Ősi fajokra bukkantak egy barlang mélyén
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Egy alternatív rendszer: Prout_wikiprout indymedia Rég elakarom olvasni, hogy pontosan mi ez, de még nem volt rá idõm...
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
petko000: Fura dolgok derülnének ki szerintem, ha közvéleménykutatást tartanál csövikrõl, lopakodókról, pandákról, meg miegyébrõl. Én kifejezetten tartok tõle, hogy meglepõdnék.
Persze többen szimpatizálnak egy aranyos pandamacival, mint egy fosszagú csövessel, de ez valahol érthetõ..😊 viszont ez még nem jelenti azt, hogy a macit többen pénzelik, csak többen olvadnak el tõle, hogy jaj de éédes. 😊
Viccen kívül. Szerintem a többség nem tartja a pandamacit meg a lopakodót bármilyen szociális problémánál fontosabbnak.
Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.
Nem azt mondom, hogy ne mentsünk meg embereket, csak 100 bol ugy próbáljunk meg lefaragni, hogy közben nem ölünk "áratatlan" élõlényeket, nem pusztítjuk tövább a környezetet. Akkarmit csinálsz az emberek valamikor valamiben meg fognak halni. És ,ha környezeti katasztrüfát okozunk, akkor ez szám nem száz lesz... (márpediglen erre felé tartunk)
Pl: Én is rágyujtok "néha", kicsit felelõtlenül uszok át folyókat, de a kockázat számomra ismert és "elfogadhatónak" találtatott.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
És még mindig nem azt mondtam, hogy addig le vannak szarva az állatok (pandák), hanem azt, hogy nem értem, miért kapnak ekkora nyilvánosságot az állatok (pandák), ekkora szeretetet, odaadást, szimpátiát, mikor más emberek (nem pandák) közel nem kapnak fele annyi odafigyelést sem.
Ellenben valószínûleg a megmaradt 80valahány (ugye?) panda már mind csuklik.
Minek emeled ki ennyire szegény pandákat? Az egész állat- és növényvilág viszonylag jó kondicióban tartása elemi érdeke az embernek is.
Dohányzás, autó, rák, fekete özvegy, cápa, jól célzott meteor és villámcsapás: Mind-mind egymástól független, különbözõ problémák, amiket külön-külön, de kezelni kell. Ha 100 emberbõl 80-at elüt az autó, 10-et elvisz a rák, 5-öt megmar a pók, 3-ba villám csap és 2-õt megesz egy cápa, akkor szerintem mind a 100 embert meg kéne menteni, nem CSAK a 80-at, 10-et satöbbi...
Az eset nem ugy lesz, hogy mielõtt megmarná a gyerekmet egy fekete özvegy kijön egy dialog box: kivánja -e eltüntettni az összes fekete özvegyet Igen/Nem. Az, hogy fekete özvegy végezen egy emberrel ~1:500000000 körüli esélyel történnhet meg, ez a kockázat válalható.
Ja, valóban baszott nagy baromság, hogy lopakodót fejlesztenek. Abból a pénzbõl az éhezõket ÉS a pandamacikat is meg lehetne oldani. Semmi bajom KONKRÉTAN a pandamacikkal, csak ameddig ekkora szociális problémák vannak, addig sem a lopakodót, sem a pandamackót nem tartom elsõszámú problémának.
Miért nem azt kifogásolod, hogy pl. Amerika dollármilliárdokat költ olyan dolgokra amik végeredményben az emberi élet kioltására szolgálnak? (Fegyverek, meg minden egyéb cucc ami a háborúhoz szükséges. Pl. lopakodó)
VAGY. szintén Amerika: olvastam, hogy lehetetletlen mennyiségû dollárhegyeket költenek olyan dolgokra, aminek a világon semmi, de semmi értelme nincs: Bõr alá ültethetõ hitelkártya? Szembe építhetõ személyiségazonosság? Ezeket a dolgokat már fejlesztik, tanulmányozzák, és rengeteg pénz megy el rájuk.
Ha valami nincs helyén, akkor az ez, nem pedig a pandamaci!
Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.
Ha sarkítgatunk, akkor én is azt fogom tenni.
Jó kérdés, hogy eddig PONTOSAN mennyi pénz ment el pandavédelemre. Nem évenkénti összegekre gondoltam. De mondhatnék a panda helyett bálnát!😊 Az más alapokra helyezné a tárgyalást? Nem...
