65
-
pbes #65 Akkor kapod ezt a hibaüzenetet, ha már fut az Opera ugyanazzal a profillal. Ha nem fut, akkor nézd meg, hátha a folyamatok közt bentragadt. Ha utóbbi, akkor valószínűleg Windows gond, mert csak akkor találkoztam még ilyennel, ha véletlenül kétszer kattintottam a gyorsindítás sávon az ikonjára.
Ha kérdéseitek vannak, inkább az Opera topikban, mert nem hiszem, hogy sokan olvassák még ezt a hírt. -
Tattoo #64 Sziasztok. Azt hol lehet kikapcsolni a 9-nél hogy ha mentek 1 képet ne ugorjon fel a letöltések ablak? Elég idegesítő. a korábbiaknál nem volt ilyen. -
gmunkacsy #63 hali.
ém felrakta és kapokmindig egy ilyen hibaüzenetet:
"Another user is running this copy of Opera.
You should install Opere with individual profiles to allow multiple users to run the same copy independently."
ötlet? /az operát innen töltöttem/ -
#62 ha jól emléxem, Opera 3-mal kezdtem.
tapasztalatok alapján inkább +várom a 9,01-t vagy ,02-t ;) -
#61 Hopp. Bocsi, megtaláltam. Akinek konzol baja van, az nézzen el ide. -
#60 És azt nem tudja valaki, hogy ezt a vacak hibakonzolt hogyan lehet kiírtani végleg, mrt enyhén idegesítő, hogy minden oldalon jelez valami errort. -
tproli #59 Na megint ott vagyunk, hogy Opera hírre jönnek a FF-ot istenítő-Operát lehúzó vélemények.
Nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogy egy Opera-őrültet nem lehet meggyőzni arról, hogy a FF-ot használjon.
Én nem mondom, hogy az Opera jobb, de amíg van O, addig nem kell FF :) -
pemga #58 Valóban van adblock, csak kiccsit fapados. Kézzel kell az url-mintákat kihekkelni az oldal forrásából és felvinni a listába. Az FF extension-ben meg van egy felugró lista, megmutatja az objektumokat (pl. JS, flash, image, frame, stb), amiből össze lehet kattintgatni mi nem tetszik. Ráadásul piros kerettel körbe is veszi a választásnál, hogy véletlenül se mást blokkolj. Ez a szolgáltatás :)). A hozzászólások alapján nekem úgy tűnik, statikus blokklistákkal dolgoztok...
Egyébként az adblock csak egy, ami nélkül nem nagyon tudok böngészni. Van még pár dolog (BetterShopper, TabMixPlus (többsoros végre :)), Gspace, Translation Panel (popup-ba fordít, nem ablakba, bár oda is tud, szerintem a popup effektívebb)) -
Proart #57 Kösz a segítséget.
Amúgy jóval azelőtt használtamm ezt a nevet mielőtt megalakult volna az a mocskos banda. -
pbes #56 Ilyen nickkel ilyet kérdezni? :D
Eszközök -> Beállítások -> Haladó -> Letöltések
Operához rendelt fájltípusok elrejtése elől vedd ki a pipát, keresd meg az application/x-bittorrent-et, Szerkesztés és válaszd ki a megfelelő opciót. -
Proart #55 Hol lehet beállítani azt, hogy ne az automatikusan a beépített bittorrent alkalmazást indítsa el? -
pbes #54 Ez furcsa, mert alapértelmezésben üres az urlfilter.ini. Melyik oldalakat blokkolja?
Lehet, hogy érdemesebb lenne átvinni ezt a témát az Opera topikba.
Amúgy én EZT a blokklistát használom és jól működik. -
#53 Tud valaki abban segyteni, hogy hogyan kellwne beállítani egy jó biztonsági szintet, mert blogoldalakat blokkol le csípőből? -
#52 köszi
-
zseko #51 Valószínű, nálam van a hiba, a bétában tökéletes minden, ebben egy jó pár widget lefagy (a géppel együtt) :( És néhány ékezet se tuti, pl. a könyvjelzők -> Opera -> term_kt_moga ; ennyi jelenik meg. -
pbes #50 Sőt ha FFből exportálod az AdBlock szűrőit és bemásolod az urlfilter-be (csak arra kell figyelni, hogy a tiltásokat az exclusion részbe, a fehérlistát pedig az inclusion részbe), tökéletesen működik.
#47: A probléma nálad van, mert nálam minden bétában és most is tökéletesen fut, nagyon hasznos kis kiegészítés. -
#49 A hiba az ön készülékében van, én utóljára 8-ban láttam egy darab szétesett oldalt, 9-ben soha, pedig a beta megjelenése óta azt használom. -
#48 Hiányzik mert nem extensionnek hívják? Divat FF szó kell? Itt plugineknek hívják meg widgeteknek :))
Amúgy adblock van már 8 óta de nezavarjon :D -
zseko #47 Na, még egy zsibbadás után rájöttem, hogy a TouchtheSky widgetbe hal bele. a bétában műxik rendesen. -
zseko #46 Régóta van Operám, a kedvenc böngészőm, vártam a stabil kiadást. Háát.. eddig a widget-be 5* zsibbadt bele a gépem. A menüpontja tetszik, viszont a betában levő megoldás bizonyos tekintetben jobban bejött, nem nyitott nekem füleket a tálcán, és könnyebb is volt elérni. -
#45 a fizikai igen, de vígan használja azt a másfél giga VM-et is amit alapból lefoglal a zikszpé. -
joalmos #44 remélem nem csak a leírásjo hanem a program is
-
nedudu #43 Version
9.00
Build
344
Platform
Linux
System
i686, 2.6.15-25-386
Qt library
3.3.6
Java
Java Runtime Environment installed -
Inquisitor #42 "Ez telepítés után 100%-on pörgeti a procit és el se indul, a béta simán megy..."
