884
2007 egyik ütős filmje
-
#523 csak az a baj h kell nekije egy külön moziterem mert tv-n nem az igazi :D -
#522 Megnéztem és elégedett vagyok!
Azt kaptam amit vártam, a végén majdnem bőgtem amikor megindultak a görögök...
A barbár dologra meg visszatérve a görögöknek mindenki az volt aki nem a félszigetről való. Tehát ebben az értelemben hű a film a történelemhez. Bárki aki nem volt görög az barbár volt.
Mondjuk én is furcsán néznék egy ilyan filmet ahol a honfoglaló magyar katonákat barbár hordáknak ábrázolnák ahogy lerohanjuk és szecskába vágjuk szerencsétlen szlávokat a Kárpátok lábánál Egy a különbség, mi győztünk és itt maradtunk. Azért megmutattuk a nyugatiaknak hogy félni kell tőlünk.
A filmre visszatérve szvsz fantasztikus film. Bekerült az 5 kedvenc közé. Számomra egy szinten van a Gladiátorral, a Black Hawk down-al... holnap újra megnézem. -
#521 Nem csak , hogy olyan a film, hanem erről van szó. Dilios meséli el a csata történetét a spártai seregnek. A film ezzel kezdődik, és ezzel fejeződik be. -
#520 Senki nem állította, hogy barbár horda lettünk volna. Csak azt állították, hogy annak láttak minket a nyugati keresztények Ez viszont igaz. -
#519 VÉGRE! VÉGRE valaki felfogta a lényegét!!!!
Nem igaz, hogy erre olyan nehéz rájönni. -
#518 Attól még, hogy azt mondták, hogy "a magyarok nyilaitol ments meg uram, minket" az még nem jelenti, azt hogy vmi barbár horda lettünk volna...ezt hívják hadviselésnek
István a "fejlett nyugati civilizációt" képviselte, amikor német barátjaival kivégezte saját rokonát (Koppányt), a régi hagyományokban gondolkodókat, a lázadó Árpádházi Vazult...stb.stb.
"A történelmet a győztesek írják" -
winnie #517 "iránban mindenen felháborodnak...fanatikus népség..."
ja, szegények. amikor tavaly bemutatták a motelt itthon, akkor is hasonló volt a reakció, pedig nem nálunk, hanem szlovákiában forgatták. -
#516 jah meg gondoljatok bele, hogy mit csinált István Koppánnyal... -
#515 hát nem viccből mondhatták a népek, hogy a magyarok nyilaitol ments meg uram, minket..tuti legalább olyan lelketlen barbárnak láttak minket, mint mondjuk mi a törököket.. -
#514 "annó a magyar honfoglalókat is lelketlen barbárnak tartották..és igaz is"
Mivan????
-
#513 annó a magyar honfoglalókat is lelketlen barbárnak tartották..és igaz is.. de ez a múlt, mit kell rajta pampogni..ennyi erővel spárta helyén élő görögök is ugrálhatnának, hogy ők milyen szadistának lettek beállítva, mert a gyenge csecsemőket kinyírták az őseik.... -
#512 Mondjuk lelketlen barbároknak lettek ábrázolva :P
Nekem se esne jól, de attól még nem tiltatnám be -
#511 iránban mindenen felháborodnak...fanatikus népség... -
#510 Az meg oké, hogy lekaszálnak több ezer embert, és hogy valamennyit eltakarítanak az útból. De a harc után még arra is van idejük és erejük?
A perzsáknak 20 ezer emberébe került ez a kis móka... Az a valamennyi ember kicsit kevés nem? :P
Amúgy 7 éves koruktól erre képezték ki őket (Agógé)
Szerintem ezeknek az embereknek csak erre volt erejük.
-
#509 Én a nyílzáporos részről beszéltem, ahol röhöhött a manus...ott nem volt egy lyuk sem, na de ez lényegtelen.
Kaptam ilyet: "nem'tom ki az aki manapság nem ismer fel egy orrszarvút, vagy elefántot"
Én hol írtam orrszarvút vagy elefántot???
Ilyet is kaptam: "Inkább nézz Teletábit az való a hülye fejednek"
Kösz a sértegetést, nem tudom én hol írtam ilyet bárkiről is..ennyire fel tud húzni valaki, akinek más a véleménye??
