Batman : The Dark Knight

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ForzaInter
hát sztem õ illene legjobban

Yo, Bitch!

Ha már mindenképpen szinkront akarnak csinálni... Akkor csakis Alföldivel képzelem el.. Hogy miért is?

Nézétek meg ezt a videót!

Elég meggyõzõ, nagyon jól tud õ szinkronizálni..

http://fimuniverzum.avpuniverzum.hu

Szisztok!

Pesten csak a Palace Lurdyban lesz premier elõtt? Esetleg Duna Plaza? Tudtok errõl valamit?
Köszi az esetleges infót elõre is! 😊

:)

Sheltem
Persze a dolognak van másik oldala is. A magyar multiplexek nincsenek valami jó helyzetben egyre kevesebben moziznak(ezért is zárták be a Csepel szigetit is, de állítólak újra megnyitják/megnyitották) és ugye sokan vannak akik csak szinkronos filmre hajlandóak beülni(barátnõk/feleségek nagyszázalékban)gondolni kell rájuk is, ez van.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Klemice
igen stohl andrás egy fäszkalap nagyon nem õ kéne szinkronnak

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Sheltem
És azt, hoyg fordítják le, hogy "Hit me!"? Vagy azt, hogy "Here we go!" Esetleg a "Good evening ladies and gentleman...." c. idézetet? Itt most nem a jelentésükre kell gondolni, hiszen ezek a legegyszerûbb magyar mondatok, hanem a hangra, a hangsúlyra ahogyan Joker elõadja.... Ahogy hallottam(lehet kamu) Stohl András lesz Joker hangja,látatlanba megjósolom, hogy iszonyatosan szánalmas lesz(pedig én aztán nem szoktam fikázni, de ennek a filmnek nem szabadna szinkront csinálni, egyszerûen mert szentségtörés). Itt olyan legenda született,mint Darth Vader volt a klasszikus Star Warsokban(annak is az összes szinkronja kalap sz*r volt akárki akármit mond).

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

ProGabe
IGN video review

igazság szerint semmi extra, csak ha már egyszer van ilyen is, gondoltam beszúrom...

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Szerintem nem sikerül nekik leszinkronizálni rendesen, ezt a Jokert lehetetlen jól
ronihun
Miért ilyen komoly? talán inkább

...

Jó film!!!!!
Jaja, ez nagyon szép értékelés volt Riddick-tõl.

Kiváncsi vagyok, hogy a szinkronban hogyan fordítják majd le azt, hogy Why so serious?
Angolul alapból jól hangzik, de magyarul vmi ilyesmi lesz?: Miért vagy ennyire komoly?

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

5c0rp330n
<#eljen>
nem hangzik rosszul.

Riddick21
Ide is, hátha a sok fan nem járt a másik topikban:

Blogomból idemásolom a The Dark Knight véleményezést, nem akarok más oldalakra linkelgetni, remélem senkit nem zavar...

And here... we... go!

Spoilermentes értékelés következik a The Dark Knight c. filmrõl. Annak minden elõnyével és hátrányával...

Imádtam a Beginst. Kurva jó film, precízen felépített és aprólékosan kidolgozott karakterekkel, hihetõ fõhõssel és eszement látványvilággal! Voltak ugyan kisebb hibái is, mint a kevésbé életszerû fõgonosz és a... nem, ennyi. Szóval imádtam. Nem gondoltam, hogy van hova fejlõdnie, nem gondoltam, hogy fokozható az a végletekig kitalált nézõbarát állatság, amit az asztalra tett, nem hittem, hogy nem ez a végsebesség!

Tévedtem.

