Eltûnjön-e a Caps Lock?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De ráéer a tag.Hülye droid.
Ez a cikk meg miért?

panther112
Nem is rossz ötlet, holnap meg is csinálom, amit mondasz.

panther112
Tulajdonképpen igaza van. A mostani billentyûzetem, sima 1800ft alapbill. is tele van felesleges, sõt zavaró gombokkal. Csak azmúlt 1 évben kapcsoltam ki vagy 10szer a Sleep, vagy Power gombok valamelyikével, mert valami, fõleg asztal alja hozzájuk ért. A caps lock rossz helyen van, a win gomb meg rémes helyen. A numpad szinte felesleges, nem is értem minek van ott egyáltalán, talán egy boltban van haszna, de egyszeri felhasználónak sztem totál felesleges, és igen nagy felület. Szerintem a 4 irányú egérgörgõk is sok gombot nyugdíjba küldtek.

már régebben kitalálták magyarok számára a sokkal jobb kiosztású billentyûzetet, ami sokkal használhatóbb volt, mint a mostani, mégsem terjedt el a megszokás miatt. akkor majd pont ez az egy billentyû fog eltûnni, nem? pfff.... na sztem ez a bulvár.

Balumann
sztem se kéne azért eltûnteni egy ilyen váltó gombot. A véletlen benyomását meg úgy is meglehetne oldani hogy kicsit alrébbrakják, vagy kíjebb esetleg...

Az elõzõ billemen ottvolt a power gomb a felfele nyil felett közvetlen, és sokáig nem tudtam hogy belehet állítani hogy ne mûködjön. Örültem mikor a legizgalmasabb részeknél benyomtam a kikapcsolás gombot...

A mostani billemen nincs, ezzel az az egy nagy bajom van, hogy több gomb lenyomása esetén pittyeg :( Úgyhogy kell majd másik bill...

a power/sleep/wake gombokat toroljek el, a tobbi ok (a jobb win gomb kivetelevel, azt en is feleslegesnek erzem) - en speciel a billemen kiszedtem a gombok alol a kapcsolot, igy ugyan be vannak esve, de nem is lehet aktivalni oket :)
ctlr-ins, shift-ins eseten hasznos a jobb oldali ctrl
Mardel
Lehet helyetetsíteni. Ctrl+Esc (mondjuk a windows gomb gyorsbill funkcióját nem veszi át, de arra meg ott a start menü)

Amúgy winben ctrl+alt+del re a task manager jön elõ, amít szintén lehet helyettesíteni a (sztem) sokkal kézreállóbb ctrl+shift+esc bill kombinációval. <#awink>

"Timeo Danaos et dona ferentes."

én szoktam használni a win gombot ha mondjuk játék közben ki akarok lépni a windowsba mer pl közbe msnezek. mondjuk azt nemértem minek belõle 2...
de balf*sz ez az ember már elnézést, caps off lool<#vigyor3>

Ez igy nagyon komplikalt :o), ne feledd, ugyvedekrol beszeltem :)

Y
Omega
A caps lockot word documentumok írásánál abszolut gyakran használom, meg se tudnák lenni nélküle.
Ez az ember egy hülye fasz. <#violent><#violent><#violent><#idiota>

mogyi925
Szedjél nyugtatót. Ez a genya billentyûzet, mi? Mennyivel jobb lenne, ha külön alkalmazott írná be, amit diktálsz. Vagy akár egy program. Csak az a baj, hogy az elõbbit meg kell fizetni, utóbbit meg kell írni. Amíg utóbbi el nem készül rendesen (a Vistás változat még bõven nem az), addig légyszi ne szúrj ki a programozókkal, mert úgy annyival késõbb fog elkészülni.

Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehûti a lábamat.

