294
  • dez
    A szovjet dologhoz még annyit, hogy elvileg közösen "léptek fel", de az igazán meghatározóak az oroszok voltak, a vezetés is az ő kezükben volt, a többiek inkább mellékszereplő volt, akik többnyire nem szívesen táncoltak az oroszok füttyére - nem is csoda, hogy utóbb kiváltak, szétesett az egész. A II.V.H. alatt sem azt mondták általában, hogy "itt vannak a szovjetek!", hanem azt, hogy "itt vannak az oroszok!".
  • dez
    Mármint persze vannak olyanok is, de ők a "kétkedők" között is kisebbségben vannak.
  • dez
    Igen, a tükröt én is írtam már. De nem arról van szó, hogy sosem járt még ember a Holdon, hanem az Apollo 11 körüli furcsaságokról. A fiatalabbak nem érthetik, mekkora volt a hidegháború idején, mi mindent meg nem tettek, hogy elmondhassák, hogy "mi vagyunk a jobbak".
  • dez
    Khmm, olyan nép nem nagyon volt, hogy "szovjetek". Hanem a Szovjet Unió egyesítette az oroszokat, ukránokat, stb. Attól, hogy ma már szétesett, és egy részét Oroszországnak hívják, még az oroszok oroszok voltak.

Egyébként ha végignézed az alább belinkelt filmet, azért van ott nehezebben magyarázható dolog is. Attól még nem lesz megcáfolva valami (ez a bizonyos gyanú, hogy az első holdraszállás körül bűzlik valami), hogy egy-két eleme cáfolható.
  • Molnibalage
    Aki szerint ember nem járt a Holdon az egy "kicsit" bolond. Cáfolhataltlan bizonyítékok vannak. Felvételek az otthagyott cuccokról például. Egy hátrahagyott lézertükörrel még a mai napig is végeznek méréseket.

De azért gyártsátok csak az összeesküvés elméleteket. Azért, mert csak képtelenek vagytok elhinni, hogy az űrhajósok vállalták a kokázaztot mindenki mással együtt. Magellán emberei is úgy hajózták körbe a Földet, hogy senki még egy lyukas garast se tett volna rájuk...
  • Lordboxi
    szerintem a marsra sem küldtek semmi marsjárót, csupán egy távirányítós autórakötöttek egy kamerát és kidobták nevadába közvetlenül 52-es körzet mellet.
  • AnWar
    Bocsi, teljesen elfelejtettem, hogy az önjelölt zseniknek nem kell bizonyíték...
  • roliika
    Milyen tárgyi bizonyíték kéne? Én nem voltam a Holdon! Hehe. Amúgy ez a fikázás na az a szánalmas.
  • AnWar
    Igen, persze, az oroszok - akkor ugye szovjetek, de az ilyen apróság zseninket nehogy megzavarja - segített az USA-nak a hoax előkészítésében, a NASA csalói C betűket és hasonló hatalmas bakikat vétettek, de most megjött a szkeptikus-fizikazseni - aki már általánosban olyan számolásokat végzett, hogy azok a hülye tanárok fel se fogták mi történik - és mindent a kisujjából megmagyaráz.
    Egyébként roliika az a szkeptikus aki kételkedik egy adott művelet, teória sikerében mielőtt az megvalósul, de ha utána szalmaszálakba kapaszkodva belemagyaráz mindent anélkül, hogy képes lenne tárgyi bizonyítékokat felmutatni és a másik fél bizonyítékait kitalációnak kiáltja ki anélkül, hogy látta volna őket és értene hozzá... na ez szánalmas.
  • nedudu
    Senkinek nem tűnik fel, hogy ez mind Photoshop???
  • Sanyix
    "Nézzétek meg az űrhajósokat mikor nyilatkoznak, én iszonyú büszke lennék arra, hogy elsőként voltam a Holdon, ők kicsit sem tűnnek büszkének, de még csak vidámnak se. Az is furcsak, hogy repülés közben rájuk szóltak, hogy mit mondhatnak élő adásba és mit nem." több mint egy hetet rohadtak összezárva egy fémdobozban, miközben szacskóból ettek ittak. Folyamatos félelem attól, hogy valami balul sülhet el, és ott halnak meg a sötétben,hidegben, vagy éppen elégnek légkörbe lépéskor. Nem gondolod, hogy kicsit elfáradtak ezek miatt? Ezek után mikor épphogy földet értem, énse lennék olyan büszke, és vidám... majd egy kis pihenés után. Amúgy inkább a földi irányítás lehet büszke magára, meg az egész űrhajó/rakéta készítői, mert inkább rajtuk múlott az egész.
  • petko000
    A "C betű" nem a sziklán van rajta, hanem a képre került rá utólag.. szerintem ez tök egyértelmű.. olyan, mint amikor egy képet egy apró hajszállal együtt szkenelsz be véletlenül.. talán a laborban kerülhetett rá.. szvsz
  • Sanyix
    "Szerintem csináltak az indulás előtt egy műtermi felvételt, orosz zuhanó repcsikben csináltak pár videót ahol láttszólag nincs gravitáció, pörgő lebegő izékről. Ha valami balul ütne ki ezt adják élőben párhuzamosan a valós adással műdoldon keresztül broadcastingolva." ezt a bekezdést vegyük át mégegyszer :)
  • roliika
    Bocsi a helyesírási hibákért alig látok még pár napig...
  • roliika
    "Akkor kérem tudták: a Holdutazás igen komoly teljesítmény. Sokkal nagyobb annál, amit sok kisstílű alak el tud viselni, ezért ezek foggal-körömmel tagadni kezdik az ilyet." Ez részben igaz, de elmondom a verzióm, lehet hogy igaz, lehet, hogy nem nem tudom.

