50
-
Morden23 #10 Ez érdekes. A srácok helyében még egyszer utánanéznék a dolognak.
Ez nem olyan, hogy ha egybe van, akkor disznó, ha felvágjuk, már élelmiszer. A jogvédett agyagok RÉSZELETEIRE is kiterjed a jogi védelem, jogellenesen RÉSZEKET SEM másolhatsz. A részeket itt nem szétdarabolt anyagokra kell érteni, hanem a koherens egész részeiként.
Ez egy marhaság. Pont annyira lehet ráhúzni a vizes lepedőt, mint bármi másra. -
Garfield #9 A korszerű fájlcserélők esetében nem kell megvárnod hogy a teljes fájl letöltését, a már letöltött és ellenőrzött csonkokat azonnal meg tudod osztani, lásd torrent, eDonkey. -
Garfield #8 Tökmindegy.
Te megosztasz egy állományt, amit másvalaki valamilyen úton-módon letölt. A magyar jogszabályt megsérted.
U.i.: A "24 óra múlva letörlöd" marhaságot tessék elfelejteni, nálunk ilyen nincs. -
metaljesus #7 hát nem tudom. attól hogy nem az egészet osztod vissza, nálad még ott van, és az akkor is illegális (persze ha le nem törlöd 24 órán belül). ha meg mindenki csak baromi keveset oszt vissza, akkor más p2p-hez képest az emberek többszöröse kell ugyanahhoz a sebességhez. végülis az ötlet nem rossz, de nem hiszem hogy valós alternatívát jelenthetne (legalábbis az alapján ahogy a cikkben bemutatják). -
hopp #6 szerintem is arról lehet szó, hogy amit te visszaosztasz, az önmagában használhatatlan, tehát nem is vagy perelhető..
de egy jó ügyvéddel bármelyik torrentkliensről be lehet bizonyítani, hogy amit tőled töltöttek le, az nem az egész cucc volt, ezért neked semmi keresnivalód a bíróságon :D (kivéve, ha te voltál az első seeder persze) -
citkar #5 a lényeg h teljes egészében senkinél sincs védett tartalom,cska mondjuk a tizede v százada,vagy ezekböl vmennyi,így tőlem letöltenek egy zenéböl 2 mp-et,az magában semmi,így gondolják,nem egy zeneszám,még csak valőszínűleg fel sem ismerhető,főleg ha rövidebb,így nincs rajta szerzői jog,mindnekitöl egy kis darab s nálam összerakni kész a zeneszám
senkitöl nem sezdtem le egészben és né sem osztom meg egészben -
ntom #4 Én nem így értelmeztem.
A szegmentált letöltésnél megvan mindenkinél a teljes verzió, ennél a változatnál mindenkinél csak vmi random részlet. Miután letöltötted, nem kerül visszaosztásra, hanem "megnézed, és 24 óra múlva letörlöd". A megosztást tehát ebben az esetben nem egész filmek jelentik, hanem pár mp-s részletek, amelyek birtoklása nem jogellenes.
Legalábbis szerintem erről van szó.
Jó kérdés, hogy mi van akkor, ha a 364. részlettel soha nem lép fel senki :) Egy film így is 30-40 embernek van meg átlag, ha mindenkinél csak egy 1 mp-s darab lenne... -
Garfield #3 Ma már minden korszerű fájlcserélő rendszer képes a szegmentált letöltésre.
Mellesleg ha a fenti bűvészkedés jogilag helytálló lenne, akkor vajon a szegmentált letöltés miért nem jelentene kiskaput? -
Garfield #2 A fenti információk alapján a magyar jogrend szerint bullshit az egész, mert nálunk a terjesztés, mint jogi kategória tilos, a műszaki megoldás irreleváns. Hogy te azt torrent klienssel csinálod, vagy bájtonként küldöd el SMS-ben, az lényegtelen. -
metaljesus #1 "Ehelyett több részre darabolt fájlok vannak és ezeket a darabokat összekeverik"
nekem ez egy kicsit torrent-szagú csak ott nincs ilyen mixelés