884
2007 egyik ütős filmje
  • R0sc0
    mi az hogy ne mondja el. Én igenis értékelem a véleményét sőt egyet is értek vele. Hogyha nem lennék ilyen lusta akkor én is hasonlokat irtam volna le. Szoval csak nyugodtan, a forum arra van hogy mindenki megossza saját gondolatait bármennyire sem tetszik neked.

peace
  • Shiwo
    mondjuk miért szintlépegetős? sztem normál seregben is a többezres ágyutöltelékeket küldik előre először a darálóba, és nem az elit egységeket..
  • RaveAir
    Nem... Hülye vagyok. :) A film maga tetszett, de nem hiszem, hogy túl sokszor megnézném. A Sin City nekem sokkal jobban bejött. Az nekem olyan volt, mintha egy képregényt lapozgatnék. Ez meg inkább olyan, mint egy szerepjáték, amikor a főhős/főhösök szintet lépnek, és mindig egy újabb és újabb, de már magasabb szintű ellenfél jön. Komolyan mondom, hogy vártam, hogy mikor jön már egy sárkány. ;)
  • Shiwo
    sztem direkt azért voltak a mutánsok, hogy kontrasztot adjon a spártaiak és a perzsák közt...hisz spártában a "mutánsokat" már csecsemőként elpusztították..eleve milyen szar lehetett nekik, hogy jön egy lenézett "mutáns" és kinyírja a társait..mert azért hullottak spártaiak is..
  • mark oh
    megnéztem moziban,hát kurva jo volt a film meg föleg a hanghatás(és a hangerö). én szarok rá hogy full fehér fogak voltak,meg gyuruk ura mutánsok.kikapcsolodtam a film alat.és ez a lényeg az ilyen filmeknél! megnéztem itthon is másnap.
  • BlackShadow
    én azt a visszapofázást hiányoltam az elejéről mikor a katona benyögte h veled vagyunk a halálig , akkor képregényben leonidas lebaszta, h ne legyen olyan mint egy athéni :) itt meg csak ránézett és ment tovább :)
  • Lethys
    mivagy te?? filmkritikus???? fölösleges itt ennyire szakszerűen beszélni!!!! inkabb mond el h, tetszett a film vagy nem!!!
  • JamesRyan
    sziasztok
    én csak annyit szeretnék mondani a filmmel kapcsolatban,hogy aki sztem akár 1 kockát is látott a képregényből(amiből készült a film)az sztem azt kapta amit várt.legalább is én úgy ültem be,nekem spec nagyon bejött,hogy végig a a képregényből jöttek a képek.kivétel az otthoni vonal(elárulós,köpönyegforgatós)na az ne, illett a filmbe.
    a lényeg :szórakoztatás,és én remekül szórakoztam
    8/10
  • ZsirosKenyer
    nem nagyon tudok egyetérteni veled jóformán semmiben.

Ez egy történelmi alapokra helyezett fikció, nem egy dokumentumfilm mely arra törekszik hogy minél életszagúbb legyen.
    Szerintem teljesen helyénvaló volt benne a pátoszosságtól kezdve a gabonamezőkig minden, profi munka. Külön dícséret a zene és a képivilág közti tökéletes összhang megteremtéséért.

Nekem nagyon tetszett, 9 pont a 10-ből!
  • RaveAir
    Az előzetes alapján azt hittem, hogy az a hóhér többet is fog csinálni.
  • kirol
    Hát az egyértelmű volt, hogy nem a mélyenszántó gondolat, meg a végső hatalmas csavar miatt fogjuk megnézni ezt a filmet.

Itt a látvány vitt mindent.
  • TomDantes
    Én tegnap láttam.
    Nagyszerű film, nekem joban tetszet mint a Sin City.
    Bár a hóhér meg az orszarvú túlzás volt.
    De ettől függetlenül látványos izgalmas, kiváló alkotás.
    Most már várom a Sin City 2tőt.
  • kirol
    Hát én is megnéztem, kib@szott jó film.

