118
-
#38 Te aztán most okosat mondtál. Elolvastad a cikket és máris vágod témát, sőt tanácsokkal is szolgálsz. Ez igen -
GodBadka #37 "A Mátrix után valósággá válhat ..."
Jajj. Ugyan már. Hol volt még a Mátrix, amikor William Gibson már rég megálmodta a Cyberpunk világát, meg létezett olyan, hogy Shadowrun. -
HJPOWER #36 Ez király! -
vax #35 Ennek a "jövőbeli" változataival teheti majd meg az ember, hogy a "mesterséges" inteligenciába "belelásson". -
haxoror #34 Határ a csillagos ég! -
Dredd #33 Neuralware Processor :D -
Anteris #32 "hónapok vagy évek múlva a gondolatainkkal irányítsuk például az izmainkat"
érdekes én már most is tudom : )
oké oké, túl magas labda volt ; ) -
neoG #31 Morpheus!ha halljátok!!!Vigyetek kiiiiiiii -
Szefmester #30 cyberpunk 2020.. a cyberwarek alapja...király, de azért lebénulni nem akarok.. de ha mégis bekövetkezik jelentkezek egy ilyen kísérletre... -
#29 Kíváncsi vagyok BCI-vel mennyire lehetne kiterjeszteni egy egészséges ember képességeit... -
Tiberius B #28 Énis magam előtt látom azt a cikket:-)
És egyetértek, pont akartam írni, hogy tuti a katonaság kisajátítja, tökéletesítgeti magának, miközben az egészségügy majdnem itt ragad le, majd lassan elkezd fejlődni, miközben a hadseregtől meg kiszivárog néhány információ mondjuk. Aztán úgy 20-30 év múlva észrevesszük, hogy már kereskedelmi forgalomban kapható egy ilyen agy-computer interfész, ami viszont vacak lesz, így a technológia kiveszik a ker.-ből és marad katonai/orvosi kurózum, néhány kőgazdag kivételével.
Aztán jön egy még jobb technológia, esetleg teljesen más területen machinálva, de több feladatot jobban ellátva, és el is felejtettük a technológiát,ez kb. 100 év múlva. Aztán vmikor a távoli jövőben újra felfedezik a spanyolviasszal együtt és majd örülhetnek neki az unokáink unokái, hogy jé, ez a korszakalkotó találmány már az ősők idejében is létezett...
messzire szaladtam, juj
De: éljen! Végre! Örüljünk neki! Végül ebből is jó fog kisülni! (őszintén) -
#27 Utána a kormány is elkezdi kihasználni, és ugye a kormányhoz tartozik a katonaság is. Létrehoznak aztán egy szervezetet, amiben sok mű testrésszel rendelkező katona van, és aztán jöhet a Ghost In The Shell :D
Komolyra fordulva, szvsz valószínűbbnek tartom, hogy ezt először inkább a katonaságnál alkalmazzák az egészségügy mellett... Már látom is Cifu újabb cikkjét: "A jövő kiborg-katonája" :) -
#26 Ezért kell alá egy kurva jó szoftver. Aztán "csak" "kalibrálni" kell a "hardvert".
-
#25 jah aztán majd itt kezdődik el hogy minek is az igazi kezünk ha a gép sokkal izmosabban néz ki, meg nem is fárad el aztán szépen az agyunk beköltözik egy acéltestbe amit aztán majd az uj kor terroristái lekapcsolnak egy hackkel, vagy irányithatnak majd a gépgyártó cégek gonosz vezetői :) -
brueni #24 ez nagyon zsír, csak a probléma szerintem az, hogy minden agy más hogy működik, mások a kapcsolódási pontok.
szóval szerintem itt egyedi programozás kell, személyre szóló.
az pedig nem óccsó!
de másrészről pedig félelmetes, hogy fejlődik a technika...
-
#23 Ilyen lesz majd a Wii2ben is!
