Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.jakabia.ingyenblog.hu
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
<#ejnye1>#ejnye1> ne kötözködj a fõnõkel mert megütöd a bokádat<#ejnye1>#ejnye1>
<#hehe>#hehe>
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Nagyon remélem, hogy csak egyszeri eset, legközelebb ha itt járok, készítek biztonsági mentést, aztán meglátjuk. Amúgy is kiváncsi voltam, mennyire lehet a Pápai Állammal kötöszködni, de erre nem számítottam. Esetleg járt már valaki hasonló cipõben?
Más, nagyon érdekes esettel találkoztam, amint letellik a regisztráció utáni 30 nap, megosztom veletek kép formájában. Könnyebb lesz úgy, mint elmagyarázni. 😊
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Még talán az lehet a magyarázat, hogy bizonyos casus belliknél nem annektálásra érvényes az infamy kedvezmény, hanem csak egyes tartományok megszerzésére.
Én pedig lassan megalapíthatom az európai uniót, ugyanis a HRE-tõl nyugatra is 1 infamyért tudok területeket szerezni, ha a lentebbi stratégiát követem. Gondolom, ha a HRE tagok a vazallusaim lesznek, akkor Fro. sem lesz már túl nagy kihívás... kiváncsi leszek, ha minden jól megy, 50 éven belül elfogy nyugatról az ellenség, én pedig 0 infamyval (de csak azért, mert minuszba nem mehet) fordulok keletre. és akkor még mindig marad bõ 30 évem a holy war casus bellivel legénykedni a hinduk ellen... érdekes!?
Ezt sikerült egész egyszerûen elmagyaráznom 😊 úgyhogy inkább írok egy példát. Megtámadom Minget holy war cb-vel, ami ugye 50%/tartomány bónusz. Az annexre akármit is ír, az legalább 4 infamy (szokott lenni). Namost Minghez csatlakozik mondjuk Korea meg Vijayanagar - a kedvenc nevû országom 😊 - , de Ming marad a szövetség vezetõje. Laposra verem ming... izé mindet, megyek Minggel tárgyalni, aki örömmel adja Korea meg Vija általam elfoglalt tartományait is 2 infamy/tartományért. Elkérem Vija megmaradt 3 tartományát (is), ezzel gyakorlatilag annektálom az országot, és így az egész csak 6 infamyba kerül!
Tanulság (??): ha elég erõs vagy, mindig a potenciális szövetség legerõsebb államát támadd be CB-vel...!
(Jó, nagy a pofám, mert a Római Birodalommal megyek világhódításra, nyilván messze a legerõsebb vagyok a világon, de akkor is, ez elég "érdekes" dolog. Pláne hogy a vesztes szöviket a kutyának se kell megkérdeznie a dologról, csak a szövetség vezetõjét, szóval fordított helyzetben szép nagy szívás lehet belõle.)
Ha már itt tartunk... Hogy mûködik infamy szempontjából egy ország annektálása? Mert arra rég rájöttem, hogy az annex-szel kapcsolatos cb kedvezmény gyakorlatilag semmit sem ér, hiába írja 0 vagy 25 vagy 50%-ra, ugyanannyi 100%-os büntit kapok. Minimum négyet. Ami elég szívás, elsõsorban azért, mert mást ír a játék.
a császárral csak késõbb lesz könnyû játszani mikor már elõ jönnek a nyugat európai fejlett katonai egységek, de addig.... 😊
És ez csak töredéke az összes háborús oknak, motivációnak. 😄
Ha jól tudom, diplo-vazallussá tételhez 190+ viszony, azonos valláscsoport, szövetség és royal marriage kell. Ezért pl. a felszabadított országokat sokszor elég gyorsan lehet diplo-vazallussá tenni, mert ugye egybõl van szövetség és 200 a viszony.
Hadat üzen Kazan, nem baj, megkapják ami jár nekik.
Hadat üzen Litvánia és Lengyelország meg a csatlósaik. Seregképzés ezerrel...
