294
-
dez #254 Figyu, egy kép többet mond 1000 szónál. :) Jóval hosszabb leírni, mint megnézni, ráadásul úgyis a megnézés az igazán meggyőző, akkor meg minek stapáljam magam? De ha nem tudsz nélküle meglenni: egy zöldes-kékes massza az egész (pedig nem homályos a kép, a körvonala éles), nincsenek felhők, kontinensek.
Miért is kellett volna személyesen kimennem az űrbe? Elég megnézni egy igazi fényképet. :P (Főleg ha egy másik fényképpel/felvétellel kell csak összehasonlítani.)
Na, most szépen hasonlítsd össze az általad linkelt képet a filmben láthatóval (a vége felé van a kérdéses felvétel, pár perc hosszú, a kabinból filmezik elvileg a Földet). -
BiroAndras #253 "Esetleg nézd meg... Nem úgy, ahogy a valóságban."
Esetleg kivételesen válaszolhatnál értelmesen. Vagy legalább belinkelhetnéd azokat a képeket.
Egyébként honnan tudod hogy néz ki a valóságban? Vagy voltál már az űrben?
Egyébként, ahogy mrzool is említette, már korábban is készült kép a Földről.
Mellesleg fake képet simán csinálhatnak a Föld körüli pályáról készült képekből is, és akkor jók lennének a képek. Azt azért már tudtak csinálni, nem? -
dez #252 Most nem akarom mégegyszer megkeresni a filmben, de elhangzik, mikori felvétel. Abból megtudható, melyik Apollo küldetésről származik (elvileg). -
dez #251 Megnézted az alább linkelt filmben a felvételt? Akkor majd megérted. :) -
mrzool #250 Főleg az, hogy meddig érdekes? Az Apollo 11 előtt kétszer jártak a Hold térségében. Meddig rosszak a képek?:))) -
#249 Miért mi a fura benne? Nemértem. -
bakaiadam #248 figyi.igaza volt annak aki azt mondta hogy legalább elegánsan fikázzátok 1mást.és még valami.TÉGED hogy érint közvetlenül hogy volt e holdraszállás.1 csomó fontosabb dolog van a világon.nem csak a világon hanem a szomszédban is.bazmeg nem tudták elnyelni a rohadt csatornák az esővizet.ti meg azon vitatkoztok hogy volt e már ember 1 sok száz ezer kilóméterre lévő bolygón?lehet én vagyok a hülye.de a hülyék mindig biztoak az igazukban :D -
dez #247 (Előtte még senki sem látta olyan messziről a Földet, és úgy tűnik, akkor még ők sem, csak próbálták elképzelni, hogy nézhet ki, de nem igazán találták el.) -
dez #246 Esetleg nézd meg... Nem úgy, ahogy a valóságban. -
#245 Nem robbant fel egyik sem, az apollo 1-ben bennégett 3 űrhajós az indítóállványon, egy elektromos szikra miatt, teszteléskor. -
BiroAndras #244 http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_moon_landing_hoax_accusations
http://www.answers.com/topic/apollo-moon-landing-hoax-accusations
Valamit az Ausztrálok is részt vettek a közvetítésben a saját antennáikkal:
http://www.parkes.atnf.csiro.au/apollo11/introduction.html
http://www.honeysucklecreek.net/Apollo_11/Australian_TV.html
-
BiroAndras #243 "Igen furán néz ki a Föld az (állítólagosan) első repülések alkalmával készült felvételeken."
Mit jelent az, hogy "igen furán" ? -
#242 Apollo-9 @ JFK űrközpont honlapján. Ennél próbálták ki először a Holdmodult, de még csak a Föld körüli pályán. -
#241 Nem az Apollo 9 az ami felszállás elött felrobbant az egész? -
mrzool #240 Felteszem a topiktárs azért hagyta ki a felsorolásból, mert ők nem mentek el a Holdig, csak Föld körüli összekapcsolódási kísérletet végeztek. -
dez #239 Csak poénból kérdeztem, mert hiányzott a felsorolásból. :) -
mrzool #238 Hogyhogy mi történt vele? Frankón repült. Legénységgel. Mi a kérdés? -
dez #237 Lehet látni egy csomó korabeli felvételt egy ilyen holdi környezetet utánzó díszletről. De bizonyára nem is használták semmire... :P
Nem, nem azt mondom, hogy az összes felvétel ezzel készült, de legalábbis egy része.