Tetsuo
Én balkezes vok, és jelentem: nem. Vagyis nem használjuk mi sem a jobb oldali Ctrl, Win, meg Izé billentyûket..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Mardel
Akinek nem kell caps lock gomb és nem megoldható a regeditben a letiltása.
Akkor leszedik a gombot, valamivel kitömik a helyét úgy, hogy a gomb még visszapattintható legyen, de már lenyomni ne lehessen. így nem lesz ott üres rész, és ha kel a CL akkor gomb leppattint, akadály kiszed, gomb vissza, és mehet a gépelés..

"Timeo Danaos et dona ferentes."

"nem fog sorokat írni" én már 2-3 charnál is ideges vok, hogy emiatt a genya gomb miatt vánszorogjak el vagy a backspaceig vagy a kurzorokig

nem kellenek ahhoz sorok hogy felmenjen egy hülye gomb miatt az emberben a pumpa

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

mogyi925
Nem hiszem el, hogy nem hiszed el, hogy nem hiszem el. :-D

Komolyra: jó, ok, elhiszem. Ettõl még figyelhet az ember néha a képernyõre, gépeltem már én is lapról, és nem volt ilyen problémám. Gyakorlat és rutin kérdése.

Ez is abból gyökerezik szerintem, hogy manapság a kezdõ számítógépfelhasználók már borzalmasan lusták. Mostanában egyre kevésbé dicsõség érteni a géphez, de legalább megtanulni kezelni, mint inkább kötelesség.

nem tom én utálom a bütyköket gém közben
szerintem marhaidegesítõek

"magyaroknak a Shift+2..."
én pölö az összes shift-es kombinációt utálom amikor angol layout elõtt vok. sokkal jobban szeretem az alt+gr-t lehet azért is mert közelebb van

mert római számokból olyan sok van a bill-eden?:)) najó, azt a 6-ot leszámítva:))

mogyi925
Google szerint szomorú lesz a SysRq billentyû történetének folytatása (a PrintScreen-é nem feltétlenül):

"The SysRq was the “84th key” added when the 83-key PC/XT keyboard became the 84-key AT keyboard.) Unless programmed by a particular application, the SysRq key does nothing in most operating systems, including DOS, Windows, and OS/2. The SysRq key has different "hooks" into the system BIOS (basic input/output system, the interface between the software and the low-level functions of the computer) from the other keys on the keyboard. IBM evidently included this key to facilitate task switching in future operating systems – that is, to allow either switching from one task to another (as on a mainframe computer), or interrupting all tasks and returning control to the keyboard. As it turned out, the developers of Windows didn't use SysReq when implementing task switching. Some new keyboards no longer feature this key, and its days seem numbered."

"Meg kell tanulni gépelni úgy, hogy nem a billentyûzetre meredsz, és nem csak azért, mert kényelmesebb, hanem azért is, mert akkor nem beszél az ember ilyen baromságokat"

most õszintén. szerinted ha a bill-t nézné az ember mindig akkor nem tûnne fel, hogy lenyomja? pont ezaz, hogy gépelésoktatásokkor olyan szépen kitalált laptartó v. monitornak támasztott lap-os megoldás nem mindig kivitelezhetõ. olyankor ha még közben számolsz is ki a rák néz a képernyõre vagy a billentyûzetre? nézem azt a kiba$z. lapot és vágom be ami kell

méghogy nem hiszed el... én meg nem hiszem el, hogy nem hiszed el...

mohojojo
én talán a latin betük és arab számok után a CAPS LOCK ot használom leggyakrabban ugyanis arra van állitva Team speak szóval ki ne vegyék ezt a gombot :)

mogyi925
Angol tasztom emlékeim szerint Shift+2 kellett hozzá, nem? Utoljára a C64 billentyûzete volt, amin emlékeim szerint instant ott volt az @.

egy láma kérdés... az a SysRq gomb mit jelent? mire való?

