Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bizony , ördögi játék ez.<#nevetes1>#nevetes1>
@JLH Fans: ja , Riga úgy gondolta ha már Granadának ment neki is fog.😄
@JLH Fans: ja , Riga úgy gondolta ha már Granadának ment neki is fog.😄
Sátánisták az adószedõk 😄 (666.66)
Kilépni, megszüntetni azért nem akarok, mert ha Németország lenne a császár, akkor a Föld egyik legnagyobb hadserege lenne az enyém, de ahhoz még az Erbkaisertum sem ártana. Tényleg a vazallusos lenne a legjobb, meg erõszakos Personal Uniókon dolgozgatok. Csak, hát a CB. az nem jön csak úgy.
Mondjuk, ha kilépnék, késõbb visszaléphetek😊
Kösz a válaszokat!
Mondjuk, ha kilépnék, késõbb visszaléphetek😊
Kösz a válaszokat!
"csak" 1 magiszter.
megoldás lehet még , hogy végérvényesen megszünteted a császárságot.<#eplus2>#eplus2>
VÁlasztófejedelmek szövetségeseid / vazallusaid / megszállva tartod a fõvárosaikat és megszállod a császár fõvárosát.
megoldás lehet még , hogy végérvényesen megszünteted a császárságot.<#eplus2>#eplus2>
VÁlasztófejedelmek szövetségeseid / vazallusaid / megszállva tartod a fõvárosaikat és megszállod a császár fõvárosát.
(Vagy vársz 50 évet, addig próbálod valahogy csökkenteni az infamyt.)
Kilépsz a HRE-bõl és kiszeded a tartományokat. 2 magiszter per tartomány.
Helló!
Hogy lehetne eltüntetni az unlawful imperial teritory-s cuccot? Akkora baromság, ezzel szinte teljesen sarokba szorították a népeket. Hollandiát és Németországot szinte lehetetlen lenne létrehozni,anélkül, hogy meg ne utáljanak.
És valakinek van tippe a német hon megcsinálásához? Mert már sikerült egy másik mentésemben a HRE megcsinálni, de az nem az igazi😊
Létre hoztam már Skandináviát, Oroszországot, Britanniát, Spanyolországot, Olaszországot biztos létre tudnám, eddig még Németország és Japán az amit még nem. De régi álmom Németország létrejötte, de mindig van valami. Például most a bajorokkal ez a gyökéréség, ez a törvénytelen birodalmi hülyeség.
Hogy lehetne eltüntetni az unlawful imperial teritory-s cuccot? Akkora baromság, ezzel szinte teljesen sarokba szorították a népeket. Hollandiát és Németországot szinte lehetetlen lenne létrehozni,anélkül, hogy meg ne utáljanak.
És valakinek van tippe a német hon megcsinálásához? Mert már sikerült egy másik mentésemben a HRE megcsinálni, de az nem az igazi😊
Létre hoztam már Skandináviát, Oroszországot, Britanniát, Spanyolországot, Olaszországot biztos létre tudnám, eddig még Németország és Japán az amit még nem. De régi álmom Németország létrejötte, de mindig van valami. Például most a bajorokkal ez a gyökéréség, ez a törvénytelen birodalmi hülyeség.
Kalózok? Bajorok keletre húzódva? Granadai Afrika? Nincs Pápaság?
A te játékodban elég furán írják a térképkészítõk azt, hogy "Silesia"
Egyébként nagyon szép munka 😊
Egyébként nagyon szép munka 😊
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Hát nekem Lengyelország meg Riga mérete is furcsa😊
(nagyítsátok ki)
(( fasza ez az sg , hogy nem lehet szerkeszteni a kommenteket😄))
(( fasza ez az sg , hogy nem lehet szerkeszteni a kommenteket😄))
hol a furcsaság?<#nevetes1>#nevetes1>

köszi.😉
lassan terítékre kerülhetne valóban.<#eplus2>#eplus2>
lassan terítékre kerülhetne valóban.<#eplus2>#eplus2>
Az nem gyenge, gratulalok!!!
