884
2007 egyik ütős filmje
-
#563 Ezért lett volna jobb a film magyar szinkronnal, valami jó fordításban, mint angol nyelven. ;)
De mekkora lett volna eredeti spártai(?) nyelven! -
#562 ÉS ha azt vesszük alapul, hogy az igazmondó juhász meséje is lehet valós tényeken morális tartalommal kiszínezett mese gyerekeknek
Ez nem mese. Ez így történt...
Szerinted melyik vándor viszi hírül a történetet ( "az igazmondó juhász"-od) -
#561 MOndjuk ha az lett volna a film címe, hogy Heraklesz és hasoló stílusban készült volna, valszeg minden történelem és irodalomszakos elalélt volna, hogy hűűűű ez milyen jó, hisz ők így képzelték Héráklész félisteni mivoltát...
BTW: Ez a Legenda feldolgozása volt ami a thermopülai háromszázról szól (ami történelmi tény hogy valóban 3 napig 300-an védték azt az átjárot egy 500K-s sereg ellen). ÉS ha azt vesszük alapul, hogy az igazmondó juhász meséje is lehet valós tényeken morális tartalommal kiszínezett mese gyerekeknek. Úgy a spártaiak is egy valós történetet töltöttek fel moráis mondanivalóval léegendákra jellemző túlzásokkal és szájról szájra terjedt egészen addig míg meg nem írták.
Hiszen ebből monda lett és míg világ a világ a thermöpülai önfeláldozó 300 legendája fennmarad. -
ZsirosKenyer #560 ááááááááááááááááááááááááááááááááááá
-
#559 "Hülye angolóóóóóók...Angol hülyéééééék"
:D -
#558 Mert a hülye angolok nem tudnak időmértékesen verselni.
A vers magyar fordítása pedig nem KO műve, hanem egy műfordítás, amit átvett (nagyon helyesen). -
#557 Hát erről annyit, hogy te biztos nagyon okos ember vagy megminden. Mondjuk volt pár normális dolog is abban amit leírtál de a felénél meguntam a "tesó" szó számolásást meg a húdelazavagyok stílus engem kicsit irritált. De nem vagy képes felfogni ahogy látom, hogy ez egy képregény adaptáció!
Amúgy az minek néz filmet aki csak kritizálni tud? Ezek után nem hiszem, hogy élvezted volna a filmet...
Sajnállak -
#556 Egyébként pontosan erről beszéltem a másik filmes topikban:
nem tehet Ő arról, hogy fogalma nem volt róla, hogy egy finoman szólva nem világhíres kéregényről készült filmet látott. EUrópában Frank Miller neve nem túl ismert. Itt max Stan Lee-t, meg a Marvelt ismerik. Ő azt hitte, hogy végre hitelesen feldolgozták a Termopüllai csata történetét, rohant hát a moziba.
Erről csak a film készítői tehetnek, hogy vesztettek egy embert, aki a haverjait arra fogja buzdítani, hogy rohannyanak a moiba.
Pókembert boldog-boldogtalan ismeri, a filmjei után nyilván senki nem áll neki hadonászni, hogy "ugyammá, hogy a rákba tudna a falon mászni???" meg "méghogy rádioaktív pók, ehhhh", hiszen mindenkinek 1értelmű, hogy egy fikcióról, egy sci-firől van szó, ami ráadásul képregényen alapszik. Demég ha nem is olvasott senki pókembert, akkor is nyilvánvaló, hogy EGY FIKCIÓT, EGY MESÉT LÁTUNK.
Ennél a filmnél ez kurvára nem 1értelmű, és valszeg sokan eshetnek így pofára. Ettől még a 300 nem lesz rossz film, csak éppen nem áll meg a saját lábán, elég komoly háttérinfó szükséges a 100%-os élvezethez.
