11580
Europa Universalis III
  • geo91
    ez httt
  • Solten
    Ja, feltunt hogy Divine Wind-ben eleg konnyu dolga van az embernek e Teuton lovagokkal, Litvania gyakran random szetesik.
  • pecaboy
    Lehetséges, hogy meg kell szüntetned a perszonálunió(i)dat. Mert ha jól tudom, köztársaságban nem lehet PU-d, kivéve talán a noble republicot.
  • geo91
    hát ilyet sem láttam még :O illetve nem ilyen formában. olyan volt már alap eu3-al, mikor a csehekkel bedaráltam a hre egészét és még többet, hogy a jütlandi fsz magától csatlakozott a birodalomhoz, na de egy event kíséretében. most ez sem volt, egyik pillanatról a másikra enyém lett grodno, majd pedig néhány hónapra rá vilna is. litvánia tehát megszűnt létezni. gondolom a felkelések (#7916) is közrejátszhattak ebben.

• geo91
    ha játszol a játékkal minden bizonnyal angolul is tudsz, tehát tudnod kéne, hogy a "map saved" annyit tesz: térkép mentve. a képe(ke)t a főmappában lévő screenshots nevű könyvtárban fogod találni.
  • realcsabi
    így van. Miután megtörtént, a mentett képet megtalálod a 'map' mappában. :)))
  • Hegi90
    nem használtam még ezt a funkciót, de szerintem nézz bele a játék mappájába :D
  • sulouos
    Hmm... hát nem tudom miért, de nekem az F12 valami gyorsmentés gomb lehet, mert csak annyit ír ki bazi nagy betűkkel hogy MAP_SAVED. Shifttel dettó.
  • realcsabi
    Ki kell választani a 'Quest for the new world' ideát, aztán lehet képezni kolonistákból conqistadorokat, akik a sereg élén haladva képesek felfedezni az ismeretlen területet. Az explorerek ugyanerre képesek 1-1 flotta élén. Természtesen az utóbbi csak a tengereket, és a tengerrel határos szárazföldeket képesek felfedezni.

De egyébként szép lassan minden egyes régió ismertté válik, akkor is ha nem csinálsz semmit. Igaz, nem kevés idő. Ezért is választottam épp a törököket, akik úgy kezdenek, hogy Európa egésze mellett Ázsia tekintélyes része, és Afrika keleti partja is ismert.
  • Szycsu
    Sziasztok. Lenne egy kérdésem. A fehér területeket, hogyan lehetne felfedezni? Még nem jöttem rá..
  • realcsabi
    Bocsánat a sok hsz-ért...

megnéztem az ágrajzot, és a játékomban is látom, hogy adminisztratív monarchiából lehetne admin. rep.-re váltani. De mint opció nálam nem él, a panel szürke. Valami bizonyára még kell hozzá, csak mi? :) a stability jelenleg 3, biztos nem ez a gond.

Na, elmélyülök a Wikiben ( ), épp ideje. :)
  • realcsabi
    Ja, és a despotic monarchy... hát, más sem hiányzik a fejemnek, mint a -4 stability. Így is határon kívül és belül lázad mindenki, szeretem a kihívást, de kínozni magamat már nem.

Kedvenc momentumom az, amikor Rómába kémeket küldtek a franciák, és fellázadt 14000 katona. Aztán a 11-es war exhaustion és az overextension is megtette a hatását, másik 14000 katona fellázadt csak mert kedvük szottyant hozzá, és a Firenzét frissen elfoglaló 10000 katona is átmasírozott Rómába. 38ezer lázadót kellene tehát együltő helyben megenni, teszem hozzá hogy az itáliai papírhadseregem jelenleg 6000 katonát tesz ki.

martin0992, köszönöm, tökéletes :)
  • martin1992
    itt van egy kép a eu3-as wikiről, tartalmazza a váltáshoz kellő stabilityt és a váltás irányait:
    Ábrá
  • Petiii94
    Hát oké...:(
  • realcsabi
    Köszönöm, sajnos csak fél, max 1 órát tudok egyszerre gép előtt lenni a munkám miatt. Max éjjel tudok tartósan gép előtt lenni, pontosan éjjel 1 után. Gondolom azidőtájt kevésbé aktív a társaság. :)
    Majd ősztől csatlakozok, ha még aktuális lesz a dolog.

