99
-
TH448 #59 A pipeline inkább arról szól, hogy a processzoridő megfelelően ki legyen használva, és még az egyik progi vár valamire, addig a proci ne álljon.
A párhuzamosításnál viszont olyan problémák merülnek fel, hogy melyik szál melyik memória területre írhat, meg milyen sorrendben, a szálak ne ütközzenek, és tsai...
Assembly az kicsit egyszerűbb szint. -
turul16 #58 "X86 tényleg elavult, de egy komplett váltásra a világ 0%-a lenne kész."
Pontosabban a windows hasznalok, nem lennenek keszek, masok meg vannak mas procikkal is (sparc,power..stb). (EM64T procik terjedeset is lassitotta ,hogy win. nem igazan tudta kihasznalni)
X86(IA-32) sokat szidott proci, de szerintem maga a proci nem anyira szar, sokal inkabb az alaplap, ill. a tradiciok.
Az oszes PCI slot osztozik 33*10^6*4byte/sec adatatvitelen.
Kompatibilis a gep 286XT szutyokkal (esetleg korabbival is,a kutya nem hasznalja ezt ki, de megis ott van).
Kaskadolt DMA/IRQ vezerlo. Keves IRQ.
stb.
m68k ez vajon, miert nem terjedt el igazan anno.
(IBM+Intel+MS szovetseg eros volt akkor, mindenki "tudta", hogy IBM Compatible PC -t vegyen MS-DOS -al es Intel Prockoval, mert akkor fognak futni a haver jatekai) -
turul16 #57 pipeline
Lehet, hogy pont rosz pelda, de egy magos proci is parhuzamosithatja pl:
kezdet:
add eax,ebx
add ecx,edx
inc edi
Veg:
-et, elvileg akkar egy ora jel alatt is megtortnhet, hogy a proci Kezdet -bol a Veg -be jut.
(nem olvastam el pontosan, mibol menyi es hogyan "parhuzamosidik" Intel es Amd honlapjan tobb 500 oldalas .pdf szol errol)
-
prezideente #56 bocsi a hosszú hozzászólásért és a sok rizsáért -
prezideente #55 VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
1. már bocs de, öööö... üüühmm ööö utálom ha idézitek mondatokat mer a legtöbb ember annyira szelektíven idéz és elválaszolgat magának a féloldalas hozzászólásból 3 szóra én ettől a falramászok
2. a több magos procik? mit mondjak erre? 2 mag 2 szál... 4 - 4
3. itt nem nagy erős önmagában is életképes brutál magokról van szó.... hanem vektorprocikról... amúgy meg mondom nézzetek utána én ezt csík írtam érdekességnek, a tesztben 1 niagara szerepelt(csk poénból 1,67GHZ), 1 PPC G5(erre nem emléxem), 1 Opteron(sajna erre se), és 1 2magos intel(minda 2 mag 2 GHZ bocs nem jegyeztem meg az intel szerverproci nevét, mert amúgy rohadtul nem az érdekelt :) bocsánat)
4. a PS 3 nem igaz, az meg persze igaz hogy a core duo messze 3x-4x annyit nyújtott teszteken használat közben mint 1 PPC G5....(megjegyezném a Core 2 magos volt a PPC meg magában, és ha nem ver meg 1 3éves procit az eszméletlen szégyen lett volna.... és mikor összehasonlították a PPC 2magos változatával nem lett olyan csúfos a vereség)
5.sztem őrült idézgetés helyett már bocs de olvasd végig rendesen, az Intel és a Sun két teljesen különböző utat jár de elmondhatom még1x az intel u.olyan nagy erős magokat pakol, a Sun meg az IBM kicsiből sokat, így azt éri el hogy nagyon kis órajelen nagyon nagy teljesítményt kap és ez egész más
Vissza térve a Niagara tesztjére majdnem mindenben első lett, kivéve Fl.P. számításokbanmer neki csak 1 1sége van, de a legkisebb órajel mellett nyújtotta a legnagyobb teljesítményt, a legkisebb volt a fogyasztása stb... ha érdekel vkit a 2. a PPC G5 lett a 3. az Opteron és a 4. az Intel (talán Xeon a neve? :D hirtelen beugrott :))
És nem csak hülye teszt volt, használat közben, elég nagy terhelés mellett ment. :P
Th: csak 1 megjegyzés. én nem akarlak megsérteni de a Naiagara nem játékokhoz van tervezve... mint mondtam csak 1 float point 1ség van benne, ezért 3d-s számításokhoz háááát mondjuk ki szar, de 1 szervernél v szuperszámítógépnél hatalmas hasznát veszik, és PS3nál meg nem az a helyzet h a wines játékot próbálják áttenni mint mondjuk más oprencernél teljesen más a platform másképp kell programozni stb, ott sztem megoldják...
