1913

HASZNÁLD A SPOILER TAG -et, vagy megjelölést!
Más is szeretné megnézni a filmet, anélkül, hogy tisztába legyen előre minden jelenettel, köszi!

• Orionk
    Jaja, ez nagyon szép értékelés volt Riddick-től.

Kiváncsi vagyok, hogy a szinkronban hogyan fordítják majd le azt, hogy Why so serious?
    Angolul alapból jól hangzik, de magyarul vmi ilyesmi lesz?: Miért vagy ennyire komoly?
  • 5c0rp330n

nem hangzik rosszul.
  • Riddick21
    Ide is, hátha a sok fan nem járt a másik topikban:

Blogomból idemásolom a The Dark Knight véleményezést, nem akarok más oldalakra linkelgetni, remélem senkit nem zavar...

And here... we... go!

Spoilermentes értékelés következik a The Dark Knight c. filmről. Annak minden előnyével és hátrányával...

Imádtam a Beginst. Kurva jó film, precízen felépített és aprólékosan kidolgozott karakterekkel, hihető főhőssel és eszement látványvilággal! Voltak ugyan kisebb hibái is, mint a kevésbé életszerű főgonosz és a... nem, ennyi. Szóval imádtam. Nem gondoltam, hogy van hova fejlődnie, nem gondoltam, hogy fokozható az a végletekig kitalált nézőbarát állatság, amit az asztalra tett, nem hittem, hogy nem ez a végsebesség!

Tévedtem.

"It's simple! Kill the Batman!"
    Az utóbbi két Batman mozi sikerének kulcsa tényleg nagyon egyszerű: Christopher Nolan. Ez a faszi azon egyszerű tulajdonsággal rendelkezik, amivel aztán szinte bármit képes lesz eladni élete során: pontosan tudja, hogy mi kell a nézőnek! Amilyen egyszerűen hangzik ez, annál több lépésből valósul meg! Először is ennek a faszinak volt bátorsága újragondolni a világ egyik legismertebb szuperhősét és emberi vonásokat kölcsönözni neki, ráadásul mindezt úgy, hogy a legendát is tiszteletben tartotta! Batman sérül, elesik, néha elverik, leesik innen-onnan, ugyanakkor minden jelére az esendőségének jut vagy tíz olyan pillanat, amire azt mondod, hogy: "Fúúú, bazdmeg!!!:O"
    Bizony, a The Dark Knight tele van ilyen momentumokkal, s mivel ez egy spoilermentes kritika, csak annyit jegyeznék meg, hogy Nolan nem csak az egészestés filmek rendezéséhez ért kegyetlenül, de trailert vágni is tud! Ugyanis ment a sakkozás durván, hogy vajon melyik jelenet mit jelent, melyik képsor mit takar a filmből, de már bátran elmondhatom: aki nem olvasott innen-onnan spoileres írásokat, annak fogalma sincs semmiről! Ez szerintem maradjon is így, a film ugyanis tele van fordulatokkal, mind Joker lépéseit, mind a környezetére (tulajdonképpen egész Gothamre!) gyakorolt hatását illetően és bizony tettei valóban váratlan tragádiákhoz is vezetnek! Igen, annyira váratlanokhoz!;-)

"...and I promise, the dawn is coming!"
    Harvey Dent. Így hívják a film egyik legnagyobb húzását. Ő a fehér lovag, Gotham maszk nélküli hőse, egy ember, aki talán leveheti Batman válláról a terhet... De ahogy mindannyian tudjuk, ez nem egészen úgy valósul majd meg, ahogy a nagy könyvben meg van írva. A film utolsó harmadára Harvey Dent bizony kimutatja a foga fehérjét, a szó legszorosabb értelmében is és bár ennél többet nem mondhatok, de mind a motivációi, mind a tettei kellően hihetőek ahhoz, hogy arccal vagy arc nélkül, de együttérezzünk vele!
    Akárcsak a többi karakterrel, ugyanis a Dark Knight most tényleg sokat markol és fogja is mind! Racheltől kezdve Foxon keresztül egészen Gordonig mindenki kap újabb dimenziókat, lassan alakulóban van az a "mi egy nagy család vagyunk!" feeling, ami a sorozatoknál a legélesebb fegyverré válhat az alkotók kezében! Ugyanakkor sikerült elkerülni azt a hibát, hogy ilyenkor a rosszfiúk és a negatív karakterek elsúlytalanodva lebegjenek a teljes játékidő alatt és csak statisztaszerepben adják a lovat a kedvenceink alá...
    Nem, ennek a filmnek sajátos főgonosza van, aki legalább ennyire sajátosan látja a világot!

