11580
Europa Universalis III
  • JLH Fans
    Én is gyorsan elintéztem őket egymás után, eleve az időpontot is úgy választottam meg hogy angol-francia háború volt, de mire úgy 1,5 év múlva bekebeleztem mind, jött rá pár hónapra az angol-fracia béke, és az angol DOW nekem, szóval hiába tudod mit kell(ene) csinálni, Granadával Rigával meg hasonlókkal kurva nagy mák is szükséges azért:)
  • geo91
    lassacskán aktuális lesz :D
  • JLH Fans
    *2:D
  • JLH Fans
    Na akkor szerencse hogy nem DW ot tolok, mivel előző verziokban még nem igy van, meg úgy lenne hülyeség ez, ahogy van:)
  • JLH Fans
    Dögölne meg a Zinternet Szexpóker 8.0, újabban baszik megjeleníteni a hozzászólásokat az oldalon, ergo sokkal inaktívabb leszek ezentúl.
  • Hegi90
    10 gov tech kell hozzá(HTTT-DW)
    Forrás

tanuljatok már meg googlet használni...
  • Petiii94
    Köszi peca :)És arra válaszóljatok légyszi ,hogy miért nem tudok Despotic monarchiból Noble Republic lenni???
  • pecaboy
    Van valami olyasmi, hogy amíg nincs core-od a saját cot-n, addig elég nehezen tudsz bejutni. Mihelyst megszerzed rá a core-t, sokkal könnyebb lesz. Ami még befolyásolhatja a dolgot, az (természetesen) az infamy. Minél magasabb, annál kisebb az esélyed. Esetleg nézd meg a trade techedet is, lehet, hogy időközben lecsökkent a többiekhez képest.

Ha saját cot-idban akarsz maradni, növeld a mercantilism-et, ha másokéban (is) megvetnéd a lábadat, free trade. Én kis országgal az utóbbit ajánlom, mert sajátba amúgy sem túl nehéz bent maradni, ha van rajta core-od.

Ezenkívül néha nyílnak új cot-k, ezek a régiekből hasítanak részesedést, szóval nyilván figyelni kell, melyik cot mennyire értékes. Sok esetben nem éri meg kereskedőt küldeni, mert kicsi az esély és/vagy gyenge a cot.

Az esélyeidet másokkal szemben megnézheted az adott cot-nál, ha a különböző zászlókon hagyod az egeret: részletesen leírja a saját és a vetélytárs(ak) módosítóit is, ebből biztosan ki fog derülni, mi a probléma.
  • Petiii94
    HEllo:)
    Peca vagy akárki aki tud segítsen.Multizunk a többiekkel,Hollandiával vagyok.A játék elején nekem voltak a legnagyobb kereskedelmi bevételeim.Benne voltam Hanzában a freetradem +5volt és húztam plutokráciát.Aztán elfoglaltam antwerpent és még sok kis hollland államot és leesett a ker bevételem nagyon!És már nem tudok bejutni aq külföldi COTokba:S.Közben felvettem National Trade Policity-t és húztam tovább plutokráciát,de ez sem segített.Aztán kiléptem Hanzából ,de még mindig nagyon alacsonyak a kereskedelmi bevételei...:S Miért lehet ez???A saját COT megszerzése elött sokkal jobbak voltak a helyzeteim.Azóta csak sajátomban tudok bentmaradni:S.Mercantilistának kéne lennem? Vagy mi baj?Kérem aki tud segítsen :S
  • pecaboy
    A legújabb peccsel már nem tűnnek el az 1-4. szintű épületek, ha az elfoglalt tartományon core-od van.
  • realcsabi
    Sajnos ha elfoglalsz egy tartományt, akár békésen, akár erővel, az erődön kívül minden épület eltűnik a tartományból.
  • geo91
    albrechstadt és fridrichstadt uralkodókról kapta a nevét, jürgenstadt-ot pedig magamról neveztem el. :D
  • geo91
    gyarmataim észak-amerikában és karib-térségben.

• pelajgosz
    Hali! Lenne egy kérdésem: még új vagyok a játékban, de van egy dolog, amit nem tudtam eddig kideríteni. Akárhányszor az országomhoz csatolok egy területet, az erőd kivételével minden épület eltűnik, nekem kell egész vagyonok befektetésével újjáépíteni. Szóval a kérdésem, van valami mód arra, hogy az épületek megőrzésével is hódíthassak (én itt most katonai hódításról beszélek, nem tudom, hogy békés úton annexálva meg lehet-e tartani őket)? Szóval, ha valaki tudja, hogy működik ez, megköszönném ha elmagyarázná.
  • geo91
    az osztrákok bitang erősek lettek, ők még sok gondot fognak nekem okozni, ha nem vigyázok...

