A MacBookok korán kopnak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"és kedves windows fan equ! hol van rajta egy windowsos gép? ja, h sehol, mert nincs is(még)? bocs..."

te ugye élvezed, hogy nyilvánosan hülyét csinálsz magadból szakmailag? <#vigyor2>

2 wines szuperszámitógép is van, ami ahhoz képest, hogy még kész sincs a compute cluster edition elég szép eredmény, figyelembe véve az irdatlan license költségeket... De hát ennyit a hozzáértésrõl.

A migrálással sokadszorra is bizonyitod az IT témában inkompetenciádat, de azért elmagyarázom, régi rendszerek migrálása azt jelenti, hogy pl a mostani 2003-as szerverparkunk-ba belemigráljuk a régebbi 2000-es szervereket...

a migrálás mozgatást jelent, semmivel sem többet, h végre eloszlassam a kételyeket, de a nagy okosok ha nem így hívják, akkor többnek érzik magukat...

Migrálásról: MacOS alatt van egy ilyen funkció...( egy gép esetén, hogy többnél is azt nem tudom)
(bár kövezzetek meg, ha nem. Csak egy gyors áttöltés, és az új gépem elõtt ülök, és mindenem a régi...Na ezt jól megaszontam 😊

W
TeFigyeljHaver
Köszi a tanácsot, de felesleges. Ha én erröl akarok tudni, akkor nyilvánvalóan inkább egyenesen a célhoz megyek: VirTech

És ha te, meg az Equ olyan nagy szakértök vagytok, akkor nevezzetek be az alábbi kihivásba. Elvégre van rá idötök, és még egy néhány ezer dolcsit is kereshettek: Challenge

Máskülönben én a Google-t keresésre sohasem használom, arra sokkal jobb a Webcrawler

Operating system Family

Operating system Family Count Share % Rmax Sum (GF) Rpeak Sum (GF) Processor Sum
Linux 367 73.40 % 1517733 2500463 427171
Windows 2 0.40 % 6196 10512 1560
Unix 98 19.60 % 530615 771992 142064
BSD Based 4 0.80 % 49852 55480 6136
Mixed 24 4.80 % 648430 823393 289408
Mac OS 5 1.00 % 37228 60995 7256
létezik. és hol alkalmazzák? sehol, akkor errõ ennyit.

lol.

sztem rendszert is lehet migrálni, de ebben nem vagyok 100%ig biztos. de equ ezt írta: "hanem a régi rendszerek migrálásával" sztem tévedsz yv@n...

Nem a rendszert migrálod...a rendszerbe migrálsz be olyan gépeket amik nem részei...így ez alapjánpróbáld akkor kitalálni, hogy mi islenne az. 😊

"hol van rajta egy windowsos gép?"

Pl. nem létezik (még)szuper számítógépekre windows?

te szted mit jelent? mert sztem nem írtam hülyeséget, equ rendszere szimplán hibátlan, így nem értem miért kéne még bármit is migrálni bele...

http://www.top500.org/list/2006/06/100

21. az apple gépekbõl összerakott szuperszámítógép... nagyon szar...

és kedves windows fan equ! hol van rajta egy windowsos gép? ja, h sehol, mert nincs is(még)? bocs...

Szerntem nézz át a hwsw-re. Másvilág, apple fórum, és ott érdeklõdj.

"milyen rendszert akarsz te migrálni egy tökéletesbe??"

Tudod te egyáltalán mit jelent az, hogy migrálni?

"és nagyobb biztonságba érzem magam egy mac elõtt, mert nincsen semmilyen vírus, ami az engedélyem nélkül tudna települni"

Igen egyszerû oka van ám ennek. 5-10%os piaci részesedésrenincs értelme kártevõt írni. Nézdmeg mennyi vérus van firefoxra.Nem azért, mert ultra biztonságos...nem érdeke senkinek, hogy idõt pazaroljon rá.

Hát... Remélem igazad van! De várok még pár hetet, hogy egyértelmûen kiderüljön, hogy miröl is van szó.
"Ezt a kikapcsolás utáni nem leállást mindenki ismeri, nem?"
Nem!

