1913
HASZNÁLD A SPOILER TAG -et, vagy megjelölést! Más is szeretné megnézni a filmet, anélkül, hogy tisztába legyen előre minden jelenettel, köszi! |
-
#992 ezzel nagyon is egyetértek, nem kérdőjeleztem meg a kiritkáját, csak nem értem :)
pontosabban csak egy aspektusát, amire nem kaptam kielégítő választ: miért kell újdonság egy filmbe ahhoz, hogy kiemelkedő legyen?
kis helyreigazítás: gondolom Donnie Brasco-t akartál írni Darko helyett :) -
sandor8206 #991 Amúgy ha valakinek nem tetszik, akármilyen indokból miért kell egyből leszólni, ő megmagyarázta miért nem( lehet hogy hülyeség amit írt, de akkor is).Én se szólom meg a haveromat hogy a kedvenc filmje a Fredy vs. Jason, ízlések és pofonok. Valaki alapból mondja rá, hogy egy nagy marhaság, hisz egy denevérnek öltözött faszi rohangál benne (ebbe kössetek bele) és neki a "tényleg realisztikus" filmek jönnek be (pl:Nagymenők,A tégla, Donnie Darko) és őt is meg lehet érteni.
Szóval leírta a véleményét és kész, lehet kötözködni vele, de leidiótázni, meg leigényteleníteni stb. -
sandor8206 #990 Tényleg mások vagyunk, ami neked tetszett az első spoilerben, na nálam az verte ki a biztosítékot, a TDK számomra tökéletes film lenne, de pont ez a jelenet volt ami nekem nagyon nem tetszett, majd aug.7 után ezt is kitárgyaljuk mint a többit. De abszolút megértem ha valakinek meg az jön be, más és mások vagyunk. Nálam az a jelenet+még egy nagyon húzott le a film "értékéből". A TDK tökéletes és ha valakinek az ilyen jelenetekkel nincs baj, tökéletes is, de számomra egyénileg nem jött be az a pár jelenet, így azt mondom hogy egy nagyon jó film, de nálam a Begins az etalon. -
#989 ha ismernél akkor általánosaíthatnál / kategorizálhatnál.
láttad a feast of love-ot?! ha nem nézd meg, semmi csillivilli, semmi effekt, semmi brutáltrendi kamerabeállítás, szimplán amit morgan freeman alakít, szimplán a történet vonala olyan hatásos .. hogy! :) nézd meg. és ne szójábe, mert te gecikemény filmesvagy.
/[apro]azért leszólod hogy hogyan írok, és hogyan formálom a mondataimat, de te mégis tárgyként kezelsz ? -
#988 Jó, most komolyan: nézzétek már meg, hogy ír esz a VRSDM srác, hogy hogyan rajka össze a mondatokat, milyen szórendet használ, mennyire igényesen fogalmaz, úgy alles zusammen az írását! ;-)
Valószínűleg ZÉRÓ érzékkel bír bármilyen finomság iránt, az a fajta mozgóképes elegancia, ami a The Dark Knightot nem csak az átlag, de konkrétan a blockbuster műfaj fölé emeli, valószínűleg a világon semmit nem mond neki.
Kb. 4-5 éve ott vagyok ilyen-olyan formában minden nagyobb hazai filmes témában, fórumon, a legtöbbet pörgetett témákban és már pontosan tudom, hogy az ilyen figurák szépen letöltik a TDK-t, megnézik a 15"-os sárga/barna monitoron, közben kétszer kimennek szarni, háromszor kajáért, az asszony is megcsörgeti őket (igen, nője már mindenkinek lehet), satöbbi. Aztán így lesz a Joker kúúúúl, a többi meg egy rakás értelmetlenség, amin gondolkodni kellene, de mivel az rohadtul kényelmetlen és viszket, így inkább gyorsan leírom, hátha lesz valaki, aki ezért majd felnéz rám. Mert én különleges vagyok.
