212
  • Alwares
    Halál a Caps Lockra!!!!!!
    Szerintem érdemes lenne a Ctrl+Alt+Del billyentyüket megerősiteni, a kiemelet használat miatt, persze csak windowsosok esetében!
  • kbupdate
    A WINDOWS GOMB LETÍLTHATÓ EGY EGYSZERŰ REGISTERY BEÁLLÍTÁSSAL!

MÁSRÉSZT A CAPS LOCK ADHAT EGY ELÉG ERŐS CSIPÓGÓ HANGOT HA BEKAPCSOLJUK! XP-BEN LEHET ALAPBÓL EZT IS ÁLLÍTANI. (ugyan így a NumLock stb.-re)
  • inkvizitor14
    De most tényleg mi a f...nak kell CAPS LOCK.
  • sector512
    Engem a capslock egyáltalán nem zavar, viszont a Windows gombokat igazán eltávolíthatnák. Számomra sokkal zavaróbb ha kilép a játékból mert ctrl vagy alt helyett azt találom el :)
  • Frosty01
    csináljatok magatoknak klaviatúrát =.="
  • Atkamon
    Szeintem nem annyira elmebeteg...
    Most télleg minek van a Caps Lock? Csak néha ha véletlenül is benyomom csak idegeskedek hogy irhatom UJRA AZ EGÉSZET!
    A francba:P
  • virs lee
    A scroll lock dio2 maphackban jó szolgálatot tesz. :P
  • virs lee
    Hát ez egy nagy fasság, ha nem akarja, ne nyomja meg! Ennél sokkal idegesítőbb hogy manapság vmilyen értelmetlen okból kifolyólag divat a dupla magas del gomb, ami kiszorítja az inset a helyéről. Inkább ezt fejezzék be és térjenek vissza a használható, megszokott bill. kiosztáshoz. Ja, meg a fáradt "multimédia" gombócok se kellenek, csak foglalják a helyet és kétszer akkora lesz a klaviatúra tőle.
  • Petys
    Az én billentyűzetem elég régi, de jó mert a gombokat ki lehet belőle szedni és akármikor visszatenni, én már rég kiszedtem a 2 Windows billentyűt meg a másik jobb klikket szimuláló izét is
    Ha majd a CapsLock zavar azt is kiszedem
  • Duncan Idaho
    Azért ez fura!
    Ha egy valaki elkezd őrültködni hogy"TAKARODÓ CAPSLOCK!!!..." stb
    akkor ha nagggyon sikeres akkor eléri hogy legyen 3-4 olyan billentyűzet típus amin nem lesz...
    Nade akkor is marad 4000 amin lesz!
    És mindenki veszi amit szeretne.
  • Magnum PI
    Szerintem nem kell, eltüntetni hanem programozhatóvá kell tenni. Így mindenki arra használhatja amire akarja.Ma már sok programozható gombú billentyűzet van. Egyébként szerintem a Scroll Lock gombot sokkal kevesebben használják. Ahogy észrevettem 10-böl 8 ember azt sem tudja mire való.
  • Morden23
    "A Caps Lock véletlen lenyomása tényleg okoz kellemetlenségeket, mivel az online kommunikációban a nagybetűvel való írás kiabálást jelent, annak hat."

Ezt a kardinális problémát. Az időm igen kis százalékát teszi ki a fórumokon való részvétel, a haverokkal való msn-ezésben meg kit érdekel? Chatelni meg nem szoktam. Hát tényleg. Egy igen nyomós érvet hallhattunk.
  • menpe
    Ennyi erővel maradjon csak a wsad és környéke, shift, enter, backspace, space, up-down-right-left, tab ééés ctrl+alt+del :D
    És adjuk ezt a formabontó billentyűzetet az úriembernek, megnézzük, meddig bírja vele. Játszani tud, cikket írni nem ---> mindenki boldog lesz!
  • kbupdate
    Win gombokat is gyakran használom, pláne a menü előhívót, TCben tényleg nagyon hasznos, mert gyorsabb, mint jobb klikk.
  • kbupdate
    NEM ÉRTEM MIÉRT KELL EBBŐL OLYAN NAGY ÜGYET CSINÁLNI. ÉN SE HASZNÁLOM SOSE AZT A GOMBOT, MIRE VALÓ GYÁLTALÁN? bocs caps off. :D
  • smv
    Hát ez lol.

