155
-
dez #75 Egyébként érdekes cikk, de ne feledd, hogy csak az ópiátokról szól, és csak a fizikális hatásokra koncentrál, pedig az embernek van pszichéje is. A távolkeleten nagyon rég óta ismertek voltak az ópiátok, tiltott sem volt, mégis csak kevesen használták, mert egyfajta rabságot jelentett. -
Ironka #74 "Duesberg's most radical challenge to the HIV-AIDS hypothesis is his offer to infect himself with HIV. However, he claims that it is not permissible for him to do so without the approval of the U.S. National Institutes of Health and the university that employs him."
HÁHÁHÁ persze
ezt a kifogást uramég... :DDD -
Ironka #73 Gondolkozzál egy kicsit ember.
"The current consensus in the scientific community is that the Duesberg hypothesis has been refuted by the huge mass of available evidence, showing that Koch's postulates have been fulfilled by HIV, that virus numbers in the blood correlate with disease progression and that a plausible mechanism for HIV's action has been proposed.
In the 9 December, 1994 issue of Science (Vol. 266, No. 5191) [1], Duesberg's methods and claims were evaluated and found that:
* it is abundantly evident that HIV causes disease and death in hemophiliacs [2]
* HIV fulfills Koch's postulates [3]
* the AIDS epidemic in Thailand cited by Duesberg as confirming his theories in fact is evidence tending to confirm the role of HIV in AIDS. [4]
* AZT and illicit drug use, contrary to Duesberg's claims, do not cause an immune deficiency to or similar to that seen in AIDS [5]
"
"The Duesberg proponents say that AIDS in Africa is the result of poor sanitation and malnutrition, not HIV. Opponents note the following facts:
* AIDS in Africa has increased during the last two decades, and so has the prevalence of HIV.
* Sanitation and nutrition, on the other hand, have noticeably improved since the 1980s, when the Ethiopian famine was prominent in the news.
* AIDS in Africa largely kills sexually active working-age adults.
* The groups that have HIV are the ones dying from AIDS. For example, in areas where surveys show 50% of people with HIV are women, that area will show that 50% of people dying from AIDS are women. In areas where 20% of HIV+ people use recreational drugs, then 20% of the people dying from AIDS use recreational drugs.
If the Duesberg hypothesis is right, one wonders why AIDS kills so many otherwise healthy adults in Africa at the same time that health has improved among the children and the elderly, who are normally the most vulnerable to poor sanitation and malnutrition, and least vulnerable to sexually transmitted diseases."
Ezeket hogy magyarázod? A HIV fertőzött anyának miért lesz AIDSes gyereke? Használt drogos tűvel nyomja intravénásan az anyatejet vagy mi?
Amúgy meg nem értem ezeket az összeesküvéselméletmániás embereket itt az sg-n. Ha igazad lenne, akkor az egész AIDS kutatás a világon mind hazudik. EGYETLENEGY ember sincs köztük aki kitálalna a sajtónak, aki mondjuk lelkiismereti okból fölemelné a szavát vagy mert egy hozzátartozója ebben halt meg és mondjuk ezért választotta ezt a hivatást. De nem, MINDENKIT KIVÉTEL NÉLKÜL lefizettek a gyógyszergyárak, gonosz sötét öltönyös emberek föld alatti titkos bunkerekben világméretű hálózatot működtetnek teljes titokban és a pénz mindenkit kussban tart. És semmi sem szivárog ki. Valóban, ez sokkal egyszerűbb magyarázat.
