152
-
TeDDyRuSh #72 Nemtudom észrevettétek e, de a Coolon, sztm szándékosan, beleteszik az a heti programba a magyar copy rész eredetijét. Így még nagyobb az alázás, hogy látod a kontrasztot a két rész között. Nagyjából mindent elmondtunk, hogy miért gáz a sorozat. Na de mitől jó? Sztm:
1.Mert mi is bele mertünk vágni a többi fejlettebb országhoz hasonlóan egy re-meak -be
2.Rájöhettünk, hogy ebben sehol sem tartunk
3.Tudjuk, h a pénz kevés, ha minőséget akarsz
4.Mostmár tudjuk, hogy a teljes lakosság 12%-át egy műsor elé leültetni kevés
5.a fiataloknak és az öregeknek mindegy már mit néznek
6.Miért a TV2 az örök második
7.És egy örök jó módszer, minimum egy 200 fős független tesztközönség
Mindenesetre én értékelem a próbálkozást, több sikert a stábnak, de talán ne rontsa az imidzsét a rendező ezzel a sorozattal tovább. -
fflx #71 szerintem ha a retek klubbon adnak, akkor nem biztos, hogy bukas lenne. amiota egyszer nem is olyan regen egy rtl klubbos adasszunet majd egymillio nezot vonzott en mar semmin nem csodalkozom.
azzal jonni, meg, hogy a Cool-on 3 reszt leadnak minden este micsoda sikerrel. azert megneznem az kb. hany tizezer nezot vonz. ami persze lehet, hogy a coolnak nagy siker...
egyebkent nekem tetszik, kicsit gazos de tetszik. 19-45 ev kozott vagyok es van diplomam :) ajjaj, most ez hogy lehet.
(igaz nekem tetszett az eredeti is, tetszett a jobaratok is, tetszett a szeret nem szeret, a ferjek gyongye, tan meg a joey is)
es igen nexusnak van igaza, kicsit azert varni kell, hogy osszerazodjon az egesz csapat, hatha nem lesz annyira gazos szegeny juci inykivillanto mosolya.
a 37. poston meg ugye azert illo lett volna az elso reszben levokkel osszehasonlitani, amikor meg bud is kisgyerek volt es kelly is sokkal fiatalabb. ott azert meg ok is kicsit gyengebbek voltak. -
pauly #70 ja,szerintem ezt bárki megmondhatta volna nekik hogy bukás lesz :)) -
#69 Már az ötlet idején megmondtam volna, hogy bukás és nem kellett volna milliárdot rákölteni. :) Nagy fejesek lehetnek a tv2-nél. Ennyire látszik, hogy tök nem érdeklik, hogy a közönség mit szeretne látni vagy mit nem... -
pauly #68 jaj,egyetértek -
kbupdate #67 "égis, a bukás megtörtént. Talán túl kevesen ismerték az eredetit, " vagy ellenkezőleg... habár tök mindegy, mert ez SZAR. -
kbupdate #66 Én mindig is szívesen néztem meg 1-1 Rém rendes csaláf (eredeti) részt, akár a cool-on akár máshol, még régebben is. Most ne makarok részleteibe belemenni, de az eredeti rész valahogy jó, annak ellenére, hogy néha elrugaszkodik a realitás talajától. Amikor meghallottam, hogy lesz MAGYAR féle kiadásban, egyből tudtam, hogy SZAR lesz, és bukni fog. Ne mtudom hogy képzelték? DIREKT megnéztem az első részét, végigszenvedtem, hogy el tudjam mondani, Igen, én megnéztem és kiba**tt szar, inkább akkor a barátok köztet nézek (ha kellene vmit, vagy ne adj isten azt a korházos hokit jóBAN rosszBAN VacBAN:D).
Egy szó, mint 100: ez a budapestes hoki család egy rakás szar, undorítő minőségtelen színészi alakításokkal , aannnnyira MŰŰŰŰŰ hogy hihetetlen. -
Akuma #65 Ja és szerintem a bukta azért is volt, mert keddre volt betéve, ahelyett, hogy hétvégén adták volna le, amikor a legtöbben otthon vannak... -
Akuma #64 Én az első részbe belenéztem, nem jött be, DE
Aztán megnéztem a 2. és 3. részt és szerintem nem rossz! Néha elsütnek benne egy-két jobb poént, egyszóval élvezhető, ha az ember meg tudja szokni El Bándi után... Bár az a fazon tényleg olyan karakter, hogy senki sem tudja utánozni -
Roró #63 És az a qurva röhögőgép!!! Az a legjobban idegesítő! Pedig az eredetiben is volt de csak akkor amikor kellett, jókor jó ídőben(vagy csak nem zavart). Itt + ha kell ha nem.
