Három grafikus kártya az ATI Crossfire-ben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A PS 3.0 (nem PS3) azért kell, mert itt már minden lebegõpontos. Legalábbis minden, ami ehhez kell.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Utánna olvastam egy keveset, nem tudom különben még hogy mi közük van a shadereknek a mozgáshoz azaz hogy miért pont PS3 modell kell, de azt kiderítettem hogy a Aegia procik egy keményen átalakított GF6600 prockók voltak eredetileg amik meg tudtommal már támogatták a ps3 at. Ha tényleg nem kell külön hardware-t programozni az új havok fizika kódra, és ha az ati el tudja érni hogy softveresen teljesen át tudjuk kapcsolni az egyik kártyát fizika kezelésre (szükség esetén), akkor egycsapásra meg van oldva a keleti kérdés és egy-egy kártya cserével a fizikai számítássebességünk is nagyszerûen növekedni fog. Mégis, idôvel majd kiderûl hogy nem a havoc mostani engine je a tökéletes és van még mit tekerni a dolgokon. Akár kidolgoznak egy olyan rendszert ami direkt külön hardware követelô lesz, mivel lehet hogy lesznek olyan számítások vagy alogaritmusok amiket nagyon sûrûn és persze minél gyorsabban kellene elvégeznünk. Elôbb utóbb erre akkor is sor kerül.... hmmm egy esetben viszont nem, ha sokkan nagyobb iramban fejlôdne a graf procik sebessége mint ahogyan az elôrelátni és még emulálva is nevetve fogják birni ezeket az irdatla számításokat.... különben is, most egy proci és egy grafikus cég összeáll, ki tudja hova jutunk innen.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
A GPU sem "emulálja" a fizikát, hanem számolja. 😊
Természetesen a mélyenszántó megállapítások elõtt célszerû megvárni az átfogó teszteket.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Na ezekért a dolgokért kell a specifikáció, mert ezek bizony enni fogják a vasat, és ezeket már butaság lenne emulálni mivel már átesnénk a ló másik felére.
Majd ha VGA-ba lesz beleépitve na akkor veszek semmi más esetben.
Next PC upgrade: 2022
De akkor sem értem 😊
Lehet, hogy tényleg lila gõzöm nincsen a játékok gépigényérõl, és még kevesebb a hardware-ek pontos funkcióiról, de nem fogom fel, hogy ki és mikor találta ki, hogy kell egy videokártya a nagy falatokhoz, kell egy videokártya a kis falatokhoz, és kell még egy nemtudommi a valósághû fizika számításaihoz.
Ezt mind egy játékért (akárhány játékért)?
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Nem értem magának a terméknek a pozicionálási technikáját. A X1600 pont azért lett kiadva, mert versenyképes áron szerettek volna nagyjából jó teljesítményû kártyát az ATInál. Most így már végképp kezdem nem érteni, hogy te most pont ezt emeled ki. Ha X1600-ast vettem, mert nincsen pénzem jobbra, akkor mitõl lesz pénzem még egy kártyára? Érted a dilemmámat.
Ez olyan, mintha a legjobb kocsihoz kéne egy Jaguar, meg egy Opel. De ha csak Opelra van pénzem, akkor hogy jön ide a Jaguar, ha meg van pénzem Jaguarra, akkor hogy jön ide az Opel?
No meg persze ez a 3 kártya 6 helyet foglal kapásból, lévén emeletes.
Azt hittem behalok neki.
Felhivnám a figylemet az "1000 Wattos" PC fogyasztásra. 😊
El is olvastad a cikket, vagy az elég szerencsétlenül sikerült elsõ sort csak?
Másrészt a kétmagos X1600-os kártyán lehet választani, hogy teljesítmény vagy 3D + fizika 😊
És még csak nem is kerül majd 130.000-be, mint az XTX.
Azért szerintem jó. Filóztam, hogy kéne csinálni egy kártyát külön fiz. számitáshoz, de ezek szerint megelõztek megint.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Ami ma 100e, az holnap 50.
Persze nekem sincs rá szükségem. 😊
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Nem értek annyira a hardware-hez, de egy X1900-as ATi visz mindent, amit vinnie kell? Mi a ráknak akar valaki még egyet betenni? Jobban megy alatta a játék, vagy mi? Ne oltson szét a világ azzal, hogy már nem elég egy 100akárhányezres videokártya arra, hogy valaki futtassa a csiriviri játékait... 😞
Amúgy eszembe ötlött a "régmúlt", amikor még kölyökfejjel a Tseng 4 megás videokártyám és egy Diamond Monster figyelt a gépben. Egyik vitte a 2D-t, a másik meg a 3D-t.
Ennek a Crossfire-nek semmi értelme. Erre aztán lehet mondani, hogy csak pénzmágnes.