705
-
strogg #185 Pontosan ezt mondom. Ahhoz, hoyg keresztény éegyél nem szükséges paphoz járnod.Sőt templomba sem. Mert erősen felhívták rá a figyelmet: "Márpedig ne imádjatok faragott szobrokat, és festett képeket, mint a pogányok!"
De ha utánnanéz az ember, akkor jól tudja, hoyg ez egyház ezt meg filozofálta, hogy ez miért is jó a szüz mária szobor a templomban, és ez miért jó.:)
De attól még nem az, hogy megmagyarázom.:)
Szóval jó lenne ha az egyház leállítaná magát:) -
gyozo #184 Az a baj, hogy a kereszténység annyira komplex valami, hogy nehéz beszélni róla. Ami pedig ennél is nagyobb baj, hogy még az egyház képviselői is keverik a szezont a fazonnal.
Adott ugye a kereszténység alapja a Biblia, illetve a Bibliában szereplő alakok. Ennek azonban kétt vetülete van. Van egy elvont ideológiai, mint például Jézus a megváltó, a gyógító, csodatévő, stb. És vannak teljesen hétköznapi emberek, akikkel valamikor az ókorban történtek akkor teljesen hétköznapi események. Az, hogy ez a kettő összekapcsolódott, az annak köszönhető, van a hit, miszerint hinni akarjuk, hogy létezik más is mindeazon túl, mit érzékszerveinkkel felfogni tudunk. Mi következik ebből?
Attól, hogy létezett egy hétköznapi ember, akit keresztre feszítettek és netán még felesége és gyereke is volt és az ég világon semmi rendkívüli nem volt az életében, még lehetett az az ember is, akiről a Biblia szól, mivel az az író vagy írok aki vagy akik papírra vetették a sorokat, vehették őt, vagy az ő történetét példának ahhoz a filozófiához, vagy valláshoz, amit terjeszteni akartak.
Az egyház, amit jómagam túl sokra nem tartok túlzottan rövidlátó magatartást tanusít akkor, amikor próbálja megvédeni ezeket az erekjéket a "leleplezés" elől.
A hit nem ott kezdődik, hogy Jézus létezett-e, élt-e hogyan élt, kivel, és miért. A kereszténység nem attól mozgat meg sok embert, mert szó szerint igaz az, amit a Bibliában írnak, hanem azért, mert a sorok mögött rejlő tartalmat igaznak hisszük. Ehhez nem kell egyház, nem kell pápa, nem kellenek püspökök és Vatikán. -
nenad #183 a sajat penzeden.... -
strogg #182 Asszem muszáj vagyok én is elmondani a véleményemet, pedig nem terveztem :))
Meggyőzdésem, hogy a kereszténység != a katolikus egyházzal. Elég krisztus tanításait, és az egyház viselkedését összehasnlítani.
Másrész. És ha krisztus nős volt? És ha született gyereke a feleségétől? Ez miért meglepő egy olyan társadalomban, ahol szinte "kötelező" volt megnősülni, és családot alapítani egy bizonyos életkor után? "rómában vislekedj úgy mint a rómaiak". Ráadásul krisztus nagysága pont abban rejlik, hogy képes volt megtisztulni, és tisztán imádni az ő Urát, hogy köztünk élt, a mi éltünket élte. Ez volt a lényeg. (többször is utal rá, hogy ezért jött közénk). Ez egyedül az egyházat zavarja ,mert újabb vereséget szenvedne el a "föld lapos" és hasonló dogmái végtelennek tűnő sorában. Nem ez lenne az első eset, hogy rájöhetnénk: Hülyeséget beszélnek a papok. Attól, hogy Mária élt nemi életet a férjével, (Márpedig egy olyan társadalomról beszélünk, ahol az érvényes házasság záloga az elhált nász) nem zárja ki a szent mivoltát. Mindössze megint egy adat, ami enm úgy van, ahogy az egyház előadja.
Összegezve. Meggyőződésem, hogy a kereszténység, tehát "kereszténynek lenni" egy lelki béke, egy nyugodt, személődő felismerés isten létében, és világában, nem pedig egyházi locsogás.
