Minden tizedik német játékos függő
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem tudom h h bírtam ki de fetrengtem össze vissza várva a net visszajöttét😊
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
ki a pcre csuszott rá ki a piára drogra, vásárlásra a plazaban, tévézés egész nap, pletykálás munkaidõben stb.... az ember nem élhet fuggoségek nélkul vmi kell 😊 persze nem mindegy hogy mi....
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
aztán ha tényleg nincs mit csinálni jön a játék, de éjjel 2-ig, akkor ez most kóros vagy sem? Honnan kezdõdik a függés? És mi a szrt lehet csinálni 10 órán keresztül a gépen??
de azzal se játszok már legalább egy hete akkor is egy fél órán keresztül játszottam a lényeg egyszerûen csak azt tudom mondani amit én tapasztaltam
14 éves koromra meguntam a gépet és lassan egyre kevesebbet foglalkoztam vele egy nap 6 órát nyomtam aztán egy év mulva már csak 1 órát aztán már annyit se szerintem ez egy embernek igy folyamatosan megy lejjebb észre se veszi és már le se szarja ugyanugy ahogy rászokik megkapja ,megveszi a gépet és akkor foglalkozik vele nálam már nins függõség és ennek örülök tudom h az voltam 3-4 éve. de egyszerüen már nem érdekel a gép. csak ennyit akartam mondani
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
S még fogok is, nem érzem,hogy valami rosszat cselekednék, sõt inkább pozitiv dolgokat fedeztem fel:
- megtanultam angolul
- megtanultam a számitógépet, azaz az egyik szakmám ez ( rendszergazda)
- képes vagyok gyorsan dönteni, pedig holt béna fps játékos vagyok
- megismertem egy csomó embert, személyesen is, valószinû, ha nem játszanék, sose ismerném õket
a teljesség igénye nélkül a felsorolás
ezek ellenére sezmebn sincs lövöldözni az utcán vagy hasonló képtelenségeket elkövetni
annyi a véleményem ezekrõl a cikkekrõl, hogy olyanok irják, akik outsiderek ebben a témában, mésrészt nincs jobb dolguk, s valamiért csak kell fizetést kapniuk.
Ja, s családom is van, nem élek bezárva az emlitett szobában, de az egy éjszakás kalandok kora már lejárt( vagy ki tudja).
Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.
na akkor jöttem rá hogy lehet hogy függõ vagyok
😮
A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam
De itt nem az a téma.
ensomhet: Azért, mert egyedül ülsz a szobában, és interneten kommunikálsz. Bárki bármit mond, interneten nem lehet "társalogni", ahogyan megismerni sem lehet senkit. Erre a legjobb példa akár ez a fórum. És megint elmondom: akkor elbaszott dolog a szobádban ülni, amikor 24/7 azt csinálod, és semmi más nem is érdekel.
maverik: A katonai szimulátorban megtanulsz repülõgépet vezetni. A WoW-ból mit tanulsz meg? Midet fejleszti? Amúgy bármi más játékot is mondhattam volna, csak ez jutott eszembe. Egy szó, mint száz, egy katonai szimulátor a valóság autentikus szimulációja, pl. egy pilóta-képzõ program. Magyarán megtanulsz olyasmit, amit a való világban tudsz használni. A játékoknál ilyen nincsen.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Amikor gépfüggõ voltam megcsináltam a mester aknakeresöt 96 sec alatt, az jó?
Akit érdekelne az V.aknakeresõ bajnokság msnen az érdelõdjön a [email protected] msn cimen
V.aknakeresõ bajnokságra nevezés nálam Nevezõk száma: 52 szabad hely: 12 | www.msnakna5.atw.hu
siessetek lene maradjatok😉
kaba
Hogy minek van értelme és minek nincs, az abszolute szubjektív dolog.
Miért elbaszottabb az idõ egy bezárt szobában, mint pl a napfényen fekve. Relatív. Szerintem az a nem elbaszott idõ, ami alatt azt csinálod, amihez kedved van. Persze mindennek vannak szintjei.
Engem leköt a játékom. Ha jobban tudnék angolul, akkor még jobb lenne. Érdekes a játékosok szóródása, találkoztam pl egy 50 éves emberkével, eddig vele beszéltem a legjobbakat. Nagy különbség van az idõsebbek és a fiatalabbak között, játékstílusban is, nyilván. A kicsi között sokkal több a csaló, "szabálytalanul", "etikátlanul" játszó.
De ha 10 éves korodtól a gép elõtt ülsz, és ennyi az élmény számodra, akkor bizony cseszheted az alkalmasságodat.