Illetve hallásból.
Mert nekem soha nem volt ilyen problémám az XP-vel!
Ez inkább valami driver hiba lehet vagy HW.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

csõlátásû vagy, de nagyon... de én ezért sem haragszom... meg azért sem, mert elvakult vagy a windows-zal... 😊 vajh, miért van annyi linuxos szerver... szar a biztonsága biztos...

milyen rendszert akarsz te migrálni egy tökéletesbe???

és hol van az én kérdésemre a válasz? de én ezért sem haragszom... és azért sem, mert nem tudsz hozzászólni, mert nem értesz hozzá...

és nagyobb biztonságba érzem magam egy mac elõtt, mert nincsen semmilyen vírus, ami az engedélyem nélkül tudna települni... én meg eldöntöm, h akarom-e! ilyen windowsban nincs alapból...

és mondd meg nekem! mert te legalább értesz hozzá! 😊 lehet egy windowsos szervert szarul beállítani? fel lehet egy nem jól konfigurált windowsos szervert törni? és 3.: be lehet jól állítani egy mac-es szervert?

illetve van egy big apple nevezetû csoda is, power mac g5-okból

2005 szeptember. Ennél a dátumnál keresgélj, google-el egészérdekes találatokat kaphatsz. Ne aggódj, rajzok is vannak, bár nem garantált, hogy megérted mit taralmaznak az összehasonlító grafikonok.

Ha már arra jársz, keresgélj egy kicsit az aktuális top 500server listán,és nézd meg rajta az apple clusterek helyezését.

Mér gondolod, hogy béna vagyok, bazz?! Ezt a kikapcsolás utáni nem leállást mindenki ismeri, nem?

Meg mért az én bénaságom, hogy nem jön föl a tálca, például. Szerintem ez nem más bénasága, mint a windows-é!
Hát ez a nem semmi!
Mac doki válaszolt 😊

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

TeFigyeljHaver
Ne izgulj megvenni a MacBook-ot. Nézd meg mit írtam a 117-ben. Komolyan gondolom, karperecek vagy/és esetleg valami hatalmas mandzsettagombok okozzák a kopást, (mivel legalábbis a fenti képen) csak a jobb oldalon látható. A balkézen általában csak karórát viselnek

"viszont, ha szted annyira jól mükõdik a windows, mint kiszolgáló, és gyakorlatilag nem omlik össze, és nem fagy le, AKKOR TE MIT DOLGOZOL? vagy egész nap csak unatkozol? szar lehet..."

hát még milyen szar lehet, újra és újra hülyét csinálni magadból egy nyilvános forumon, olyan témákban amikhez közöd sincs...

Bizony egy komoly vállalati hálózaton nem szerverleállásokkal kell foglalkozni, hanem a régi rendszerek migrálásával, újak tervezésével, klaszterek bõvitésén, újabb belsõ szoftverek fejlesztésén amivel mégkönnyebbé válik a munka. Persze aki még életében nem látott komoly környezetet az errõl mit sem tudhat, csak osztja az észt az otthoni kis számitógépe mellõl...

"télleg, kva szar a mac biztonsága, legalább annyira mint a bsd-é..."

Te minden marketing bs-et bekajálsz? <#vigyor2> A macosnek csak pr rizsában van a bsd biztonsághoz köze, de te csak nyugodtan ringasd magad mahim biztonságérzetbe...

Hát te aztán nagy bena gyerek vagy!
Én egy wint min. 1 évig használok úgy, hogy amikor újra rakom akkor is még mûködõ képes pedig nagy demó letöltögetõ vagyok!

Egy jó winhez szerintem kell a jó driverek, kodekek és esetleg regcleaner bár nagyon ritkán futtatom!
Ha meg mégis újra kell rakni akkor 30perc és egy Ghost lemezrõl az alap progikkal kész is a gép a munkára!

