135
-
roliika #95 Eláruljam? :))) Pedig nem vettem meg mégis tudom! :-)) Marha bonyolult ám! :D Nézd csak meg! Mindíg hátulról mutatják! És milyen érdekes, hogy a kútra fellebegett, de le már nem csak leugrott. Tudod miért? Lépésenként leírom a folyamatot:
-szembeáll azzal amire fel akar lebegni
- kicsit előre dől és a lábait szorosan egymáshoz illeszti
- Spéci cipője és nadrágja van
- a cipőit valahogy egymáshoz kapcsolja /részletkérdés/
- kilép 1 lábával és óvatosan fellép a lépcsőre, kútra akármire
- visszabújik a cipőbe és szétkapcsolja azokat
Ide a 17,24 dolcsit! :DDD
1 helyben lebegés 1-2 cm-re:
- lábak szorosan 1más mellett
- közönség mögötted minimum 2m-re
-te a közönséggel 45 fokos vagy nagyobb szöget zársz be
- 1 lábbal kilépsz a cipőből és lábujjhegyre állsz, de lehet kapni ilyen kis gumi emelvényt is
ami visszahúzható a nadrágba...mindíg viszonylag bő nadrágba csináld.:D
Ha megfigyelted aki szembe jött, ő nem volt annyira meglepődve. -
turul16 #94 Mint ahogy írták, más frekvenciája a látható fénynek! Ha a rádiódat áthangolnád talán erre a tartományra (Atomi antenna kéne :) )
Az, hogy mely frekvenciák(fény), min mennek át / nyelődnek el, függ a hullámhosztól ill. az anyag (kristály) szerkezetétöl. (Szinkép, gerjesztődés, fekete test, tiltott sáv ...stb. olvass utánna) -
informaci #93 Az árnyékolás elnyelődést jelent. Pl az üveg nem nagyon árnyékol, magyarul a fény nem gerjeszti az üveg molekuláit ergo a (látható)fény nem nyelődik el. Másik kérdés az elektromágneses hullám hullámhosza. Ha a SOKOL mondjuk veszi A Kossuth-ot, annak az adásnak a hullámhossza kb. 550 m. Általában az árnyékolásnak összemérhetőnek kell lenni a hullámhosszal. Tehét ebben az esetben egy kisseb domb már árnyékolhat.
De a gravitációt nem hinném hogy árnyákolni lehetne. Hiszen az árnyékoló anyagnak is lesz tömege, tehát gravitációs hatása. És gondolom, hogy az antigravitáció u.ez csak az erőhatás iránya ellentétes. Én nem mondom, hogy nincs, sőt kozmológiai elméletekben ma is megjelenik.
Én csak azt nem értem, hogy egy laboratóriumban "honnan tudja" az antigravi, hogy csak a kísérleti tárgyra kell hatnia, a műszerekre, emberekre, stb nem. -
turul16 #92 A polariciós sikját megváltoztathatod egy elektromágnessel. A fény nem hullám vagy részecske, a fény az fény. Pusztán a mi igy tudjuk egyenletbe foglalni. Mellesleg az "anyag" is hullám, kimutathatók interferencia jelenségek. (Gyorsító + rács, deBorge hullámhosz stb...) A mi hullámzik az "anyagban" kérdésre gyakori válasz az ottlétének a valószínűség(sűrűség)e... -
Szefi #91 Chriss Angel lebegeset,itt megnezheted. Sot ha nagyon kivancsi vagy vedd meg, es elmondja hogy hogyan csinalja. (ja ha megveszed akkor mond el nekem is, mert en sem tudom) -
roliika #90 Ez igaz. De érdekes. Mert sokkal nagyobb az energiája mint a mobiltelónak, pláne mondjuk 1 100Wos lézernek. A lézer nem megy át a 4mm-es papírlapon sem, 100W-os rádió...hajjaj.:D Rádió adást sem zavarja a lézer...direk ezért vettem 1 lézert, 5W-os csak. Gyakorlatilag nem sokmindenre tudtam még hanálni.:D Valahonnan polárfóliát kéne beszerezni, hogy el tudjam fordítani...de lehet hogy ez sem vezetne semmire. -
roliika #89 A fotelos trükknél is ezeket a köteleket használta. Ha megnézed érdekes módon pont a karfára és háttámlára nem rakott lepedőt. Csak a csávókra. A szabadtérinél szerintem volt 1 daru fölötte vagy valami kar...de ez csak tipp. -
Minden hullámot le lehet árnyékolni, a fénynek olyan a tulajdonsága, hogy nagyon fékony réteg már leárnyékolja. A nagyon vékony még nem, hisz átlátunk pl az aranyfüstön, de az annál vastagabbon már nem jönn át. -
roliika #87 A kötél színe amúgy fehér ezért vagy cak sötétben 5-10m-ről nem lehet látni, vagy csillogó háttérnél. Copperfieldnél mind a 2-t láthattuk. -
roliika #86 Jah...fehérje alapú kötelekkel. 1 ilyen kötél therbírása 100Kg és 0,2mm. NASA kötegelve használja az űrsiklóknál. Mikor Copperfield a domozban repült, nézd meg, hogy teszik fel a fedelet. Merőlegesen, mejd elfordítják,nehogy elszekítsa a köteleket. meg amikor a dobozban megpördül elég érdekes mozdulatokat tesz elötte. -
utility #85 Az illúzionistának azért ez a neve, hogy illúziót keltsen.
