Szövetségben egyesül a Windows és a Suse Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyékbént képzeld, én is olvastam a cell zeuszi specifikációit. Nincs is vele bajom, lehet, hogy elverné core2-t, nem érdekel. De akkor gyere szintetikus tesztekkel, vagy alkalmazás tesztekkel, vagy amivel akarsz, de ne azzal, hogy 100videót játszik egyszerre, ez engem nem érdekel, és semmiképp nem lehet összehasonlítási alap. Az meg, hogy nvidia milyen monvezt gyárt mellé, az meg különösképp nem érdekel, nem szoktam játszani, vágáshoz elég ami van. Viszont pár év, és ha lemaradásban is van pc, de utol fogja érni. X86 tényleg elavult, de egy komplett váltásra a világ 0%-a lenne kész. Mac boot meg nem a bios hiánya miatt gyorsabb. PC is fõként az op rendszer indításáig támaszkodik nagyon rá. És az Apple-nek nem kell 3rd party drivereket használni, 2-3 fajta driver minden eszközre, és kész is, ez is közrejátszik.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy oldják meg, hogy a magok meg is legyenek hajtva, mert ugye a 4 magos core is hasít a teszteken, de az alkalmazásokkal van a gond, többségük nem használja ki a magokat. A játékok meg fõleg nem, és ugye ps3 fõként játékoknak készül.
Jah, és szerintem egyelõre a pc a legáltalánosabb felhasználhatóságú eszköz, ehez nem fér kétség.
A véleményedet meg elmondhatod, de ha már felhoztad, a fikázódást arra értettem, hogy mindenki egybõl elkezdi, hogy ez a fasza, az a szar. Szerintem mindenki örömködjön a saját választásának. Én megpróbálok pártatlan maradni...
Caro: köszönöm az infót, nekem új volt, amit mondtál, így hatványozottan igaz, amit írtam a három területrõl. 😊
Ilyesmi, vagy ennek megfelelo logonak kene lennie a dobozokon (BSD -ket is feltuntethetnek) :
Offically (Gyartotol),Not offically (Valki mas megirta),Not (Senki nem irt mukkodo drivert hozza)
wlan -ra :ndiswrapper lista ezekenk a Windowos drivere (is), hasznalhato linux alatt.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Nem az átlagfelhasználók körében de a szerverpiacon(ne jöjjön senki azzal h a win vezet és jobban terjed mert most nem ez a lényeg), 1 statisztika szerint már 6 éve, éves szinten 33%os növekedést mutat és ezt tartja is ami azt jelenti h 1re többen használják(ne kössön belém senki a köetkeztetés miatt 😊 ez csak matek).
Azért a linux hardverkezelése is fejlõdik szerintem az elmúlt évek alatt, és van 1-2 elég elõremutató dolgo benne, hisz gondoljatok csak a novelldesk-re, és a novell más egyéb okos újítására, 😊 a videók is nagyon jók voltak, fõleg amikor szélesvásznú filmet félig átlátszóvá tettek, beállították h amikor húzzák az ablakot akkor deformálójon mintha vmi paca lenne, és nem akadozott, nem húzott csíkokat. Mielõtt bárki azt mondaná a gép miatt volt win xp alatt nem tudná senki megcsinálni akármilyen csúcs géppel(és ez nem kötekedés, elvileg ez a vistában jön bár én már nem követem mi lesz meg mi nem a vistában 😊) hisz ez azért van mert a grafikus kezelõfelület nagyrészét a vidkártya számolja, éppúgy, mint a Mac OS Xben 😊 (aki nem hiszi iMac G5ön láttam amikor 95% volt a cpu használat, mert elég aktívan le volt terhelve, akármleyik ablakot rángathatod nem fagy be nem akadozik semmi 😄)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
És az átlagusert nem érdekli billgates meg linustorvalds hanem hogy pl. megy a webcamja vagy nem...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
(nem néztem fel 1x se mikor írtam remélem olvashgató 😄)
A driverek 1részet megírják nekik vhogy lásd NVidia, de elég sokat meguknak csinlának, mikor a cég közbe magasról pottyant a linuxos támogatásra... Ezek az emberek így is hatalmas munkát végeznek és még aki utálja az egészet, ezt az se kérdõjelezheti meg...