"Why So Serious?"
    Joker. Ennek a faszinak a belépőjét míg élek, nem felejtem! Majd meglátjátok! Egy ember, aki nem tartozik sehová, nincs senkije és semmije és ettől válik olyan kegyetlenül veszélyessé! Soha, ismétlem SOHA nem fogod tudni, hogy hol bukkan föl legközelebb, azt pedig végképp nem, hogy miért. Egyszerűen mert semmi közöd hozzá. Majd kiderül, ha úgy akarja. Vagy nem! Az ilyen bűnöző megállíthatatlan és megelőzhetetlen! És talán nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy Batmannek nem is sikerül egy lépéssel elé kerülnie! Mire felfogja, hogy milyen emberrel kell szembenéznie, talán már késő is!
    Az első felbukkanásától számítva minden egyes pillanatot vártam, folyamatosan azon kaptam magam, hogy agyalok, vajon mikor kívánja már meg a cselekmény, hogy újra felbukkanjon, vásznon ilyet kb. tízévente látni! Ha azt írom, maga a tömény őrület és káosz, akkor az sablonosan hangzik, nem több, mint egyszerű klisé. De attól még úgy van: ez a faszi nemcsak a kitalált város kitalált lakóiban kelt félelmet, hanem a nézőben is, mert nem több, mint egy sebzett lelkű, ám tisztán látó elmebeteg, betege ennek az amúgy is szenny világnak! És mint ilyen, sokkal rémisztőbb minden Madárijesztőnél vagy Pingvinnél, hiszen bármelyik sarkon összefuthatsz vele és még csak nem is tudsz róla... S hogy mindezeket miért írom? Mert a zseniális Heath Ledger (Isten nyugosztalja! Most látszik csak, hogy kit is veszítettünk!) elhihette velem, hogy Joker VAN. Talán nem minden emberben, talán csak néhányakban, de még Batman sem győzheti le. Csak Te magad!

Out of the darkness, comes the Knight
    Szól a film taglineja. És ha a Sötét Lovag eljön, ott baszki, kő kövön nem marad! Olyan intenzív akciókra tessék számítani, mint amilyen a Begins tankos/rendőrautós összecsapása, csak éppen a köbön! Igyekszem spoilermentesen a lényeget: lesz egy jelenet, amikor Joker úgy találja, hogy leépít egy közepesen őrzött konvojt, amihez Batmannek is lesz egy-két szava, nos, szavakkal le nem írható az a pusztítás, amit a tank ott véghezvisz! S csak utána jön a java, de erről majd a moziban meggyőződtök! :)
    A közelharcok is jóval keményebbek lettek, s ezzel egyenes arányban vált Batman figurája fenyegetőbbé! Ez az egész filmre jellemző, a dark szócska nem véletlenül került bele a címbe, itt mindenkinek el kell számolnia a tetteivel és keveseknél tiszta a pakli. Az előző mozi a félelemről szólt, ez itt és most a reményről és annak az elvesztéséről, újraértelmezéséről szól, és az emberi jóságról, arról, ahogy megmérettetik a káosszal szemben...

Na, ennyit a semmitmondó dumáról, próbáltam kerülgetni a spoilereket, próbáltam azért valami információt is átadni, a kettő értelemszerűen egy bizonyos pont után kioltja egymást, így nem is ragozom tovább.
    Gondolom egyértelműen lejött, hogy mindenkinek ott a helye a moziban, negatívumok nincsenek, hiányérzetem nincs, az egész történet kapott egy olyan lezárást, ami egyben egy új történet kezdete is lehet, Nolannél a labda, de más ne játsszon vele! Tőle él a denevér.

10/10
  • R3TR0
    A sötét lovag

Akciófilm; 152 min; 2008.