Statisztikai adatoknak meg utánna nézhetsz...
A demokrácia egyes elemei jók. A királyság egyes elemei is jók. A kasztrendszer, mint szociális rendszer egyes elemei remekek. A despotizmusnál pl. fennállhat, hogy a régebbi bukások csak a kellõ kommunikációs technikák meg nem léte miatt következtek be.
Még folytathatnám napestig, de egyértelmû választ nem tudok adni. Nem is az én szakterületem. De ki lehetne okoskodni valamit, biztos vagyok benne.
A milliárdok bizony milliárdok: maga a pandavédelem, megfigyelés, expedíciók, marketing a szervezeteknek, globális reklámok, kiállítások, könyvek, filmek, szakemberek megfizetése-> ezek bizony nagyonnagyon sokba kerülnek.
Igazad van. Meg kell tanítani halászni. De addig kéne neki egy kis hal is, mert mire megtanulná, éhen döglik.
Túlnépesedés, igen-igen. Beszélgettem már demográfussal és szociológussal is a témát illetõen, de semmi olyat nem mondott senki, amire magamtól nem jöttem volna rá😞 Bevallom: NEM TUDOM, mi lenne a legjobb megoldás, de ahhoz, hogy találjál JÓ, vagy JOBB megoldást, ahhoz próbálkozni kell, nem pedig úgyhagyni a dolgokat.
Meddig mennék el az emberek védelmében. Hm. Érdekes kérdés. Ha valami megtörténhet EGY emberrel, akkor az megtörténhet BÁRMELYIK emberrel. És ez a bármelyik lehetsz te, lehetek én, vagy lehet egy ismerõsünk/barátunk/rokonunk. Szerintem ez már kapásból más fényben láttatja a dolgot, ha igazán mélyen átgondolod.
És hogy válaszoljak is: sokáig. Közelebbi értéket nem tudok mondani. Ellenben a pókokat rühellem.
Mert ugye biztos nem tartunk még ott a nagy technikai fejlettségünkkel, hogy kifejlesszünk valami cápa-elkergetõ cuccot.
Amúgy nem furcsa, hogy egy aranyos állat szimpátiát kelt az emberekben (és a panda tényleg aranyos, meg minden), de azért ... de azért na😊
Mellesleg a panda védelem a pandavédõ országnak éves jövedelmének hány százaléka? (Szerintem elhanyagolható)
Szerintem biztos van olyan kerítés ami nem öl cápát. Ill. nem ember életet mentesz azzal, ha megölsz 1M cápát , csak biztonságosabb fürdési lehetõséget biztosítasz. (Több ember fulad meg szimplán, mint ha cápa enné meg. Mellesleg, ha nem enegeded fürödni õket(,vagy kötelezõvé teszed az úszógumit/mellényt) sokkal több embert menthetsz meg, minden fürdõ tudhatja mekkora kockázatot válal.)
Egyébként meddig mennél el, hány nem embert ölnél meg, hogy biztosan csökentsd egyel az emberi halálesetek számát? És ezt hányszor tennéd meg ?
(Ha kérdésre a válaszod bármenyit/bárhányszor, akkor jó pár fajt kipusztítanál! (Nagy macskák,darazsak,méhek,pókok,skorpiók,cápák,hüllõk...stb.))
(Kivéve persze, ha természetes folyamat, vagy tényleg saját hibájából következik be; pl. az alkoholistákat nem annyira tudom sajnálni.
Hát nincs igazam? 😊
Na mind1, a lényeg, hogy nem azt a szegény pandamacit kell hibáztatni, hanem megintcsak az embereket. Akik továbbra is barmok..😊
Én nem azt mondtam, hogy a pandamacik miatt éheznek a népek. Én azt mondtam, hogy szánalmas, hogy egy haldokló pandamaci (amit a világ 99,9%-a max TV-n keresztül láthat) jobban megérinti az átlagembert, mint egy halódó embertársa (amit a világ 99,9%-a az utcára kimenvén is láthat).
