A MacBookok korán kopnak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igazad van, tök rendben van a wines világ, és tök rendben van a mac-es is...
Csáztok
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
és szted mivel jár jól egy notebookos? ha minden csatlakozás elõtt 10percet szarakodik a hálozati beállításokkal, vagy ha egyszer pár másodperc alatt beállítja, és megjegyzi a gép... én az utóbbira szavazok... és grat, h többezer gépes hálozatot felügyelsz! de egy júzer szted ilyen hálozatot használ otthon, a munkahelyán általában?
Én ha mondjuk videót akarok vágni akkor ugye ahoz elõszõr kell egy beviteli egység, pláne ha analóg a forrás.
Tehát kell egy digit karesz vagy USB-s lehetõleg hw-es enkodolásra képes eszköz. Ehez viszont kapsz valamien videóvágó és DVD kreáló progit tök ingyen(WinFast TV2000XP expert)!
Ha DVD-t akarsz írni akkor ugye kell DVD-RW drive és ha ez dobozos és nem OEM akkor itt is szoktak adni Nero-t szintén ingyen!
...
ááá
szóval szerintem tök rendben van a Win-es világ, még ha alapból nincs is benne az oprendszerbe minden olyan progi ami esetleg kelhet.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Final Cut Pro, Motion2, Soundtrack Pro, Logic Pro, DVD Studio Pro...Shake 4... ezek mind amatõr szoftverek egytõl egyik. Az elején felsoroltak közül nem egy film került ki a mozikba, a LogicPro-val a legkomolyabb zenei stúdiók dolgoznak, a Shake nyomán 1997 óta folyamatosan hozzák el az Oscarokat animációs filmekkel...
Csupa, csupa amatõrök...nem is értem, miért nem wint használnak...
"ne röhögtess már, ezekbõl mit használ ki egy átleg User???? "
vállalati környezetben? a tudtán kivül mindent...
" te baromi nagy szervertapasztalatokkal vagy megáldva "
te viszont még azzal se vagy tisztában, hogy ezek nem kimondottan szerver technológiák, sõt amiket utána soroltam tucatnyi macos-bõl hiányzó technológia kimondottan kliens oldali...
"de a mindennapok emberkéje (és õk vannak a legtöbben) "
ezen komolyan lehetne vitatkozni, hogy többen lennének-e, de nem érdemes, mert ennél komolyabb szakmai tévedéseket irtál már le...
"ezekre nagyon magasról tesz, nem találkozik vele, nem is érdekli."
Mac-en biztosan, lévén az még hirbõl sem ismeri ezeket a technológiákat. Ami nem is baj, nem is komoly vállalati környezetre valóak. Csak akkor ne gyere itt olyan butaságokkal, hogy a vista technológiáit már rég tudja a macos, mert még egy xp, sõt egy w2000 tudásszintjétõl is nagyon messzi van, ha nem a parasztvakitás részeit nézzük, hanem a valóban komoly technológiákat.
Winben az a jó, hogy oda készülnek a professzionális de méregdrága programok is, de ingyenesbõl is végtelen mennyiségû van...
"Ha valaki valamiben minõségi terméket akar használni, akkor pengõzni kell érte, tök mindegy, hogy win, v. OSX v. Linux alá veszi..."
Ez viszont igaz, leszámítva azt, hogy a legtöbb profi programnak csak wines változata van."
Ezzel persze lehetne vitatkozni, de már unom...pontosan te vagy azon kevés emberek egyike, aki minden örömét megleli a csodálatos MS termékeiben, és pontosan te vagy az aki elvakultan ragaszkodsz hozzá (azért, mert az emberek 99%-a is ezt teszi...persze mint a birka, menni kell utánuk, mert mindenki ott van ugyebár és nehogy már pont mi nem...)
