212
  • Zed81
    @ = Shift+2 US keyboardon vagy UK keyboardon Shift+ ahol nekünk az Á van
  • Atti0503
    Van egy nagyon hasznos szerszám: csavarhúzó. Akinek nem tetszik a CapsLock, az egy szerűen szedje ki! Nekem nagyon is kell!
  • Kis Ghosty
    A scroll lock mire is jó? :S Meg a Pause-t is leszedhetnék... Némelyik billentyűzeten még turbo gomb is van.. .
  • kay3
    Nem rossz ötlet ez, száműzzük a kiabálást a netről :D
    Kívánom nekik hogy ne legyen Caps Lock-juk és úgy kelljen kiabálniuk hogy közben számokat is írnak be, muhaha :P

Egyébként a Scroll Lock tényleg fölösleges, életemben nem használtam.

A windows-gombbal semmi bajom csak ne legyen ez a neve :P
  • Match
    Ejj, mennyi okos ember van :D
    a scroll lock kivételével szerintem mindegyiket használom.
    Chaps lock: munka közbe van olyan amikot fél órán keresztül különböző helyekre nagy betűs szavakat kell írnom, ilyenkor jobb kéz az egéren, ballal pedig írom (chaps on).
    Jobb shift: TC-ben a shift+del-hez.
    Altgr: no comment, aki szerint ez felesleges az vegyen playstationt.
    Win gombok: javarészt a jobb oldalit használom, tehát nem értem miért pont ezt akarja kivenni mindenki...szintén meló közben rámjön a cigizhetnék akkor nyomok egy win+L-t és mehetek...Továbbá win telepítés után már reflexből nyúlok a win+pause után.
    Pause: lásd fent.
    Print screen: no comment szintén...
    Jobb ctrl: na ezt nem tudom mikor használom, de biztos :D
    másik win gomb meg a TC-ben elég jól jön.

Annak az úriembernek aki a speakert szeretné banolni a billentyűzetéről kívánom hogy baszódjon el valami úgy a gépében hogy még kép se jön be, aztán a speaker pittyegése nélkül találja ki pl hogy memória vagy miafaszom.
  • torjoz
    Ennyi erővel a Scroll Lock is lekerülhetne róla!
    A kedves idegbeteg IT úriembernek az meg sem fordult a fejében, hogy egyszerűen kevésbé frekventált helyre is át lehetne rakni, így nem kéne 1 új bill. kiosztás szabványt kreálni?? Egyébként nekem inkább a start billentyűvel vannak gondjaim! Én meg azt akarom, hogy az összes "M$" gombot szedjék le minden bill.-ről!!
  • Mice
    nem startmenü, hanem kombó. tudod: start+e start+r ilyenek... vagy ezekről nem hallottál? amúgy minek nyomjon az ember két gombot is egyszerre (főleg ha ebből az egyik el van a francos sarokba süllyesztve, ha megoldható egyel?)
  • Mice
    mert a honlapokat excelben írják? vazze office-t írt a srác legalább a csipád nyisd ki. abban hol a rákban van szerinted link? feltételezem te a több oldalas exceldoksiban is mindig baktatsz a hülye görgetősáv felé...
  • Mice
    hát most minek pityegjen minden bekapcs/restartkor akár hajnalok hajnalán is...hadd aludjanak a többiek bootkori hw-error kiszűrésen kívül semmire sem, bár azt úgyis inkább szisztematikus kipakolással szoktam leszűrnie ahelyett, hogy a könyvecskéjét bújnám hogy mit pittyeg

tök felesleges a speaker is
  • SirTocy
    Szerintem Hintjens barátunknak elpattanhatott valami a fejében. Mármint ha jól belegondolunk, akkor hogyan lehet annyira berágni egy billentyűre, hogy ország-világ előtt azt hirdessük, hogy az kerüljön le a billentyűzetről?