"It's simple! Kill the Batman!"
Az utóbbi két Batman mozi sikerének kulcsa tényleg nagyon egyszerû: Christopher Nolan. Ez a faszi azon egyszerû tulajdonsággal rendelkezik, amivel aztán szinte bármit képes lesz eladni élete során: pontosan tudja, hogy mi kell a nézõnek! Amilyen egyszerûen hangzik ez, annál több lépésbõl valósul meg! Elõször is ennek a faszinak volt bátorsága újragondolni a világ egyik legismertebb szuperhõsét és emberi vonásokat kölcsönözni neki, ráadásul mindezt úgy, hogy a legendát is tiszteletben tartotta! Batman sérül, elesik, néha elverik, leesik innen-onnan, ugyanakkor minden jelére az esendõségének jut vagy tíz olyan pillanat, amire azt mondod, hogy: "Fúúú, bazdmeg!!!😮"
Bizony, a The Dark Knight tele van ilyen momentumokkal, s mivel ez egy spoilermentes kritika, csak annyit jegyeznék meg, hogy Nolan nem csak az egészestés filmek rendezéséhez ért kegyetlenül, de trailert vágni is tud! Ugyanis ment a sakkozás durván, hogy vajon melyik jelenet mit jelent, melyik képsor mit takar a filmbõl, de már bátran elmondhatom: aki nem olvasott innen-onnan spoileres írásokat, annak fogalma sincs semmirõl! Ez szerintem maradjon is így, a film ugyanis tele van fordulatokkal, mind Joker lépéseit, mind a környezetére (tulajdonképpen egész Gothamre!) gyakorolt hatását illetõen és bizony tettei valóban váratlan tragádiákhoz is vezetnek! Igen, annyira váratlanokhoz!;-)

"...and I promise, the dawn is coming!"
Harvey Dent. Így hívják a film egyik legnagyobb húzását. Õ a fehér lovag, Gotham maszk nélküli hõse, egy ember, aki talán leveheti Batman válláról a terhet... De ahogy mindannyian tudjuk, ez nem egészen úgy valósul majd meg, ahogy a nagy könyvben meg van írva. A film utolsó harmadára Harvey Dent bizony kimutatja a foga fehérjét, a szó legszorosabb értelmében is és bár ennél többet nem mondhatok, de mind a motivációi, mind a tettei kellõen hihetõek ahhoz, hogy arccal vagy arc nélkül, de együttérezzünk vele!
Akárcsak a többi karakterrel, ugyanis a Dark Knight most tényleg sokat markol és fogja is mind! Racheltõl kezdve Foxon keresztül egészen Gordonig mindenki kap újabb dimenziókat, lassan alakulóban van az a "mi egy nagy család vagyunk!" feeling, ami a sorozatoknál a legélesebb fegyverré válhat az alkotók kezében! Ugyanakkor sikerült elkerülni azt a hibát, hogy ilyenkor a rosszfiúk és a negatív karakterek elsúlytalanodva lebegjenek a teljes játékidõ alatt és csak statisztaszerepben adják a lovat a kedvenceink alá...
Nem, ennek a filmnek sajátos fõgonosza van, aki legalább ennyire sajátosan látja a világot!

"Why So Serious?"
Joker. Ennek a faszinak a belépõjét míg élek, nem felejtem! Majd meglátjátok! Egy ember, aki nem tartozik sehová, nincs senkije és semmije és ettõl válik olyan kegyetlenül veszélyessé! Soha, ismétlem SOHA nem fogod tudni, hogy hol bukkan föl legközelebb, azt pedig végképp nem, hogy miért. Egyszerûen mert semmi közöd hozzá. Majd kiderül, ha úgy akarja. Vagy nem! Az ilyen bûnözõ megállíthatatlan és megelõzhetetlen! És talán nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy Batmannek nem is sikerül egy lépéssel elé kerülnie! Mire felfogja, hogy milyen emberrel kell szembenéznie, talán már késõ is!
Az elsõ felbukkanásától számítva minden egyes pillanatot vártam, folyamatosan azon kaptam magam, hogy agyalok, vajon mikor kívánja már meg a cselekmény, hogy újra felbukkanjon, vásznon ilyet kb. tízévente látni! Ha azt írom, maga a tömény õrület és káosz, akkor az sablonosan hangzik, nem több, mint egyszerû klisé. De attól még úgy van: ez a faszi nemcsak a kitalált város kitalált lakóiban kelt félelmet, hanem a nézõben is, mert nem több, mint egy sebzett lelkû, ám tisztán látó elmebeteg, betege ennek az amúgy is szenny világnak! És mint ilyen, sokkal rémisztõbb minden Madárijesztõnél vagy Pingvinnél, hiszen bármelyik sarkon összefuthatsz vele és még csak nem is tudsz róla... S hogy mindezeket miért írom? Mert a zseniális Heath Ledger (Isten nyugosztalja! Most látszik csak, hogy kit is veszítettünk!) elhihette velem, hogy Joker VAN. Talán nem minden emberben, talán csak néhányakban, de még Batman sem gyõzheti le. Csak Te magad!