Én csak jelezni szeretném h sztem az Intel soxor nagyon bután csinálja, csak annyira nagy mindent túlél, és mindenki csak azt látja milyen jó, míg pl a Sun ami hajdan 1 nagy cég volt félresodorták de még mindig ott van a piacon nincs nagy részesedése de küzd és nagyon kreatív dolgokkal áll elő....
És h érezzem az idézgetés élvezetét :)
"Annyi szálat tud futtatni egyszerre egy proci, ahány magja van! Többet nem tud futtatni semmi, mint ahány magja van, CSAK LÁTSZÓLAG futtathat többet, ütemezési algoritmusokkal váltogatva időnként a szálakat."
ÉS ITT A LÉNYEG! :) a Niagarának annyi magja van, nem 1 nem 2 nem 3 rengeteg...
Csak az a baj h ha úgy gondolkodsz mint az intel akkor nem érted... Nem 3gigás magokat raknak 1más mellé...
Ez pont olyan mint a szuzuki kontra Hammer... v toyota vs hammer...
Nagy amcsi kocsiban mit néznek? nagyobb motor, erősebb motor...(a világ össz CO2 kibocsátásának 43%-a!!!!!! az USA érdeme) ellenben Japán autó: megnézik 1 henger h lesz erősebb és nem pakolják bele a hengereket... ezért fogyasztanak sokkal kevesebbett ugyan azzal a teljesítményeket...
És ez az egész amcsi identitás: 160 cm magas szingli nőnek minek 4 literes óriásterepjáró 15l/100km kocsi amit soha a büdös életbe nem visz terepre?
Na körülbelül ez az intel is: nagyobb órajel, nagyobb teljesítmény(erről szól az egész P4)... csak nemrég jöttek rá h ez nem jó ->ezért csináltál a core-t(vagy lehet korábban rájöttek de azért nyomták h a P4 mennyire jó) -
irkab1rka #54 A jó C program fordul a legtöbb szóbajöhető pc-s platformon.
A többire meg ott a java.
Csak médiabuzz. -
TH448 #53 Figyi: ha lesz rá mondjuk képszerkesztő progi, meg olyan, amivel meg lehet vágni a házi videókat, ect. ect, akkor lehet lesz valami abból, amit mondasz, hogy inkább olyat vesznek. De egyelőre akinek kicsit nagyobb igényei vannak, mint böngészés, meg szövegszerkesztés, az sztem vesz pc-t.
Szervertesztek. Ok, elfogadom, legyen, meg gondoltak a jó kihasználtságra. De mondd már meg nekem, hogy szerinted mikor fog az a több ezer játékfejlesztő ekkora figyelmet fordítani a párhozamosításra, amikor gyakorlatilag pc ha jól tudom egyetlen egy játék van, ami támogatja a több procit, de az is csak kettőt, és ott se nagyon megy 20% fölé a gyorsulás?
Persze, ha sikerülne megfelelő fejlesztőkörnyezetet írni hozzá. De egy szoftver nem tudja eldönteni, hogy mi párhuzamosítható, és mi nem. -
"A niagara 1ik nagy előnye ugyebár hogy 1xre 32 eeményszálat tud futtatni, míg a legsépécibb intel proci is csak 2-t de ezt már különböző segédprogramokkal...."
Szted mire vannak, a többmagos procik? Annyi szálat tud futtatni egyszerre egy proci, ahány magja van! Többet nem tud futtatni semmi, mint ahány magja van, CSAK LÁTSZÓLAG futtathat többet, ütemezési algoritmusokkal váltogatva időnként a szálakat. De ez a látszólagos futtatás meg minden oprendszerben benne van, az én 1 magos procim is tud 100 folyamatot futtatni, LÁTSZAT párhuzamossággal. 2 magos már 2 folyamatot tud futtatni, VALÓS párhuzamossággal, 4 magos meg 4-et, és így tovább.
Szóval valamit nagyon benéztél, vagy bevettél egy megint egy marketingkamut. -
"Debütált a PS3, sztem utána lehet nézni aki még nem tette a tesztjei eléggé brutálisak(csak példaként 100 MPEG videó 1 időben és semmi gondja nem volt)..."