Egyébként pont a Macians mûsorba láttam nem egyszer, hogy újra indúlt, meg megfagyott az OSx!
Igaz a srác egybõl magyarázta, hogy ez egy G5 meg izé meg hozé és hogy melege van...

TeFigyeljHaver
Te; figyelj haver; a fél világ azon röhögött, hogy VirTech olyan olcsón összeállitott egy Supert.

A világ másik fele, természetesen TE vagy.

Az SG fórum meg a szinpad, ahol néha jön "búgó hang meg zakatolás" Fájdalmas; mi ? <#rinya>

windpwsos szerver és több ezer user mellett nem hiszem, h minden tökéletesen klappolna, pedig equ ezt állította...

"AKKOR TE MIT DOLGOZOL?"

Egy rendszerkarbantartó/rendszermérnök/rendszergazda (hívjuk ahogy akarjuk), akkor végzi jól a munkáját, ha nincs mit csinálnia. Ez azt jelenti, hogy minden klappol,magyarán megcsinálta a házifeladatát, jól rakta össze a rendszert, és csak apró rutinfeladatokat hajt végre idõnként a szerveren.

bocs, pontosítok, te is tudnád használni, mert az apple logikusan építi fel az interface-t! az más kérdés, h nem mennél vele semmire, mert nem értesz az adott területhez...

kösz, h reagáltál arra, h használtad-e bármelyiket is... valszeg nem, mert nem menne... de én ezért nem haragszom! 😉

viszont, ha szted annyira jól mükõdik a windows, mint kiszolgáló, és gyakorlatilag nem omlik össze, és nem fagy le, AKKOR TE MIT DOLGOZOL? vagy egész nap csak unatkozol? szar lehet...

télleg, kva szar a mac biztonsága, legalább annyira mint a bsd-é... ja, h az komoly szerver oprendszer, de sok hülye lehet rendszergazda... 😄 ugye azt nem gondolod komolyan, h egyszer feltörtenek egy mac szervert, akkor az apple hibája? mert mindent lehet szarul beállítani... ha meg windowsról van szó, akkor meg különösen...

TeFigyeljHaver
Jesszusom!!!

Összekevertem: az Equ rendszere a 3.
Apple meg nincs is.

Söt, még Virginia tech sem létezik. <#wow1>

Egyébként nekem a windows-zal egy knagy bajom van: hogy állandóan cserbenhagy.

Én internetezésen kívül leginkább videó-vágásra használom a gépem. Nem egy szupergyors gép: 1.7-es Celeron, ezért sokszor tetûlassú, de ezt kibírnám, csakhogy: Folyton olyan zavaró apróságok történnek, hogy habár tudatosan nem változtattam meg semmilyen beállítást, egyik pillanatról a másikra nem tudja megjeleníteni a videóanyagot valamelyik program. Ilyenkor uninstall + minden maradék törlése manuálisan + install. És mûködik újra.

Aztán a windows intézõben jobbklikk egy filmre, mire kiírja: a program egy hülye memóriacímre hivatkozott, ezért az intézõ leáll, ok? Ha okét nyomok leáll, ha mégsét, akkor 20 percig gondolkodik, aztán áll le. Aztán uninstallálok valamit, és megszûnik a probléma.

Gondolom, ez nem a windows hibája, hanem egy programütközés, de akárhogyis - azt mesélik, hogy a macintosh-nál nincs ilyen.

De még sorolhatnám azt a rengeteg problémát, ami a windows-zal jár: Mostanában kb. 10 kikapcsolásbol 5-ször nem áll le, csak ha kinyomom... Lehúzom az egeret a képernyõ aljára, és nem jön föl a tálca... Ki akarok törölni egy file-t/mappát az intézõben, mire kiírja, hogy nem lehet, mert egy másik program használja. Mivel tudom, hogy nem használja semmi, mégegyszer nekirugaszkodom, és akkor meg sikerül... stbstbstb

Ezek a problémák közül van ami 10 másodperces, mások 10 perces idegeskedést okoznak, van amik több órásat. Én azért szeretnék áttérni mac-re, hogy nem legyenek ilyen dolgok - hogy gördülékenyen tudjak dolgozni.

