Megindultak a tiltakozások a Da Vinci kód ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és ráadásul eredeti nyelven vagy 20 dolgot jelent:-)
pl. hogy nem házas (???)
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
meg olyan is elõkerült, hogy Pál úgy lett Paulus, hogy volt elég pénze a családjának, mikor Damaszkuszba mentek, hogy római állampolgárságot vegyenek
...
van sok-sok kérdés
meg nehezíti az ügyet, hogy a rómaiak vmikor 300-ban kiírtották gyakorlatilag Júdeában a zsidókat
...
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Jókat nevetünk a szcientológusok ufós sztoriain, de, ha csak a szimpla eseményeket, történéseket nézzük, ennek a kereszténynek is csak annyi elõnye van, hogy régebbi.
Van teológus ismerõsöm, hidd el tudom mit beszélek, legalábbis van egy alapvetõ mûveltségem a dologból.
"Az egyház tagok nemfognak utánajárni a dolgoknak, mert féltik az életüket. A hívõk meg vakon hisznek egy könyvnek,stb. El kell fogadni, hogy vannak oylan emberek, akik nem hisznek ell mindent elsõ hallásra, vagy olvasásra, és mernek utánanézni a dolgoknak..."
hajjaj, szóval te ugy nagyon utánanéztél, megtaláltad egy porosodó õsi könyvtár mélyén ezt a dávincsikódja nevû tekercseket amik leleplezik a hazug keresztyéneket... mer ez lenne az utána nézés.
Te is csak elolvastad a könyvet, és már okosnak érzed magad, elhiszel mindent elsõre.
Szemétdomb köz 13, Pszudeopolisz, Sto-síkság, A Korongvilág, A Nagy A\'Tuin hátán, A Világegyedem, ür. nr. Még több ür
Igen régen volt ilyen, vagy elfogadod a kereszténységet mint, egyedüli vallást, vagy meghalsz. Szép kis élmény...
"Timeo Danaos et dona ferentes."
What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?
legalábbis történelem tanulmányaimból eddig ez van
asszem alig 1-2 többlet szavazatot kapott, képzeljétek el, ha le szavazzák, mennyivel más lenne ma a világ......
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Hiszem, ha látom.
Látom, ha hiszem Sztem ez mind a hit kérdése...
2. a Biblia Ó-testamentuma a Könyvek könyve, bölcsességekkel és tanításokkal van tele, nameg történelmi eseményekkel, persze ferdítéssel
az Új-testamentum meg Jézus életérõl szól, nem?
3. a Biblia Ó-testamentumi részét az írók szerint 7-féleképp lehet értelmezni!
4. vissza a katolicizmushoz: tény, hogy az egyház eléggé megnyirbálta a Bibliát, és sok-sok könyvet kivett belõle és eltett a könyvtárában
5. az inkvizíció ott romlott el, hogy egy spanyol rend kezébe került
6. az egyház maga, mint szervezet eltévejedett többször, miért? mert egy szolgáltató! vmibõl neki is élni kell
7. csakhogy meglegyen a szám:-)
véleményem szerint Jézus élt, tuti biztos, hogy 33 évesen már volt felesége, mivel zsidó volt, az már másik kérdés, hogy sokminden nem 2000 éves hagyomány az egyházban!!!
vmi csak kb. 500 éve 2000 éves hagyomány (<#conf>#conf>)
a Bibliában baromi sok a félrefordítás, ill. értelmezés
errõl beszéltünk ma az iskolában, még az Új-testamentum is értelmezhetõ szimbulikusan, sõt!
asszem ennyi, légyszi ne kövezzetek meg!:-)
De ezzel már nagyon eltérünk a témától. 😄
Ez már nem az Egyház kritikája, hanem vallás kritika. Az pedig TÉNYLEG messze van ettõl a könytõl...
Amúgy ha már hit, hát igazából mindez nem lényeg. Nem fog senki egy internet-vita során megtérni, vagy kitérni. Ez nem ilyesmin múlik, pont azért mert hitrõl és nem tudásról-tényekrõl van szó.
A Bibliának sem a tények képezik a lényegét, hanem a mögöttes tartalom, a mondanivaló.
Amúgy pedig nem olyan mint Pilátus: õ kivonta magát a felelõsség alól, mi beismertük a hibát.
Ha igen, akkor meg majd kiheverik! <#smile>#smile>
vagy hihetek abban hogy tudok repülni....de nem!
a hit nem bizonyiték semmire, max. arra hogy te hiszel valamiben, de aZ ATTOL MÉG NEM LESZ VALOS DOLOG. BEZONY...
Amúgy ha már inkvizíció, akkor megjegyezném, hogy nem csak a vérengzõ papok eszköze volt a dolog, ha jól tudom. Nemesek és befolyásos földesurak is intézték a dolgaikat vallási köntösbe bujtatva, csak ez elfelejtõdik...