Egyébként tégy egy próbát:
Van-e értelme:
- 16.000 forintért kokaint venni
- 3500 forintért koktélt inni
- VBK-tól, vagy pezsgõ-bombától rókázni egy házibuliban
- egyéjszakás kapcsolatokba bonyolódni
- 120.000-ért karórát venni
- deréktetoválást csináltatni
- 75.000-ért fotogray szemüveget venni
- egyetemre járni
- megcsalni a párodat
- egész nap számítógépezni
- ismeretlen embereknek azt mondani élõ beszédben, hogy "LOL"
- elbaszni minden idõdet egy bezárt szobában
- lakni egy kollégiumban 1 évig úgy, hogy csnkit nem ismersz, csak pár marhát valami tört WoW-szerverrõl
Na, hát hajrá.
De ha megnézed a manapság ultrapopuláris online gameket, akkor ez már kapásból nem ilyen kerek a lány segge.
A mai tömegkultúra annyit ért el, hogy minden kis idióta lol-nyelven beszél.
Magyarán ezekkel próbálnak indokolni olyan emberek elõtt, akik nem értik meg, hogy miért jó 24/7 egy PC-s játék elõtt görnyedni.
Már bocs, de ez egy baromság, aki függõ az nem ilyeneket mesél be magának... Vagy konkrétan találkoztál már olyan emberrel, aki csak azért játszik, hogy fejlõdjön bármilyen érzékszerve vagy képessége? Na ugye hogy nem. Ezek az említett dolgok (már akinél megmutatkoznak) csak egy pozitív velejárói a játéknak, senki nem ezért játszik.
Amit akartam ezzel mondani, hogy azok az emberek, akik teljesen betokosodnak egy játékba, valószínûleg nem ismerik/csalódtak az egyéb szórakozási lehetõségekben, esetleg - igaz, klisé - egyszerûen nincsen megfelelõ baráti körük.
És most jöhet az oltás, mert igen, ezzel gyakorlatilag azt mondtam, hogy aki teljesen rákattan egy játékra, és - mint ahogy Enlight is mondta - nem lehet kirobbantani belõle, körme szakadtáig ragaszkodik hozzá, azzal van valami (kisebb vagy nagyobb) probléma.
Régebben én is sokat játszadoztam gépen, de függõ nem lettem szerencsére. Ez mondjuk attól is függ, hogy ki képes magának megálljt parancsolni a kellõ idõben. Önuralom, nagy erény!
Na ezaz! Ezek mind olyan dolgok, amiket a függõ játékos ürügyként használ fel függõségének védelmére.. "Fejleszti ezt meg azt..." fenéket, mindezt csak bemeséli magának, hogy mások elõtt is el tudja fogadtatni a függõségét.
A játékon belül jobb lesz és kész, attól pedig senki sem lesz életképesebb.
Megfigyelõképességed nem fejleszti a kántörsztrájk... ha sokat játszol vele, könnyebben észreveszel dolgokat... a játékon belül.
Ha már csapatjátéknál járunk, akkor paintball, na attól fejlõdsz a valóságban, mert valós környezetben játszod.
Egyébként az én helyzetem az, hogy kb 3-4 éve rengeteget gépeztem, a családban a lehtöbbet, de ugyanakkor én játszottam a legkevesebbet. Aztán lassan meguntam az állandó netezést, és átmentem a játszadozásba. Ma már az a helyzet, hogy alig számítógépezek, mert jóval többet kell tanulni, mint régebben, nincs kedvem végigvinni a játékokat, ezért ha játszok, akkor csak hétvégén valamilyen autós játékkal. Persze az sg.hu-ra minden nap feljövök legalább egyszer😄
A probléma-megoldást minimális szintû játék fejleszti, leginkább a lehetõ legyegyszerûbbek.
Annak ellenére, hogy divatos azt mondani, egy RTS mennyire javítja a problémamegoldó képességet, teljes ökörség, mivel egy zárt rendszerû szabályozás alapján mûködõ, nem autentikus világ. Soha életedben nem leszel képes jobban managelni semmit attól, hogy királyul Red Alert-ezel.
A reakcióidõ javulására szimplán nincsen semmiféle bizonyíték, de még e nélkül is felemás a kép, fõleg azért, mert gyakran összekeverik a koncentrációs képesség és megfigyelõkészség javulásával, ami tényleg feljõdik bizonyos FPS-ek (leginkább a csapatjátékok, mint pl. a CSÉ) alatt.
Ellenben ez még mindig nem ok arra, hogy azt mondja valaki: nem létezik függõség.
