130
  • dez
    #130
    Oké, én hülye vagyok (procim is, szegény). De te meg nem tudsz olvasni.
    Nem a Conroe-t hasonlítottuk össze az A64/X2-vel, hanem a jelenlegieket. Nem tűnt fel? Én már fél évvel korábban leírtam, hogy nem lesz rossz a Conroe, és most sem írtam mást. :D
  • fade2black
    #129
    problémás a dolog
    ha 40/50K lesz az 1.6/1.8as conroe a d805 ára meg a mostani 30Król 20-25Kra esik akkor mennyiért adhatja majd az amd mondjuk egy x23800+t? 30K?
    Server platformon a woodcrest is meglepően alacsony árakkal jön.

    Mért indítja intel ennyire alacsonyan az új árakat? Nem nehéz kitalálni AMDnek destopon és serveren is olyan piaci részesedést szerzett mint még soha, ha intel nem kínál jobbat/olcsobban már nem elég a pr, logok, ipari nyomás AMD tovább erősödik, mert már van elég gyártó kapacitása. (Eddig ugye AMD erősödésének a gátja azvolt, hogy nemtudott annyi procit gyártani amennyit eltudott volna adni, ez most májustól már nemígy van.)

    btw dailtechen kint a hír 2008q1ről k8l előrébbkerült 2007q2re. De serverproc lesz első körben, spec fogalalttal, hatalmas L3 cacheval nagy magmérettel, nem desktopra.
    Birsbane is előrekerült decemberre de az meg nem ellenfele a conroenak mégha cache kezelésen pofoznak is egy jó nagyot.

    btw sztem se kell AMDt félteni kitalálnak vmit mint eddig mindig az tuti :)
  • asysoft
    #128
    Noha nem nekem címezted, nem állhatom meg, hogy válaszoljak:)
    Egy jó árazással az AMD (többé-kevésbé) kompenzálni tudja majd a Core2 teljesítmény-előnyét. Főleg most, hogy beindult a második gyár, illetve van egy szerződéses partner. Aztán meg jön a K8L... Az AMD volt már nehezebb helyzetben is.
    Egyébiránt, nemhiszem, hogy dez AMD-fan (inkább Cell;)), ellenben hogy te Intel fan vagy, az biztos. Akárhogyis, a hangnemed elég szörnyű.
  • CS@
    #127
    OFF(bocsy ezután befejeztem)
    No igen nézőpont kérdése az egész, bár nem kedvelem két olyan játék összehasonlítását aminek szerintem nem sok köze van egymáshoz(ezért volt a szándékos Mario párhuzam) most kicsit belemegyek:
    Azt ne felejtsük el, hogy az általad említett dolgok inkább FPS stílusúak, míg az Oblinak a megjelenítése FPS jellegű és ezzel ki is merült a közös jellemző. Bár az elsődleges lassulási tényező egy játéknál valóban a grafika, de azért vannak egyéb szempontok is. A FarCryban az Oblihoz képest zsebkendőnyi területeket kell kezelni, ami gyakorlatilag végig egy sémára a trópusi területre épül(külső területekre gondolok), ugyanezt az Obliban lényegesen több tereptárgyból kell felépíteni, mert a földrésznek/városoknak megfelelően változó növényvilág, időjárásSTB található. Bár elég régen játszottam a FarCry –al, de úgy emlékszem, hogy az ember/emberszerűképzödmények száma kb20-30 típusban ki is merül, míg az Obliban csak az NPCk száma ennél jelentősen több(KB100szorosa), akik mind egyedi karakterek, élik az életüket és nem csupán annyi a feladatuk, hogy téged levadásszanak. És akkor még nem beszéltünk a fegyverekről, páncélokról, ruhákról, használhatatlan dísztárgyakról, szintlépésről és rengeteg egyéb „apróságról”, pedig ezek is hatással vannak egy játék sebességére, hiszen egész más dolog belépni a FarCry –ban egy 20 objektumot tartalmazó faházba, mint az Obliban egy 500-1000 tárgyat tartalmazó lakásba.

