99
-
prezideente #19 Most majd hülyének fogtok tartani biztosan, de megfontolni mégis csak érdemes szerintem....
Debütált a PS3, sztem utána lehet nézni aki még nem tette a tesztjei eléggé brutálisak(csak példaként 100 MPEG videó 1 időben és semmi gondja nem volt)...
A Prociját az IBM gyártja a neve Cell.. Na most! Mi is az érdekes? A PS3-ban lesz vinyó, hálókártya rakhacc hozzá billentyűzetet egeret és aki akarja TV helyett monitorral is használhatja(én ezt olvastam mielőtt vki nekemesik :)).
Az előd, a PS2 felszerelhető volt 1 Linux kit nevű kis csaomaggal amiben volt ugyan így vinyó hálókártya stb, és akármilyen hihetetlen Linux futott rajta...
A PS3 már magában tartalmazza mindezeket és ezt még nem olvastam megerősítve igazából sehol, de mi van, ha ezen is linux lesz? Hiszen az IBM is nagy részt vállalt az elkészítésben és hol érdeke pl neki, hogy win fusson rajtuk....
A következő érdekes dolog az, hogy elvileg a PS3 1általán nem lesz drága, persze mondjuk 1 PC-hez képest viszont 1 félmillás gépet is igen csak ver.... csak mindezt mondok vmit példának fele ennyiből...
És végül az eredmény 1 játékkonzol amin a játkok nagyrésze megy(mert ugye sokan ezért használnak wint... tudnék példát mondani az ismerőseim közül), ami olcsóbb mint 1 pc, de használható általános célokra is.
És ha valaki azt mondja hogy általános otthoni/irodai célokra nem jó a linux, az valszeg még nem használt. Az egyetlen gond a támogatással lehet de ha terjed a fejlesztők hülyék lesznek ha nem írnak támogatást...
Az h linux lesz rajta még nem hallottam biztosra bár régen néztem utána, megfontolni mindenképp érdemes, és szerintem érdemes odafigyelni rá.... :) -
BStage #18 "bár kétlem, hogy ne lehetne portolni akármelyik disztribre)
2-4 év múlva jön el az az idő, amikor már tényleg csak játékok (directX) vagy pár program miatt lesz érdemes Win-t használni "
te valamit csúnyán elnéztél, ez a dolog épp a forditottjáról szól, a linuxot bekapcsolni nem lesz ok, mivel az eddig csak azon futó alkalmazásokat portolják winre és nem forditva. Nem véletlen, hogy az ms ebbe belement, ő ebből csak jól jöhet ki, az eddig is több nagyságrenddel nagyobb szoftverellátottságát ezzel tovább növelheti a linuxra irt programokkal. Ráadásul nem is kerül túl nagy energiájába ugyanis évek óta benne van a szerver winekben (és a vista-ban is benne lesz) a services for unix, amit eddig csak a unix/linux-ról való winre migrálásra használtak, de úgy tűnik új értelmet kap... -
JeD #17 Ehh... szoval:
FAQ -
JeD #16 FAQ: http://www.novell.com/linux/microsoft/faq.html -
assdf #15 Ez az oprendszer statisztika a #2es hozzászólótól tényleg hülyeség volt, mert ez sokminden függ, viszont ez a "év elején pedig úgy vélte, hogy a Suse beelőzheti a készülő Windows Vistát. " mondat a cikkben tényleg baromság. A linux jelenleg nem alternativa magyarországon. Legalábbis az én legtágabb ismeretségi körömben sem igen tudok olyan embert mondani aki linuxot használna, vagy legalábbis időként kapcsolatba kerülne linuxal, ellenben szinte mindegyik gépen windows fut.Szóval itthon jelenleg 2-3% a linux elterjedtsége a többi win,legalábbis az otthoni userek körében. Mielőtt valaki ebbe belekötne,ennek a megállapitásához nem kellet különösebb fenoménnak lennem, de ha valaki nem hiszi akkor elkezdhet bekopogni pl pesten minden házhoz hogy csókolom mi fut a gépükön...
A cikkhez visszatérve, én nem bánom ezt az együttmüködést, ugyanis felváltva használok windowst és linuxot mindkettőt a maga előnyei miatt, de igy talán egyszer sikerül még megérnem azt is hogy olyan eszközöket tudok használni linux alatt amihez a gyártó elfelejtett linuxos drivert irni. -
turul16 #14 osszeskuves elmelet: (csak egy teoria, barmilyen velt vagy valos egyezes a valosaggal a veletlen muve)
Az M$ tenyleg gyartja,sajat Linux disztrojat a hatterben(Egy jo idejig a Gentoo egyik vezeto fejlesztoje is naluk dolgozott, ki tudja min) ) . Ha linux hasznalat eleri mondjuk 15% -ot (ekkor felgyorsulhat a terjedese, es MS -nek nem volna jo kimaradni ebbol) akkor ki is adja, legyurve a rivalis linux cegeket, hatbaszuros MS strategia :) , Most Vistanal jobban kenyszerit a szofver, a legalis valtozat megvetelere , tehet ahol eddig simliskedtek ott konyen becsuszik egy linux/bsd (Fizetsz vagy valtasz!, regei Ms. strategia szerint, elsodleges: terjedjen el a windows, masodlagos: szedjuk be a penzt, most ez felcserelodni latszik). (Ms. mondta Pista az utolso a Windowsok soraban, most meg jol lehuzza a nepet, aztan valami mas lesz) M$ Hirtelen portolja DirectX -et es .Net keretrendszert linuxra, olyan license alatt, hogy csak az o kiadasaban szerepelhet, Igy .Net/Directx -es kodok alapbol futnak majd Linuxon, es csak az M$ linux-on. (2-3 even belul A fokent windowsra fejlesztett programok .Net -esek lesznek 90+% -ban)
Mielott valaki meg kerdezni, en sem gondolom komolyan. :) -
prezideente #13 Ha megengedtek 1 szót....
