Sikeres számítógép-emberi agy kísérlet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A megszakadt gerincvelõt a keleti gyógymódok sem tudják összeforrasztani,..."
Vannak ilyen irányú törekvések, bár eléggé gyerekcipõben jár a dolog, de õssejtek bármilyen szövetté képesek magukat "átképezni", más tészta, hogy használható kapcsolatot hoznak e létre, és a betegnek van e annyi akartereje, hogy megtanulja újra az alapvetõ mozgásokat?

De. Olvass utána annak a jóembernek, akit Petõ Andrásnak hívtak, annak idején a marha nagy materialista rendszerben azért akarták bezáratni az intézményét, mert "az lehetetlen, hogy ezek az emberek újra járnak", és mivel lehetetlen dolgokat követtek el, biztos "sarlatánok". Tudtommal nem vagy elvétve nyultak keleti módszerekhez, viszont eléggé el nem ítélhetõ módon részben vagy egészben meggyógyítottak sokszáz embert 😊

A mátrix csak gagyi koppíntása a cyberpunk világnak, vagyis inkább egy kis szegmense. William Gibson inkább. Ha Gibson könyveket olvas az ember akkor pontosan ilyesmikkel találkozhat. Hja és nem 2-3 éve írta.
A másik: ha valaki kiskorábanmegtanul járni késõbb automatikussá vállik. Na ha most megint megtanulsz járni, akkor ez nem lessz automatikus? Érdekes pedig kiskorban a gyerekeknek is nehezére esikjárni. Ezért mondják hogy visszakapja az életét mert nem kell külön a mozgásra figyelmet fordítani ha megszokta az agy. biciklizés közben neked erõssen koncentrálnod kell? akkor már rég gáz van.
Tetsuo
Így van, unom má' én is ezt a nagy Mátrixozást..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Szerintem eljön az idõ, amikor nem kell a bele1ezésed..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Neked talán...

A teljes elet is csak egy fokkal jobb a toloszeknel. .
Csak a "teljes élet" ütötte meg a szemem. 😉
Hát persze, majd egyszer biztos eljutunk ezzel valahova.
De attól pl. még nagyon messze vagyunk, hogy megegyezõ, vagy jobb mesterséges szerveket hozzunk létre, mint az eredeti. Ilyen talán nem is lesz, mert egyszerûen jobb lesz az igazit klónozni, esetleg kicsit meggénmanipulálni.
Azt a gerincvelõs dolgot nem úgy értettem, hogy mindenképpen természetes módon (bár ha lehet, úgy lenne a legjobb). Kérdés, mcsabánál mi is történt pontosan.

Nem, az sem teljes élet. Csak egy fokkal jobb a tolószéknél.

Megint kötekedsz! <#hehe>

A legésszerûbb az lenne ha feltalálnánk az örök-élet-és-egészség-elixírt de ez még odébb van <#hehe>
Hosszú távon megoldható hogy ne csak egy-két izmot tudjon mozgatni a bedrótozott beteg hanem kvázi ugyanúgy élhessen mint a többi egészséges ember és a visszajelzést is meg lehet majd(!) oldani, valahol el kell kezdeni különben sohasem lesz a technológiából semmi.

Persze hogy jobb a "természetes" módszer hogy a gerincvelõ szakadást vhogy regenerálják de lehet hogy arra még nem lesz módszer viszont a drótozásra már igen szal az erre a kutatásra költött pénz nem vész el ráadásul egy teljes gerinc roncsolódásra is megoldás lehet a drótozás vagy pl végtagvesztésnél stb.

Jobban belegondolva nem is annyira biztos hogy a "természetes" feltétlenül a jobb, ha komplikáció nélkül megoldható lenne a csere (és a mesterséges szerv ránézésre megkülönböztethetetlen lenne a természetestõl) akkor sztem egy csomó egészséges ember is bevállalná pl hogy az egyik szemét lecseréltesse mesterségesre (zoom, nightvision, infra stb) nem is beszélve a vakokról...

na igen, ez még csak egy irányú kommunikáció a gép és az agy között. a következõ lépés lesz, amikor a számítógép is tud jeleket küldeni az agynak, amit az megfelelõen tud feldoglozni. ettõl függetlenül, szerintem egy tolószékhez képest teljes élet, ha bot nélkül a saját maga által irányított cyberlábbal közlekedik valaki 😊

hejj, azért néhány írásjelet tehettél volna az irományodba, hogy értelme is legyen 😄

amúgy jejeje, szimstim rulz 😄

Az teljes élet, hogy (lassan és kissé ügyetlenül) tudsz mozgatni 1-2 izmot, de pl. no testi érzések, visszajelzések továbbra is? Kicsit ésszerûbbnek tûnik megoldani a gerincvelõi szakadás megszûntetését.