    Félreértés elkerülése végett megjegyezném, hogy a FarCryt mint játékot bár egyáltalán nem szeretem(mint általában az FPSeket), de az optimalizáltsága, az számomra is etalonnak számít, azt a játékot csodálatos látvány és sebesség mellett tudtam játszani egy ócska FX5600XTn. Sőt mittöbb végig is játszottam, úgy hogy egy percig sem élveztem a játékélményt, csak gyönyörködtem a látványban.
  • SirRasor
    #126
    HL2-nek szebb a grafikája mint a mario-nak, szóval nem 1 kategória. Viszont az Oblivionnak sincs sokkal szebb, de mondok egy sokkal jobb példát: far cry vs oblivion. A far Cry-nak messze szebb grafikája van a természetben, s nem 11 fps hanem 70...

    más (s nem neked): a másik lehülyézése itt elkerülhetetlen? Kultúúúúra emberek :P Mindenki megírja a véleményét, s mindenre lehet normálisan is válaszolni...
  • lindemann
    #125
    Sorry, de te is nagyon hülye vagy.. Inkább menjél legozzál.
  • lindemann
    #124
    Dez, az üzeneteidet végigolvasva csak annyit tudok mondani, hogy legalább annyira hülye vagy mint a procid. (és ez azt jelenti, hogy nagyon) kár, hogy nem jut el a kis agyadig, hogy az AMD most szarban van, és hogy az Intel valami olyat talált ki, (mind a core-t, mind az árpolitikáját, és a teljesítményt nézve) amivel porba tiporja az AMD-t. Volt egy időszak amikor eléggé AMD párti voltam, de az árak, a tesztek, és teljesítmények alapján, nehogy már ne lássad, hogy melyik a jobb. Nem fogom magam felidegelni a hülyeségeiden - mert oltári nagy baromságokat írtál le a hozzászólásaidben - teljes mértékben tükrözi mennyire elvakult AMD párti vagy... Na mind1. a tesztek mindent elárulnak, aki nem hisz nekik, és csak olyan szánalmas kifogásokat tud mondani, hogy így nem hivatalos meg úgy nem, hát azt csak sajnálni tudom. Jah, és azt megjegyzem hogyha értékeket írsz, akkor legalább ne a full ellentéteket, mert AMD-nél mindig a maximumot, Intelnél pedig a minimumot írod.. Na remélem valaki észhez térít már, vagy nagyon hülyén fogsz meghalni..
  • CS@
    #123
    Ha a HL2 nálam rosszabbul fut, mint a SuperMario, akkor a HL2 fosul van megírva?
  • SirRasor
    #122
    nem...16xAF, és 6xAA :D
  • SirRasor
    #121
    Oblivionhoz mikor elég a 2.2 ghz? jóvan' ezt már csak totál belekötés végett írom :P oblivionnak olyan proci kell amilyen...mixes.
    1.8as A64-em van, s 2.2re túlhúzva +6 fps-t kaptam, s 2.4re még +5öt, csak azon nem stabil, szóval sztem brutálabb cpuval mégjobban menne.

    Viszont egyszerűen fosul van megírva, s ezt most látom, mert feltettem ma reggel megint a HL2-t, s +60 fps... 1152x864-ben minden max +16xAA, 6xAF...no comment.
  • fade2black
    #120
    Oké, akkor vegyük a 3 GHz-t. Abból jóval többet lehet látni. Az is +15%, a 4 GHz-es P4 +5%-ához képest. :)
    P4 esetén a +15% 4.37 GHz, ebből mennyi van?

    d805 viszont dual core míg a64nem. X2ből kb 2.7et vehetünk átlagnak, a magyar legjobb stabilan a 2980.

    ---

    Azt gondolnám, az opteron nem lehet annyira húzni, lévé több a L2. De lehet, hogy tévedek. Az ocz.hu-n is inkább A64-eket látok.

    akkor nézd meg jobban és vedd figyelembe, hogy 3700+, 4000+ is 1mb L2es.
    Hozzáteszem tényleg logikusabb lenne 512L2sök tuningbarátabbak de mégsem. Miértjébe nemmennék bele.

    ---

    Ez azért nagyban függ a felbontástól is. És a többség a mai játékokkal játszik.

    Oblivion, Fear is mai, csak un előremutató game és elég nekik a 2200mhz a64.
    TFTk natívja meg 1280*1024 vagy 1600*1200 így mindenki ilyen felbontásba akar játszani különben randa. Ráadásul ha jól emlékszem bár ebbe nemvagyok biztos már a stream felmérése szerint is lényegesen több gamer játszik tftn mint crtn ez a tendencia meg csak erősödni fog.

