90
-
izb #50 Hát ne is,mert ha 1x használsz ilyen konfigot,többet az intelre rá se nézel,az tuti.. -
izb #49 Amilyen hülyeségeket írkáltál nem is csoda.. -
#48 Én a tényeket a saját ismerettségi körömre mondtam nyilván (barátok, kollégák, cégek stb.).
Melóra más gépet használ az ember, mint "játékra", ahol a rövidtávú teljesítmény oltárán sok mindent fel kell áldozni olykor. Idehaza is két gépem van pl. (igaz az is Intel mindkettő :D). -
Zsoldos #47 Amd-vel melozom. Es csomo embert ismerek, aki szinten. Ennyit a tenyekrol.
(bar tenyleg igaz, hogy az irodak hemzsegnek a xar celeronoktol, de ez nem ertelmes dontes eredmenye, hanem az ilyen evtizedes tapasztalatokkal megaldott emberek dontese ;)
Kulonben meg nem teljesen vilagos mitol kulonbozik a "melo" es a "nem melo".. -
#46 Ámbár mivel Ati kedvelő volnék, most, hogy az is AMD, revídiálnom kell a nézeteimet vagy így, vagy úgy... :DDD -
#45 Jónéhány barátom használ AMD-t, ezen nem szoktunk összeveszni, de melóra mindenki Intellel tolja. Tények. -
Cleawer #44 mogyoro.hu -
#43 Valóban általában hülyeség, de talán halottál már a "márkahűség" nevű betegségről is?! :D -
#42 A konfigodat nézve, nem kommentálnám a kedvességedet. :D -
#41 Ez fáj(hato)t (volna)! :D De nem. Term. Intel fronton még mikrovezérlőket is programoztam anno. Szal. ennyit erről. Anno én is a Z80-ra, aztán a Motorolára esküdtem, később kénytelenek voltunk az Intel szarjaira áttérni, de mivel mások még nagyobb borzalmakkal rukkoltak elő (Cyrix pl.), így maradtunk az Intelnél. Melóra tökéletes és megbízható, egyetlen hibás szériája volt mindedig amiről tudok, az is érthető okokból lett az.
De most tényleg megbántottál... :DDD -
#40 Sracok nekem eleg ez is. :P Nem kell ide Core 2 Duo, raadasul ez ingyen volt, amugy 40k es nem kellett csak procit venni ill cserelni. (Original size http://web.t-online.hu/jakuza1/x2.jpg )
-
#39 Én tudnék egy címet mondani, de nem mondok!;)))
Na jó: computerek
De nem az enyém a bolt!;) -
#38 Hát én nagyon kiváncsi leszek ezekre az új AMD-kre!Minden jót és sok sikert az AMD-nek. -
onimusha #37 tényleg tök jól ezek a 2 magos/64bites procik meg, hogy jövőre jön a 4 magos cpu, mikor minden windows alkalmazás 1cpu/32bit :D , jó persze van sok GEEK OS is meg command line power (kiv. Mac), de jelenleg sehol nem tudod rendesen kihasználni szal...... -
BlueGold #36 "Igeeem"!!! Ma 4 helyen probáltam keresni SD-RAM-ot és sehol nem kaptam. Ennyit a régi cucokkról.
-
#35 Na ezt is megértük!
Minden szavaddal egyet értek.;)))) -
Aspirin #34 Vegyél Viát. Tajvanban még meg lehet rendelni. Tuti nagyon keveset fogyaszt. -
BiroAndras #33 "Engem inkább az riaszt el, de nagyon, ha a vásárlás után 1-2 évvel akármi apró alkatrész tönkremegy, és emiatt az EGÉSZ GÉPET ki kell"
Mégis miért? Simán lehet alkatrészt kapni régebbi gépekhez is. Ha újonan nem is megy 2-3 év után, használtan jóval tovább lehet szerezni. -
kandeláber #32 A 4x4 platformhoz illeszkedő alaplapokon 2 procihely lesz, ebbe lehet belerakni a dualmagos FX-7x-eket. Nem lesznek egy tokban. -
BiroAndras #31 Te miről beszélsz?
"Az intelnek már évtizedekkel későbbi processzorai is kísérleti stádiumban vannak (tehát amiket majd kb 5-10 év múlva kezdd el gyártani)"
Kezdjük azzal, hogy 5-10 év az nem évtizedek. Aztán meg nem kísérleti stádiumban vannak, hanem jobb esetben papíron, de általában csak elképzelés szintjén. A fejlesztés évekig tartó folyamat, és nem kifejezetten olcsó.
"csakhát nagyot ugorni ugye nem érné meg, mert akkor nem lehetne ennyit leakasztani a sok "progamer"ről."