Ilyet David Copperfield is csinált- szabadban betonon két csávót a paddal együtt több méterre emelt. Trükk. Érdekes. De nem tudomány.
Nem is szoktak okoskodni ilyeneken, csak elcsodálkozok és kész. Tudom, hogy csak úgy nem lehet lebegni. Mindennek van oka-.
De hagy jegyezzem meg, hogy mind a két videón oldalt falak vannak, és már léteznek nagyon vékony és erős kábelek... -
roliika #84 De érted. Ha EM hullám akkor mi a bánatért nincs hatással a Szokol rádióra? :D Ráadásul minden okos EM hullám mindenen áthalad kivétel a fémet. Hát a fény az nem. Az buta.:) És a skalárhullámokról inkább nem is beszélek, mert így is már tuti 1-eseknek égnek áll a hajuk, pedig a skalár EM hullám jó esetben még a fémeken is "áthalad". Nem halad át természetesen, csak a fémet gerjeszti, vagy hogy mondjam. -
David Copperfild vagy ki még repült is úgy mint superman. -
roliika #82 Élőben kötél, mágnes, trükkös rudazat nélkül nem lehet semmitsem lebegtetni, nem? Láttam ilyen mezitlábas szőnyegen állós lebegést, 1-2 cm-re lehet csak így "lebegni", hát elég gagyi, másodikra én is megcsináltam...1-2m ről tényleg úgy tűnhet, hogy lebegek, ha jó szögben áll az illető. -
Valózsínűleg, még nem tudnak olyan erős elektromágnest csinálni, mert a begyűjtéséhez is egy fekete lyuk kell. -
A 2. -ban az a buktató, hogy pont lány eldöntésénél és felállításánál van egy vágás. Milyen véletlen egybeesés. -
Szefi #79 A valasz tenyleg abban rejlik hogy akar eloben is meg tudod csinalni. Persze sokszor megfelelo hatter, fenyek, stb. kell hozza, de a viedon meg konnyebb csak azt mutatni amit te akarsz, raadasul ha nem sikerult eloszor akkor csinalsz uj felvetelt. A fureszt forgathatod, alatta, felette is nyugodtam el lehet huzni egy targyat, vagy a kezed hogy bemutasd nincs kotel, ugyanezeket bemutatjak buveszek kartyaval, ermevel, emberrel, mindegy. A masik meg tenyleg az hogy nem tudod hogy most a kamera hogy is all valojaban. Nem allitom hogy nem lehet letrehozni antigravitacios teret, mert az butasag lenne. (mondtak mar hogy a fold lapos meg repulni sem lehet) DE az tuti hogy egy kezdo buvesz is bemutatja neked ezeknek nagy reszet eloben, a tobbit meg videon. Pl a jegkremre nincs otletem eloben, csak videon. -
roliika #78 :) Valamit nem értek. :) Akkor miért nem tudom begyűjteni a fényt egy erős elektromágnessel? :)) vagy legalább meghajlítani az útját. Érdekes módon meghajlítani csak a gravitáció tudja. /nem a fénytörésre gondolok, hanem a valós görbítésre. -
roliika #77 Ez
vagy Ez hogy oldható meg? Kameratrükk? A második érdekes, mert ha nem kötél, akkor nem tudom mi. -
Majd, ha egy tuományos folyóíratban publikál a csávó és tudósok előtt is meg tudja ismételni tán elhiszem a videót is. -
informaci #75 A mobilteló teljesítménye 1-2 Watt (450MHz-en működőké lehetett 10 W)
A fény elektromágneses hullám. Kvantumjai a fotonok. E=h*v E=energia, h=Planck állandó, v=a foton frekvenciája. "Fénysebességgel" terjed, mint a többi elektromágneses sugárzás, ami jelnleg vákumban (kerkítve) 300 000 km/s. Amúgy az elktromágneses erőtér tényleg energiát szállít, ennek a jellemzője a Poyting-vektor, amire tényleg merőleges az elektromos és a mágneses tér iránya is. Asszem szépen mondva E x M = P A három vektor jobbsodrású rendszert alkot.