A trucét megszegve megtámad Ukrajna (viszonylag erõs ország) és hozza a török bátyókat is. Exit 😄
Mindez 11-es infamynál (36-7 a határérték)
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Visszakaptam a gépem, szóval ha adsz 1 mail címet, akkor küldöm a fájlokat
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
1. vagy 23ezres sereget kaptok és Néemt-romai császrok vagytok
2. vagy 3ezres sereggel és nem vagytok császárok
a játék legelején.
Miért van ez? Minden eredeti beállitáson vna pedig...
A kultúrás dolgot viszont nagyon esélyesnek tartom, majd megnézem.
Köszönöm a segítséget! 😊
Ezért ha valaki tudna segíteni ,hgoy hogyan és milyen képet tegyünk be a szürke marhának az nagyon jó lenne😊
MEg mgé az a kérdés ,hogy az effect amit csinál a szürkemarha az a population growth +1% ,de nem jön be......:S Hogy kéne be írni ,hogy aktív legyen?
Még hétfõn hajnalban amikor Bohémiával háborúztam, elszedtem tõle Ratibort, hogy majd jól megalapítom Siléziát, van is rajta cora-ja, és nem is létezik még ,de nincs ott az elengedhetõ vazullusok között... Lehet, hogy van rajta egy mean time to happen? (ja, és persze részemrõl worldpísz van)
A másik:
Ugye én átszabtam a térképet, meg raktam be új tartományokat. Namost az van, hogy Magyarországon nem tudok zsoldosokat toborozni. Eddig ahányszor néztem, soha nem volt ott egyetlen elérhetõ egység sem. Egy ideig enyém volt Graz, és ott sem tudtam.
Korábbi játékaimban (még a térkép módosítása elõtt) tudtam ilyet csinálni, szóval azt hiszem a módosítás lehet a gond. De akkor Grazban miért nem tudok? Pedig ahhoz hozzá sem nyúltam, ahogyan a többi, az országhoz tartozó fájlhoz sem, szóval csak a tartományokkal bütyköltem.
Lysandus: Elvileg hétfõn hozzák a gépemet, de a fent leírt hibát én egy darabig nem fogom kijavítani (már ha az a módosításokból adódik), mert valsz nem lenne utána kompatibilis a mentésemmel, és ezt elõbb szeretném végigvinni. (habár eddig mindig tudtam nélkülözni a zsoldosokat...)
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Amúgy nice. Nehéz volt? Valami kis tutorialt írhatnál, engem régóta érdekel Japán egyesítése. Persze csak akkor, ha nem csíttel csináltad.

Nem tudom ,hogy ez sûrûn szokott megalapulni ,de számomra furcsa.
(gép csinálta)
Külföldi fórumban is ezt irták.
Most Despotista Monarchia vagok...:S (Hollandiával)
Persze várhattam volna, amig békét kötnek, majd 5-10 év múlva újra kitör, de nem nagyon akartam még 10+ évet várni az elsõ akciómra😊
Miután sikerülne megvetni a lábad az íreknél , elkezdheted nógatni te magad az angolokat. Legjobb védekezés a támadás ugye.<#nevetes1>#nevetes1>
Ha a (fõ)serege odaát van hadat üzensz , kergetõzöl egy kicsit az utánpótlásával esetleg megostromolsz ezt-azt😄.
Lényeg , hogy a francia béke elõtt kiugorj. Ha azon a fronton szarul áll a szénájuk területet is csipegethetsz tõlük , de a white peace is életmentõ tud lenni sokszor mert lesz újabb 5 éved a világuralmi tervek szövögetésére.<#eplus2>#eplus2>
ill. ha létezik még Skócia érdemes velük kezdeni / békefeltételként felszabadítani ha adódik rá lehetõség.
Mellesleg az elsõ 8-10 év elmegy arra, hogy kiépits magadnak jó kis pozíciókat a COT ekben😊
mi tartott azon másfél évig? rögtön angol-francia háború kirobbanásakor le kéne gyalulni mind.