Te biztosan az vagy, aki nem merne piros autót venni, hiába az tetszik neki, mert a többi ember (99%) mondjuk a kéket használja. Te aztán egy igazi egyéniség vagy!!!! Pontosan a magadfajták vannak jó alaposan teleetetve, már általános iskolától ezzel a maszlaggal (nekünk is azt tanították, hogy használjunk windowst mert az jó, sõt a legjobb)
Ekkora marhaságot, hogy a professzionális alkalmazások csak winre vannak megírva, hát...no comment
AD, group policy, wmi, wsus...ne röhögtess már, ezekbõl mit használ ki egy átleg User???? te baromi nagy szervertapasztalatokkal vagy megáldva (örülhetsz neki, tényleg), de a mindennapok emberkéje (és õk vannak a legtöbben) ezekre nagyon magasról tesz, nem találkozik vele, nem is érdekli.
Ez viszont igaz, leszámítva azt, hogy a legtöbb profi programnak csak wines változata van."
Tényleg pl. az AutoCAD amivel dolgozok! Az sincs Mac-re!
Pedig én abból még Dunaújvárosban országos versenyen is voltam és sokan használják!
Na de ezen a téren is van mit felvillantania a Mac-nek! Ott az ArchiCAD. Annak van Mac-es változata.
én nem egy gépet tartok karban, hanem többezer gépes nagyvállalati hálózatokat felügyelek és tervezek, igy egy picit nagyobb rálátásom van az oprendszerek komolyabb (ti. nem egység sugarú usernek való) részeirõl. Ez az a rész, ahol a macos igazán komolytalanná válik és nem azért mert nem ismerik. Alkalmatlan a feladatra. Otthonra bohóckodni meg májerkodni a haveroknak teljesen megfelel, csak van aki kinõtt már ebbõl és csak azt nézi mivel tudja leghatékonyabban megoldani a problémáit.
"a mac-nek egy célja van: just works."
mindaddig amig primitiv feladatokról van szó és nem komoly környezetrõl. bár otthon egy win is pont annyira "just works" csak jóval több szoftver van rá és olcsóbb a gép...
"és az én ismerõseim között(msn-es), SENKI SEM használja a beépített vackot... "
Már épp statisztikát akartam kérni, de egy ekkora "szakember" ismerõsei mellett erre nincs is szükség <#vigyor2>#vigyor2>
Az biztos... fõleg amikor senkit nem találsz meg bizonyos hálózatokon... <#vigyor2>#vigyor2>
De mondjuk yahoo-val ne röhögtessük már egymást egy msn live-hoz képest.
"Elég csak megnézni az egyes platformok Skype verzióit."
Azon kivül, hogy megint egy szubjektiv butaságon lovagolsz, ebbõl mit is lehetne megtudni az oprendszerre vonatkozóan? Azon kivül, hogy a multiplatformos, de windows-on is futó szoftverek 99% minden funkcióját csak winen nyújtja...
"Az szopás, hogy egyenlõre nincs videozás a maces Skypeon"
Hát igen, lásd fentebb
"Addig viszont ott van nekünk az iChat, amiben egyszerre 4 emberrel tudok videochat-elni"
Jaj de jó <#vigyor2>#vigyor2>
"Én a legjobban azokat birom, akik arról beszélnek, hogy winre megvan mindennek az ingyenes programok, tök jól mennek."
Winben az a jó, hogy oda készülnek a professzionális de méregdrága programok is, de ingyenesbõl is végtelen mennyiségû van...
"Ha valaki valamiben minõségi terméket akar használni, akkor pengõzni kell érte, tök mindegy, hogy win, v. OSX v. Linux alá veszi..."
Ez viszont igaz, leszámítva azt, hogy a legtöbb profi programnak csak wines változata van.
Van még Skype-om, ezen lerendezem a legtöbb embert, mert mostanában minden haver inkább ezen csetel, mint a MSN v. Yahoo pároson. Sõt, én még nem is beszéltem senkivel, aki a Yahoo Messengert használta volna...
"A sima MSN meg... "
Tehát: A windows masanger szintén alkalmas arra amire kitalálták csak nem olyan szép meg nem tud annyit.
Én a legjobban azokat birom, akik arról beszélnek, hogy winre megvan mindennek az ingyenes programok, tök jól mennek.
Akkor miért nem használja mindenki ezeket a progikat? Mert biztosan hülyék hozzá, hogy megtalálják, nem...LOL Ha valaki valamiben minõségi terméket akar használni, akkor pengõzni kell érte, tök mindegy, hogy win, v. OSX v. Linux alá veszi...