Kicsit idegesít is ez az elszínezõdés, mert egy pont ilyen gép (a 2GHz-es) megvásárlásán hezitálok épp.
"Mellesleg elég lenne apple szerver fényezés elõtt visszaemlékezni 1évet kb, amikor is a fél világ hangos volt a röhögéstõl a siralmas teljesítménye láttán..."

Nem is kell olyan messzire menni, elég csak pár évvel ezelõttre gondolni, mikor felnyomták magyarország egyetlen mac alapú internetszolgáltatóját és vitték az adatokat <#vigyor2>

A teljesitmény problémák külön viccesek. Biztonság nulla, nyújtott szolgáltatások nulla és mindehhez tartozik egy nulla teljesitmény, ez a macos szerver oldalon. A kliens oldalt már korábban kitárgyaltuk. Viszont lámerek elõtt nagyon lehet menõzni vele <#nyes>

már megint ez a sok-sok szakmai cáfolat... <#vigyor2>

Ha nem tudsz valamit, akkor kérdezz, ilyen egyszerû.

"és ha jól emlékszem"

Rosszul emlékszel, futás egykeresõ oldalra ami a világ leggyorsabb clustereitlistázza...nem hogy nem 3. de top 20-ban sincs apple.

Mellesleg elég lenne apple szerver fényezés elõtt visszaemlékezni 1évet kb, amikor is a fél világ hangos volt a röhögéstõl a siralmas teljesítménye láttán...

Koszonom😊
szívesen idegeskednék amiatt, hogy hú bakker de baromi gyorsan kopik ez a "szar"!
ez ugye feltételezné hogy van egy ilyenem.
"Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas."
Ha te mondod😊biztos a matrix hiteti el velem amit itt bamulok elottem😄
Amugy nekem csak 21 process/pill 216MB hasznalattal es csak a firefox fut,illetve az ad-watch,de hat en csak egy sima user vagyok😊
Persze lehet,hogy rosszul telepitettem vagy behanyt a registry,vagy egyszeruen csak almodom.....ohh lebegek es rozsaszin elefantok kiserik minden mozdulatomat..😄
Na jo,figyelj Equ:akkora csolatasod van amivel mar orvoshoz kellene fordulni mielott megvakulsz vagy ilyesmi!
Nagyon klassz,ahogy sima felhasznaloi szinten hasonlitjatok ossze itt a dolgokat es nem iszonyat celspecifikus kriteriumok alapjan<#confused>
Oszinten szolva,a hozzaszolasidrol egy filreszlet jutott az eszembe,a Ford Fairlane kalandjaibol:
"-beszelgetni olyan vele, mint sajtreszelovel maszturbalni.Kicsit erdekes,de leginkabb fajdalmas!"
Bocs,ha nem tokeletes az idezet,regen lattam a filmet😄
"15jegyzettömböt még a windows is le kezel, de próbálj meg nyitva tartani, egy mayát, egy photoshopot, egy vegast, egy sound forge-ot, és egy dvd architectet. ez 5progi és haldoklik a windows..."

Én a mukahelyemen mint írtam AutoCAD-el dolgozom, nem kis tervrajzokkal és itt ugyebár több layer és sokszor 15-20 fájl van egyszerre megnyitva és emellet megy az internet rádió meg van hogy a Bumeráng (sláger rádió) mûsort a JetAudio-val rögzitem miközben dolgozok!
Erre van nekem egy AMD Semptron 2800+, 512Mb DDR400, GeForce5200, 21" CRT stb. Ja és WinXP+SP2 valamint az autómatikus frissítések.

lehet, h nem vagyok egy multi rendszergazdája, de nem is vagyok olyan arrogáns, mint te... amihez meg nem értesz ne szólj bele, akkor te sem. elég szánalmas, h úgy húztad le a motiont, a shake-et, és az aperture-t, h egyiket sem ismered. mindegyik egyedülálló, fõként a shake és az aperture, mert az utóbbi bétájával, csak most tesztelget az adobe(ligthroom a neve asszem). a final cut képességeit ne is említsünk. sztem életedben nem próbáltál még képekkel, videókkal és hangokkal komolyan foglalkozni... utána okoskodj, h melyik mennyire használható...