Nem debütált. Igen sok brutális tesztet láttam sokmindenről, de végül általában fele sem volt igaz ;)
A 100 mpeg video meg :) hát egy 300 mhz-s celeron is elbánik vele, kérdés hogy mekkora felbontású, és hány fps-es ez a 100 video, mennyire tömörített, és mpeg hánnyal tömörített. Szóval ennek is olyan marketingkamu szaga van, hogy idáig érzem a szagát japánból :D -
prezideente #50 Hát mit mondhatnék...
a magokról azért annyit mondanék h az inte módszere az, hogy őrült módon pakolja a mgaokat és mellékesen nagy órajel nagy teljesítmény mégnagyobb órajel mégnagyobb teljesítmény...
Lehet másképpen is, és itt jön be a Cell vagy a Niagara ahol nem az a cél hogy 1 nagy, nagyon erős mag legyen hanem h sok pici vektorproci...
A niagara igaz nem lenne alkalmas mondjuk játékok futtatására mert csak 1 fl.p. 1ség van benne, de nem is ez a cél... 1 szerverteszten, minden mást megvert, többek között az a ppc g5-öt nem fogom kikeresni mert lusta vagyok de utána lehet nézni úgy használták őket mint a szervereket...
A niagara 1ik nagy előnye ugyebár hogy 1xre 32 eeményszálat tud futtatni, míg a legsépécibb intel proci is csak 2-t de ezt már különböző segédprogramokkal....
És a cellnél is az a lényeg hogy nem nagyonerős magokat 1másmellé pakolászunk hanem inkább sok pici vektorproci, aminek a hátránya max ott ütközik ki hogy valamivel nehezebb programozni.
A ps3 meg valóban játékkonzol, de míg európában a pc-ből akarnak 1ben TV-t is csinálni, keleten a TVből akarnak gépet csinálni
És ha a PS3on tudnak azemberek böngészgetni, játszani, dolgozni adatot tárolni, akkor mindjárt ott tartunk h a ps3 maga is 1 pc... és ha már ott van a sok cumó benne amit nem külön kell venni hozzá, ki az a hülye aki külön pc-t vesz mikor ödönke playstation-jén apuka is tud dolgozni... és mivel a ps viszont elég elterjedt, megéri támogatni is
Szerintem egyáltalán nem szabad lebecsülni a ps3-at és most bocsánat de arra h h csinálják meg h a magok meg legyenek hajtva szerintem ők is gondoltak :DDD(ne vedd sértésnek télleg)
:) -
TH448 #49 Látom, nagyon magadra vetted, pegid nem konkrétan neked szólt. :P
Egyékbént képzeld, én is olvastam a cell zeuszi specifikációit. Nincs is vele bajom, lehet, hogy elverné core2-t, nem érdekel. De akkor gyere szintetikus tesztekkel, vagy alkalmazás tesztekkel, vagy amivel akarsz, de ne azzal, hogy 100videót játszik egyszerre, ez engem nem érdekel, és semmiképp nem lehet összehasonlítási alap. Az meg, hogy nvidia milyen monvezt gyárt mellé, az meg különösképp nem érdekel, nem szoktam játszani, vágáshoz elég ami van. Viszont pár év, és ha lemaradásban is van pc, de utol fogja érni. X86 tényleg elavult, de egy komplett váltásra a világ 0%-a lenne kész. Mac boot meg nem a bios hiánya miatt gyorsabb. PC is főként az op rendszer indításáig támaszkodik nagyon rá. És az Apple-nek nem kell 3rd party drivereket használni, 2-3 fajta driver minden eszközre, és kész is, ez is közrejátszik.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy oldják meg, hogy a magok meg is legyenek hajtva, mert ugye a 4 magos core is hasít a teszteken, de az alkalmazásokkal van a gond, többségük nem használja ki a magokat. A játékok meg főleg nem, és ugye ps3 főként játékoknak készül.
Jah, és szerintem egyelőre a pc a legáltalánosabb felhasználhatóságú eszköz, ehez nem fér kétség.
A véleményedet meg elmondhatod, de ha már felhoztad, a fikázódást arra értettem, hogy mindenki egyből elkezdi, hogy ez a fasza, az a szar. Szerintem mindenki örömködjön a saját választásának. Én megpróbálok pártatlan maradni...