Kriszuts is ezért utal rá, hogy elsősorban példamutatásról, és tanításról szól. Nem idióta szertartások kiagyalása, templomok építése, és ökör agyalgatások hitvilága ez. Ezért marhaság az amit az egyház művel. jelenleg a templomok, a mondvacsinált szertartások, és a bohóckodás majdnem mindegyike kizárólag az egyház létjogosultságát kívánja alátasztani, nem pedig a kereszténység gyakorlásának módja. Krisztus egyetlen szertartást hagyott. (Eukarisztia). És egyetlen imát. (miatyánk...)
Tehát én keresztény vagyok. Az egyház meg jó lenne ha végre leszállna a z emberiségről és azzal foglalkozna amire felesküdött. -
juzosch #181 A kormány legalább épít utakat, meg ad nyugdíjat. Mi az amit az egyház nyújt? A nagy semmi. -
tomi85 #180 1. Ha tényleg van benne igazság, akkor én is tényleg ki lennék akadva, ha valami olyat terjesztenének rólam, aminek valóságalapja szinte nulla, de mivel a közönség erre fogékony, ezért elhinnék.
2. A történelem folyamán a vatikán sem tud eltitkolni mindent, sőt. Így aztán annál valószínütlenebbnekl tartom ezt a mesét, sőt még felháborítónak is.
3. Nem a könyv írója foglalkozott a témával először, és nem is ő jelentette meg ezt először, hanem egy másik személy, emiatt mégjobban kezdem nem szeretni az egészet.
4. Én is tiltakozom, habár fantasztikus dolgokra fogákony vagyok, elképzelt történetnek ez nagyon is jóó, sőt, elsőrangú, de ha azt nézném, hogy ez valóság, és nem fikció, akkor már szóót sem ejtenék az egészről, egyenesen nevetségesnek tartanám, és tartom is!
Remi-X -
juharfalvi #179 A hír kapcsán érdemes megjegyezni, hogy elsősorban a Vatikán, illetve a katolikus egyház tiltakozik, és nem általában a hívő emberek. Ez azért fontos, mert a könyv nem a keresztény vallást támadja, hanem az egyházat ábrázolja kevésbé előnyös megvilágításban.
Melyik egyháznak tetszene, ha azt terjesztenék róla, hogy fanatikus bérgyilkosokat foglalkoztatnak a vezetői, a saját céljaik érdekében? A könyvben egyébként nem a katolikus egyház az igazi fekete bárány, hanem az Opus Dei.
A katolikus egyházról el tudom képzelni, hogy Mária Magdolna szerepe nem tetszett nekik, és ezért cenzúrázták az egész históriát.
A könyvben ez egész jól le van írva...
-
Royal84 #178 Lehet, hogy volt már erről szó, de:
Szerintem ez az egyház általi felháborodás azért van, mert esetleg van igazság ebben a sztoriban. Ha nem lenne igaz, akkor csak annyit kéne mondaniuk, hogy jó kis mese, és kész, de nem harcolni azért, hogy betiltsák a filmet. Én személy szerint, akkor támadnék, ha valamelyik gyenge pontomat találnák meg...lehet, hogy ez történt a keresztény egyházzal is -
hippy #177 Kezd egyre nevetségesebbé válni a dolog:
"A film ellen nem csak az egyházak, hanem a NOAH, vagyis az albínókat képviselő nemzetközi szervezet is tiltakozott. A szervezet adatai szerint a nyolcvanas években 12 filmben, a kilencvenes években 20, 2000 után pedig 24 filmben szerepelt albínó gonosz szerepben. A Da Vinci-kód egyik negatív figurája Silas is albínó - ez pedig a szervezet szerint erősíti a velük szembeni előítéletet."
Forrás:hvg.hu
-
#176 Csak azt tudnám, mit keres a tudomány témekörben ez az idióta vallási maszlag??
Mért nem a filmek közé rakták, vagy esetleg a szemetesbe?
A világot a vallások basszák el. Ezért rühellem.
Nem érdekel, hogy eredetileg jóra találták ki, csak az emberek ferdítik el.
Az atomenergiát is lehetne jóra használni, mégis dobták rá emberekre.
Ugyanilyen a vallás is.
Egymásra való uszításra használják és a vallás nevében emberek millióit likvidálják.