Hát kész. Sztem még nézzél pár dzsémszbond filmet mert túlságosan földhözragadt és túl józan a gondolkodásod. -
dez #72 Ha annyira érdekel, járj utána magad. :) A személyes tapasztalat talán majd meggyőz. -
dez #71 Hupsz, én meg nem oda akartam válaszolni (először igen, aztán meggondoltam magam, de úgy látszik, nem frissítettem rendesen), csak úgy leírtam. -
#70 Az 57-ben kicsit pontosítottam. -
dez #69 Nos, szvsz azt kellene megnézni, hogy akkor az a HIV öli-e a T-sejteket, vagy "maguktól" pusztulnak, valamilyen más hatásra. Van erről valahol valami? Vagy csak statisztikák? -
dez #68 Ez talán egy kicsit túlzás. :) Én nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol nem biztosított a természetes boldogságra, jó közérzetre való jog (mint alanyi jog), és ha valaki "ilyesmire" vágyik, ott vannak a drogok, vagy épp egyenesen az orvos írja fel őket, és a mellékhatások szépen fel vannak sorolva az ismertetőben, és azt önkéntesen vállalod, szal ez lenne a boldogság ára... -
dez #67 Persze, tudom, hogy a hivatalos álláspont szerint sem a hiv öli meg a beteget. De úgy gondolom, az immunhiány önmagában sem "egészséges": az immunrendszer nem csak a külső behatolók ellen véd, hanem pl. a bőrfelületen, és egyes belsőbb részeken lévő káros mikroorganizmusok ellen is (súlyos bőrbetegségek és kiütések megjelenése is gyakori AIDS-ben), és a rákossá váló sejteket is öldösi. Tehát akár a rák is lehet halálok ilyenkor. De azt is számításba kell venni, hogy több fajta immunsejt van, és talán nem ugyanazok felelősek ezek kiküszöböléséért, amiket állítólag a HIV pusztít. Bár ha az központi szerepet játszik, akkor mindegy. -
#66 Az is lehet, hogy egy kanos gorilla tette magáévá az 1ik természetfilmest :) -
Ronny #65 meg kell oldani végre a majom kérdést -
#64 na a spanyolviasz
amugy a hiv virust megelozessel szinte teljes mertekben ki lehetne irtani... -
Ronny #63 de komoly:D -
John Wayne #62 Az, hogy ez előrevetíti annak a lehetőségét, hogy nem a HIV okozza az immunrendszer összeomlását.
Az csak egy véletlen tényező, ami vagy fennáll, vagy nem. A Kaposi szarkómás betegek szinte mindegyike popperst használó homoszexuális férfi, és ez a rákfajta az orr és a száj körül jelenik meg leginkább, mivel ezeket a drogokat inhallálás útján veszik be.
http://www.mimi.hu/betegseg/kaposiszarkoma.html -
#61 Muhaha -
Ronny #60 Ez igaz, sokkal inkább közrejátszottak a politikai és gazdasági érdekek.
http://www.drogriporter.hu/index.php?op=contentlist2&catalog_id=1019&PHPSESSID=579d39ee90e14da65f0a5072781f6f16
Ez a felmérés még a tilalom előtti időkben készült és jól mutatja, hogy a Wayne által belinkelt tanulmányban szereplő betegséketet(testsúly vesztés,máj,vese károsodás) nem produkálták a függők. -
fade2black #59 ebből mi a végkövetkeztetés....? -
John Wayne #58 Igazat mondassz:), mégpedig azért, mert önbeteljesítő az AIDS definíció. Ugyanis vegyünk két Kaposi szarkómás beteget. Ugyanazok a tünetek, ugyanúgy alacsony T sejt szám. Az egyik vérében kimutatható a HIV antitest, tehát ő AIDSes. A másik vérében nem, tehát ő Kaposi szarkómás. Milyen egyszerű ez. -
#57 Pontosítok, szóval immundefektus-t nem csak a HÍV okozhat, hanem genetikai, környezeti ártalmak, stb okai is lehetnek, de azokat nem AIDS-nek hívják tudtommal.