Out of the darkness, comes the Knight
Szól a film taglineja. És ha a Sötét Lovag eljön, ott baszki, kõ kövön nem marad! Olyan intenzív akciókra tessék számítani, mint amilyen a Begins tankos/rendõrautós összecsapása, csak éppen a köbön! Igyekszem spoilermentesen a lényeget: lesz egy jelenet, amikor Joker úgy találja, hogy leépít egy közepesen õrzött konvojt, amihez Batmannek is lesz egy-két szava, nos, szavakkal le nem írható az a pusztítás, amit a tank ott véghezvisz! S csak utána jön a java, de errõl majd a moziban meggyõzõdtök! 😊
A közelharcok is jóval keményebbek lettek, s ezzel egyenes arányban vált Batman figurája fenyegetõbbé! Ez az egész filmre jellemzõ, a dark szócska nem véletlenül került bele a címbe, itt mindenkinek el kell számolnia a tetteivel és keveseknél tiszta a pakli. Az elõzõ mozi a félelemrõl szólt, ez itt és most a reményrõl és annak az elvesztésérõl, újraértelmezésérõl szól, és az emberi jóságról, arról, ahogy megmérettetik a káosszal szemben...

Na, ennyit a semmitmondó dumáról, próbáltam kerülgetni a spoilereket, próbáltam azért valami információt is átadni, a kettõ értelemszerûen egy bizonyos pont után kioltja egymást, így nem is ragozom tovább.
Gondolom egyértelmûen lejött, hogy mindenkinek ott a helye a moziban, negatívumok nincsenek, hiányérzetem nincs, az egész történet kapott egy olyan lezárást, ami egyben egy új történet kezdete is lehet, Nolannél a labda, de más ne játsszon vele! Tõle él a denevér.

10/10

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

R3TR0
A sötét lovag

Akciófilm; 152 min; 2008.

Rendezte: Christopher Nolan
Producer: Christopher Nolan
Írta: Christopher Nolan
Szereplõk: Christian Bale, Michael Cain, Heath Ledger, Maggie Gyllenhaal, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Gary Oldman
Tartalom

A bûn elleni harc sosem ér véget. A tét egyre nõ. A kockázat egyre nagyobb. És néha egy-egy pillanatra úgy tûnhet: azok, akik az igazságot szolgálják, egyszer elérhetik céljukat. Batman (Christian Bale) valamint két társa, egy rendõr (Gary Oldman) és egy ügyész (Aaron Eckhart) mindent elkövet, hogy megtisztítsa Gotham City utcáit a banditáktól. Már kezdik azt hinni, önként vállalt feladatukat siker koronázhatja, amikor megjelenik a bûnözõk között valaki, aki minden elõdjénél ravaszabb és veszélyesebb. Úgy hívják: Joker (Heath Ledger). A városban ettõl kezdve a félelem az úr: elszabadul a korlátlan, értelmetlen, kivédhetetlennek tûnõ gonoszság.

Ledger-rõl: SZerintem midnent bele akarta adni, hogy Jokert jól eljátssza. Ezért meg is viselte a szerep.
TAlán azért is szedte be a gyógyszereket, és halt meg.