Ennek az embernek - bármít is állítson -, egyszerűen nincs fontosabb dolga.
  • nfr
    Én az összes gombot használom kivéve a scroll lockot, a jobb oldali ctrl-t, és a jobb oldali windows geciket. Egy win gomb maradhat, mert néhány játéknál ahol nem műxik az alt+tab ez a szar win gomb műxik. A bal oldalit használom megszokásból, de a jobb oldalit hagynám meg. A jobb oldali ctrl is maradhatna sztem, a jobb shift meg gépelésnél jó, pl nagy Á, É, L, K, stb. betűknél. Viszont egyetértek azzal, hogy a numlock se kéne, hanem lehetne állandóan bekapcsolva, én pl csak 1-2 régi játéknál kapcsoltam eddig ki, ahol csak azokkal lehetett mozogni.
  • Emmegki
    Szarul megy a cégének az üzlet ezért belekötött a capslockba... A Caps Lock kell.

A SysRq-t mindenki printscreenre használja, a Scroll lock fölösleges, de hülyén nézne ki két leddel a billentyűzet, a Pause meg általában a játékokban is pause.

Az Insert-Home...PgDn blokk is hasznos, ha a helyén van. Csak az elvetemült billentyűzetgyártók a power meg egyéb marhaságokat ide szokták süllyeszteni.
    A jobbik eset az, ha a del-end-pgdn sor és a kurzornyilak között vannak (bár ilyet se vennék), a rosszabbik, ha az egész hatos blokkot lecsúsztatják. Allergiás vagyok rá, ha a hatos blokk és a kurzornyilak köré raknak vmi plusz gombot.

Amit viszont nyugodt szívvel leszedetnék az a 3 idióta MS gomb, sose használom őket. Akinek start menü kell nyomkodjon ctrl-escet.
  • Vicking
    Én egyik billenyűt sem venném ki, (na jó, a bal oldali windowst, mert abba folyton belenyomok játék közben, és elég ha a jobb oldalon van)
    Viszont én tennék a billentyűzetekre bal oldalra a tab és a caps lock mellé egy enter gombot.
  • mogyi925
    #84-ben és #92 leírtam, hogy melyik billentyű mire jó...

A Numlock és a numerikus billentyűzet még a különféle számológép-programok használatakor is előnyös (pl. Windows Számológép).

Mekkora baromság ez a Windows Számológép! Mindenki tudja, hány Windows van a gépén, nem?
  • castorr
    Legyen 2 gomb, 0 es 1. Es kesz:D
  • ebertek
    Az í betűt _soha_ nem használom, egyszerűen nem áll kézre. AltGr+j / AltGr+i nekem valahogy sokkal kényelmesebb. :)

Az mire jó, hogy a magyar kiosztás felcseréli a z-t és az y-t? o_O Soha nem értettem...
    Meg magyar kiosztásnál ^+e = ^e, angolnál pedig ê... Furcsa :)
  • grimv4
    hát, öcsém, ha te képes vagy órákat görgetni egy honlapon, ha nincs "#Lap tetejére" link, akkor egészségedre.
  • grimv4
    ez hülye... azért, mert őt idegesíti a gomb, azért most minden billenytűzetről el kell tűnetni? Vagy csak nem tanult meg rendese, 10 ujjal gépelni? Vagy olyan bunkó, hogy minden egyes nagybetűnél Shiftet használ??
  • Tothenkopf
    Csak feltünési viszketeksége van a faszkalapnak...
  • Rise Against
    hát csesszemeg kiszedi a billjéből azt a gombot...
  • kbupdate
    nálad a speaker se jött be?:D:D
  • lpmaskmancick
    SZERINTEM JÓ DOLOG A CAPS LOCK,BIZTOS ANNAK A FICKÓNAK SOK A SZABADIDEJE AKI KITALÁLTA EZT A MARHASÁGOT,SZERINTEM A NUM LOCK A FÖLÖS MEG A +1 WIN GOMB.DE AMÚYG AZT SE TOM MIRE VALÓ A SCROLL LOCK?
  • cr3ativ3
    kell egy billetyű ami a ctrl+alt+del kombinációdt adja le gombnyomásra
  • cr3ativ3
    Engem k*rvára idegeít a caps lock ott van ashift felett, és CoD pályaszerkeszőnél elengedhetetlen a shift és én mindig beleakadtam a caps lockba. Szerintem vesszen!!! Le a caps lockkal!!! A másig dond pediga a billetyűzeten a power gomb.
  • Mice
    LOL! a kisujjad mire van? pont ott van alatta a shift. a maradék 9el meg mit nem lehet elérni? jobb mutatóval az rfv vonalig, ballal meg a zhn-ig bőven elmegy az ember bal keze is, akkor meg mi a probléma?
  • Mice
    ja, főleg akkor fog majd csipogni amikor nincs is speaker:))))
  • Mice
    mert te nem élsz online akkor más már nem is használja arra ugye? király homokba dugom a fejem hozzászólást hallhattunk...
  • Mice
    lol azért mert megjelenik olyan bill. amin nincs caps attól a régi miért nem tűnne el? gémer bill is van mégse szorít ki semmit. aki meg tényleg munkára használja a gépet az meg úgysem az első multimédiás sza@ért ugrik be a boltba hanem keres egy olyat amin nincs semmi kikapcsolgató meg egyéb hülyeségek.

