Lerántják a leplet az Apollo 11 baklövéseiről
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.answers.com/topic/apollo-moon-landing-hoax-accusations
Valamit az Ausztrálok is részt vettek a közvetítésben a saját antennáikkal:
http://www.parkes.atnf.csiro.au/apollo11/introduction.html
http://www.honeysucklecreek.net/Apollo_11/Australian_TV.html
Mit jelent az, hogy "igen furán" ?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Nem, nem azt mondom, hogy az összes felvétel ezzel készült, de legalábbis egy része.
Igen furán néz ki a Föld az (állítólagosan) elsõ repülések alkalmával készült felvételeken. Nem úgy néz ki, ahogy kellene. Felmerül a "gyanú", hogy azok a felvételek is hamisak, csak nem tudták, hogy nézhet ki a Föld olyan messzirõl...
Mégegyszer, nem arról beszélek, hogy sosem jártak olyan messze, meg a Holdon, csak úgy tûnik, sorra megjátszották, hogy már 1-2 lépéssel elõlrébb járnak, mint valójában. A hidegháború körülményei között ez nem volt olyan extrém dolog.
Csak 1 vmi: Láttatok már olyan kísérletet, ahol légüres térben a fény hajtott egy pörgettyût? Ha nem, úgy ajánlom, h csattogjatok be az ált. isk. fizika szertárába, és kérjétek meg a tanítóbácsit, h pótolja a hiányosságokat. Csak ennyit a légüres térben "maguktól" mozgó zászlókról és 1éb tárgyakról.
Én középiskolás voltam, és utánna biztos fû alatt a miskolci Uránia Csillagvizsgálóban vetítették az Apolló holdreszállításáról szóló filmet.
A film nagy része az ûrhajósuk Hasselbled (??) különleges kamárianak a montázsa volt.
A Hold gravitáviója csekéj, e miatt ugrálva közlekedtek az ü.hajósok.
Nem szabad elfelejteni, hogy az USA és a CCCP alapállapotban ellenségesek voltak.
A szovjetek, szintén kísérletet tettek a "holdrakéta" megépítésére, de nem tudtak akkora hajtómûvet kifejleszteni, csak sok kicsit, amit - sajnos nem tudtak összehengolni. Emiadt nem mûködött az Õvék, így az amcsik gyõztek.
A "zászló" kifeszítették merevítõvel, mert így volt szép a népnek.
Vittek fel laser tükröt a Hold pontosabb távolságmeghatározásához. Ez sem titkolható el.
A köv programban is ott hagytak kísérõnkön szeizmikus érzékelõket, amelyeket teszteltek, a már felesleggessé vált komp visszazuhantatásával. Ez is hozzájárult, a Holdon levõ nagy méretû, nagy tömörségû anyagterületek felfedezéséhez.
Ráadásul a késõbbi expedíciók visszahozták, ha jól emléxem a Surveyor-7 kameráját, amelyen kimutatták, hogy 1 teljesen átlagos emberi emésztõrendszeri baktérium túlélte az ottani klímát.
Na ennyit a fertõtlenítésrõl, talán már be is népesítettük a Marsot. :-D
Komolyra.
Mielött az Apollo progi végkifejlethez került, felkérték a világ amatõrcsillagászait, hogy vizslassák a Hold un. transiens, vulkángyanús területeit felderítésileg, mivel már több észlelés is történt a geológialiag hallottnak kikiálltott égitesten.
Én Ms.-on a 30 csm-es távcsõvel odáig is eljutottanm, hogy a telihold távcsöves képe után nem láttam a környezetet.
Viszont ki kell, hogy jelentsem, hogy a vékonx holdsarló un. szürkefényes területén, az Aristarchos kráter mellett kb 18-20 sec alatti idõn belül változó intenzitású pulzáló pontszerû fényforrást láttam, amely infó el lett küldve a Schmitsonal intézetnek.
Ez nyílván nem UFO. Csak egy hétköznapi fiz. jelenség. :-))
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"az egység még korántsem állt készen a kilövésre, ám az idõ szorított, az ûrhajó és legénysége nekivágott a nagy ismeretlennek" - Ez máris hiteltelenné teszi a cikket.
