• psishock
    Gondolom majd úgyis kiderül. Amúgy meg nem feltétlenül CSAK a mostani PhisX kártyára gondoltam, hogy maximális megoldás minden fizika problémára, de mint elképzelés, hogy lassan szükség van külön csippre, hogy felszabadítsa akár a grafikus de a "síma" procit is a munka alól, mindenképpen nagyszerû elgondolás. Az, hogy 2 x1900xtx gyorsabb most mint a PhysX az nagyon valószínû is lehet, mivel a játékok manapság még nagyrészt csak grafikát esznek, ez így teljesen érthető is.\

Utánna olvastam egy keveset, nem tudom különben még hogy mi közük van a shadereknek a mozgáshoz azaz hogy miért pont PS3 modell kell, de azt kiderítettem hogy a Aegia procik egy keményen átalakított GF6600 prockók voltak eredetileg amik meg tudtommal már támogatták a ps3 at. Ha tényleg nem kell külön hardware-t programozni az új havok fizika kódra, és ha az ati el tudja érni hogy softveresen teljesen át tudjuk kapcsolni az egyik kártyát fizika kezelésre (szükség esetén), akkor egycsapásra meg van oldva a keleti kérdés és egy-egy kártya cserével a fizikai számítássebességünk is nagyszerûen növekedni fog. Mégis, idővel majd kiderûl hogy nem a havoc mostani engine je a tökéletes és van még mit tekerni a dolgokon. Akár kidolgoznak egy olyan rendszert ami direkt külön hardware követelő lesz, mivel lehet hogy lesznek olyan számítások vagy alogaritmusok amiket nagyon sûrûn és persze minél gyorsabban kellene elvégeznünk. Előbb utóbb erre akkor is sor kerül.... hmmm egy esetben viszont nem, ha sokkan nagyobb iramban fejlődne a graf procik sebessége mint ahogyan az előrelátni és még emulálva is nevetve fogják birni ezeket az irdatla számításokat.... különben is, most egy proci és egy grafikus cég összeáll, ki tudja hova jutunk innen.