208
  • Equ
    #208
    "Viszont az tény, hogy két ütemező volt a Win95-ben, és mindkettő elég aktívan használva is volt..."

    Ahogy a linuxban, macben stb-stb...
    hogy ki mennyire használta ezeket az az ég világon semmit nem változtat az oprendszeren, én speciel mikor win95-re tértem a játékokon kivül semmilyen 16 bites alkalmazást nem használtam. De ez teljesen userfüggő, ettől az oprendszer semmit nem változik.

    "csak egy szempontból volt némi hasonlóság."

    azért az elég lényeges hasonlóság, pont annyi amennyit leirtam. Ha egy user szintű program meghalt, vitte magával az egész oprendszert. Mindezt 2001-ben...
  • dez
    #207
    "Na az se semmi... Tehát az OPRENDSZER ütemezőjének tipusa attól függ, hogy hány olyan program van, ami az egyik kompatibilitási modulját használja?"

    Nem ezt mondtam. Viszont az tény, hogy két ütemező volt a Win95-ben, és mindkettő elég aktívan használva is volt...

    "Ez nagyon érdekes elgondolás. Tehát, ha én kiadok linuxra nagyon sok 3.1-es win alkalmazást, akkor ugyanaz a linux hirtelen félig cooperative oprendszer lesz? LOL... Vagy forditsuk meg. Én elkezdek a linuxomon egy rakás win3.1 alkalmazást használni, akkor az én linuxom nem félig cooperative, a tied (amely ugyanaz a linux csak más programokat futtatsz rajta) az meg preemtive. Bravó, szép gondolatmenet"

    Életszerűtlen hasonlat, mivel hülyeség lenne ilyet tenni. A Win95 idejében viszont nem volt túl sok választási lehetőség.

    "Ennek meg nulla köze van ütemező működéséhez."

    Nem mondtam, hogy ahhoz van köze, csak azt, hogy nem volt a Win3.1 szintjén (mindent beleértve), csak egy szempontból volt némi hasonlóság.
  • Equ
    #206
    "Ha pl. Linuxon ma általánosan keveredne a 16-bit+coop./32-bit+preemp., akkor az is egy hibrid platform lenne."

    Na az se semmi... Tehát az OPRENDSZER ütemezőjének tipusa attól függ, hogy hány olyan program van, ami az egyik kompatibilitási modulját használja? Ez nagyon érdekes elgondolás. Tehát, ha én kiadok linuxra nagyon sok 3.1-es win alkalmazást, akkor ugyanaz a linux hirtelen félig cooperative oprendszer lesz? LOL... Vagy forditsuk meg. Én elkezdek a linuxomon egy rakás win3.1 alkalmazást használni, akkor az én linuxom nem félig cooperative, a tied (amely ugyanaz a linux csak más programokat futtatsz rajta) az meg preemtive. Bravó, szép gondolatmenet

    "Plusz eleve 32 bites volt "

    Ennek meg nulla köze van ütemező működéséhez. Egy 32 bites cooperative oprendszer ugyanúgy elszáll, a rosszul megirt user szintű alkalmazástól mint a 16 bites. Mikor az apple centerben dolgoztam szinte csak csontra fagyó mac-eket láttam emiatt...
  • Yv@n
    #205
    Nos az első pont igazából az lenne, hogy a szakmához legyen valami kis közöd :) Utána a különböző nyelv már tolmács segítségével áthidalható.
  • dez
    #204
    Az, hogy egy rendszer natívan milyen (lenne), vagy mint platform hogy festett a gyakorlatban, két különböző dolog. Ha pl. Linuxon ma általánosan keveredne a 16-bit+coop./32-bit+preemp., akkor az is egy hibrid platform lenne. De nincs ilyen keveredés.
    Viszont pl. (azt hiszem) az OS X megjelenése után egy darabig Mac-en is hasonló volt a helyzet (kivéve, hogy mindkettő 32 bites volt).
    A Mac koop. multitask megvalósítása jobb volt, mint a Win3.1-é (illetve a Win95 coop. környezetéé). Nem volt annyira feltűnő, és a fagyás is ritkább volt. Plusz eleve 32 bites volt (már a 68k-s időkben is). Tehát kissé túlzás, hogy "a Win3.1 szintjén volt 2001-ig".
  • szucsitg
    #203
    asszem ezt a cikket többször nem látogatom, mert nem értesz magyarul, persze ettől még lehetsz advance windows administrator... leszarom. de ahhoz, h vitatkozzunk nem vagy egy nylevi szinten. és az elsődleges ahhoz, h szakmai vitát folytassunk. ha nincs közös jelrendszer nincs kommunikáció sem.
  • Equ
    #202
    " ha nektek az USB hdd-ről az adat áttöltése migrálás, akkor migráljatok úgy. :)"