A megszakadt gerincvelõt a keleti gyógymódok sem tudják összeforrasztani, egy ilyen sérült hagyná hogy beültessenek az agyába vmit amitõl újra teljes értékû életet élhet.

de inkább viszonyítsunk egy Razer Copperhead 2000DPI 1000Hz -s 1ms -es válaszidejû lézeres egérhez.

Ja tényleg, faszságot írtam 😄

Én mozgássérült vagyok, egy autóbalesetben lebénultam, az orvosok azt mondták soha többé nem fogok tudni járni és a kezeimet is csak minimálisan fogom tudni használni, nem hittem nekik és inkább keleti gyógymódok kezdtem használni, már járni is tudok, igaz még csak bottal, de a kezemnek már semmi baja, sohasm engedném hogy bármit is beültessenek az agyamba, persze vannak olyan emberek akik végtaghiánnyal küzködnek azokon nem sokat segítne semien módszer azoknak müvégtagok kellenek és azokat valahogy irányítani is kell erre talán jó módszer de a gond az hogy nem az ilyen szerencsétlen emberek számára fogják igazán fejleszteni ezt a módszert hanem a katonaság és a szórakoztatóipar és ha úgy fogják ezt is fejleszteni mint a programokat vagy más kereskedelmi termékeket akkor ne csodálkozzunk majd azon hogy egymás után jellennek meg a hasonló termékek midegyikk valami extrát igér a többihez képest de mind hardware mint szoftware-hez idõvel megjellennek javítások mert a piacverseny miatt hamar redes tesztek nélkül kiadják közbe meg néhány embernek esetleg kisül az agya. Persze ez csak egy szörnyõ jõvõkép de sajnos nagyon efelé tartunk, azt meg még rémálmaimban sem merem elképzelni mi történne ha esetleg a Micro$oft is kiad valami hasonlót a Windów$-hoz, azon biztos lesz reset gomb is :-) de sajnos a Windóws-on néha ez sem segít csak egy format C:\ parancs, ennél biztos format Brain lessz :-)

Alig varom hogy a tarkomba tolhassam a csipeket, remelem 10-15 even belul megtehetem 😊

Peti0011
Hát én inkább még várok vele egy jo 10-20 évet azt majd akkor meglátom hogy érdemes-e iylet a fejembe rakatni:d
Meg a stratégiához egyenlõre jo a Bill.+egér is

Csá

Egy fém az agyban... az a chip nagyon sérülékeny olyan hatásra, mint pl a haj sztatikussága, elég egy kis szikra, és lehet cserélni az implantátumot, meg roszabb esetben az agyat is.

Szerinted mi értelme volna annak, hogy agyra rakják a fémvázat? Nem kell katonáéknál annyira gondolkozni meg lelkizni, jó oda a szilikon alapú intelligencia is.
Mr Csé
gondolok majd egy ilyet a gépbe:
dc++ indit
superman.2006.dvdrip download start!

😄

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Szerinted mi az akadálya, hogy egy win-es gépet is tudjanak irányítani vele ? 😊

Kb. egy hete nagy vita volt, hogy melyik a jobb - a mac vagy a win. Nos: mint a képen látszik, ezt a kísérletet bizony egy apple-lel csinálták.

Tudom, hogy kicsit off, de vajon win-es gépet is tudunk majd irányítani? Mer, ha nem, akkor a chipen kívül, még egy macminire is be kõ ruháznunk.

Ejj, de várom már, hogy kijöjjön a vista!
végén már csak az emberi agyra lesz szükség, a többi meg mehet a kukába, és rátesznek egy fém vázat az agyra.
és készen lesznek az ember-kíborg katonák.
Ez az egész nagyon jó haditechnikai eszköz lehet, az USA kormánya biztos ráteszi a kezét.
Lehet hogy majd az Irán elleni háborúban már ilyen katonát is vetnek majd be😄

Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!

Punker
"Bent a chipek és gyorsítók...belül jó a zaj...bõröm alatt fém lapul...becsatlakozom..."

Cyberpunk 2020 mondtam hogy ez lesz, 10 éve ezt mondom nem hiszik el 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

gerinctörés esetén már nem annyira biztos <#ravasz1>

"Egyébként emlékszik valaki, hogy Shadowrun-ban hogy hívták a bedrótozott sofõröket? (Nekem csak a magyar "rigó" fordítás jut eszembe.)"