Azt ne mondja nekem valaki is, hogy a Mac-nél csak a gyárilag adott verziójú IM sw-t haszálja 😄
A sima MSN meg szintén alkalmas arra amire kitalálták csak nem olyan szép meg nemtud annyit.
Mondjuk én Skype párti vagyok, de van MSN Live!-om is.
Én macen semmit nem használok, mert nem kell. Tehát ennyivel több erõforrás marad szabadon, másra.
Equ: az iLife-ot kapod minden géphez ingyen.
Ha összehasonlítassz egy Yahoo Messengert, egy MSN Messengert, meg egy iChatet, hát lehet meglepõdsz...
Elég csak megnézni az egyes platformok Skype verzióit. A Linuxé még csak-csak elmegy, de a wines hányingertkeltõen néz ki. Az szopás, hogy egyenlõre nincs videozás a maces Skypeon, de rövidesen az is kint lesz.
Addig viszont ott van nekünk az iChat, amiben egyszerre 4 emberrel tudok videochat-elni, szerintem kicsit jobb az általatok felsorolt bármelyik alternatívánál.
A Macminit még nemrég vezették be, és elég sikeresek az eladások belõle. A legolcsóbb mac néven fut, szerintem lehetne még olcsóbb is, de nem olyan rossz az (abban az 5 CD toknyi helyen van benne BT, Wifi, Távirányító, 60-80 giga vinyó, Core Duo proci, halál csendes, akár 2 giga RAM...)
Én teljesen el lennék vele otthon a nappalimban, teljesen jó multimédia center lehetne...
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
"vagy csak probálj im-ezni, ok van windows messenger, de használja bárki is? nem, mert szar."
"Worldwide, Yahoo Messenger is the second-largest instant messaging client, behind Microsoft's MSN Messenger. Yahoo Messenger had about 76 million global users in April, according to comScore Media Metrix, compared to MSN's 204.6 million users. Time Warner Inc.'s AIM and AOL messaging products together had about 51.3 million users."
Igazad lehet, azt a "szar" messengert senki se használja, az a potom 200 millió user, amivel a legnagyobb IM rendszer elhanyagolható a mac felhasználói báziáshoz képest... <#vigyor2>#vigyor2>
"de az h egy mac drága nem"
Hát ha nem drága és nem is szar és mégis a kutyának nem kell világszinten, akkor ott valami nagy baj lehet...
De látom nem sikerült reagálni arra, hogy egyrészt ezeket a programokat megkapod a komolyabb notebookokhoz, másrészt mi van, ha nem akarok videót vágni? Vagy már megvettem korábban komoly 17e ft-ért?
"én pl a cyberlinkes szaroktól idegbajt kapok... "
sokan meg a mac egészétõl azt kapnak, de mivel ez teljesen szubjektiv, hülyeség felhozni...
iphoto - kb. acdsee - $50
imovie - CyberLink PowerDirector 5 -$90
idvd - CyberLink DVD Solution 4 - $80
garageband - sony acid musicstudio - $70
iweb - nincs ilyen, de a legközelebbi a netobjects fusion, ami $250
290 dollár, és akkor nincs benne minden, és nem beszélve arról, h mennyire együtt is kükõdnek ezek a szoftverek... és ezt mindenki használja, fõleg manapság... és a netobjectset hozzá adod, akkor 530dollár, ami 120e... és azt annyira nem is könnyû használni, én pl a cyberlinkes szaroktól idegbajt kapok...
kérdés helyett inkább néznél utána...
79 dollár az ilife '06, azaz 17e ft. <#nezze>#nezze>
Egyébként is vicces lenne, ha kötelezõen rád erõltetnének egy 100e ft-os programot, aztán azzal jönnél, hogy ha azt levonnánk az árból milyen versenyképes is lenne.
a mac drága??? nézétek meg mennyi egy core duo-s notebook... egy brandtõl? drágább v ugyanannyi... a macbook pro az egy kicsit felül van árazva, de kérdezem mennyit is ér az ilife magában? 100e-t? annyit biztos... vond le a gép árából melyik lesz drágább??? ja, h a pc...
De szerintem túlmisztifikálod Mac-et.