Mivel minden interjút utált. Ideges volt tõlük félt tõlük.
5c0rp330n
errõl még bõven a halála elõtt is lehetett olvasni, jó régen. igen, ez így volt.

utolsó interjúban mennyire látszik a testbeszédén h gáz van nem??

úgy karolja magát meg a gesztusai, látszik h nincs rendben nem?
ProGabe
én akkor is leírom még ezerszer ha kell 😛

amúgy oké, nézze meg a fos verziót, de ne itt reklámozza, és ne itt sírjon feliratért^^

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ForzaInter
bazmeg fejezztétek már be, kurva idegesítõ hogy van 20 uj hsz, és mind errõl szól:\ mindenki ugy nézi meg ahogy akarja, semmi közötök nincs hozzá mijen verzioban és hol nézi meg, ha õ camot néz meg akkor nézze azt egészségére, unalmas már nagyon ez a vita...

Yo, Bitch!

ProGabe
azt szajkózzuk az elsõ kamerás verió óta, hogy legalább egy dvdrip-et várjanak már meg az emberek! ha igazán érdekli, tûkön ülve várja: mozi. ha csak egy sima film: legyen igényes és türelmes!

és miért érdekel, hogy ki hogy nézi meg: mert nem tudom felfogni azt, hogy hogy lehet ennyire szarba venni egy másik ember munkáját! éveket dolgoztak rajta és van aki nem képes olyan minõséget megvárni, amiben teljes mértékben élvezhetõ a dolog

én mindig is a cam fosok ellen léptem fel, csak most felerõsödött a dolog, mert úgy néz ki hogy egy istentelenül jó filmmel van dolgunk :\

Sheltem
Gyerekek, hogy ne csak a kamerás batmanrõl menjen a flame, olvastam egyik youtubes videó kommentjei között, hogy Ledger bezárkózott egy szállodába hetekre teljesen kizárva a külvilágot, hogy még jobban bekattanjon a Joker szerepéhez, olvasta ezt más is? Tehát lehet benne valami? Ha igen elég durva mit meg nem tett a filmért...Állítólag az altatókat is azért szedte mert annyira ki volt készülve a forgatásoktól(egy jelenetet rengetegszer felvettek a tökéletesség érdekében). Beszéljünk kicsit Ledgerrõl ne csak a kamerás szarról pls.

REALista
Szerintem a ripekkel nincs senkinek semmi baja itt most a Cam-os verziorol van szó.Egyébként egyetértek aki ezt a filmet/vagy bármelyik másikat/ cam verzióban nézi meg az meg is érdemli...😄

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

lol<#taps> had döntse már el mindenki mikor/hol/mit csinál.. Dynamicnak teljesen igaza van. Egyes emberek kicsit túlpörögtek a film kapcsán.. (én is nagyon várom és valszeg moziban nézem de ezen kivül még van egy rakat jó film és kurvaélet, hogy nem mind moziban néztétek...)
Én veled értek egyet.

A haverom csak a szinkronos filmeket hajlandó megnézni, és csak a hülye vigjátékokat, mert neki ezek tetszenek.

Mást nem is hajlandó

Dynamic
Inkább az a szánalom, hogy mindig van olyan ember, aki a saját kedvencét érzi kötelezõen moziban nézendõnek.Normális észérv, indok nincs, ez a kötelezõség csak azokra a filmekre áll, amelyek az õ kedvencei. Ami neki közömbös, de szintén nagyszerû alkotás, az le van szarva, mehet ripben is, holott lehet, hogy 100-szor annyi vér és verejték van benne.Nevetséges.
Csak leírtam, hogy milyen látásmódot vettem ki a hozzászólásából. A lényeg a 733-as hozzászólás. Nekem megérne 1000 Ft-ot (itt Szegeden talán még annyi sincs), de jóllehet nem fogom tudni megnézni moziban, mert talán már jövõ héten külföldre megyek melózni. Meg kellene érteni, hogy vannak helyzetek, amikor az ember rákényszerül a letöltésre.
desigo
Ha valaki szegény annak nem kell otthonra havi sokezerért internet meg számítógép.
Azt ne mond már,hogy 1000 Ftot nem ér a film meg...
Mellesleg akkor a te látásmódod szerint mindenki aki szegény, kapja be, mert nem képes meggazdagodni, ugye?
Figyu, vazze! Ha valaki napokon belül külföldre megy emlózni, lehet hogy fontosabb dolga is van, mint az elsõ napokban felkeresni a helyi mozit!<#falbav>
Riddick21
Akkor szarja össze magát és szedje rendbe az életét, mert egy hulladék, akinek még egy tetves mozira sem futja. Nevetséges kifogások, tényleg nem érzed?