Szerintem csináltak az indulás előtt egy műtermi felvételt, orosz zuhanó repcsikben csináltak pár videót ahol láttszólag nincs gravitáció, pörgő lebegő izékről. Ha valami balul ütne ki ezt adják élőben párhuzamosan a valós adással műdoldon keresztül broadcastingolva.

A műtermi felvétel tele van bakikkal hiszen sokmindent nem tudtak a valós Hold felszínről és fény-árnyék, stb. méretekről. Így értehető pl a kavics amin ott a C betű és egyéb érdekességek.

Elindultak a Holdra és ott történt pár dolog amit nem mertek élőben leadni, adták helyette a népnek a műholdas gányt, majd néha visszakapcsoltak élő adásba mikor minden tiszta volt.

Nézzétek meg az űrhajósokat mikor nyilatkoznak, én iszonyú büszke lennék arra, hogy elsőként voltam a Holdon, ők kicsit sem tűnnek büszkének, de még csak vidámnak se. Az is furcsak, hogy repülés közben rájuk szóltak, hogy mit mondhatnak élő adásba és mit nem.

Így nem csoda, hogy sok a kétkeső, túl sok az "anomália".
  • teddybear
    Amúgy ez megint egy Blikk-szintű cikk volt. Hihetetlen nagy harsonázással bejelentik közel negyven évvel a történtek után, hogy volt pár súlyos müszaki hiba. Azután felsorolnak pár apróbb-nagyobb bajt. Olyat amit akkor se tekintettek komoly hibának. Egyik miatt sem halt meg végül senki, meg sem sérültek.

Aki kicsit is technikai beállítottságú tudja, egy gép bármikor tönkre mehet. A kapcsolótörés pedig mindennapos dolog. Anyám jópár kisgépet dobott már ki, pont ezért.

A legkomolyabbat, az Apolló -1 elégését, meg sem említik. Pedig benneégett három ember! Az Apolló-13 kishíján tragikusan végződő útját sem emlegetik. Nehogy dícsérni kelljen valakit.

Akkor kérem tudták: a Holdutazás igen komoly teljesítmény. Sokkal nagyobb annál, amit sok kisstílű alak el tud viselni, ezért ezek foggal-körömmel tagadni kezdik az ilyet.
  • teddybear
    Bírom amikor ezek a "fiók-zsenik" osztják az észt, pedig...na mindegy.

Tulajdonképp foglalkozni is kár velük, amíg közveszélyesek nem lesznek, bár engem idegesít az emberi ostobaság.
  • roliika
    Nem mondom hogy eljátszották, csak nem azt adták le amit ott találtak, csak annak 1 részét, másik része műtermi utómunka. Szerintem. Talán majd a most készülő film fényt derít rá.
  • roliika
    Nem tudom de te is láthatod, hogy kibontás után is elég szépen lobog...na+mikor hazafelé tartanak és mutatják a "Földet" 1 kontinens sem kivehető, ráadásul valakinek 1-2mp-re a képbe belelóg a fél feje . :)
  • mrzool
    Egyébként a nagy moon-hoaxerek ugyan árulják már el, hogy hova mentek azok a qrvanagy rakéták? Mert a Saturn V-ök óriásiak voltak, mind méretre, mind tolóerőre, mind teherbírásra, mind bármi másra.:) Szóval újra eljutottuk ahhoz a kérdéshez, hogy ha egyszer minden adott volt a holdraszálláshoz, akkor miért kellett eljátszani?:)
  • [NST]Cifu
    Szóval szerinted direkt megfújták ventillátorral vagy valamivel úgy, hogy csak és kizárólag a zászló lobogjon? Ezt te sem gondolhatod komolyan. :))
  • mrzool
    Grat a fizikai 'tudásodhoz', kár, hogy olyan alap dolgokkal nem vagy tisztában, amiket általános iskolában tanítanak. Ugyanis egy művelt 14 éves gyerek képes megcáfolni a 'fújja a zászlót a szél', a célkereszt, az árnyék és a csillagos ég teóriákat.

Egyébként nem ártana fizika mellett magyart is tanulnod, a mindiget rövid i-vel írjuk.
  • mrzool
    Belenéztem, és gyorsan áttekertem, mivel baromságokra nincs felesleges 45 percem.