Elektromágnese sugárzások a frekvencia növekvő függvényében:
150 KHz - 300 KHz hosszúhullám
300 KHz - 1 MHz közép
1 MHz - 30 MHz rövid
30 - 100 Ultrarövid
1 - 100 GHz mikrohullámú
infravörös
látható fény
ultraibolya fény
röntgen sugárzás
gamma sugárzás.
Az egy dolog, hogy mi csak a 400-800 nm közötti hullámhoszt látjuk.
-
roliika #74 én is utánanéztem a lebegtetéses trükköknek mert én is először arra gondoltam. Lebegtetés vagy marha vékony protein alapú kötelekkel, vagy láb alá dugható segédezközökkel,vagy jó takarásban lévő rudakkal oldható meg. Itt rudakat nem igen láttam, a kenőcs tégelye is felemelkedik, nincs leragasztva. Amúgy az jégkrém /utánanéztem. :) /. Szóval szerinted trükk. Ha tudsz csinálni pont ilyen fűrészes videót akár videó trükkökkel de csak max 1990-es kamerával akkor elhiszem,hogy trükk. -
roliika #73 Hogy mi a fény pontosa, még ma sem tudja senki! Miért? Mert lehet olyan műszert készíteni, ami részecskeként, és van ami hullámként érzékeli. És mind a két megállapítás helyes! Mert a fény tulajdonsága is mint minden másé a qwantumfizikában a mérés hatására megváltozik! És ez nem csak a qwantumfizikára érvényes, hanem a mindennapokra is hiszen minden qwantumokból épül fel. Úgy is lehet mondani, hogy még mindíg nem ismert az alapja, hogy mi is vesz körül minket! Egyesek szerint 1 interaktív hologramm, én ezzel a nézettel értek 1-et, csak ki ne átkozzon senki. :DD -
Szefi #72 Sokat foglalkozom buveszettel igy tudom nem nehez egy targyat lebegtetni, meg eloben sem. Videon meg... Nem emlekszik senki arra amikor Fred Aster korbetancolta a szobaja falat, aztan vegig setalt a plafonon? (raadasul evtizedekkel ezelott) Az olyanokra hogy miert csak a krem jott ki a dobozbol nem nehez valaszolni. A doboz le volt ragasztva. A csavarhuzonak meg egyszerre kellett volna elindulni, es csak utana kezd el a legellenallas miatt befordulni sulyponttal lefele. (bocs hogy nincs ekezet kulfodon vagyok) -
utility #71 Ja január 8. akkor időutazó ő is... -
roliika #70 1: A mobilteló energiája max 10W
2: A fény nem elektromágneses hullám hanem energia, qwantumokban terjed és 90 fokkal más fázisban halad mint az EM hullám. 800NM fölött is van fény, csak az infravörös. Amúgy tényleg nem túl egészséges dolog sugárforásokkal szórakozni. ;-) -
Hogy a film fekete fehér elég érdekes, mert Itt szinesben nyomják ugyan azt. -
utility #68 Serinted az SG.-s tudományos hírszerkesztője nem olvassa ezt a sok hülyeséget?