Így volt ez mindig és így is lesz. -
nenad #175 egyetertek, igaz mas megfontolasbol.
majdnem az osszes vallasra el lehet mondani hogy gyakorlatilag ugyanazt csinaljak mint a kormanyok.
szimplam hulyitik az embert, beklyoba kotik, es iranyitjak. -
muerte2 #174 Hihetetlen, hogy mennyien nem látják, hogy az egyház az mekkora genya egy szervezet. A leg nagyobb bűnszövetkezet a világon. Lenyelték a nác zsákmányok nagyrészét, több maffiaperben felmerült pl vatikán, 1ik esetben utánna fel is robbant a bíróság vagy 150emberrel együtt. A sok barom meg követi őket mint a birkák. Itt találó a nyáj kifejezés. -
#173 "Emlekszunk ra, milyen reakciot valtott ki az arab vilagbol."
Csak egy ok volt szerintem, hogy kiéljék a rongálás vágyúkat, afféle állati ösztön. Nézd meg minden háborúra amit csinál ráfogja, hogy dzsihád, ezzel el van intézve az egész...
Szóval Isten köntöse mögé bújva el lehet a dolgokta végezni. Miért? Mert a köznép elhiszi, hisz Istenben, és mindjárt másképp néznek egy terroristára, vagy egy népírtó hatalomra. Az egyház szerintem súlyos belső gondokkal küzd. Elég vicces, hogy egy vallás ami elvileg hiten alapul pénz nélkül nem tudna fennmaradni... Az is elég vicces, hogy az egyház olyan dolgokat művel, amivel legtöbbször a saját törvényeit sem tiszteli. -
Totja71 #172 Nem oly reg, a kereszteny europa egyik-masik orszagaban megjelentek vicces/serto karikaturak egy bizonyos profetarol (az o Jezusukrol). Emlekszunk ra, milyen reakciot valtott ki az arab vilagbol.
Hogy fel voltunk haborodva a felhaborodasukon. ("hat ezek csak rajzok!")
Most pedig a kereszteny egyhaz egyes kepviseloi szolitanak fel tiltakozasra/cenzurara (remeljuk ok nem fognak epuleteket es kocsikat gyujtogatni). Pedig ez a konyv/film nem is serti a vallast.
Akko most hogy is van ez? A kereszteny egyhaznak szabad ugy regalni amiert a muzulmanokat elitelik? :D
Bocs az ekezetek (hianya) miatt. -
totya4 #171 Tetszik a #102-es hsz. Még akkor is, ha én hiszem az Istent. Ugyanis hinni nem kötelező. Ráadásul sok népnek més az Istene, érdekes hogy pl a sokistenhitű népek vallása ellen nem tiltakozik a keresztény katolikus egyház... Régen, mikor az emberek keveset tudtak a világról, lehet hogy kellett valami, ami egy bizonyos utat mutat, de mára ez már elenyészett. Persze akik ebből élnek, mert dolgozni hülyék; azok nyilván nem örülnének annak ha kiderülne hogy amiből élnek (thszi) az az utolsó szóig kitaláció.
Jó dolgokat írtatok itt, pl hogy a biblia lehet hogy az első szótól az utolsóig kitaláció, és akkor hogy jön egy ezen a könyvön alapuló profitorientált hatalmi szervezet (volt erőszakszervezet) ahhoz hogy egy szintén fikciót (szórakozást) betiltson? Vicces. A demokrácia vonalai szeretnek a végletekig összegabalyodni, mert ha jobban megnézitek a demokrácia valójában az, hogy melyik érdekcsoport tudja akaratát jobban érvényesíteni...így aztán már tényleg a jóisten se tudja, mi is van :) -
echo #170 Ne viccelj már ez a credo-ban is benne van. Ezek nem opcionális dolgok, amiket a hívő keresztény elhihet ha akar, de nem muszály. Aki csak az erkölcsi tanúlságokban hisz az megy a pokol tornácára. -
#169 egy pár jó gondolat:P
A kereszténység biztosan túlél még egy évezredet a földön - múzeumban, kitömve.
Mark Twain
Krisztus a bűneinkért halt meg. Értelmetlenné tehetjük-e az áldozatát azzal, hogy nem bűnözünk többé?
Jules Feiffer
Nem azok a részek aggasztanak a Bibliában, amiket nem értek, hanem azok, amiket értek.
Mark Twain
A kereszténység furcsa egy vallás. Örökké tartó szenvedés vár mindenkire, aki megkérdőjelezi Isten végtelen szeretetét. „Köszönjük, irgalmas Isten, ezeket a lehetőségeket!”
