50
-
kiisb #50 Gyerekeeek!
Jog ide, technika oda, a kutya ott van elásva, hogy ha "nem bizonyítható" akkor nem tudják elítélni. És ez a módszer pont ezt használja ki, hogy a bizonyítást teszi lehetetlenné.
Ennyi! -
#49 Még valami:
Kódtábla:
boci <=> FF
tarka <=> ED
se <=> FE
füle <=> BE
farka <=> D6
Kód:
Boci boci tarka
Se füle se farka
A fentiek szerint ez hexadecimálisan FF FF ED FE BE FE D6, ezt viszont megfordíthatom, ekkor a D6 FE BE FE ED FF FF byte-sorozatot kapom, ami viszont egy darabja a Children Of Bodom: Hatebreeder című dalának egyik MP3 változatának (192 kbps 44 kHz stereo, "Created: MP3 Strip_It! Digita", méret: 6258688 byte). Ez a darab pl. a 0x1E27-es offsetnél fordul benne elő. Ez tehát azt jelenti, hogy a Boci-boci tarka illegális? -
#48 "A magyar jogrend szerint a szellemi termékek egésze, valamint annak bármely része is egyetemlegesen a törvény védelmét élvezi"
Tehát akkor nem írhatom ide, hogy úgy szeretem a kakaóscsigát, mint anyját a gyermek, mert akkor engem is beperelnek József Attila jogutódjai, mint a MEK-et? Ez esetben a jogvédők, és J. A. jogutódjai is bekaphatják a...
További jogsértéseim a mai napra:
a, az, egy
Ezekért hány évet kapok?
Továbbmegyek: 440 Hz.
Ha ezt az információt digitálisan tárolom, továbbá melléteszem egy gitárhúr megszólalásának és lecsengésének hullámformáját (néhány transzformációt elvégezve, ami már jellemez egy adott gitárt egy adott ládával), akkor ezzel már jogot sértettem, mert ebből már felismerhető a Metallica-Unforgiven első hangja?
Ezt valaki jogász elmagyarázhatná nekem, mert úgy látszik, nem értem. -
sirGalahad #47 Wazze!
Tegnap kölcsönadtam egy havernak egy könyvet!!!
Ezek szerint én is bűzöző lettem?
Úristen most ,mi lesz...!
Mehetek a szegedi Csillagba...?
-
#46 El kellene kezdeni a szavakat is egyenként levédeni. Mindjárt kevesebbet beszélnének az ügyvédek. A jogvédelem szóra legalább 2-3 rugó egyszeri használati díjat szednék. -
Morden23 #45 Dez, azt gondolom te is tudod, hogy ennek az oka a "terror", magyarán az, hogy a "bűnöző ne érezze magát biztonságban". Igazából nem fenyeget komoly veszély téged, ha letöltögetsz és kussolsz, nem folytatsz visszakövethető, haszont generáló cselekményt a kalózmásolataiddal.
GulaSoft: Az egyezőség meg van határozva, csak nem hexadecimális kódokra. Nem adok az egésznek (elindulásától számított) 1 hónapot, ha a jogvédő szervezetek komoly fenyegetésnek veszik őket, mert az elméletüket percek alatt lehet sok irányból támadni. Ez nem jogi kiskapu, hanem percek alatt betömhető rés, de az is csak jóindulattal. -
asdasdasd #44 Szerintem meg minden zenei hanganyag legyen ingyenes, a zenészek meg éljenek meg a koncertekből, a kiadók meg tünjenek el. -
dez #43 Na de pl. torrentnél is ilyen (na jó, nagyobb) darabkák áramlanak ide-oda, de azért rászállhatnak a torrentezőkre is. Szerinted figyelik, hogy még csak egy része töltődött le egy cuccnak, vagy már az egész, és csak akkor ugranak?
Én továbbra sem értem, mi ebben a "beterjesztésben" az újdonság. El kellene olvasni... (De annyi időm most nincs.) -
dez #42 "Szép is lenne, ha a jogvédők a kalózmásolatok terjesztői helyett a kalózmásolatok élvezőit kezdenék beperelni. Annyi van belőlük, hogy a bírósági és adminisztrációs költségekkel a szó legszorosabb értelmében újra felsoztanák a moneetáris erőforrásokat."
