Lerántják a leplet az Apollo 11 baklövéseiről
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A fényképek bámulásához meg a középiskolai fizika is több,mint elég. Soroljam? Azért nincs tök fekete oldala semminek,mert a fény szóródik. A Holdnak is van légköre,igaz nagyon-nagyon ritka,de a fényszóródáshoz ez bõven elég. Reflexió is van a felszínrõl. És elhajlásról hallottatok már? Mert a geometriai optika csak ideál,még légüres térben is van elhajlás!!! Egyébként a holkõzet a ráesõ fény 7%-át veri csak vissza,annyira fekete. Viszont a "megvilágítás" baromi erõs,ezért használtak speciális szûrõket a felvevõk lencséjén. Ezek elég nagy tartományban elnyelõek.
A nyilvánosság számára publikált képeken mind utólagos munkát kell végezni,mert a nyerskép elég ronda. Erre már a 40-es években is megvolt a technika.
Ez az egész megtagadom dolog divat lett. Egy undorító divat. Könnyebb ugatni,mint csak egy picit is gondolkodni.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
Pl. használhattak lámpákat a filmezéshez, pont az árnyékok kiküszöbölésére (ha jól rémlik, van olyan kép, amin látszanak is).
1 videót láttam, amibõl nem volt kedvem kikeresni a képet. Közben mások már megtették, és azok a képek szerintem teljesen jók, csak szar minõségûek (a videó tömörítés se tesz jót nekik).
"Mint látod, az egyik tényleg nagyon "gagyi", elmosódott (miközben a körvonal nem látszik annak)"
A videotömörítés rendesen szétkenheti. Rendes képet kéne keresni.
"Úgymond "rajzoltak" (látszanak az elmosódottabb képen), csak... elmosódottak. 'Nem tudták, hogy is nézhet ki az egész az ûrbõl' - lehetne mondani."
Azért egy atlaszuk csak volt már. Abból meg lehet rajzolni jól. Felhõt is gondolom láttak már. Ezen kívül ott voltak a Corona mûholdak, és az Apollo tesztrepülések képei (amit már korábban belinkeltem). Tehát '69-ben már pontosan tudták, hogy hogy néz ki a Föld a világûrbõl.
"Na, azért van egy kis különbség a "szabadszájú" kritikus hozzáállás, és az õrültség között."
Erre próáltam már néhányszor rávilágítani, többnyire sikertelenül.
Sziklák:

Dez, ne legyél már ennyire láma! Szerinted a Hold világos talajáról nem verõdik vissza semmi fény??? Kezdem azt hinni, hogy egy 8 éves értelmi szintjén van az összes moonhoaxer.
És sorry a minõsítésért, de ez már tényleg durva.
Meg van egy ismert kép, amin az egyik ûrhajós a Hold felszínén áll, szemben velünk, hátulról jövõ fényben (tévében a napokban mutatták). Az árnyékai a felszínen feketék(!), de maga az ûrhajós világos. Pedig neki is feketének kellene lennie, mivel saját magát is árnyékolja... Tévében valaki ("szakértõ úr") úgy magyarázta, másik égitest világította meg. Na de akkor az felszíni árnyékát is meg kellett volna annak világítania, azaz nem szabadott volna annak sem feketének lennie...
Ilyen az, amikor azt is megmagyarázzák, amit nem is lehetne... Késõbb elhangzott, hogy sok illusztáció készül akkoriban, csak épp nem jelölték, mi az illusztráció, és mi a valódi...
Nos, alább voltak linkelve. Mint látod, az egyik tényleg nagyon "gagyi", elmosódott (miközben a körvonal nem látszik annak). És persze ezt mutogatják többet. De amikor jobb a kép, tényleg jobban kivehetõk a felhõk, kontinensek.
"Szerintem a NASA tudósai tisztában voltak vele már akkor is, hogy léteznek felhõk és kontínensek, szóval rajzolhattak volna."
Úgymond "rajzoltak" (látszanak az elmosódottabb képen), csak... elmosódottak. 'Nem tudták, hogy is nézhet ki az egész az ûrbõl' - lehetne mondani.
"Mivel bármelyik fénykép lehet hamis. Ha már összeesküvéselméletezünk, akkor ne kispályázzunk."
Na, azért van egy kis különbség a "szabadszájú" kritikus hozzáállás, és az õrültség között. Ma már számtalan mûholdas kép látható.
Az árnyékok a talaj egyenetlensége és a többszörös megvilágítás miatt állnak össze-vissza.
Azért a két elnök nem egészen ugyanaz. Kennedy-t a legtöbben tisztelték (még az oroszok is), Bush-on meg az egész világ csak röhög(-ne, ha nem lenne annyi fegyver a kezében).
Ezért mondtam, hogy muti a képet, amirõl beszélsz. Leírni meg azért kell, hogy tudjam mirõl beszélsz (hátha nem egyértelmû a képrõl).