Azért kell kis lépésekkel haladni, mert a fejlesztés mindenképp ugyanannyiba kerül, és neked mindenképp meg kell fizetni. A nagyobb ugrások egyszerűen drágább procikat jelentenének. A cégek pénzügyi adatai nyílvánosak, nézz utánna, hogy mennyi is pontosan a tiszta nyereségük (amiből már lejött minden költség és befektetés).
"A játékokat is felelsegesen túloptimalizálják mamár"
Ezt most hogy kell érteni? Túl gyorsak?
"Nem tudom majd a négy magos procikra miért lesz szüksége a normális gamernek, mert a játék tudi nnem fogja kihasználni az elkövetkező 4-5 évben"
Ki lesz az használva ne félj. Például fizikára meg AI-ra bármekkora teljesítményt el lehet használni. Annyira, hogy már külön gyorsítókártyát terveznek ezekhez. De lesz még bőven más is, amire lehet használni.
Játékon kívül pl. videó vágásra, vagy bármilyen grafikusi munkára hasznos. -
Szefmester #30 mitcsinálnak a játékokkal? túloptimalizálják? ha ezt ironikusan írtad akkor ok ha nem akkor viszont be kellene zárni a soks sok vérpistikével együtt a zártosztályra.. mindenapos beöntéssel, fehérköpenyes bácsikkal.. -
halgatyó #29 "1207 érintkezős Socket F" ahhh! meg: "a magasabb étvágy elriaszthatja a vásárlókat" Hááát...
Engem inkább az riaszt el, de nagyon, ha a vásárlás után 1-2 évvel akármi apró alkatrész tönkremegy, és emiatt az EGÉSZ GÉPET ki kell dobnom!
Én ahhoz a gyártóhoz ragaszkodnék, amelyik nem váltogatja annyira gyorsan a korábbi eszközökkel inkompatibilis méregdrága szarokat.
A tragédia meg az, hogy még itt, Magyarországon egy kis bolt eladója is arról akar meggyőzni, hogy minek akarok én ilyen vagy olyan alaplapot meg procit venni, amikor a másik sokkal korszerűbb... hát a lóf...t! Meg háromszor annyiba kerül. Szóval én inkább kivárok. hátha lesz még harmadik gyártó az Intel meg az AMD mellett -
BattleZuzer #28 Milyen jól meg van ez is rendezve---Az intelnek már évtizedekkel későbbi processzorai is kísérleti stádiumban vannak (tehát amiket majd kb 5-10 év múlva kezdd el gyártani) csakhát nagyot ugorni ugye nem érné meg, mert akkor nem lehetne ennyit leakasztani a sok "progamer"ről. A játékokat is felelsegesen túloptimalizálják mamár, ez nyilt titok- Nem tudom majd a négy magos procikra miért lesz szüksége a normális gamernek, mert a játék tudi nnem fogja kihasználni az elkövetkező 4-5 évben- -
#27 Én várok kb tíz évet, és akkor veszek gépet.
Biztos elfut majd rajta az összes mostani jaték.
-
#26 Pff mert mintha nem dolgoznának rajta! -
fade2black #25 ez szánalmas.
inkább a k8l en dolgoznának... -
HUmanEmber41st #24 Azt mondják, h "elriasztja a vásárlókat a proci fogyasztása" egy gémert hol érdekli a fogyasztás???
Mert nem hiszem, h a könyvelő irodákban kidobálják az összes "régi" gépet a hír hallatán... -
gabeei #23 Kicsit emlékeztet ez 2004 elejére, amikor az Intel menekülni kívánt az új Clawhammer magos A64-ek elől, és piacradobta az Emergency Edition-t(ismertebb nevén Extreme Edition).Ott is az volt a recept, hogy magas órajel+sok gyosítótár=nagy teljesítmény.És bárb a proci felvette a vesenyt az FX-51-el, e óriási volt a hőterhelése. Most az AMD játsza ugyaenzt a taktikát. A 4 magos Kenstfield(asszem így írják, e bocs ha nem) pedig gyakorlatilag a Jóöreg Smithfield alaógiájára 2 Conroe és/vagy Allandale "összeragasztása", míg az AMD is csak mű 4magosokat csinál(lásd 4X4).Igazából most az AMD éli meg az Intel Conroe-ig bevezetéséig tartó hullámvölgyét, Ők a 45nm-es csíkszélességre gyúrnak az IBM-el,aki meg jelenleg a Cell finomításával van elfoglalva(bár már gyakorlatilag az kész van). Szóval az AMD-re most nehéz idők jönnek.Talán csak az Athlon 128 X4-i kell várni tőlük a csodát ... -
L3zl13 #22 Tudtommal K8L csak jövőre lesz, 4 magos procikkal. A 4x4 csak egy kétprocis hardcore gamer platform lesz cucc lesz. -
Benoke #21 Egyedüli kérdéses dolog számomra ez a 4x4 -es vagy is 2 darab 2 magos proc egy tokban. Milyen memória alrendszer szolgálja ezt ki kérdem én? VAgy rátolnak egy 32Mb -os L3 -at vagy mi? Jó jó a 4 mag de nincs memórai rendszer ami kiszolgálja. AMD nél még ha gyártanak valami jobb logikát ott sem érzem azt hogy használható lenne (vagy is, hogy nyújtaná azt a töbletet ami 4 magnál van a 2 vel szemben). Intelnél már most csúcsra van járatva ez a logika, de tényleg jó is. Mi a halálnak nyomják ezt a rossz kialakítást? A 4 mag egy processzorban sokkal jobb lenne, nem beszélve arról, hogy addig tolhatnának alá valami memóriát is, az csak hab a tortán, hogy ez igazából szerver oldalon lenne megfizethető eleinte. Nem értem hova ez a kapkodás. Tolhatják az új procikat amik jók, de csak a neve miatt nem fogják cserélni az emberek a gépet, hanem majd ha kiöregszik a meglévő. Nem hagynak amorizációs időt.
