705
  • tzolosch
    Hallod ember, írj valami kritikát ellenük, vagy próbálj meg valami csúnyaságot közhírré tenni az iszlámról! Holnapra kapnád a fehér-poros levelet :D

Igaz, hogy nem állnak mögöttük sokan, de van olajuk, ergo van pénzük. Meg kismillió fanatikus hívük! Ha valami nem tetszik nekik, felrobbantják magukat egy buszon, vagy eltérítenek pár repülőt. És a katolikus egyház a gonosz, mert van pofája egy nyílt támadásként értelmezhető sajtóterméket kritizálni... vagy tévednék? :P
  • iko
    bár ki tudja, esetleg a kommunista hatalmak támogatnák, akkor már egész izgi :)
  • iko
    nem állnak annyian az iszlám mögött hogy ténylegesen világháború törjön ki.
  • Piscator
    Ott a pont!
  • Piscator
    juj, most én sem értem mit akarsz mondani, most már mindegy.

szerintem olvasd el, bár sztem nem neked válaszoltam.
  • tzolosch
    Ezaz! Éljen a modern liberális társadalom! Légy a magad istene! A mindenség semmi! TE vagy a minden! Sőt! Nem is vagy isten, mert nincs is isten! Biztosan nincs, mert nem lehet leírni differenciálegyenletekkel, és még a kvantumfizikusok sem találták meg!
    Eeez kész! Tökéletesen jellemzi a mai "ember" világnézetét.

A film pedig nem fog megváltoztatni senkit, csak nagy port kavar, megjelenik a médiában, és sok pénzt hoz egy szenzációhajhásznak. Aki biztos a hitében, az vagy felháborodik rajta, vagy megmosolyogja. Nem fog senkit sem el-, sem megtéríteni. Engem személy szerint csak az zavar, hogy egy tökéletesen hamis képet fest le az egyházról. Az egyház korrupt, hazug, kapzsi, és az egyetlen célja, hogy háttérbe szorítsa a kefélés "szent" kultuszát. Szánalmas...
  • dillen
    Én személy szerint meg fogom nézni, nekem a könyv nagyon tetszet még ha fikcio is.

Amugy a keresztyén egyház igy is elég sok mindent elvet és elhalgatot az emberektől, remélem ezt nem trudják majd betiltatni, de épp ezzel érik el azt hogy mindenki meg akarlya majd nézni.
    Hát nem röhej az egész.
  • Venom1986
    3 cikk az sg-n a da-vinci kódról
  • Dajin
    na velem ott utáltatták meg az egészet, amikor egyházi iskolába irattak, msot már nem ott vagyok, de hogy ott mi ment, kényszerítés templomba járásra, meg ha vki a sok alkalombol nem ment el egyszer akkor már hülyegyerek mér idejöttél, mérnem más iskolába(mellesleg a gyereket iratták be ide, nem önszántából), meg parasztok voltak a tanárok stb... volt amikor vkinek eltünt vmi azt ráfogták az egyik gyerekre, mert szeretett hazudozni, mellesleg nem sulyosakat, de pl amikor beszélt a pappal hogy tényleg nem ő lopott, a pap sem hitt neki, azt lésöbb kiderült hogy tényleg nem lopot a gyerek, namindegy még tudnék mesélni de elég..
  • Cleawer
    Igen igy most sok sok évvel minden viszály után könnyü okoslenni hogy "szánalmas egyház" meg sz@rf0sgecipapok,de az elmult 1000évet az egyház tartotta össze!Hogynéznénk most ki ha a hunokra\magyarokra rászabadul volna egész európa lovas hadserege,pl ha nem veszik fel a kereszténységet?Közösség formáló ereje volt,amit "most" megbontottak(100éve),és a népek széthullanak.Manapság milyen szépen össze tudják ugrasztani a magyarokat fentről....Minden csak a pénz körül forog,nézd meg Pl amerika.