Na ennyi. :D -
knightbali #555 Mit kell bántani szegény király brothert, hiszen ő csak bemásolt ide egy kritikát, a mi szórakoztatásunkra, hogy együtt nevessünk rajta, nem gondolhatja komolyan
-vagy mégis? -
#554 Istenem újabb sötét ember aki azt hiszi történelmi filmet nézett:)
Gratulálok barátom leverted a lécet inteligencia terén:) -
#553 Ő az:
és ez van belevéseve:
Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε
κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι.
Ō xein', angellein Lakedaimoniois hoti tēide
keimetha tois keinōn rhēmasi peithomenoi.
a képregényben és ezáltal a filmben elhangzó mondatot maga Miller fordította
de egyszerűbb,ha adom a linket -
#552 hát jah :) mondjuk hülyén is hangzana, h "Mondd meg a Spártaiaknak vándor, hogy itt, Spártai törvények szerint nyugszunk." ebből hozták ki ezt a "szép" idézetet :) úgytűnik a magyarok kiszínezték az alap idézetet, v csak az angolok szokásukhoz híven minél tömörebben fogalmaznak :)
el kell menni a helyszínre és megnézni az emlékművet :D -
#551 Mondjuk érdekes, a magyar fordításhoz nem sok köze van az angol verziónak.
"Itt fekszünk vándor. Vidd hírül a Spártaiaknak, megcselekedtük amit megkövetelt a Haza" -
#550 ja és a passerby nem útközben :D hanem vándor (jelen esetben) -
#549 Ugye csak viccelsz?
to lie = hazudni
to lie = feküdni -
#548 lie a fekszik-et is jelenti :)
#547 ez komoly nagyon :D: -
#547 nemtom volt-e már, nem követem a topikot -
#546 Pedig szóról szóra így hangzik el a filmben, most ellenőríztem le. -
#545 szép leírás, még igazat is adok, de tényleg egy képregényből készült a film,nem hazudunk:D -
#544 Az aláírsod biztos pontos? Vagy én lennék ennyire rossz angolból?
"menj, és ad híról a spártaiaknak útközben, hogy spártai törvény szerint itt hazudunk" -
#543 látom te is azon gyengeelméjűek csoportjához tartozol aki nem bírja felfogni, h ez a film egy FANTÁZIA FILM! FIKCIÓ! ugorj ki az ablakon ha ez neked magas.. -
#542 Lezárva az ügyet a részemről úgy látom, hogy a célcsoport akinek készült az a fajta generáció, aki egyrészt olvasatlan,"édzsofempájeren", "édiendín" "lordofdkingsen" nevelkedett, az első szexuális kapcsolata a Second Lifeban lesz majd meg, miután végre összeszedte a pénzt az accountra, verekedni az utcán / iskolában pedig dobókockával erőpontok felírásával tud. Másrészt azon fanoknak szól a film, akik ha egy kis digitben látnak vért valami kellemes vangelisesenyás zenére, azonnal helyben maguk alá hugyoznak.
Természetesen vannak a filmnek jó oldala is:
1. Jó volt összevágva a trailer. Rondán rászaladtam.
2. Raktak bele sok lóvét.
3. Minden görög szereplő egészséges, izmos fittnes srác, a szemetek meg mind torzak és/vagy buzikniggerek. Fúj. Ha kr. u. 300ban lett volna, lettek volna égőkeresztek is, az egyszer biztos.
4. Az afroamerikaiak megkapták, ami kell, hogy bizony már akkor is a nagykirály tesók sok aranyfukszot hordtak mindenhol, aranyozott, oroszlános merdzsóval jártak, szívogattak, és királybulákat tologattak, akik kizárólag csak arra vártak, hogy berakják nekik (nem az új cd raplemezt).
5. Minden barom erre kiváncsi, mert azt hallotta.
6. Biztos jó volt a forgatás, és sokat röhögtek a leendő fanokon, hogy majd veszik a spártás sisakot, és a McDonaldsban a Xerxes menü senkinek nem kell, csak a "lejonidászos menyü", ahogy az unokahugom mondaná. -
#541 Megtekintettem a filmet, és néhány megjegyzésem lenne:
1. afroamerikai-tesó érkezik követként: kengyelben nyugszik a láb, és akkora orrlyukai vannak a perzsa követnek, hogy 500 ft sem lehet televenni fagyival.