Caro: köszönöm az infót, nekem új volt, amit mondtál, így hatványozottan igaz, amit írtam a három területről. :) -
turul16 #48 Kotelezove kene tenni a feltunteteset a webkamarkon (es masokon is), hogy pingvin komaptibilis -e. Mert me`g se a vasarlonak keljen utanna neznie, fogyaszto vedelemnek erre figyelnie kene, en is hallottam olyan emberekrol,hogy nem, ment a webkamera, pedig linuxot hasznalt mar a vasalas elot is, es pont egy olyan (ritka)valtozatot fogott ki, amibe, ha chip tipus szamahoz +1 v.-1 et adunk akkor, ment volna. (Sensor tipusat sem tuntetik fel a dobozon, pedig az alapjan lehet megnezni a neten, hogy mivel lehet hasznali, ez foleg nonname cuccoknal lenne fontos, mert az elterjettebb tipusokra a google is megmondja.)
Ilyesmi, vagy ennek megfelelo logonak kene lennie a dobozokon (BSD -ket is feltuntethetnek) :
Offically (Gyartotol),Not offically (Valki mas megirta),Not (Senki nem irt mukkodo drivert hozza)
wlan -ra :ndiswrapper lista ezekenk a Windowos drivere (is), hasznalhato linux alatt.
-
prezideente #47 kezdem azt hinni h vmi gond van a billentyűzettel :-/ xD :D -
prezideente #46 Megvan a terület ahol tud terjedni azért :)
Nem az átlagfelhasználók körében de a szerverpiacon(ne jöjjön senki azzal h a win vezet és jobban terjed mert most nem ez a lényeg), 1 statisztika szerint már 6 éve, éves szinten 33%os növekedést mutat és ezt tartja is ami azt jelenti h 1re többen használják(ne kössön belém senki a köetkeztetés miatt :) ez csak matek).
Azért a linux hardverkezelése is fejlődik szerintem az elmúlt évek alatt, és van 1-2 elég előremutató dolgo benne, hisz gondoljatok csak a novelldesk-re, és a novell más egyéb okos újítására, :) a videók is nagyon jók voltak, főleg amikor szélesvásznú filmet félig átlátszóvá tettek, beállították h amikor húzzák az ablakot akkor deformálójon mintha vmi paca lenne, és nem akadozott, nem húzott csíkokat. Mielőtt bárki azt mondaná a gép miatt volt win xp alatt nem tudná senki megcsinálni akármilyen csúcs géppel(és ez nem kötekedés, elvileg ez a vistában jön bár én már nem követem mi lesz meg mi nem a vistában :)) hisz ez azért van mert a grafikus kezelőfelület nagyrészét a vidkártya számolja, éppúgy, mint a Mac OS Xben :) (aki nem hiszi iMac G5ön láttam amikor 95% volt a cpu használat, mert elég aktívan le volt terhelve, akármleyik ablakot rángathatod nem fagy be nem akadozik semmi :D) -
Caro #45 Nekem megy a webcamom :) -
assdf #44 Ez igaz, csak tipikusan a tojás és a tyúk esete.. amig nincs rá driver nem terjed el, amig nem terjed el nem irnak rá drivert...
És az átlagusert nem érdekli billgates meg linustorvalds hanem hogy pl. megy a webcamja vagy nem...
-
prezideente #43 helyesírási hibák hehe xD
(nem néztem fel 1x se mikor írtam remélem olvashgató :D) -
prezideente #42 Hát nézd azért...
A driverek 1részet megírják nekik vhogy lásd NVidia, de elég sokat meguknak csinlának, mikor a cég közbe magasról pottyant a linuxos támogatásra... Ezek az emberek így is hatalmas munkát végeznek és még aki utálja az egészet, ezt az se kérdőjelezheti meg...
Ha elterjedne, a gyűrtóknak megérné linuxos támogatást is csinlni, és itt kezdődik minden, próbálják terjeszteni, szerintem ez teljesen normális, így kezdte a MS is csak őt felkarolta az IBM vmiért, ennek ellenére nagy riválisának tartja billy az IBM-et :-/ hát ez van :)
Ez nem szidás félre ne értse senki :) -
assdf #41 Lehet hogy jobb, de kevésbé használható. Legalábbis user szempontból. Ha nem hiszed probálj meg linux alá tetszőleges webkamerát, digitális videókamerát, wlan kártyát stb beizzitani...
Elárulom nem 3 kattintás lesz. Persze ez nem a linux hibája hogy alig van driver hozzá, de a usert nem fogja érdekelni hogy miért nem megy (mert a gyártók lusták), hanem hogy win alatt megy linux alatt meg nem...