Igen furán néz ki a Föld az (állítólagosan) első repülések alkalmával készült felvételeken. Nem úgy néz ki, ahogy kellene. Felmerül a "gyanú", hogy azok a felvételek is hamisak, csak nem tudták, hogy nézhet ki a Föld olyan messziről...
Mégegyszer, nem arról beszélek, hogy sosem jártak olyan messze, meg a Holdon, csak úgy tűnik, sorra megjátszották, hogy már 1-2 lépéssel előlrébb járnak, mint valójában. A hidegháború körülményei között ez nem volt olyan extrém dolog. -
dez #236 És mi történt az Apolló 9-cel? :) -
BiroAndras #235 A fény ugyan nem fogja láthatóan mozgatni azt a zászlót, ahhoz édeskevés az energiája (pontosabban impulzusa). A zászló attól mozog, hogy az űrhajós mozgatja. Amikor senki nem piszkálja, akkor nem mozog. -
torques #234 Tisztelt Fizikában Igen Járatos Fikázók!
Csak 1 vmi: Láttatok már olyan kísérletet, ahol légüres térben a fény hajtott egy pörgettyűt? Ha nem, úgy ajánlom, h csattogjatok be az ált. isk. fizika szertárába, és kérjétek meg a tanítóbácsit, h pótolja a hiányosságokat. Csak ennyit a légüres térben "maguktól" mozgó zászlókról és 1éb tárgyakról. -
jani02 #233 Mikor leszállt az apottó 11, akkor csillagászati táborban voltam, és DR. Kulim György a rossz szeme miatt távcsővel nézte a TV-t. De ez tényleg komoly. :-)
Én középiskolás voltam, és utánna biztos fű alatt a miskolci Uránia Csillagvizsgálóban vetítették az Apolló holdreszállításáról szóló filmet.
A film nagy része az űrhajósuk Hasselbled (??) különleges kamárianak a montázsa volt.
A Hold gravitáviója csekéj, e miatt ugrálva közlekedtek az ü.hajósok.
Nem szabad elfelejteni, hogy az USA és a CCCP alapállapotban ellenségesek voltak.
A szovjetek, szintén kísérletet tettek a "holdrakéta" megépítésére, de nem tudtak akkora hajtóművet kifejleszteni, csak sok kicsit, amit - sajnos nem tudtak összehengolni. Emiadt nem működött az Ővék, így az amcsik győztek.
A "zászló" kifeszítették merevítővel, mert így volt szép a népnek.
Vittek fel laser tükröt a Hold pontosabb távolságmeghatározásához. Ez sem titkolható el.
A köv programban is ott hagytak kísérőnkön szeizmikus érzékelőket, amelyeket teszteltek, a már felesleggessé vált komp visszazuhantatásával. Ez is hozzájárult, a Holdon levő nagy méretű, nagy tömörségű anyagterületek felfedezéséhez.
Ráadásul a későbbi expedíciók visszahozták, ha jól emléxem a Surveyor-7 kameráját, amelyen kimutatták, hogy 1 teljesen átlagos emberi emésztőrendszeri baktérium túlélte az ottani klímát.
Na ennyit a fertőtlenítésről, talán már be is népesítettük a Marsot. :-D
Komolyra.
Mielött az Apollo progi végkifejlethez került, felkérték a világ amatőrcsillagászait, hogy vizslassák a Hold un. transiens, vulkángyanús területeit felderítésileg, mivel már több észlelés is történt a geológialiag hallottnak kikiálltott égitesten.
Én Ms.-on a 30 csm-es távcsővel odáig is eljutottanm, hogy a telihold távcsöves képe után nem láttam a környezetet.
