55
-
Dredd #15 öööö, akkor most ha mondjuk én beszívva wowoznék, akkor politoxikomán lennék? -
#14 He-? hÖ? -he?? nem is igaz, megyek iszok egy sört, aztán elszívok egy füves cigit, attúl majd kitisztul az a függő agyam -
#13 "emhinném hogy ottis kreativitást vesztek."
... ott épp hogy használod szerintem. Namármost, ha valamelyik képességedet/szervedet használni fogod, akkor az erősödni, fejlődni fog nem pedig elgyengülni. (nagyon tetszett amikor ezt a folyamatot pár RPG-ben is megleltem)
volt hogy 1X órát is dolgoztam egy képen, de ha jön az "ihlet" és élvezed is amit és amikor csinálod, akkor rettent sok időt el tudsz tölteni az alkotásod mellett. Természetesen meg is fog látszani a végeredményen a beleölt idő. -
#12 elvonja a kreativitást??? ööö hát ha egész nap egy mmorpg-t nyomsz ahol buff-hent-tresurehunt-levelup-buff-hent-tresurehunt-levelup-buff-hent-tresurehunt-levelup-buff-hent-tresurehunt-levelup-buff-hent-tresurehunt
akkor nemis csodálom, én photoshop-ozok rengeteget, egy jó kép min. 2-3 óra egy izombrutál kép meg akár 5-6 óra. ergó nemhinném hogy ottis kreativitást vesztek... :) -
#11 Dejó hogy nekem olyan szar a gépem, hogy csak filmet lehet rajta nézni meg netezni... Esetleg régi játékokat nyomni, néha starcraftozok azt ennyi. -
#10 a csákó rettent HC :)
de crt előtt ül, elég közerlől és gondolom elég sokat. (le a kalappal azért előtte mert én valszínûleg már behaltam volna a fej/szemfájástól) A helyében ütnék egy tft-t. Azt skubezolhatja egész nap/éjjel ha időközben meg nem éhezik, vagy mellékhelységre nem kell mennie, bár minden ingert elnyomhatjuk magunkban, csak hogy tovább élvezzük a hatást... azért vigyáznunk kell hogy ott ne pusztuljunk :) -
#9 "nem élem bele teljesen magam a játékba. Lehet vannak ilyenek is, azt már valóban károsnak lehet nevezni."
Szerintem egyáltalán nincs köze ahhoz, hogy mennyire éled bele magad a játékba. én pl szeretem a kedvenceimnek maximálisan átadni magam, mert így sokkal erőteljesebb az élmény mintha felületesen állnék hozzá. Ha játszok akkor amúgy is relaxálás képpen teszem, akkor nem szeretnék a melórol meg hasonlókrol gondolkozni Mindennek megvan a maga ideje, és gyûrni sem lehet folyamatosan. Ha nem kapcsolunk egy kicsit "át" néha, azaz nem pihenünk (legyen síma zenehallgatás, játék, beszélgetés, úszás de akármi más is) akkor eleve sokkal nehezebben is megy a munka, mivel mentálisan le leszünk fáradva.
"A kreativitást mindenképpen csökkenti, mert elveszi az időt."
heh, ez nem pont így van, csak lehet, hogy így jön le :). A kreativitásod az megmarad ettől függetlenül, csak mint magad is mondtad egyszerûen nem jut időd alkotni a szoros napirend mellett. Ez benne van a pakliba, valamit valamiért. (mindég így lesz, csak mérlegelni kell a legjobb belátásod szerint, mi az amit érdemes feláldoznod és mi az amit nem.) -
#8 mi?....hogy?....ja, hogy már megint játékfüggőség a téma?
Ha valaki megengedheti magának, hogy naphosszat tolja és van is rá kedve akkor miért ne tehetné? Mindenki azzal üti el az életét amivel akarja/teheti. Az aki meg egész nap a munka előtt görnyed mert ki kell a számlákat fizetni, enni is néha valamit (esetleg több szájnak is), este holt-fáradtan ér haza, garantálom, hogy eleve egy csep ereje sem lesz akármilyen függősékben szenvedni. (ha csak nem munkafüggőségbe) -
mcganyol #7 a képet miért nem commentelte senki?
pedig annyira zsír!!!
hogy nekem eddig ez nem jutott eszembe! :) így ébredés után az első dolog lehet a monitor amit megpillathatok.
ja és nem vagyok függő és ilyesmi nem is létezik. :) -
ensomhet #6 Én egy online játékkal szoktam játszani, jelenleg szerintem már több, mint 1 éve játszom. Előtte is mindig használtam a gépet valamire, de nem annyira játékra. A kreativitást mindenképpen csökkenti, mert elveszi az időt. Ettől függetlenül szerintem a munkámat nem érinti. Ha az függőség, hogy ébredéskor/hazaéréskor először a gépet nézem meg, hogy mi a helyzet, akkor lehet annak nevezni. A valóságérzet elvesztését nem tapasztalom, nem élem bele teljesen magam a játékba. Lehet vannak ilyenek is, azt már valóban károsnak lehet nevezni. -
#5 Hát kb. én is úgy vagyok mint VRSDM.Szeretek játszani ,de nem lesz elvonási tüneteim ha napokig nem nyúlok hozzá ,csak az zavar ,hogy akkor a fórumoknál legálább 1000 új üzi van és utána pedig lehet olvasni.:P -
Indigo #4 Csak a cikk címét olvastam el, de annyira biztos voltam benne, hogy az elsők között keszel... :D ;) -
#3 hát nemtudom naponta sokat játszok, reggel egyből bekapcs, hazaérek egyből leülök, mekibe közbe netezek néha picit miközben eszek, de nemhinném hogy függő lennék, elmegyünk nyaralni pl 1-2 hétig eszembe sem jut, mondjuk apropó németek hiába játékfüggő mind én imádok velük játszanni, mert szarrá tudod magad FRAG-elni rajtuk... németek n00b ok (kivételek vannak persze) de ez igy igaz... :) -
menpe #2 "Aki függővé válik, az gyakorlatilag nem tud megszabadulni a kényszertől. Amennyiben már meglát valahol egy számítógépet szinte azonnal a hatalmába keríti az az érzés, hogy neki most azonnal le kell ülnie elé és használnia kell"
ez jó, mert akkor nem vagyok függő :D
nem tudom, hogy megy ez, de 1-2 éve még csak a játék, játék vég nélkül, most meg szinte jó, ha hetente nyomok valamit pár perc erejéig, mert megunom...egyszer mindenki felnő, a gond ott van, ha minden marad a régiben -
Morden23 #1 "Az érintett személyeket a valóságérzékelés teljes elvesztése fenyegeti. Amennyiben ez a folyamat már előrehaladottnak tekinthető, akkor megfigyelhető, hogy ezek a fiatalok már nem igazán tudnak mit kezdeni a valós élettel."
Az ilyen teátrálisnak ható (illetve hatni próbáló) frázisoktól kíméljék már meg a nyíltplénumot.
Amúgy tagadhatatlan tény, hogy amiről szó van, az egy valós és fennálló "probléma".