102 meglepődnél ha látnád mennyivel jobban kezelik a gépet mint most lefestetted. azért mert a többség "hülye ügyvéd"-nek hívja őket az max a munkájuk miatt lehet, de ne hidd, hogy oda ahol dolgoznak tanulás nélkül jutnak el. ha valakik hát ők aztán rendelkeznek magas tanulási rátával. ha képesek hajnalokat törvénykönyvek fölött gunnyasztani meg össze vissza rohangálni/telef-ni mindenfelé miért pont egy ilyen egyszerű eszköz/program fogna ki rajtuk?
  • bundee
    nem ertettem, milyen jobbklik gombrol beszeltek, aztan jobban megneztem a billentyuzetemet, amit mar tobb mint 1 eve nyustolok, es latom, hogy ezen is van :)))))))))))))))))))))))))) csak dzsuvas volt, es takarta a logot :)
  • PeeVee
    ez mekkora gyökérség ember!:DDDD nézze a monitort miközben ír!!! úgy nem lesz véletlen benyomva!! :DDD öcsém... fölösleges gomb... az egy alap gomb amit személy szerint csomót használok :DDDDD ez hülye, soha nem éri el a célját... az én billentyűzetemen fölösleges gomb max a 2. windows gomb, abból elég 1 is ennyi....
  • Mike at home
    numpad arra van, hogy mondjuk amikor pénzügyi vonalon melózol, kényelmesen tudj telenyomni egy Excel táblát számokkal
  • Mike at home
    nyomd le 5x egymásután a SHIFT-et
  • Mike at home
    ha vamit rühellek akkor az a 3x3 a kurzorgombok fölött
    nincs is ilyen billntyűm
  • Mike at home
    ez egy idióta, aki valamivel be akart kerülni a világsajtóba
  • RpPRO
    Ja, mikor megirok egy feloldalas emailt, es a delete helyett a powert nyomom, akkor en is nagyon boldog vagyok. :)
  • BlueGold
    a helyes kód:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
    "Scancode Map"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,03,00,00,00,00,00,5B,E0,00,00,5C,E0,00,00,00,00

Sorry "elbambultam"
  • BlueGold
    Utána "dupla katt" kérdésre o.k "nincs" Win. gomb.
  • BlueGold
    Windows Gomb letiltása, ezt Windows Registry

Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
    "Scancode Map"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,03,00,00,00,00,00,5B,E0,00,00,5C,E0,00,00,00,00

beiród egy szöveges fájl-ba és elmented pl: nowin.reg néven.
  • Aquli
    Power gombbal nem egyszer kapcsoltam már ki a gépemet wow raid közben (printscreent akartam X_X).
  • Aquli
    Engem a Caps Lock nem zavar, még a windows billentyű sem, amit én örökre eltüntetnék, az a Power/Sleep/Wake gombok.