Nem az egyházat védem,mert én sem rajongok érte,csak "nélüle" (vallás,és más gondolatok) szerintem egy korcsa világban élnénk,korcs emberekkel.
    Csinálhatták volna jobban is,de igy sikerült
  • DarkLyrics
    """""Olyan dolog manapság az egyházat bántani, mint a döglött kutyát rugdosni.""""" EZ MEKKORA BARÁTOM :D:D:D::D
    HOGY ELMONDTA A LÉNYEGET!!!! az a legjobb hogy egy """hívő""" kommentjébe van:D
  • DarkLyrics
    politika/hatalom/pénz ez az új és régi szentháromság és ez nem csak a mekdonaldszra vonatkozik :D
  • DarkLyrics
    a ne ölj parancsot is az anyaszentegyház ALACSONYÍTOTTA LE az emberekre ·· Jézus és követői nem ettek húst...puff neki mi?
    ui: mellesleg: ha egy értelmes ember elolvassa a bibliát, egy az egyben++ teháh nem fellapozom itt meg ott, akkor rá kell jönnie hogy a legagyibb marhaság amit valaha összehordtak.....
  • cucumbira
    A vallás egy dologra biztosan jó: Isten nevében lehet gyilkolászni egymást (Kersztes háborúk, dzsihád stb)...
  • DarkLyrics
    2006 ban az egyénnek nincs szüksége szervezett vallási formára. ebből az erőltetett lobbiból is látszik, hogy az egyházak tudják ezt a legjobban. a "hívek" pedig akik ---elnézést-- kevésbé értelmesek, vagy kevésbé értenek meg összefüggéséket, igazat adnak nekik. itt hatalomról és pénzről van szó. hála istennnek és pont NEKI :) hogy az emberiség nem csak biológiailag fejlődik, hanem mentálisan és intellektuálisan is. Ma egyre többen látják a vallás és egyházak igazi arcát. Saját sorsod és "isten" vagy nevezd bárminek hiszen - ahány ember annyi isten és ahány ember annyi megváltás-közötti kapcsolat létrejöttében csak Te veszel részt és Isten....az egyházak kora múlóban van. a tudatlanokra/kevésbé informáltabbakra alapozni már kevésbé lehet, mint 1500 éve mondjuk.....

addig is mindenkinek:
  • SniperWolf
    Lusta voltam végig olvasni a beszólásokat, de egy kettő meg találtam,amivel egyet értek.
    "Szánalmas az egyház"
    Ennyi.
  • nenad
    off/
    ne legyel mar ennyire luzer..
    nem tunt fel hogy az egesz lefele halad es nem elore? A penzedet, vagyis jelentos reszet vagy elherdaljak, vagy eltuntetik. Aztan arra hivatkozva hogy hiany van meg tobbet vesznek el toled.
    Na mind1, gondolom az "ifju titan" kategoria jeles kepviseloje vagy... Majd rajossz.

toyota > ki mondta hogy nem?

//

egy valami biztos, ha megnezzuk az egyhaz mire ""eskudott fel"" es azt, hogy mennyire sikeresen teljesitette a kuldeteset, akkor joszandekkal egy nulla az amit erdemelnek.
    A hit nem er semmit. A hitnek semmi koze Istenhez, ezt kene eszrevenni. Az egesz kapcsolat nem hiten alapul.
    A hit egy zoldsegesleves, megkavarod es egesz mas kepet mutat, egy pillanat alatt osszedol.

Igaz kapcsolata istennel ezeknek az embereknek nincsen es nem is lesz amig a hitet kovetik.

Sajnos ma az "igazsag" = amiben eppen hiszel, vagy mas szavakkal amire be lettel kondicionalva.
  • tzolosch
    Most kérdem én mindenkitől, hogy mégis hogyan kéne lereagálni ezt a filmet? Nemrég a Mohamed-rajzokk miatt tűztek ki 100 kiló arany vérdíjat a karikatúra-rajzoló fejére. Ha ez a film nem a kereszténység, hanem az iszlám ellen irányult volna, kitörne a harmadik világháború...
  • strogg
    Mellesleg nem értem ezt az egész felhajtást. Van egy agyhalott ,írt egy bestsellert, állítja, hogy tények alapján (de persze alátámasztani nem tudja) és csinálja a fesztivált. De csak azért tudja ezt megcsinálni, mert figyelnek rá. Ha pont lexarnák, akkor eltünne a süllyesztöben, mint a többi hülye.
  • strogg
    Ami pedig konkrétan a filmet érinti.
    Az egyház ne akarjon filmet betíltatni. Vagy pedig ne ezzel kezdje. Például az oktalan mészárlás ami a médiaából ömlik kifelé éppen jó kezdet lenne. Utánna erről is beszélgethetünk.