Vannak jó ötletek ott is mert pl. én Win alatt OjectDoc-ot használok, mert azt hasznosnak tartom és még látványos is!
(utálom a sok ikonnal telepakolt asztalt)
=
azokat az összes oprendszer (win, linux, mac) cooperative-an futtatja
Dehogynem igaz... Bár már kitargyáltuk ott is, a dolog arról szól, hogy a 3.1-es winre irt alkalmazásokat nem lehet preemtive-en futtatni, igy azokat az összes oprendszer (win, linux, mac) preemtive-en futtatja. Ettõl még ezek - multkori állitásoddal ellentétben - egyike sem lesz cooperative oprendszer (sem hibrid) egyszerûen csak van egy kompatibilitási moduljuk a 3.1-es programokhoz, mig a saját nativ programjaikat preemtive-en futtatják. A macos ezzel ellentétben még 2001-ben is ezt a 3.1-es win szintjén álló cooperative multitaskot használta. És ment ugyanez a röhejes duma a macos fantasztikus fejlettségérõl a sok "szakértõtõl"... <#vigyor2>#vigyor2>
Pl AD+group policy, wmi, perfmon alerts, wsus és még sorolhatnám...
"Errõl majd talán akkor beszélgessünk, meg a cooperative multitaskról, ha a winben bent pl. lehet egyszerre két felhasználó "
Újabb bukta. Cégnél több mint 300 felhasználó van bent egyszerre az application mode-ú terminal serveren... Nem technológiai kérdés, hanem license. Xp-n is megoldható egyetlen file lecserélésével.
"A Vista bejelentett újdonságait megtalálod a Tigerben egytõl egyig "
legalábbis amit az egségsugarú user észrevesz és nincs túl sok értelme...
De lássuk a hibrid sleep-et mac-en. Vagy readyboost-ot, shadow copy-t (már xp-ben is volt), upnp network map, sideshow, nap, sync center, network projection, meeting space, collaboration services, bitlocker stb-stb
"Az Applenál eközben elértümk a 10.4-hez (2005.május) azóta most a héten jött ki hozzá a 10.4.7 SP. Egy év alatt."
Nagyon vicces a macos gyakori verzióváltásaival jönni, miközben mostanában jelennek meg olyan funkciók benne amik winen évtizede elérhetõek... (arról nem beszélve, hogy vállalati környezetben ez újabb kizáró ok, nem véletlen az a 3%-os világszintû elterjedség)
"Nálam 10-12 program fut egyszerre, nem kell imátkoznom, ha egy játék közben kiváltok Mailre."
Winen se... Ha neked ezzel gondod volt win alatt az egy újabb biznyitéka, hogy nem értesz hozzá. Tudok javasolni alapszintû tanfolyamokat, ahol elmagyarázzák, hogyan kell használni.
Az Alt+Tab funkció kibõvített használatára próbáltam célozni, amiket te felsoroltál, természetesen azoknak is megvan az alternatívája az OSX alatt. Így biztosan nekem van igazam...
( ha Alt+Tabot nyomsz, akkor megjelennek a futó alkalmazások, melyek között szépen lépegethetsz a jobbra ill. balra nyíllal. Ezt a winXP is tudja...de amikor egy olyan alkalmazáshoz érsz oda, amit be akarsz zárni, ezt már rögtön megteheted innen a Q betû lenyomásával. Ez pl. egy apróság, de ezek összeadódnak...Mondom, én csak erre gondoltam.
Egyébként: - Alma+Q = ALT+F4
- Jobb klikk az alkalmazáson, majd Quit = u.a.
- ForceQuit menü = CTRL+ALT+Del, majd bezárás
- ALT+Tab+Q = ???????
Tehát nekem van igazam...😊
A sznob szó használatáról már kifejtettem a véleményemet egy hozzászólásommal lejjebb, akkor Equ kollégádnak, u.ez szól ezért neked is.