A részek 95% +egyeznek mert forgatókönyv szerint csinálták. Al és Peg ők nem szarok csak a többi színész. A 2 főszereplő kihozza a maximumot de valjuk be az eredeti fényébe eleve vesztett dolog. Ha ez lenne az első Rém.r.cs. lehet hogy nem tartanánk ilyen qurvaszarnak. De igy, hogy mindenki él,hal az eredetiért nem tudom,hogy hogy gondolták "fasz kereskedelmi tv mentalitás".
...Amig a föld kerek mindig szeretjük az AL-t... :DDDD -
#62 énmá belenéztem ebbe egyszer, és nagyon szar:S
olyan, mint minden magyar sorozat(barátok közt, jóban rosszban...stb.)- SZAR!
U.I.: A jóbarátok télleg az egyik kedvencem -
Tyga #61 "És persze azóta is kutatják az okokat, vajon mi sikerülhetett félre. " -pedig sztem egyszerű : sztereotípia -
winnie #60 Lord Nazgul: absz. igazad van, ott van a kutya elásva, viszont egy mondattal vitába szállnék.
"A jóbarátok és az eredeti Rém rendes család immár sokadik csatornán fut sikerrek Magyarországon, mindkettő igencsak komoly számú rajongótáborral."
a sok adás és a sok rajongó még nem jelenti, hogy siker lenne a sorozat. az,m hogy 2 ill. 3 csatornán ment dettó. mindig hoz egy megbízható nézettséget, de mindig réteg időben (hétvége, délután). a tv2 betette a fűműsoridő közelébe a sorozatot, a jóbarátokat, de nem külkönösebben érdekelte az embert, bebukott. sokan nézték, de a másik adót sokkal többen. dettó a rém rendes. most is simán názik délutánonként 400-500 ezren. de attól még főműsoridőben a tv2 nagyon rávert. már persze az adatok alapján, ami megint egy más dolog. -
winnie #59 fre576: "Mi a francért kell 1 jól működő sorozatot nekünk lemajmolni???"
próbálkoztak sajátokkal a magyarok --> nem nézte senki. most megpróbálták a feldolgozást, a rém rendes producerei eleve boldog-boldogtalannak árulják a sorozatot, mert dolgozni büdös, nyilván megvették, mert hátha bejön. volt, ahol bejött. a tv2-nek próbálkoznia kell, mert az rtl uralkodik a hazai tévés piacon.
nem jött be, bebukták. legközelebb mással próbálkoznak.
-
winnie #58 juzosch: "Nem találkoztam emberrel, aki ne szerette volna a jóbarátokat. De komolyan."
elhiszem, általában kedvelik, persz enm mindenkinek jö be a tipikus amerikai íz. de attól, hogy sokan szeretik még egy csomó embert nem érdekel vagy nem is tud róla. -
#57 Amúgy a magyar lepukkant család életét bemutató rémrendest a Szőke András, Badár Sándor vonalon tudnám elképzelni. ;)))
Bár az valszeg már túl magyar lenne. -
Commandante #56 that´s the point -
Fre576 #55 Mi a francért kell 1 jól működő sorozatot nekünk lemajmolni??? EL Bundy-ból csak 1 van!!! Őt néztük (nézzük) már rég óta. Ez a szerep nem illik senki másra! Ezek a szerepek hozzá nőnek a színészekhez. Egy másik szinész pedig már hiteltelen. Főleg ha ilyen erőltetett az egész. -
#54 Én még nem láttam, pedig terveztem hogy megnézem. De 3 adás után bukásról beszélni hülyeség!!!!
Aki ilyen kapkodós az nézze meg a Barátokközt első évadját, na az az igazi horrorsó, nézhetetlen szenny mocsok. Aztán a végére még is Mo legnézettebb műsorává nőtte ki magát!
Szal adjuk már egy kis időt amíg a szereplők összecsiszolódnak, mindeki megtalálja a helyét, a pár analfabétát meg kirúgják.
Úgy tűnik a man egerek már megint mindent jobban tudtak.;( -
entreri79 #53 Lord Nazgul teljesen egyetértek... nálam ez a 'mű' dolog, A miniszter félrelépnél kezdődött... az is színház volt, nem mozi... tetszett a brazil szappanoperás megfogalmazásod :) -
sazsmadar #52 Én nem szerettem, és most sem nézem. Akkor most már találkoztál. -
Lord Nazgul #51 Nagyon nem értek egyett a cikk írójával! A jóbarátok és az eredeti Rém rendes család immár sokadik csatornán fut sikerrek Magyarországon, mindkettő igencsak komoly számú rajongótáborral. Nem véletlen, hogy némely csatorna újra és újra elindítja ezeket a sorozatokat újra a legelejétől, annak ellenére, hogy tízegynéhány évados mindkettő.