Hát nem. -
#987 Az általad említett újdonságokra nincs is szükség ahhoz, hogy ez a film kiemelkedő legyen. Tudod miért kiemelkedő ez a film? Tudod, mi az újdonság?
Nolan megközelítése.
Ha te egyszer már láttál valamit, szerinted azt más filmekben már nem is lehet ellőni? (nyilván nem dramaturgiai fordulatokra, és a sztori különféle elemeire gondolok)
"az akció jelenetek terén sincs semmi újdonság, a verekedések megszokottak, az autós üldözések megszokottak, semmi extra"
Most komolyan, mi olyan extrát lehetne ezekhez az elemekhez hozzáadni, amit még nem láttunk, és ami illeszkedne a settingbe?
Bullet-time zselé ilyen/olyan mapping/motion/faszom effektek, Tigris és Sárkányba illő bunyókkal? :)
-
#986 nem azt mondtam hogy fos. vagy hogy rossz. aztmondtam jó megnéztem és jó.
de amekkora nagy felhajtás van körülötte, hát ahhoz képest semmi. átlagos szimpla film. -
#985 nem láttam a filmet, ezért a nem is akarok messzemenőkig vitába bocsátkozni (hiszen a spoilereket sem olvastam el), de ez: "semmi újdonság nincs benne" eléggé hülyén hangzik
Keresztapában, Amerikai Gengszterben, Remény Rabjaiban, Schindler Listájában,stbstb, mégis milyen nagy újdonságok vannak? egyszerűen csak jól össze vannak rakva, mint film
persze ha számodra sok volt az üresjárat és nem kötött le, megértem a kritikádat! nem is akarok beléd kötni, csak nem értem, miért kell valami nagy újdonságot ahhoz, hogy egy film jó legyen :S -
#984 mondj egy olyan részt a filmből ami olyan hogy még sose láttunk ilyet. a sztori hát nem rossz de nem izgultam szét magam, egyedül a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az ami lényegesen jó volt, egy film akkor jó ha végig fenntartja a figyelmet, nálam ezzel nem lehetett.kompos rész a végén
első 1órában nem történik semmi konkrétum csak felvezetik a későbbi vonalat.
az akció jelenetek terén sincs semmi újdonság, a verekedések megszokottak, az autós üldözések megszokottak, semmi extra. jó film megnézi az ember de hogy ekkora körítést neki ... mindegy :)
két jó rész van aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!decól :/már említett kompos jelenet, ki robbantja fel a másikat, meg az elnök lelövősdi ahogy visszatér a halálból a kapitány -
#983 Te vagy az első, aki ezt mondja. Átlagon aluli? Igen? És miért? -
#982 Abszolult nem, Joker kiismerhetetlen, mindig van valami jó története a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De minenkinél más.száj sebeire -
#981 látta és nincs elragadatva.
amekkora volt/van körülötte a hype
akkorára semmi újdonság nincs benne, amitől kiemelkedhetne bármelyik cobra11 közül. jó ez túlzás. joker játéka nagyon jó, minden más meg átlagon aluli, egyszer láttam de többet nem nézem meg. egyszerűen sajnos (hisz én is vártam mint a messiást a begins után (ami kiváló alkotás) nincs benne semmi korszakalkotó! -
sandor8206 #980 Mondjuk engem kicsit meglepett, hisz akármilyen ,csak egy nyári blockbuster. Mondjuk azért az összegeket nagyjából sikerült belőniük a tippelőknek, amelyik oldalon én olvastam, csak a TDK hozott egy kicsit többet a vártnál.
TDK-43,8 M$
Múmia 3-42,5 M$
Mondjuk ezek még nem hivatalosak -
xxxpaulxxx #979 Sose szerettem a múmiákat... viszont a régi batmeneket imádtam (leszámítva a 4.-t) a begins nagyon jó volt erre meg egyre kiváncsibb vagyok:D -
Orionk #978 A szegedi cinema city moziba meg még nem is lehet a neten foglalni. :S -
#977 Nem csodálkozom. Nem egy súlycsoport a két film.