"egy zöldes-kékes massza az egész (pedig nem homályos a kép, a körvonala éles), nincsenek felhõk, kontinensek."
Szerintem a NASA tudósai tisztában voltak vele már akkor is, hogy léteznek felhõk és kontínensek, szóval rajzolhattak volna.
"Miért is kellett volna személyesen kimennem az ûrbe? Elég megnézni egy igazi fényképet."
Mivel bármelyik fénykép lehet hamis. Ha már összeesküvéselméletezünk, akkor ne kispályázzunk.
Mellesleg sok toll nem ír, ha nem kb. függõlegesen tartják (de persze a papír merõleges rá). Ezek vélhetõen az ûrben sem írnak.
Baklövések rendben is van. de még mindig inkább a holdraszállásban hiszek, mint annak cáfolatában 😛 De majd 20 év múlva milliomosként kifizetem a Holdsétát, hogy én is megnézhessem azokat a lábnyomokat. 😊
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Mikor már abban az idõben is figyeltek a filmes bakikra, képtelen lennék elhinni, hogy 8 reflektorral világitottak, és nem kettõvel (Nap, Föld). Mégis csak tudospalánták csinálták volna a bizonyos felvételeket, hamis videókat. Ne nézzük már õket totálisan hülyének. 😊
Egyébbként a nehéz magyarázni az nem egyenlõ a lehetetlen megmagyaráznival 😊
De tény, ahogy Gagarin ürrepülésénél is volt pár fake videó, kép, nyilatkozat, nem nehéz elképzelni, hogy itt is alkottak párat, csak hogy lássa a nép, milyen ügyesek. 😄 De az árnyékok, a kövek, a csillagok hiánya.. már szörszáll hasogatás. Szinte kizárt hogy ne léptek volna a Holdra. Túl sok bizonyíték szól mellette, és túl kevés vagy megtámadható ellene.
(meg képzelem, milyen könnyü lehetett a 300 monitorfigyelõ agyát átverni Houstonban. Még akkor is ha a legtöbbjük csak az adatokat kapja meg és ellemzi. Ha meg lefizették õket, nehogy már egyik se köpött volna arról, hogy kamu dolog volt az egész 😄)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Egyébként azért vannak ott olyan egymást szinte keresztezõ árnyékok, amiket a halszem(szerû)optikával is nehéz magyarázni.
Direkt olyan videorészletet kerestek ami alátámasztja az éppen aktuális mondatot. Lényegtelen hogy azon a kis részleten kivül egész jól kivehetõek a felhõk és néha a szárazföldek is. Ez elég gusztustalan azért.
De most "ismertem be", úgyhogy mirõl beszélsz?
És ha már itt tartunk, te miért is nem "ismerted be", hogy téveszmét terjesztettél ûrtoll ügyben? Vagy most ez a "bosszú", amiért helyreigazítottam? 😛
Amit látunk az alapján viszont szinte nincs különbség. Ha jobb minõségü lenne a video ugyanazt láttnád mint a 253-ason.
Talán bal oldalt Amerika, jobb oldalt Europa és Afrika lehet.
Ez lenne az a kép ami nem homályos, ami csak egy pacni, amin nem látszik semmi, ami a Földre jellemzõ lenne??? Na nee!
én látom a felhõket.. sõt, néhol barnás foltok is vannak alatta.. úgyanannyira mint a BiroAndrás álltal belinkelt képen. Csak itt gyengébb a felbontás.
A film érdekes. Nem mondom én hogy tényleg a Holdon jártak, mert ki tudja. De azok a "bizonyítékok" melyeket folyamatosan felhoznak és elmondanak az emberek, nem hgoy egyszerüen nevetségesek (álltalában) de egytõl, egyik megcáfolhatóak. A bizonyíték pedig az, melyet megcáfolni nem lehet, az amely egyértelmû.
sokkal hihetõbb mint az hogy leszáltak a Holdra 😊) ehh
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Miért is kellett volna személyesen kimennem az ûrbe? Elég megnézni egy igazi fényképet. 😛 (Fõleg ha egy másik fényképpel/felvétellel kell csak összehasonlítani.)
Na, most szépen hasonlítsd össze az általad linkelt képet a filmben láthatóval (a vége felé van a kérdéses felvétel, pár perc hosszú, a kabinból filmezik elvileg a Földet).
Esetleg kivételesen válaszolhatnál értelmesen. Vagy legalább belinkelhetnéd azokat a képeket.
Egyébként honnan tudod hogy néz ki a valóságban? Vagy voltál már az ûrben?
Egyébként, ahogy mrzool is említette, már korábban is készült kép a Földrõl.
Mellesleg fake képet simán csinálhatnak a Föld körüli pályáról készült képekbõl is, és akkor jók lennének a képek. Azt azért már tudtak csinálni, nem?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)