    ---

    Utolsóban meg egyetértünk. :)
  • dez
    #119
    "De míg 4ghz et a nálam járt d805ök 80%a ment addig 3.2ghz es A64/X2 ből kb 10 van magyarországon amiről tudok"

    Oké, akkor vegyük a 3 GHz-t. Abból jóval többet lehet látni. Az is +15%, a 4 GHz-es P4 +5%-ához képest. :)
    P4 esetén a +15% 4.37 GHz, ebből mennyi van?
    ---
    "és azok se common venicek hanem többnyire külföldről rendelt optreonok."

    Azt gondolnám, az opteron nem lehet annyira húzni, lévé több a L2. De lehet, hogy tévedek. Az ocz.hu-n is inkább A64-eket látok.
    ---
    "Amd se dobott a piacra 3ghz es A64et aztán mégis van 3.4es is."

    De az AMD-nek nem kellett annyira erőlködnie, nem volt hiúsági kérdés a dolog.
    ---
    "Egy 2.2ghzes a64hez is 1900XTXkell mert különben VGA limit. És a következő generációs gamek előfutárai(pl fear, oblivion) se proci hanem vga limitesek."

    Ez azért nagyban függ a felbontástól is. És a többség a mai játékokkal játszik.
    ---
    "Őszintén én nemhinném, hogy az összes nagy HW újságot, tunningert lefizette Intel ez az egy dolog még persze lehetséges nemsokára kiderül.
    Ami viszont biztos, hogy féléven belűl óriási áresés lesz X2 fronton, mert az intel conroe árak hivatalosak és $160tól indulnak."

    Én sem hiszem, és az utolsóban is egyetértünk. Szerintem az utolsót amúgy is csak kevesen vitatják.
  • fade2black
    #118
    itt van pár eredmény könynne lehet következtetni egy egy proci maximális tuningpotenciáljára http://ocz.hu/
  • fade2black
    #117
    Utána iroma dolgoknak a mértékegységet légyszives te is mert ezen is csúsztam/csusztunk el.

    ---

    Tényleg? :P Nem hiszem el, hogy ezt most nekem írod. :P Mivel érdemeltem ezt ki? :D

    Sorry fentebb írtam az indokokat.

    ---

    Igen, és ezért továbbra is fenntartom: "ha a 2.6-os A64 kb. egálban van a 3.8-as P4-gyel (alábbi teszt), akkor egy 4.0-ás P4-et (+5%) bőven ver egy 3.2-es A64 (+23%)"

    De míg 4ghz et a nálam járt d805ök 80%a ment addig 3.2ghz es A64/X2 ből kb 10 van magyarországon amiről tudok és azok se common venicek hanem többnyire külföldről rendelt optreonok.
    Innen értelmetlen a dolog.

    ---

    Félreértettél. Úgy értettem, a P4-nél a szerencsén IS nagyon sok múlik, mivel az ilyen 4.5-5GHz már komoly túlhúzás, főleg hogy az Intel a legnagyobb igyekezetével sem tudott piacra dobni megbízhatóan 4GHz-en működő P4-et.

    Amd se dobott a piacra 3ghz es A64et aztán mégis van 3.4es is.

    ---

    Erre megint csak ezt tudom mondani: ""ha a 2.6-os A64 kb. egálban van a 3.8-as P4-gyel (alábbi teszt), akkor egy 4.0-ás P4-et (+5%) bőven ver egy 3.2-es A64 (+23%)" (természetesen az Intelnél ebben az esetben egy magra vonatkozóan, tehát főleg játékok terén).

    Egyrészére már válaszoltam. Bár nem tartozik teljesen ide de mégis: Egy 2.2ghzes a64hez is 1900XTXkell mert különben VGA limit. És a következő generációs gamek előfutárai(pl fear, oblivion) se proci hanem vga limitesek.

    ---

    Csak ha a te átlagolásodat tekintjük a valósnak. :) (És nem játékokra használja.)
    Amúgy nagyon is számít a hőtermelés, főleg nyáron.

    Ezért is nemakartam átlagolni. Tessék megnézni a teszteket onnan meg te is tudsz átlagolni.