Pl itt az életmód-AIDS összefüggést mondják, de mive az életmód miatt lett beteg nem illik rá a SZERZETT immunhiányis t. e. Vagyis ez nem aIDS, hanem más, attól föggetlenűl, hogy ugyan az a lényege. -
#56 ezt hol állítják?
nem arról megy itt a beszélgetés, h az AIDS tünetei HIV nélkül is megjelenhetnek ? -
#55 Van igazság abban, amit mondasz, még akkor is, ha meghökkentő. -
#54 No, jókat írogattok! De mi van azokkal, akik a HIV+ anyjuktól kapják meg a vírust? Őket is nyomják droggal ezerrel, egyáltalán ott milyen a halálozási arány? -
#53 Ha nem a HIV okozza a AIDS-t, akkor miért van ,hogy minden AIDS-s vérében ott van a HIV vírus? Et máe önmagában sejtett, egy ok-okozati összefüggést. -
John Wayne #52 A tiltás arra jó, hogy az árakat magasan tartsa, és persze ha biztos akarsz lenni abban, hogy a drogellenes hadjárat sikertelen, vezesd te magad:). -
John Wayne #51 Ahh, pontosan ez az. -
John Wayne #50 Nem, egyáltalán nem. A HIV-AIDS hipotézis támogatói szerint sem a HIVbe hal bele az ember, a HIV csak legyengíti az immunrendszert (kiírtja a T sejteket), és aztán egy MÁSIK, amúgy ártalmatlan v. enyhe lefolyású betegség végez az áldozattal.
A hipotézis szerint viszont a HIVnek abszolút semmi köze sincs az AIDS-hez (akkut immunhiányos szindróma), mert azt életmódbeli hatások okozzák.
Nem nehéz elképzelni, hogy egy drog kimeríti a szervezetet, és tönkreteszi az immunrendszert, ha valaki pihenés helyett amfetaminnal tömi magát, tönkremegy a szervezete, és az immunrendszere is legyengül, szélsőséges esetben össze is omlik, és akkor már az AIDSnél tartunk. -
#49 Ha az önmagát háborúkkal, környezet-pusztítással ellehetetlenítő emberiség túl ostoba ahhoz, hogy saját magát józan ésszel kordában tartsa, tegye meg a természet. Az élet nem az egyénre épít, hanem a fajra, mint közösségre. Van igazság abban, hogy a történelem során fel-fel bukkanó kórokozók és a nyomukban járó járványok amelyek "rendet vágnak" az emberek között (és természetesen tragikusak) valójában a természet egyensúlyát őrizendő folyamatok, és mint ilyenek - bár ezt kegyetlen kimondani, de kérem ne értse félre senki - valójában nem is vezetnek annyira rossz eredményre, ellentétben például a teljesen értelmetlen, és csak pár ember érdekét szolgáló gyilkos háborúkkal. Egy populációt - legyen szó akár az emberekről is - "kordában" kell tartani (de nem erőszakkal), és genomját (génállományát) minél erősebbé kell tenni.
Huh, ez a hozzászólásom jó dörgedelmesre sikerült. -
#48 A hatásuk azonban azonos, gyorsítja a szívverést, de a vérnyomást csökkenti. Többnyire a nemi vágy serkentésére, fokozására használják, ellazítja és ingerli a végbélzáró simaizmokat
Részletek -
fawcet #47 poppers mitől csak homokos fazonok drogja, mi az? -
dez #46 Egy utópiavilágban biztos nem ártanának ezek a drogok önmagukban, de ebben sajnos (és egyben szerencsére) igen. Nem csak azért tiltottak, hogy az állampolgárnak nehogy túl jó legyen. :)
Pl. a heroinisták igen gyorsan öregednek, akár osztoszkodnak a tűn, akár nem. Nagyon gyorsan kiürülnek a szervezetükből a létfontosságú vitaminok, és egyéb anyagok, de ha nagy adagban pótolják őket, az sem elég.