Ausztria: next?😊
Ausztria: next?😊
normal.
Normál mindenen, historical lucky nations. Csak már jó rég óta nem folytattam...
Amúgy ki milyen nehézségi fokon játszik? Én normálon + a legagresszívabb AI-val.
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Hello! Tud valaki segíteni konvertálni? Elõre is köszönöm.
DW-ben ha rákattintok, behozza a ledgert. Úgy emlékszem, a DW-ben ez nekem is új volt, szóval lehet, hogy az In nomine-ban még csak figyelmeztetõ ikon.
Svédország nálam is hatalmas volt, vártam is, hogy mikor omlik már össze, mert, sose volt +1 fölött a stabilitása. Aztán 2 háború ellenem megadta neki az utolsó lökést lefelé. Litvánia hasonlóképpen, már a perzsákat szekálta.
Svédország nálam is hatalmas volt, vártam is, hogy mikor omlik már össze, mert, sose volt +1 fölött a stabilitása. Aztán 2 háború ellenem megadta neki az utolsó lökést lefelé. Litvánia hasonlóképpen, már a perzsákat szekálta.
Az elején sehogy , 5 évente túl kellett élni valahogy az annektálási kísérleteit.
Ír miniállamok-Skócia-Anglia sorrendben araszolgattam + az 1 tartomány Kasztília árnyékában (fõváros).
Ír miniállamok-Skócia-Anglia sorrendben araszolgattam + az 1 tartomány Kasztília árnyékában (fõváros).
Te hogy gyõzted le Kasztíliát az elején? 😮
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Építeni amúgy mindig a provinciából ill. a ledger-rõl vagy mirõl (ahol a statisztikák is vannak) lehetséges.
Azok az ikonok fent csak figyelmeztetõk: építhetsz valamit, háborúban vagy, év végére kifogysz a pénzbõl, blokád alatt vagy, csapatod idegen peace treaty-s országban, lázadások lehetségesek, stb. Tehát ha valamiért nem tudsz építeni, pl. nincs magisztered, nem jelenik meg.
az a kis ikon ami McCartman képének balról a második ikonja, egy fûrész és egy kalapács egymáson.
http://www.jakabia.ingyenblog.hu
amugy az In Nomine mért nem tudok rá kattintani arra a kis ikonra, ami behozza az építkezést ?
látom nem kedveled a pápát xD
Svédeknek csak feliratból jutott hatalmas.<#nevetes1>#nevetes1> Sógorok lényegesen , de még a bajorok is jóval nagyobb erõt képviselnek náluk.
Mindenesetre szépen felhízlalta az AI , még ha értéktelen keleti területekkel is.
Mindenesetre szépen felhízlalta az AI , még ha értéktelen keleti területekkel is.
Über-Svédország?? <#ijedt>#ijedt>
Granada , 1589.
Folytattam a menetelést az "egyébként Franciaországot el kell pusztítani" szellemiség jegyében.<#nevetes1>#nevetes1>
Perszonálunióban Marokkóval , Algériával és a mamelukokkal.

Folytattam a menetelést az "egyébként Franciaországot el kell pusztítani" szellemiség jegyében.<#nevetes1>#nevetes1>
Perszonálunióban Marokkóval , Algériával és a mamelukokkal.

Directx kell mindnek, de az elsõ két rész még nem követelte meg a 3d gyorsítót, szóval akár az is lehet, hogy össze lehet barkácsolni vmit. 😊
Lehet hogy absolut lehetetlen de azert megkerdezem hogy elfut as eu3 vagy 2 egy androidos telefonon. A ps1 es jatekok siman futnak
huuuu tényleg a mappában volt akkor ezért nem találtam a neten 😊))
Holló:
ha lefoglaltál egy hordás területet elõször egy ilyen lázadó szerû kolonizálót tudsz küldeni(már ha van), az is már 200 fõt fog majd jelenteni, ha elérted az 1000 automata átkerül hozzád a tartomány a köv. hónapban.