Ha elterjedne, a gyûrtóknak megérné linuxos támogatást is csinlni, és itt kezdõdik minden, próbálják terjeszteni, szerintem ez teljesen normális, így kezdte a MS is csak õt felkarolta az IBM vmiért, ennek ellenére nagy riválisának tartja billy az IBM-et :-/ hát ez van 😊
Ez nem szidás félre ne értse senki 😊
Elárulom nem 3 kattintás lesz. Persze ez nem a linux hibája hogy alig van driver hozzá, de a usert nem fogja érdekelni hogy miért nem megy (mert a gyártók lusták), hanem hogy win alatt megy linux alatt meg nem...
Ált. azt mondják hogy persze linux alatt is ugyanugy tudsz netezni meg wordozni (ez igaz is), de ha a user egy kis kényelmi funkciót is szeretne müködtetni (lásd fent) akkor mindjárt sz@rban a jövõ.
Énszerintem a linuxos user problemak 90%a driverhianyra vezethetõ vissza, és ezér kell mindenféle alternativ hátulrólvakarom a nyakamt tipusú megoldással probálkozni.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Léccives olvass csak utána 8 magja van, 8 vektorprocesszor, amibõl 7 müxik és 1 ami összefogja mindezt.... Mindemellett még a vidkártyájáról szólva annyit hogy nagyjából ugyan azt az értéket mérték mint 2 nem tom h összekapcsolt GeForce 6800(talán még ultra is xD)-al
Hát nem is tudom mindemellett általános célokra is jól használható és olcsóbb mint 1 pc...
A Pc-krõl szte legyünk õszinték az X86 már v 15 éve elavult úgy ahogy van, az intel nem vált inkább toldozza foldozza...(lásd core ami nagyon jó de az architectúra még midig az az õsrégi x86)
És sztem nem fikáz senki semmit én külön kihangsúlyoztam h ez nem fikázás sztem érthetõ módon...
És mi is a fikázás az h a Mac OS X gyorsabban bootol? Hát mit mondjak 1 tapasztalat 2 a BIOS is már nagyon régen elavult
Én nem szeretem de akkor mivan? sztem el lehet ezt meg mást is mondani normálisan is...
És ha még szabad a Cellre visszatérnem... Mit is mondjak az nagyjából a PPC5ön alapul
És mielõtt bárki azt mondja, a core simán verte a a 970mp-t az iMac G5- régebbi prociját azzal közölném hogy eléggé csúfosan jött volna ki az intel ha nem tud megverni 1 3éves procit....
Ez meg az én véleményem
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Meg jönnek a naív beszólások, hogy jó lenne win linuxos stabilitással...
Emberek gondolkodjatok már! Az két külön dolog. Egyébként válaszolva vkinek a beszólására: PS3 célhardware, úh ne jöjjön itt nekem ilyenekkel, hogy 100 videó ment egyszerre, amikor pc-n az a szerencsétlen betölt egy általában nem túl kicsi lejátszóprogit, meg a háttérben futtat 200 progit, és még ráadásként általában nem is csak 1 codec-et használ. Szóval olyan, mint az elején az op rendszer stat.
3 közös fejlesztési terület: virtualizáció(virtualpc, konkurens VMWARE), egységes web szolgáltatások (IE- Firefox), különbözõ dokumentum típusok (openxml, opendokument); három olyan terület, ahol esetleg az ms-nek félnivalója lehet. De ez kétségtelenül a novell-nek is jót fog tenni.