Egyébként tényleg nagyszerű fejlesztés ez, remélem sok ilyen és ehhez hasonlóra számíthatunk a közeljövőben! -
greg971 #22 Már várom NEO-t ....................... -
Andris #21 Nagyszerű. Összerakják ezt a Sony új Ultrahangos agystimulátorával, (régebben volt az SG-n :) és már lehet is igazi forcefeedback kontrollert csinálni :) -
GABOR16 #20 Nemkell ahhoz belefúrni, hogy egy vasdarabot tegyünk bele. Elég csak jó erősen "belevágni" . -
szombi #19 Én sem veszek kormányt... -
qtpman #18 nekem nem kell az hogy belefúrjanak az agyamba madj egy vasdarabot rakjanak bele.... -
Caro #17 Szerintem a chip nem nagyon nagy szám, azért 100 elektródánál jóval többet kellene 4 mm-en produkálni.
Nem lehetne valahogyan inkább az idegpályákre rákapcsolódni?
Szerintem az sokkal életképesebb lenne. -
Caro #16 Vagy 1/s vagy Hz, de én Hz/s mértékegységről nem tudok :) -
#15 6,5 bps ;D -
irkab1rka #14 nekem akkor a agyam van, hogy azért nem szállhatok repülőre.
-
#13 és ha valami rezonancia vagy zavarás miatt az nem csak küld jeleket hanem fogad is?
repülőre lehet vele szállni? :D -
echo #12 Ez durva, én is szívesen mozgatnám a kurzort gondolattal. Sőt az igazi az lennel, ha a gépelés is menne így :) -
#11 Kb. 3/4 éve spektrumon volt egy férfi aki teljesen vak volt. Egy hasonló elven működő chip került az agyába, mellyel a tárgyak körvonalait fényes pontokként látta... remekül ment egy ideig minden, de a srác kapzsivá vált. Kérte, hogy nagyobb feszt kapjon a chip, mert így ha jól emlékszem több fényes pontot látott -ez egy full vak embernek nagyon nagy dolog. Az eredmény az lett, hogy rendesen besokkolt.
Szvsz ez is ilyen dolog. Van aki jól ellesz vele, de mivel ahányan vagyunk annyi félék, lehet, hogy ezer+1 problémát fog okozni.
Egy biztos: Nagyon sok pénzt KELL erre a kutatásra fordítani, mert egy sérült embernek egy ilyen dolog visszaadhat nagyon sok dolgot amit az anyatermészet elvett tőle.
-
#10 Akkor is ezt mondanád, ha egyszer csak nyaktól lefelé teljesen lebénulnál? -
Kryon #9 Nem hinném,hogy egyhamar elterjed,az ára ugyanis sztem csillagászati lesz,na de majd egyszer..... -
#8 és mivan ha fatal error ? :O -
#7 Az ember fél attól hogy egy külső eszköz agyba épitésével valamiképpen sérül az autonómiája, a tudatát befolyásolni lehet stb stb, ehhez nem kell fizikai eszközt az agyba épiteni, ragyogóan megoldja ezt a modern társadalmak, jutalmazás-büntetés alapú tudatformálási rendszere. Erre lehet mondani hogy ennek ellen lehet állni, és az ember független maradhat, elméletileg ez igy van.... -
AnonyX #6 Ez királyság. Bakker ha valaki beteg, sérült vagy valami, hatalmas segítség lehetne számára a mindennapi életben. Akár mozgathatná pl. a mű kezet is, ami azért nem semmi. Vagy pl. csak a gondolotokkal kapcsolnánk a tv-t, meg a gépet. Hát ez nagyon tetszik. Remélem egyre jobban halad majd ez a technologiai fejlesztés. -
gyuri12 #5 én nem engedném hogy az agymba ültessenek bármit is... -
#4 Nem tom hogy melyik nagyobb szám, a chip vagy a szoftver.... Nem semmi! -
HUmanEmber41st #3 Ha lejjebb veszed a felbontást, könnyebben célra tudsz tartani snipert :) ezért is lehet a jobb egereken a felbontást állítani :)
De ez a chip azért nem semmi.. ( meg a software sem) -
soka #2 Ez jó, egyre messzebb eveznek a tudósok és kutatócsoportok, de én azért nem ültetnék az agyamba chipet. Nemsokára úgyis kifejlesztik a fejpántos megoldást... -
Myron #1 Hát azért 6,5 bit/s még nem egyenértékű az 1000Hz/s-es Razorbackes egérrel szal nem ajánlom h Kar98-at vagy AWP-t válaszzon kör elején :D