Márpedig ezt (is) csinálják. Persze nem az összeset, hanem találomra kiválasztott pár százat, ezret. Megfélemlítés. -
#41 Te nem érted!
Ha megosztod a magyar jog szerint bűnös vagy!!!
Csak a jogászok annyira nem értenek hozzá, hogy nem határozták meg mekkora egyezőség kell ahhoz, hogy az adott file azonosítható legyen!
Ez a kiskapu amit a srácok kihasználnak. -
Morden23 #40 Nem érted meg, hogy szarnak a fejedre a jogvédők? Kit érdekel, hogy a TE GÉPEDEN mi van?
Az a gép számít, ami szétbontja az mp3-adat FFEFD0DD1356-re, meg akármilyen hexa kódokra. TÉGED NEM FOGNAK SEMMIÉRT PERBE FOGNI.
Szép is lenne, ha a jogvédők a kalózmásolatok terjesztői helyett a kalózmásolatok élvezőit kezdenék beperelni. Annyi van belőlük, hogy a bírósági és adminisztrációs költségekkel a szó legszorosabb értelmében újra felsoztanák a moneetáris erőforrásokat. -
#39 Igazából azért örülnék neki ha elterjedne, mert a sok jogvédő köcsög, meg a sok kiadó igazgató ha nem akarja hogy felkopjon az ála valódi termelő munkát kéne hogy vállaljon, aztán majd megnézhetné miből tellik neki a 3-4000Ft-os cd-ket megvenni.
kb 2 éve voltam utoljára moziban a gyerekeimmel 2000Ft volt egy film! (4 jegy) és ez már 2 éve volt. Most mennyi lenne?
Esetleg a sok sztárpicsának nem kéne millió dolláros gázsit adni, és rögtön kevesebb lenne a fil költsége. Ha meg nem vállalja annyiért húzzon a francba és keressenek mást. -
#38 Sőtt jobbat mondok az SG is bezárhatja a kapuit mert, biztos volt a szövegemben egy két byte ami megegyezik egy mp3 darabkájával, és itt osztják a rohadékok több embernek is!
Ne vicceljünk kérem szépen!! -
#37 Nem állom meg hogy hozzá ne röfögjek.
FFEFD0DD1356
Mondjátok meg melyik mp3-ból való ez a hexa sorozat!
Na ezt nyomozzák le ha tudják!
Ez szerintetek jogvédett??????
Uram isten akkor egy AE is jogvédett, hiszen több mp3-ban is előfordul. Uristen uristen most mindenki beperel akinek a zenéjében előfordul az AE hexa kód!!!
Gondolkodjatok már egy kicsit!!!
Ennyi van a gépemen:
FFEFD0DD1356
Ezért fognak perbe fogni???
Igazuk volt a srácoknak. Ha ez beüt és mindenki ezt tolja akkor a jogvédők ki fognak halni!!!
(ja mellesleg ezek a hexa kódok akár egy 40 órás home videóban is előfordulhatnak amit legálisan terjesztek a neten, aztán állapítsa már meg akárki, hogy én a jogvédett vagy a szabadon terjeszthető csomagot tároltam e ideiglenesen a gépen) -
Genin #36 azért a könyvtárak nem fénymásolják a könyveket, és azokat adják el, hanem a saját megvásárolt tulajdonukat adják bérbe. amúgy szerintem van valami szerződés is a kiadókkal, úgy mint a videótékáknál -
fflx #35 en tovabbra is ugy emlekszem, hogy magyarorszagon letoltesert nem buntethetnek csak a megosztasert.