    Ez jó volt...
    De tényleg, ha a régi rendszerek migrálása nekik adatok mozgatása, akkor hogy nevezik, amikor egyik vinyóról a másikra rakják ugyanazt az adatot?
  • szucsitg
    #201
    ó tényleg nem mozgatsz semmit amikor át viszel egy adattáblából egy másikba vmit, minden járulékos kapcsolattal, stb... és én mikor mondtam, h gépen kivülre mozgatok??? sztem soha... én azt mondtam, h mozgatás. az h kivülre, vagy belülre az sztem most lényegtelen
  • Equ
    #200
    "mi a bajod a mozgatás kifejezéssel??? "

    kizárólag az, hogy nem azt jelenti...

    én is azt javaslom hagyjuk a migrációt. nem vagy azon a szakmai szinten, hogy erről vitatkozzunk.

    Lényeg annyi, hogy az adat nem mozog sehová, ugyanott marad ahol volt csak más formát vesz fel, azaz átalakul. És mint mondtam nem csak adat van. (sőt olyan migrálás is van amikor az adat, nemcsak hogy nem mozog, de még csak nem is alakul át. csak az adatokat kezelő alkalmazások változnak meg körülötte)
  • Yv@n
    #199
    Spec egyáltalán nem biztos, hogy mozgatod a helyéről(no nem a hdd-n, hanem a gépről). Mindegy nem érdekell. úgy migrálsz ahogy akarsz, és azt amit akarsz, ha nektek az USB hdd-ről az adat áttöltése migrálás, akkor migráljatok úgy. :)
  • szucsitg
    #198
    hagyjuk ezt kva migrálás szót! nem vagy képes felfogni, ami annyira egyértelmű. egy dolgot két szó is kifejezhet, és sokkal inkább mozgatás, mint "átalakulás". jó is lenne, ha a migrálás közben át alakulna az adat... :D inkább össze hasonlítva az adat struktúrát, ott van átalakulás...
  • szucsitg
    #197
    már megint nem reagálsz "mai napom megédesítője"! mi a bajod a mozgatás kifejezéssel??? sztem az derült ki h a god-level windows administratoröknek a látómezejük már a monitorig sem ér el. de persze én nem haragszom rátok ezért... ;) de h vki ennyire fafejű legyen... akkor inkább leszek "egységnyi sugarú user", mint öntelt windows rendszergazda...
  • Equ
    #196
    "az h egy adatot átstrukturálsz, azzal át is mozgatod"

    butaság, adott esetben az adat nem mozog sehová, hanem átalakul mássá. (jaj transzformálódik. ezt a csúnya "szakszót" szabad itt használni?)

    "az h nem egyezik meg bitről bitre, kit érdekel! "

    szakemberek közül? valószinűleg sokakat...

    "még mindig nem tudom miért hibás a mozgatás kifejezés!"

    elég szomorú. bár még az adatokra sem igaz az elméleted, mint már leirtam itt nem csak adatokról van szó, hanem kapcsolatokról, beállitásokról, hivásokról és még nagyon sok minden másról ami mind-mind átalakul migrálás folyamán.
  • Equ
    #195
    egyébként, szerintetek ezzel a mai szakmai öngyilkossággal szereztetek sok új mac fan-t? mert szerintem csak az derült ki, hogy az "advanced" macesek még alapszinten sincsenek tisztában az informatikával, mégis terjesztik a butaságokat nagy meggyőződéssel...
  • TeFigyeljHaver #194
  • szucsitg
    #193
    ajjaj. azon gondolkodom, h milyen nyelvet tudsz értelmesen használni... az h egy adatot átstrukturálsz, azzal át is mozgatod, az h nem egyezik meg bitről bitre, kit érdekel! az adatok nem módosítva lettek hanem mozgatva... még mindig nem tudom miért hibás a mozgatás kifejezés!

