55
-
#55 tegnap azaz szombaton nem volt 1 napig netem:)
nem tudom h h bírtam ki de fetrengtem össze vissza várva a net visszajöttét:) -
#54 mindenki függő :)
ki a pcre csuszott rá ki a piára drogra, vásárlásra a plazaban, tévézés egész nap, pletykálás munkaidőben stb.... az ember nem élhet fuggoségek nélkul vmi kell :) persze nem mindegy hogy mi.... -
#53 Én meg egyszer elmentem nyaralni egy hónapra és rá sem goldoltam a gépemre...
aztán ha tényleg nincs mit csinálni jön a játék, de éjjel 2-ig, akkor ez most kóros vagy sem? Honnan kezdődik a függés? És mi a szrt lehet csinálni 10 órán keresztül a gépen?? -
Hege15 #52 12 éves koromba kezdem el játszani számgépes játékokkal és már 2 éve nem játszok szinte semmivel néha unalmamba felrakom a warcraft 3-at meg van most egy ilyen savge nevű ingyenens internetes izé
de azzal se játszok már legalább egy hete akkor is egy fél órán keresztül játszottam a lényeg egyszerűen csak azt tudom mondani amit én tapasztaltam
14 éves koromra meguntam a gépet és lassan egyre kevesebbet foglalkoztam vele egy nap 6 órát nyomtam aztán egy év mulva már csak 1 órát aztán már annyit se szerintem ez egy embernek igy folyamatosan megy lejjebb észre se veszi és már le se szarja ugyanugy ahogy rászokik megkapja ,megveszi a gépet és akkor foglalkozik vele nálam már nins függőség és ennek örülök tudom h az voltam 3-4 éve. de egyszerüen már nem érdekel a gép. csak ennyit akartam mondani -
#51 és ez igaz mondjuk én angolt tanulok de a szavak többségét a játékokból tudom -
#50 Imádom ezeket a cikkeket. Valahol a játék- és internetfüggő kifejezés pontos definícióját is leírhatnák, érdekelne, hogyan számolták össze a 60 ezret. -
Adler #49 én basszus játékfüggő vagyok, 10 éves korm óta van gépem, azóta eltelt 22 év, és még mindig játszok.
S még fogok is, nem érzem,hogy valami rosszat cselekednék, sőt inkább pozitiv dolgokat fedeztem fel:
- megtanultam angolul
- megtanultam a számitógépet, azaz az egyik szakmám ez ( rendszergazda)
- képes vagyok gyorsan dönteni, pedig holt béna fps játékos vagyok
- megismertem egy csomó embert, személyesen is, valószinű, ha nem játszanék, sose ismerném őket
a teljesség igénye nélkül a felsorolás
ezek ellenére sezmebn sincs lövöldözni az utcán vagy hasonló képtelenségeket elkövetni
annyi a véleményem ezekről a cikkekről, hogy olyanok irják, akik outsiderek ebben a témában, mésrészt nincs jobb dolguk, s valamiért csak kell fizetést kapniuk.
Ja, s családom is van, nem élek bezárva az emlitett szobában, de az egy éjszakás kalandok kora már lejárt( vagy ki tudja).
-
#48 ismerős nekem is volt olyan h kidobott 1 kékhalált kiírta cső servizben 1.5 hét alatt jöttek rá h sz*r a vinyó + 1 hét míg hoztak pestről vinyót majd meg döglötten nem bírtam ki már minden kínom volt.mikor megjött akkor meg már nem is akartam gépezni... -
#47 nekem egyszer bekrepált a gépem azt szervizbe volt
na akkor jöttem rá hogy lehet hogy függő vagyok
:O -
#46 az biztos mint az a német gyerek aki meghalt a doom 3 miatt mert nem evett semmit 1 7-ig -
Indigo #45 Igazából megint nem értem mit akarsz mondani és hová akarsz kilyukadni... -
Morden23 #44 Amire utalni akartam, az éppen ez, hogy kinek a pap, kinek a paplan. Szerintem is érdemes egyetemre járni blabla, és igazad van, a gép előtt ülni is "megéri", ha a munkádat végzed rajta.