(es egyebkent azert ne keverjuk ossze a kinai hamis CD-t, amit a piacon _PENZERT_ arulnak es a neten megoszott _INGYEN_ hozzaferheto tartalmakat)
es azert biztos ami biztos mindenki hasznaljon titkositott meghajtot letoltott tartalmakhoz :)
http://sourceforge.net/projects/truecrypt
-
AbyssLord #34 Itt van a jogvédő szervezetek túlkapásaira egy jó példa: mostanában nagyon sok tab oldalt zárnak be. (tab = gitárra specializált kotta) Mindezt azzal a felkiáltással, hogy a tabok az általuk kiadott számokról készültek. Pedig egyik tab sem lett lopva sehonnan. Ugyanis az oldalra feltöltők hallás alapján kottázták le a számokat. Tehát ha úgy nézzük egy szellemi terméket állítottak elő, amire ugyanúgy járna egy másik szerzői jog. De úgylátszik túl jól és pontosra sikerültek. Ugyanis a jogvédök szemét ez szúrja, és megfenyegetik ezen oldalak tulajait, hogy jól beperelik őket. De ezek az oldalak nonprofit oldalak, ezért inkább bezárnak, mithogy perre mennének. Viszont az oldalról leszedett kottákat senki nem használta fel arra, hogy feljátsza és mint "másolatot" terjessze a neten, ezáltal megrontva a kiadók vagyoni helyzetét. Az onnan leszedet kottákat biztosan állíthatom, hogy mindenki arra használta, hogy saját zenei tudását fejlessze. Hiszen nagyon sok technikai dolgot lehetett tanulni ezekből, főleg, ha jók voltak. De mégis ez "jogsértő" és ezért bezárják ezen oldalakat. És persze ezen taboknak van olyan formátuma, és hozzá való program, amivel midin keresztül le lehet játszani őket, és tényleg hasonlítanak az eredeti számra, de megnézem ki az, aki inkább ezeket hallgatja, minthogy megvenné az eredetit. -
AbyssLord #33 Nem arra gondoltam, hogy nem büntessenek, hanem arra hogy ne csak ezt tegyék, és ne csak erre élezzék ki a dolgot. Egyszerüen csak nem tetszik, hogy a zene, és a zenélés ennyire förtelmesen a profitra játszik, a jogvédő szervezetek meg annyira serények, hogy lassan átesnek a ló túloldalára. Pl: én nem értem, hogy milyen jogokart sért meg, ha lejátszok egy előadótól egy számot hangszereken, élöben. Pedig érdekes módon ezért is fizetni kéne. Pedig nem loptam el semmit. Ilyen alapon a könyv olvasásáért is fizetni kéne jogdíjjat, és az összes könvytárat perelni kéne "ingyenes" - de legalábbis nagyon minimális árért - való terjesztésért. Mert nem hiszem, hogy a könyvtárak fizetnének jogdíjat minden egyes kölcsönzött könyv után. De ez csak egy példa. -
Genin #32 szerinted ez működne? az tény, hogy tanulhatnának a fapados dolgokból, de nem hiszem, hogy a szankciók megvonása sikerrel járna. ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy ne büntessük meg a tolvalyokat, rablókat, gyilkosokat, adócsalókat, mert az a májer, aki ezeket nem csinálja, és a rossz emberek elszégyellik magukat, és abbahagyják.
végülis a biblia is ezt próbálta megvalósítani (ne lop, ne paráználkodj, felebarátod feleségét meg ne kívánd... uh, milyen világ lehetett az :)), de ott max csak a halál után vont felelőségre az isten. talán ezért nem vált be ;) -
AbyssLord #31 Igazábol szerintem ha a jogvédő szervezetek egy áttörést szeretnének elérni, akkor szerintem nem perelni kéne ezerrel, hanem egy társadalmi szemléletváltást kéne megpróbálniuk bevezetni. Méghozzá azt, hogy az az über májer ember, aki mindent megvesz legálisan. És nem az, aki a képükbe röhög, és akkor is megosztja a jogvédett tartalmat. Mert szerintem a rengeteg perelgetéssel max ellenszenvet tudnak kiváltani nagyon sok emberből. Tehát ideje lenne a középkori módszereket levetkőzni (megfélemlítések, boszorkányüldözések), és végre 21. századi módon viselkedni. És akkor lehet hogy eredményeket is elérnének, és mindenki jól járna. Esetleg ezt elővezetedő nem 6000% profitos árakkal kéne dolgozni, hanem kevesebbel, és akkor lehet hogy több ember is megvenné az adott lemezt. Ugyanis szerintem a zenének nem a profitról kéne szólnia... (uhh egy kicsit elkalandoztam :)) -
Genin #30 nem tudom, ezt honnan vetted :) de mondjuk az összes dvd-m eredeti. egy jó filmért simán kifizetek 2000 forintot, a mégjobbakért még többet is (matrix díszdoboz 15.000, Forrest Gump 6000, bár ezt levitték a rohadékok :) ), a sz@r filmeket pedig úgyis leadja a tv...