    és yv@n: én nem másolás írtam, hanem mozgatást!!!
  • Equ
    #192
    "aha, vagyis ahogy a wikipedia írta, adatmozgatás..."

    nem, nem adatmozgatás... Bár minimális szellemi képességgel is rá lehetett volna jönni, ha DATA_migration-t kérdezel, az más lesz.
  • szucsitg
    #191
    mondtam én h jobb? nem. mondtam h rosszabb? nem. én nem vagyok kiadó, nem foglalkozok professzionálisan vele, néha használom a videók miatt, de ennyi. nekem egy szinten van a macre elérhetőekkel, de videót egyelőre még windowson vágok. de remélhetőelg nem sokáig... én csak azt mondtam, h megfelelő a mac prof. zenekészítésre, és az én ismereteim szerint szívesebben használják mint a wint.
  • Yv@n
    #190
    Ok mozgasd nekem akkor légyszi az sql-t ldap-ba :)

    A wikipedia a data migration-ról beszélt. Az pl. az amikor régi wines gépről átmented a profilt, egyéni beállításaidat egy xp-s gépre.
  • Equ
    #189
    "akkor mi a transzformálás?"

    LOL

    megpróbálom akkor hülyegyerekek szintjén leirni, hátha. Van egy régi rendszered, különböző alkalmazásokkal amelyek régiek. Ezeknek van kismillió adatata és kismillió beállítása, kapcsolata más szerverekkel stb-stb. Ezt át akarod rakni egy újabb rendszerre amelynek mások a beállitásai, mások a funkciói, más az adatszerkezete, ezeket hozzuk közös nevezőre migrálásnál. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy gyakran az újabb rendszer új, fejletebb funkciókat kinál adott feladatra, igy bizonyos régieket nem csak, hogy át kell emelni, hanem akár teljesen áttervezni, hogy ki tudja használni az új rendszer hatékonyabb funkcióit.
  • szucsitg
    #188
    aha, vagyis ahogy a wikipedia írta, adatmozgatás... köszi!
  • szucsitg
    #187
    te is adhatsz nekünk "szakmabeli" definiciót... vagy ne köss bele másba!
  • Yv@n
    #186
    Például cégnél levelezést sql adatbázisból átmigrálod a központi ldap adatbázisba, ami egész más struktúrával rendelkezik.
  • Equ
    #185
    ennyire azért ne süllyedjünk le... most kezdjük el sorolni kik azok akik meg a sound forge-t használják?

    ellenben én meg kérdeztem mivel is jobbak azok mint a sound forge, mintha semmit nem irtál volna...
  • szucsitg
    #184
    "A migrálásnak köze nincs a mozgatáshoz. A migrálás transzformálást jelent különböző rendszerek között. Eközben mozoghatnak is az adatok, ha fizikailag új gépre kerül a rendszer, de ez nem jellemző.." ezt írtad, semmivel sem többet.

    ok a migrálás transzformálás különböző rendszerek között. akkor mi a transzformálás? (lehetőleg ne egy harmadik idegen szóra alapozd a szakmai kompetenciád)
  • Yv@n
    #183
    Informatikai szakszavakkal kapcsolatban próbákozzunk meg azok szakma beli jelentésével.
  • szucsitg
    #182
    csak mert olyan nagy magabiztossággal fikáztad, gondoltam... meg a sound forge az Isten, stb... trent reznor, aki zen kiadó, meg van nélküle, talán ő ért hozzá, ha nekem nem hiszel...
  • Equ
    #181
    "mondj már egy migrálás definiciót, ami értelmes! "

    elmondtam miről szól a migrálás. ha nem érted, akkor olvasd el újra.
  • Equ
    #180
    ", h reagáltál arra, h használtad-e bármelyiket is.."

    ja nem, nem használtam őket.
  • Equ
    #179
    "lehet egy windowsos szervert szarul beállítani? fel lehet egy nem jól konfigurált windowsos szervert törni?"

    igen és igen.

