Lerántják a leplet az Apollo 11 baklövéseiről

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Szóval szerinted direkt megfújták ventillátorral vagy valamivel úgy, hogy csak és kizárólag a zászló lobogjon? Ezt te sem gondolhatod komolyan. 😊)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Grat a fizikai 'tudásodhoz', kár, hogy olyan alap dolgokkal nem vagy tisztában, amiket általános iskolában tanítanak. Ugyanis egy mûvelt 14 éves gyerek képes megcáfolni a 'fújja a zászlót a szél', a célkereszt, az árnyék és a csillagos ég teóriákat.

Egyébként nem ártana fizika mellett magyart is tanulnod, a mindiget rövid i-vel írjuk.

Belenéztem, és gyorsan áttekertem, mivel baromságokra nincs felesleges 45 percem.

Két dolgot kaptam el: hadovál vmi 98-as ûrsikló küldetésrõl, mikor húdemagasra, 350 mérföldre mentek fel. Ahhoz képest, hogy rekordnak állítja be, azért 6-700 km magasan is jártak, pl. Hubble telepítésnél...

Az árnyékok kapcsán meg egyszerûen hazudik a film.

Az igaz hogy állt iskben és középsuliban az elején útáltak a fizika tanárok, mert nem bírták megérteni, hogy mit miért számolgatok...de ez az õ bajuk.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Mrzool a fizikáról meg annyit hogy mindíg is érdekel és jóval többet tudok mint az átlag. Mikor még sokan mesekönyveket olvastak, és részecske és idõfizikát, bár tudom neked az is áltudomány. Fizikából érettségiztem majd programozó lettem, szeptembertõl egyetemi tanulmányokat folytatok , és ezt a hangnemet kikérem magamnak, valamint, hogy hazugnak nevezel! <#gunyos1>

Idióta! Remélem a videót azért megnézted! Cifu hát ez az... mitõl is lobog?

[NST]Cifu
Valamin gondolkodj el te is. Ha ennyire "fújt" a szél, akkor miért nem kavarta fel a talajról a port? Szelektiven válogat, hogy mit hajlandó megmozgatni, és mit nem? 😊))

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ártalmatlan? Valóban ártalmatlan?

Hogy is van a szöveg az írástudók felelõsségérõl? Szerintem ez elég jól átültethetõ a jelen helyzetre. Meg kell húzni a vonalat, nem szabad teret engedni az áltudományoknak és összeesküvés elméleteknek.

Te egyszerûen hazudsz. Francokat van neked bármilyen komoly végzettséged, még áltiskolában meg kellett, hogy bukjál fizikából. Ellenkezõ esetben nem mondanád azt, hogy a szél fújja a zászlót.

Roliiika: csak azért mert az álomfejtés "jól bevált" sok éve ûzött hagyomány nem jelenti, hogy bármi alapja is lenne - tudod a rossz óra is kétszer pontos egy napon... Hány évig is hitték, hogy a Föld lapos és a szélén szörnyek várnak rád? Vagy te esetleg még ebben hiszel?
Tessék megnézni és kiderül ki mit látott és ki hol volt ... Csókolom, a légüres térben a szél elég jól fújja azt a zászlót! Lehet sõt nagyon valószínû, hogy voltak valahol, talán a Holdon, csak nem egészen azt adták le ami történt valójában. Videót érdemes megnézni és elgondolkodni.

nekem az tetszik a legjobban, amikor valaki azzal "érvel", hogy a Holdon készült fotókon nem lehet látni a csillagokat.. az egy dolog, hogy erre van tudományos magyarázat, amit hasonló fórumokon már többen is kifejtettek. DE arra egyik okosmajom sem gondol, hogy ha a holdraszállás kamu lenne, akkor attól még a Nasa nem követett volna el ilyen hibát!! tételezzük fel, hogy az egész egy nagy átverés! ebben az esetben a kamu fotókon mindennek úgy kell kinéznie, mintha igazi lenne. kedves hitetlenkedõk! nagyon ügyesek vagytok, hogy feltûnt nektek a csillagok hiánya, de gondoljátok, hogy ha ez tényleg olyan orbitális nagy baki lenne, mint amilyennek ti beállítjátok, akkor a Nasa embereinek nem tûnt volna fel???