A függõség egyáltalán nem annyira szubjektív dolog, mint ahogyan sokan gondolják. És attól, hogy "játszani tök jó", még válthat ki függõséget. Ilyenkor nem a dohányzásra, vagy a drogokra kell gondolni, ami a pszichikai függõség mellett erõs élettani kötöttséget is okoz. Remek példa a "melómánia", ez is pont olyan. Kényszeres pszichikai függõség. És igen, amikor mindenre szarsz, és csak internetes ismerõseid vannak, akkor az nem azt jelenti, hogy te vagy a király, mert nem költesz kocsmára, hanem azt, hogy igen, te függõ vagy, mindenedet alárendeled a függõséged tárgyának, és erre vonatkozik az is, hogy elveszíted a reális világlátásodat. Igen, elveszíted, hiszen ragaszkodsz ahhoz, hogy az egyetlen és legjobb dolog az, amit te csinálsz, neked ennél sehogyan sem lehet jobb. A realitásérzék elvesztése nem azt jelenti, hogy orkoknak meg elfeknek nézed az embereket, hanem azt, hogy nem tudod elképzelni az életedet máshogyan.
Asszem az ELTE-sek hozták ki 😊
Hüjje németek...
Will your Soul live for Ever?
xbox360+komputer
... ott épp hogy használod szerintem. Namármost, ha valamelyik képességedet/szervedet használni fogod, akkor az erôsödni, fejlôdni fog nem pedig elgyengülni. (nagyon tetszett amikor ezt a folyamatot pár RPG-ben is megleltem)
volt hogy 1X órát is dolgoztam egy képen, de ha jön az "ihlet" és élvezed is amit és amikor csinálod, akkor rettent sok idôt el tudsz tölteni az alkotásod mellett. Természetesen meg is fog látszani a végeredményen a beleölt idô.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
akkor nemis csodálom, én photoshop-ozok rengeteget, egy jó kép min. 2-3 óra egy izombrutál kép meg akár 5-6 óra. ergó nemhinném hogy ottis kreativitást vesztek... 😊
u dont have to listen anybody else but me
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
de crt elôtt ül, elég közerlôl és gondolom elég sokat. (le a kalappal azért elôtte mert én valszínûleg már behaltam volna a fej/szemfájástól) A helyében ütnék egy tft-t. Azt skubezolhatja egész nap/éjjel ha idôközben meg nem éhezik, vagy mellékhelységre nem kell mennie, bár minden ingert elnyomhatjuk magunkban, csak hogy tovább élvezzük a hatást... azért vigyáznunk kell hogy ott ne pusztuljunk 😊
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Szerintem egyáltalán nincs köze ahhoz, hogy mennyire éled bele magad a játékba. én pl szeretem a kedvenceimnek maximálisan átadni magam, mert így sokkal erôteljesebb az élmény mintha felületesen állnék hozzá. Ha játszok akkor amúgy is relaxálás képpen teszem, akkor nem szeretnék a melórol meg hasonlókrol gondolkozni Mindennek megvan a maga ideje, és gyûrni sem lehet folyamatosan. Ha nem kapcsolunk egy kicsit "át" néha, azaz nem pihenünk (legyen síma zenehallgatás, játék, beszélgetés, úszás de akármi más is) akkor eleve sokkal nehezebben is megy a munka, mivel mentálisan le leszünk fáradva.
"A kreativitást mindenképpen csökkenti, mert elveszi az idõt."
heh, ez nem pont így van, csak lehet, hogy így jön le 😊. A kreativitásod az megmarad ettôl függetlenül, csak mint magad is mondtad egyszerûen nem jut idôd alkotni a szoros napirend mellett. Ez benne van a pakliba, valamit valamiért. (mindég így lesz, csak mérlegelni kell a legjobb belátásod szerint, mi az amit érdemes feláldoznod és mi az amit nem.)
Ha valaki megengedheti magának, hogy naphosszat tolja és van is rá kedve akkor miért ne tehetné? Mindenki azzal üti el az életét amivel akarja/teheti. Az aki meg egész nap a munka elôtt görnyed mert ki kell a számlákat fizetni, enni is néha valamit (esetleg több szájnak is), este holt-fáradtan ér haza, garantálom, hogy eleve egy csep ereje sem lesz akármilyen függôsékben szenvedni. (ha csak nem munkafüggôségbe)
pedig annyira zsír!!!
hogy nekem eddig ez nem jutott eszembe! 😊 így ébredés után az elsõ dolog lehet a monitor amit megpillathatok.
ja és nem vagyok függõ és ilyesmi nem is létezik. 😊
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!