97
Migrén
  • Dragooon #17
    asse tudom melyik-melyik mindjárt kipróbálom
  • Alexease
    Azert irtam hogy "masszirozni" es NEM szetpreselni! :))))

Amugy ezt a pontot, es meg sok mast is, hasznalnak kulonfele harcmuveszetekben is. Biztos lattal mar filmet, ahol megfogja "ott" a kezet, szinte ket ujjal, es meg ovatosan csavar is rajta egyett;)))

Vagyis masszirozni, nem preselni:)))
  • Dodo55
    A két ujjam nem satu. Igaz van bennük power:D
  • jefferson83
    Ne satuval :)
  • Dodo55
    Az fáj mint az állat, ha megnyomom! Csak úgy kipróbáltam most, és rohadtul fáj! Bár lehet, hogy csak nekem, de nem hiszem, mert mindkét kezemen fáj.
  • Alexease
    A huvelykujj es a mutatoujj kozotti "lebenyes/husos" () reszt kell masszirozni. Csak alkalmi kezeles, fejfajasra is jo! De ezt pontosabban valami akupresszuras (NEM punktura;D) olvasmanyban erdemes pontosabban megnezni.
  • jefferson83
    Megértelek, de én véleményem szerint ez egy olyan betegség melyre a helyes gyógymód egyénfüggő. Tehát attól függ, hogy milyen időközönként jön elő és milyen hatást vált ki. Ez betegeknél más és más. Na persze nem vagyok orvos.
  • Dodo55
    A szüleimnek a csokitól migrénje lesz. Ez nem vicc, állítólag a kakaóbab héja okozza, mert a fehércsoki, amibe a kakaóbab héja nincs beletéve(azért fehér a fehércsoki), nem okoz nekik migrént.
  • Cat 02 #9
    ismerösöm nek azért votl ilyne fejmfájása mert a tanár ordibátl vele ¢¢
  • Dragooon #8
    hát jó, megköszönném, ha elküldenéd. max előtte kipróbálunk még pár dolgot és végső esetben lehet h majd elővennénk! köszi ;)
  • Qwerty4
    Nekem szerencsére ilyen tüneteim nem voltak soha.
  • PeeTeR
    akupunkturas kezeles. egyik baratnomnek volt ilyen, szulei 16evig semmi nem tudtak csinalni vele. megismert, 2honappal kesobb megtudtam mi van, elotte nem merte elmondani. apumnak van egy nagyon jo ismerose, O kezelte kiscsajt. kb. 3honap alatt ugy elmult neki, hogy soha tobbet nem volt migrenes rohama. ha kell elkuldom a telefonszamot, de elore szolok hogy nem olcso es balatonfuredi az orvos..
  • Dragooon #5
    na igen ez igaz, de én a "betegek" véleményére is kíváncsi lennék
  • jefferson83
    Mi lenne, ha egy orvost kérdeznél meg? Szerintem biztos jobban tudnak segíteni neked, mint mi.
  • Dragooon #3
    áh nem tudok írni, sajnálom
    találtam egy cikket, amiben megmagyarázzák a migrént, mint jelenséget.
    http://www.netorvos.com/fejfajas/migren.html
  • Dragooon #2
    Van rajtam kívül olyan, aki ilyen rohamokkal küszköd? Ismertek valami kezelési módót, ami hatásos is lehet?
  • Dragooon #1
    Első percek: apró fejfájások, a kedvem a padlóra zuhant, agresszív lettem, nem egyszer vesztem össze a testvéremmel kb tíz perc alatt. Gyorsan bevettem egy Algoflexet, egy egyszerű fájdalomcsillapítót, ami persze egyáltalán nem használ semmit, de ha nagy szerencsém van, elmúlik a hatása alatt a fájdalom. A legelső jelek után két perccel erő, kínzó fájdalom hasított a fejembe. Elkezdődött. Ezután tehettem bármit is, már nem múlhatott el csak is magától. Ha a környezetemben valaki zenét hallgatott a fejem majd' szétrobbant. A tökéletes csöndet sehol nem tudtam volna megtalálni, ígyhát lefeküdtem a szobámban, ahol a testvérem gépelt a billentyűzeten. Ilyen hangosan még soha nem hallottam azokat a kattanásokat.

Negyed órával később ömlött rólam a víz, erős hányingerem volt és szédültem, a bal lábam néha-néha megrándult. A fejemet a párnámba nyomtam, illetve vertem, hogy valamiképp enyhítsem a kínjaimat. Sikertelenül. Aztán elaludtam. Két órával később keltem föl, mindha mi sem történt volna.

A migrén rohamokban jelentkezik. Ehhez hasonló esetek általában 3-4 hetente fordulnak velem elő, de van olyan, mikor egy héten többször is megismétlődik az eset. Többször fordult elő olyan eset, hogy reggel felkeltem és közöltem az édesanyámmal, hogy ma milyen sz*r napom lesz. Délután négykor teljesen izzadtan az ágyamban feküdtem, a szememből folytak a könnyek.