Megindultak a tiltakozások a Da Vinci kód ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt lehet tudni,hogy Jézus halála utáni 1-2 évszázadban kb.30 evangélium létezett,ennyit hoztak össze a körülötte lévõk a tanításaiból válogatva.
Ezek közül késõbb kiválasztottak,ha jól tudom hármat lényegében tetszési indexük alapján,ezeket utána összerakták és elnevezték Újszövetségnek.A gond csak ott van,hogy a hit szempontjából legfontosabb részei a tanításnak így pont kimaradtak,és üldözték azokat akik ezekben hittek.
És a gond ebben az,hogy amennyit ezekrõl tudok az alapján úgy tûnik ezek tartalmazták a hit/vallás gyakorlati részét és a legfontosabb meglátásokat,de mivel ezek túl magasak vóltak a legtöbb embernek ezért törölték õket,nem tudták mit tesznek....
Ha ezen tanítások bekerültek volna a vallásba akkor a keresztény vallás leginkább a Buddhizmusra hasonlítana,ugyanis ezen tanítások is azt mondják,hogy mindenkiben van egy Isteni szikra és különféle gyakorlatokkal elmélkedés/meditáció/átszellemülés által ez kibontakoztatható,míg elkezd az ember belelátni a dolgokba s végül eggyé válik egy felsõbb erõvel,és ekkor már test nélkül is létezhet.Jézus eredetileg azt állította õ rájött ennek mikéntjére,alkalmazza a módszert,mûködi,és ezt akarta megosztani,sajnos késõbb a dolgok nagyon félrecsúsztak,de hát ez van.....<#fejvakaras>#fejvakaras>
Akár a (római katolikus) egyház középkori helyzete hasonlíthat a kommunizmusra, pontosabban a klasszikus marxi elméletekre: szép új világot akartak, aztán a földön poklot valósítottak meg.
Béke! 😊
A katolikus ágon kivül mások is tiltakoztak a mû ellen?
Én nem szeretem, ha az összes - európai - vallásra ráhúzzák egy vallási ág miatt a maffia, gondolatrendõrség szerepét.
Finomítanék - tudva, persze mindenütt vannak igaz, hamis papok - : a katolikusok Isten kapitalistái...
azt hiszem ez mindent elmond.
(magam passziv református vagyok, hál istennek soha nem erõltették a hívést, inkább egyfajta jótékonysági, társadalmi szervezet volt nálunk, remek táborokkal, ahova pár évig jártam;ismétlem, mellõzték a behülyítést, az erkölcsi tanulság, meg valami felsõbb pozitiv erõ jött le nekem, becsomagolva átlagembereknek is fogyaszthatóan)
Most például ez a téme télleg cenzurázva van, egy történész nem mondhatja, hogy nem volt, mert akkor börtönbe zárják(lásd ausztriai eset nemrég). Ez ellen miért nem keltek fel a szólásszabadság nevében.
meg sorra tiltják be az ilyen oldalakat
http://suttogo.hu http://kitartas.hu
a látogatókat meg megfigyelik, akkor kérdem én mit papoltok most a vélemény és szólásszabadságról?
Szemétdomb köz 13, Pszudeopolisz, Sto-síkság, A Korongvilág, A Nagy A\'Tuin hátán, A Világegyedem, ür. nr. Még több ür
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
az eredeti szövegben is szûzrõl van szó. A szó ugyan fordítható hajadonnak is, de a szövegkörnyezet és a történet egyértelmûvé teszi, hogy a "szûz" jelentését használta a történetíró.
Nem beszélve az ószövetségi próféciákról amik egyértelmûen alátámasztják ezt, és szinkronban vannak az újszövetséggel.
Az angolban is rengeteg értelme van egy-egy szónak, mégis a szövegkörnyezetbõl lehet tudni, hogy a sok közül melyiket kell érteni.
Amúgy ez a szûz/hajadon vita hangzatos (ezért is nyomták be a Snatch c. film elején), de a valóságtartalma nulla.
Egyébként az igencsak kétséges számomra, hogy az egyház sikít, ha az ügyeibe be akarna bárki is avatkozni, viszont a másik irány már szerintük teljesen rendben van: nemcsak hogy a politikába beleszólnak, de már a könyvpiacot és a mozimûsort is szabályozni akarják 😊"
Nem hinném, hogy ilyen egyszerû módszerrel ez kiderülne. Egyébként úgyis egyre kevesebb országban van szólásszabadság. Nézd itt Magyarországon ugye bemutatják a filmet. De ettõl még nincs itt sem szólásszabadság.
