 😊 😛

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

Most jut eszembe, egy barátom akinek Graphic-Design és reklámügynöksége van (kis vállalkozás), CoreDRAW-ot is használ, de nem az X3-at (13), hanem a 11-es verziót. Ezt ugyanis apró pénzért vette és tökéletessen megfelel arra a munkára amire használja. Nemrég panaszkodott, hogy az egyik gépen muszáj neki kalóz X3-ast tartani, mert sok ügyfele, akiknek egyébként semmi közük a Corel-hoz X3-as formátumban küldik neki a fájlokat (pl. logo stb.) és muszáj neki konvertálni. Na most ezek a Corel fájlok nagyrésze kalózverzión készül. Azt mondja, hogy igy könnyebb, mert pl. ha AI formátumban kéri a fájlokat vagy Corel 11-ben akkor néznek rá mint a birkák és ez csak rontja az üzleti viszonyokat.
Most õ nem dolgozik a kalóz X3-ason, de konverzió miatt tûrni kell neki a cégnél. Szóval ilyen is van.

Egy jó Photoshopos könyvel 30 nap alatt... hû de sokat meg lehet tanúlni. Ugyanakkor ha ez alatt, úgy értékeled, hogy megéri a Photoshopot "profi" kenyérkeresésre használni, akkor meg már némi befektetés is kell, pl. megveszed az elõtte való verziót (CS nem CS2) amit kb. 10-20% áron meg lehet venni, és ezen tanulhatsz. Amikor pedig már pénzkeresésre kell, akkor megveszed a full verziót.

Persze nagy gondot jelenthet, ha a befektetett pénzt nehezen, vagy sehogy nem tudod majd visszahozni, és ez sajnos sok esetbe igaz, de ezért nem a szoftvercégeket kell okolni... hanem a jó, nagy, szép, aranyos, mindenttudó és tévedhetetlen államot. Tanulsz és aztán munkanélküli leszel... na ez még ingyen sem kifezetõdõ nemde?

Különben nem tanul senki sem Ferrarin autót vezetni, sajnos még 30 napos Triál sincs... 😊

"30 napos" naaaa ne nézz hülyének...,még neee😊)
Én is más hobbi után néznék,de már van vmi alap ismerettséged,nem vagy titkárnõ szintû a PS hez,aki rinyál ha nincs ott a word ikonja az asztalon...

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Teppik Amon
7,5 giga? <#wilting>

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Gerygrey
30 napos trial Photoshop tanulni... Kíváncsi lennék él-e ember a földön, aki ennyi idõ alatt megtanul Photoshopozni. Én kb 3 éve csak tanulom, és még mindig találok benne új feature-öket.
Különben a magamfajta koca-fotosoppostól nem kéne sajnálni a warez verziót, abszolút nem vagyok piac az Adobe számára. Ha nem lenne warez, nem használnám, más hobbi után néznék és ennyi. Vagy használnék Gimpet, vagy egyéb free cuccot. Sem az Adobe-nak, sem másnak nem fizetnék se így se úgy, így kárt sem okozok azzal hogy nem veszem meg.

A win más tészta, mert az nélkülözhetetlen, és nincs alternatívája (nem, a Linux nem az, legalábbis számomra) XP-bõl most is legálisat használok. Félig legálisat, mert az asztalira és a laptopra ugyanarról a CD-rõl van feltelepítve, de az bolti, dobozos változat - tiszteletben tartom a Microsoft jogait, de azért balek sem vagyok, hogy kétszer megvegyem ugyanazt.
A kijátszották egy darabig se jó, mert már van patch, ami ezt a kijátszást megszünteti 😊