ami azt illet a Krisztus utolsó megkísértése egy nagyon jó film. Egyszer érdemes mindenkinek megnéznie. És a Passiót is.Ugyanis jézus élete nem az a babazsúr volt amit az egyház olyan nagyon hírdet. És messze nem olyan elvont a személye, mint amilyennek be akarják állítani.
  • strogg
    Piscator: őszintén szólva nem tudom miről beszélsz, de nem gond. Úgy látom érthetőbben kellett volna leírnom a mondókámat. De nem fogom. akinek füle van hallja meg!:)
  • M0rph3u5
    akik a film ellen felszólalnak, nem is igazi keresztények, mert az egész vallás lényegét félreértik... "Két dolog létezik, ami végtelen. A világegyetem és az emeri hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos" Albert Einstein
  • rohamkukac83

lol ez az egész...
    Hogy a jó büdös francba képzeli azt néhány csuhás paraszt, hogy megmondja milyen filmet nézhetek én meg? Mer erősen be akarják tiltani :D
    Na menjenek a kurva anyjukba...
  • Piscator
    és nem téríteni akartam, csak ha nem tetszik ne nézzed.
    az a jó a mostani demokráciában, mindenki abban hihet, amiben akar, középkori visszaélések régen voltak, most ne is menjünk az EUra,mert régen háboruztunk a németek, osztrákok ellen?
    Tolerancia.
  • Piscator
    bár magát Tomcatet rühellem, szokott használhatóakat írni, tessék:Özönvíz, nyugati társadalom kapcsán,
    pápa halála kapcsán,
    ennek a legutolsó válasza érdekes,
  • Piscator
    Van egy bizonyos infrastruktúra...amelyre szükség van...feladataik ellátására...biztos vannak megélhetési, hájas papok, többségében hihetetlen intelligens, művelt, toleráns emberekkel találkoztam személyükben.
    Jártam jópár református templomban, hitközösségben, elhiheted, nem veti fel őket a money.

Mennyivel jobb ez a nyugati modern világ? Nem értek egyet a bigott, abszolut egyházuralomnak, ami átszővi az államot, de most a egyház/vallás fikázás mennyivel jobb?
    Menj át az indexre naphosszat fikázni a hagyományokat, ámbár lassan az sg fórumai is kezdenek süllyedni.
  • Piscator
    Hülye gyerekek, nem hallottatok még ökumenikus szeretetszolgálatról?
    Be vagytok oltva minden kötöttség ellen, ami a nyomorult kis EGOtok bármit megszabna.

Tényleg, semmit nem csinál az egyház, csak gyóntatás címszaván kb a modern pszichologia előtt jóval bevezette a kibeszélés, lelki segély funkciót.

Hány évesek írnak ide?
    Hallotatok arról, nem kell szó szerint venni?
    Nem azt mondom, kötelező hinni, de ennyi okoskodó balfaszt olvasni, ilyenek csinálták a diktatúrákat, égessük viszont a csukjásokat felkiálltással.
    Ha nem tetszik, ne nézd.

Érdekes módon a nagy, több ezer éves kulturáknak mély, erős vallásuk van, csak a pogány nyugaton szokás ateistáskodni, nagyokost játsznai,
    lásd zsidók, hogy maradtak a fáraók óta életben?! Csak nem a Biblia ószövetségi részére alapozták világukat?
  • Árnyvadász
    Jó ez a fórum, érdekes, olvasmányos. Magam részéről ott dobtam ki a kezemből a Bibliát, mikor az elején leírják: -Isten a saját képmására teremtette az embert. Jó akkor itt hagyjuk abba :)

Amúgy persze olvastam belőle, már azt ami érdekelt. Hiszek is vmiben, nevezzük bárminek is, de a lélekvándorlásban is. De alapjában véve tökmind1 miben hisz az ember a lényeg, hogy legyen célja és valósítsa meg.
  • hiba
    Nem kell ezt betiltani csak a fikciót hangsúlyozni ja es megmagyarazni az idiotaknak hogy mit jelent a fikcio ne vegyunk semmit szentirasnak, meg azt se, hinni meg barmiben lehet, legalabbis mindenben amit az ember kitalal :)
  • greg971
    tisztelt szefmestert ...talán ha figyelembe veszed hogy nem a filmből vettem az infót, és nem is a bibliából,(Bár a filmben is elhangzik ez az informácció mely filmet azért említek , hogy többen értsék miről van szó) akkor egy kicsit lejjebbvennéd a kritikádat ...amúgy köszi hogy van véleményed :D