amúgy én csak azt ítram le, hogy ez a módszer semmivel sem jobb mint az eddigiek, talán csak bonyolúltabb egy fokkal, de nem sokkal. és ahelyett, hogy elkezdenének valami haszálható dolgon gondolkodni, orditoznak bele a világba. komolyan, az a levél is, amit írtak... mint egy 6 éves kisgyerek. "én vagyok a legerősebb, legokosabb, legszebb..." tipikus script kiddiek. nem baj, hencegjenek csak. majd lesz idejük gondolkodni valami normális megoldáson a sitten :) -
taoce #29 szavaidból ítélve akkor ami neked otthon van a gépen és a dvd lejátszókban, vagy körülötte, mind mind legális.:) ez becsülendő:) -
Genin #28 ezt a marhaságot!!!
miben különbözik ez attól, mintha fognék egy cd-t, begrabbelném, betömöríteném, titkosítanám, kódolnám (pl minden bitet megfordítok 0->1, 1->0), átnevezném a file-t, és úgy megosztanám?
az meg tök mindegy, hogy kicsi, vagy nagy filet töltesz le, az mindenképpen nyomon követhető. és mivel a program valószínűleg mindenki számára elérhető lesz (különben nem sok értelme lenne az egésznek), ezért már azis elég, ha nézik a beérkező filetöredékeket, és hamar kitalálják, hogy melyik filetöredék melyik nagy file-nak a része. aztán csak figyelni kell, hogy melyik filet ki, mikor tölti le, és máris megvan a házkutatási parancs.
és bár lehet, hogy tudtodon kívül szedtél le filerészeket, de amint összecsomagolod, már csattan is a bilincs ;)
szóval szerintem azzal, hogy darabolják a fileokat, csak 1-2 hét plusz munkát adnak néhány embernek.
lényegében ez az egész csak egy titkosítási eljárás, és csak addig tud működni, amíg csak pl két barát tud róla. amúgy, ha nem is tudná a kulcsot az illetéktelen, akkor is meg lehet fejteni (láttunk rá elég példát a hidegháborúban, ráadásul a leírásaikat nézve ezt kb olyan bonyolúlt megfejteni, mint egy sima caesar kódolást)
szóval nem hiszem, hogy az emberek így biztonságban lennének. se nem lenyomozhatatlanok, ami pedig a jogi kérdést illeti, én úgy gondolom, hogy tök mindegy, hogy pl hogyan ölök meg egy embert, fejbe lövöm, és elásom, vagy megfojtom, és bedobom a dunába, vagy esetleg molekuláira szedem szét, a tényen ez nem változtat. én bűncselekményt követek el, az áldozatot pedig megkárosítom, ugyanis "jóvátehetetlenül halott" :)
ui: az, hogy ezek hackerek, pedig túlzás. jó esetben is max crackerek lehetnek, de szerintem csak néhány nagyképű script kiddie, akik azt hiszik, hogy feltalálták a spanyol viaszt :/ -
dez #27 Nos el kellene olvasni a linkelt pdf-et, talán a sajtó nem tökéletesen értelmezte az ott leírtakat. -
dez #26 "Amúgy amennyiben a program forráskódja nyílt, bárki tudja majd használni, tehát, akit rajtakapnak a használaton (és tőle/rajta keresztül töltődött le jogvédett tartalom), azt ha nem is szoftverkalózkodásért, de szoftverkalózkodásban szervezetszerű résztvételért (amibe belegondolva nem, így is enyhítő körülmény) bíróság elé lehet citálni."