    Kinek mennyire számít a hőtermelés azt mindenki maga válogatja. Engem speciel azse zavart soha ha 70Cs a procim nem nyalogatom. Mondjuk vizem van és AMDm szóval mostanában ez a veszély már nem fenyeget. :)

    ---

    Az biztos, hogy ezzelelőre lép az Intel, de hogy "nagyon nagy"-ot, vagy "nagyot", vagy valójában csak mondjuk 15%-ot, az majd elválik.

    LD anadtechen a cikket. Nem a legerősebb conroe a legerősebb és húzott FXre min 15%ot vert. De átlagba sokkal többet. Őszintén én nemhinném, hogy az összes nagy HW újságot, tunningert lefizette Intel ez az egy dolog még persze lehetséges nemsokára kiderül.
    Ami viszont biztos, hogy féléven belűl óriási áresés lesz X2 fronton, mert az intel conroe árak hivatalosak és $160tól indulnak.
  • dez
    #116
    Az Cell XDR mem-sávszéle (25GB/s) 2-2,5x-ese a kétcsatornás DDR2-800-nak. Persze jól jönne még több is, de ez sem olyan rossz. (A GPU/VRAM felé oda+vissza 35GB/s van, de itt persze osztozni kell a GPU-val a VRAM-on.)
    Továbbá, kvázi sokcsatornás (külön kezeli az egyes hozzáféréseket, ~16 pufferrel rendelkezik) a mem-interface, ami megintcsak sokat javít a helyzeten (az egyik SPU-nak nem kell várnia egy másik memóriaműveletének teljes lezajlására).
    Azt se felejtsd el, hogy a Cellben vektorproci-magonként van 256KB belső gyors ram (kód és adat is lehet benne), és a műveleteket abban végzi, a külső memóriához ilyen célból - normális esetben - nem fér hozzá, csak egyben olvasgatja/írkálja az adat-csomagokat.

    Egy demonstráción pl. vígan megbírkózott 48 mpeg2 streammel. (25*1024/48=533, tehát egy streamre 533MB/s jutott... volna, ha nem lett volna elég a töredéke.)

    Vagy nézzük SPU-nként: 25/8=3.1 (GB/s). Ha csak adatcsomag-olvasásra/-írásra kell, ez sem olyan rossz. (Kb. ennyi az egycsatornás DDR400-as mem sávszéle.)

    (A CPE-t nem számoltam bele, de ilyen stream-feldolgozásnál az nagyrészt inaktív.)

    Azt is vegyük hozzá, hogy pl. 2x-es memsávszél nem gyorsítja 2x-esére a programokat pl. x86-nál, sőt ennél sokkal kisebb a gyorsulás. Max. memória-átpakolásnál jön ki a 2x-es sebesség.
  • dez
    #115
    "3000+@2600 aztjelenti, hogy amd 3000+ ot járat 2600mhzn ami =~4100+al.
    4100+ nem azt jelenti 4100mhzn megy olyan folyékony nitro nélkül talán nincs is hanem a pr ratinget.
    ergo az elmélet hibás.
    pr rating nem egyenlő mhzvel"

    Tényleg? :P Nem hiszem el, hogy ezt most nekem írod. :P Mivel érdemeltem ezt ki? :D
    ---
    "tehát a teszt szerint 2.6 a64 egálban van egy 3.8as p4el."

    Igen, és ezért továbbra is fenntartom: "ha a 2.6-os A64 kb. egálban van a 3.8-as P4-gyel (alábbi teszt), akkor egy 4.0-ás P4-et (+5%) bőven ver egy 3.2-es A64 (+23%)"
    ---
    "utolós bekezdés megent hibás P4nél múlik több a hűtésen nem a64nél. Ezis saját/mások tapasztalata de logikus is p4 sokkalta jobban melegszik."

    Félreértettél. Úgy értettem, a P4-nél a szerencsén IS nagyon sok múlik, mivel az ilyen 4.5-5GHz már komoly túlhúzás, főleg hogy az Intel a legnagyobb igyekezetével sem tudott piacra dobni megbízhatóan 4GHz-en működő P4-et.
    ---
    "Hameg a legjobb x2 amiről tudomásom van MOon 2980at megy ebből, hogyjön az neked, hogy sokkalta több x2 megy 3.0n no ezt megentcsak nemtudom.
    Mégegyszer MOon egy x2 ről se tudok ami akár kompival is stabil lenne 3000mhzn."