Viszont ki kell, hogy jelentsem, hogy a vékonx holdsarló un. szürkefényes területén, az Aristarchos kráter mellett kb 18-20 sec alatti időn belül változó intenzitású pulzáló pontszerű fényforrást láttam, amely infó el lett küldve a Schmitsonal intézetnek.
Ez nyílván nem UFO. Csak egy hétköznapi fiz. jelenség. :-)) -
#232 Az még hagyján, de nem is lehetett abban a környzetben kipróbálni ahol később repült...
-
Razgon #231 Ez a cikk bulvárszutyok úgy ahogy van.
"az egység még korántsem állt készen a kilövésre, ám az idő szorított, az űrhajó és legénysége nekivágott a nagy ismeretlennek" - Ez máris hiteltelenné teszi a cikket.
Már az Apollo 8 eljutott a Holdig és vissza is tért.
Az Apollo 10 eljutott a Holdig, és a holdkomp 15 km-re megközelítette a Hold felszínét. Tulajdonképpen ez a főpróba volt.
Az Apollo 11 nem a nagy ismeretlennek vágott neki. Igazándiból az utolsó 15km megtétele volt ismeretlen.
Tény, hogy ez volt az a leszállás, ahol a legkevesebb üzemanyag maradt leszálláskor. Mindez azért, mert az eredetileg leszállásra kiszemelt hely nem volt alkalmas a leszállásra, tovább kellett repülnie az űrkompnak.
Probléma szinte minden küldetésnél volt. A holdkomp kísérleti jármű volt. Gondoljatok bele, mennyi időbe telik, amíg egy új repülőgépet berepülnek! Aztán gondoljatok bele, hogy ehhez képest mennyit repült a holdkomp. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor teljesn normális, hogy voltak problémák. -
#230 Hát igen, vannak nehéz felfogásúak. -
petko000 #229 kéne csinálni 1 bannert a fórumnak, és bele kéne írni, hogy miért lobog a zászló, miért olyanok az árnyékok, miért nincsenek csillagok a fotókon... ezt a három alapvető dolgot már annyiszor elmagyaráztátok, de mindig jön valami ostoba birka aki fennakad rajtuk. LOL! -
#228 Mi bajod Cifu-val? Ha csak fele annyira értene itt mindenki az űr- repülő és haditechnikához, mint ő, akkor nem kéne mindenféle téveszméket cáfolni.
"Te elvakult fanatikus! te elképzelhetetlennek tartod, hogy átvertek?"
Nem, csak elegem van azokból akik szerint mindig átvernek minket a fontos dolgokban. -
mrzool #227 Most jól látom, hogy te a cikket szentírásnak próbálod venni, mikor köztudott, hogy Hunter elég sokszor félrefordít és helytelenül írja meg a space-related cikkeket? Tehát egy magyar újságíró szavai alapján próbálod cáfolni a holdraszállást?:) LOL. -
#226 Igazad lehet,én már tudom is mi az igazság.
Valójában tényleg nem jártunk a holdon,az odatartó űrhajókat elfogták az idegenek és ők készítették a felvételt.Valójában Armstrongék sosem tértek vissza a földre,ők a képen itt idegen ügynökök akik közénk férkőztek és talán már az egész földet irányítják,módszeresen kiirtanak minket,hogy aztán kolonizálják a bolygónkat...
De az is lehet,hogy valójában nincs is hold.Az egész csak illúzió,körülöttünk tök más bolygók vannak és mind lakott volt,csak mikor a 9-edik dimenzió lakói megszálltak minket kiirtották szinte az egész emberiséget és csak ezt a bolygót hagyták meg ,hogy tanulmányozzanak minket,az odatartó űrhajósok átlépték az álcázópajzsot és kénytelenek voltak manipulálni a memóriájukat és hamis felvételeket készíteni mintha ott jártak volna.Csakhogy hibákat ejtettek.Számukra teljesen idegen volt ez a primitív technológia.