Riggers 😊

Ha megfodítjuk a problémát, ez a cucc alkalmas arra, hogy az agy alkalmazkodási képességét teszteljük. Néhány hónapja volt egy cikk, mely szerint egy majom agya képes volt megtanulni egy robotkar irányítását.
Gondolom nemsokára egy ember agya képes lesz megtanulni egy vadászrepülõ irányítását. A Galaktika sorozatban volt valami hasonló novella. Persze ott happiend volt a végén. A kizsákmányolt agy porig bombázta a megbízóit.
Egyébként emlékszik valaki, hogy Shadowrun-ban hogy hívták a bedrótozott sofõröket? (Nekem csak a magyar "rigó" fordítás jut eszembe.)
"lehetõvé válhat majd, hogy hónapok vagy évek múlva a gondolatainkkal irányítsuk például az izmainkat"
Hmm, nekem ez már most is megy. <#bee1>
FtranX
remélem még megélem az elsõ mátrix szintû interfész elkészültét. jó lenne öregen egy virtuális világban, fiatal testtel tovább élvezni az életet. 😊

Mo.Organ
Te aztán most okosat mondtál. Elolvastad a cikket és máris vágod témát, sõt tanácsokkal is szolgálsz. Ez igen <#worship>

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

"A Mátrix után valósággá válhat ..."

Jajj. Ugyan már. Hol volt még a Mátrix, amikor William Gibson már rég megálmodta a Cyberpunk világát, meg létezett olyan, hogy Shadowrun.
Ez király!
Ennek a "jövõbeli" változataival teheti majd meg az ember, hogy a "mesterséges" inteligenciába "belelásson".

Határ a csillagos ég! <#eljen>

Neuralware Processor 😄

"hónapok vagy évek múlva a gondolatainkkal irányítsuk például az izmainkat"

érdekes én már most is tudom : )

oké oké, túl magas labda volt ; )

Morpheus!ha halljátok!!!Vigyetek kiiiiiiii<#phone>

cyberpunk 2020.. a cyberwarek alapja...király, de azért lebénulni nem akarok.. de ha mégis bekövetkezik jelentkezek egy ilyen kísérletre...
GyuriX2572
Kíváncsi vagyok BCI-vel mennyire lehetne kiterjeszteni egy egészséges ember képességeit...

Énis magam elõtt látom azt a cikket:-)
És egyetértek, pont akartam írni, hogy tuti a katonaság kisajátítja, tökéletesítgeti magának, miközben az egészségügy majdnem itt ragad le, majd lassan elkezd fejlõdni, miközben a hadseregtõl meg kiszivárog néhány információ mondjuk. Aztán úgy 20-30 év múlva észrevesszük, hogy már kereskedelmi forgalomban kapható egy ilyen agy-computer interfész, ami viszont vacak lesz, így a technológia kiveszik a ker.-bõl és marad katonai/orvosi kurózum, néhány kõgazdag kivételével.
Aztán jön egy még jobb technológia, esetleg teljesen más területen machinálva, de több feladatot jobban ellátva, és el is felejtettük a technológiát,ez kb. 100 év múlva. Aztán vmikor a távoli jövõben újra felfedezik a spanyolviasszal együtt és majd örülhetnek neki az unokáink unokái, hogy jé, ez a korszakalkotó találmány már az õsõk idejében is létezett...
messzire szaladtam, juj
De: éljen! Végre! Örüljünk neki! Végül ebbõl is jó fog kisülni! (õszintén)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Kensin
Utána a kormány is elkezdi kihasználni, és ugye a kormányhoz tartozik a katonaság is. Létrehoznak aztán egy szervezetet, amiben sok mû testrésszel rendelkezõ katona van, és aztán jöhet a Ghost In The Shell 😄

Komolyra fordulva, szvsz valószínûbbnek tartom, hogy ezt elõször inkább a katonaságnál alkalmazzák az egészségügy mellett... Már látom is Cifu újabb cikkjét: "A jövõ kiborg-katonája" 😊
Molnibalage
Ezért kell alá egy kurva jó szoftver. Aztán "csak" "kalibrálni" kell a "hardvert".

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

_Atti_
jah aztán majd itt kezdõdik el hogy minek is az igazi kezünk ha a gép sokkal izmosabban néz ki, meg nem is fárad el aztán szépen az agyunk beköltözik egy acéltestbe amit aztán majd az uj kor terroristái lekapcsolnak egy hackkel, vagy irányithatnak majd a gépgyártó cégek gonosz vezetõi 😊

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

ez nagyon zsír, csak a probléma szerintem az, hogy minden agy más hogy mûködik, mások a kapcsolódási pontok.
szóval szerintem itt egyedi programozás kell, személyre szóló.
az pedig nem óccsó!
de másrészrõl pedig félelmetes, hogy fejlõdik a technika...
edios
Ilyen lesz majd a Wii2ben is!<#idiota>

Egyébként tényleg nagyszerû fejlesztés ez, remélem sok ilyen és ehhez hasonlóra számíthatunk a közeljövõben!

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Már várom NEO-t .......................
Nagyszerû. Összerakják ezt a Sony új Ultrahangos agystimulátorával, (régebben volt az SG-n 😊 és már lehet is igazi forcefeedback kontrollert csinálni 😊

TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu

Nemkell ahhoz belefúrni, hogy egy vasdarabot tegyünk bele. Elég csak jó erõsen "belevágni" <#eplus2>.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Én sem veszek kormányt...