:))))kódtábla!:))))

kukacgomb lol

PsyhoApu
Mondjuk azért mert már megszoktam, megtanultam hogy ott van, és ha egy helyewn folyamatosan 4-5 betût már nagyban kell gépelni, akkor már azt használom. Egyszerûbb kényelmesebb, hatékonyabb

http://kutyuszoba.blog.hu/

madfist
jaja, home end meg hasonlók elengedhetelenek
a caps lock-ot én csak a laptopomról számûzném. túl nagy és túl közel van az A-hoz. Rendes billentyûzeten van köztük egy gödör, de a laptop lapított billentyûzetén szinte teljesen egybefüggõ és folyton megnyomom :(

madfist.wordpress.com | madfist.spaces.live.com | madfist.googlepages.com Hallgass valami mást! sonicentropy.googlepages.com | www.silencefactory.com

mogyi925
CapsLock: amikor kódolás közben ilyeneket kell (ráadásul sokszor beverni): CLOCKS_PER_SEC, akkor azért jól jön.

NumLock: laptopon jól jön, illetve ha egymás után sok számot kell beírnod.

SysRq: PrintScreen miatt.

ScrollLock: még nem volt rá szükségem, de ha egyszer lesz, és nem lenne a helyén, bizonyára mérges lennék.

Pause, Break: DOS-os programok leállítása, boot folyamatok.

AltGR: sok speciális karaktert ezekkel lehet legkényelmesebben elérni a közép-európai tasztokon.

Windows-gomb:
Win+D: minden program tálcára
Win+E: Windows Intézõ gyorsindítása (n00boknak)
Win+R: futtatás
Win+F: keresés

Jobbgomb billentyû: Commander-klónban elemek kijelölése közben ezzel lehet kényelmesen helyi menüt elõhívni egérgomb helyett. Illetve egyik panelen ftp ablak, és helyi gépen szeretnél átnevezni, ez sok commanderben ezzel a billentyûvel érhetõ el legkényelmesebben.

Ctrl, Alt: ugye nem kell õket bemutatni.

Ins: sokszor jól jön, fõleg programozás, szövegszerkesztés közben. Illetve ugye a billentyûkombinációk: Shift+Insert, Ctrl+Insert, stb.

És általában is: nem csak windows van a világon, és nem csak asztali pc. Egyébként pedig ahelyett, hogy a gépelni tudók alkalmazkodnának valami n00b bloggerhez, miért nem tanul meg õ gépelni?

A véletlen benyomódott CL billentyû és az újragépelés történetét nem hiszem el, én legalábbis nem a billentyûzetet figyelem írás közben, így már az elején észreveszem, ha véletlen nyomódott le. Meg kell tanulni gépelni úgy, hogy nem a billentyûzetre meredsz, és nem csak azért, mert kényelmesebb, hanem azért is, mert akkor nem beszél az ember ilyen baromságokat.

Mondjuk szerintem is csak figyelemfelkeltés a célja, aztán majd jól kiröhögi a blogján a "követõit".

PS: Laptopoknál kifejezetten hasznos némelyik gyorsbillentyû, ami az aszali taszton feleslegesnek tûnik.

Vorpal
a WASD bõl kéne NAGYOBB !!!!

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

lõdd ki a bioszban v. a fejlett energiagarázdálkodásnál

" aki tud 10 ujjal vakon gépelni,"
énis, de attól még a hagyományos módon gépelek. jó a vakgépelés arra, hogy tudja az ember, hogy mi hol van, de ha tudod, hogy merre jár a kezed alapkéztartás és bigyuszok nélkül is tudsz viszonyítani a leütött betüidhez képest, hogy épp merre vagy és merre kell menned a bill-en amikor gépelsz. akkora kani hosszú Nbetûs szövegeket meg azért nem szokott gépelni az ember olyan programokba amikor ne korrigálnák instant nagybetüssé

így nem értem mi összefüggés van a vakgépelés és a capslock között

minden normális 60-90órásban leadják a shift használatát is..

PsyhoApu
"Netán a home és end gombokat gyakran nyomkodjuk?"