Majd minden cégnek érdeke h legyen forgalomban egy kis warez programjuk,mert az tény h az kiesett bevétel,de nagyrésze késõbb térül meg.Én 30napos próbaverziós Ps CSvel makogok kb 1 éve,s ha arra vet a sors akkor grafikai munkákat is vállalhatok,(mivel már ismerem a kezelõfelületét,elboldogulok,és 1 kis utánképzéssel papírom is lehet róla).Az auto Cad is fentvan,mert azt is ajánlott ismerni(em),de más nagyobb ismeretet feltételezõ progikon is gondolkodom.(solid edge,catia).Ha munkára kerül a sor ,akkor nem a gimpet fogom ismerni hanem a PS-t,és a cégnek/v magamnak meg kell venni,ugymint a többit.Ha nem értek hozzá ,akkor nem kell megvenni,nem lesz haszon az Adobe-nál. A PS-t már ugy ahogy ismerem,(és a GIMP-pel már szenvedek alapvetõ mûveletek esetén is),hozzászoktam,majdnem rá vagyok utalva,de sok idõ és erõ kell hozzá h átszokjak...

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Akkor mit szólsz hozzá, hogy a Dell, HP, IBM (Lenovo), stb. nem is árul gépet Windows nélkül... és a világon USA, EU a home userek túlnyomó többsége ilyen gépet vesz, úgyhogy nem hinném, hogy a home userek nagy része illegális Windowsal megy. Aztán elég sok Windows fogy a kereskedelemben is. Lehet, hogy a szegényebb országokban, de az USA és EU piacán nem, pedig ez a két piac teszi a komoly többséget, mert itt a háztartásokban a PC már jóval 50% felett van, a szegéynebb országokban meg még 20% is jó eredmény, azt hiszem Magyarországon is kb. 20%, és ebbõl is elég sok van Dell meg HP. Mindenesetre az, hogy megéri nekik a kalózverziók terjedése... az könnyen lehetséges. Nekem az a benyomásom, hogy az átlag homeuser nem kalózuser, hanem inkább a szuperuserek azok, vagyis a szuperuserok inkább elköltik azt az extra pénzt egy jó grafikus kártyára vagy több memóriára, minthogy vegyenek eredeti szoftvert. De ezeknek a számuk aránylag nem nagy.

Szerintem sem érdeke a Microsoftnak feltörhetetlen Vistát készíteni, hiszen akkor õk is bajba kerülnének, mert nem lehetne gyártani, sokszorosítani. 😄

mousee
Tényleg nemjó a cikk neve, ahogyan már azt mondták elõttem is. Kijátszották egy darabig a vista védelmét... szerintem így lenne korrekt. Ahogy kerob is mondta már elõttem, az ms-nek rohadtul nem érné meg a törhetetlen windows, ugyanis a home userek nagy része bizony illegális windows-t használ. Az igazi aratás tényleg a cégeknél van, mert a sok emberke otthon a wint szokta még, és csak azt tudja kezelni.
Amúgy meg egész korrektül néz ki a graf felülete a vistának, kimondottan tetszik, bár szerintem még akkor se kéne ekkora gépigény neki teljes grafikán...

De majd még tuti csiszolnak ezen is, elõbb vagy utóbb az általam használt progik/játékok miatt kénytelen leszek én is áttérni vistára, de remélem addig kijön az sp1-2 hozzá, amiben a kezdeti gyermekbetegségeit kijavítják.

Amúgy meg szerintem MS mostmár tényleg belehúzott fejlesztés terén, mert észrevette, hogy elkezdett nyomulni a konkurencia, még ha csak kis léptekben is... De egy monopol helyzetben lévõ cégnek -üzleti szempontból- minden konkurenciát le kell gyûrnie minél hamarabb. Ennyi. Pénz-Pénz-Pénz.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Sanyix
dllcache nekem össz 92 mega... és gondolom ha kitörölném, minden szarnál xp cd-ért sírna.