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

The Garrett
nincs meg valakinek a mûsor felvéve? 😊 dc-n torrenten még nem találtam :S

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

azért tetszik, hogy még egy ilyen ártalmatlan topikban is képesek vagytok ennyit fikázni egymást. legalább csinálnátok elegánsan...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

jaja, planetológia órán nézegettük is õket 😊

"bárki bármit mond nem érdekel de nem volt holdraszállás.Ja és senki ne dumáljon nekem hogy 1 hígagyú balf/-\sz vagyok"

Hát e komment alapján egy hígagyú balf@sz vagy.
Csak Aldrinék nem voltak, vagy senki? Valaki biztos volt ott, mert pl. fent van egy tükör (ezt persze nem tudhatom biztosra, csak olvastam 😊), ami visszaveri az oda irányított lézersugarat (Föld-Hold távolság mérhetõ így nagyon pontosan).

Sanyix
Háde az vagy, nemtom mi olyan bonyolult benne, ha megvan a megfelelõ ûrjármû, onnantól laza 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A progim innen valaki regelte aqw**nyadte**** szóval nem igazán kultúrált mail címmel, gratula neki!

visszatérve a holdról hozott kõdarabhoz.A világon van néhány olyan hely ahol meteorit maradványok vannak,innen is hozhattak,Amerika meg tett mindent akkor hogy õk legyenek az elsõk bárki bármit mond nem érdekel de nem volt holdraszállás.Ja és senki ne dumáljon nekem hogy 1 hígagyú balf/-\sz vagyok azért mert "ott van az a sok bizonyíték".<#gunyos1>
Ami Mrzool világképébe nem passzol az nincs is, aki meg mást állít az nyilvánvalóan elmebeteg.

Nos csak azért kellene elolvasnod, mert ha azt terjeszted, hogy legenda az egész, úgy ahogy van, akkor egy tévhitet terjesztesz.

"a tulnyomasos golyostollat kifejleszteni nem kerul 1M (vagy mennyi van a legendben) dollarba. Amugysincs a tulnyomasra sem szukseg. A ceruza meg a legszarabb valasztas lett volna a gyulladasveszely miatt."

Az okoskodás helyett el kellene olvasnod neked is, meg mrzoolnak is, mirõl is szól a legenda, és mi a valóság. Nem legenda az $1M, és a túlnyomásos toll sem. A legenda az, hogy ezt a NASA fejlesztette adófizetõi pénzbõl. A valóság meg az, hogy egy magáncég fejlesztése. És tõlük rendelte sokáig a NASA, és az oroszok is. Mert ez garantáltan mûködik az ûrben, egy hétköznapi golyóstoll meg vagy mûködik, vagy nem.
Ime mégegyszer a link. (Dõlt betûvel a legenda, utána a valós sztori.)
Ugyanez angolul itt.

1 kicsit sem volt nehéz. És igen hivatalosan vagyok az!

Errõl beszélek. Egyes jobb tollak használhatók, de a többi nem. Tehát nem igaz, hogy minden toll jó lett volna.

"Programozó vagyok..."

Hivatásos, vagy csak hobby szinten hegesztgetsz? Ez utóbbi esetben ne nevezd magad így, ha pedig tényleg van vmilyen végzettséged, akkor csodálom, hogy nem szenvedsz súlyos kognitív disszonanciában. Programozó és infó szakokon ugyanis kötelezõ fizikát is tanulni, kíváncsi lennék, hogyan voltál képes levizsgázni, ha nem hiszed el, amit féléveken keresztül tanítanak és számon is kérnek... Nehéz lehetett számodra...