Bár szerintem ilyen alapokból könnyű jó filmet csinálni. Mármint ilyen szinte csak csatajelenetből álló filmre gondolok.

Én már évek óta várom, hogy mikor csinálnak már megint valami jó II. világháborús filmet. Régen nem volt már, és a mai technikával nem semmit lehetne belőle kihozni.
  • RaveAir
    Én csak arra akartam utalni, hogy sokan egy kicsit túlértékelik. És van olyan film, amit lehet 100%-osan élvezni? ;)

Ha már annyian értékelnek és véleményt mondanak, akkor én miért ne tehetném meg?
    Hang- és látványvilágra nagyon jól meg van csinálva a film, bár néhol azért érezhető, hogy csak kék/zöld háttér előtt mozognak.
  • Dynamic
    Pff, ezek a "zavaró" dolgok nekem inkább szőrszálhasogató butyutaságnak tűnnek.Arra a "Minden amerikai fimben..." kliségyűjteményre hasonlít.Ha valakit ilyen dolgok zavarnak(pl. ápolt fog), és nem bír túllépni rajta akkor az valószínűleg egyetlenegy filmet sem tud élvezni 100%-osan.
  • Reyes
    "Néhol egy kicsit Gyűrűk urásnak éreztem: mikor a szoros felé mennek, mikor követi őket a spártai Gollam."

Így van, nekem is a spártai gollam kifejezés jutott eszembe a film nézése közben:D
  • Csaba007
    hallod elég fura dolgokat figyelsz ennél a filmnél!!:D
  • RaveAir
    Nos... nem tudom, hogy miért van 8 pont felett az IMDB-n. Maga a film nem olyan rossz, de zavar benne egy pár dolog.
    - Túl "amerikai" volt a film, ugyanis tele volt felesleges túlgesztikulálással (amelyek normális esetben nem tenne meg az ember, csak akkor, ha színészkedik). Bár tudom, hogy amerikai hangot imádók az ilyen recs...nak. :P
    - Abban is túl amerikai volt, hogy olyan pátoszosra emelték a filmet, hogy már vártam mikor kúszik be a képbe egy lobogó amerikai zászló.
    - Végig lehetett érezni a filmen, hogy nem tudják most akkor törnélem jellegű legyen vagy sem.
    - A különböző rohamok inkább viccesek voltak, mint izgalmasak. Mint egy videójátékban, amikor különböző ellenfelek jönnek, a különböző szintek után (parasztok, halhatatlanok, orszarvú elefánt).
    - Néhol nagyon leült a film, és lehetett érezni, hogy csak töltelék a csatajelenetek között.
    - Biztos sokat mostak fogat az akkori katonák, mert foguk csak úgy villogott a sötétségben. Mégha nem is történelmi a film, akkor is a környezet adta viszonyok nem indokolják.
    - Annyi vért ontottak, hogy sárban kellett volna dagonyázniuk, de olyan volt, mintha a sivatagban mászkálnának. És a hullahalom építésekor olyan rendet vágtak, hogy takarító személyzetnek is kivállóak lennének.
    - A filmből azt is megtudtuk, hogy Spárta gabona nagyhatalom is, mert állandóan abban mászkáltak.
    - És számtalanszor felmerül bennem a kérdés, hogy miért van néhány olyan mutáns, amiből csak pár 1-1 van?

Néhol egy kicsit Gyűrűk urásnak éreztem: mikor a szoros felé mennek, mikor követi őket a spártai Gollam.