Bill Hicks
A keresztények azon döntése, hogy csúfnak és rossznak találják a világot, csúffá és rosszá tette azt.
Friedrich Nietzsche
Hit: nem akarni tudni, mi az igazság.
Friedrich Nietzsche
Megállapíthatjuk tehát, hogy keresztények csak a közönyösek lehetnek.
Lemuel K. Washburn
Isten tett ateistává. Ki vagy te, hogy kétségbe vond az ő bölcsességét?
ismeretlen
A kereszténység nem vallás, hanem iparág.
ismeretlen utcai filozófus
Az egyház azt tanítja, a Föld lapos, de én tudom, hogy gömb alakú, mert láttam a Holdra vetett árnyékát, és jobban hiszek annak az árnyéknak, mint az egyháznak.
Magellán
Isten egy komédiás, aki olyan közönségnek játszik, amelyik nem mer nevetni.
Voltaire
Az Úr az én pásztorom, Nem szűkölködöm, Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Ragyogó késekkel Kiszabadítja lelkem Magosságos helybéli kampókra aggat engem És birkapörköltet készít belőlem
Pink Floyd: Birkák
Ha ötvenmillióan hisznek is valami ostobaságban, attól az még ostobaság.
Anatole France
-
Sith #168 Az alapvető probléma hogy mostanában nem divat hinni igy az ide írók többésge (tisztelet a kivételnek) azthiszem nem is értheti hogy egyesek (Opus Dei katolikus egyház...) miért is háborognak
-
Pash #167 Ez a 3-4 milliárd keresztény hogy jött ki neked? Mert csak ha Kína és India lakosságát nézem, ami összesen több mint 2,6 milliárd ember(és ott nem sok keresztény él), akkor máris csak mintegy 3,5 milliárd ember marad. Hol marad Indonézia amely a föld legnépesebb iszlám állama a maga majd 1 milliárd lakosával, vagy Afrika, vagy a Közel kelet? Összesen kb 1-1,5 milliárd keresztény él a világon, de ebbe olyanokat is beleszámolnak, mint például én, aki ateista vagyok. -
Piscator #166 Igazad van! -
#165 Amúgy meg miért higgyek egy olyan vallásban, ami a saját törvényeit sem tartja be: 6. parancsolat ne ölj! (Inkvizíció) Vagy ez nem tartozik az eretnekekre? A bibliából meg azért szedtek ki fontos dolgokat szerintem, mert az egyház kevés jövedelemhez jutott volna, ha a vallás gyakorlásáról szóló részek benne maradtak volna.
-
#164 Ez egy müvészeti termék, ugy kell tekinteni, miként sok egyéb film sem a valóságon alapul, ugy nyilván egy vallási témáju fantáziálás sem lehet senkire nézve sem ártalmas vagy sértő. Hiszen az ilyen mü nem irja elő senki számára hogy megtagadja hitét, másképp értelmezze amiben idáig hitt. Mint amiképpen senki számára sem irható elő hogy egy adott gondolatrendszerben higyjen. A kinyilatkoztatás közvetlen formában az egyedül hiteles nyilván, a vallás, egyházak, fennmaradt szentkönyvek mind megannyi értelmezés, önmagában nem káros, talán, de a valódi istenélményhez nem visz közelebb, lévén a történet során csonkult, kultura, hatalmi érdekek, ilyen olyan változások kilúgozták lényegüket. Ez az én véleményem. De aki abban hisz, nyilván az az ő igazsga. -
Piscator #163 Nem merném kijelenteni, az embereknek kell valami, amiben hihetnek.
A vezetőktől függ, egy eszmét mire, hogyan használnak fel.
Mi történt veled, említetted, elvesztetted hited?
Na, látod, létezik keresztényi tőrődés :) -
Piscator #162 Elárulom, a scientologia világhíres követőire gondoltam.
Nem szándékom fikázni őket, csak mintegy megemlítettem. -
Piscator #161 Te is a Biblia - elismerem, valamilyen halmazból összegyúrt útmutató, példázat, történet gyűjtemény - 1%-án rágódsz.