A serkentőszerek is kimondottan immun-szupresszív hatásúak (mintha állandóan magas lenne az adrenalin-szint, állandó fuss-vagy-harcolj reakciót váltva ki, ami rövid idő helyett hosszú időre elvonja az energiákat az immunrendszertől, de a gyógyulási folyamatoktól is). És akkor még a mélyebb pszichés hatásokról nem beszéltünk. -
Ronny #45 nem megfelelő használat alatt értem pl. a fertőzőtt tűket amik hordozói lehetnek egy sor immunrendszer gyengítő baktériumnak, gombás fertőzésnek... -
dez #44 "Nem megfelelő használata"... Ez jó. Bizony a használatuk is eléggé gyengíti az immunrendszert. Még a mindennapos kávézás is gyengíti. Meg még jópár dolog. -
Ronny #43 #33 -
Ronny #42 Érdekes! Az viszont nem igaz, hogy maguk a kemény drogok(amit persze mi értünk alatta, pl erről a poppersről is most hallok előszőr:) okoznák az immunrendszer összemolásást, hanem azoknak a nem megfelelő használata, a tilalom és szocilis helyzet együtt. -
dez #41 Hm, én azt gondolnám, hogy van közük egymáshoz, csak nem egészen úgy, ahogy a hiv. álláspont mondja, hanem így: a legyengült szervezetű személyekben tud igazán "kibontakozni" a HIV AIDS-é. (Nem épp ezért nevezik az elmélet támogatói is opportunista kórokozónak?) A többieknek meg szinte meg sem kottyan (sakkban tartja v. akár teljesen le is győzi az immunrendszer - gyorsabban termeli a bizonyos immunsejteket, mint ahogy a vírus megölné őket, és közben más módon is védekezik ellenük). Talán épp ezért "lappang" akár évtizedekig is, ha egyátalán kialakul. -
#40 Egyházat nem kéne belekeverni. Ha baromi sok óvszer lenne arrafelé akkor azt mondom, hogy jogos a felvetésed, de még élelem sincs, nemhogy gumióvszer. Érdekes az egyház monogám tanításait nem veszik annyira figyelembe csak az óvszer használatának ellenzését? Gyorsan hozzáteszem: én is hülyeségnek tartom egyébként. -
John Wayne #39 jav: nemi betegségekkel -
John Wayne #38 A hipotézis szerint a HIV vírusnak pontosan nulla köze van az AIDShez. Egyáltalán nem okozza azt.
Így szól a hipotézis, és ha az ember utánaolvas, akkor nagyon hihető. Persze nem vagyok orvos.
De én speciel mesének tartom az egész HIV->AIDS elméletet, egy szép, felfújt fedősztorinak.
(A hipotézis szerint) az AIDS oka lehet a mértéktelen antibiotikum fogyasztás (pl. homoszexuális férfiak, akiknek 60 partner is összejön egy hétvégén, ergo gyakori fertőzések különféle nem betegségekkel), egyes drogok (pl. heroin, kokain, amfetamin) és kifejezetten homoszexuális férfiak által használt afrodiziákumok (poppers). De még a vértranszfúzió is immuno-szupresszív hatású, bár ezt nem hangoztatják túlzottan.
Le lehet tölteni a bittorent-ten a következő videot: HIV-AIDS - Fact Or Fraud DivX.avi
Ezt Duesbergék csinálták, szépen összefoglalja az elméletet. Mikor először láttam, abszolúte hittem a hivatalos sztoriban a HIV-AIDS kapcsolatról, aztán meglepődtem ezerrel. -
quentit #37 Köszi a linket, érdekes elmélet. Mondjuk pár napja volt talán pont itt az sg.hu-n, hogy a HIV sokkal hamarabb el kezd pusztítani, mint gondoltuk, konkrétan már egy-két napon belül. Most nem találtam meg a cikket, de majd még keresgélek :)
Szóval ettől még igaz lehet az elmélet (hogy HIV-ből nem feltétlenül lesz AIDS).
Majd beleásom magam kicsit a témába, mert érdekel
Az kapásból érdekes, hogy a majmoknál miért nem okoz immunhiányt a SIV. Avagy nem is alakul ki náluk az AIDS, és nem is pusztulnak el? Kíváncsi lennék, hogy mi a különbség az ember és a majom immunrendszere között :) És hogy melyik különbség okozza a HIV->AIDS -et. Talán csak az életmód különbségből adódik? -
Cat 02 #36 álmában ? :D