    Oké, lehet. Én abból indultam ki, mint írtam is, hogy ha az A64 könnyen megy 3.0-án, elvileg az X2-nek is mennie kell, mert az végülis 2 A64 mag (+ egy bizonyos xbar switch).
    ---
    "d805 dupla magos nagyon húzható proci 30K
    a64 3200+ egymagos nagyon jól húzható proci 28K
    d805 gameban egymagos alkalmazásokban hozza a húzott az a64 teljesítményét"

    Erre megint csak ezt tudom mondani: ""ha a 2.6-os A64 kb. egálban van a 3.8-as P4-gyel (alábbi teszt), akkor egy 4.0-ás P4-et (+5%) bőven ver egy 3.2-es A64 (+23%)" (természetesen az Intelnél ebben az esetben egy magra vonatkozóan, tehát főleg játékok terén).

    Szóval sacc alapú húzóképesség-átlagolás helyett kellene készíteni egy megbízható statisztikát.
    ---
    "de amint 2folyamat fut ami nemritka vagy olyat csinál ami használja a 2.magot(3D/divx/ujabb játékok) 805 agyonveri 3200+t."

    (Persze, azért mégiscsak 2 mag 1 helyett.)
    ---
    "Nah innen aki A64et vesz és nem az első szempont a fogyasztás az elfogult."

    Csak ha a te átlagolásodat tekintjük a valósnak. :) (És nem játékokra használja.)
    Amúgy nagyon is számít a hőtermelés, főleg nyáron.
    ---
    "Conroeval a fogyasztásban is dúrván javít intel teljesítményben meg nagyon nagy ugrás lesz."

    Az biztos, hogy ezzelelőre lép az Intel, de hogy "nagyon nagy"-ot, vagy "nagyot", vagy valójában csak mondjuk 15%-ot, az majd elválik.
    ---
    "Hát kb ennyi remélem érthető."

    Talán sikerül megbírkóznom vele. :)
  • fade2black
    #114
    legalább olvasnád végig a topicot néznéd meg a phs legujabb A64 vs p4 tesztet hamár nyilatkozol hogy játékokban jobb a64....

    btw akkor a jelenlegi phs teszt se jó pl az am2 ről mert nincs 30féle teszt?
    Szerintem ha 15 meghatározó tesztet futtatnak le mint anadon és mindben csúnyán elveri a nem leggyorsabb conroe a húzott jelenleg kapható leggysorsabb FXet az elég egyértelmű. Forumos teszteredményekről inkább nem is beszélek.
  • arty
    #113
    ...és még1x: majd ha anandtechen vagy prohardveren jön nagy teszt, 30 féle alkalmazással, akkor meg lehet ítélni a conroe tudását.
  • arty
    #112
    amit max a magadfajta hozzánemértők értenek (félre). nem 1 nvidia logos game ment jobban ATI hardveren és az intel logos játékok szinte mindegyike jobb AMD-n (mint általában a játékok ugye) ...

    A logo egy játék elején SEMMIT sem jelent teljesítmény szempontjából.

    Persze, jelenleg a 7900GT/GTX sztem is jobb választás egy ATI-nál.
  • Skyline
    #111
    Ez az egész csak azért lesz vicces mert a játékosok fórumában látom magam elött ahogy kb megkétszereződik a sírószáju gyerekek létszáma amiért agyonszaggatnak a játékok...Félreértés ne essék nem a két cég termékei miatt...Hanem azért mert a játékok 99%-a vagy hatalmas PENTIUM vagy hatalmas GEFORCE támogatással jelenik meg...:)
  • kandeláber
    #110
    Persze, de még így is soványka a sávszélesség. Nem létezik olyan memória, ami a Cell igényeit ki tudná szolgálni, igazából még olyan sem létezik, ami az AMD/Intel processzorokét (illetve létezik, csak olyan drága lenne alkalmazni, hogy erre nem fog sor kerülni), ezért kell beléjük a méretes cache, de a problémát ez sem oldja meg.
  • fade2black
    #109
    ha jólemlékszem cell mellé sony valami írtózatosan gyors memóriát pakol.
  • fade2black
    #108
    3000+@2600 aztjelenti, hogy amd 3000+ ot járat 2600mhzn ami =~4100+al.
    4100+ nem azt jelenti 4100mhzn megy olyan folyékony nitro nélkül talán nincs is hanem a pr ratinget.
    ergo az elmélet hibás.