Addig is van még mit tanulnom a játékról, egyedül az vígasztal, hogy akármennyire is szivatom magam feleslegesen a játék során, a gazdaság virágzik. évi 4500 dukát bevétel mellett látótávolságba került a 10000 arany a kincstárban. :))) Pedig a Bosporus sound toll is befüstölt, nagyon rámentem a free trade-re. :( 50 év, mire visszaállítom a csúszkát hogy jó legyen, közben meg a seregem egy hangyabojjal is csak úgy tud megküzdeni, ha háromszoros túlerőben vagyok.
  • Petiii94
    DEspotista Királyságból át tudsz menni Nemesi Köztársaságba:) Ami egyébként már jó lenne neked ,de a Noble Republic után meg -1 stability az administrativ Republic:P Ennyi az ágrajz :) Szal vissszza kell mened despoticba:)
    XD
    DE gyere inább multizni már vagyunk 4en annyira jüó lesz:P Gyeres segítünk:)
  • realcsabi
    Újabb problémám van, már kezd egy kicsit zavarni, hogy milyen alap dolgokkal nem lehetek még tisztában a játékkal kapcsolatban, amik fontosak. :)

Tehát Ottomán Birodalom, 1548. 3-3-3-as uralkodóm ül a trónon, és minden tehetsége abban merül ki, hogy hosszú életet képes élni. nagyon hosszút. A következő uralkodó 4-5-6-os lesz, gyenge közepesnek tartom, és arra ösztönzött, hogy olyan államformára váltsak, ahol én választhatók uralkodót attól függően, milyen típusra van épp szükségem. Tehát köztársaságra szeretnék váltani, ami a 16. században a törökök esetében igen viccesen hangzik, de annál praktikusabb lenne. Jelenleg adminisztratív monarchia az államforma, és kizárólag despotikus monarchiára tudok váltani. Vissza az ókorba. :)
    Szóval annyit szeretnék kérdezni, hogyan tudnám elérni az adminisztratív republicot? 21-es government-em van, ami elegendő hozzá. Westernisationhoz még mindig nem vagyok eléggé lemaradva, és gondolom ez alapfeltétel (?) a republichoz. Vagy nem alapfeltétel a westernisation?
    Illetve elég hamar nyilvánvalóvá vált számomra hogy kell lennie egyfajta ágrajznak, hogy melyik államformából melyikbe lehet váltani. Ilyesmiről nem tudtok egy listát, vagy rajzot, vagy valami segítséget?
  • geo91
    f12. shift + f12-vel pedig olyan térképet kapsz, ahol csak a te területeidet jelzi.
  • Andorjan
    Tudom, hogy nem tőlem kérdezted, de:
    F12, vagy shift+F12 (utóbbival éred el Geo képét)
  • sulouos
    Geo!

Ezt a második fajta térképet (ami az egész világot mutatja) honnan lehet összeszedni?
  • Oltred
    Petiii94 jól beszél, gyertek, ne hagyjátok ki! :)
    Nem kell meg ilyedni ha valaki még nem multizott, mindenben segítünk! :)

Oltred
  • Petiii94
    Gyertek mert minél többen annál jobb:) :P
  • Petiii94
  • Petiii94
    Ma délután ,de legkésöbb holnap újra indul a multi player party!!!Mindenkit szeretettel várunk:)

Bármikor lehet csatlakozni.A most játszó verziószámunk Divine Wind 5.1b GALN.

Ha nem ez a verziószámod akkor is gyere linkelünk,az egészet 15 perc alatt meglehet csinálni és nagyon nagyon jó partyk szoktak kikerekedni :P

Elérhetőségeim:

MAN:[email protected]
  • geo91
    nos végül kezdtem egyet a német lovagrenddel

• Oltred
    Helló mindenki!

Nem akar jönni valaki multizni ma? Bármikor lehet csatlakozni, mi Petiii94-el és Kari91-el 17:00-kor kezdjük!!!!