Az elvakultságtól pedig ti sem álltok messze, hiszen görcsösen ragaszkodni egy olyan dologhoz, amirõl virít, hogy szar...(pl. a beépített böngészõ - szinte senki nincs olyan hülye, hogy a win saját i.explorerét használja, annyira szar...a rengeteg erõforrást lezabáló víruskeresõ, kémprogifürkészõ stb. nem csodálom, hogy tuningoljátok, hajtjátok a gépeiteket, mert így talán normális felhasználói teljesítményt kaphattok a sok visszafogó szar mellett)
Mint említettem, én a zenéhez nem sokat konyítok, megpróbálok beszélni néhány a témában érdekelt emberkével, hogy a Maciansba tegyenek be egy újabb "versenyt", mert mostmár azonos a teljes platform. Egyébként van egy sanda gyanúm, hogy a macesek még mindig a PPC-s vonalon zenélnek, mivel a professzionális felhasználásra szánt PowerMacnek még nem érkezett meg az Inteles procis verziója. Augusztusban talán kint lehet, kb. szept.- okt. -ra saccolom a verseny létrejöttét legkorábban.
Godefroy: rendkívül elmés hozzászólásodra hadd reagáljak:
a "Megint" szóval van egy kis bajom...erre akár a PC Mindigfos jelzõt mondhatnám, e akkor megbánthatnám a Linuxhasználókat, amit nem szeretnék, mert minden tiszteletem az övék. Inkább a MS Mindigfos Marad-nál maradnék én is...
A másik, hogy én nem a mostani macians mûsorról beszéltem, hanem az I+ címû mûsorról!
Ott egy olyan muki (a kis kopasz) volt hasonlóan elvakúlt, aki állítása szerint 15éve foglalkozik lemez kiadással és az Alvajárók együttessel kezdte és akkor (2004) adták ki 1 hete a Neo albumát!
És ez a nagyon komoly ember hordta le a sárga földig a PC (x86) technológiát!
"Én Alma+TAB (lsd. ALT+Tab) mellett még szépen bezárogathatom amelyiket akarom Q-val (ha ez win alatt is így megy, akkor bocs, elnéem valamit😊)"
több megoldás is van:
1. CTRL+ALT+Del és alkalmazásra katt és bezár
2. a tálcán a futó alkalmazás ikonjára jobb klikk és bezár
3. ha egy alkalmazásban vagy és azonnl be akarod zárni akkor ALT+F4
.... de biztos neked van igyazad 😊))))))))))))))))
Baromi ronda ez az új dizájn!
Nem azért, de ez az SP2 elõtti XPnek is ment, azthiszem Remote Assistance a neve...
/*WTF?!*/
Ez egyszerûen nem igaz. Mint ahogy épp a múltkor alaposan kibeszéltük (bár te akkor sem akartad elismerni a nyilvánvalót), a Win 95 platform szerves része volt a WIN16-os (eredetileg Win 3.1) programok futtatását lehetõvé tevõ kooperatív futtatási környezet (ráadásul milyen rosszul megvalósítva), amire azért volt nagy szükség, mivel az akkori programok 99%-a WIN16-os volt, és jópár évig tartott az átállás WIN32-re, mert nem váltott mindenki azonnal Win 95-re, és ugye nem akartak két platformra fejleszteni. Egyszóval ez egy vegyes platform volt, nem épp a legjobb megvalósításban.
A hozzászólásod többi része is hasonlóan "korrekt", de az elemzést másra hagyom.
- egy fájlt megossz két emberrel, kül jogokkal...LOL
Errõl majd talán akkor beszélgessünk, meg a cooperative multitaskról, ha a winben bent pl. lehet egyszerre két felhasználó :😊)) muhhahahahaaa milyen vállalati funkciókról beszélsz te?? Remote Desktpban is kilövi az egyik felhasználót, hogy beléphessen a másik...Én Apple Remote Desktopon vezérlem a másik gép egerét, miközben az elõtte ülõ nézi...és mindezt akár Kínából!
- egy kicsit légyszi részletezd azt, hogy a konkurencia miért is képtelen felvenni a harcot, és a a Vistával csak nõni fog ez a szakadék! A Vista bejelentett újdonságait megtalálod a Tigerben egytõl egyig 😊
Errõl már több poénvideó készült, amint a Vista bemutatószövegére vezérelték a Tigert...LOL (soroljak párat??? widget-gadget, Spotlight, Mail, Exposé, Dock...)
