2775
A magyar nyelv/nyelvtan úttörői
-
#1734 -
#1733 Ráadásul az angolt is rosszul tudja
"We don't need no education..." -
#1732 Yeah, sure... -
#1731 Nyelvtanóra. A tanár magyarázza a tagadást.
- A magyarban a kétszeresen negatív állítás negatív. Az angolban viszont a kétszeresen negatív állítás pozitív. Nincs azonban olyan nyelv, ahol kétszeresen pozitív állítás negatív lenne.
Mire hátulról egy hang:
- Aha, persze.
-
#1730 :DDD -
#1729 :DDDD -
#1728 -
#1727 xDDD -
#1726 :-D -
karajjj #1725 csak nem akar sikerülni, pedig kétszer is nekifutott...
-
#1724 jajjj
-
karajjj #1723 youtube komment egy megasztáros videó alól:
Szerintem még varjal 23 évet nem azert mert nem jo a hangod jo nagyon jo csak még csiszolj rajta és majd utánna akarjál hires lenni !!
emmoboyful 18 órával ezelőtt
-
karajjj #1722 csak önmagamat tudom ismételni:
-
Nem sikerült dekódolnom :D -
#1720 -
#1719 -
#1718 Túlbiztosított, sikerült a két jelölési szokást (nm) és (m2) vegyítenie :) -
#1717 tegnap a kezembe került egy helyi hírdetős újság, és tele volt a ilyen hibákkal:
"...200 nm2-es sarokház eladó..."
-
#1716 Értem, hogy zavar, ezért írtam, hogy kellemetlen lehet netezned, ha nyilvánvaló sajtóhibákon (és nem szándékos helytelen íráson) felháborodsz. Egyébként írtál a szerkesztőségnek, hogy javítsák? -
#1715 Engem ez zavar - téged más. -
#1714 Egy elgépelés miatt? Kellemetlen érzés lehet netezni :) (az oldal többi részén nincs ilyen jellegű hiba, pedig van bőven helyragos alakú szó - szabadban, Államokban, fővárosban, határában, Zalában, galériáinkban) -
#1713 Na, ilyenkor megyek a falnak:
"Ma a délnyugati, déli határszélen számíthatunk havazásra, északon kimondottan napos lesz az idő. Az előttünk álló napok változékony, téli időt hoznak, és az északi megyékbe is ismét lesz hóesés."
Időjárás.hu -
És egy idézet, amivel mostanában találkoztam: "Olyan a nyelv, mint a folyó, sokféle gaz, szemét hullhat belé, de a mihasznát sodrával partjára kiveti, amit pedig befogadhat, magába oldja." (Szakonyi Károly) -
#1711 Azóta már elhunyt fia személyes hangvételű riportja Grétsy Lászlóval. -
#1710 Na István, itt álljunk meg egy szóra! :) -
#1709 Holnap ünnepli 80. születésnapját Grétsy László :) -
#1708 Ezeknél a fránya "magyarításoknál" még mindig nem lehet eléggé figyelni.
Leáálítás? Gazemberség? Hupákolás? :)
-
#1707 Egyébként ez is fake azt tudod.. :)
A repost legalábbis csak trolling.. vagyis provokáció.
(ahhoz elég ügyetlen, hogy a beírást követő 2 mp-re már nyomja is a saját posztjának a screenshotját..)
Ugyanakkor elrettentő példának jó, lehet belőle tanulni és ha már ketten utánanéztek az már egy pozitív dolog... :)
-
#1706 ez már sok :D -
#1705 -
#1704 Majdnem összejött... Majdnem.
-
#1703 Szégyellem, hogy az ismerősöm. S mennyien "kedvelik" a benyögését.
-
#1702 Pl.:
Egyetem/főiskola: Ucadiploma
Vallási nézetek: magamban hiszek
Politikai nézetek: Only God Can Judge Me -
#1701 -
#1700 Az Arcoskodó maga a fertő, ilyen szempontból (is). -
#1699 Vannak olyan leírt mondatok, amiket egyszerűen fáj olvasni. A minap futottam bele (természetesen fészbúkon)
"nem tudom de jo let ha rossz akor nem tete volna pendrályvra" -
#1698 ugyan ez van a csuklikal is :) -
#1697 A Nyelvtudományi Intézet válasza - leginkább a "sikoljék" olyan, ami közbeszédben is elfér. -
#1696 Egyes szám, második személy, felszólító mód, jelen idő: siklik.. hogy is van ez? -
karajjj #1695