De itt nem az a téma.
ensomhet: Azért, mert egyedül ülsz a szobában, és interneten kommunikálsz. Bárki bármit mond, interneten nem lehet "társalogni", ahogyan megismerni sem lehet senkit. Erre a legjobb példa akár ez a fórum. És megint elmondom: akkor elbaszott dolog a szobádban ülni, amikor 24/7 azt csinálod, és semmi más nem is érdekel.
maverik: A katonai szimulátorban megtanulsz repülőgépet vezetni. A WoW-ból mit tanulsz meg? Midet fejleszti? Amúgy bármi más játékot is mondhattam volna, csak ez jutott eszembe. Egy szó, mint száz, egy katonai szimulátor a valóság autentikus szimulációja, pl. egy pilóta-képző program. Magyarán megtanulsz olyasmit, amit a való világban tudsz használni. A játékoknál ilyen nincsen. -
#43 Hozámképest igen ,aki a kezdőt is ritka ha kirakja -
Psichopat #42 Furcsa én is voltam játékfüggő. 4 éven keresztül görnyedtem a starcraft elődt napi sok órát, azóta ugy meguntam, h alig birok játékokra ránézni. Aztán rászoktam a piára de mostmár ott tartok h alig birok ránézni az alkoholra. Gondolkozom mi lehetne a következö de attól tartok megunom 1 év alatt aztán nézhetek új függőség után .
Amikor gépfüggő voltam megcsináltam a mester aknakeresöt 96 sec alatt, az jó? -
#41 hát, nem a legjobb helyre irtad xD -
kaba777 #40 Nem tudom hova irjam ugyhogy ide irom
Akit érdekelne az V.aknakereső bajnokság msnen az érdelődjön a [email protected] msn cimen
V.aknakereső bajnokságra nevezés nálam Nevezők száma: 52 szabad hely: 12 | www.msnakna5.atw.hu
siessetek lene maradjatok;)
kaba -
Indigo #39 Nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem pl. van értelme egyetemre járni. Vagy van értelme egész nap "számítógépezni", ha mondjuk a munkádat végzed rajta. Egy szolid kis deréktetoválás eszméletlen jól tud kinézni. 120-ért is lehet venni karórát, ha valaki megengedheti magának. Hát, egyéjszakás kapcsolatok kinek hogy, ugyebár
Hogy minek van értelme és minek nincs, az abszolute szubjektív dolog. -
maverik #38 Akkor ezekszerint a katonak is fuggok mert szimulatorokban fejlesztik tudasukat,es az ebben tanultakat nem hasznaljak ez badarsag. -
ensomhet #37 Nem igazán értettem ezt a felsorolást. A saját értékrendem szerintem ezek közül ki tudom válogatni, hogy szerintem mi értelmes, és mi nem. Másnak lehet más az értékrendje. Erre akartam-volt utalni.
Miért elbaszottabb az idő egy bezárt szobában, mint pl a napfényen fekve. Relatív. Szerintem az a nem elbaszott idő, ami alatt azt csinálod, amihez kedved van. Persze mindennek vannak szintjei.
Engem leköt a játékom. Ha jobban tudnék angolul, akkor még jobb lenne. Érdekes a játékosok szóródása, találkoztam pl egy 50 éves emberkével, eddig vele beszéltem a legjobbakat. Nagy különbség van az idősebbek és a fiatalabbak között, játékstílusban is, nyilván. A kicsi között sokkal több a csaló, "szabálytalanul", "etikátlanul" játszó. -
Morden23 #36 Fiatalkorodban anyu és apu. Később már akár te is alkalmas lehetsz erre.
De ha 10 éves korodtól a gép előtt ülsz, és ennyi az élmény számodra, akkor bizony cseszheted az alkalmasságodat.
Egyébként tégy egy próbát:
Van-e értelme:
- 16.000 forintért kokaint venni
- 3500 forintért koktélt inni
- VBK-tól, vagy pezsgő-bombától rókázni egy házibuliban
- egyéjszakás kapcsolatokba bonyolódni
- 120.000-ért karórát venni
- deréktetoválást csináltatni
- 75.000-ért fotogray szemüveget venni
- egyetemre járni
- megcsalni a párodat
- egész nap számítógépezni
- ismeretlen embereknek azt mondani élő beszédben, hogy "LOL"
- elbaszni minden idődet egy bezárt szobában
- lakni egy kollégiumban 1 évig úgy, hogy csnkit nem ismersz, csak pár marhát valami tört WoW-szerverről
Na, hát hajrá. -
Morden23 #35 Nekem is a Wing Commanderből, meg az angol filmekből lett egy középfokúm kvázi.
De ha megnézed a manapság ultrapopuláris online gameket, akkor ez már kapásból nem ilyen kerek a lány segge.