Holló:
ha lefoglaltál egy hordás területet elõször egy ilyen lázadó szerû kolonizálót tudsz küldeni(már ha van), az is már 200 fõt fog majd jelenteni, ha elérted az 1000 automata átkerül hozzád a tartomány a köv. hónapban.
Kéne nekem tanács a hordák mûködésérõl DW-ben. Hiába verem meg a timuridákat, nem lehet tõlük területet kérni a békeszerzõdésben, nem lehet kolonizálni mint ahogy a wiki írja, akkor mit lehet kezdeni egy ilyennel?
Na hát egészen könnyû volt megcsinálni, hogy lehessen tovább is játszani 😄
Most azt nézem, hogy mûködik-e vele a mentésem.
Egyébként még az zavart, hogy a 400 év alatt volt kb 6 uralkodóm, és mindegyik Luxemburgi. Egy Hunyadinak azért örültem volna, volt hogy hagytam pretendert elfoglalni a fõvárosomat, de aztán csak nem történt semmi... ezek amúgy mikor váltják le az adott uralkodót?
Van valami más módja a dinasztiaváltásnak a noble republicon kívül?
Most azt nézem, hogy mûködik-e vele a mentésem.
Egyébként még az zavart, hogy a 400 év alatt volt kb 6 uralkodóm, és mindegyik Luxemburgi. Egy Hunyadinak azért örültem volna, volt hogy hagytam pretendert elfoglalni a fõvárosomat, de aztán csak nem történt semmi... ezek amúgy mikor váltják le az adott uralkodót?
Van valami más módja a dinasztiaváltásnak a noble republicon kívül?
Hú köszi 😊
Rémlett, hogy van ilyen imperialism cb, csak konkrétan semmit sem tudtam róla, már épp kérdezni akartam.
Kikinator:
Hogy hol láthattad azt nem tudom, de neked is megvan, mint itt gondolom mindenkinek. Nekem itt van:
D:\Program Files\Paradox Interactive\Europa Universalis III\common\technologies
Bár az említett táblázatban biztosan átláthatóbb, de ez legalább kéznél van 😉
Rémlett, hogy van ilyen imperialism cb, csak konkrétan semmit sem tudtam róla, már épp kérdezni akartam.
Kikinator:
Hogy hol láthattad azt nem tudom, de neked is megvan, mint itt gondolom mindenkinek. Nekem itt van:
D:\Program Files\Paradox Interactive\Europa Universalis III\common\technologies
Bár az említett táblázatban biztosan átláthatóbb, de ez legalább kéznél van 😉
Hali,
nincs meg valakinek az a táblázat, hogy milyen tech szinteken mik a bonuszok? Valahol láttam, de már nem emlékszem, hogy hol.
thx
nincs meg valakinek az a táblázat, hogy milyen tech szinteken mik a bonuszok? Valahol láttam, de már nem emlékszem, hogy hol.
thx
én az 5.1 may verzióval játszom, itt már jó pár europából kitessékelt ország átrakta a fövárosát, Amerikába sõt Nápoly Dél-Afrikát választotta. A megmaradt europai tartományai bevételei már tarifásak.
Ha nagy a PU-s ország, akkor tényleg ezt szokta csinálni, már olvastam korábban. És én is csak ezekrõl a megoldásokról tudok (arany, háború).
Casus bellit MINDENKI ellen szerezhetsz, ha a következõ államformák valamelyikével tolod: Revolutionary Empire, Revolutionary Republic, Enlightened Despotism, Republican Dictatorship, Absolute Monarchy. (Én utóbbi államformában vezetem a világméretû HRE-met.) Ilyenkor kapod meg ugyanis az Imperialism CB-t: 50% infamy, ráadásul ugye mindenki ellen, azaz azt támadsz meg, akit csak akarsz.
Casus bellit MINDENKI ellen szerezhetsz, ha a következõ államformák valamelyikével tolod: Revolutionary Empire, Revolutionary Republic, Enlightened Despotism, Republican Dictatorship, Absolute Monarchy. (Én utóbbi államformában vezetem a világméretû HRE-met.) Ilyenkor kapod meg ugyanis az Imperialism CB-t: 50% infamy, ráadásul ugye mindenki ellen, azaz azt támadsz meg, akit csak akarsz.