Tehát valóban fantasztikusan innovatívak...jah, kedves Equ!Említettem már, hogy az Apple egy hardvergyártó???Ahhoz képest szép kis oprendszert adogat ki.
Hol is tart jelenleg az MS 2001 óta...ööööö, ja igen WinXP, SP2...hát ez fantasztikus ettõl a dicsõséges csapattól. Az Applenál eközben elértümk a 10.4-hez (2005.május) azóta most a héten jött ki hozzá a 10.4.7 SP. Egy év alatt.
Tehát komám te élhetsz a rózsaszín kis fellegedben, a kis kedvenc cégecskéden a világ röhög, mostanában csak a csúszásokkal kapcsolatban lehet hallani róluk. Produkció egyenlõ a nullával.
Hát a megaLOL a következõ mondat: " a konkurencia olyan lemaradásban van, hogy semmi okuk siteni" ez tetszett a legjobban. Megédesítetted ezzel az életemet.
Természetesen nem kell leborulni semmi elõtt, az OSX is tartalmaz hibákat. Egyszerû felhasználó nem sokat vesz ebbõl észre, te biztos a lentebb általam felsorolt 3. kategóriába tartozol.
Lehet, hogy félreértetted, amit írtam: a wint én nem azért futtatom, mert ne lennék meg nélküle. Kedvenc játékom csak Winre jött ki, úgyhogy fellöktem a gépemre. Csak a játék idejéig fut win a gépemen, de szivem szerint utána köpnék egyet jobbra...
Ez a "sznob érzés" duma eléggé szánalmas, meglehetõsen megkeseredett nyomorult életed lehet, ha ezzel takarózol...😞
(bár a winhez való vak imádatodat látván én nem csodálkozom)
A multitask kezelése kicsit jobb, mint az XP-nek. Nálam 10-12 program fut egyszerre, nem kell imátkoznom, ha egy játék közben kiváltok Mailre...Tehát ezzel pont nem jó példálózni. Én Alma+TAB (lsd. ALT+Tab) mellett még szépen bezárogathatom amelyiket akarom Q-val (ha ez win alatt is így megy, akkor bocs, elnéem valamit😊)
Acl-ek...én most az OSX Tigerrõl beszélek, és az azzal összevethetõ Vistáról, XP-rõl. Akkor minek jössz itt az Acl-lel, mivel nincs semmi lemaradás...????
(jah, és ez egy annyira triviális dolog, hogy nagyon sok ember életében nem használja)
A zenélés :😊) Ez egy nagyszerû rész. Sok stúdióban használnak mac-et, sokban PC-t. Mindenhol értek el sikereket, én nem merném letenni a voksomat egyik mellett sem. Csak annyit tudok, hogy abban a stúdióban, ahol a Metallica albumait felveszik, macen dolgoznak (a NIN albumait is). Tehát én erre húzok ::😊))) Sajnos ehhez nem értek, ezért nézem ilyen irányból, de ne kövezzetek meg 😄
Most lehet össze kéne ülni megint a két csapatnak, mert most a Logic Pro-nak kint van az Inteles verziója. Tehát a procik u.azok...Majd tárgyalok velük...
A Fix.tv Macians adásait jobb, ha mindenki elfelejti, a mostani adások színvonala sajnos a béka segge alatt van, köszönhetõ ez egy faszkalap tulajdonosnak. A vendégek teljesen önszorgalomból mentek mindig, saját gépekkel, az emberke meg csak szivatta õket, és kiabált velük, Hát nálam is betelt volna a pohár...
W
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
mondaná tovább az égbekiálltó butaságiat <#vigyor2>#vigyor2>
De tényleg nagyon brutál az a mûsor, az ottani linux "gurukkal" egyetemben. Hatalmasakat lehet röhögni a sok téveszméjükön és szakmai melléfogásaikon... <#nyes>#nyes>
Hát kiváncsi lennék, hogy most mit mondana! 😊
Gyk. az acl-ek hiánya annyit jelent, hogy azt a triviális feladatot, hogy pl. egy filet megosszál két emberrel és az egyik csak olvashassa a másiknak irási joga is legyen a mac-os tavalyig nem tudta kernel szinten megoldani... <#taps>#taps>
És hol vagyunk akkor a valóban bonyolult feladatoktól...