Aki profibban használ bármely office alkalmazást, az már nem is használ egeret hozzá. Egyszerûen minden gyorsabb billentyûzettel, persze annak aki rutinos.

Inkább olyan értelmes magyar billentyûzetet kéne csinálni ahol nincs a Z és az Y megcserélve, valamint a @-hoz nem kell Alt Gr+V(ki volt aki ezt kitalálta???)!
"5: Minek a numlock gomb? Miért ne lehetne mindíg bekapcsolva a numerikus billentyûzet? Oda nagyon nehéz félreütni...
6: Ki hányszor használja az AltGR gombot vagy a mellette lévõ második ctrl gombot? Netán a home és end gombokat gyakran nyomkodjuk?"

neked csak egy gameboy kéne azon csak két betü van, semmi meglepetés

http://www.lohere.net - a MagyarChan

a power és sleep gombok tünjenek el

örömet okoznak amikor print screen helyett nyomom meg a powert és a kb 2 órája nem mentett munkám elvész

caps lock = cool for cruise control

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Vorpal
Haggyá - hülye ez....

Inkább az AnyKeyt kéne behozni az egyik enter helyére - juhúúú - haszon a köbön

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

4: "csakis egy két régi DOS-os program használja, semmi ami windows alatt fut (windows alatt talán valami ritka programozásra használt program, de az is régi...)" meg az excel szép jó reggelt. többképernyõs számlázásnál amikor beborítja az asztalt a sok papír akkor mindig van egér?
" Szintúgy a Puse gonb se nagyon funkcionál már, de néha azért jól jön (pl. bootoláskor megállítani a diagnosztikai dumát...)" meg bmilyen karakteres proginál aminek nem feltétlen kell réginek lennie
"5: Minek a numlock gomb? Miért ne lehetne mindíg bekapcsolva a numerikus billentyûzet? " talán mert a kurzor gombokat szétverte a szomszéd gyerek+mert ott van mindnek a második funkciója. szintén nem elhanyagolható, hogy ha egy kõkorszaki gépnél megdöglik a ps2 vagy a soros port,akkor nem vesz meg az ember egy olyan programnál amihez mindenképp egér kell hanem a numlockot kikapcsolva vezérelheti az egérkurzort hold+duplaklikk meg jobbklikk funkcióval együtt. persze csak ha hallottunk róla, hogy ilyenek is léteznek....

6: "Ki hányszor használja az AltGR gombot vagy a mellette lévõ második ctrl gombot?"
alt: dollárt, kukacot, entert, pontosvesszõt ascikóddal hozol tán mindig elõ? ennyire vágod a régi ascii táblát fejbõl?
"Netán a home és end gombokat gyakran nyomkodjuk?"
az eddigiek alapján te aztán "sokoldalúan "használod" " a gépet és "közelébe se" szoktál menni a játékoknak...

anyám...és még a wint hívják sötét OS-nek...

PsyhoApu
Ekkora marhaságot már bocsánat, eltüntetni egy igen hasznos billentyût. Azon kevés ember közé tartozom aki tud 10 ujjal vakon gépelni, és tényleg kell oda az a gomb, ha hosszú nagybetûs szöveg kell. Eléggé fárasztó lenne még a shift-et is folyamatosan nyomva tartani hozzá...

word,ctrl+h, mit: bármely char, mire: formázás:betûtípus:nagybetûs v. kiskapitális...

nem tom, hogy ki játszott annó a freespace-el masszívan és kikben rögzõdtek a komlinknél az alábbi kombók egy életre, mert szerintem ha valami ez volt az egyik legkényelmesebb újítása a descent sorozatnak amit öröm volt használni mert vakon is ment:

c-1-1-3
c-2-1-7
c-2-1-9

talán pont emiatt nézhet ki így is egy startmenü: http://kovacsgerge.uw.hu/tempforum/smenu.jpg

ha vki intézõben lenyom egy betüt az adott rendezési sorrend szerinti legelsõ azzal a betüvel kezdõdõ mappára ugrik a kurzor. hasonló mûxik a startmenüben is. így lehet akár 9+1 programot rendelni számokhoz, vagy ha mappák szerint csoportosítunk több mint 100-1000 progink is anélkül, hogy bármilyen idióta bill-kombinációs programot feltelepítenénk amit tanítgatni kéne. üres vagy linkes mappát meg még tömörítetlenül is olcsó lementeni következõ winsetupig...