Ingyenes teljesen és 0Ft hasznom van belõle minden tekintetben.

Legalább pénzt is kérsz érte, vagy csak úgy terjeszted?

Amúgy találtam valamit, ami esetleg érdekel: A Furkó féle antivírus

Ezt is sokan letöltötték, álítólag a szerzõ szerint, de talán nem kis hasznot is húzott belõle.

Attól, hogy sokan vannak akik használják, még nem érték az én szememben: hisz tudod igazán nagy hülyeséget már csak számítógéppel lehet elkövetni. Ami meg a népi bölcsességet illeti, van amikor bejön, de van amikor igazi ostobaság.

Mellesleg az álomgfejtés népi megfigyeléseken alapul, többszáz éves dologról van szó, ha nem hiszed kit érdekel...

A progit csak azért írtam mert veled ellentétben sokan örülnek neki, és rengetegen regisztrálták is. Nem kell könyvet olvasgatni, beírod és megvan. Nem kötelezõ letölteni.

Szokásos pszihikai önvédelem. Csak az a baj, hogy attól, hogy programozol, még nem biztos a logikus gondolkozásmódod. Programozni sokféle módon lehet, talán tanultad is egyiket-másikat. Ráadásul a Te logikád, lehet hogy egészen másként van felépítve, mint az enyém. Más, de nem igazabb.

Ha meg a nyitottságon azt érted, hogy minden zavaros, homályos dolgot elhiszel, az csak Téged minõsít, engem nem, ha megmondom róla a véleményem. Ez csak azt jelenti, én nem hiszem el a horoszkópot, az álomfejtéses jóslást stb.

Ó istenem de nagy az isten állatkertje... Méghogy nincs bizonyiték a holdutazásra... Aki a piramisokat emlitette, tényleg igaza volt, ha most 30 évig nem menne senkise a piramisok közelébe, akkor rögtön jönne pár fanatikus barom, aki azt állitaná hogy a piramisok nem is léteznek, az egész csak kitaláció, és különben is az egyik képen az egyik kõ nem is jól áll, és biztós csak grafikusok rakták oda, és különben is túl nagy az a piramis, ekkora nem is lehet, biztos az optika volt szar amivel elõre felvették egy filmstudióban...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Aki hülyének néz úgy kell neki. Nem ismer. Programozó vagyok tehát eléggé reálos úgygondolom. Csak sokkal nyitottabb mint az ide látogató fikázók többsége.

Egyrész, mint Sanyix megjegyezte, borzalmas drága volt, másrészt a Kennedy által kitûzött politikai célt elérték, végre valamilyen eredményt elõbb értek el az ûrkutatásban, mint az oroszok.

Valamit nem értek. roliika, te egy eléggé misztikus beállítottságú vagy. Már a logódból is, de az adatlapodra is belinkelt oldalról is kiderül, hiszel az okkult, ill az "alternatív-tudományok"-ban. Ami természetesen a te dolgod.

De amit nem értek, az az, miért jó neked, hogy itt lépten-nyomon hülyének nézzenek?

Itt inkább reál mûveltségû tagok fordulnak elõ, többnyire egészen más világfelfogással. Talán téríteni próbálsz, vagy csak élvezed, ha vitatkoznak veled? Akkor is ha esélyed sincs!

Sanyix
Azért hagyták abba, mert rohadt drága mulatság volt. Amúgy már csak 12 évet kell várni, és mennek újra, az apollo 2.0-val, másnéven CEV-el 😊 Sõt lehet hogy a ferdeszemûek is mennek, talán elõbb is. Majd azt jólesz megnézni, ha közvetítik 1080p-ben 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Egyáltalán miért hagyták abba az egész Hold-programot 35 évvel ezelõtt?
Úgy örülnék ha a mostani technikával felmennének és csinálnának gyönyörû színes fotókat a Hold felszínén... Akár ember nélküli teknõvel is mehetnének. És az egészet végig lehetne nézni a tv-ben és a neten.
😊 cSomment 😊
No csomment.
De a 10 fokoson is...márha 10 fokos.

