Feltárulnak az univerzum születése elõtti idõk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ma2ska
A szentkönyvek eredeti formájukban több mint elképzelés. De hát van aki a tudományban hisz, ami még semmi véglegeset nem állapitott meg, és 100 év alatt kideriti ugyanarról a megállapitásárol hogy annak a szöges ellentéte az igaz.

Ha jól emlékszem, akkor az a tulajdonság az aglutináló tul. Azt jelenti, h nem elökljárókkal fejezzük ki a dolgokat, mint pl a német, hanem utánaragasztjuk a toldalékokat a szavaknak. Remélem nem írtam hülyeséget, nyelvtan órán nem mindig figyeltem oda:)
Mr Csé
erre majd pont sg n jöttök rá loál

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

OMFG, WTF??!!

Furcsa elmélet, viszont akkor elvileg lennie kellene valamilyen kvantum effektusnak, ami a tágulást megfordítja. De vajon erre a tágulás-összehúzódás-tágulás ciklusra is érvényes-e az entrópia, azaz a világegyetemeknek ez az oszcilláló mozgása is lassul-e. És ha végül megáll, mi van?

\"Az, aki valamely szabadságjogot felad egy kicsivel nagyobb biztonság érdekében az egyiket sem érdemli meg.\" (Benjamin Franklin-nak tulajdonított mondás)

valamit
ez az egész fizika olyasmi nekem, mintha mondjuk elképzelném, hogy egy mutatós óra számlap felöli (a "buborék" alatti) oldala a világegyetem, aztán a mutatók mozgásából meg akarnánk határozni, hogy a számlap alatt milyen fogaskerekek vannak, milyen rendbe, majd megmondani, hogy mikor, miért és hogyan húzta fel valaki/valami az órát (és mondjuk az a pillanat a nagy bumm-bounce-stb.)... nem mondom, hogy nem lehetséges, de elég valószínûtlen

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Moran kérdésére válaszolva: a kvantumok nem rendelkeznek tömeggel... Egyébként, ha valakinek van esze, akkor beugrik az energia(jelen esetben anyag)megmaradásának törvénye... Abból szépen le lehet ezt vezetni. Asimov és Hawking urak már rég elõálltak ezzel... A számítások... nos azok ekkora léptékben iszonyúan pontatlanok tudnak lenni (ezért futtaták le vagy 100-szor).
Sokkal érdekesebb lenne egy cikk a gravitációs erõ terjedési sebességérõl, vagy valami eddíg ismeretlen jelenségrõl.
"Hát igen az indiai hagyományban /védák/ szerepel a világ ciklikussága, az örökös ismétlõdés, ezt már pár ezer éve leirták, lassan a tudomány is eljut ide ugy látszik."

Ezt elképzelni bárki tudja. Nem nagy dolog. A fizikusok viszont azt is megmondják, hogy hogyan, és miért történik, és még bizonyítják is.

Big Bang
.
.
Big Bounce
.
.
Big Brother

.. valaki figyel odakintrõl..

.. lehet, hogy egy nagy jojóban ülünk, ami föl, meg le..
.. mintha egy szellõ hintáztatná az ágat...

..meg hát..
"lola él még ? olyan rég nem anyáztam már magamban miatta ..."

Vigyázz, miket kívánsz. Már itt is van wanek álnéven.

"õleg hogy vagy 8 évvel ezelõtt olvastam egy könyvben arról, hogy Einstein meg két hapi kidolgozott egy olyan modellt, mely szerint univerzumok követik egymást végtelen sorban, úgy, hogy mindig "beleomlanak" egy következõbe."