    pr rating nem egyenlő mhzvel

    tehát a teszt szerint 2.6 a64 egálban van egy 3.8as p4el.

    utolós bekezdés megent hibás P4nél múlik több a hűtésen nem a64nél. Ezis saját/mások tapasztalata de logikus is p4 sokkalta jobban melegszik.
    Hameg a legjobb x2 amiről tudomásom van MOon 2980at megy ebből, hogyjön az neked, hogy sokkalta több x2 megy 3.0n no ezt megentcsak nemtudom.
    Mégegyszer MOon egy x2 ről se tudok ami akár kompival is stabil lenne 3000mhzn.


    d805 dupla magos nagyon húzható proci 30K
    a64 3200+ egymagos nagyon jól húzható proci 28K
    d805 gameban egymagos alkalmazásokban hozza a húzott az a64 teljesítményét de amint 2folyamat fut ami nemritka vagy olyat csinál ami használja a 2.magot(3D/divx/ujabb játékok) 805 agyonveri 3200+t.

    Nah innen aki A64et vesz és nem az első szempont a fogyasztás az elfogult. Conroeval a fogyasztásban is dúrván javít intel teljesítményben meg nagyon nagy ugrás lesz.
    Hát kb ennyi remélem érthető.
  • kandeláber
    #107
    A Cellel és társaival a legnagyobb gond a memeória sávszélesség szűkössége. Sőt, minden mai procinak ez a rákfenéje. Ha a Cellből csak az elméleti számítási teljesítményének töredékét tudják majd kihúzni, az is csak a memeória miatt lesz, hiába kapcsolják hozzá a létező leggyorsabbat.
  • kandeláber
    #106
    Mennyivel?
  • Riker87
    #105
    támogatnám az AMD & ATI összeolvadását
  • dez
    #104
    Nos, ha a 2.6-os A64 kb. egálban van a 3.8-as P4-gyel (alábbi teszt), akkor egy 4.0-ás P4-et (+5%) bőven ver egy 3.2-es A64 (+23%) (ilyet szoktam látni aláírásokban, nem "+")... :)

    Az kérdéses, hogy az átlagot mennyire elfogultan v. elfogulatlanul állapítottad meg. :)
    Ha tegyük fel 3.8 az átlag d805-nél, és mondjuk 3.0 az X2-nél (3800+), akkor az X2 jön ki bőven jobban, még ha drágább is. Mellesleg a hűtés árán visszajön valamennyi. :)

    Plusz, ha jól gondolom(!), X2-nél főleg a hűtéstől függ az A64-nél még normálisnak mondható órajelre (~3.0) húzás (mert ugye maga a mag bírja), és kevésbé a szerencsétől, az megintcsak mellette szól.
  • dez
    #103
    Persze, persze, azok is számítanak, csak itt jóval alacsonyabb fogyasztások vannak, kevésbé terhelik az alaplapot. Meg persze csak jelképesen írtam az eget. :)
  • fade2black
    #102
    ha egymag kell játéknál oda elég a 4000mhz dc p4részéről. A 2980at menő X2 meg ritka holló mint az 5000et menő p4.

    Átlag kb a x2@2700 d805@4000 persze ez nagyon stepping/hét/batch függő. Ezen az értékeken egyébkébnént nincs egetrengető különbség a 2proc között vmik ebben vmelyik abban jobb.

    Az ára viszont határozottan kellemesebb mint a legolcsobb amd x2nek konkrétan jóval kevesebb mint fele. (megnéztem nehogy megent hülyeséget írjak:) d805:
    Nova-Comp 24 300 Ft 29 160 Ft +0.00% +0 Ft máj. 23
    itpont.hu 26 550 Ft 31 860 Ft +9.26% +2 700 Ft máj. 23
    3 Testőr Computers 26 600 Ft 31 920 Ft +9.47% +2 760 Ft máj. 24
    Lord Computer 27 000 Ft 32 400 Ft

    vicces végülis mégiscsak egyárban van az a643200+al. :D
  • fade2black
    #101
    Intelnél is lapfüggő a húzás a feszültségstabilizáló kondik márkája/minősége pl létkérdés. (Bírja a nagy feszt és ne ugráljon a fesz) Egy jó lap akár +100mhzt is jelenthet.