2. spártai rendszerben nő nemigen ugatott bele a megbeszélésbe, az, hogy a király bácsi neje hangosan vakkant, amikor megjön a afroamerikaitesó-perzsa követ, enyhén szólva abszurd.
3. az elején spártai kommandó elhagyja a demilitarizált zónát, ahogy kell szépen átgázolnak a búzaföldön. Tisztázzuk: katona ide vagy oda, de a termést nem tapossa le + érdemes tudni, hogy spártai tesónak egy búzaföld látványa csupán az hozza ki, hogy hány helóta kell még az optimális termeléshez, hogy kiszedje belőlük ami jár neki.
4. spártai kommandó halad a szoros felé, az elején kétágú síppal fújja a sráca nótát. Hm. egy gond van. Spártai tesók megvetették a nóta és egyéb dolgokat. Biztos nótáztak, de az, hogy egy tesó a menet elején fújja hát..., nem vagyok hadtörténész, ha valaki spártais képet mutat a hadbavonulsáról, akkor megkövetem. Egyébként annak, hogy lesz*rt*k a művészeteket megvolt az előnye, hogy ókori irodalomból az eltén nem nagyon foglalkoztunk a spártai irodalommal, művészettel... mert nem igazán volt jellemző rájuk. Hál' istennek , inkább Athénban, ami egy északabbra lévő hely.
5. apropó időjárás. valamelyi b*r*marcú megnézte a térképen, hogy hol volt Spárta, és ott milyen szokott lenni a hőmérséglet??? hójelentés Aigner főpaptól stb. stb. Nem ott van a környéken a legfrankóbb tengerparti rész? Ja, hogy akkor még volt jégkorszak. Biztos jobban tudod, mert 4-szer láttad a Jégkorszak I.-II.t....
6. az épített és szépített környezetről. Akkor még voltak erdők. Utána vágták teljesen csontra a hajózáshoz. Ez a mindenhol szikla, nincs egy bokor ahova odafossak sutyiba kicsi sántít.
7. Rasszok és kultúrantropológia: a perzsák nemnagyon voltak afroamerikai kinézetűek, hanem perzsák. Mai Irán, Irak meg ilyenek, inkább rájuk hasonlítottak. Erre jó példa a Xerxes nevü tesó. Tisztázzuk: Xerxes tesó nem úgy nézett ki, és nem úgy öltözött mint egy meleg NBA játékos az SM parti előtt. Értem én, hogy kell valamit adni az afroamerikai lakosságnak, na de azért még se úgy nézett ki, mint aki éppen testékszerezésből PhD-zik, és éppen benéz megnézni a Chigago Bullsot egy egész estés "tűsarokkal lépek a herédre, mond tisztelsz-e engem szolga" kult. program elött. Ajánlom kis figyelmetekbe a CNN-en mutogatott megmentettük az iraki műkincseket c. opuszokat, ahol intelligens, értelmes, a világról és civilizációról remekül tájékozott US Army 12. Lovashadosztály tagjai diszkréten jegyzetelnek, hogy az eBay melyik oldalán lesz a licit a tárgyakról, melyet összeszedtek. Jaj, visszatérve a tárgyakra: rajta van egykét perzsa arcocska. Érdemes nézegetni. Egyiknek sem NBA sztár feje van.
8. kengyel: elején a fennen említett NBA küldött játékos mikor ment a licenszéért a Leonidas brotherhez, akkor kis lábát ha jól emlékszem nem egy Nike 52-es cipőben nyugtatta, hanem kengyelben. Nos, a nyeregről kétfelé lelógó talap, melyen a lovas föllép, azaz a nyeregbe kél és fennülve lábait mintegy zsámolyon nyugtatja azt biza az ókori lovasok nem ismerték, de a hunnok már használták. Öhöm, öhöm, hun tesók demozták be európában, ezzel czifrázva a hadiügyeiket, mi magyarok is igen kedveltük, szóval hát az igazság az, hogy ha egy Nike Air lett volna a lábán, jobban jártunk volna.