"Egyébként a vér hiánya meg nem hiba, hanem így akarták"
"A rendező megmondta ő fantasyra tolta el a filmet, nem történelmire. Mivel nem akarta egyik népetse lealacsonyítani. "
Ahhoz képest elég sokan felháborodtak Iránban... -
#508 Jaja... Olyan cirádás (valamilyen) fémből készült nyílhegyek voltak, hogy csak na! -
Cmdr #507 "Ja meg igazából is megsebesült a perzsa hadúr az arcán." "Valamint igazából is így történt"
Ezekre nincsenek bizonyitékok, felírások se, szóval ne beszélj hülyeségeket! -
#506 Szerintem arra akart utalni, hogy a végén mutatják, hogy fém van a nyilaik hegyén. -
Wittgen #505 Ha láttad a filmet, akkor azt is, hogy teljesen körbevették őket, valamint szétnyílt a falanx, hogy elterelje a figyelmet Leonidászról, így le tudták őket a perzsák nyilazni. Láthatod, nem a pajzsokon mentek keresztül a nyílvesszők.
Valamint igazából is így történt. Elárulták őket és le lettek nyilazva. Ja meg igazából is megsebesült a perzsa hadúr az arcán.
Jelentősége -> oda isteni mivolta, mivel ugye egy isten sebezhetetlen... -
#504 van...lehet hulla fáradtak, de az értelmesebb győztesek csata után tuti eltüntették a hullákat, ha nem akartak jó kis pestist.. -
#503 Mikor a végén lenyilazták őket, akkor milyen volt a nyílhegyük a perzsáknak?
Úgy akarták, hogy a vér lassítva repkedjen, fejek és végtagok szálljanak, aztán a végén a vég és a hullák úgy eltüntek, mint egy számítógépes játékban.
Az meg oké, hogy lekaszálnak több ezer embert, és hogy valamennyit eltakarítanak az útból. De a harc után még arra is van idejük és erejük? -
juzosch #502 Az egész film olyan, mintha egy résztvevő katona elbeszélését mutatná be.
Egy ilyen katona pedig miket mesél? Soha nem látott lényekről (elefánt, orszarvú) szörnyként beszél, túlzó hasonlatokat használ (nyílfelhő) stb...
A film pedig ezt adja vissza pontosan. -
#501 A rendező megmondta ő fantasyra tolta el a filmet, nem történelmire. Mivel nem akarta egyik népetse lealacsonyítani. -
Wittgen #500 #490-re, meg úgy általában:
A régi időkben jellemző volt, hogy a torz embereket harcossá képezték, mivel kinézetük félelmet keltett. Persze spártaiaknál ez nem volt jellemző, mert ugye ott csak a tökéletes férfi lehetett harcos. A púpost is bevette volna Leonidasz, ha normálisan tudta volna használni a pajzsát...
Ja, szörnyek: nem'tom ki az aki manapság nem ismer fel egy orrszarvút, vagy elefántot. Csak a filmben szereplő spártaiak mondták, hogy szörnyek, mivel soha életükben nem láttak még ilyen állatokat.
Ha jobban megfigyelik a csatát kritizálók láthatnák, hogy tökéletesen megkomponált koreográfia szerint csatáztak a spártaiak egymást segítve, a másiknak szánt halálos szúrást hárítva, stb, perzsák meg a létszámmal próbáltak érvényesülni.
Pajzsok: bazz, egy csomószor mutatják a pajzsokat, nem igaz, hogy nem veszik észre egyesek, hogy milyen horpadások, lyukak keletkeztek rajtuk, ahogy a csata folyt...ja és ugye ebben az időben még nem nagyon használtak vas/acél hegyű nyilakat a népek, csak a görögök, mert ugye ők már fejlettebbek voltak, tehát ezért nem mentek át a vesszők a pajzsokon.
Egyébként a vér hiánya meg nem hiba, hanem így akarták, akinek meg hiányzik nézze vörös szemüvegen keresztül a filmet.
Jah, és aki észreveszi a film hibáit az igazán észrevehetne más apróságokat is, így talán nem írna hülyeségeket. -
Cmdr #499 Ha jól emlexem, a film alatt vagy 3szor mutatták, ahogy takarítanak a pirosruhás telapók! -
#498 Azért minimálisan elvárható lett volna, hogy a hullahalmokon és vértengerben gázoljanak, ne pedig úgy minden rohamnál fényesre van nyalva a padló.
Arról pedig már többször szó esett, hogy a film a történelmen alapuló, de azt egy "kicsit" máshogy elképzelő képregénynek a feldolgozása. Nem is kerestem benne a történelemhűséget, de ne keresse benne senki más sem... -
#497 arról nem beszélve, hogy 1 képregény-adaptációból készített filmnél hülye az, aki valósághűséget vár...pláne, hogy ha az egy Frank Miller regényre épül.. a belassítás meg emlékeim szerint főleg azon részeknél van, melyek a képregényben is láthatóak (bár ez nem biztos) -
ZsirosKenyer #496 másrészt mindenki sírdogál a lassításokon meg a színvilágon, most képzeljétek el a filmet ezek nélkül!