Rendezte: Christopher Nolan
    Producer: Christopher Nolan
    Írta: Christopher Nolan
    Szereplők: Christian Bale, Michael Cain, Heath Ledger, Maggie Gyllenhaal, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Gary Oldman
    Tartalom

A bűn elleni harc sosem ér véget. A tét egyre nő. A kockázat egyre nagyobb. És néha egy-egy pillanatra úgy tűnhet: azok, akik az igazságot szolgálják, egyszer elérhetik céljukat. Batman (Christian Bale) valamint két társa, egy rendőr (Gary Oldman) és egy ügyész (Aaron Eckhart) mindent elkövet, hogy megtisztítsa Gotham City utcáit a banditáktól. Már kezdik azt hinni, önként vállalt feladatukat siker koronázhatja, amikor megjelenik a bűnözők között valaki, aki minden elődjénél ravaszabb és veszélyesebb. Úgy hívják: Joker (Heath Ledger). A városban ettől kezdve a félelem az úr: elszabadul a korlátlan, értelmetlen, kivédhetetlennek tűnő gonoszság.
  • Orionk
    Ledger-ről: SZerintem midnent bele akarta adni, hogy Jokert jól eljátssza. Ezért meg is viselte a szerep.
    TAlán azért is szedte be a gyógyszereket, és halt meg.
  • Andrews2007
    Mivel minden interjút utált. Ideges volt tőlük félt tőlük.
  • 5c0rp330n
    erről még bőven a halála előtt is lehetett olvasni, jó régen. igen, ez így volt.
  • cucumber87
    utolsó interjúban mennyire látszik a testbeszédén h gáz van nem??

úgy karolja magát meg a gesztusai, látszik h nincs rendben nem?
  • ProGabe #744
    én akkor is leírom még ezerszer ha kell :P

amúgy oké, nézze meg a fos verziót, de ne itt reklámozza, és ne itt sírjon feliratért^^
  • ForzaInter
    bazmeg fejezztétek már be, kurva idegesítő hogy van 20 uj hsz, és mind erről szól:\ mindenki ugy nézi meg ahogy akarja, semmi közötök nincs hozzá mijen verzioban és hol nézi meg, ha ő camot néz meg akkor nézze azt egészségére, unalmas már nagyon ez a vita...
  • ProGabe #742
    azt szajkózzuk az első kamerás verió óta, hogy legalább egy dvdrip-et várjanak már meg az emberek! ha igazán érdekli, tűkön ülve várja: mozi. ha csak egy sima film: legyen igényes és türelmes!

és miért érdekel, hogy ki hogy nézi meg: mert nem tudom felfogni azt, hogy hogy lehet ennyire szarba venni egy másik ember munkáját! éveket dolgoztak rajta és van aki nem képes olyan minőséget megvárni, amiben teljes mértékben élvezhető a dolog

én mindig is a cam fosok ellen léptem fel, csak most felerősödött a dolog, mert úgy néz ki hogy egy istentelenül jó filmmel van dolgunk :\
  • Sheltem
    Gyerekek, hogy ne csak a kamerás batmanről menjen a flame, olvastam egyik youtubes videó kommentjei között, hogy Ledger bezárkózott egy szállodába hetekre teljesen kizárva a külvilágot, hogy még jobban bekattanjon a Joker szerepéhez, olvasta ezt más is? Tehát lehet benne valami? Ha igen elég durva mit meg nem tett a filmért...Állítólag az altatókat is azért szedte mert annyira ki volt készülve a forgatásoktól(egy jelenetet rengetegszer felvettek a tökéletesség érdekében). Beszéljünk kicsit Ledgerről ne csak a kamerás szarról pls.
  • REALista
    Szerintem a ripekkel nincs senkinek semmi baja itt most a Cam-os verziorol van szó.Egyébként egyetértek aki ezt a filmet/vagy bármelyik másikat/ cam verzióban nézi meg az meg is érdemli...:D
  • Kingsley
    lol had döntse már el mindenki mikor/hol/mit csinál.. Dynamicnak teljesen igaza van. Egyes emberek kicsit túlpörögtek a film kapcsán.. (én is nagyon várom és valszeg moziban nézem de ezen kivül még van egy rakat jó film és kurvaélet, hogy nem mind moziban néztétek...)
  • Orionk
    Én veled értek egyet.

A haverom csak a szinkronos filmeket hajlandó megnézni, és csak a hülye vigjátékokat, mert neki ezek tetszenek.