Már az Apollo 8 eljutott a Holdig és vissza is tért.
Az Apollo 10 eljutott a Holdig, és a holdkomp 15 km-re megközelítette a Hold felszínét. Tulajdonképpen ez a fõpróba volt.
Az Apollo 11 nem a nagy ismeretlennek vágott neki. Igazándiból az utolsó 15km megtétele volt ismeretlen.
Tény, hogy ez volt az a leszállás, ahol a legkevesebb üzemanyag maradt leszálláskor. Mindez azért, mert az eredetileg leszállásra kiszemelt hely nem volt alkalmas a leszállásra, tovább kellett repülnie az ûrkompnak.
Probléma szinte minden küldetésnél volt. A holdkomp kísérleti jármû volt. Gondoljatok bele, mennyi idõbe telik, amíg egy új repülõgépet berepülnek! Aztán gondoljatok bele, hogy ehhez képest mennyit repült a holdkomp. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor teljesn normális, hogy voltak problémák.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.
"Te elvakult fanatikus! te elképzelhetetlennek tartod, hogy átvertek?"
Nem, csak elegem van azokból akik szerint mindig átvernek minket a fontos dolgokban.
Valójában tényleg nem jártunk a holdon,az odatartó ûrhajókat elfogták az idegenek és õk készítették a felvételt.Valójában Armstrongék sosem tértek vissza a földre,õk a képen itt idegen ügynökök akik közénk férkõztek és talán már az egész földet irányítják,módszeresen kiirtanak minket,hogy aztán kolonizálják a bolygónkat...<#alien>#alien><#alien2>#alien2>
De az is lehet,hogy valójában nincs is hold.Az egész csak illúzió,körülöttünk tök más bolygók vannak és mind lakott volt,csak mikor a 9-edik dimenzió lakói megszálltak minket kiirtották szinte az egész emberiséget és csak ezt a bolygót hagyták meg ,hogy tanulmányozzanak minket,az odatartó ûrhajósok átlépték az álcázópajzsot és kénytelenek voltak manipulálni a memóriájukat és hamis felvételeket készíteni mintha ott jártak volna.Csakhogy hibákat ejtettek.Számukra teljesen idegen volt ez a primitív technológia.<#vigyor4>#vigyor4>
Azt hiszem figyel engem az amerikai titkosszolgálat,úgyhogy nem írom le hogy valójában mi történt,ha megtenném akkor elvinnének és kiadnának az idegeneknek akikkel alkut kötöttünk....<#kuss>#kuss>
nem azt írtam, hogy nem volt holdraszállás. talán a nasa sem volt olyan hülye, hogy háttér nélkül ekkora bakot lõjön. azt állítottam, hogy SZERINTEM nem minden úgy történt, ahogy a történelemkönyvekben le van írva. erre meg már sok példát hozzott az élet. Watergate-tõl elkezdve, de inkább nézz utána te.
Te elvakult fanatikus! te elképzelhetetlennek tartod, hogy átvertek? az valõszínüleg sértené az önérzetedet, mert te hinni akarsz. nem lehet, hogy párhuzamosan zajlottak az események. "nem mert ott a sok bizonyíték"
hova szarjak, mondd meg, ha milliókat, milliárdokat költenek mindenféle fejlesztésre, meddig tart ugyanmá néhány bizonyítékot gyártani.
csak szorított az idõ és így becsúszott néhány baki.
és nem akarok cifuhoz hasonlítani. még 200-ad részben sem...
a földön? nem a holdon?"
Huh, ezt talán ne vegyük jegyzõkönvbe... 😄 Padló = föld != Föld.
A 45 perces muviban nem nagyon bízom ,mert bibliai dolgokkal kezdõdik,és lehet hogy belekevertek egysmást,vagy félremagyarázzák.