És ha speciel azt is tudja, hogy egyelõre nem lesz módja letöltögetni és egyáltalán filmeket nézegetni?
lol
akkor legalább várja meg a dvd rippet b+, gondolom nagy élmény lehet pixelhalmazokat nézni

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Talán úgy, hogy az illetõ elõre tudja, hogy nem lesz módja moziban megnézni.
egyetértek

nemtom hogy lehet megnézni egy kamerával felvett filmet, szánalom a köbön

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Most olvastam elérte a 202 milliót , leggyorsabban méghozzá ezzel új rekordot döntött USA-ban. WW_ben már majdnem 250 milliónál tart.

105 ezer szavazattal pedig még mindig 1. Top 250 ben 9.5-9.4-el a film IMDB-n.
A premierre hogyan lehet jegyet szerezni, vagy venni?

Az elsõ premiert csak 1 moziban játszák Budapesten?

Riddick21
Gyerekkorom óta a kedvenc képregényhõsöm és rengeteg kellemes percet szereztek a történetei. Éppen ezért tisztelem és becsülöm azokat, akik pénzt, idõt és energiát öltek egy olyan kaliberû vállalásba, mint a legutóbbi két Batman film. Ezt pedig úgy és csak úgy tudom kifejezni, hogy mozijegyet vásárolok (konkrétan holnap délután 3/4 kettõkor) és beülök a filmre, majd ha elnyerte a tetszésemet -ami felõl semmi kétségem- megvásárolom DVD-n/BD-n.

Remélem már világos. Ennél világosabb nem lesz.

Miért neked mi közöd van batmanhez? te szülted vagy mi?

REALista
Az tényleg nagyon jó lenne...<#whatever>

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

desigo
egyetértek...
5c0rp330n
hát, így én nem sok filmet néznék meg. ezt pláne nem.

Riddick21
Tömény szánalom, ami itt megy.
Aki ezt megnézi otthon, az szarja össze magát, közötök nincs se a filmekhez, se Batmanhez. Röhej.

Jó lenne, ha ehhez a verzióhoz lenne angol felirat pár napon belül.
stonesour
Szerintem elég szép a kép... (szerintem)

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

stonesour

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

Magoo
Ami fix nálam, hogy a The Dark Knight már így látatlanban is tuti vétel nálam Blu-ray-ben...na meg a premieren is ott leszek.
az elsõ rész megvan BD-n angliából. Az a verzió ami most jelent meg 14-én, rajta a TDK elsõ 6 percével. Nolan egy mester...Bale és Ledger pedig isteni az fix...

Bucser
TS-nek szép képe??? az ugyanolyan kamerás kép csak a hang jön a mozi hangrendszerérõl...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

melyik szép képû TS verziórol beszélsz ? <#wow3>

Na egy jó hír, már a 3. részre tuti befutó Dent alakítója:

Eckhart Agrees To Third Batman Film

23 July 2008 9:10 AM, PDT | From wenn.com | See recent WENN news

Aaron Eckhart would reprise his role from The Dark Knight - because working with Christian Bale is "phenomenal".

Eckhart, who plays District Attorney Harvey Dent in the sequel, confesses he "absolutely" would star in a third Batman film.

He tells WENN, "To work with Christian (Bale) all over again, and the cast, would be phenomenal. I think this movie is a movie of a lifetime."