A mai tömegkultúra annyit ért el, hogy minden kis idióta lol-nyelven beszél. -
ensomhet #34 Azt ki határozza meg, hogy minek van értelme és minek nincs? -
#33 Az angol nyelvtudásom (amíg nem tanultam) a játékoktól fejlődött -
Morden23 #32 Szerintem úgy értette, hogy amikor egy függőnek az arcába vágod, hogy 24/7 játszik egy értelmetlen játékkal, és eközben az égegyadta világon semmit nem csinál, akkor szokott jönni a "De vazze, fejlődik tőle a nyelvtudásom, a kreativitásom, a képzelőerőm, a szemkoordinációm, a reflexeim, a management-képességeim ecetera"
Magyarán ezekkel próbálnak indokolni olyan emberek előtt, akik nem értik meg, hogy miért jó 24/7 egy PC-s játék előtt görnyedni. -
Indigo #31 "Fejleszti ezt meg azt..."
Már bocs, de ez egy baromság, aki függő az nem ilyeneket mesél be magának... Vagy konkrétan találkoztál már olyan emberrel, aki csak azért játszik, hogy fejlődjön bármilyen érzékszerve vagy képessége? Na ugye hogy nem. Ezek az említett dolgok (már akinél megmutatkoznak) csak egy pozitív velejárói a játéknak, senki nem ezért játszik. -
Morden23 #30 Szerintem nem is az önuralmon múlik (ami viszont tagadhatatlanul nagy előny), hanem a lehetőségeiden. A saját baráti körömben is van olyan, aki nagyon szeret játszadozni (ha olyanja van, simán egy teljes napot, akár többet végigül a gép előtt), sőt, olyan is mondott már, hogy azért nem jön valahová/csinál valamit, mert játszik. Ettől függetlenül legtöbbször velünk tart, ha program van, és nem mondja azt, hogy "bocs de beragadtam a wowba".
Amit akartam ezzel mondani, hogy azok az emberek, akik teljesen betokosodnak egy játékba, valószínűleg nem ismerik/csalódtak az egyéb szórakozási lehetőségekben, esetleg - igaz, klisé - egyszerűen nincsen megfelelő baráti körük.
És most jöhet az oltás, mert igen, ezzel gyakorlatilag azt mondtam, hogy aki teljesen rákattan egy játékra, és - mint ahogy Enlight is mondta - nem lehet kirobbantani belőle, körme szakadtáig ragaszkodik hozzá, azzal van valami (kisebb vagy nagyobb) probléma. -
Enlight #29 Szerintem a legfőbb gond ott van, hogy sokan nem függőségként élik meg a dolgot, illetve nem látják benne a veszélyeket (csak amikor már esetleg késő), és ha kapnak egy figyelmeztető jótanácsot, akkor egyből védekezéssel reagálnak, védik azt, aminek rabjai lettek, ahelyett, hogy akárcsak egy kósza gondolat is végigfutna rajtuk, mérlegelve a helyzetet és a következményeket.
Régebben én is sokat játszadoztam gépen, de függő nem lettem szerencsére. Ez mondjuk attól is függ, hogy ki képes magának megálljt parancsolni a kellő időben. Önuralom, nagy erény! -
devred #28 Nem akarok senkit kritizalni, megbantani... De sok baratommal a wow-juk miatt szakadt meg a kapcsolatom...ok bizony fuggok lettek, ez nagyon meglàtszik az életukon...Ez nehéz lehet az embrnek bevallani, talàn eloszor magàval kellene tisztàzni a helyzetet. De van belol kiut...csak nagyon nehéz rajta végigmenni.
-
Morden23 #27 Ezt most aztán jól megmondtad nekem :D Főleg, hogy erről beszéltem, de nem probléma. De azért kösz, hogy elmagyaráztad nekem, amire gondoltam :) -
Enlight #26 "Megfigyelőképességed nem fejleszti a kántörsztrájk... ha sokat játszol vele, könnyebben észreveszel dolgokat... a játékon belül."
Na ezaz! Ezek mind olyan dolgok, amiket a függő játékos ürügyként használ fel függőségének védelmére.. "Fejleszti ezt meg azt..." fenéket, mindezt csak bemeséli magának, hogy mások előtt is el tudja fogadtatni a függőségét.
A játékon belül jobb lesz és kész, attól pedig senki sem lesz életképesebb. -
Goth #25 ha játszol egy bizonyos stílusú játékkal, a fejlődésed nem a való életre terjed ki, hanem azon a rendszeren belül fejlődsz, ami az életedre nincsen hatással.