Magyarországon a legnagyobb probléma szerintem az, hogy a sorozat készítői nem veszik a fáradtságot arra, hogy egy képzett színészből kihozzák a legjobbat, hogy megértessék vele, ez nem színházi előadás, itt nem a teátrális műviselkedés, hanem a teljesen életszerű, teljesen hiteles karakterformálás lenne szükséges.
Teljesen mindegy, hogy a Rémrendes.. Budapesten, avagy a Jóban rosszban avagy a barátok közt magyar sorozatokat nézzük, a színészek közel azt a színvonalat nyújtják, mint egy brazil szappanopera kézzel-lábbal kapálózó, ordibáló, túlmimikált szereplői... magyarul hiteltelenek az általuk előadott karakterek. A nőző egy pillatara sem az "életre kelt" karaktert látja bennük, hanem pl: Szervét Tibort, aki épp a magyar Al Bandy-t t játsza... és miért van mindez? Mert művi az egész! Nincs meg az a varázs, amit a sokszor utált amerikaiak éjjel álmukból ébresztve is tudnak. Ez nem azt jelenti, hogy ott kint jobbak a színészek, de a végeredmény szempontjából mégis csak ez az eredmény, hiszen ott a rendező, a szerző életszerű karaktereket teremt, amit életszerűen kell előadni, még akkor is, ha speciális egyéniségű szereplőről van szó. A kulcsszó a hitelesség és ez a dolog minden magyar sorozatból hiányzik. A karakterek elnagyoltak, felszínesek, mélységük és múltjuk, igazi egyéniségük nincs, a történetek elnagyoltak, hatásvadászok,fantáziátlanok, sablonosak és elképesztően kiszámíthatóak. A rendezők színházi előadást kreálnak ahelyett, hogy valósághű világot teremtenének.
és másik nagyon fontos dolog szerintem a kreativitás. Ha megnézzük, hogy a világban mely sorozatok azok, amik igazán sikeresek voltak, akkor rá kell ébrednünk, hogy mind újszerű volt a maga nemében. a készítők merték használni a fantáziájukat és a kreativitásukat. És nem szégyeltek olyan szakértőket bevonni a történetbe, akik a hitelesség megteremtése miatt feltétlenül szükségesek. Nálunk ez még gyerekcipőben jár... és a készítők nem tisztelik annyira a nézőket, hogy megfelelő minőséggel álljanak csak ki a közönség elő, mert úgy gondolják, hogy elég, ha ők jól szórakoznak, a közönség már nem olyan lényeges. -
sazsmadar #50 Tisztel cikkíró! Ha elolvasod egyáltalán a hozzászólásokat! Valami nekem nagyon szúrja a szemem! "...által vezetett írói tím humorérzéke..." Ezúton szeretném kérni, hogyha magyar vagy, meg magyarul írsz cikket, és ha vannak az általad leírni kívánt gondolatokra magyar szó, akkor azt részesítsük előnyben! Mert ha ezt így írod le, hogy "...által vezetett írói csapat humorérzéke..." tartalmilag nincs benne semmi változás, de mennyivel szebb. (Szerintem) A tím megy leírva helyesen egyébként is team! A sorozatot kommentálni nem tudom. Nem láttam egy részét sem az eredetinek sem a magyarnak. -
juzosch #49 Nem találkoztam emberrel, aki ne szerette volna a jóbarátokat. De komolyan.
Rémrendes már más helyzet, de annak is elég komoly tábora van. -
kev #48 Én nem értem, hogy miért kellett a Rém Rendes-t magyarosítani..
Az egy amcsi sorozat, úgy jó ahogy van. Az eredeti az Fergetegesen jó, de a silány, erőltetett másolatai a közelébe sem jönnek.
Annyi más téma van ! A Magyar vigjátékok jók, pláne ha saját ötletből táplálkoznak..