Ezzel már nem foglalkozom, az asztalon 1 TB van a notebbokban 120 GB... viszont az már idegesít, ha 500 MB foglal alapjából, OK 2 GB asztal és 1 GB notebbok mellet ez sem olyan nagy baj, viszont nem tudom mi az ami ezt indokoltá tenné, fõleg ha tudom, hogy ennek nagy része semmit nem fog hozzájárulni a produktivitáshoz. Az ami meg hozzájárul, (nem kétséges, hogy a Vistában van ilyen), az meg nem foglal semmi plusszat az XP-hez képest. Valójában XP + .NET Framework 3.0,
+ egy fejletebb grafikai motor. Windows Server 2003 R2 a telepítést követõen 100 MB alatt van... na most mit tud a Vista 5x úgy mint a Server 2003? Az RC-ket nyúztam elég sokat, de én nem találtam semmit ami ezt megvenné. 50% sõt még 100% is OK, de 500% az már túlzás. AMikor a Vistán felemelem a fejlesztõi környezetet (Visual Studio, SQL, stb.) már átvágja az 1GB, VMWare ilyen gépen alkalmazhatatlan, és állítólag a virtualizáció a jövõ. Persze ha figyelembe vesszük, hogy pl. az iTunes amely csak egy vacak media player 38 MB eszik, akkor a Vista talán még sovány!

kerob
SZERINTEM a Microsoftnak nem érdeke, hogy feltörhetetlen Vista-t hozzon forgalomba, hiszen õk is tudják, hogy a legtöbb felhasználónak tört Windowsa van, legtöbbször azért, mert nem akarnak nagyobb összeget szánni az op rendszer megvásárlására. Az üzlet ott van, hogy a fiatal felhasználók felteszik a tört Windowst, és ehhez szoknak hozzá, így valószínûbb, hogy a késõbbi céges környezetre is a Windows lesz jellemzõ, mivel a felhasználó ehhez fog inkább érteni. És ugye egy céges gépre közel sem olyan veszélytelen tört win-t rakni, mint egy User gépre. Ha a Windows regisztrációs rendszere nem volna kijátszható, akkor az ilyen felhasználók jobban rá volnának kényszerítve az alternatívákra(Pl Linux). márpedig õk alkotják a többséget. SZERINTEM

\"A képzelőerő fontosabb, mint az ismeret.\" (Albert Einstein)

Na azért ez 1 kicsit erõs volt. Maradjunk annyiban, hogy nem lesz mindenkibõl mérnök, és össze puskázással nem lehet diplomát szerezni, oda már valamilyen szintû tudás is kell. Én csak magamból indulok ki, most egyetemen tanulok, amúgy számítástechnikai programozó a szakmám. Tudom, vagyis látom, hogy az egyetemen tanított tárgyak nem "gagyik" és azért kell oda tüdõ a megértéséhez. 😊
Persze a noname fõsulis mérnök, hát lehet, hogy más tészta...én csak hallomásból a GDF-et ismerem és tapasztalatból a PTE-t.
Sokan szídják a GDF-et...hát így a tananyagokat összehasonlítva a PTE-vel talán kicsit felületes, vagy hézagosabb az anyag, de nem rossz. És,hogy ki mennyi tanul /asszimilál/ az nem iskolafüggõ. A prog.hu fórumjait gondolom sokan ismeritek, és eleve úgy állnak hozzá a GDF-es emberekhez, hogy atyaég, neeeeee...pedig nme kukák õk sem, max pár ...talán fölösleges dolgot nem tanulnak.