• greg971
    Keményen egyetértek STROGG véleményével ...nem is firkálok itt többet ...köszi a figyelmet :D
  • Szefmester
    Egy mesére épülő "vallás" szembenáll egy jelenkori mesekönyvvel... nos ez egyszóval lol ... :P

meg is érdemli aki komolyan vesz egy ponyvaregényt és az abból készült filmet.. és itt a Da Vinci Kód melett a bibliára is gondolok...
  • greg971
    Tisztelt Dzson . eredeti szövegkörnyezetben is hajadonnak kell értelmezni , ezért mondom nem csak én , hogy rosszul fordítottak . mondjuk ez jól jött az egyháznak is .Igen szerepel a BLÖFF című alkotásban is :D
  • greg971
    Isten egy komédiás, aki olyan közönségnek játszik, amelyik nem mer nevetni.
    Voltaire
    .................
    Ez jó kritika, de azt is tudni kell, Voltaire kápolnát építetett magának élete alkonyán ... eheheh
  • greg971
    Most akkor ne a mohamedán vallást vedd alapul hanem a buddhizmust .. te is az egyik "legjobb "vallást vetted példának ... :D
  • strogg
    Dzson: erre az egyház tanít. Emlékezz az írásra. "János nem ivott veletek, és azt mondtátok ördöge van. Én itt ülök veletek, és azt mondjátok borissza ember vagyok". :)
    Az élvezet nem bűn. De megvan a maga helye, ideje, és formája.Sem több, sem kevesebb.

Az egyház tanít ilyen marhaságokat. Nekik a mai napig meggyőződésük, hogy szeretkezni csak gyermekáldás végett "nem bűn". Ez nem így van.:)
    Holott krisztus is, és az ószövetségben is csak anyniról van szó, hogy ne ész nélkül, fűvel-fával, hanem mondjuk pároddal. Jah, és ne csald meg!. Nem hiszem, hogy ez, és amit az egyház állít az ugyanaz:)
  • Dzson
    "az eredeti szövegben is szűzről van szó. A szó ugyan fordítható hajadonnak is, de a szövegkörnyezet és a történet egyértelművé teszi, hogy a "szűz" jelentését használta a történetíró."

Nincs eredeti szöveg. Másolatok vannak, amik eléggé eltérnek egymástól. Eredetinek nevezik azt, amit a katolikusok éppen eredetinek nyilvánítottak.

A kereszténység megtanít arra, hogyan élvezzük a szégyent, és hogyan szégyeljük az élvezetet.
  • strogg
    Az ókeresztények legnagyobb ellensége Saul volt. Saul írtotta őket ahol érte. Végül az írás szerint maga krisztus jelent meg neki, és ekkor étrt meg. MEgkeresztelkedett, és felvette a pál nevet. Aki olvasta a theológia írásokat, és az apostolok leveleit azt tudja, hogy Pál srác az ókeresztények élére állt, és elkezdte megszervezni a mai egyház alapjait. (nem véletlen a katonás hiearchia). A Péteri vonal pedig jóval emberközelibb volt, később őket nevezte a megalakult Pál-i egyház "gnosztikus keresztényeknek". Őket betíltotta a "hivatalos" egyház, sőt üldözték őket. Ha úgy tetszik. Pál kiírtotta a Péteri vonalat. A probléma az, hogy Krisztus Péternek "adta az egyház kulcsait".:) Ennyit a katolikus egyház létjogosultáságról. Az egyházb már az elején egy hatalmi harc áldozatává vált. És ez a vonal tombol jelenleg is.

Kíváncsi vagyok, ha Krisztus visszatérne kiken kezdené a számonkérést. Rajtunk, vagy az egyházon?
    Nem kötnék fogadást az egyházra... :)
  • totya4
    Az egyház is belőlünk él, nézz utána, ráadásul azok is fizetik, akik esetleg nem vallásosak, tehát rablás. Most nem az 1%-ról beszélek amit te választassz ki hogy kinek add, hanem van egy fix állami rész is. Azt meg kéne szüntetni de tüstént.
  • juzosch
    mégis ki más pénzén építse?:)