Ez olyan, mint a Bibliában mikor Pilátos megmossa kezét. Szólásban: "Mosom kezeimet!" Visszahozni õket már nemtudja, õ csak Isten hírnöke, az igét terjeszti és "mossa kezét" ha néha hiba csúszika dolgokba.
egyébként én nem itélem el a papokat, pár pedofil miatt.van köztünk is elég😞 nem ettöl függ a dolog
inkább az zavar, hogy ha valaki(k) ellenkezö tant mutatnak be, amiben nem sértések vannak, hanem mondjuk ellentmondásokra világit rá, az azonnal fuj fuj.
nem biztos hogy minden ugy van ahogy a könyvben leirták.közelsem biztos.
engedtessék meg nekem a kétkedés lehetösége...kösz 😊
A könyvet nem olvastam, de mostanság elég sok dokumentumfilmet látni a témában. Nem tudom, miért ne lehetne a dolog akár igaz is. Persze lehet, hogy csak kamu, senki nem tudja, senki nem volt ott. Ugyanez igaz a bibliára, ami benne van az is lehet fikció, nem tudja senki, nem volt ott senki. De valamire alapozni kellett a vallást...
Renault magnum http://kamionszim.hu
Épp ezért nem veszem sértésnek a dolgot. Lehetsz nyugodtan ateista, semmi gond. Sõt én azt HISZEM, hogy mindez tervszerû. Csak az a baj, hogy a legtöbben úgy mondanak véleményt az egyházról, hogy semmit se tudnak róla.
Kis gyüjtés a mai anyagból: inkvizíció. hiba volt valóban. kb 500 évvel ezelõtt. II. János Pál pápa bocsánatot kért. ennél többet nem tehetett véleményem szerint.
pedofil. szép kulcsszó lett, néhány pap eltévelyedése. hirtelen egész egyház megrontja a kiskorúakat. nem szeretjük az általánosítást...
De ez nagy kitérõ. A baj az, hogy érzésem szerint, a könyv nem mesél, véleményt mondd (amihez joga van) hanem ügyesen meglovagolja az egyházellenességet és valótlan-valós összemosásával gerjeszti az ellentéteket.
égnénk mint a pinty 😊
Nem rágalmasz senkit, de arra sem utal, hogy vakon higgy benne. De azért lövésed nekem sem sok van az egészrõl és ott virít benned a csorda szellem: ha sokan ûzik (hiszik) akkor igaz.
A filmet meg fogom nézni, de a vallást nem fogom elítélni emiatt. Unom már, hogy minden csak egy féle képpen igaz és csak az az elfogadott. Tudod régen egyház eretnekség vádjával elégette azt aki szerint a Föld nem lapos, és nem a Nap kering körülötte. Most szerinted miért nem lenne ez másképp.
Az egyház tagok nemfognak utánajárni a dolgoknak, mert féltik az életüket. A hívõk meg vakon hisznek egy könyvnek,stb. El kell fogadni, hogy vannak oylan emberek, akik nem hisznek ell mindent elsõ hallásra, vagy olvasásra, és mernek utánanézni a dolgoknak...
és megbocsáss, de engem is zavar aza sok hivõ müsor a tv-ben...hol kell tiltakozzam az miatt hogy a nemhitemben ezek erösen sértenek, és felrugják az én hagyományaimat, hogy nem vagyok hivõ..
nos???
nagyon nem vagyok hivõ....
az összes fekete, az összes zsidó stb...
a könyvben/filmben, nem az egyszerü hivõ nénike van leszólva, aki templomba jár és becsületesen szerényen él!! hanem azok a nayghatalmú emberkék akik visszaélnek(éltek) hatalmukkal..
és hogy régen esetleg másképp is történhetett, hát igen....lehet hogy nem ugy volt mint ahogy a biblia irja??? szerintem lehet...
nincs egyik oldal kezében sem 100% bizonyiték szerintem 😊
mellesleg, ugyan mutass már teljes cáfolhatatlan bizonyitékot rá, hogy régen jézussal ugy történt ahogy ti, és az egyház állitja!!
tudsz ilyet?
mert ha nem, akkor fogadd el kérlek, hogy valaki másként gondolja. nem sértésnek szánja, hanem mert máés a világnézete...
köszönöm a véleményt rolam 😊 tényleg szeretnék egyzser komolyan "vitatkozni" egy hivõ emberrel, hogy mért látja másként a világot mint én??? érdekes lenne...
Csá
Jézus házasságot kötött Mária Magdolnával és gyerekeik születtek. 2000 éves hagyományt sért meg. De mint lejjebb mondtam, nem ez a legnagyobb gond a dologgal...
Az a te bajod! "Ne cak hidd, hanem tudd is!" by: Morpheus
Ha tudsz ellene vmit érdemben felmutatni, hogy nem így volt, akkor vagy igaz amit hiszel, vagy nem...
Nem zavar, hogy megjelenik a film, elgondolkodtató volt amit mondott, de alapvetõen szerintem provokál. És lám a könyv megjelenése után rögtön megjelentek a teológus palánták akik csak a bulvárból hallottak pedofil papokról és inkvizícióról. Az a gond a liberalizmussal, hogy ez az ország nem érett meg rá, mert képtelenek vagyunk intelligensen véleményt nyílvánítani (és nem ezt nem aktuálpolitikának szánom, csupán elméletnek).
U.I.: Kelta ne vedd magadra. Elõfordulnak még kultúrált emberek 😄