A MS 1 kis porbafingó cég volt ami az IBM-nek köszönheti azt h hol van most, meg annak h Billy mindenkit eltapos akit csak tud... :-/
Tudom most jön majd az hogy én milyen hülye vagyok de csak tessék hajrá egész nyugodtan....(Már annyira nem érdekel ez a tilitoli csak megírtam a véleményemet ha szokásukhoz híven mindenkis MSfan nekemesik akkor az már róluk szól szerintem)
Ui: Ha valakinek nem tetszik könyörgöm legalább kulturáltan..... :-/ -
sazsmadar #12 Szerintem a wine nem mostanában lesz alkalmas, Winodows játékokat futtatni. Nekem egyedül a starkraft-ot sikerült még. Mást nem. A Diertx-es játékok futtatására van más próbálkozás. pl A cedega. -
#11 Na Linux fanok most bekaphatják... mindenkit meg lehet pénzért venni :D
Vivát Microsoft Linux Live! -
sazsmadar #10 ...a szolgálni szót elfelejtettem törölni! -
Cat 02 #9 ua :S :D
de legalább FF
jó :) -
PoisonBorz #8 ...ez összességében Linux-Microsoft kompatibilitást jelent, vagy csak valami speciális SuSe támogatást? (bár kétlem, hogy ne lehetne portolni akármelyik disztribre)
2-4 év múlva jön el az az idő, amikor már tényleg csak játékok (directX) vagy pár program miatt lesz érdemes Win-t használni (bár addigra a WINE is sokat fejlődik majd).
Ha valaki nem hinné, próbálja ki a Kubuntu-t (automatán felteszi magát XP mellé dual boot-ba, de sima live cd-ről is bootol) -
sazsmadar #7 Fél négykor inkább aludtál volna még egy kicsit. Vagy rémálmod volt?
Volt már a kezedben linux? Gondolom nem. És szerintem azt se tudod mi az.
Egyébként ilyen statisztikát én is össze tudnék hajítani neked, és elég meglepő eredménnyel látna napvilágot szolgálni. -
#6 Persze, hogy fordított lenne a kernel.org esetében, oda főként linuxosok járnak... -
Kagemusha #5 Nos igen.
A statisztikad kb. annyira relevans, mint a szoveged.
Ha tudnank a cimet, meg azt is meg lehetne mondani, vajon miert nem erdekli a Linux-hasznalokat, igy viszont annyit er, mint halottnak a csok.
De ha teged boldogga tesz, hogy a PP-hasznalok latogatnak, hat csak lubickolj az oromben.
Azt azert hozzatennem, hogy az oldalad latogatoi altal hasznalt rendszer ugyan mi a francert is fontos egy olyan vilagban, ahol 13799 latogato (feltetelezve, hogy mindegyikuk csak egyszer nezett ra az oldaladra, mert ha nem akkor ugye megint csak bukott a mutatvany es meg inkabb dobhatod a szemetbe) annyi, mint csepp a tengerben?
...es vegul: muszaj masok arcaba tolnod, hogy megszallott PP rajongo vagy? Hidd el, marhara nem vagyunk ra kivancsiak, hasznald azt, mi meg hasznaljuk emezt. De ismeret nelkul fikazni egy masok altal hasznalt rendszert, kb. olyan, mint leszolni egy szexi not, mert momentan meg nem volt alkalmad vele hálni...
-
#4 Meg is mondod az oldal címét, vagy netán félsz, hogy esetleg leDoS-olódik véletlen egy (több) Linuxos gépről? Bár mondjuk valszeg Win-esről fog, tekintettel arra, hogy Win alatt szoktak a dDoS-ra alkalmas (értsd: bacdoorral ferzőzött) zombiPC-k futni...
Egyébként nem tudom, te hogy vagy vele, de az XGL a Novell fejlesztése, és elmegy 3-4-5 éves masinákon is, amellett, hogy szebb ablakkezelést tesz lehetővé (3D-ben, mint az Aero, bár a szebb az relatív, de ha nem is szebb, akkor azonos értékű), a SuSE driverekkel is jobban supportált, mint a teljesen nyílt Linuxok, szóval ha még egy kicsit késik a Vista, nem is olyan nagy hülyeség ez a mondat.
Mellesleg a te táblázatod fejreállított változata jönne ki, ha mondjuk a kernel.org statisztikáit néznénk, szóval ha megbocsátasz, nem tartom relevánsnak a statisztikádat. A Google-é vagy más, hasonló szolgáltatóé (értsd: népszerű, platformfüggetlen webes szolgáltatások) sokkal inkább hitelesnek mondható ebben a témában. -
Indigo #3 És a te oldalad mivel foglalkozik, netán vérmes májkrofos fanoknak készült? -
#2 Na kiváncsi vagyok ehhez mit szólnak a vérmes MS fikázók :)
Amugy a linux elenyésző a Windows-hoz képest, már ami az otthoni használatot illeti és ezt senki ne próbálja megcáfolni
Ez itt az oldalam oprendszer statisztikája:
"A Suse beelőzheti a Vistat" ehheheh ez meg az évezred baromsága
-
#1 Na neee, nem hiszek a fülemnek :D. Szerintem csak éppen részeg volt Billgéc bá. De ha igaz, akkor 3xos hurrah!