Egyébként megintcsak nem értem egyesek filozófiáját: attól még, hogy a win jóval többen használják, techinkailag miért ne elõzhetné be egy alternatív oprendszer?...
De én csak annyit tudok mondani, amit már leírtam párszor: mindenki válassza ki a számára legmegfelelõbb oprendszert, a többieket meg hagyja békén. Miért kell mindenáron megpróbálni a másikra rátukmálni az ember saját hülyeségét?...
Azért ha szabad megjegyeznem az OS X alapból eléggé gyorsan bootol éiMac G5-el találkoztam és minden szir szar progistól telepített vírusirtó stb... gyorsabban bootol, mint 1 szûz windows, és mindezt még szebben is, hiszen amikor tölti a cuccait nem 1 bazinagy pixeles undorító képpel találkozunk ami még a 486oson is csúnya 😊
A MS-nek részesedése vn az Apple-bõl....(Billigecé átverte Steve Jobsot is...) 😊
Nyugalom a hosszú élet ritka!
Nem bánnám, ha egy oprendszerben találkozna a linux stabilitása a windows kompatibitásával, támogatottságával és felhasználóbarát kezelésével. Winux😊
Gracie Barra
De vagy azért, mert még csak béta, vagy azért mert Mac OS X reklám (ugyanis az Apple fejlesztette), de hatalmas eltérések vannak a gép teljesítményében ha Mac OS X-et vagy Windows XPt használsz rajta... Már a Win bebootolása is baromi hosszú, aztán a szinte szûz Winnel rosszabb teljesítménye volt Cinebench-csel mint a régóta használt és ezért sok mindennel lelassított Mac OS X-en, ugyanazon a gépen, ami szerintem röhej.
Ati drivernek van graf. telepítõje, de maga a driver elég gyér, nvidia-val érdemesebb próbálkozni, ott igaz hogy le kell nyomni az X-et, de azért ott is csak next->next->finish.
Már ha fent van ami kell hozzá 😊
A médialejátszókról pedig: azért nem visznek általában cuccokat, mert a jogi viták elkerülésért kihagyják az alapverzióból a dekódereket. De netrõl lazán be lehet õket szerezni, és utána simán mennek.
A direct draw emulálással van pár gondja, X alatt nem egyszerû megoldani a hardware surface-eket, bár azért van rá mód(dga, de nem minden támogatja).
Ahol már 3d van, ott érdekes módon jobb a helyzet, OpenGL fronton egyértelmûen, de egypár D3D-s cucc is viszonylag jól elfut.
Quake 3 engine-ös cuccok, unreal, ezek simán mennek nálam.
Az lenne a legjobb szerintem, ha a direct draw emulációt software surface-ekkel számoltatnák, hanem átírni OpenGL-re a megvalósítást, szerintem minden implementálható lenne, bár ezzel csorbulna egy kicsit a régi gépek felé való kompatibilitás.
Ja és: azért van használható médialejátszó csak nem könnyû megtalálni 😊, és pont a suse meg a mandrake szólnak arról h a popsit is ki....-ák 😊
Ha lesz végre következõ gépem az 99,99999% hogy nem pc lesz hanem vagy 1 mac, vagy 1 ps3 😊
Errõl nem láttam még cikket h ps3 meg MS pedig szerintem komly ellenfél.... mind a drága XBoxra mind pedig a winre nézve 😊 (szerintem)
és alatta használható media lejátszó kegyerék ? 😄
Én pl utálom ha nekem jönnek és csak dobálóznak estem már ebbe a hibába de legalább besimerem ez van.... 😊
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Debütált a PS3, sztem utána lehet nézni aki még nem tette a tesztjei eléggé brutálisak(csak példaként 100 MPEG videó 1 idõben és semmi gondja nem volt)...