TeFigyeljHaver
Equ;

Mikor te azt mondod, hogy több mint 1000 gépet kezelsz, ezt úgy érted, hogy valami szuper-computer?

Tudod, mint például a Virginia Tech Super-je, ami valami 1100 Xserv-böl lett összedobva, és ha jól emlékszem a világ 3. leggyorsabb gépe, viszont a legolcsóbb...csak némi $5Mil-ba került ?

"15jegyzettömböt még a windows is le kezel"

biztos abban fejlesztek nagyvállalati webservice-eket...
Maradjunk annyiban, hogy valamit csúnyán elbénáztál, ha egy xp-n a futtatandó programokhoz mért memóriával (vagy vm-el) nem tudsz taskot váltani.
Per pillanat 80 process 1.2 gb memóriahasználattal fut hibátlanul a gépemen. (swap nélkül, 2 giga rammal)

"nem tudom, miért ragaszkodsz a sound forge-hoz vannak jobb hangszerkesztõk is."

Miben jobbak?

"motion, shake, aperture, és egyik sem szar. "

van némi különbség az egyik sem szar, a használható és a professzinális alkalmazások között. De valójában mindegy, a sound forge az egyik legelterjedtebb ilyen program és mac-en meg sem nyikkan. Hogy vannak mac specifikus alkamlazások is, az ezen vajmi keveset változtat. (és ez még csak 1 a listából)

"és ha már arra hivatkozol, h AD-t nem támogat a mac: "Mac OS X also supports many proprietary protocols, file formats, and other Microsoft-specific technologies that enable Macintosh computers to be used with Active Directory and Microsoft’s VPN server.""

Ha csendben maradtál volna, kevésbé égeted be magad szakmailag. Már megint olyan dolgokkal technológiákkal dobálózól amirõl halvány fogalmad sincs... És bár én eleve AD+group policy-t irtam, a mac AD "támogatása" abban merül ki, hogy képes a felhasználónevét és a jelszavát kerberoson átküldeni egy win szervernek... <#vigyor2>

Na látod ez a gond veletek... Azt se tudjátok mirõl van szó, a win-t felhasználó szinten is alig ismeritek nemhogy a komoly technológiáit, aztán összolvasol valami félmondatot amiben szerepel egy rövidités aztán azt hiszed (ráadásul terjeszted) a mac, hogy mindent tud amit a win...

equ: bocs, akkor lassan kiderül, h számítógépet sem láttam, nehogy már használni tudjam, a hozzáértésem kizárva... sajnálom, h nem vagyok és nem is leszek része valszeg soha egy multicég, 5e-s gépparkjának... bocs, az én hibám, nem tudok egy gépet komolyan használni.

15jegyzettömböt még a windows is le kezel, de próbálj meg nyitva tartani, egy mayát, egy photoshopot, egy vegast, egy sound forge-ot, és egy dvd architectet. ez 5progi és haldoklik a windows... nem tudom, miért ragaszkodsz a sound forge-hoz vannak jobb hangszerkesztõk is. de ez csak mac-en van: motion, shake, aperture, és egyik sem szar. ami fontos mind meg van...

és ha már arra hivatkozol, h AD-t nem támogat a mac: "Mac OS X also supports many proprietary protocols, file formats, and other Microsoft-specific technologies that enable Macintosh computers to be used with Active Directory and Microsoft’s VPN server."

TeFigyeljHaver
Érdekes vita...

Kevésbé van tele hülyeségekkel, mint általában, úgy-hogy gondoltam én is bedobom a két centemet.

Az eredeti topikkal kapcsolatban: sztem a kopást/elszinez?dést az okozza, hogy egy néhány barom csakis 2 kilós szarral-bevonott ólom KARPERECEKKEL tudja használni a gépet...ja, hogy ne csusszon a keze a billen.