Semmi sem véletlen. Itt a netet meg főképp nem.-.. -
informaci #67 Én el akartam gondolkodtatni az emböröket, hogy hamarabb van antigravi, mint színes felvétel. Mikrohullámú sugárzás most is orba-szájba van mindenhol. Mobiltelcsi, 0.9 GHz, 1.8GHz, csoda, hogy működik a beépített kamerája ;-). Vagy mégse zavar?. (Tehát ugyanolyan elektromágneses sugárzás, mint a fény, csak sokkal nagyobb hullámhosszal. a fény kb: 400-800 nm.) Amúgy meg a Curie házaspár óta nem nagyon kísérleteznek radioaktivitással védőfelszerelés nélkül, hacsak nem akar az illető nyugdíjas lenni. -
roliika #66 Az egybeesés is biztos véletlen... -
roliika #65 OLVASGATNI -
roliika #64 Ehh...1979-ban biztos volt DV kamera nem? Örülj annak, hogy 1 általán színes!!! Mellesleg ha mikrohullámú és rádioaktív sugárforrásokkal szórakozott az illető, az a csoda, hogy van valamilyen értékelhető kép. -
informaci #63 Megin jó hír. Tényleg van elektromos erőtér úgymond a Föld felszíne, és a felső légrétegek között. Egy ilyen adatra emlékszem: 130 V/m. És mégse rázza meg a 2m-es embereket a 220? (260) Mert ennek az erőtérnek olyan nagy a belső ellenállása (elektronikai kifejezés, elnézést érte), hogy e feszültség hatására nem indul meg áram. Végül is a levegő szigetelő, persze, hogy nem tud "áramot kelteni". Néha a "hagyományos" fizika könyvek elég érdekesek tudnak lenni. Persze akkor már a matekkal is jóba kell lenni. Szal ez a nehezebb út. Könnyebb kanalat hajtogatni. -
utility #62 Már rég gyanus volt hogy az MTV-t időutazók irányítják... -
informaci #61 Idézet: "Bob Lazart nem tom meggyire kell felemlehetni, de ő+azt állítja, hogy van 1 anyag amit ha elektronnal bombáznak antigravitációs hullámokat kelt."
Jó hírem van srácok! Mindenkinek van antigravitációs hullámkeltője! Mi az? TV-készülék (na jó, csak a katódsugárcsöves, CRT számítógép monitor is jó.). És még csak azt nem értettem, hogy csúcstechnika+antigravi, de a videjó(!) film fekete-fehér, és elég rossz minőségű. Ha én fel akarok fedezni valamit, direkt rosszul látható felvételt készítek róla? Meg még azt nem értem, hogy csak az asztalon(?) lévő tárgyakra hat, a sarokban lévő seprűre, meg magára az asztalra nem hat. A gravitációt nem lehet leárnyékolni, gondolom akkor az antigravitációt sem. (bár ebben nem vagyok szakértő.) És, hogy még jobb legyen a kép, a csillagászok, kozmológusok újra felvetteték az antigravitáció lehetőségét, ha jól értem ezzel lehet választ adni a világegyetem inflációs tágulására. -
roliika #60 EZT találtam. :) -
roliika #59 "folyamatosan változó/erősödő/ mező emeli" Magyarul nem egyenletes! Ezt magyarázom! Nézd meg jobban a videót. A tányér először csak táncol aztán felemelkedik. Na+ mitha lenne gravitáció, amit le kell kűzdeni. A gracitáció szerencsétlen fogót legelé húzza az erőtér felfelé, szerintem nagynjából helyesen működik a dolog a videón. A fűrész pörög, és igen, mivel ott valószínűlet több kraftot kap, ha megnézed, ott valóban nagyjából a súlypontjánál forog, nem? -
utility #58 Ez újra téves.
Könnyű belátni, hogy akármilyen jelegű is az erőtér, akkor is az összes atomra fog hatni. Ebből következik, hogy a kulcs súlyponjában fog hatni az eredő erő. Az pedig a nehezebb végéhez van közelebb.
Persze ha nem egyenletes az erőtér, akkor lehetséges... -
roliika #57 Végülis a gravitáció és az elektromágnesesség között nincs olyan nagyon éles hatás, szóval szerintem lehet. Bár a 2 nem ugyan az. Arra gondoltam, hogy a Föld felső /mittomén milyen szféra/ és a felszín között kell, hogy legyen elektromos feszültség eltérés is és elég nagy. Vagyis olyan, mintha mi is 2 lemez között élnénk. Így a gravitáció talán könnyebben magyarázható lenne, ha értitek mire gondolok. A helyi gravitációt mérő műszer az Eötvös inga asszem. Na de ott nincs 2 lemez. De nem is kell. Mert ebben az erőtérben amit a fószer létrehozott szintén minden vonz mindent, ha megnézitek, látni, hogy a vonalzó vagy mi vonzza a gyűrűt. -
roliika #56 De ha 1 folyamatosan változó/erősödő/ mező emeli, akkor valószínűleg a könnyebbik vége emelkedik, nem?