Próbáld csak kiadni mondjuk a "Cion bölcseinek jegyzõkönyvei" címû könyvet. Egybõl megnézhetnéd magadat, pedig az is csak egy irodalmi mû. Megfilmesíteni? Börtönbe dugnák az egész stábot még mielõtt leforgatnák az elsõ jeleneteket, valamilyen koholt vád alapján.
Én meg maradot itt a kényelmes fotelomban, és jól letöltöm a filmet. <#mf2>#mf2><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
Van olyan ország ahol ezt így tanítják az iskolapadban.
Hiszen jézus ( EREDETI ) vallása is zsidó volt, de az akkori uralkodó vallás sem tûrt meg más hitet, (ezért feszítették keresztre) mint ahogyan a keresztények sem szeretik a más hitûeket .
Aki már hallott kvantum-mechanikáról, annak ezt igen nehéz elhinnie.
Ezt a filmet én meg akarom nézni fullra. Ha kivágnak belõle egy percet is nagy anyázás lesz. 😊"
Ezért is érdemes inkább letölteni, a p2phálózatokon általában mindig megtalálható a teljesen vágatlan és cenzúrázatlan változata a filmeknek. Míg a moziba kerülõ változatoknál fõleg itt európában a hülye cenzorok képesek már egy kicsit véresebb jelenet miatt is elõkapni az ollóikat.
A 7 napos teremtéstörténet tudjátok mi? Memoriter. Emlékeztetõ. Sokáig komolyan vették,ez igaz, de ma már az Egyház is belátja, hogy az evolúció az igazság.
Annyi a lényeg, hogy alapvetõen minden Istentõl ered. Volt õsrobbanás, van evolúció, de az élet tervszerû és Isten tervezte. Van cél.
Na jóccakát'!
What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?
Szerintem ha valaki igazán hisz valamiben, akkor nem érdekli az, hogy mások mit mondanak, mert neki van egy meggyõzõdése, ami mellett kitart. Ha maga sem hiszi igazán, akkor természetes, hogy mindenkit el akar hallgattatni aki neki nem tetszõt mond.
Válasszátok szét a vallás és az egyház fogalmát. A vallás egy szent dolog SENKINEK SEMMI KÖZE MÁS VALLÁSÁHOZ, viszont az egyházat emberek vezetik, szerintem õket lehet kritizálni. Ezt teszi Dan Brown a könyvében.
Ha megfigyelitek a könyv jelentõsége nem a vérvonal létezésében vagy nem látezésében van, hanem azokban az apró magyarázatokban ami arra világít rá, hogy annak idején hogyan tették az egyház vezetõi mindenki számára emészthetõvé a kereszténységet.(Hogyan lett egy pogány tavasz-ünnepbõl húsvét stb.)
Bár kínában az internetet is cenzúrázzák.
Amirõl beszélsz kapitalizmusnak, fogyasztói társadalomnak hívják, ahol az embert elszigetelik, pl az internettel a többiektõl a minél nagyobb haszon érdekében. Az egyház nem szereti. Ajánlom a Centesimus Annus címû pápai enciklikát. 😄 Nem egy könnyû olvasmány, ami azt illeti én sem olvastam, de tudom hogy errõl szól.
Nem a középkorban élünk!! SZOLÁSSZABADSÁG
"Thaiföldön az utolsó 10 percet akarják kivágni a filmbõl istenkáromlás címén"
nevetségesek 😞"
Nem vagyok ennyire optimista, sajnos egyre inkább a sötét középkorban élünk, és az egyre erõsebb elnyomáshoz pont az informatikai eszközök adják az infrastruktúrát. Nézd csak meg mit csinálnak a fasiszta BSA/ASVA/Artisjus nevû gestapós gecik. Tizenéves gyerekekre törik rá az ajtót mert használni merik az internetes és le mernek töltögetni.
Ha a BSA meg a többi féreg egyesülne az egyházzal a végén bevezetnék 11. parancsoaltként, hogy "NE TÖLTS LE!"
Egyre sötétebb diktatúra ez a szar ami körülvesz minket, sajnos.
Persze megnézem a filmet, de nem moziban, hanem letöltöm, tõlem aztán ne kapjanak egy fillért sem az ASVA féle gestapószervezetek, arra hogy utána engem vagy a barátaimat bepereljék. RÁadásul abból a pénzbõl fizetve a vérszívó ügyvédeiket, amit én fizetnék nekik például mozijegyre. Na tõlem nem kapnak egy büdös vasat sem. Még az üres DVD-ket is Szlovákiából rendelem, mert úgy csak kb. 100 Ft egy DVD-r, nincs rajta harács-matrica.