Szerintem az értelmesebb, nem bigott hívők az egész Biblia eszmei, erkölcsi tanulságában hisznek, követik azt. -
Mentoloshurkaka #160 Summa Summarum: Ha vallás nem lenne, egy jobb világban élnénk! -
Piscator #159 <i>Minden vallás a nevelés álltal terjed . Szerencsére nem keresztény az egész föld lakossága.A keresztények száma elenyésző a többi valláséhoz képest.</i>
Ja, tényleg kár, hogy nálunk nincsenek arabok.
Arábiában, meg egyes afrikai mohamedám terüelteken általános gyakorlat a csikló kivágás, mindenféle bugyuta hagyomány...
én azt látom, JELENLEG a vallások közül egész "rendes" a katolikus vallás. többségében. felerészben, kb.
Ha vannak visszáságok a római katolikusba, egész biztos, vannak sokkal konzervativabb, durvább vallások.
Meg az egész kereszténység az akkor ultrakonzervatív zsidók, és több istenhítű rómaiak között egy kis reform szekta volt.
Aztán a középkorban meg a protestánsok, meg mások lettek a reformerek/visszatérők az eredeti alapokhoz. Mit hoz a holnap?
-
Cleawer #158 kép
No klikk a linkre,nem harap.
Ezen a pár mondaton akadnak ki az emberek.
Az egyházi emberek,és egyház kritizálható,de a vallás nem.Mindenkinek saját vallása van,amit maga képzelt el.A kereszténység egy gyűjtő név,és azok hisznek benne akik ugyan ugy képzelik el a hitet.Igen,elenyészően kevesen vannak.3-4 milliárdan(Európa,észak-délamerika,Ausztrália,Oroszok).
A Biblia Ótestamentuma picit régebbi mint 2000 éves de 1-2 vel.Tényleg.Akkori történet is van benne mikor a termékeny félhold nevű földterületre költöztek be a népek.Sacc 4000éves .De ez csak sacc.
Mindenkinek ajánlom figyelmébe "A.Da.Vinci.kod.titkai." címü filmet("megvettem":)).jól érthetően cáfolja meg a dolgokat lépésről lépésre.
Pl van a könyvben egy rész hogy a kriptográfus asszonyka egy méregdrága(Sziklás Madonna) képpel fedezi magát(mint pajzs), hogy a rendőrök ne lőjenek rá.A könyv 1,5m nek irja le.Valóságban 1,95m .Fakeretes ,cirka 90 kiló.
A könyv tele van teológiai,és művészettörténeti hibákkal.
Minden éremnek 2 oldala van ,illik tanulmányozni mind2t a vélemény nyilvánítás előtt....
-
#157 " USA sztárjainak felének a csuklóján van egy vékony, piros zsineg."
Az sztem VIP belépő, vagy vmi hasonló. :D
A papok nyakában meg egy nagy (gyakran) arany kereszt, sőt a négerek és cigányok nyakában is.
Ez nem bálvány imádat? 2. parancsolat -
Piscator #156 Még egy belevau: művet sem olvastam, filmet sem láttam.
tényleg divat rúgni az egyházat. Egyfelől érthető, keményen uralták az egész középkort, viszont - ha maguk képére formálva is - egyrészt - EUrópában eléggé az egyháznak köszönhető az írástudomány fennmaradása, mindenféle találmány - Jedlik dinamója pl - persze itt is lehet vitatkozni, csak az egyháznak volt mindehhez tőkéje.
Szóval kicsit értem a liberálisokat. Jó tudni, azonban a középkornak vége, ma már ... hát nem tudom ... a katolikus egyház akarna se tudna uralni mindent, világot, mit tegyél.
Ma a katolikus egyháznál (is) erősebb hatalom, érdekeltségi kör, erő uralja a nyugati világot.
Pénz, pillanatnyi élvezetek fölé rendelése a jővő(d)nek, lásd Hollywood, USA sztárjainak felének a csuklóján van egy vékony, piros zsineg. Madonna, Tom Cruise. Ez volt a reális összeeskövéselméletem.
Én magam részéről probálok építő, pozitiv hozzáállással vizsgálni bármely eszmét
szinte. -
Kryon #155 Az egyház ott hibázta a legnagyobbat,amikor a hitet cenzúrázta.
Azt lehet tudni,hogy Jézus halála utáni 1-2 évszázadban kb.30 evangélium létezett,ennyit hoztak össze a körülötte lévők a tanításaiból válogatva.