9. a perzsa elit hadsereg nem orkokra hasonlít, és főleg nem úgy menetel, bármennyire is azt gondoljuk minden mocskos környezetrobló szemét, keleti befészkelős csimpánzra.
10. Az orrszarvú hadbaállítása egy kicsit erős volt. Tudtok nekem egyetlen egy példát mondani a történelemből (Hérodotosz, Thukidides, Suetonius stb.), aki azt írja, hogy a perzsa sereg hemzsegett az orszarvúaktól. Szerintem azért rakták bele, hogy lássák ázsiaamerikaik, hogy már a perzsák is tudták, hogy mitől lett nagyobb és keményebb a cerkácska a csata végén...
Gondolom külön orszarrvúagyarlevágó alakulatok voltak, és felledült ilyenkor a kereskedelem, a feketemarket meg a túlkínálat miatt pangott.
11. A bombadobálós kendős fejü (tiszta pakisztán, vagy egyiptomi menyasszony gönc...) pajtások voltak a legjobbak. Pár apró kérdést felraknék, hogy tisztán lássak. Az egyik, hogy mi robbant ilyen hevesen, hogy repeszdarabok is repkedtek: puskapor, biztos Kínából hozták ugye? Görögtűz? Akkor tisztázzuk, hogy az agyagbomba dobálók kinek is az oldalán álltak. Esetleg mocskos szemét liberálbolsevistnáci görögök voltak álruhában? A görögtűzről: hxxp://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6r%C3%B6gt%C5%B1z
A görögtűz nem azért görög, mert egy "Görög" gúnynevü perzsa bácsi/néni/transzvesztita találta fel, hanem bizony a görögöké volt a know-how, utána meg a a bizánciaké.
12. van benne egy kövércsávó, aki lefejezi a csúnya bácsikat. Ezek nézték a Taxidermiát?
13. Minden ellenséges katona úgy menetel, mint az orkok a Gyűrök (USD, EUR) Urában
Ezt már írtam nem? Bocs...
14. Aranypénz osztás a hegyen (lépcső nem volt, mászni kellett, a csaj aki jósolt, hogyan ment fel? Repült, vagy húzták fel a csúnyabácsik, mint a bulgár kolostorokban?). Spártában volt pld vaspénz is. Nemnagyon nyomatták a gazdasági ügyeket. Szerintem Xerxes tesó idején már volt aranyzseton, de azért informálok mindenkit, hogy az aranyalapú bankrendszert nem spártában kell keresni...
15. A végén a hülyére nyilazott Király brother (aki egyébként annyi nyilat kapott, hogy minden négycm-re 10 jutott volna, jól felismerhető keresztalakban heveredett le a kis kiterített pirosköpényében. Tiszta Krisztus. Mel Gibson se csinált volna jobbat. Elképzelem, ahogy felhívják a Gibsont, és mondják neki, hogy mondjon valami ötletet. Ő bemondja: sötétüljön el a nap valamitől (napfogyatkozás gyenge, legyenek nyilak, gyk. kedvéérté Apocalipticoban van napfogy.), aztán hátast dobjon, lovagoljanak úgy mint én a Rettenthetetlenbe (amerikai kávboj módjára fogva a gyeplőt, nem a ló oldalánál, hanem mellmagasságában egykézzel), rendeződjön a teste keresztalakba, aztán kell bele valami piros, ami persze nem vér, mert nem megy át a bizottság előtt majd (a levágott feka fej mehet, aztmár mindenki megszokta 300 év alatt), de akkor is szimbolizálja a dolgot. Ez a kreatív osztály feladata. Hogy ilyen frappánsan jelezze nekünk kr. e 480 ban, hogy már akkor is voltak, akik feláldozták(tak) magukat. -
ZsirosKenyer #540 na nesze nektek kedves SG-kritikusok, ebben nincs effekt meg fura színvilág -
Kanál #539 ez nem a the 300 spartans? -
#538 Old School 300!!!