Egyébként ezért erőlködik csak az Itanium is nincs memória alrendszere, hiába jó a gép elméleti sebességben, rendszerben nem olyan virgonc. Gyakorlatilag derékig betemették a saját gyereküket születés után. Most meg ráncigálják kifelé. Hasonlóan a Xeon -hoz. Külső memória vezérlő 2-8 procinak. Már 2 proci esetében is lassúcska, de elmegy, 4 proci esetében tetű, 8 esetében nem jellemezném. AMD opteron jött látott győzőtt, hiába tolják ki az új procikat, az integrált 2 csatornás vezérlő processzoronként az hatalmasat dob a rendszeren. Nem látom a megffontolt fejlesztési koncepciót, hanem csak az AMD eltiprására mennek az Intelnél minden eszkösszel, ez a koncepció, lehet hatásos lesz egy bizonyos szintig, de technológiailag nem jó irány. AMD meg kapkodásra van késztetve most. Ezért jön ez a 2x2 -es csoda ami 4x4 nek van elkeresztelve, szemben az eredei elképzelésekkel ami normál 4 magos procit tartalmazott, lehet jön az is,m de ez meg helykitöltő, akkor ez csak bevétel növelő, már ha ráharapnak az emberek. -
#20 Max 1,5 evtized, ugyanis akkor dobta az AMD piacra a 386-os procijat... hacsak elotte nem hasznaltal 8080A procis gepeket :)) Hogy kaphattal rendszer hangja voros fokozatot, ilyen szanalmas beszolasokkal ??? -
izb #19 arra idén novemberben jön az AMD válasz,nem jövőre. -
L3zl13 #18 Jól értem, hogy a nagyobb procik még nem 65 nm-en készülnek?
Mert akkor nem csoda a nagy fogyasztás.
Minenesetre a nagyobb procik pariban lesznek teljesítmény szempontjából a jelnlegi intel proci kínálattal, igaz magasabb fogyasztással, melegedéssel és valószinűleg zéró tuningpotenciállal.
De ha tényleg 90nm-es procikról van szó, és 65nm-nél nem lesz gond, akkor ez hamarosan mérséklődik.
Az intel kentsfield mondjuk megint durva lesz, arra meg válasz csak jövő év második felében jön, de kérdés, hogy milyen áron adja az intel. -
#17 Meg 5 eve ez nem hiba volt, hanem bevalt/kivanatos modszer. Az orejel emelkedese egyenes aranyban volt (a koztudatban, de gyakorlatilag is) a korszeruseggel es a teljesitmennyel. -
#16 Áhh már régóta fejlesztenek, ettől a k8l-től sokat várnak, csak még idő :\ -
#15 A négymagos AMD-k is elvileg babábbak lesznek, hiába az Intelé az elsőbbség. A magok nem osztoznak egy adott sávszélességen, hanem mindegyik max sávszélességet tud használni! -
izb #14 Félreértetted a cikket.
Arról van ugyanis szó,hogy a meglévő vonalból sikerül e kihozni e még valami pluszt.és sikerült.
A többi fejlesztés halad a meghírdetett ütemben,nem kell aggódni...
-
izb #13 Gyurcsány szindrómában szenved.
Nagyokat kell mondani,nem fog fájni.. -
#12 Nagyon úgy tünik, hogy elkezdtek kapkodni. Nem tudnak kiállítani egy igazi ellenfelet a Core Duo-val szemben, így elkövetik az intel hibáját és emelgetik az órajelet. Így igazából nem történik semmi új fejlesztés.
Remélem azért, hogy a színfalak mögött azért már készül az új csodaproci, amely ismét felveszi a versenyt az intellel és ez az órajel emelési mizéria csak az átvezető időszakot próbálja áthidalni. -
#11 évTIZEDEK ???
ez valami olyasmi mikor valaki képes fél millával többet kifizetni egy 4-5 évvel öregebb autóért csak ezért mert ott virít rajta a fócvágen logó