Azt hiszem figyel engem az amerikai titkosszolgálat,úgyhogy nem írom le hogy valójában mi történt,ha megtenném akkor elvinnének és kiadnának az idegeneknek akikkel alkut kötöttünk.... -
brueni #225 figyelj te ösztönlény. az hogy megtanították neked a betűket, ezek szerint nem azt jelenti, hogy olvasni is megtanultál.
nem azt írtam, hogy nem volt holdraszállás. talán a nasa sem volt olyan hülye, hogy háttér nélkül ekkora bakot lőjön. azt állítottam, hogy SZERINTEM nem minden úgy történt, ahogy a történelemkönyvekben le van írva. erre meg már sok példát hozzott az élet. Watergate-től elkezdve, de inkább nézz utána te.
Te elvakult fanatikus! te elképzelhetetlennek tartod, hogy átvertek? az valőszínüleg sértené az önérzetedet, mert te hinni akarsz. nem lehet, hogy párhuzamosan zajlottak az események. "nem mert ott a sok bizonyíték"
hova szarjak, mondd meg, ha milliókat, milliárdokat költenek mindenféle fejlesztésre, meddig tart ugyanmá néhány bizonyítékot gyártani.
csak szorított az idő és így becsúszott néhány baki.
és nem akarok cifuhoz hasonlítani. még 200-ad részben sem... -
dez #224 " "kis híján megállt a szíve, amikor meglátta a földön a törött alkatrészt"
a földön? nem a holdon?"
Huh, ezt talán ne vegyük jegyzőkönvbe... :D Padló = föld != Föld. -
Cleawer #223 Nem azt irta hogy nem történt meg ,hanem azt hogy nem minden pont úgy ahogy mi tudjuk.
A 45 perces muviban nem nagyon bízom ,mert bibliai dolgokkal kezdődik,és lehet hogy belekevertek egysmást,vagy félremagyarázzák.
Hamár pár hsz-szel ezelőtt szóbakerült a zászló:miért lobog?ugytudtam hogy a Holdank nincs észrevehető légköre,mint pl itt.VAlaki tudna adni linket h mi is volt a zacival? vagy elég ha megpróbálja leirni(,mert furcsállom.)
-
dez #222 Szerinted én azt írtam, hogy csak azért esett szét? :) Viszont azt tudjuk, hogy a többiek nem igazán önszántukból voltak a nagy Szovjet Unió részei, és megtartották az identitásukat is. -
#221 ""véletlenül letörték egy áramkör megszakító kapcsolóját"
mert az áramkörök, és tartozékaik csak úgy szabadon szoktak fityegni az űrhajókon mindenféle védelem nélkül."
Igen a kapcsolók csak úgy szabadon lifegtek legalábbis a nagyrészük. A a parancsnoki modulban szétválással kapcsolatos kapcsolók voltak csak bebiztosítva, (CM/SM SEP, LM/CM SEP, SIVB/LM SEP, SIVB/SM SEP stb.) és az üzemanyag ürítéssel kapcsolatos kapcsolók(fuel dump/purge), és a leszállómodulnál is hasonlóan. Sok fontos kapcsoló nem volt biztosítva, ami ugyan felelőtlen dolog, de az állításodat megcáfolja. Igen, simán le lehetett törni kapcsolót.
Amúgy elég furcsán hangzik a cikk:
"letörték egy áramkör megszakító kapcsolóját, melyről később kiderült, hogy nélkülözhetetlen az Eagle holdmodul felszállásához." mivan később derült ki? Felszállás után derült ki? Eléggé lehetetlen dolog, mert a felszállási checklistnél elakadtak volna rajta, és már akkor kiderült volna. Ráadásul az űrhajósoknak be kellett magolniuk a kapcsolók funkcióját, szóval tudniuk kellett egyből hogy gond van. Szóval ez a kapcsolós dolog lehet hogy meg sem történt, vagy nem is létfontosságú áramkör megszakító volt az a kapcsoló. -
HUmanEmber41st #220 Fényképfelvétel már sokmindenről készült.