-
winnie #47 egyébként valahol kár, hogy nincs több szitkom itthon, mert így sokan elhiszik, hogy pl. a joey mennyire jó. csak a netezők tudják, hogy azért egy office, scrubs, black books, arrested development, my name is earl, how i met your mother közül ennyivel jobb az, ami az ízlése szerint bejön az embernek. (nem véletlen, hogy a joey ennyire bebukott a többi sorozat meg éveket megért) -
winnie #46 "nincs tisztában azzal, hogy a valódi Rém rendes család és a Jóbarátok mekkora siker itthon..."
siker? lol. a jóbarátok? pláne, a rém rendes?
egyiket sem merték betenni főműsoridőbe, 7-től vetítgették, de mindkettő bukott. (eleve hülye elképzelés, hogy egy heti sorozatot naponta adjanak). a freinds dvd-n jól hozott a rajongóknak köszönhetően, a rém rendes nem hozott annyira jól. és a freinds az hbo-n megalapozta magát, de egy jóbarátokat és egy amerikai rém rendest sem néztek annyian, mint a magyar verziót. -
#45 Ezzel én is tök így vagyok.Joey,Jobbraátok és az eredeti rémék nagyon ottvan.De ze az utánzat valami iszonyat. -
assdf #44 na elirtam. "ez lúzer család" helyett egy lúzer magyar család -
assdf #43 Az eredeti rém rendes piszok jó, a jó barátokról már nem is beszélve, és én a joey-n is sz@rrá röhögtem magam.
Itt a fő gond az hogy nincsenek poénok, plussz az hogy simán elhiszem hogy amcsiban egy lúzer család olyan mint bandiék (meg El-nek olyan arcmimikája van amit nehéz leutánozni), ellenben a magyar bandiékról pontosan tudom hogy ez lúzer család nem olyan és nem úgy él ahogy ők. De ha legalább egy eredeti poén lett volna benne, vagy legalább egy magyaros poén (mittomén mint pl amiket hofi mesélt) még azt mondtam volna hogy látok benne reményt. De hát nem..
-
#42 Volt régebben egy film, amiben egy fickónak volt egy majma és az mindig tudta, hogy milyen műsornak lesz nagy sikere. Úgy látszik ilyen majom nincs a TV2-nél ;-) -
TeDDyRuSh #41 csóró TV2 stáb...elég lenne csak az sg fórumot olvasni és lehet több pénzt takarítanának meg:)Amúgy sztm az 5let, hogy legyen egy ilyen copy, az nem rossz, csak rá kellett volna jönni, hogy az eredeti miért volt siker itthon már akinek tetszett.Nem éreztek rá. Arról nem is beszélve,h padlót fogtam mikor megtudtam, hogy 2 részt látott Szervét a sorozatból és utána eresztették rá a szerepre. Őszintén remélem,a TV2 és a magunk érdekében, h pár embertől most megszabadúlnak és a vezetzőség nem dől be semmiféle átlátszó magyarázatnak, hogy miért lett bukás. Divinyinek túl nagy falat volt egyszerre újat teremteni és másolni is. A producernek meg át kellene gondolni a dolgait és felvenni egy-két plussz tréninget az anyacégnél.
a.carkey-t meg had küldjem el a picsába, ne hozz ide politikát kcsg! Remélem beleálltál pár gumilövedékbe! -
Tothenkopf #40 szar az egész -
entreri79 #39 ja, inkább Dragonball kéne :) -
#38 De Bundyk közül itt a brazil:
ill a török:
-
-
HJPOWER #36 Hehh. Ki gondolta volna, hogy bukás lesz? (Már a szereposztásnál megbukott az egész) Lehet, hogy névtelen színészekkel jobbat lehetett volna kerekíteni.
Kár érte... -
#35 Legalább lenne egy dögös Kelly benne. Az eredeti még nagyon fiatalon is jobban nézett ki, mint ez a Britney Spears/Z. Linda hasonmás ... -
#33 1et értek...szerintem is azért bukott, mert sokan ismerik az eredetit és ez csak egy szánalmas klón.. -
#32 Vették volnameg az itthon kevésbé ismert Dadust, és ültették volna át magyarba. Véleményem szerint az sokkal sikeresebb lett volna itthon is. Producerek itthon is vannak, Fran Fine családjának vallásilag szintén léteznek képviselői Magyarországon is, gyerekek is léteznek itthon, és egyszerűen nem kellett volna erölködni azon sem, hogy átültessenek egy szituációt Magyarországra. Ráadásul a Dadus szvsz még poénosabb is mint a Bundyék voltak.
Persze a sugárzás időpontja is irtó szar: amikor akartam, akkor sem tudtam megnézni, mert egyszerűen annyira nem volt jó, hogy állandóan ezt figyeljem, a Vészhelyzet korábban is sokkal jobban érdekelt, azonkívül a kedd ugye egyben sokszor BL nap ...