És miért van ez? Mert egy panda aranyosabb, mint egy csöves. Jobb a PR-ja... bármennyire röhejes, így van.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy azért van éhezés a Földön, mert milliárdok mennek el a panda-bálna-cápa-stb védelemre? Ugyan.. Nem mennek el arra milliárdok! És ha el is mennének, nem az a gond, hanem az, hogy százmilliárdok mennek el más egyéb dolgokra, csupán az emberek kapzsisága miatt.
Létezik egy összeg, amivel fel lehetne számolni Afrikában az éhezést. Ezt az összeget nem a pandamaciktól kell megvonni, hanem Amerikától és Európától. Ha ez megtörténne, egy átlagemberre kb. 4-5 dolláros veszteség jutna.
Ezt nem az ujjamból szoptam, olvastam vhol, szerintem nem baromság. 😊
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Dez-nek abban nagyon igaza van, hogy az emberek mindent úgy csinálnak, hogy nem gondolnak a következményekkel -> de ez pont, hogy az átlagemberre illik a legjobban. Kíváncsi vagyok, hány ember megy úgy az utcán, hogy leszólítja egy-egy csöves egy kis apróért. Nem akarok túl melodramatikus lenni, de mi lenne, ha egyik este a TV-ben annak a csövinek a fotóját mutatnák, aki mellett éppen te mentél el, a hír meg az lenne, hogy éppe éhenhalt. Sorry, enyhén melodramatikus volt, de...
Engem mocskosul felidegesít az, hogy cápák, bálnák meg akármilyen dögök életét többre becsüljük, mint a saját fajunk tagjait. Milliárdok mennek el pandavédelemre, amikor valahogy jobb helye lenne ennek a pénznek Afrikában, Dél-Amerika vagy Mexikó egyes helyein, esetleg valamelyik Kistigris országban, SÕT, akár még Magyarországon is hasznosabb lenne.
Döglõdõ, szenvedõ emberek mellett el tud mindenki menni legyintve meg elhajtva õket, kurvaanyázva nekik, de összefújkálnak festékkel egy nercbundát hordó macát. Hát gratula.
Mint a kórokozók: "mi vagyunk az ászok, szaporodjunk, lepjünk el mindent" - aztán szépen elpusztulnak a gazdaszervezettel együtt.
Egy csomó dolgot lehetne sokkal környezetkímélõbben, felelõsségteljesebben is csinálni. Csak akarni kellene.
Nehéz kérdés az, hogy mit/hogyan kéne csinálni. Na ja, a Föld másik felén éheznek. De nem kell odáig menni. Elég csak a Moszkva térig. Ott is éheznek. Egyikkel sem csinál senki semmit. Vannak dolgok, amiket nem dönthet el/oldhat meg helyettünk egy államforma/államfõ. Az emberek azért szeretnek politizálni, mert ha a politikus szart csinál, akkor nyugodtan fikázhatják, önmagukat meg kivonhatják a felelõsség alól. Ha meg ne adj ég, jót csinálna, akkor egybõl zenélik, hogy "jajdejópolitikus".
Szerintem oda kell figyelni a környezetre, és nem kell nagyon folyatni a csapot😊 A legtöbb ember nem figyel erre, hát ja. De a legtöbb ember barom. Legyek az én is?
Turul16: Olyan nincsen, hogy nem mész a vízbe. Nem a turistákat védem, de ha belegondolsz, akkor a városok, SÕT a házak is azért alakultak/fejlõdtek ki, hogy a környezet és a természet viszontagságaitól megvédjen téged. És persze, mert 3 napig nem bírnád ki egy dzsungelben, vagy sivatagban. Szóval ezzel az erõvel városokat is bontsunk le, mert az is elveszi soksok állat életét, meg életterét (a cápaháló valóban gáz dolog, nem tdom, meg lehetne-e oldani jobban, de ha õszinte akarok lenni, akkor inkább pusztuljon el 10 millió cápa, minthogy egyetlen ember).
Ez a reklámtéma meg nagyon túlspilázás. Megnézem õket, van, amelyik tetszik, van amelyik nem. Pont ennyi. Egy reklám miatt nem szaladok sehova vásárolni.
Az emberek többségét nagyon is befolyásolják a reklámok. De nem a reklám a lényeg, hanem az az eszme, hogy a fogyasztás, vásárlás boldogít. Vagy hogy az ember legbalgább kívánsága is magasabb rendû, mint az egész állat- és növényvilág.