    HTt a lapok nagyján még egy low cost uli1695nél is lehet függetleníteni, ettől függetlenül a határ nem a csillagos ég ha azlenne mindenki ott járatná a prociját és senki nem venne x2t meg conroet. :) A max mint leírtam a64 egymagnál 3500körül kétmagnál 3300nál van de ehez megfelelő heti proci tökéletes batch számmal és irdatlan nagy mák kell. Speciel a legjobb X2 MOon amiről tudok 3ghz et megy vizzel.

    D805ről van egy kissebb oldal d805 itt fentvan pár d805tunning adata.
    Ha bővebben érdekel itt egy teszt róla d805

    jeszus rossz linket adtam sorry késő van. Egyébként vizzel volt hűtve, de egy u8-120 hangtalanul is bőven lehűti, nincsvele gond.
    jo8, fexem alszom.
  • dez
    #100
    Egyébként egy A64 3200 br. 28 körül van.
  • dez
    #99
    Itt is kérdés, hogy mivel? A d805 még 90nm-es... Szóval nem kevés hőt termelhet.

    Azt gondolom nem kell mondani, hogy a 2980-as X2 gyorsabb, mint egy ~4000-es P4. Azt nem tudom, egy 5000-eshez hogy viszonyul.
  • dez
    #98
    AMD-nél alaplapfüggő is a húzás. Ha függetleníteni lehet a HT frekit a többitől, és állítani a memória:HT arányt, akkor úgy tudom határ a "csillagos ég". Vagy ez a 3200+@2700MHz így értendő? (Személyes tapasztalatom Sempron "64"-gyel van, azt 1600MHz-ről 2400-ra tudom húzni, tovább nem próbáltam.)

    Jó a dual-core (P4), de a játékok 99%-ának továbbra is inkább egy gyors egymagos proci kell. Persze hacsak nem tudsz egy dual-core-t ugyanannyira húzni. Tudsz? (Normális keretek között.)

    Őőő, a linkeden egy alapból 3.46-os Extreme Edition 955-ös van, nem? Mivel hűtötték?
  • fade2black
    #97
    egépeltem/pontosítok átlag d805ők 3600-4500 körül mennek. 5Ghz és felettéhez már nemkevés szerencse kell.

    viszonyíítás képp leggyorsabb X2 amiről tudomásom van 2980on stabil.
  • fade2black
    #96
    jah kb kiegyenlített de ez régen az AMD térfele volt intel egyenlített ellenben amd nem lett jobb elmult időben semmivel sem.

    húzásban ár/érték arányban amd rég elvesztette a trónt.
    AMDnél legjobban húhatóak a 14x optreonok(venus) egyes 3700+ok(san diego) azok 3500körül álnak meg a kétmagos optreonok 3300fele.
    Mind2ő nehezen beszeerezhető éshát nem olcsó muri.

    Ráadásul a jelenleg magyarországon forgalomba lévő 40Ks intel dual core procik brutálisan húzhatóak. d805

    Mennyi egy Intel Dual Core? 40K egy a64 3200+ 40K?
    Egykategória teljesítményben a két proci?

    Mennyit megy átlagosan egy 3200+? 2500-2700
    egy d805? 3800-5000

    Innen aki ismeri a tényeket és nem elsődleges szempont a fogyasztás az intelt vesz. Ha mégsem akkor szvsz elfogult AMD irányában.
    A tendenciát csak erősíteni fogja a conroe a maga $160 induló árával, brutális teljesítményével és valószínűleg húzással se lesz gond.
    AMD mégnagyobb ratyiban.