-
sandor8206 #976 Amerikában a TDK többet hozott a 3. hétvégéjén mint a Múmia 3 az első hétvégéjén. -
#975 ó, valóban -
#974 pécsinél is ugyanez... -
#973 bár a főoldalon 08.07 00:01 et írnak de a foglalás 08:06 00:01-re van
lesz itt baj...
[cinemacity] -
#972 aztán egy másikban meg egész mást! ;-) (partyjelenet Rachellel) -
#971 úgy rémlik ezt mondta egyik jelenetében -
#970 nekem is :D -
#969 nem.
nem figyeltél. -
#968 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az apja miatt lett ilyen elbaszott személyisége.Kiskorában apuci elvágta a száját, hogy "mosolyt csaljon az arcára" O____O, -
#967 nah jegy lefoglalva szerda 00:01 re xD -
sandor8206 #966 Ha jól tudom nem.
de itt egy link (angol szöveg)
http://en.wikipedia.org/wiki/Joker_(comics)
de a leírásaban az szerepel (nem olvastam végig)az elejében, hogy az eredete, személyisége nem ismert, több variáció is van a képregényben, hogy keletkezett, de ott is csak mind feltételezés-az egyik volt ilyen hogy beleesett valamilyen vegyszerbe és az torzította el(ezt használta fel 1 Batman film)de ott se volt Batman közbenjárás és ez is csak feltételezés a comic szerint is.
Ha tévedtem helyesbítsen valaki ha többet tud... -
#965 Az eredeti képregény univerzumban nemvolt "Batman által kreált Joker".
-
xxxpaulxxx #964 Igen ezt gondoltam, hogy teljesen újra lesz írva a történet, de akkor is furcsa volt:) És akkor gondolom ez jobban követi majd az igazi Batman storyline-t...
Hát nagyon várom... ennyire jól értékelt és várt filmet már régen láttam:) -
sandor8206 #963 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem lesz megmagyarázva, hogy ki ő, mi ő csak jött és van és elsöpör mindent -
#962 az első 4 Batman film, és a Batman: Begins, ill. ez, két külön dolog! ezért is begins, a Begins! :) -
xxxpaulxxx #961 Egyébként biztos volt már róla szó de ez most hogy lesz?
Mert elvileg a Batman 1ben maga Bruce "csinálta" Jokert... itt meg... már az előző részben mutatták a joker kártyát meg minden...
(nem nagyon ismerem a batman "történetet... csak a filmeket és néhány részt láttam egy rajzfilmsorozatból) -
#960 jah én kis koromban össze is kevertem Jim Carrey miatt Joker-rel :D -
#959 jaja! de most a keresztapa helyére beugrott a remény rabjai, már az a 2. :) az egész top 10-et átrendezte. :D -
xxxpaulxxx #958 Már alig várom, hogy láthassam! Nagyon ütős lehet, ha letaszította a keresztapát az imdb toplistáján -
#957 a régi filmben pl. kétarc is olyan volt mint joker :D ott mindenki röhögött, senkitől sem lehetett félni. :) -
#956 ja Rébusz azaz Riddle azért nem félelmetes mert a régi filmbe jim carrey olyanná csinálta mint jokert.pedig eredetileg riddle egy pszichopata akitöl mindenki rettteg nem nevetél stb -
#955 lááál! :D:DDDD -
#954 Jahh, és ezt olyan beleéléssel mondta el így egy öreg faszi, hogy semmilyennel. :D -
#953 lol
A szar szinkronról, a félrefordításokról, magyarul az e területet jellemző általános igénytelenségről mindig a Viasatos Gyűrűk Ura előzetes jut eszembe :D
Naponta kb. ötször lenyomták annak idején, más előzetesekkel együtt.
Szó szerint idézem:
" Szauron lovai már elindultak Mordorból. Biztosan megtalálják az aranyat." /Gandalf/ XD