A magyar nyelv úttörői

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#bdead>

morcosqtya
Persze, könnyen elképzelhetö. Mint a Tesco-s kamufeliratok. De ha másra nem hát arra jó, hogy így egy életre megjegyezze az a néhány "bizonytalan" akinek esetleg nem volt egyértelmü hogyan írják...
Sõt, lehet, hogy gerilla nyelvtantanárok pajkos csínytevése. Vagy új alternatív oktatási módszer.. :-)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

IMYke2.0.0.0
Link mögötti elolvasása nélkül:

Egyik nyámnyila nyakiba veszi a másik nyámnyilát, és felragaszt egy fehér, ékezetre vágott szigszalagot a képen látható módon = hú de májerek vagyunk.

Pécsett nem egyet látni - de Szeged is híres lett a felragasztott "önmegvalósításokról".

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
A hozzászólások alapján nem biztos, hogy nem fake, vagy szándékos "hekkelés".

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

morcosqtya

SMGBAS
xD

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Dzsini
Lebuktál 😊 (a vízhûtésbõl adhatnál, jólesne...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

morcosqtya
Valóban kategorikus volt, ha rugalmatlanul kezeljük a szubjektivitást az ember mindennapi kijelentéseiben. Akkor helyesbítek: tapasztalataim szerint gyakoribb, amiböl azért mertem következtetni, mert elégségesnek véltem a mintavételi nagyságrendet.

Valójában azonban építettem egy gépet, ami elemzi a légáramlatokat, és egy bonyolult algoritmussal visszamenöleg kiszámolja az összes létrejött légrezgés történelme alapján a valaha elhangzott összes szó gyakoriságát. Olyasmi ez mint a google fight csak duraluminium vázon van és tettem bele vízhütést. Az kell.
😊

Dzsini
Aki bármelyik hozzászólásomat kötekedésnek veszi, az meg is érdemli 😊 (egyébként azért neked reagáltam, mert te állítottál kategorikusan (X gyakoribb, mint Y) az én hozzászólásomra valamit, amire ha van egy maximum néhány ezer fõs mintád, akkor is túlzás. A te környezetedben akkor, amikor odafigyeltél, akkor talán többször hallottad ezt a formát)

valódi gyakoriság mérése valahol itt kezdõdik

morcosqtya
Nem pár embert hallottam 30 év alatt beszélni... tehát nem a második. De empirikus úton jutottam a következtetésre igen.

Sértödés?
Felesleges kötekedésnek érzem a posztodat, én csak állitottam valamit, csakúgy mint ezren elöttem és ezren utánam, mégcsak stílusértéke sem volt a mondatomnak teljesen semleges volt.
A kötekedés általában akkor érinti legrosszabbul az embert ha olyantól kapja akinek a véleményére ad vagy aki számít..
Erre még rájöhet pluszban, hogy szar napom is van (ami nem mentség de faktor) 😊

Dzsini
Akkor a második 😊 (és ha megsértõdsz rajtam, akkor meg is érdemled)

morcosqtya
Egyik sem.
30 év tapasztalata alapján.

De látom megint nem kell megnyilvánulnom...

Dzsini
Ezt te méréssel tudod bizonyítani, vagy a te környezetedben pár ember alapján általánosítottad? 😊

SMGBAS

Biztos, ami biztos xD

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

SMGBAS
Szeretem azokat az embereket akik érzik, hogy valami nincs rendben egy adott szóval és ennek köszönhetõen el is b*sszák:

"Állandóan a csillagokat nézem és azokat a képeket rejtik mien szép vol együdt!!!"

morcosqtya
"Kaposvárott" gyakoribb mint a "Kaposvárt".

Dzsini

morcosqtya
"mostanában hallom"

Csak neki új a dolog, meglehetõsen régóta használatos a "Pécsett" kifejezés.
Sokan utálják ez tény..

Rage47
írni sem tud, akkor minek válaszol ilyen témában😄
IMYke2.0.0.0
Maximálisan egyetértünk.
A sorozatot befejeztem, de kínszenvedéssel.
A fõszereplõ (John Cryhton) annyira tenyérbemászóan arrogáns, pofátlan, bunkó, paraszt, egoista, és a történet annyira következetlen (sokan meghalnak majd visszatérnek a halálból) stb. stb., hogy szinte fáj.