Na hát kb ennyit sikerül kihoznom második nekifutásra Magyarországból:
Kasztíliával, Svédországgal és Skóciával most hoztam létre perszonáluniót úgy 10 éve és várom, hogy 2. Luxemburgi Anna végre távozzon, mert miatta nem vagyok német-római császár. Elõtte úgy 150 évig végig én voltam, mert hát minden választófejedelem hûbéres, úgyhogy nem kell sokat gondolkozniuk, kire szavazzanak.
Nyugatiasodás 1600 körül megesett, azóta technológiában elõttem csak egytartományos vazullusaim vannak, más országok landban 5-10-zel lemaradva.
Így már elég unalmas, mert pl Kasztíliával meg Nagy Britanniával csak annyi dolgom volt, hogy ötévente kiválasztottam a megfelelõ hadüzenetet, és a hûbéresek leteperték 100%-ra, másrészt meg 50 év van a játékból, és rossz érzés, hogy nem fogom látni Kasztíliát beolvadni a birodalomba, majd felszabadulni hûbéresként (ennek majd utánajárok, hogy hogyan lehet meghosszabbítani a játékidõt, mert az a gyanúm, hogy a victoria 2 nem fogja megérteni, hogy mit csináltam a térképpel).
Más is tapasztalta, hogy ha perszonál uniót erõltetsz (fabricate claims) ilyen Kasztília méretû országra, akkor az havonta küldi a diplomatic insultot, hogy véletlenül se legyen 0 fölött a viszony, és az uralkodó halálával vége legyen az uniónak? Nálam ez a helyzet, és az említett ország méretébõl adódóan 60 kredit egy ajándék (annyi lázadója, ami ellensúlyozza a havi 1 dip. insultot, sose lesz, szóval marad az arany, aminek jobb helye is van)... Viszont megtaláltam az ellenszerét: folyamatosan háborúzni kell, mert akkor nem tud ilyenekkel cseszegetni. Ez viszont azt jelenti, hogy a fölöslegesen megszerzett területeket nem igazán van alkalmam odaadni valamelyik hûbéresnek, mert azt csak békében lehet... Nehéz ügy ez a Kasztília.
Van esetleg valami ötlet arra, hogy pl. Provencet, ami valami köztársaság, és Európában már csak 1 tartománya van, viszont övé Közép-Amerika, hogyan lehet igába hajtani? Sok az a tartományonkénti 4 infamy.
Kasztíliával, Svédországgal és Skóciával most hoztam létre perszonáluniót úgy 10 éve és várom, hogy 2. Luxemburgi Anna végre távozzon, mert miatta nem vagyok német-római császár. Elõtte úgy 150 évig végig én voltam, mert hát minden választófejedelem hûbéres, úgyhogy nem kell sokat gondolkozniuk, kire szavazzanak.
Nyugatiasodás 1600 körül megesett, azóta technológiában elõttem csak egytartományos vazullusaim vannak, más országok landban 5-10-zel lemaradva.
Így már elég unalmas, mert pl Kasztíliával meg Nagy Britanniával csak annyi dolgom volt, hogy ötévente kiválasztottam a megfelelõ hadüzenetet, és a hûbéresek leteperték 100%-ra, másrészt meg 50 év van a játékból, és rossz érzés, hogy nem fogom látni Kasztíliát beolvadni a birodalomba, majd felszabadulni hûbéresként (ennek majd utánajárok, hogy hogyan lehet meghosszabbítani a játékidõt, mert az a gyanúm, hogy a victoria 2 nem fogja megérteni, hogy mit csináltam a térképpel).