Mindenki halálra unná magát mint egy videózós töriórán. -
#495 Még jó, hogy pl Leonidasz pajzsa miután levágta róla a nyilakat tiszta lyuk volt. végülis igazad van, biztos rosszul láttam O.o
Te nem is a filmet nézted szvsz, hanem a hibákat. Az ilyen ember meg sem érdemli, hogy filmet nézzen ><
Inkább nézz Teletábit az való a hülye fejednek.
A vér pedig azért nem látszódott a földön, mivel utólag lett számítógéppel hozzárakva. De neked semmi nem tetszett, folyton azt nézted a filmben ezekszerint, hol a hiba. Szánalmasak az ilyen emberek >< -
ZsirosKenyer #494 jajistenkém. komolyan felhúztok.
mikor értitek már meg végre hogy ez egy k*baszott fikció!!!!
Nézzétek a Discovery-n az "Ókori csaták"
c. sorozatot ott aztán marha élethű minden.
Ez a film SZÁNDÉKOSAN túlzott a legtöbb helyen. Hisz ez egy valós alapokra helyezett MÍTOSZ, a mítosz pedig pátoszos és tele van természetfeletti dolgokkal. Fogjátok fel!
"PERZSA nyíl sem megy át rajtuk, még csak egy kisebb lyuk sem lett rajtuk"
ha ennyire nemfigyeltél film közben akkor egyátalán hogy akarod kritizálni?
többször is mutatják a sajtszerűre lyuggatott pajzsokat. -
#493 Áh inkább visszavontam amit írtam... -
#492 Azért pajzs,hogy ne menjen át rajta semmi... -
#491 pl az h erre számítottunk? :D -
#490 Fura egy film, meg kell hagyni
Túl van túlozva az egész...mindenféle torzszülöttnek, szörnyeknek vannak beállítva a perzsák (a 3 méteres nyakörves izé, a pengekarú valami, meg a szörnyarcú, kihegyezett fogú elithadsereg...a buzi Xerxészről ne is beszéljünk. Mondjuk a spártai-Quasimodo még egész hihető szereplő volt :) ez egy vicc.
A tájnak a számítógépes utómunkálatai elég túlzóak voltak, a folyamatos belassítgatás engem marhára zavart, minden csepp vérontásnál megállt a kamera, hogy "jól megmutassa"
Nem tűnt fel nektek, hogy állandóan fröcsögött a vér, és a földön nem volt semmi? lehullott aztán eltűnt. Ez főleg annál a résznél látszott, ahol a 2 spártai (a kapitány fia, meg egy másik) vagdosta le a perzsákat, akik mellesleg kb. annyit harcoltak, hogy belerohantak a dárdába és jött a !!!LASSÍTÁS!!!
Az is tetszett, amikor jött a nyílzápor, bebújtak a pajzsuk mögé azt röhögtek...ezek aztán a furcsa pajzsok...még a PERZSA nyíl sem megy át rajtuk, még csak egy kisebb lyuk sem lett rajtuk
Az egész inkább valami fantasy-ra sikeredett, kb. ilyen Star-Wars szintűre.
Na ez elég hosszúra sikerült, lehet, hogy nem fog tetszeni egyeseknek, de akkor ők is írják le, hogy mi tetszett ezen a "filmen" annyira :) -
#489 a lényege benne volt, oszt kész... -
#488 Lassan fél éve tanulom ezt a történelmi időszakot.
Van róla tudomásom hidd el...
És tudom, hogy nem akart sose az lenni. Azonkívül amit leírtam szerintem az volt. De a film jellege kicsit fantasy attól függetlenül -
#487 Miféle történelmi hűség?
Szinte semmi köze a valósághoz. Ez persze nem baj, nem is akart soha történelmi film lenni, de azért ilyet ne állítsunk már! -
#486 Én azt hittem, hogy az a pengekezű kövér srác is harcolni fog majd a spártaiak ellen, de csak egy néger muksó fejét abálta le.
Pedig ha az nekiszalad, tudott volna borítani rendesen. Bár ha így folytatja az evést szaladni sem kell majd neki, hanem csak simán gurulni fog.
Ő sem olvasta az "Aerobik a karcsú alkatért" című könyvet. -
#485 Tegnap néztem meg 10/11 ^^
Logot is csináltam rá rögtön.
A történelmi húsége szerintem jó volt, bár az a "rákkezű" miazisten meg amit láncon vezettek kicsit sok volt. Na meg az ephorok a hegyen ^^ Az ephoroszok kicsit mások voltak de mindegy.
Én nagyon élveztem és kész :P -
#484 attól mert vkinek rossz véleménye van egy filmről még nem kell leugatni :)
sőt .. ő szegényebb egy filmmel amit nézhet :)