én pl. az acdsee-t start+0, a wincmd-t start+1-el nagyon kényelmesnek találom elindítani. mind itt van 1 kupacban és ha végigzongoráz 3-4 kombón így egy friss startkor az ember nem csak munkát adhat a procinak de vakon elindíthatja a munkájához szükséges összes progit egyszerre

az igaz, hogy kde-meg a linuxguik java része alatt tényleg csökkent funkcióval bír a start gomb, de én hiányolnám ha levennék. régi suse karakteres módban pl. a bejelentkezések között lehetett marhagyorsan váltani velle: ha az aktuális képernyõ a ctrl+f2 volt, akkor a jobboldali wingomb=ctrl+f3-at a bal meg f1-est idézett elõ. elég kényelmes volt így használni egy karakteres csirkét anélkül hogy nagyon nyújtózkodott volna az ember a ctrl irányába. kicsit alt+tab feelinget adott a csirkének

...EULA iro...

Y
Eloszor is: ha eltunik a capslock akkor az EULA ido ugyvedek mit fognak tenni? :o)

Viszont ha kivesszuk akkor tehetnenk a helyere egy olyan billenyut ami a CTRL+ALT+DEL-t osszefoglalna... azt tenyleg hasznalja az ember minden nap (tobbszor is). Hogy ne menjen karba linux alatt ezt valtoztathatjuk CTRL+ALT+BACKSPACE-re :o)

Y
úgy, hogy nem azt akarom lenyomni, de mivel ott van, lenyomódik amikor siet az ember

ezen felül meg azért zavar mert semmi funkciója nincs és használhatatlan.

a printscreent képlopásra a scrollt excelben meg divert power to shieldsnél a pauset bootnál az insertest meg én is adatbázisoknál még ha ritkán is de legalább használom. a caps-et soha nem nyomtam le szándékosan de bazisoxor véletlenül

tûnjön el a fenébe! ennyi

<#violent><#banplz><#kocsog>

Nem értem. Hogy "zavarhat" egy billentyû? Nem értem.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Nem kell levenni a Caps gombot, hanem meg kéne tanulni gépelni.
Látszik nem használsz Total Commander-t.
Ott nagyon jól jön az F3 fájlok megnézésekor....
használt pc-s boltok

személy szerint én is eltûntetném onnan azt a buzi capslockot
nagyon is egyet értek az ürgével!
ha valamit nagy betûvel akartam sokáig írni (nem általam kitalált hanem generált jelszó) akkor úgyis kisujjal tartom mindig lenyomva a shifteket és attól még akár bal akár jobb oldalon ugyanúgy elérem az összes gombot. emiatt a hülye c miatt viszont bazisoxor $aszódnak el a szövegeim mert mindig ott van feleslegesen és semmire sem jó!a kiszedegetõsdivel meg menjen el mki a fenébe aki ezt ajánlja! marhanagy élmény az alatta levõ üreges mûanyagra rátenyerelni akármelyik ujjal is...

akkor már inkább raknák fel a bal startgombot és akkor legalább azt kényelmesebben lehetne elérni és a dosemu alól futtatott programoknál nem szívna az ember

egyáltalán nem mondd hülyeséget az ember. a billgyártó cégeknek meg szevasz, szerintem t.m1 mivel már a laptopoknál is ezerféle leosztásuk létezik...

Tab is mehetne -.- na jó nem de SRO ban mindig benyomom a drága berzerket xD

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;