A capslockot tény, hogy nem használom sűrűn, de attól még amikor kell akkor nem árt, ha van.

A windows gombokat pedig nem tüntethetik el, méghozzá a fogyatékosok miatt. Mi van azokkal, akik nem tudják kezelni az egeret, csak mondjuk 1 ujjal gépelni?
  • Morden23
    Tulajdonképpen marhaságokat beszél. Én személy szerint életemben nem nyomtam meg "vélletlenül" a CAPS Lockot. Sőt, olyan billentyűzetet vettem kemény 4000 forintért, ahol minden normális helyen van, a wake/sleep/power gombok olyan messze vannak az átlagos használati felülettől, mint ide Lacháza.

10 ujjamon meg tudom számolni, hogy hányszor sikerült VÉLETLENÜL rácsapnom a Start-billentyűre, és általában nem voltam ilyenkor józan.

Érdekes, akárhány éve jól működik a rendszer, most meg egy kretén pojáca ingyenreklámot akar magának generálni, és hirtelen egy rakat okos felhördül. Koma az én ismerősöm lenne, letagadnám. Menjen politikai gyűlésekre a háborúk vagy a segélyek miatt tüntetni, vagy legrosszabb esetben tanuljon meg fenetudja hány éves korára gépelni. Akkor nem lesz baja.
  • Tinman #115
    Caps Lock: Ezer +1 játékban használtam már Crouch toggle, vagy run toggle-ra.
    Ez a faszi nagyon komoly szegénységi bizonyítványt állított ki magáról.

Egyetlen gomb van amit SOHA nem használtam még, pedig több, mint 12 éve használok PC-t: A Scroll Lock-ot.
  • Omega
    A Num Pad pedig nem fölösleges, a számokat sokkal gyorsabban és kényelmesebben be lehet gépelni, az ANSI kódokról pedig, hogy ne is beszéljek...
  • Godefroy
    Ez egy barom hír.

Látom ubi szezon nagyon.
  • davos80
    De ráéer a tag.Hülye droid.
    Ez a cikk meg miért?
  • panther112
    Nem is rossz ötlet, holnap meg is csinálom, amit mondasz.
  • panther112
    Tulajdonképpen igaza van. A mostani billentyűzetem, sima 1800ft alapbill. is tele van felesleges, sőt zavaró gombokkal. Csak azmúlt 1 évben kapcsoltam ki vagy 10szer a Sleep, vagy Power gombok valamelyikével, mert valami, főleg asztal alja hozzájuk ért. A caps lock rossz helyen van, a win gomb meg rémes helyen. A numpad szinte felesleges, nem is értem minek van ott egyáltalán, talán egy boltban van haszna, de egyszeri felhasználónak sztem totál felesleges, és igen nagy felület. Szerintem a 4 irányú egérgörgők is sok gombot nyugdíjba küldtek.
  • mrgenya
    már régebben kitalálták magyarok számára a sokkal jobb kiosztású billentyűzetet, ami sokkal használhatóbb volt, mint a mostani, mégsem terjedt el a megszokás miatt. akkor majd pont ez az egy billentyű fog eltűnni, nem? pfff.... na sztem ez a bulvár.
  • Balumann
    sztem se kéne azért eltűnteni egy ilyen váltó gombot. A véletlen benyomását meg úgy is meglehetne oldani hogy kicsit alrébbrakják, vagy kíjebb esetleg...

Az előző billemen ottvolt a power gomb a felfele nyil felett közvetlen, és sokáig nem tudtam hogy belehet állítani hogy ne működjön. Örültem mikor a legizgalmasabb részeknél benyomtam a kikapcsolás gombot...