Hamár pár hsz-szel ezelõtt szóbakerült a zászló:miért lobog?ugytudtam hogy a Holdank nincs észrevehetõ légköre,mint pl itt.VAlaki tudna adni linket h mi is volt a zacival? vagy elég ha megpróbálja leirni(,mert furcsállom.)
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
mert az áramkörök, és tartozékaik csak úgy szabadon szoktak fityegni az ûrhajókon mindenféle védelem nélkül."
Igen a kapcsolók csak úgy szabadon lifegtek legalábbis a nagyrészük. A a parancsnoki modulban szétválással kapcsolatos kapcsolók voltak csak bebiztosítva, (CM/SM SEP, LM/CM SEP, SIVB/LM SEP, SIVB/SM SEP stb.) és az üzemanyag ürítéssel kapcsolatos kapcsolók(fuel dump/purge), és a leszállómodulnál is hasonlóan. Sok fontos kapcsoló nem volt biztosítva, ami ugyan felelõtlen dolog, de az állításodat megcáfolja. Igen, simán le lehetett törni kapcsolót.
Amúgy elég furcsán hangzik a cikk:
"letörték egy áramkör megszakító kapcsolóját, melyrõl késõbb kiderült, hogy nélkülözhetetlen az Eagle holdmodul felszállásához." mivan késõbb derült ki? Felszállás után derült ki? Eléggé lehetetlen dolog, mert a felszállási checklistnél elakadtak volna rajta, és már akkor kiderült volna. Ráadásul az ûrhajósoknak be kellett magolniuk a kapcsolók funkcióját, szóval tudniuk kellett egybõl hogy gond van. Szóval ez a kapcsolós dolog lehet hogy meg sem történt, vagy nem is létfontosságú áramkör megszakító volt az a kapcsoló.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A valódi eseményrõl készült képet hamisnak kiáltanak ki, hamis képrõl pedig "megbízható emberek" állítják, h így történt.
Biztosan voltak fenn emberek a Holdon, de talán sose tudjuk meg milyen áron, milyen igazi körülmények között. Ott igazából mit láttak, mit tapasztaltak..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Mi az hogy sumákság??? Akkoriban a rádióamatõrõk iránymérréssel is meghatározták, hogy a jel valóban jó irányból jött. De biztosan nem jártunk a Holdon... Öcsém ennyi barmot. Egyszerûen nem találok szavakat a gyökerekre meg a baromságaikara. Na ez most ki jött belõlem.
Ja, és ha csak 20-ad annyit tudnátok, mint Cifu, akkor jó hely lenne ez az ország. Na röviden ennyi.
"az Egyesült Államok elvakult versenyszelleme"
"az lebegett a kormány és Richard Nixon elnök szeme elõtt, hogy megelõzzék a szovjeteket"
"történelmi 1969-es küldetést is, az egység még korántsem állt készen a kilövésre"
Kennedy megígérte, hogy az évtized végéig embert küld a holdra. szorította az idõ
"kormány minden eshetõségre felkészült, Nixonnak a beszámolók szerint már készen állt egy a nemzethez szóló beszéd is, melyben bejelenti Neil Armstrong, Edwin E. Aldrin és Michael Collins halálának hírét"
"véletlenül letörték egy áramkör megszakító kapcsolóját"
mert az áramkörök, és tartozékaik csak úgy szabadon szoktak fityegni az ûrhajókon mindenféle védelem nélkül.
"kis híján megállt a szíve, amikor meglátta a földön a törött alkatrészt"
a földön? nem a holdon?
"nemzet vezetõi nem kívánták bemutatni a világnak a világûrben sodródó amerikai ûrhajósokat"
ezt már én is leírtam...
Ti sok okos emberek, cifu és társai...nem azt mondtam, hogy nem volt holdraszállás, csak azt, hogy nagyon sok a gyanús körülmény, és ahol nagyon sok a gyanús körülmény, ott igen nehéz hinni. fõleg a sok szarvashiba miatt, persze mindent meg lehet magyarázni, még a más irányba mutató árnyékokat is, de akkor is túl sok a sumákság ebben az ügyben, és nem hiszem, hogy valaha is az orrunkra kötik a valóságot.