Mi van? Nyílt, szabad szoftver használata mióta szoftverkalózkodás? Esetleg adott esetben illegális szoftver használata, nem? -
archelf #25 Ja, és akkor még nem is írtam, hogy a szerzői jogi törvény vonatkozik az eredeti mű védelmére abból az aspektusból is, hogy védettnek minősül az eredeti mű módosított változata is. (egyébbként maga a módosítás is törvénybe ütközik, ha nincs felhatalmazás rá...)
Amúgy amennyiben a program forráskódja nyílt, bárki tudja majd használni, tehát, akit rajtakapnak a használaton (és tőle/rajta keresztül töltődött le jogvédett tartalom), azt ha nem is szoftverkalózkodásért, de szoftverkalózkodásban szervezetszerű résztvételért (amibe belegondolva nem, így is enyhítő körülmény) bíróság elé lehet citálni. Amennyiben meg zárt a forráskód... Hát akkor a fene megette, mert ugye zárt kód csinálhat akármit, és jelenthet akárkinek :)
AE -
archelf #24 A magyar jogrend szerint a szellemi termékek egésze, valamint annak bármely része is egyetemlegesen a törvény védelmét élvezi, így (elméletileg) darabokra bontva sem lehet kikerülni a törvényi hivatkozást. Másrészt aki a szerzői jog által védett mű egészét vagy részét (!) illetéktelenül mással megosztja bűncselekményt követ el. Szóval lehet, hogy ez a tördelősdi amerikában bejön, de nálunk (amennyiben bizonyítható, hogy a megosztott részek a jogvédett tartalaom részei, a bűncse3lekmény ténye megvalósul.
Amúgy a torrent teljesen így működik (sőt ott a felhasználók már akkor is megoszhatnak, ha nem jött le az egész mű), mégis folyamatosan perlik a torrent-oldalakat, úgyhogy bullshit az egész hír. Legalábis hírértékeét tekintve. SZVSZ.
AE -
Mice #23 szerintem ha valahol van egy valami ami leírja hogy hogyan rakd össze akkor előbb vagy utóbb ennek és a csonknak a kombinálásából fogják kihozni a bizonyítást
most már csak programozniuk kell megtanulni hogy megértsék, hogyan áll össze az egész, s amint az megvan...szevasz...vége a dalnak... -
Morden23 #22 Te valóban nem töltöd fel a teljes cuccot, effektíve senki nem rendelkezik a teljes file-al. Ettől függetlenül valahol, valamikor, ha csak rövid periódusra is, létezik az egész, vagy darabolt letöltendő file. Innentől fogva nem kell azzal szarakodni, hogy a te gépeden van-e lopott film vagy akármi, bőven elegendő, ha bizonyítani tudják a jogsértő cselekmény elkövetését, ami ebben az esetben az illegálisan másolt példányok terjesztésének elősegítése.
A jogászokat sem kell hülyére venni. Nem azért tanulnak 5 évet, aztán szopnak bojtárkodással még párat, mert mindegyik síkidióta. Ha bemegyek valamelyik jogi egyetem kantinjába, uscve 30 percet adok, hogy a jelenlévők kihozzanak egy megalapozott támadási technikát erre a rendszerre. -
PoisonBorz #21 Elvileg nem, olvasd el a honlapot: szinte random számok szintjére van szétszedve az állomány, abban az állapotban senki sem mondhatja rá, hogy jogvédett (pláne, hogy meg sem állapítható, melyik fájl részlete)...
Csak azt nem értem, hogy valahol tárolni kell, egy fájlnak mik és hol vannak a részletei...innentől meg torrent-szindrómás lehet a dolog. -
#20 Szerintem egy védett mp3 összes bájtja xor-olva egy nem védett, megfelelő méretű tartalom összes bájtjával (1. b-t az 1.-vel, stb stb, vagy akár bonyolultabban), ez az egész cucc base64-be kódolva, ez pedig szétdarabolva, hogy mondjuk minden páros byte az egyik szerveren van, minden páratlan a másikon. Ennek már elég kevés köze van az eredeti anyaghoz, ez már csak egy katyvasz. Csereberélünk file-cserélőkön mindenféle random byte-okat, és valahol egyszer csak felbukkan egy C-forráskód. Nini, hát ez a program lefordítva épp eredetibe konvertálja a letöltött katyvaszt. Ilyenkor ki a bűnös?