Ezek közül később kiválasztottak,ha jól tudom hármat lényegében tetszési indexük alapján,ezeket utána összerakták és elnevezték Újszövetségnek.A gond csak ott van,hogy a hit szempontjából legfontosabb részei a tanításnak így pont kimaradtak,és üldözték azokat akik ezekben hittek.
És a gond ebben az,hogy amennyit ezekről tudok az alapján úgy tűnik ezek tartalmazták a hit/vallás gyakorlati részét és a legfontosabb meglátásokat,de mivel ezek túl magasak vóltak a legtöbb embernek ezért törölték őket,nem tudták mit tesznek....
Ha ezen tanítások bekerültek volna a vallásba akkor a keresztény vallás leginkább a Buddhizmusra hasonlítana,ugyanis ezen tanítások is azt mondják,hogy mindenkiben van egy Isteni szikra és különféle gyakorlatokkal elmélkedés/meditáció/átszellemülés által ez kibontakoztatható,míg elkezd az ember belelátni a dolgokba s végül eggyé válik egy felsőbb erővel,és ekkor már test nélkül is létezhet.Jézus eredetileg azt állította ő rájött ennek mikéntjére,alkalmazza a módszert,működi,és ezt akarta megosztani,sajnos később a dolgok nagyon félrecsúsztak,de hát ez van..... -
Piscator #154 Nyílván igazad van, az ún, kettősmérce is megy aztán, ne felejtsük, szélsőséges esetben - pl kommunizmus - összes vallás ellen fellehet használni a vallás/egyház ellenes érveket.
Akár a (római katolikus) egyház középkori helyzete hasonlíthat a kommunizmusra, pontosabban a klasszikus marxi elméletekre: szép új világot akartak, aztán a földön poklot valósítottak meg.
Béke! :) -
Piscator #153 Az ún egyházba a protestánsokat is beleveszik az egyházbírálók?
A katolikus ágon kivül mások is tiltakoztak a mű ellen?
Én nem szeretem, ha az összes - európai - vallásra ráhúzzák egy vallási ág miatt a maffia, gondolatrendőrség szerepét.
Finomítanék - tudva, persze mindenütt vannak igaz, hamis papok - : a katolikusok Isten kapitalistái...
azt hiszem ez mindent elmond.
(magam passziv református vagyok, hál istennek soha nem erőltették a hívést, inkább egyfajta jótékonysági, társadalmi szervezet volt nálunk, remek táborokkal, ahova pár évig jártam;ismétlem, mellőzték a behülyítést, az erkölcsi tanulság, meg valami felsőbb pozitiv erő jött le nekem, becsomagolva átlagembereknek is fogyaszthatóan) -
Bohun #152 Például Iránban. És ezen megütközöl?
Most például ez a téme télleg cenzurázva van, egy történész nem mondhatja, hogy nem volt, mert akkor börtönbe zárják(lásd ausztriai eset nemrég). Ez ellen miért nem keltek fel a szólásszabadság nevében.
meg sorra tiltják be az ilyen oldalakat
http://suttogo.hu http://kitartas.hu
a látogatókat meg megfigyelik, akkor kérdem én mit papoltok most a vélemény és szólásszabadságról? -
assdf #151 Vagy egy unatkozó római katona járt arra, aztán meg ráfogták hogy szepőtelen... sajnos ma már nem hisznek az ilyesmiben, pedig sok lány jól járna vele... -
Praetor #150 Nem kötekedni akarok, de:
az eredeti szövegben is szűzről van szó. A szó ugyan fordítható hajadonnak is, de a szövegkörnyezet és a történet egyértelművé teszi, hogy a "szűz" jelentését használta a történetíró.
Nem beszélve az ószövetségi próféciákról amik egyértelműen alátámasztják ezt, és szinkronban vannak az újszövetséggel.
Az angolban is rengeteg értelme van egy-egy szónak, mégis a szövegkörnyezetből lehet tudni, hogy a sok közül melyiket kell érteni.
Amúgy ez a szűz/hajadon vita hangzatos (ezért is nyomták be a Snatch c. film elején), de a valóságtartalma nulla. -
#149 Szánalmas az egyház. -
NYCBoy #148 Kár, hogy nem nekem jutott eszembe ez a könyv, már a bahamákon vedelhetném a sört :(
-
NYCBoy #147 Nem sok téma generál ennyi hozzászólást! -
Kryon #146 Vannak ilyenek....