    De azthiszem nemkell féltenünk AMDt se sose volt olyan jó helyzetben mint jelenleg és eddig mindig kivágta magát. Ahogy olvastam decemberre előrehozta brisbanet a 2008ra igért K8L coret meg állítólag már 2007q3ban megfoghatjuk.
  • dez
    #95
    Most nagyon ráálltak a játékok a shaderekre, amik meg tudják fektetni a kártyákat, de az új gen újfent ráerősít erre. Ha gyorsabb procik lesznek, újra lehet egyet növelni a poligonok számán. Fizika is fejlődhet - bár ott van az a PPU, nem biztos, hogy siker lesz. Továbbá várhatóan még csak most kezd majd jobban fejlődni az AI, annak is kell a kakaó. Egyre összetettebb, kiterjedtebb világ-szimuláció is lehet. Szerintem a végcél a full VR... (Mondjuk ezt én nem várom túlzottan, jól elvagyok a hagyományos világban is. :P) Játékokon kívül: pl. hamarosan HD-s videókkal kell majd dolgozni. Aztán nemsokára ugyanez duplán (stereo-3D), majd később (ha nem egyéni VR-ezésről van szó, amihez elég lehet a másik) a holografikus megjelenítés (sok nézet, stb.). Aztán valamikor direkt agyba vetítés. :P
  • fade2black
    #94
    enyhén off de lehet másokat is érdekel:Én azon gondolkodtam el nemrég, hogy lecseréljem e a 2800ra ránott(5400+ kb) X2m conroera. Régen egy ilyen lépés logikus volt minden irdatlan sokat gyorsult.....
    De most? Persze szerzek egy 3.3-4ghzen járó conroet ami úgy 80%al gyorsabb lesz mint a jelenlegi procim. De minek, Hova? Átalános taszkok igyis übergyorsak, photoshop számol második mag miatt még azalatt se akad meg még film se, új játékoknál egy 2600mhzs A64el még egy 7900gtxel is vga limit van. filmkodolás ugyis akkor megy ha nemvagyok itthon vagy max az egyik procit megeszi a másikon meg lazán lehet mindent csinálni.

    1x éven keresztűl mindig cseréltem ha az új proc 80%al gyorsabb volt, de most vhogy nemlátom értelmét. Mi lenne gyorsabb? Lényegében semmi? és egyébkéntis minek, hova? Érdekes sose volt korábban ilyen vagy lehet megöregedtem, meggágyultam volna ?
  • dez
    #93
    Nekem kiegyenlítettnek tűnik. :) És akkor az A64-nek ez nem a csúcs, fel lehet húzni 3GHz fölé, de a P4-en már nem sokat lehet.
    Nem véletlenül kellett az a Conroe. (Nem csak az X2 miatt.)
  • fade2black
    #92
    "Kicsit nagy a külömbség a kettő proci között, hogyhogy eddig nem tudott még az eddigi leggyorsabb közelébe se érni az intel leggyorsabb processzora, és most hogyhogy így megtáltosodott?"

    Megent hemzseg a hozzánemértéstől a hozzászólásod:

    -1-Megtáltosodott? Teljesen új architektura nem táltosodott innen indul. Legalább avval lennél tisztába amiről vitatkozol.

    -2-Eddig az intel nem ért amd közelébe? Ez erősen túlzó kijelentés sorolni lehet a területeket ahol a64 nemér p4 közelébe(fogyasztás pl) sőt az újabb p4 revekben már a játék kategóriába is inkább az intel a jobb.
    Direkt magyar és friss tesztoldal eredményt mutatok(külföldi úgyis hazudik/lefizették/hülyeséget mond.... ) a64vsp4A64vsP4

    -3-pi számolgatás nagyon jó fokmérője a lebegőpontos számolásnak ezen felül egy gyors teszt is ezért is szeretjük töretlenül és nem Spercinf et futtatunk. (Bár azis hülyeség szerinted ugye mert aztse real life test.) btw conroe divx/3d/h264 de game alatt is agyonveri a jelenlegi a64 vonalat. Anandtechen vagy magánfelhasználoknál találsz eredményeket googlet gondolom tudod használni.

    -5-Nem kell az összes tesztprogramot ismerni de a nagyokat klasszikusokat aki foglalkozik a témával ismeri. Logikám: Te nem ismered->nem igen értesz hozzá Logikus nem? Az egy másik kérdés nemértesz hozzá és mondod a magadét.

    -6-Az ha vki elneveti magát más hülyeségén, erőteljesen kér mást ne szóljon hozzá ha nemért hozzá nem a másik hozzánemértésén jelenti. Logikus nem? Nem?
  • maestro85
    #91
    Köszi a pártolást. Egyébként visszatérve az Nvidiás dolgokra amiket írtál, miket lehet beállítani. Hmmm lehet kéne most vegyek egy Nvidiat? Mondjuk elméletben PowerStrippel is állítgathatom a felbontást. De ezt tetszik ha gyári software-rel tudom cisnálni. :) Az a baj hogy a mostani konfigba amit a haveromnak eszkábálok ATI kerül mert olcsón jutok hozzá.