Két dolgot kaptam el: hadovál vmi 98-as űrsikló küldetésről, mikor húdemagasra, 350 mérföldre mentek fel. Ahhoz képest, hogy rekordnak állítja be, azért 6-700 km magasan is jártak, pl. Hubble telepítésnél...

Az árnyékok kapcsán meg egyszerűen hazudik a film.
  • roliika
    Az igaz hogy állt iskben és középsuliban az elején útáltak a fizika tanárok, mert nem bírták megérteni, hogy mit miért számolgatok...de ez az ő bajuk.
  • roliika
    Mrzool a fizikáról meg annyit hogy mindíg is érdekel és jóval többet tudok mint az átlag. Mikor még sokan mesekönyveket olvastak, és részecske és időfizikát, bár tudom neked az is áltudomány. Fizikából érettségiztem majd programozó lettem, szeptembertől egyetemi tanulmányokat folytatok , és ezt a hangnemet kikérem magamnak, valamint, hogy hazugnak nevezel!
  • roliika
    Idióta! Remélem a videót azért megnézted! Cifu hát ez az... mitől is lobog?
  • [NST]Cifu
    Valamin gondolkodj el te is. Ha ennyire "fújt" a szél, akkor miért nem kavarta fel a talajról a port? Szelektiven válogat, hogy mit hajlandó megmozgatni, és mit nem? :)))
  • mrzool
    Ártalmatlan? Valóban ártalmatlan?

Hogy is van a szöveg az írástudók felelősségéről? Szerintem ez elég jól átültethető a jelen helyzetre. Meg kell húzni a vonalat, nem szabad teret engedni az áltudományoknak és összeesküvés elméleteknek.
  • mrzool
    Te egyszerűen hazudsz. Francokat van neked bármilyen komoly végzettséged, még áltiskolában meg kellett, hogy bukjál fizikából. Ellenkező esetben nem mondanád azt, hogy a szél fújja a zászlót.
  • AnWar
    Roliiika: csak azért mert az álomfejtés "jól bevált" sok éve űzött hagyomány nem jelenti, hogy bármi alapja is lenne - tudod a rossz óra is kétszer pontos egy napon... Hány évig is hitték, hogy a Föld lapos és a szélén szörnyek várnak rád? Vagy te esetleg még ebben hiszel?
  • roliika
    Tessék megnézni és kiderül ki mit látott és ki hol volt ... Csókolom, a légüres térben a szél elég jól fújja azt a zászlót! Lehet sőt nagyon valószínű, hogy voltak valahol, talán a Holdon, csak nem egészen azt adták le ami történt valójában. Videót érdemes megnézni és elgondolkodni.
  • petko000
    nekem az tetszik a legjobban, amikor valaki azzal "érvel", hogy a Holdon készült fotókon nem lehet látni a csillagokat.. az egy dolog, hogy erre van tudományos magyarázat, amit hasonló fórumokon már többen is kifejtettek. DE arra egyik okosmajom sem gondol, hogy ha a holdraszállás kamu lenne, akkor attól még a Nasa nem követett volna el ilyen hibát!! tételezzük fel, hogy az egész egy nagy átverés! ebben az esetben a kamu fotókon mindennek úgy kell kinéznie, mintha igazi lenne. kedves hitetlenkedők! nagyon ügyesek vagytok, hogy feltűnt nektek a csillagok hiánya, de gondoljátok, hogy ha ez tényleg olyan orbitális nagy baki lenne, mint amilyennek ti beállítjátok, akkor a Nasa embereinek nem tűnt volna fel???
  • The Garrett
    nincs meg valakinek a műsor felvéve? :) dc-n torrenten még nem találtam :S
  • galocza
    azért tetszik, hogy még egy ilyen ártalmatlan topikban is képesek vagytok ennyit fikázni egymást. legalább csinálnátok elegánsan...
  • Ratty
    jaja, planetológia órán nézegettük is őket :)
  • Ironka
    "bárki bármit mond nem érdekel de nem volt holdraszállás.Ja és senki ne dumáljon nekem hogy 1 hígagyú balf/-\sz vagyok"

Hát e komment alapján egy hígagyú balf@sz vagy.
  • dez
    Csak Aldrinék nem voltak, vagy senki? Valaki biztos volt ott, mert pl. fent van egy tükör (ezt persze nem tudhatom biztosra, csak olvastam :)), ami visszaveri az oda irányított lézersugarat (Föld-Hold távolság mérhető így nagyon pontosan).
  • Sanyix
    Háde az vagy, nemtom mi olyan bonyolult benne, ha megvan a megfelelő űrjármű, onnantól laza :)
  • roliika
    A progim innen valaki regelte aqw**nyadte**** szóval nem igazán kultúrált mail címmel, gratula neki!
  • Psyho06
    visszatérve a holdról hozott kődarabhoz.A világon van néhány olyan hely ahol meteorit maradványok vannak,innen is hozhattak,Amerika meg tett mindent akkor hogy ők legyenek az elsők bárki bármit mond nem érdekel de nem volt holdraszállás.Ja és senki ne dumáljon nekem hogy 1 hígagyú balf/-\sz vagyok azért mert "ott van az a sok bizonyíték".