Összességében azonban jó volt a film, és moziban gyilkosak a hanghatások, de sajna ez már kezd egy kicsit klisés lenni az amerikai filmeknél.
  • Csaba007
    www.feliratok.hu asszem itt volt javított!!
  • magus
    ne magyarázz bele mást, tudod mire gondolok. lehet más a véleménye, de én sem mondom az én pici pónim bestofra hogy kevés benne a vér.
  • ToCsEk
    Nah megvan a film. Ez a verziója: 300 PROPER TS xVID-LRC
    Hosszas keresgélés után találtam normálsi feliratot aminek az eleje is stimmel csak egy baj van hogy az első cd végén kb 4 percen át nincs felirat meg a második cd első 1 percén sincs. Valaki tud olyan feliratot ami ezt kiküszöböli?
  • Csaba007
    Én is megnéztem moziban és nagyon ütős volt!!
    A hang állati jó volt!
    Nagyon jóóó
  • BlackShadow
    én még mindig azon vagyok h qrvajo a film :) még jópárszor megsasolom, de a képregényt nem adja vissza :\
  • Voltan
    A Gladiátor párhuzamban tényleg van valami.
  • Prof William
    Így értettem a dolgot. Az hogy nem őlte meg így volt jó...
  • Reyes
    Jah igen értem, elnézést mindenkitől, hülye-e voltam:) Csak em vettem észre a válasz feliratot

Így viszont egyetértek
  • Bandew
    Hát...

Nem valami nagy durranás. A látvány és a csaták tényleg baromi jók, de ez kevés egy filmhez. Az ágyjelenet irtó gagyi lett, és a Gladiátor hatása is igancsak erősen érződik a filmen. Leonidasz és Xerxész karaktere király lett, jó volt őket nézni. Bár a méretkülönbséget elég rosszul csinálták meg. Nem értem, hogy a GYU mindhárom résza alatt oda tudtak figyelni arra, hogy a "kis" emberek a nagyok arcára nézzenek, mikor beszélgetnek, itt meg csak azért sem sikerült. Dramaturgia nuku, nem éreztem együtt a karakterekkel, feszültség sem igen volt nála. No mindegy. Egyszer nézhető, egyszer élvezhető kis popcorn movie.

6/10
  • ProGabe #456
    kicsit félreértetted amit írt,valaki írta hogy Leo :) hibázása nem elnézhető,vagy valami ilyesmi...erre írta ő azt,hogy azért az már sok lett volna,és szerintem igaza van,az már nem ez a sztori lenne,nem adná ugyanazt a hatást,érzelmeket,mondanivalót,stb,stb
  • Mincsi
    Nagyon faxa lett a film, teccett
    a film alatt azon gondolkodtam, h ki a fene mesélhet, erre...:D

8.5/10
  • Reyes
    "Hát azért a történelem iylen mértékű átírás nem lett volna megengedhető..."

Talám mert nem is törekedtek a történelmi hűségre, ez egy képregénydaptáció, ha történelmi hűséget akarsz, nézz dokumentumfilmet;)
  • Colton
    Hol lehet letölteni ezt: így készült a 300
  • Cmdr
    "Fel nem foghatom,hogy-hogy lehetett ezt otthon megnézni."

Egy 1.5m-es plazma tv-n, a dvdscreener egészen türhető... ;)
  • Prof William
    Hát azért a történelem iylen mértékű átírás nem lett volna megengedhető...

Mit is mondott Leonidas?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megmutatják hogy a lándzsájuk meg tud sebezni egy istent is. Jű volt a nagy X hitetlenkedő teikntet a végén. Sztem neagyon megrendül az önbizalma.

A film stáblistája ötletesen volt kitalálva...

• Krezga
    Jó film lett! Tényleg moziban volt érdemes megnézni. A zenéje is jó, most is azt hallgatom:D
  • desigo
    üdv
    innen:#408
  • daneelolivaw
    hello mindenkinek!
    tegnap néztem meg a filmet, és nekem nagyon bejött! a zene is ütősre sikeredett... valaki meg tudja mondani, honnan lehet letölteni a metálos számokat?
  • desigo
    kösz!
  • BlackShadow
    http://www.mininova.org/search/?search=300+comic

magyar verziót meg ahogy lejjebb írták már, alexandrába, libribe, ill 576ba szállítanak. (csütörtökön még nem volt)
  • desigo
    Hol tudok a képregényhez jutni?
  • BlackShadow
    hát igen, 1 órája néztem meg itthon másodszorra (tegnap ugye megnéztem moziban) .. teljesen más :)

spoileres dolgaidra válasz: olvasd el a képregényt :)