Az, hogy mûködik az nem érv. A szcientológia is mûködik.
Insomniac: csupán arról van szó, hogy az ember véges állat. 😄 Ezt elég sok nagy gondolkodó belátta. Einstein pl. Neki azért talán volt valami a koponyájában híg lén kívül is.
\"A jócselekedet mindig elnyeri méltó büntetését...\" Lavey
Hát ez a 2000 év azt mutatja, hogy mûködött. Annak a 12 embernek is fontos lett volna a szabad Júdea, mégsem adták fel.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
igy van.
ezért lenne racionális ha mindenki saját magában hinne, mert saját magadat nehogymár megkérdöjelezd... sok ember nem bir magában megbizni és ahelyett hogy a legkézenfekvõbb dolgot, önmagát szolgálná ki erõsen megkérdõjelezhetõ igazságtartalmú, bizonyitéktalan hitvilágért él...
egyszerüen nem birom megérteni mi lehet az agyuk hején.
\"A jócselekedet mindig elnyeri méltó büntetését...\" Lavey
szerintem a zsidók nem ezen a véleményen lennének
sokan antiszemiták, és fennen hirdetik, hogy hisznek egy ZSIDÓban!
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Bocs hogy egy az egybe bemásoltam, de a csattanó lemaradt a sztori végérõl. Ez a nevetséges, szemmel láthatólag légbõl kapott dolog 2000 éve mûködik és nyújt megnyugvást, nem csak egyszerû halászoknak, akik mondjuk látni AKARNAK, hanem mûvelt embereknek, akik még gondolkodnak és utána járnak a dolgoknak.
Ezen kívül ha már érdekességeknél tartunk, miért kezdett el mûködni ez az egész dolog ha a zsidók akkoriban egy olyan messiást vártak, aki lenyomja a római birodalmat? ehelyett megjött vk aki csak a szeretetrõl és hasonló dolgokról beszél... és hopp mégis mûködött...
és mégegyszer: úgy van megírva, mintha pl az Utolsó vacsora c. képen tényleg átfestették volna a nõalakot. Aki nem ismeri, egybõl beveszi.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
én speciel azt mondom Jézus akart egy jó kis világtársadalmi reformot, egyszerûen jobbá akarta tenni a világot, és õ egy igazán "magas szinten" álló ember volt
aztán halála után jóval! elkezdték istenként tisztelni:-(
és nem látták meg a fényt:-(
vagy nem úgy, ahogy kellett volna:-(
szomorú vagyok, hogy egy ilyen nagy ember nevét milyen szörnyûségekre nem használták fel:-(
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Ha így tennék, akkor most azon a véleményen lennék, amit te lovagolsz meg. Elolvasom/megnézem, mind2t, a véleményem meg a sajátom, ha sért téged akkor megtartom magamnak 😄 és pont!
"Timeo Danaos et dona ferentes."
1,nap mint nap kapok emberektõl lánclevelet aminek a tartalma kb ez: küld tovább ezt az emailt 50 embernek és akkor majd éjfélkor felhiv a szerelmed/rádszakad a nemzeti bank/meggyógyulnak a leprások/jobb lesz a világ/stb...
2,a biblia több mint kétezer éves.
konkluzió: ha ma, 2006-ban emberek milliói képesek arra hogy kapitális baromságokat küldözgessen egymásnak minden utánnagondolás, vagy akár az értelmes gondolkodás legcsekélyebb jele nélkül,akkor vajon mit várhatunk egy kétezer éves történettõl? Ezzel csak azt akarom mondani hogy ez a könyv illetve film gyakorlatilag merõ fikció, de pont annyira fikció mint a biblia maga.
Amugy nekem tetszett a könyv és akár úgy is történhetett.Meg úgy is ahogy a bibilában van leirva.De azon a véleményen vagyok hogy az kiabál akinek a háza ég...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Személy szerint nemigen hiszek a véletlenekben és az ember korlátlan hatalmában. Abban viszont igen, hogy történnek olyan néha egészen apró dolgok, amik számomra elégséges bizonyítékot szolgáltatnak Isten létezéséhez. Ezért mondom hogy kár ebbe a vitába az energia mert SZÁMOMRA szolgáltatnak bizonyítékot, másoknak nem. És ettõl még nem tervezem az sg szerverek felgyújtását... 😄