Mit lehet tenni, a mac-ek fejlõdése megállithatatlan <#nyes>#nyes>
funkcionálitásban nagyon messze van a vistától (vállalati funkcióknak pl a csirája sincs benne)
"egy példaként a Force Quit-ot említeném, amire a win válasza a kék képernyõ, v. az egér mozdíthatatlansága"
LOL, ez okos beszólás volt... <#vigyor2>#vigyor2>
Mintha a macos volt az az egyetlen kereskedelmi oprendszer, ami cooperative multitask-al lépett a 21. századba, azaz egy egyszerû végtelen ciklusba lépett task is az egésze gépet térdre fektette. Halkan jegyzem csak meg ez a technológia win platformon utoljára a 3.1-es verzióban volt látható. Hajrá innováció... <#taps>#taps>
"az XP-rõl Vistára váltás 5 !!!!!!! évébe került a MS-nek"
Bizony, a konkurencia a ms 5 éves termékével is képtelen felvenni a harcot, a vista megejelenésével ez a szakadék csak tovább nõ.
"Pont, hogy a MS pukkant ki az XP megjelenése után"
Ennek az eladási mutatók "némileg" ellentmondanak...
"azt hitte ebbõl 10 évig megél."
Újabb baklövés, a ms hivatalosan 3-4 éves életciklust jósolt az xp megjelenésekor, de idõközben kiderült, hogy a konkurencia olyan lemaradásban van, hogy semmi okuk siteni. Ezért is késik annyit a vista, az xp még sokévig kiszolgálja az igényeket, közelében sincsen senki. (will be released when it's done...)
"a Linux és OSX fejlettségben meg is elõzt"
LOL <#vigyor2>#vigyor2>
"Mindig is nagy igény mutatkozott arra, hogy a mac felhasználók wint futtassanak gépeiken."
Nem véletlen...
"Ha az OSX semmit nem változna, csak azt, hogy a wines progik indulnak belõle, én már elégedett lennék."
A sok mac-es "szakértõ" a cooperative multitaskos macos-el is nagyon meg volt elégedve, miközben winen már fél évtizede preemtive volt. Aztán mikor már az egész IT ipar rajta röhögött, akkor inkább kidobták az egészet és vettek egy teljesen más kernelt, mert már nem lehetett tovább hegeszteni...
"A hozzád hasonlók 1976 óta temetik az Applet..."
És milyen igazuk van... Több évtizede nem tudnak még a legjobban menõ piacukon (usa) se 5%-os elterjedség fölé menni. Ki nem hal, mert a mac felhasználók nem éppen a technológiát értékelik (lásd multitask) hanem a snob érzést. Ez pedig valahol ezen az elterjedségi szinten tetõzik. (usa-n kivül ez mégkevesebb, olyan 1-3%)
(valamint ajánlom azt is figyelmedbe, hogy rakj össze egy iMac-el egyenértékû gépet...és most nem a multimédiás winnel felturbózott borzalomra gondolok, amiben egy tft hátuljára ráragasztottak egy dobozt...)
Attól, hogy PPC-rõl Intelre váltottak, még nem pukkadt ki semmi. A vészmadarak ugyanezt mondták, amikor anno a Motorola procikról átváltottak a PowerPC-re 😊
"OSX kipukkad, és jön helyette a Vista" LOL
Már most jobb a Tiger, mint a Vista...(ezt most én nem ecsetelném, nézz utána: csak egy példaként a Force Quit-ot említeném, amire a win válasza a kék képernyõ, v. az egér mozdíthatatlansága...), ha nem jönne ki az Apple egy újabb oprendszerrel, még akkor is több év elõnyben van a MS-hez képest,mert:
1. a Vista még ki sem jött :😊)
2. a Tiger 2005 áprilisban debütált (itt már megvan az 1 év...)
3. az XP-rõl Vistára váltás 5 !!!!!!! évébe került a MS-nek.
Ne röhögtess, hogy az OSX pukkant ki. Pont, hogy a MS pukkant ki az XP megjelenése után, azt hitte ebbõl 10 évig megél. És csak szedegette össze az arcát, amikor rájött, hogy a Linux és OSX fejlettségben meg is elõzte...