Ahogy a cikkben s írják, az ötlet elég régi. Az újdonság az, hogy most már számításokkal is sikerült alátámasztani.

ezeknek a tér-hurkoknak van tömegük?
sz4bolcs
Miért nem áll meg az, avagy miért vetettél el, hogy a világ végtelen?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Az a nagybüdös helyzet, hogy fingjuk sincs semmirõl. Találgatnak össze-vissza, de ilyet bárki tud. Ahhoz nem kell fizikusnak lenni :)
Ez az elmélet semmivel sem rosszabb, vagy jobb, mint az összes többi. Vagy akár Mari néni elmélete, ha van neki.
Nethyrrea
tejóég. ez nekem magas. bár sose voltam a toppon fizikából :(

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Ma2ska
Amellett hogy egy kukkot se értek belõle. Ilyenkor egyet szoktam érteni. Abbol nem lehet baj.

Ma2ska
Ez minden bizonnyal igy van.

AgentKis
A másik irányt más dimenziókra értem.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

AgentKis
A mérésekkel kimutatható gyorsulva tágulás hogy fér bele ebbe a modellbe? Vagy lehet, hogy a mienkhez hasonló antianyag univerzum tágul a másik irányba hasonlóan a mienkhez, csak negatív idõvel....<#pardon1>

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Ma2ska
Hát igen az indiai hagyományban /védák/ szerepel a világ ciklikussága, az örökös ismétlõdés, ezt már pár ezer éve leirták, lassan a tudomány is eljut ide ugy látszik.

Ehhehe, azért egy indiai van közöttük, neki ez a téma bizonyosan kulturálisan sem idegen, náluk az hogy brahman álmodik négyszázvalahánymilliárd évenként periodikusan egyet, az vallási tanítás.
Molnibalage
Senki nem ismerte még ezt a viccet? Sebaj. Tanultatok valami újat. ;)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

immovable
Akit bõvebben érdekli a téma, és szeretne róla egy "laikusoknak" szóló tanulmányt olvasni, az vegye meg a Stephen Hawking Az világegytem Dióhéjban címû könyvet. Annyira olvasmányos (mégis nagyon bonyolult), hogy 4 nap alatt 2szer olvastam el mégis csak töredékeit értem...
Itt egy kép a könyvrõl: A világegyetem dióhéjban
Itt megpróbálja Hawking professzor osszefogni az 5 húrelméletet és a szupergravitáció elméletét összefogni egy közös elméletben. (M elmélet)
Killgore
Tágulás. Aztán megint összehúzódás. Elméletileg.

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Na jó, jó, de mi volt a világegyetem összehúzódása elõtt?
Berber
Sõt! Az euklédeszi geometriát használják a piszko! Szegény Görögök, ha ezt tudták volna biztos szerzõi oltalom alá vonták volna!

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

Ma2ska
Még mindig Einstein agyából él ez a sok léhütõ tudós.

Igaz, de rájuk is szükség van, hogy lehessen olyanról beszélni, mint akadémiai magyar nyelvrõl.
Mi nem használjuk, de megnyugtatja az embert a tudat, hogy van:-)
Egyébként pont vmi nagyon nagy nyelvész mondott vmi ilyet: a magyar nyelvet több 10 évnyi vért izzadva végzett munkával sem sikerült leírnia a nyelvészeknek, max. pár*10%-át, meg is mondta az okát: érdekesség a magyar nyelvben: ahány magyar ember, annyi fajta magyar nyelv!
Meg még volt vmi, amit rajtunk kívül csak a japánok mondhatnak el a nyelvükrõl, de már nem emlékszem mi az.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

<#eljen><#eljen><#eljen><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#eljen><#eljen><#eljen>EZ nagyon jó!:-)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

lola él még ? olyan rég nem anyáztam már magamban miatta ...

inkább õk, mint akik olyanokat kutatnak, hogy most az állítmánynak alárendeltje az alany...

Blackmail the Universe

még jópárszáz-ezer évig nem fogja tudni senkise bebizonyítani a fizika vivmányait. csak elméletek vannak.
azért köszönjük a cikkírónak a világmindenség végtelen tere beszólást ;)
Nagyon jó....:)

igen, a matematikusok ilyenek, csak elméleteket tudnak gyártani... erre van egy jó vicc:

Van három azonos laboratorium, az egyikbe bezárnak egy fizikust, a másodikba egy vegyészt, a harmadikba egy matematikust, cél az hogy ki kell jutniuk. Eltelik egy nap, felrobban a fizikus ajtaja, és kijön a tudós. Azt mondja hogy nagyon egyszerû volt, simán gyártott puskaport.