• hollófernyiges
    "az AI ennyire nagy stratéga, vagy én vagyok ennyire balga, de olyan tudatosan haladt előre a seregeivel, hogy én a sajátjaimat még kimenekíteni sem tudtam"

Van üldöző script, ha erre gondolsz :)
    Erősebb ellenséges sereg esetére azt találtam ki (DW alatt, mert ez előtt nem láttam hogy csinálná az AI), hogy két mezővel arrább állok meg (ha szomszédos provinciában vagyok akkor nem rohamoz) és amikor megrohamozza az erődöt akkor megyek rá a morálvesztett seregére.
  • geo91
    megjelent helyett különvált...
  • geo91
    megtörtént a államformaváltás

megjelent a református vallás

fel is vettem, mert kezdett túl egyszerűvé válni... :D

villámgyorsan terjed az új hit
  • realcsabi
    Ma is én húztam a legrövidebbet... ugye volt egy igen magas infamym, amivel nem tudtam mit kezdeni. Vazallussá kellett tennem Egyiptomot, azt a nemzetet, amiért annyit küzdöttem. 11 tartományt kapott, infamy határon belülre került. Reméltem hogy ezzel megúszok egy kontrollálhatatlan háborút. Nem sikerült, Franciao.-Burgundia-Poroszo. megtámadott, pillanatok alatt legyőzték a seregeimet. A fő front észak-itáliában volt, ahol 4 sereg támadott, darabonként 40 hadosztállyal. Minden közép-európai vazallusom Poroszországgal küzdött, minősíthetetlenül, nem tudtak ellenálni a germánoknak, akik haladtak délre. Én hasonlóan sikeresen védekeztem Itáliában, 90ezer katonámból összesen 6000 maradt meg. Csak azért, mert Szicíliába nem tudtak áthajózni a gallok. :)))
    Békét kértem, és nagyon nehezen kaptam meg. Bosnyákokat, lengyeleket, wallachokat függetleníteni kellett magamtól, valamint 2900 dukát hadisarcot kaptak a franciák. Jöttek is az eventek, stability -2, lázadás mindenhol, egyszóval káosz. A háború vége után kb. 2 perccel vettem észre, hogy tudnék nyugati csapatokat is toborozni, Lienzben és Grazban a mauritian infantryt. Ez mentheti meg a játékomat, janicsárok sajnos már nem lesznek elegendőek az 5 év múlva esedékes visszavágó során. :) Amúgy nem tudom, hogy az AI ennyire nagy stratéga, vagy én vagyok ennyire balga, de olyan tudatosan haladt előre a seregeivel, hogy én a sajátjaimat még kimenekíteni sem tudtam. a 60 hajós flottám oda sem ért a partokhoz, mert útközben 2-3 hajóból álló egységek tartották fel, akiknek esélyük sem volt, de a hajóim annyit késtek, hogy nem tudtak már menekülést biztosítani a seregnek. Így a francia hátországban sem tudtam már partra dobni egységeket, tehát sakk-matt.

Mindezt azért, mert annyira kellett nekem Egyiptom.
  • geo91
    én most inkább nyugat/délnyugat felé terjeszkednék inkább, de most is milyen "küldim" van? irány kelet, mert be kell darál tver-t...
  • Solten
    Jaok. Egyszer majd kiprobalom a Teutonokkal hogy Kelet fele terjeszkedve bedaraljam az osszes hitetlent...
  • geo91
    köszi
  • Hegi90
    [URL=http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?401092-Form-Prussia]"It's only available after the reformation event happens."[/URL]

Teutonic Order
    *Prussia does not already exist
    *The reformation have begun
    *You own Ostpreussen
    *You must be at peace
  • geo91

• geo91
    én is azt várom már egy ideje. még nem volt semmiféle event.
  • Hegi90
    nem elérhető még a Poroszországgá válás?
  • geo91
    ki is kaptam, de a felmentősereg elintézte a rohadt lázadókat :D
  • Hegi90

Minskbe ki kapsz mint a szar :D
  • geo91
  • marcussHUN
    skype om nincs de csinálok felveszlek, msn en felvettelek nemtom mi a baj az meg nem gázz hogy csak csatlakozom csak jáccak máár:)
  • Oltred
    marcussHUN!!!!!

A party már megy ha gondolod gyere te is, nagyon jó volna ha lenne skype-od! :)

Oltred
  • Petiii94
    Hello Marci .....Hát engem nem vettél fel:S [email protected]
    Gyere várunk ,csak sajnos elkezdődött a party és már csak becsatlakozni tudsz:S
  • marcussHUN
    és ha már a multinál tartunk ....peti94 felvettelek msn re haver ha multiparty van akkor megyek én is
  • marcussHUN
    nagyon multiznék már ... hogy kell eu3-mal multizni?
  • Lysandus
    Ha átküldöd majd, akkor nagyon megköszönöm! :-)
  • Andorjan
    Ami azt illeti, készen van és működik is, csak pont ma reggel adtam oda a gépemmel 1ütt a futárnak, mert viszi Csehországba szervízbe... (remélem nem néznek bele, mert épp hajnalban vertem meg őket eu3ban :D )
    Szóval mihelyt visszahozzák, átküldetem. (csak külső meló van vele, szal nem csináltam bizt. mentést, lehet legalább a térképfájlokat le kellett volna menteni, remélem nem formázzák le véletlenül sem..)
  • pecaboy
    OFF
    Ha valakit érdekel egy jó kis vita a románok eredetéről, itt egy link, ahol románokkal vitatkozok Ők persze ragaszkodnak ahhoz, hogy a rómaiak meg mittudoménkik voltak az őseik
    http://www.youtube.com/watch?v=qqV0WkAj9CY
    ON
  • Lysandus
    Kész az új magyar térkép? Le lehet tölteni valahonnan?
  • Petiii94
    Gyakorlatilag én még nem láttam 1500ban (1399es kezdéssel)egy AI álltal írányítótt Teuton lovagrendet minimum a kezdeti területeivel fennálni :S
  • Petiii94
    Lehet ,hogy gyakran szétesnek a Litvánok ,de legalább akkora esélyel erősödnek meg :P
    De a Teutonok sokkal nagyobb esélyel esnek szét....LEngyelek,Svédek,Dánok?Oroszok (Novgorod) mind mind csak a megfelelő alkalomra várnak :P