Az, hogy te nem egy mac-et látsz winnel rajta, az egy nagyon szerencsés dolog a mac-esek részérõl. Mindig is nagy igény mutatkozott arra, hogy a mac felhasználók wint futtassanak gépeiken. Ez PPC miatt majdnem csak egyedüliként VPC alatt sikerült, ráadásul elég keservesen...
A nagy igényt a win sajnálatosan túlzott elterjedtsége okozta, mivel voltak olyan progik, amiknek nincs megfelelõje mac-re.
A mac felhasználók elõtt jelenleg kettõ, a közeljövõben 3 lehetõsége lesz wint futtatni:
1. BootCamp : duálbootos rendszerben
2. Virtuális meghajtóként (itt a többmagos rendszerek nagyon gyorsak)
3. a Linuxos wine-hoz hasonlóan indíthatóak a win fájlok rögtön OSX-en belülrõl.
Tehát itt nincs megkötve a felhasználó keze, nem csak az .exe-t tudod futtatni, és egy sokkal fejlettebb rendszer vesz körül.
Ha az OSX semmit nem változna, csak azt, hogy a wines progik indulnak belõle, én már elégedett lennék.
Az, hogy grafikus munkára mi a megfelelõ, nem feltétlenül oprendszer és processzor típus függõ. A számolási teljesítmény a fontos...pl. egy Opteron rendszer a PS-ben win alatt igencsak kenterbe veri a G5-ös PowerMac-et. Jelen pillanatban a legtöbb grafikus szerintem a programok, a megszokás és az oprendszer miatt használnak mac-et. Ha kijön a CS unibin változata, akkor az Inteles procikkal az Apple megint felveheti a kesztyût. Erre a váltásra szükség volt...
"Kar azt is eroltetni, hogy az OSX miatt veszik a Mac-et, mert ez nem igaz"
Én az OSX miatt vettem meg, tehát 1:0 a huszárok javára 😊
A hozzád hasonlók 1976 óta temetik az Applet...
Megpedig azzal, hogy csinaltak belole egy X86 klont, mereg dragan.
Leht rafogni mindent, de azt mar nem, hogy megmaradt a regi es dicso Mac.
Egyszeruen kipukkadt es maradt belole egy torzszulott.
Lassan eljon az az ido is, amikor az OSX is kipukkad es jon helyette a Vista.
Mar most is nem egy Macet latok amin nem OSX fut operacios rendszerkent, hanem winfos.
Ez fogja kinyirni az odivatu Mac felhasznalokat es beleszurkul a PCk hetkoznapjaiba.
Hol van mar az az ido, amikor azert vettek ezeket a gepeket, mert a grafikus munkara a legmegfelelobb gep volt?
Elmult, s nem is fog sose visszaterni.
Kar azt is eroltetni, hogy az OSX miatt veszik a Mac-et, mert ez nem igaz.
Nem adok 5 evet es marad valami Ipod fele multimedias gep, es a Mac ugyanugy jar mint anno az Amiga.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
ui.: az alább leírt konfigot természetesen magam szedtem össze és a régi cuccok (bill., ház, egér stb.) fateromnak építettem be.
Ja és sajna az én fekete házam oldal lemezei és teteje homokszínû volt és csak az elõlap volt fekete így a 8000Huf os házra még 1000Huf-ot kellet költenem, hogy feketére fessem és így már tuti baró (komoly 😊)
(életemben elõszõr használtam ilyen palackos fejték spray-t, de nagyon baró 😊)
inkább csak nyomogasd a pc utánzatodat.
Tényleg tudnak szépek is lenni, de nagyon ritka, fehér holló kategória...csak érdemes megnézni a PowerMac házát.
FF alap, IE majd szóbakerül akkor, ha ms-nél megtanulják azt a pár szót, mint pl. CSS2, meg DOM2...amíg ezek csak a TODO listán szerepelnek, addig IE mehet a levesbe.
Mielõtt valaki okosmegszólna, hogymajd az IE7 azbüntet...nem, nem büntet majd, ugyanúgy szar a box modell benne, mint ie6-ban, és az elõdeinél.