Genin#28
ezt a marhaságot!!!
miben különbözik ez attól, mintha fognék egy cd-t, begrabbelném, betömöríteném, titkosítanám, kódolnám (pl minden bitet megfordítok 0->1, 1->0), átnevezném a file-t, és úgy megosztanám?
az meg tök mindegy, hogy kicsi, vagy nagy filet töltesz le, az mindenképpen nyomon követhető. és mivel a program valószínűleg mindenki számára elérhető lesz (különben nem sok értelme lenne az egésznek), ezért már azis elég, ha nézik a beérkező filetöredékeket, és hamar kitalálják, hogy melyik filetöredék melyik nagy file-nak a része. aztán csak figyelni kell, hogy melyik filet ki, mikor tölti le, és máris megvan a házkutatási parancs.
és bár lehet, hogy tudtodon kívül szedtél le filerészeket, de amint összecsomagolod, már csattan is a bilincs ;)
szóval szerintem azzal, hogy darabolják a fileokat, csak 1-2 hét plusz munkát adnak néhány embernek.
lényegében ez az egész csak egy titkosítási eljárás, és csak addig tud működni, amíg csak pl két barát tud róla. amúgy, ha nem is tudná a kulcsot az illetéktelen, akkor is meg lehet fejteni (láttunk rá elég példát a hidegháborúban, ráadásul a leírásaikat nézve ezt kb olyan bonyolúlt megfejteni, mint egy sima caesar kódolást)
szóval nem hiszem, hogy az emberek így biztonságban lennének. se nem lenyomozhatatlanok, ami pedig a jogi kérdést illeti, én úgy gondolom, hogy tök mindegy, hogy pl hogyan ölök meg egy embert, fejbe lövöm, és elásom, vagy megfojtom, és bedobom a dunába, vagy esetleg molekuláira szedem szét, a tényen ez nem változtat. én bűncselekményt követek el, az áldozatot pedig megkárosítom, ugyanis "jóvátehetetlenül halott" :)
ui: az, hogy ezek hackerek, pedig túlzás. jó esetben is max crackerek lehetnek, de szerintem csak néhány nagyképű script kiddie, akik azt hiszik, hogy feltalálták a spanyol viaszt :/