A Prociját az IBM gyártja a neve Cell.. Na most! Mi is az érdekes? A PS3-ban lesz vinyó, hálókártya rakhacc hozzá billentyûzetet egeret és aki akarja TV helyett monitorral is használhatja(én ezt olvastam mielõtt vki nekemesik 😊).
Az elõd, a PS2 felszerelhetõ volt 1 Linux kit nevû kis csaomaggal amiben volt ugyan így vinyó hálókártya stb, és akármilyen hihetetlen Linux futott rajta...
A PS3 már magában tartalmazza mindezeket és ezt még nem olvastam megerõsítve igazából sehol, de mi van, ha ezen is linux lesz? Hiszen az IBM is nagy részt vállalt az elkészítésben és hol érdeke pl neki, hogy win fusson rajtuk....
A következõ érdekes dolog az, hogy elvileg a PS3 1általán nem lesz drága, persze mondjuk 1 PC-hez képest viszont 1 félmillás gépet is igen csak ver.... csak mindezt mondok vmit példának fele ennyibõl...
És végül az eredmény 1 játékkonzol amin a játkok nagyrésze megy(mert ugye sokan ezért használnak wint... tudnék példát mondani az ismerõseim közül), ami olcsóbb mint 1 pc, de használható általános célokra is.
És ha valaki azt mondja hogy általános otthoni/irodai célokra nem jó a linux, az valszeg még nem használt. Az egyetlen gond a támogatással lehet de ha terjed a fejlesztõk hülyék lesznek ha nem írnak támogatást...
Az h linux lesz rajta még nem hallottam biztosra bár régen néztem utána, megfontolni mindenképp érdemes, és szerintem érdemes odafigyelni rá.... 😊
2-4 év múlva jön el az az idõ, amikor már tényleg csak játékok (directX) vagy pár program miatt lesz érdemes Win-t használni "
te valamit csúnyán elnéztél, ez a dolog épp a forditottjáról szól, a linuxot bekapcsolni nem lesz ok, mivel az eddig csak azon futó alkalmazásokat portolják winre és nem forditva. Nem véletlen, hogy az ms ebbe belement, õ ebbõl csak jól jöhet ki, az eddig is több nagyságrenddel nagyobb szoftverellátottságát ezzel tovább növelheti a linuxra irt programokkal. Ráadásul nem is kerül túl nagy energiájába ugyanis évek óta benne van a szerver winekben (és a vista-ban is benne lesz) a services for unix, amit eddig csak a unix/linux-ról való winre migrálásra használtak, de úgy tûnik új értelmet kap...
A cikkhez visszatérve, én nem bánom ezt az együttmüködést, ugyanis felváltva használok windowst és linuxot mindkettõt a maga elõnyei miatt, de igy talán egyszer sikerül még megérnem azt is hogy olyan eszközöket tudok használni linux alatt amihez a gyártó elfelejtett linuxos drivert irni.
Az M$ tenyleg gyartja,sajat Linux disztrojat a hatterben(Egy jo idejig a Gentoo egyik vezeto fejlesztoje is naluk dolgozott, ki tudja min) ) . Ha linux hasznalat eleri mondjuk 15% -ot (ekkor felgyorsulhat a terjedese, es MS -nek nem volna jo kimaradni ebbol) akkor ki is adja, legyurve a rivalis linux cegeket, hatbaszuros MS strategia 😊 , Most Vistanal jobban kenyszerit a szofver, a legalis valtozat megvetelere , tehet ahol eddig simliskedtek ott konyen becsuszik egy linux/bsd (Fizetsz vagy valtasz!, regei Ms. strategia szerint, elsodleges: terjedjen el a windows, masodlagos: szedjuk be a penzt, most ez felcserelodni latszik). (Ms. mondta Pista az utolso a Windowsok soraban, most meg jol lehuzza a nepet, aztan valami mas lesz) M$ Hirtelen portolja DirectX -et es .Net keretrendszert linuxra, olyan license alatt, hogy csak az o kiadasaban szerepelhet, Igy .Net/Directx -es kodok alapbol futnak majd Linuxon, es csak az M$ linux-on. (2-3 even belul A fokent windowsra fejlesztett programok .Net -esek lesznek 90+% -ban)
Mielott valaki meg kerdezni, en sem gondolom komolyan. 😊
A MS 1 kis porbafingó cég volt ami az IBM-nek köszönheti azt h hol van most, meg annak h Billy mindenkit eltapos akit csak tud... :-/
Tudom most jön majd az hogy én milyen hülye vagyok de csak tessék hajrá egész nyugodtan....(Már annyira nem érdekel ez a tilitoli csak megírtam a véleményemet ha szokásukhoz híven mindenkis MSfan nekemesik akkor az már róluk szól szerintem)
Ui: Ha valakinek nem tetszik könyörgöm legalább kulturáltan..... :-/
Vivát Microsoft Linux Live!