Az a kérdés, hogy jogilag meddig számít egy számsorozat filmnek/zenének, és mikortól nem. Mert mondjuk egy mp3 sem egyezik meg a CD-n kiadott zenével, csak felismerhető. Viszont ha írok egy SG Fórum <=> mp3 konvertert, akkor az SG jogsértő, mert előállítható belőle egy jogvédett tartalom másolata? -
#19 Persze ki tudja mi lesz a vége és mit szólnak hozzá a CIA-nál... :D -
#18 Igen, itt az a lényeg, hogy bizonyíték hiányában mi alapján ítélnének el?! Csak azért mert van egy ilyen kliensed? Azon a kliensen közölhetek jogtiszta infót is. Ha én chat-elek titkosítva a haverommal, az alapján sem tudnak elítélni, mégha jogvédett információkat is cseréltünk, ha nem tudják visszafejteni valójában mit is beszélgettünk. Egy kicsiny, jól megkavart filerészletről az égvilágon semmit sem lehet bebizonyítani egy amúgy nagy sávszélességű digitális médiánál. Ez a módszer nem jogtisztává teszi a feltöltést, hanem lenyomozhatatlanná, de legalábbis nehezen lenyomozhatóvá. -
fflx #17 kicsit pontatlan fogalmazas, de remelem ertheto. -
fflx #16 elnezest kerek, de nem ertem mit nem lehet ezen erteni. azt hogy az en gepemen megvan teljes egeszeben egy mp3 csak ugy tudjak megallapitani, hogyha odamennek a gephez es megnezik. mert a cikk szerint az megallapithatatlan, hogy kitol es milyen darabokat toltok le. (egyebkent magyarorszagon lehet letolteni barmit)
a feltoltesnel pedig nem rendelkezek teljes darabbal csak a fajl egy reszevel. (ez szerintem nem egyenlo a szeneszam egy reszevel, mert ha betomoritek egy mp3-at szetvagom 10 reszre akkor annak egy-egy reszlete nem mas mint binaris massza, lehetetlen abbol megallapitani barmit is...)
egyebkent meg egyszeruen tolteni lehet mindent lefele es titkositott virtualis drive-on tarolni az egeszet, aztan mindenki azt vizsgal amit akar. -
Flashy #15 ha igaz lenne ez a részekben legális dolog, fognák a filmet, levágják a végéről a stáblistát és kész a legális, nem? hülyeség. -
wanek #14 Vannak nagyon jó módszerek arra, hogy miképpen lehet a jogvédőket kijátszani. Ez a koncepció már eleve rossz, mert még a bevezetése előtt támadható jogilag. Minek ilyet előre nyilvánosan kikürtölni? A jogvédők dolga sokkal nehezebb, ha nekik kell az után koslatni, hogy hol, és milyen módszert alkalmazva csinálnak valami jogelleneset. Ráadásul a cikkben említett módszernél még technikai eszközökre és egyebekre sincs szükségük, csak jogászokra. Láma társaság.
Egy nem publikált módszer sokkal tovább életképes maradhat, és mire az a jogászok kezébe kerül, addig hosszú évek telhetnek el, amíg ezalatt a technikai személyzet esetleg vért izzad... -
Fasza gyerek #13 ez tényleg hülyeségnek tünik mert a cd hátolalán vagy a dvd-ken is felvan tüntetve hogy "a média egészéről vagy részletéről másolatot készíteni tilos" -
strogg #12 Én remélem, hogy ha sántít is am egoldás, ezzel végre úgy alájuk pakolnak, hogy két hétig nem tudnak leülni a RIAA-nal :)))))
-
wanek #11 "U.i.: A "24 óra múlva letörlöd" marhaságot tessék elfelejteni, nálunk ilyen nincs." - tegyük hozzá, hogy a jogban nincs. Mert a magyar letöltős oldalakra kiírják, holott baromság az egész. Egy bolond százat csinált...