Nagyon komoly videó!!!:DD
-
#537 a gond a színekkel van,a gifet is meg tudom csinálni ~0.5 megába,csak ocsmányul néz ki,gondolom flash sem tud csodát művelni a nélkül hogy nagyon romlana a minőség,aztán kitudja,gondolom ott az egész átmenet csak egy parancs és nem olyan mint itt,tehát hogy plusz 5 kép mindig... -
#536 nemtom ,én is setét vagyok flessből, de mindenhol ezt hallottam -
#535 ps-hez értek,flashhez sajnos nem,addig persze eljutottam hogy átkonvertáltam swf-be,de úgy 2.2 megából lett kereken 2 :S
szal valami help-et hogyan tudnám normálisan összenyomni? -
#534 de még mindig több mint 2 mega :)
gif -> flash -
#533 komoly! -
#532 #284,najó,beszúrom ide mégegyszer,és persze ha sokatoknak tetszik,hát be kell rakatni
-
#531 Jahh... Beleszőtte, hogy Legolas egyedül egybánt egy olifánttal. :D (Az orrszarvú legyőzésekor ez jutott az eszembe.) -
#530 igen, és azért voltak ilyen hatalmasak, mert ugyebár, ha a mesélő hőstettekről beszél, akkor eltúlozza a méreteket, ezzel mégjobb hatást elérve :) főleg, h biztató szövegnek meséli csata elött.. az egész történetet az utolsó jelenetbeli nagy csata előestéjén meséli. -
Wittgen #529 Igen, a film úgy kezdődik, hogy egy katona (asszem Diliosz, aki a hírvivő és az egyetlen túlélő volt a végén) meséli el az egész történetet. Azért említ szörnyeket, mert még soha nem találkoztak a görögök ilyen állatokkal. -
knightbali #528 Ez a film nagyszámban tartalmaz torszülötteket az már szentigaz , de mivan a bannerral? mikor kapunk már bannert?
egyébként figyelemmel kísérem a film bevételét, 241 milka már nem semmi egy márcisuban bemutatott filmtől -
Határőr #527 hi.. nekem az a gondom h nem tok normális feliratot találin a filmhez.. mind1ik el van csúszva... csak nem tom miért... -
#526 Jó, akkor legyen torzszülött. Volt egy púpos, egy csúnya óriás, meg egy pengekezű.
Szörny: a filmben is úgy mondták, hogy szörny, és mintha egy picivel nagyobb lett volna, mint normális orrszarvú és elefánt. Bár lehet, hogy ezzekkel a túlzásokkal csak azt akarta mondani filmrendező, hogy 300 a súlyos tízezrek ellen is túlzás. Vagy, hogy az elmesélő katona lódit...
A pajzsokkal nem én példálóztam, bár lehet, hogy nem is nekem szánod. Én csak azt mondtam, hogy nyílhegyek, mintha fémből lettek volna (valaki azt mondta, hogy nem voltak még akkor fémhegyes nyílvesszők). -
Wittgen #525 Sokan írták nem csak itt, hanem máshol is, hogy mutánsok meg szörnyek vannak a filmben. Én egyet sem láttam, max 1-2 torzszülöttet. Mások azt mondják szörny, én azt mondom rinocérosz. Mások azt mondják mutáns, én azt mondom torzszülött (pl a púpos).
Jah, és az első nyílzápor szépen meglyuggatta a pajzsokat...csak nézd meg a jeleneteket újra.
És azért mert hegyes a nyílvessző, még nem törvényszerű, hogy a spártai pajzsot átviszi, hiszen a pajzs keményebb fémből készült, mint a keletiek nyílhegye.. -
#524 Nekem ott is jó csak lássam még még még
A BHD nekem is bent van az 5 ben, de a 300 is :P