Más is tapasztalta, hogy ha perszonál uniót erõltetsz (fabricate claims) ilyen Kasztília méretû országra, akkor az havonta küldi a diplomatic insultot, hogy véletlenül se legyen 0 fölött a viszony, és az uralkodó halálával vége legyen az uniónak? Nálam ez a helyzet, és az említett ország méretébõl adódóan 60 kredit egy ajándék (annyi lázadója, ami ellensúlyozza a havi 1 dip. insultot, sose lesz, szóval marad az arany, aminek jobb helye is van)... Viszont megtaláltam az ellenszerét: folyamatosan háborúzni kell, mert akkor nem tud ilyenekkel cseszegetni. Ez viszont azt jelenti, hogy a fölöslegesen megszerzett területeket nem igazán van alkalmam odaadni valamelyik hûbéresnek, mert azt csak békében lehet... Nehéz ügy ez a Kasztília.
Van esetleg valami ötlet arra, hogy pl. Provencet, ami valami köztársaság, és Európában már csak 1 tartománya van, viszont övé Közép-Amerika, hogyan lehet igába hajtani? Sok az a tartományonkénti 4 infamy.
Én nem rég kipróbáltam, hogy Spanyolországgal belépek valamikor az 1700-as években, hogy átrakjam a fõvárost Amerikába, de nem engedte. Azt írta, hogy tengerentúlra nem lehet rakni. (verzió 5.0)
Igen gondoltam, hogy nem fognak piszkálni, max majd az új államok lázadásai jelenthetnek majd problémát 1750 után, addig meg mind a 2 Amerikát begyarmatosítom. Majd ecce...
Idõigényes és túl könnyû, ugyanis a kutya sem fog próbálni megakadályozni benne😊
akkor már csapd hozzá észak-amerikát is.😉
nyerõ ötlet , ha van hozzá türelmed.😊
nyerõ ötlet , ha van hozzá türelmed.😊
áá így már értem azt sejtettem, hogy controllernek kell lennem, csak a kardinális dolgot nem tudtam. köszi
ui: Portugáliával lenni és csak gyarmatosítani Dél-Amerikát, majd fõvárost áthelyezni, az milyen ötlet?
ui: Portugáliával lenni és csak gyarmatosítani Dél-Amerikát, majd fõvárost áthelyezni, az milyen ötlet?
Szia!
Neked kell lenni a papal controllernek, azaz az országod kell h rendelkezzen a legtöbb kardinálissal. Utána rámész a delikvens országra és excommunicate. Mindenki kap rá cb-t. A kiátkozás egyébként nem országra, hanem uralkodóra érvényes, tehát amint meghal, megszûnik a kiátkozás is.
Neked kell lenni a papal controllernek, azaz az országod kell h rendelkezzen a legtöbb kardinálissal. Utána rámész a delikvens országra és excommunicate. Mindenki kap rá cb-t. A kiátkozás egyébként nem országra, hanem uralkodóra érvényes, tehát amint meghal, megszûnik a kiátkozás is.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, hogyan tudok kiátkozni valakit? Azt tudom, hogy rossz viszonyt kell ápolnia a pápával, de nekem mit kell teljesíteni, ill. ha kiátkozom kapok CB-rá?
elõre is thx
Egy kérdésem lenne, hogyan tudok kiátkozni valakit? Azt tudom, hogy rossz viszonyt kell ápolnia a pápával, de nekem mit kell teljesíteni, ill. ha kiátkozom kapok CB-rá?
elõre is thx
jol látom hogy a kiátkozáskor már nem egy infamy a megyék hanem 4 hát kellemetlen meglepetés volt pedig sikerült letenem 100%ra spanyolországot 😞
Elkezdtem az eu2 után, hát....Millió lehetõség, épületek, küldetések, meg közben harcolni is kéne.Hogy bírjátok ti ezt követni?
Helló!
Milyen stratégiát ajánlotok Brandenburgnak, hogy egyesítse elõször Poroszországot, majd Németországot?
Milyen stratégiát ajánlotok Brandenburgnak, hogy egyesítse elõször Poroszországot, majd Németországot?
Akkor az alapjáték, az In Nomine vagy a Napoleon's Ambition. HTTT és DW kizárt.