50 fokoson holdfelszínen kicsi a Föld csak annyi a bajom más nem.

Sanyix
Hát rohadt nagy eltérés lesz 😊 ha 100 km-en van a kamera, és 10 fokos látószögre állítod, olyan lesz, mintha csak 20km-en lenne, pedig nem. Na meg az 50 fokon tényleg "kerekebb" lesz, mert ugye az 50 fokos látószög nagyobb mint a 10 fok, így nagyobb területet, görbületet mint a 10 fokoson. Nemtom mi baj van az apollo-s képekkel, most nézegettem párat, semmi rendellenes nincs rajtuk, jó kicsi látószögû kamerával csinálták a képeket.
http://www.apolloarchive.com/apollo_gallery.html

a bolygó felszínérõl csinálj kettõt...nagy eltérés nem lesz. Csak az egyiken az 50 fokoson a horizont kerekebb lesz...de a NASA képek valahogy nem így néznek ki.

Sanyix
Mert a holdon általában nincs ember? <#idiota>

Sanyix
Na csináltam orbiterben egykis összehasonlítást, a játékokban is lehet látószöget(Field of View) állítani, mint ahogy az igazi optikáknál is. Kis látószögnél a távolabbi dolgok nagyobbnak látszódnak, és sokkal kisebb terület látszódik.
10 fokos látószög

50 fokos látószög
És a kamera nincs elomdítva, csak a látószög van változtatva. Fura mi? Egyiken látszik a hold egy része, és szép nagyban a föld, másikon már az egész hold látszik, egy csomó csillag, a nap, a föld meg egy légypiszok. Na ugyanezt meg lehet csinálni optikával is.

hát mégse sajtból van? 😞
Még valami: miután itt már elhangzott, hogy más országok is vették a rádióforgalmat, senki nem vonhatja kétségbe, hogy meg tudták állapítani, hogy azok a Hold felszínérõl jönnek. Egészen más lett volna a jelek Doppler eltolódása, ha a Hold körül keringõ, vagy a Föld körül erõsen elnyúlt pályán keringõ forrásból érkeztek volna. Persze szkeptikuséknak megint lehet arra hivatkoni, hogy egy szondát küldtek csak oda, elõre felvett hanganyaggal, de ez már kicsit erõltetettnek tûnik, nem?
Szkeptikusok számára néhány kérdés:

Miért nem állították le a sorozatot az Apollo 13 balesete után? Ha csalás volt az egész, már nem kellett volna tovább kockára tenni emberi életeket, hiszen a célt, a kamu holdraszállást elérték.
Ennek ellenére volt még négy repülés. Mert azok a ~3000 tonnás monstrumok bizony felszálltak sok százmillió dolláros költséggel, emberek százezrei látták a helyszínen. Sõt, a Holdig is eljutottak egészen biztosan. Annak idején a magyar televízió is közölte, hogy - már nem emlékszem melyik - a Hold közelében végrehajtott pályamódosítást a Földrõl szabad szemmel is lehet látni, éppen a Föld felé mutat majd a fõhajtómû fúvókája. Milliók látták azt a kicsiny szikrát az égen. A versenyben alulmaradt szovjetek ordítottak volna legelõször csalást, mégis, bár fancsali képpel, de gratuláltak az amerikai sikerhez.
Sztem ha tényleg nem szálltak volna le akkor azt az oroszok kb 2 nap alatt kiderítették volna és nem hiszem hogy egy ilyen híren, amivel hülyét csinálhattak volna az USA ból évtizedekig ültek volna.

Csak sok ember ahelyett hogy a társadalom számára hasznos munkát végezne, ilyen hülyeségeket firtat hogy majd 40 éve leszálltak-e a Holdon. És ha nem? Hova szarjak? Semmivel se lenne jobb vagy rosszabb az életünk csak a Blikkbõl 10 el több példány fogyna...