A valódi eseményről készült képet hamisnak kiáltanak ki, hamis képről pedig "megbízható emberek" állítják, h így történt.
Biztosan voltak fenn emberek a Holdon, de talán sose tudjuk meg milyen áron, milyen igazi körülmények között. Ott igazából mit láttak, mit tapasztaltak.. -
roliika #219 Olvasd el a 200-as hozzászólásom... -
#218 Már bocsánat, de bammeg hát nem tudsz olvasni? A lézerfényt amivel távolságot mérsz a tükörről verődik vissza. Mégis ki a búbánatos isten vitte azt oda???? Ha jól tudom készült fényképfeltvétel a hátrahagyott cuccokról. Azt ki varázsolta oda???
Mi az hogy sumákság??? Akkoriban a rádióamatőrők iránymérréssel is meghatározták, hogy a jel valóban jó irányból jött. De biztosan nem jártunk a Holdon... Öcsém ennyi barmot. Egyszerűen nem találok szavakat a gyökerekre meg a baromságaikara. Na ez most ki jött belőlem.
Ja, és ha csak 20-ad annyit tudnátok, mint Cifu, akkor jó hely lenne ez az ország. Na röviden ennyi. -
brueni #217 na most mindenki olvassa el mégegyszer, miről is szól a cikk:
"az Egyesült Államok elvakult versenyszelleme"
"az lebegett a kormány és Richard Nixon elnök szeme előtt, hogy megelőzzék a szovjeteket"
"történelmi 1969-es küldetést is, az egység még korántsem állt készen a kilövésre"
Kennedy megígérte, hogy az évtized végéig embert küld a holdra. szorította az idő
"kormány minden eshetőségre felkészült, Nixonnak a beszámolók szerint már készen állt egy a nemzethez szóló beszéd is, melyben bejelenti Neil Armstrong, Edwin E. Aldrin és Michael Collins halálának hírét"
"véletlenül letörték egy áramkör megszakító kapcsolóját"
mert az áramkörök, és tartozékaik csak úgy szabadon szoktak fityegni az űrhajókon mindenféle védelem nélkül.
"kis híján megállt a szíve, amikor meglátta a földön a törött alkatrészt"
a földön? nem a holdon?
"nemzet vezetői nem kívánták bemutatni a világnak a világűrben sodródó amerikai űrhajósokat"
ezt már én is leírtam...
Ti sok okos emberek, cifu és társai...nem azt mondtam, hogy nem volt holdraszállás, csak azt, hogy nagyon sok a gyanús körülmény, és ahol nagyon sok a gyanús körülmény, ott igen nehéz hinni. főleg a sok szarvashiba miatt, persze mindent meg lehet magyarázni, még a más irányba mutató árnyékokat is, de akkor is túl sok a sumákság ebben az ügyben, és nem hiszem, hogy valaha is az orrunkra kötik a valóságot.
és ne követeljetek tárgyi bizonyítékot a "szkeptikusoktól"! persze, hogy nincs, hogy is lenne, nem voltunk ott, hogy ellenőrizzük, ahogy ti sem.
bizonyítékot követelni ilyen ügyben olyan bagatellés primitív dolog, mintha azt kérném, bizonyítsd be, hogy van isten...
na csá -
Magitor #216 Hát, nem volt türelmem a több mint 200 hozzászólás elolvasásához, sőt, nem is nagyon szólok hozzá általában, de ez mellett már nem mehettem el...
Szóval, a kétkedőknek: nem tudom, szóba került-e már, de ha nem, ajánlom minenkinek a figyelmébe az Aranysas katonai repüléssel foglalkozó magazin (tehát nem bulvárlap) májusi és júniusi számában megjelent, "Voltunk-e valaha a holdon?" című cikkét. A cikk írója az űrrepülés magyar szakértője, és kivesézi a különböző híreszteléseket, mindegyikre keresve az ésszerű magyarázatot.
Bocs, ha már szóba került, tényleg!
Uff! Szóltam -
katarzis #215 Azért abba a szétesésbe más is belejátszott elég nagy mértékben.