Szerintem nincs (teljesen) igazad abban, hogy pár faj azért szívja meg, mert a gazdaság, a technika, stb fejlõdik. Inkább azért, mert amikor hatalmas pénzekrõl van szó, akkor nagykutyák leszarják, hogy hova építenek gyárakat, milyen folyókat szennyeznek be, stb. Csak a pénz számít. És szerintem ez rossz dolog. Fõleg úgy, hogy a föld másik felén meg éheznek.
Persze, lehet tenni ezek ellen, én magam is lehetek jófej, odafigyelhetek, hogy ne folyassam annyit a vizet, ne égessem fölöslegesen a lámpát stb, de a legtöbb ember szarik az ilyenekre. Az emberiség alapvetõen kurva rossz hatással van a környezetre, ezt elismerjük, nem? ennyi..
SOHA nem irtott ki az ember egyetlen állatfajt sem GONOSZSÁGBÓL. Rengeteg faj kiirtása még az úgymond fejletlenebb idõszakokban történt (pl. a kiwi nevû nagyon nemszép madár kishíján megszívta), a többi pedig azért, mert a tudomány, a technika, a gazdaság és a civilizáció fejlõdött. Sajnálatos tény, de nem lehet mindig úgy járni-kelni a Földön, mintha tojásokon lépkednénk. Nem kell FELSELEGESEN irtani az állatokat (lásd bálnák), de nevetségesnek sem kell lenni. (Emlékszem, hogy volt egy cápahálónál egy olyan téma, hogy évente Xezer cápa gabalyodott bele, és pusztult el. A környezetvédõ aktivisták meg azzal érveltek, hogy minek oda, amikor 5 évente csak 3 áldozata van a cápáknak. Na erre mondom, hogy a kurva anyjukat. Amúgy asszem ausztrál sztori, és talán kékcápa volt az alperes).
Ja, és közhely. A közhely attól közhely, hogy igaz, de triviális. Igazad van bizonyos dolgokban (akár hosszútávon az összesben), de szerintem keseregni felesleges. Tenni kell, vagy nem tenni ellene. Mindenki kitalálhatja, hogy hogyan tesz/nem tesz ellene. Én azt írtam, hogy a sötétzöldek "tevésével" többnyire nem értek egyet.
tényleg, ezt miért tartod közhelynek? Elég sok faj pusztult már ki az ember miatt, az esõerdõket jelenleg is irtják (az esõerdõk 90%a veszélyben van). Ez pedig a mi vesztünket is okozhatja. Mi ebben a közhely?
A fogyasztói társadalom meg igenis rossz dolog.😊 Mindenkire hatással van.. Mindenhol reklámok vannak, az utcán, épületeken, a neten. Ha jobban belegondolsz az mennyire durva már, hogy a buszokon is reklámok vannak? Ez csak egy példa..tök hétköznapi dolog, de ha elvonatkoztatsz, szerintem szörnyû.😊
Hová jutottunk a kifakult rákoktól..? <#nyes>#nyes>
Azzal ellenben nem értek egyet, hogy a reklámok tehetnének a fogyasztói társadalom kialakulásáért. Ha nem akarod, ne vedd meg. Ez még mindig igaz. És ha valaki képes azt elhitetni velem, hogy a reklám KÉNYSZERÍTI a megvásárlásra, akkor kiröhögöm. A reklám indukál, vágyat ébreszt és sugalmaz, de azért nem kéne túlértékelni. Ha valaki olyan gyenge akaratú, hogy a reklámokat felszólításként kezeli, akkor jó lenne egy "mindenki ugorjon ki az ablakon a 10-ikrõl" reklámot is sugározni, akkor legalább megszabadulnánk az ilyen kreténektõl (akinek nem inge, ne vegye magára, nem személyeskedtem).
A túlpörgetett fogyasztói társadalom, amiben sokmindent csak a reklámok miatt vesznek meg sokan (elõtte persze jó sokat dolgoznak érte), aztán megy a szemétbe, ugyebár az emberi elme csúcsa... (Nem mondom, egyesek jól kitalálták.)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Igazából úgy érzem, hogy nagyon sok ember a következõképp gondolkodik a világról:
"A Mercedes a legjobb kocsi, ha az enyém, de a legszarabb sznob szar, ha a másé."
Na én ettõl vagyok rosszul.