A mostani billemen nincs, ezzel az az egy nagy bajom van, hogy több gomb lenyomása esetén pittyeg :( Úgyhogy kell majd másik bill...
  • bundee
    a power/sleep/wake gombokat toroljek el, a tobbi ok (a jobb win gomb kivetelevel, azt en is feleslegesnek erzem) - en speciel a billemen kiszedtem a gombok alol a kapcsolot, igy ugyan be vannak esve, de nem is lehet aktivalni oket :)
  • bundee
    ctlr-ins, shift-ins eseten hasznos a jobb oldali ctrl
  • Mardel
    Lehet helyetetsíteni. Ctrl+Esc (mondjuk a windows gomb gyorsbill funkcióját nem veszi át, de arra meg ott a start menü)

Amúgy winben ctrl+alt+del re a task manager jön elő, amít szintén lehet helyettesíteni a (sztem) sokkal kézreállóbb ctrl+shift+esc bill kombinációval.
  • thhommy
    én szoktam használni a win gombot ha mondjuk játék közben ki akarok lépni a windowsba mer pl közbe msnezek. mondjuk azt nemértem minek belőle 2...
  • chuckyX
    de balf*sz ez az ember már elnézést, caps off lool
  • Yfel
    Ez igy nagyon komplikalt :o), ne feledd, ugyvedekrol beszeltem :)

Y
  • Omega
    A caps lockot word documentumok írásánál abszolut gyakran használom, meg se tudnák lenni nélküle.
    Ez az ember egy hülye fasz.
  • mogyi925
    Szedjél nyugtatót. Ez a genya billentyűzet, mi? Mennyivel jobb lenne, ha külön alkalmazott írná be, amit diktálsz. Vagy akár egy program. Csak az a baj, hogy az előbbit meg kell fizetni, utóbbit meg kell írni. Amíg utóbbi el nem készül rendesen (a Vistás változat még bőven nem az), addig légyszi ne szúrj ki a programozókkal, mert úgy annyival később fog elkészülni.
  • Tetsuo
    Én balkezes vok, és jelentem: nem. Vagyis nem használjuk mi sem a jobb oldali Ctrl, Win, meg Izé billentyűket..
  • Mardel
    Akinek nem kell caps lock gomb és nem megoldható a regeditben a letiltása.
    Akkor leszedik a gombot, valamivel kitömik a helyét úgy, hogy a gomb még visszapattintható legyen, de már lenyomni ne lehessen. így nem lesz ott üres rész, és ha kel a CL akkor gomb leppattint, akadály kiszed, gomb vissza, és mehet a gépelés..
  • Mice
    "nem fog sorokat írni" én már 2-3 charnál is ideges vok, hogy emiatt a genya gomb miatt vánszorogjak el vagy a backspaceig vagy a kurzorokig

nem kellenek ahhoz sorok hogy felmenjen egy hülye gomb miatt az emberben a pumpa
  • mogyi925
    Nem hiszem el, hogy nem hiszed el, hogy nem hiszem el. :-D

Komolyra: jó, ok, elhiszem. Ettől még figyelhet az ember néha a képernyőre, gépeltem már én is lapról, és nem volt ilyen problémám. Gyakorlat és rutin kérdése.

Ez is abból gyökerezik szerintem, hogy manapság a kezdő számítógépfelhasználók már borzalmasan lusták. Mostanában egyre kevésbé dicsőség érteni a géphez, de legalább megtanulni kezelni, mint inkább kötelesség.
  • Mice
    nem tom én utálom a bütyköket gém közben
    szerintem marhaidegesítőek
  • Mice
    "magyaroknak a Shift+2..."
    én pölö az összes shift-es kombinációt utálom amikor angol layout előtt vok. sokkal jobban szeretem az alt+gr-t lehet azért is mert közelebb van
  • Mice
    mert római számokból olyan sok van a bill-eden?:)) najó, azt a 6-ot leszámítva:))