és ne követeljetek tárgyi bizonyítékot a "szkeptikusoktól"! persze, hogy nincs, hogy is lenne, nem voltunk ott, hogy ellenõrizzük, ahogy ti sem.
bizonyítékot követelni ilyen ügyben olyan bagatellés primitív dolog, mintha azt kérném, bizonyítsd be, hogy van isten...
na csá
Szóval, a kétkedõknek: nem tudom, szóba került-e már, de ha nem, ajánlom minenkinek a figyelmébe az Aranysas katonai repüléssel foglalkozó magazin (tehát nem bulvárlap) májusi és júniusi számában megjelent, "Voltunk-e valaha a holdon?" címû cikkét. A cikk írója az ûrrepülés magyar szakértõje, és kivesézi a különbözõ híreszteléseket, mindegyikre keresve az ésszerû magyarázatot.
Bocs, ha már szóba került, tényleg!
Uff! Szóltam
Egyébként ha végignézed az alább belinkelt filmet, azért van ott nehezebben magyarázható dolog is. Attól még nem lesz megcáfolva valami (ez a bizonyos gyanú, hogy az elsõ holdraszállás körül bûzlik valami), hogy egy-két eleme cáfolható.
De azért gyártsátok csak az összeesküvés elméleteket. Azért, mert csak képtelenek vagytok elhinni, hogy az ûrhajósok vállalták a kokázaztot mindenki mással együtt. Magellán emberei is úgy hajózták körbe a Földet, hogy senki még egy lyukas garast se tett volna rájuk...
Egyébként roliika az a szkeptikus aki kételkedik egy adott mûvelet, teória sikerében mielõtt az megvalósul, de ha utána szalmaszálakba kapaszkodva belemagyaráz mindent anélkül, hogy képes lenne tárgyi bizonyítékokat felmutatni és a másik fél bizonyítékait kitalációnak kiáltja ki anélkül, hogy látta volna õket és értene hozzá... na ez szánalmas.
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.
Szerintem csináltak az indulás elõtt egy mûtermi felvételt, orosz zuhanó repcsikben csináltak pár videót ahol láttszólag nincs gravitáció, pörgõ lebegõ izékrõl. Ha valami balul ütne ki ezt adják élõben párhuzamosan a valós adással mûdoldon keresztül broadcastingolva.
A mûtermi felvétel tele van bakikkal hiszen sokmindent nem tudtak a valós Hold felszínrõl és fény-árnyék, stb. méretekrõl. Így értehetõ pl a kavics amin ott a C betû és egyéb érdekességek.
Elindultak a Holdra és ott történt pár dolog amit nem mertek élõben leadni, adták helyette a népnek a mûholdas gányt, majd néha visszakapcsoltak élõ adásba mikor minden tiszta volt.
Nézzétek meg az ûrhajósokat mikor nyilatkoznak, én iszonyú büszke lennék arra, hogy elsõként voltam a Holdon, õk kicsit sem tûnnek büszkének, de még csak vidámnak se. Az is furcsak, hogy repülés közben rájuk szóltak, hogy mit mondhatnak élõ adásba és mit nem.
Így nem csoda, hogy sok a kétkesõ, túl sok az "anomália".
Aki kicsit is technikai beállítottságú tudja, egy gép bármikor tönkre mehet. A kapcsolótörés pedig mindennapos dolog. Anyám jópár kisgépet dobott már ki, pont ezért.
A legkomolyabbat, az Apolló -1 elégését, meg sem említik. Pedig benneégett három ember! Az Apolló-13 kishíján tragikusan végzõdõ útját sem emlegetik. Nehogy dícsérni kelljen valakit.
Akkor kérem tudták: a Holdutazás igen komoly teljesítmény. Sokkal nagyobb annál, amit sok kisstílû alak el tud viselni, ezért ezek foggal-körömmel tagadni kezdik az ilyet.
Tulajdonképp foglalkozni is kár velük, amíg közveszélyesek nem lesznek, bár engem idegesít az emberi ostobaság.
<#wink>#wink>