Ált. azt mondják hogy persze linux alatt is ugyanugy tudsz netezni meg wordozni (ez igaz is), de ha a user egy kis kényelmi funkciót is szeretne müködtetni (lásd fent) akkor mindjárt sz@rban a jövő.
Énszerintem a linuxos user problemak 90%a driverhianyra vezethető vissza, és ezér kell mindenféle alternativ hátulrólvakarom a nyakamt tipusú megoldással probálkozni. -
prezideente #40 elmondanám a Cell 1 elég spéci kis proci :P
Léccives olvass csak utána 8 magja van, 8 vektorprocesszor, amiből 7 müxik és 1 ami összefogja mindezt.... Mindemellett még a vidkártyájáról szólva annyit hogy nagyjából ugyan azt az értéket mérték mint 2 nem tom h összekapcsolt GeForce 6800(talán még ultra is xD)-al
Hát nem is tudom mindemellett általános célokra is jól használható és olcsóbb mint 1 pc...
A Pc-kről szte legyünk őszinték az X86 már v 15 éve elavult úgy ahogy van, az intel nem vált inkább toldozza foldozza...(lásd core ami nagyon jó de az architectúra még midig az az ősrégi x86)
És sztem nem fikáz senki semmit én külön kihangsúlyoztam h ez nem fikázás sztem érthető módon...
És mi is a fikázás az h a Mac OS X gyorsabban bootol? Hát mit mondjak 1 tapasztalat 2 a BIOS is már nagyon régen elavult
Én nem szeretem de akkor mivan? sztem el lehet ezt meg mást is mondani normálisan is...
És ha még szabad a Cellre visszatérnem... Mit is mondjak az nagyjából a PPC5ön alapul
És mielőtt bárki azt mondja, a core simán verte a a 970mp-t az iMac G5- régebbi prociját azzal közölném hogy eléggé csúfosan jött volna ki az intel ha nem tud megverni 1 3éves procit....
Ez meg az én véleményem -
mobal #39 hi' remélem a bill ad valami segíttséget ,hogy linuxon directX api mennyen. az lenne a win hosszútávú halála... aki használt linuxot az nem pofál hogy a win 97% kal vezet aki meg nem az meg format c -zen 3 havonta. -
Caro #38 A virtualizációra még annyit, hogy egy linux által támogatott, és a novell által erősen preferált virtualizációs metódus a Xen, ahol nem emulálunk egy komplett gépet, mindössze tudatjuk a guest rendszerrel, hogy ő virtualizáltan fut. Ezzel igen nagy teljesítménynövekedést lehet elérni pl. a Vmware-hez képest. -
komonyi #37 de azt is nézd ho a szaros mezei usereknek fogalmuk sincs hogykell egy linuxot vagy windows-t felrakni és félnek a változástol pedig ha kiprobálnák akkor rájönnének hogy jobb -
TH448 #36 Istenem, emberek, megint fikázódás ezerrel...
Meg jönnek a naív beszólások, hogy jó lenne win linuxos stabilitással...
Emberek gondolkodjatok már! Az két külön dolog. Egyébként válaszolva vkinek a beszólására: PS3 célhardware, úh ne jöjjön itt nekem ilyenekkel, hogy 100 videó ment egyszerre, amikor pc-n az a szerencsétlen betölt egy általában nem túl kicsi lejátszóprogit, meg a háttérben futtat 200 progit, és még ráadásként általában nem is csak 1 codec-et használ. Szóval olyan, mint az elején az op rendszer stat.
3 közös fejlesztési terület: virtualizáció(virtualpc, konkurens VMWARE), egységes web szolgáltatások (IE- Firefox), különböző dokumentum típusok (openxml, opendokument); három olyan terület, ahol esetleg az ms-nek félnivalója lehet. De ez kétségtelenül a novell-nek is jót fog tenni.
Egyébként megintcsak nem értem egyesek filozófiáját: attól még, hogy a win jóval többen használják, techinkailag miért ne előzhetné be egy alternatív oprendszer?...
De én csak annyit tudok mondani, amit már leírtam párszor: mindenki válassza ki a számára legmegfelelőbb oprendszert, a többieket meg hagyja békén. Miért kell mindenáron megpróbálni a másikra rátukmálni az ember saját hülyeségét?... -
prezideente #35 hehe....