2-4 év múlva jön el az az idõ, amikor már tényleg csak játékok (directX) vagy pár program miatt lesz érdemes Win-t használni (bár addigra a WINE is sokat fejlõdik majd).
Ha valaki nem hinné, próbálja ki a Kubuntu-t (automatán felteszi magát XP mellé dual boot-ba, de sima live cd-rõl is bootol)
Volt már a kezedben linux? Gondolom nem. És szerintem azt se tudod mi az.
Egyébként ilyen statisztikát én is össze tudnék hajítani neked, és elég meglepõ eredménnyel látna napvilágot szolgálni.
A statisztikad kb. annyira relevans, mint a szoveged.
Ha tudnank a cimet, meg azt is meg lehetne mondani, vajon miert nem erdekli a Linux-hasznalokat, igy viszont annyit er, mint halottnak a csok.
De ha teged boldogga tesz, hogy a PP-hasznalok latogatnak, hat csak lubickolj az oromben.
Azt azert hozzatennem, hogy az oldalad latogatoi altal hasznalt rendszer ugyan mi a francert is fontos egy olyan vilagban, ahol 13799 latogato (feltetelezve, hogy mindegyikuk csak egyszer nezett ra az oldaladra, mert ha nem akkor ugye megint csak bukott a mutatvany es meg inkabb dobhatod a szemetbe) annyi, mint csepp a tengerben?
...es vegul: muszaj masok arcaba tolnod, hogy megszallott PP rajongo vagy? Hidd el, marhara nem vagyunk ra kivancsiak, hasznald azt, mi meg hasznaljuk emezt. De ismeret nelkul fikazni egy masok altal hasznalt rendszert, kb. olyan, mint leszolni egy szexi not, mert momentan meg nem volt alkalmad vele hálni...
<#buck>#buck>
Egyébként nem tudom, te hogy vagy vele, de az XGL a Novell fejlesztése, és elmegy 3-4-5 éves masinákon is, amellett, hogy szebb ablakkezelést tesz lehetõvé (3D-ben, mint az Aero, bár a szebb az relatív, de ha nem is szebb, akkor azonos értékû), a SuSE driverekkel is jobban supportált, mint a teljesen nyílt Linuxok, szóval ha még egy kicsit késik a Vista, nem is olyan nagy hülyeség ez a mondat.
Mellesleg a te táblázatod fejreállított változata jönne ki, ha mondjuk a kernel.org statisztikáit néznénk, szóval ha megbocsátasz, nem tartom relevánsnak a statisztikádat. A Google-é vagy más, hasonló szolgáltatóé (értsd: népszerû, platformfüggetlen webes szolgáltatások) sokkal inkább hitelesnek mondható ebben a témában.
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
Amugy a linux elenyészõ a Windows-hoz képest, már ami az otthoni használatot illeti és ezt senki ne próbálja megcáfolni
Ez itt az oldalam oprendszer statisztikája:
"A Suse beelõzheti a Vistat" ehheheh ez meg az évezred baromsága