Megfigyelőképességed nem fejleszti a kántörsztrájk... ha sokat játszol vele, könnyebben észreveszel dolgokat... a játékon belül.
Ha már csapatjátéknál járunk, akkor paintball, na attól fejlődsz a valóságban, mert valós környezetben játszod. -
Goth #24 a számítógépes játékok qrvára nem növelik senkinek semmiféle képességét, ez van :C Bármennyire is be akarjuk mi kockák beszélni magunknak :D -
gyuri12 #23 amúgy ki számít játék függőnek?:) -
Goth #22 ennek a tudósnak már nagyon átszerveződött az agya könyvírásra :c -
#21 Énmár unom ezt a játék és számítógépfüggő témákat. Mindenkinek van hobbija. Van aki minden focimeccset végignéz, van aki számítógéphez ül, ha teheti.
Egyébként az én helyzetem az, hogy kb 3-4 éve rengeteget gépeztem, a családban a lehtöbbet, de ugyanakkor én játszottam a legkevesebbet. Aztán lassan meguntam az állandó netezést, és átmentem a játszadozásba. Ma már az a helyzet, hogy alig számítógépezek, mert jóval többet kell tanulni, mint régebben, nincs kedvem végigvinni a játékokat, ezért ha játszok, akkor csak hétvégén valamilyen autós játékkal. Persze az sg.hu-ra minden nap feljövök legalább egyszer:D -
ensomhet #20 Hm, azt hiszem nem fogalmaztam világosan. Arra gondoltam, hogy mióta a játékkal játszom, azóta nem programozok, nem zenélek. Tehát a játékkal töltött idő elvonja azt a kreatív cselekvéstől. -
Morden23 #19 Attól függ, hogy milyen játékok.
A probléma-megoldást minimális szintű játék fejleszti, leginkább a lehető legyegyszerűbbek.
Annak ellenére, hogy divatos azt mondani, egy RTS mennyire javítja a problémamegoldó képességet, teljes ökörség, mivel egy zárt rendszerű szabályozás alapján működő, nem autentikus világ. Soha életedben nem leszel képes jobban managelni semmit attól, hogy királyul Red Alert-ezel.
A reakcióidő javulására szimplán nincsen semmiféle bizonyíték, de még e nélkül is felemás a kép, főleg azért, mert gyakran összekeverik a koncentrációs képesség és megfigyelőkészség javulásával, ami tényleg feljődik bizonyos FPS-ek (leginkább a csapatjátékok, mint pl. a CSÉ) alatt.
Ellenben ez még mindig nem ok arra, hogy azt mondja valaki: nem létezik függőség.
A függőség egyáltalán nem annyira szubjektív dolog, mint ahogyan sokan gondolják. És attól, hogy "játszani tök jó", még válthat ki függőséget. Ilyenkor nem a dohányzásra, vagy a drogokra kell gondolni, ami a pszichikai függőség mellett erős élettani kötöttséget is okoz. Remek példa a "melómánia", ez is pont olyan. Kényszeres pszichikai függőség. És igen, amikor mindenre szarsz, és csak internetes ismerőseid vannak, akkor az nem azt jelenti, hogy te vagy a király, mert nem költesz kocsmára, hanem azt, hogy igen, te függő vagy, mindenedet alárendeled a függőséged tárgyának, és erre vonatkozik az is, hogy elveszíted a reális világlátásodat. Igen, elveszíted, hiszen ragaszkodsz ahhoz, hogy az egyetlen és legjobb dolog az, amit te csinálsz, neked ennél sehogyan sem lehet jobb. A realitásérzék elvesztése nem azt jelenti, hogy orkoknak meg elfeknek nézed az embereket, hanem azt, hogy nem tudod elképzelni az életedet máshogyan. -
sylverangel #18 Nem az volt egy régebbi sg-s cikkben hogy a számítógépes játékok növelik a térérzékelő képességet, és a problémamegoldót?
Asszem az ELTE-sek hozták ki :)
Hüjje németek... -
onimusha #17 sztem ez a függőség relatív meg,hogy menniyre káros az is, pl.: ott a sokkal sokkal több birka aki leül napi 2-3 órát barátokközt/brazil sorozat nézni (mindegy melyik nemzet termékéről beszélünk mindegyik egy rakás szar), sztem az károsabb, de vkit meg az kapcsol ki, engem inkább néha fél-1 óra gaming, az ,hogy konzol/pc sztem már mindegy :D -
fawcet #16 Cigi meg pia függőség ami igazán elterjedt nem a számítógépes.