Azért ha szabad megjegyeznem az OS X alapból eléggé gyorsan bootol éiMac G5-el találkoztam és minden szir szar progistól telepített vírusirtó stb... gyorsabban bootol, mint 1 szűz windows, és mindezt még szebben is, hiszen amikor tölti a cuccait nem 1 bazinagy pixeles undorító képpel találkozunk ami még a 486oson is csúnya :)
A MS-nek részesedése vn az Apple-ből....(Billigecé átverte Steve Jobsot is...) :) -
sazsmadar #34 Erről már én is olvastam itt korábban. De azóta semmi infó! -
juzosch #33 Vajon a következő windows linux alapú lesz?
Nem bánnám, ha egy oprendszerben találkozna a linux stabilitása a windows kompatibitásával, támogatottságával és felhasználóbarát kezelésével. Winux:) -
carville #32 Van egy BootCamp nevű szoftver Macre, ami segítségével felrakhatsz Windows XP-t Machintosra. ;)
De vagy azért, mert még csak béta, vagy azért mert Mac OS X reklám (ugyanis az Apple fejlesztette), de hatalmas eltérések vannak a gép teljesítményében ha Mac OS X-et vagy Windows XPt használsz rajta... Már a Win bebootolása is baromi hosszú, aztán a szinte szűz Winnel rosszabb teljesítménye volt Cinebench-csel mint a régóta használt és ezért sok mindennel lelassított Mac OS X-en, ugyanazon a gépen, ami szerintem röhej. -
BCs design #31 macen nem windows oprendszer lesz ? vagy ez csak régen valami kamu hír volt ? :D -
gabeei #30 erről annyit, hogy a Mirrorsoft mindenhol meg akarja vetni a lábát, vagy ha nem skerül, legalább ellenőrzni akarja az adott szegmenst. Szerencsére az Északisark bztonságban van. Egyelőre... -
Caro #29 Nem mindenhol van így.
Ati drivernek van graf. telepítője, de maga a driver elég gyér, nvidia-val érdemesebb próbálkozni, ott igaz hogy le kell nyomni az X-et, de azért ott is csak next->next->finish.
Már ha fent van ami kell hozzá :)
A médialejátszókról pedig: azért nem visznek általában cuccokat, mert a jogi viták elkerülésért kihagyják az alapverzióból a dekódereket. De netről lazán be lehet őket szerezni, és utána simán mennek. -
Caro #28 Sok mást is futtat, bőven, nekem spec. starcraft akadozik.
A direct draw emulálással van pár gondja, X alatt nem egyszerű megoldani a hardware surface-eket, bár azért van rá mód(dga, de nem minden támogatja).
Ahol már 3d van, ott érdekes módon jobb a helyzet, OpenGL fronton egyértelműen, de egypár D3D-s cucc is viszonylag jól elfut.
Quake 3 engine-ös cuccok, unreal, ezek simán mennek nálam.
Az lenne a legjobb szerintem, ha a direct draw emulációt software surface-ekkel számoltatnák, hanem átírni OpenGL-re a megvalósítást, szerintem minden implementálható lenne, bár ezzel csorbulna egy kicsit a régi gépek felé való kompatibilitás. -
prezideente #27 Imádom a Mac-et =) :DDDDDD
Ja és: azért van használható médialejátszó csak nem könnyű megtalálni :), és pont a suse meg a mandrake szólnak arról h a popsit is ki....-ák :) -
prezideente #26 Ezek alapján viszont már nagyonis érdemes megfontolni.... :)
Ha lesz végre következő gépem az 99,99999% hogy nem pc lesz hanem vagy 1 mac, vagy 1 ps3 :)
Erről nem láttam még cikket h ps3 meg MS pedig szerintem komly ellenfél.... mind a drága XBoxra mind pedig a winre nézve :) (szerintem) -
abzu #25 Én ezt úgy gondolom, hogy ez megint MacOS lejárató program. Hogy vegyenek Windows-t és használjanak Suset, de ne MacOS-t. -
BCs design #24 ez akor mosz azt fogja jelenti hogy linux alatt nem kellesz parancssorban telepiteni a 3d drivert ? :D
és alatta használható media lejátszó kegyerék ? :D -
prezideente #23 Nem mertem állítani mert nem jártam utána :)
Én pl utálom ha nekem jönnek és csak dobálóznak estem már ebbe a hibába de legalább besimerem ez van.... :) -
turul16 #22 PS3 linux -
prezideente #21 már csak a poén kedvéért :) hihips3 linux <nem 1 kép alapján akarom ezt bizonyítani nyugalom :) -
intrex #20 Ballmer szemében a jól megszokott "Először kinyalom a segged, aztán felkasztalak te barom!", továbbá a "Pénz, pénz!" szavak olvashatók ki. Nagyon átlátszó.