Végig reménykedtem abban, hogy jobb lesz - mindhiába.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
A válaszadó egy fa$z.
A "Pécsett" szót használom tini korom óta - mióta tudom, hogy így mondták már jóval a XXI. század elõtt is.

[HUN]FaTaL
na ez nem sikerült 😄

<#wilting>

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
[#wilrinf[

chhaya
Az volt a kérdés, hogy miért mondják sokan azt, hogy 'Pécsett' a 'Pécsen' helyett.
A legjobb válasz... 😄

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

ez mindig is egy rakás szar volt
IMYke2.0.0.0
Sokkal korábban csak 2 teljes évadot bírtam végignézni a fõszereplõ pasi arrogáns, tenyérbemászó, pofátlan stílusa miatt (ezeket a jelzõket most is fenntartom), de a napokban folytatni kezdtem.

S nézzétek csak végig - kommentáltam is:

Csillagközi szökevények - 3x08 - A sárga szemû szörnyeteg

IMYke2.0.0.0
<#confused><#vigyor5>

pxxl
"Most gondoljunk bele, hogy mondjuk a párunkkal szeretnénk együtt lenni, és épp a bugyi levételnél tart mondjuk a párunk, keresi a bugyinak, hogy hát hol is lehet és helyette egy ilyet fog találni, biztosak lehetünk benne, hogy ránk nézz, és vagy azt hiszi, hogy piros betûs ünnepek vannak, vagy hogy nincs bugyink és kényszermegoldásnak egy betétet hordunk vagy csak egyszerûen nem fog bírni a röhögéstõl."

WUT? <#idiota>

All hail the double x!

totya24
Egy plázacica ismerõsöm osztotta meg facebook-on.. Elolvastam,de megbántam. Ha már blogot ír az ember és publikálja, akkor legyen már benne annyi igényesség, hogy átnézi. A stilisztika már csak hab a tortán😊

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

agyam leépül tõle
[HUN]FaTaL
<#wilting>

Ez se rossz:

Link

totya24
Váá. Ez nagyon fáj. És kiteszik egy blogra.. Én már nem tudom, mit gondoljak...

http://kacagj.blog.hu/2011/07/19/lajk_ha_ismeros (a kép a lényeg)

pxxl
valami ilyesmit gondoltam én is, de a mondat második fele még így is homály 😄 azért megy ki svéd-magyar meccsre, mert az fontosabb, és akkor jobban szurkolnak a magyaroknak, és ettõl õk jobban fognak játszani?

ahm mintha ezen múlna 😄 na mind1 😛

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
Megpróbálom lefordítani 😄

Szóval:

"Inkább svéd - magyar meccsre megyek, fontosabb, hogy akkor szurkoljunk igazán a magyarokan, hogy jobban játszanak"

Valami ilyesmi 😄😄

pxxl
WTF? o.O felét nem értem 😄

All hail the double x!

na számoljatok 😄

[HUN]FaTaL
Még elvolasni is fáj. 😄

totya24
ÚLYabb gyöngyszem.. Az ilyen szavakat rossz még elolvasni is..😊
http://www.webpagescreenshot.info/img/91733-84201125827PM

morcosqtya
mee one? (~mi van?)

Jano
Fojton fály a felyed, my?

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

morcosqtya
agyfáLYás ellen nincs? ..

[HUN]FaTaL

chhaya
Gondolom az életkora erõsen 18 minuszos. 😄

morcosqtya
Ez tulajdonképpen már nem magyar nyelv. :-/

[HUN]FaTaL
<#wilting>

<#falbav>

[HUN]FaTaL
jézusom 😄

bár van 1-2 ismerõsöm, akik napi szinten bombázzák az üzenõfalam ilyen remek helyesírással

na még az is, az elkerülte a szemem... 😄
chhaya
a 'kellet' pedig már nem is feltûnõ 😄

"aszt" (az írnotok rövid i-vel csak hab a tortán...)