Xp összesen 650 mega ha a DLLCache-t kiüríted - még ez is sok, nemhogy a 7 giga...
Félig egyetértek, ugyanis nem egy kategória az biztos, viszont általában minden szoftverbõl van Trial verzió, és pl. Academic Edition, vagy Learning Edition. Sõt még azt is elnézik a cégek, ha valaki kalózverzión tanul a szobájában, de ez nem jelenti azt, hogy ellenérték nélkül használni lehet valakinek a munkájának gyümölcsét, fõleg nem ha az adott szoftvert pénzkeresésre használod. Mindenesetre 120 napos XP Trial, 180 napos Visual Studio Trial, 30 napos 3ds MAX, Maya Learning Edition, stb. tanulni lehet, ez nem kétséges.
Na de, hogy bezárjuk a kört, a cégek annyit kérnek amennyit lehet, és ez normális, mindenki megpróbálja a káposztát a legjobban értékesíteni, de az a duma, hogy a kalózkodás milliárdos veszteség, az nem igaz, az túlzás, viszont, hogy veszteség van az biztos. De nem a Microsoftnak vagy az Adobe-nek van vesztesége, mert õk nagysorozatban profitabilisek ez ehhez nem fér kétség, viszont sok apró kis szoftvercég nem tud fennmaradni, vagy egyáltalán létre sem jön. Miért vennéd te meg pl. a 20 dolláros szövegszerkesztõt, amely mindent tud ami neked kell, de pl. fényévekkel van elmaradva a Word-tól, ha a kalóz verzió Word-ot használhatod, miközben 99% lehetõségeit soha nem fogod használni? A monopolizáció (Microsoft, Adobe, Autodesk stb.) éppen azért jött létre, mert teljeskörû hozzáférése volt a piacnak a maximális termékkategóriához minimális áron. Ezért van az, hogy ha szoftverrõl van szó mindenkinek Ferrarija van, függetlenül attól, hogy megfizetheti e vagy sem. Ha ez igy lenne az autóknál is, akkor a Ferrari messze nem az lenne mint ami ma, mert a Ferrari-ban is a megtalálható mindennapi dolgoknak 99%-át mások a kisebbek és az olcsobbak, a konkurencia fejlesztette ki. A szoftveriparban ez hiányzik. Ha a Ferrari 5 évig nem jönne új modellel, nem lenne sehol, ha a Microsoft vagy az Adobe nem jön... hát mindenki vár, mert más választék nincs. A marginális profit meg azért nagy mert nincs verseny, az árak szintén azért magassak.

Ugyanezzel a filozófiával nyomtathatnánk pénzt is, mert ugye nem vettünk el senkitõl semmit... a káposzta megmaradt, a kecske jólakott...

"amelyek némi haladékot biztosítanak a kalózoknak "

mi szüksége van egy kalóznak a vistára? az kezeli az ágyúkat?

Örömbódottá.

AgentKis
Az XP csak 1,8 giga körül van, ha a szervízpakkok és egyéb peccsek által lecserélt dolgokat kitörlöd belõle. Ha a juzer temp könyvtárát üríted, a rendszervisszaállítót, és az ideiglenes bögészõ fájlokat normális (m)értékre állítod akkor ennyi kb. mondjuk ehhez jön még pagefile.sys meg hiberfil.sys már aki használ ilyesmiket...

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

sasNAXO
Rengeteg progi van benne és ha jól emléxem (asszem az RC1nél még így volt) ha használni akarsz 1 plusz beépített Vista progit, akkor azt csak engedélyezi. Tehát nem kér DVD-t, h. másoljon.
Az áráról annyit, h. ha az XP OEM árán adnák akkor kb. megérné. Egyébként még megy majd lefelé is szal lehet várni... (de lehet, h. csak a magyarországi árával van baj:S )
XP alatt 450MB az Outlook, ie7(2tab), wmp11, és a utorrent; ja és a Vista alapjáraton evett 470MB-t (és csak a sidebar ment). Szal még nekem marad az XP.

DjDano
ja és a cikk címe erõsen bulvárszagú, ugyanis szó sincs feltörésrõl, mindössze egy kis trükkrõl, ami valakinek eszébe jutott

DjDano
2 dologtól ilyen nagy a Vista, egyrészt 1 gigányi drivert pakol fel , a DriverStorage könyvtárba, valamint van egy winsxs nevü könyvtár amibe 3.5 giga cucc van érdekes hogy ez az XP-ben is volt de csak pár mega tartalommal

Szerintem az autó és repülõ lopás meg a szomszéd kecskéjének eltüntetése nem azonos morális kategória egy szellemi termék -másolásával-... Elvégre a számítástechnika az adatokkal arról szól, hogy a káposzta is, meg a kecske is megmarad (és még a farkas is jóllakik közben 😊 )
E nélkül hol tartanánk ma? Lehet lenne egy réteg a milliomosok közül, akik jól értenének a gépekhez és ennyi.
így nem is hangzik rosszul, csak ne egybe kellene kifizetni, lehessen pl részletre venni 😛

Sanyix
Hát az nekem is... most az xp-m 1,5 gigát foglal.