Egyébként üdv nindenkinek Montreal-ból...itt most reggel 9:40 van, nálatok meg délután 3:40, tehát további jó munkát kivánok ezen a szép szerdai napon <#integet2>

"Windowsnal igenis problemas lehet,6-8 egyidejuleg aktivalt program,de meg neha ennyi ablak is problemas,neha valtani sem lehet kozottuk!Macen nem nagyon lattam ilyen problemat(10-12 ablaknal sem)"

nálam gyakran 15 alkalmazás is fut mikor fejlesztek és semmi gondja... Szeritnem te utoljár a 98 idején láttál windows-t, annak voltak ilyen gondjai, nt-knek soha.

hasamra ütöttem, de cáfold meg nyugodtan. Eddig egy konkrét példa hangzott itt el, autocad. De egészitsük ki sound forge-al, dw-vel, vs-el stb.

"mindaddig amig primitiv feladatokról van szó és nem komoly környezetrõl."
Ez durva volt😊A Maceket azert hasznaljak professzionalis dolgokban,jopar teruleten.
Windowsnal igenis problemas lehet,6-8 egyidejuleg aktivalt program,de meg neha ennyi ablak is problemas,neha valtani sem lehet kozottuk!Macen nem nagyon lattam ilyen problemat(10-12 ablaknal sem)
A mac meg nem okvetlenul azert nem terjedt el mert nem jo,a windows sem azert a legelterjedtebb mert jo,ertve?
En kiprobaltam anno egy G4-es bookot es nagyon tetszett,de lassuk be akarmilyen software is jar hozza,igenis dragak(nem a g4-esek😊)! Legalabbis nekem!
Felesleges fenyezni a windowst es a mac os-t is,mindkettoben lehetnek olyan dolgok amik a masikban nincsenek es mindkettonek vannak hianyossagai(csak a windowst ismerem,atlagnal kicsit jobban hozzaerto szinten,de biztos vagyok benne,hogy a mac os sem hibatlan)
"sztem ne is vitatkozunk azon, h melyik jó vállalati környezetbe,"

vitatkozni tényleg felesleges, mert a winnek ott kliens oldalon kb 95%-os részesedése van, a maradék is inkább linux...

"mert a sok júzer aki winfost használ otthon, mind adminisztártor... miért is? mert csak úgy lehet dolgozni a géppel! "

Már megint butaságokat hordasz össze... Ennek az oka 80%-ban a userek butasága (mi az, hogy én nem azt csinálok a gépemmel amit akarok, nehogy már bekorlátozzam saját magamat) 20%-ban pedig a hibás 3rd party programok. (amelyeket egyébként lehetne runassal futtatni több évtizede, tehát soha nem kell adminként haszálni a gépet még otthon sem)
De a vista ezen is változtat...

"ha minden csatlakozás elõtt 10percet szarakodik a hálozati beállításokkal, vagy ha egyszer pár másodperc alatt beállítja, és megjegyzi a gép... "

Ez fenomenális gondolat, kár, hogy winen fél évtizede igy mûködik, mac akkoriban meg elég messzi volt még ettõl.

"de egy júzer szted ilyen hálozatot használ otthon, a munkahelyán általában? "

otthon nem valószinû, a munkahelyén nagy valószinûséggel. Már, ha komoly helyen dolgozik.

a 80%ot mire alapozod? már épp statisztikát akartam kérni a "szakértõnktõl"... 😊

"OSX Sever?, Xsreve"

most levegõbe dobálózól szavakat, vagy tényleg azt hiszed, hogy ezek tudják ezeket a technológiákat? (amelyeknek 80% mint mondtam nem is szerver oldali)

"mind amatõr szoftverek egytõl egyik"

Nem azt mondtam, hogy mac-re nincsenek profi szoftverek, azt mondtam, hogy a profi szoftverek 80%-a wines. (egy részük meg multiplatformos)

pontosítok 5percre, 20percet...

Jah, gyerekek!

Elfelejtettem valamit!!!

Kopik még a MacBook azóta is, hogy elkezdtük a vitát?? ::😊)))))