    "be lehet jól állítani egy mac-es szervert?"

    a jól az relativ. mivel olyan minimális az elterjedtsége, hogy gyakorlatilag senki nem keres benne hibát, nagyon nehéz kijelenteni, akárhogy konfigurálva biztonságos... (megsúgom dolgoztam az apple centerben a hack idején és minden patch fent volt rajta és nem saját webes alkalmazáson törték fel)
  • Yv@n
    #178
    http://www.microsoft.com/windowsserver2003/ccs/default.mspx

    Maradjunk annyiban, hogy nem létezik. RTM (Ready to manufacture) állapotba került Június 14-én.
  • szucsitg
    #177
    mondj már egy migrálás definiciót, ami értelmes! pls
  • Yv@n
    #176
    Pedig lehet például sikerült volna eljutnod, egy opteron, xeon, és dual g5 összehasonlító tesztig, nem lett volna túl nehéz, és még a dátumot is megadtam hozzá...no persze mindegy, így legalább szajkózhatod tovább, hogy mennyire tökéletes
  • Equ
    #175
    teljesen mindegy hova tereled a témát, a linux (a mac és bármi ami futtatja ezeket az alkalmazésokat) pont annyira cooperative vagy hibrid oprendszerek mint a win95. Én azt mondom, hogy egyáltalán nem azok, mivel ez csak egy kompatibilitási réteg és a rájuk irt nativ alkalmazásokat preemtive-en futtatják. Te azt mondod nem. Lelked rajta, csak akkor az összes többi sem az...
  • szucsitg
    #174
    egszer ez volt:

    és mondd meg nekem! mert te legalább értesz hozzá! :) lehet egy windowsos szervert szarul beállítani? fel lehet egy nem jól konfigurált windowsos szervert törni? és 3.: be lehet jól állítani egy mac-es szervert?

    illetve:

    kösz, h reagáltál arra, h használtad-e bármelyiket is... valszeg nem, mert nem menne... de én ezért nem haragszom! ;) (a shake-ről, a motionről és az apeture-ről volt szó)
  • Equ
    #173
    "lökd a linket arról, hogy én mikor írtam a szuperszámítógépekről azzal kapcsolatban, hogy nincsen rajtuk win!!!!!"

    ja az nem te voltál. bocs, de pont ugyanazokat a butaságokat nyomjátok, néha összekeverlek benneteket

    "500-ból 2 darabra merték azt mondani, hogy biztosítani tudja a stabil környezetet "

    te tényleg ennyire buta vagy? vagy szövegértelmezési gondjaid vannak? javaslom olvasd el mégegyszer a korábbi postot, computing cluster edition-ről, license költségekről és a szuperszámitógépek oprendszer szükségleteiről...
  • szucsitg
    #172
    felvidytod az estém... böngészni tud a gép... képzeld! ez egy komoly feature! és mükődik hibátlanul. az internet explorer asszem nem szokott így lenni vele...
  • Equ
    #171
    "és érdekelne melyik kettő az"

    böngészni tudsz? azt már támogatja a mac? akkor menj el a top500.org-ra és keresd meg. windows van a nevükben...

    "de egy normális választ nem voltál képes összehozni"

    mire?
  • szucsitg
    #170
    kedves equ! világosíts fel kérlek minket, mert a wikipedia a migration és a comuter szó beírásár ilyet dobott ki...
    http://en.wikipedia.org/wiki/Data_migration
    de lehet, h azt is hozzánk hasonló lámák írják, de ne haragudj rájuk... :P
  • dez
    #169
    "3.1-es Winre írt alkalmazásokat" - Khmm, ez így csúsztatás. Egyszerűen WIN16-os alkalmazásokat. Tudniillik a Win95 kijövetele után is sok WIN16-os program született, illetve korábban létező programoknak évekig nem született WIN32-es változata. És ezeket kellett futtatni itt is. Éppen azért volt benne a Win95-ben a WIN16-os támogatás, mert jól tudták a MS-nál, hogy alapvető fontosságú. Évekig alig volt WIN32-es alkalmazás, úgyhogy kissé blődség azt mondani, hogy a Win95 egy tisztán 32-bites platform volt.
    Ezzel szemben manapság ki futtat Linuxon, WinXP-n, stb. 16 bites appokat? Senki. (Ha egyátalán lehet még.)