Mást nem is hajlandó
  • Dynamic
    Inkább az a szánalom, hogy mindig van olyan ember, aki a saját kedvencét érzi kötelezően moziban nézendőnek.Normális észérv, indok nincs, ez a kötelezőség csak azokra a filmekre áll, amelyek az ő kedvencei. Ami neki közömbös, de szintén nagyszerű alkotás, az le van szarva, mehet ripben is, holott lehet, hogy 100-szor annyi vér és verejték van benne.Nevetséges.
  • Quantumleap
    Csak leírtam, hogy milyen látásmódot vettem ki a hozzászólásából. A lényeg a 733-as hozzászólás. Nekem megérne 1000 Ft-ot (itt Szegeden talán még annyi sincs), de jóllehet nem fogom tudni megnézni moziban, mert talán már jövő héten külföldre megyek melózni. Meg kellene érteni, hogy vannak helyzetek, amikor az ember rákényszerül a letöltésre.
  • desigo
    Ha valaki szegény annak nem kell otthonra havi sokezerért internet meg számítógép.
    Azt ne mond már,hogy 1000 Ftot nem ér a film meg...
  • Quantumleap
    Mellesleg akkor a te látásmódod szerint mindenki aki szegény, kapja be, mert nem képes meggazdagodni, ugye?
  • Quantumleap
    Figyu, vazze! Ha valaki napokon belül külföldre megy emlózni, lehet hogy fontosabb dolga is van, mint az első napokban felkeresni a helyi mozit!
  • Riddick21
    Akkor szarja össze magát és szedje rendbe az életét, mert egy hulladék, akinek még egy tetves mozira sem futja. Nevetséges kifogások, tényleg nem érzed?
  • Quantumleap
    És ha speciel azt is tudja, hogy egyelőre nem lesz módja letöltögetni és egyáltalán filmeket nézegetni?
  • Micsu
    lol
    akkor legalább várja meg a dvd rippet b+, gondolom nagy élmény lehet pixelhalmazokat nézni
  • Quantumleap
    Talán úgy, hogy az illető előre tudja, hogy nem lesz módja moziban megnézni.
  • Micsu
    egyetértek

nemtom hogy lehet megnézni egy kamerával felvett filmet, szánalom a köbön
  • Andrews2007
    Most olvastam elérte a 202 milliót , leggyorsabban méghozzá ezzel új rekordot döntött USA-ban. WW_ben már majdnem 250 milliónál tart.

105 ezer szavazattal pedig még mindig 1. Top 250 ben 9.5-9.4-el a film IMDB-n.
  • Orionk
    A premierre hogyan lehet jegyet szerezni, vagy venni?

Az első premiert csak 1 moziban játszák Budapesten?
  • Riddick21
    Gyerekkorom óta a kedvenc képregényhősöm és rengeteg kellemes percet szereztek a történetei. Éppen ezért tisztelem és becsülöm azokat, akik pénzt, időt és energiát öltek egy olyan kaliberű vállalásba, mint a legutóbbi két Batman film. Ezt pedig úgy és csak úgy tudom kifejezni, hogy mozijegyet vásárolok (konkrétan holnap délután 3/4 kettőkor) és beülök a filmre, majd ha elnyerte a tetszésemet -ami felől semmi kétségem- megvásárolom DVD-n/BD-n.

Remélem már világos. Ennél világosabb nem lesz.
  • homeless
    Miért neked mi közöd van batmanhez? te szülted vagy mi?
  • REALista
    Az tényleg nagyon jó lenne...
  • desigo
    egyetértek...
  • 5c0rp330n
    hát, így én nem sok filmet néznék meg. ezt pláne nem.
  • Riddick21
    Tömény szánalom, ami itt megy.
    Aki ezt megnézi otthon, az szarja össze magát, közötök nincs se a filmekhez, se Batmanhez. Röhej.
  • Quantumleap
    Jó lenne, ha ehhez a verzióhoz lenne angol felirat pár napon belül.
  • stonesour
    Szerintem elég szép a kép... (szerintem)
  • stonesour
  • Magoo
    Ami fix nálam, hogy a The Dark Knight már így látatlanban is tuti vétel nálam Blu-ray-ben...na meg a premieren is ott leszek.
    az első rész megvan BD-n angliából. Az a verzió ami most jelent meg 14-én, rajta a TDK első 6 percével. Nolan egy mester...Bale és Ledger pedig isteni az fix...
  • Bucser
    TS-nek szép képe??? az ugyanolyan kamerás kép csak a hang jön a mozi hangrendszeréről...
  • Phat Smoker
    melyik szép képű TS verziórol beszélsz ?
  • Andrews2007
    Na egy jó hír, már a 3. részre tuti befutó Dent alakítója:

Eckhart Agrees To Third Batman Film

23 July 2008 9:10 AM, PDT | From wenn.com | See recent WENN news

Aaron Eckhart would reprise his role from The Dark Knight - because working with Christian Bale is "phenomenal".

Eckhart, who plays District Attorney Harvey Dent in the sequel, confesses he "absolutely" would star in a third Batman film.

He tells WENN, "To work with Christian (Bale) all over again, and the cast, would be phenomenal. I think this movie is a movie of a lifetime."