Eltelik még egy nap, hirtelen szétolvad a vegyész ajtaja. Kérdezik hogy csinálta: kotyvasztottam egy nagyon erõs savat, és szétmartam az ajtót.

Eltelik egy hét, semmi. Eltelik még egy, semmi. Elhatározzák hogy bemennek a matematikushoz, de holtan találják, jegyzetfüzetében csak annyi van hogy "tegyük fel hogy az ajtó nyitva van..."

a ter legkisebb eleme... regen az atomokrol is azt hittek, hogy nincs tovabb
Na jó... Én inkább készítek egy bögre kakaót és lefekszem...<#vigyor5>

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

az érdekes a cikkben az, hogy egyáltalán nem csinálták meg a szupergravitációt, csupán meghatároztak matematikailag egy határt, melynél átveszi az irányítást a kvantumfizika a relativitáselmélettõl, aztán felállítottak egy matematikai modellt, és a modell ellenõrzése után, azt többször lefuttatva arra jutottak, hogy nem nagy bumm volt, hanem nagy bamm, na bumm:-)
mindössze arra jutottak, hogy ez lehetett a jelenlegi fizika szerint, aztánmég tovább mentek és még tovább számoltak...
az egészbõl mindössze annyi derül ki, hogy a szingularitás nem biztos, hogy annyira leírhatatlan, vagy egyszerûen át lehet ugrani rajta számolásnál, meg hasonlók

igaz-igaz

NEXUS6
Ha nem építesz tengerjáró hajót, akkor a lapos Föld is jó elmélet!
;)))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

reprodukáljuk az õsrobbanást:)

Pharaoh
És még pénzt is kapnak érte.

Pharaoh
Elmélet, de elméletnek nagyon jó.

Nézzétek!

Vannak egyének, akik nagyon ráérnek ilyeneket kitalálni.
Pharaoh
Jó, de itt más koncepcióban kerûl szóba a húr, bár kétségtelen hogy nagy ötlet a hút elmélet, jó sok mindenre lehet használni.

NEXUS6
Ez egy elmélet, semmi több.

Ha igazán teljes lenne, akkor az lenne a cikk címe, hogy világszenzáció: megtaltuk a gravitáció valóbaan reális kvantumos leírását.

Ha egy elmélet csak olyan kísérletekkel, eseményekkel igazolható, amelyek nem reprodukálhatóak, akkor az kb Isten létével kapcsolatos vita szintjén van!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

A lényeg, hogy akármit csinálunk, egy bizonyos idõ után, úgy is elpusztul a civilizációnk, szóval az idõt nem tudjuk túlélni...
kivéve ha...:)

Szent tûz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Ûz az árral szemben, Harcba a Világgal!

ha megnézed ez is húros:-)
csak itt szálnak hívják

ja, mi meg itt megkapjuk a Light Version-t, lassan adagolják, fõleg hogy vagy 8 évvel ezelõtt olvastam egy könyvben arról, hogy Einstein meg két hapi kidolgozott egy olyan modellt, mely szerint univerzumok követik egymást végtelen sorban, úgy, hogy mindig "beleomlanak" egy következõbe.
tetszett, erre kiderül, hogy még lehet jó is?
tök jó!

Pharaoh
Tuti van elmélet és igazolás is, csak azt nem az sg-n hanem egy tudományos folyóírtaban kell keresni, álltalában ott publicálnak elsõnek.

Amúgy ez az antigravitációs elmélet jobban hangzik, mint a húrelméletes, hogy azok a síkok, amiken a hurkok vannak összeértek és úgy lett az õsrobbanás.

Pharaoh
Nem lettme volna "robbanás" közelében.