Oltred
  • Petiii94
    Nem akar még valaki jönni ma multy partyzni???:) Elérhetőségeimet már leírtam :)
  • pecaboy
    Ha háborúban állsz is, alapból folyamatosan csökken a war weariness, asszem az uralkodód egyik tulajdonságától függően. Ha nem foglalnak tőled tartományt, nem szenvedsz nagy vereségeket és a csapataid elég supplyt kapnak (meg talán blokád alatt se állhatsz), akkor sose fog nőni a WW. Meglátásom szerint nagy, soksereges országoknál egyértelműen a supplyhiány adja a WW nagy részét, szóval oda kell rá figyelni, mit hova mozgatsz, milyen útvonalon, és hol hagyod. Ugyanígy, békében is brutálisan megnőhet a WW, ha több seregedet is hagyod amortizálódni a sivatagban, a dzsungelben vagy a hajókban, még ha folyamatosan kapnak is elég embert az újrafeltöltéshez.
  • Oltred
    Petiii94! Nekem a délután most jó! Skype-on a felhasználó nevem: Oltred XD
    Vegyél fel léci akár most és megdumáljuk mikor és hogyan, oks?

Oltred
  • Petiii94
    OLTED!!!Megcsináltam a játékot Kari segítségével:) Gyere te is msn vagy skype és már játszatunk egy mindenkinek megfelelő időpontban :)
    Nekem is GALN :P
  • realcsabi
    Nem olyan vészes a helyzet, a teljes összeomlás az egyelőre elmaradt. Rengeteg hadüzenet érkezett, de csak 8 háborút kellett lejátszanom (idáig) és így 8 hadviselő féllel kellett csak békét kötni. Szerencsém is volt, mert minden jött-ment apró állam üzent hadat, és azokhoz csatlakoztak a nagyok. Hiába foglalta el Franciao. egész Itáliát, a fő hadviselő fél Styria volt, aki örült hogy nem annektáltam. :))) Amikor pedig békét kért és kapott, a franciák olyan sebesen távoztak, mint ahogy jöttek. War exhaustion nem nagyon nőtt, én sem értem, igaz többnyire nyertem a csatákat, de többnyire az én területemen zajlott a party, de attól hogy nem értem, még örülök neki. Sikerült békét kötni mindenkivel viszonylag rövid időn belül, de az infamy veszélyesen magas. Pár nemzetet sajnos vazallussá kell tennem, sajnos Irak és Perzsia már önállósították magukat így is. A lázadások meg... hát az tényleg nem egyszerű, szívesen kettéharapnám a monitort mérgemben.
  • Oltred
    Értem, oké, köszi a segítséget bár még nem néztem meg mivel nem otthon vagyok. :D
    Innen már csak boldogulok. :)

Oltred
  • Oltred
    Igen, pontosan így csinálom és a frissítéseket egy egyszerű másolással, felülírással csinálom. :)

Oltred
  • Kari91
    Mission tab-> Ott lent van olyan, hogy national decisions és köztük vannak. Ezeknek a nagy része törvény(pl. röghöz kötés- Licensing of the Press Act), de néhány van, ami csak az adott országokra vagy egy kultúra csoportra vonatkozik(pl. Sp országot minden ibériai kultúrájú néppel megformálhatod, tehát akár máltával is). A tekercs melletti kis csillagra tartva jönnek ki a követelmények. Amíg nem teljesíted azokat, nem tudod végrehajtani a törvényeket.
  • Petiii94
    Jönnöd kéne skype vagy msn mert nem jó itt írogatni,de valami nem király a verzió számmal ,de tuti h megtudjuk oldani.Elküldhetnéd a linket ahonnan leszedted.

MSN: [email protected]

Vagy

:) Vegyél fel meg mindenki aki multizni akar.Időpont egyeztetés ,verziószám egyeztetés stb....:)
  • Petiii94
    MSN-t vagy skypet adjak???Skype azért lenne jobb mert tudnánk játék közben beszélgeni.
  • Petiii94
    Oltred.Akkor neked nincs is telepítve a Divine wind csak letöltötted és meg van a mappa meg benne az indító és arraaz indítóra kattintva játszol???

Mert én így csinálom:D
  • Oltred
    Bocsi de a küldetés fülnél hol? Nekem ez kicsit magas ne haragudj.

Oltred
  • Kari91
    Ha uninstallálod az eu3-at, az csak a vanilla(tehát az alap) fájlokat törli ki, a MEIOU modot tartalmazó könyvtárakat/fájlokat nem. Ezért, uninstall után érdemes manuálisan is törölni az EU 3 mappa tartalmát.

@Oltred A domestic panel-mission tabnál van
  • Oltred
    Egy kérdés mindenkihez:
    Hogy lehet pl németországot,spanyolországot,olaszországot,romániát,stb létrehozni?

Oltred