Nekem fut vagy tucatnyi alalmazás (vírusirtó, meg sok egyébb), és 15-27% a CPU használat csak. Ráadásul olyan szépen átvette automatice a könyvjelzőket a többi böngészőből, hogy öröm volt nézni. -
#41 aki Linux alá feltette, nézze már meg nekem hogy melyik build az új.
nekem a build 344 van fent.
vagy esetleg lehet valahol látni a kiadási dátumot? -
BiroAndras #40 "FFx-el 2 fül most 140mega, Operával 3 fül (ebből kettő az előző operás + sg) 79mega. (mondjuk van 1.5 giga a gépben, de ha nem muszáj, nem pazarlom) .)"
Nálam FF 1.5 : 19 fül (nagyrészt SG), 55 mega.
Nyílván függ az oldalak komplexitásától is. -
#39 az egy dolog hogy mennyi van benne, de a szabad memória 4-500 mega körül mozog, ezért nem mindegy hogy 150 vagy 50-et eszik...
rengeteg programnak kell egyszerre futnia, azért van benne sok ram (nem játék) -
Ajnasz #38 Ha nem akarna egyszerre két irányba kompatibilis lenni (IE/FF), még jó is lehetne. De így beleesik abba a hibába, hogy balszerencsés esetben egy harmadik, szétesett oldal megjelenést produkál. Ezt nem szeretem. -
pemga #37 Egyébként nálam (opera 9, 8212-es és 8501-es build) továbbra sem 100% az acid2. Igaz, ez közelít leginkább hozzá :). -
pemga #36 Azt mutatja meg, mennyire kompatibilis az illető program a szabványokkal. Nevezetesen a CSS 2-vel. Ld. Faustus linkjét.
Sajnos az extension-ökkel való felruházás _nagyon_ hiányzik belőle, kezdve mondjuk az adblock-al, és itt abba is hagyom mert kezdődne a hosszú sor, amit hiányolok és mindig arra jutok, hogy FF nélkül nemtok böngészni... Fogyasszon akármennyi memóriát is :(. -
#35 Mi az az Acid 2 teszt? -
Kagemusha #34 "Kinek a pap, kinek a paplan..."
Reszemrol maradok a FF-nall. -
#33 Elég kellemesen teljesít az Acid2 nevű böngészőtesztben.
És már az XML+XSLT párost is jobban használja.
A Firefox-szerű kiterjesztések (bár vannak, de még nem elég sokan) garmadáját, én is hiányolom, de egyébként így első látásra tetszik.
-
#32 Naggyon zsír, eddig is imádtam, mosmegmá nem is béta :D aki meg azt mondja hogy sok benne a fölösleges dolog, annak azt mondom, hogy lehet hogy másnak nem fölösleges... mellesleg ezzel a sok "fölösleges dologgal" is kevesebbet helyet foglal mint az ff memóriában, vinyón egyaránt.
Sztem ehhez képest sehol sincs az ff (azt is használtam fél évig), az inkább egy befoltozott ie... mert semmi különlegeset nem tud. -
#31 egyetlen egy problémám merült fel a 9es betaval, hogy nagyobb méretü PDF-knél szétfagyott, amikor a Vissza gombra nyomtam, amúgy tökéletesen ment. :) -
#30 imádom!!! Az eddigi verziókat is szerettem, a mostani 9 Beta-t is halálra teszteltem, de ez is megy mingyárt fel. :) -
pbes #29 Eszközök -> Megjelenés -> Panelek fülön Panel elhelyezése: Jobbra
Eszköztárak fül -> a panel gombsoron (ha nálad ez jelenti a sallangokat, amin a könyvjelzők, letöltések, jegyzetek, stb gombok vannak) kattintasz, hogy jelölje ki (körülötte sárga vonallal jelzi) és ezt kikapcsolod.
Ezután F4-gyel is csak az fog feljönni.
Amúgy Opera topik #90.
#22: más kérdés, hogy a hivatalos Mozilla fórumon is elismerték, hogy gyakran hatástalan az a beállítás :)
#16: a beviteli mezők is skinezve vannak, nem láttam olyan lehetőséget, hogy a skin egyes részeit ki lehetne kapcsolni benne
Keress egy olyan skint, ami megfelel neked vagy szerkeszd át az Opera standard skint, átmásolod a skin/standard_skin.zip-et a profilodban lévő skin könyvtárba és ebből megnyitod egy egyszerű szövegszerkesztővel a skin.ini-t.
Ha jól emlékszem elég, ha csak a skin.ini-ből kiveszed a felesleges részeket: checkbox, radiobutton, scrollbar, stb.
#28: béta 1-re telepítve a widget gomb nem működött, a már fentlévőket viszont tudta futtatni, másik gépen béta 2-vel ilyen gond nem volt, mert a két bétában teljesen eltérő a widgetek kezelése a végleges pedig a béta 2-re hasonlít ebből a szempontból -
#28 Én is Operázok már régóta, nekem is a kedvencem. Húzom is lefele, megy rá a bétára :) -
HuHa #27 Igen, megmaradnak. De ha nem törlöd a profiles mappát, akkor is minden beállítás megmarad. -
#26 opera.adr ha bemasolom neki ,akkor megmaradnak konyvjelzoim gond nelkul?