Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm, megkaptam a fájlokat! <#worship><#worship><#worship>
Hegi90
Japán daimjókkal kurva jó játszani, nagyon faszán megcsinálták a rendszerüket, ajánlom. Igaz ott is vannak pénzügyi problémák, mint minden kisebb államban... :/

Komolyan nem értem a játéknak a pénzügyi részét...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Minggel nem lehet államformát váltani (ez is benne van az új patchben), és megmarad a három frakció örökre, igen. (Legalább is én úgy gondolom, mivel még sose játszottam végig.)
ooo hát akkor ez egy jó dolog, thx
No szeptemberben már alkalmas lesz a gép akadás nélküli multipartira, akkor felteszem én is a DW 5.1 et és néhanéha jövök majd szivesen, sajnos addig csak max IN 3.2 /HTT 4.1 ezni tudnék, szóval némi elõnyben lesztek majd a kis gyakorlás miatt, de majd behozom gyorsan😛
az enyém meg petiii.94 engem is bátran vehettek 😛 Én is kariékkal tolom😊

Nekem az a kérdésem most ,hogy MING-el lehet államformát váltani v örökre ezzel a 3 családdal vagy kivel kell baszakodni:S ???
Nem tudom, kít jelöltél be, de engem nem. A skype nevem: kari911
oke koszonom!
ha lesz idom holnap akkor en is jovok
Az a helyzet, hogy mi nem így szoktunk multizni. Mivel hosszú ideig(minimum 2-3óráig) érdemes tolni a gémet, és mivel, amennyien elkezdjük, annyian is kell hogy folytassuk a mentést, ezért azt a 4-5 embert 3-4 órára összeszedni nagyon nehéz. Ezt úgy szoktuk megoldani, hogy megbeszélünk 1 idõpontot pár nappal hamarabb. A legközelebbi találkozónk hétfõn(holnap) 5 órakor lesz, akik játszani szeretnének, 5-re jöjjenek a Skype-ra.

Egyébként, ha fent vagyok, akkor ketten is tolhatunk vmit, vagy kipróbáljuk, jól megy-e a game(nem akadsz-e, látod-e a hostot, stb.).
stimmel minden bejeloltelek skypon ha akar valaki multizni en ma 6-ig raerek
Multizni azokkal tudsz, akikkel azonos a játékod verziószáma.

Mi a Divine Wind 5.1-es verziójával játszunk, azon belül is a BJLT checksummal. Ezt a fõmenüben, a bal alsó sarokban találod meg így, hogy: v5.1 (BJLT). (Vigyázz, ha épp játszol, és kilépsz a fõmenübe, akkor megváltozik a checksum, szóval csak akkor tudsz csatlakozni a multiba, ha játék után kiléptél az asztalra, és utána vissza.)

Ha te a Divine Wind 5.0-ás verziójával játszol, akkor a launcher segítségével, a check for update gombra kattintva letöltheted az új patchet.
Huh,ez így elsõre elég bonyolultnak hangzik 😄 Majd megpróbálom,csak most megyek melózni,utánna meg 1 hétig táborban vagyok,szóval majd csak utánna jelentkezek hogy mi a helyzet. Köszi a segítséget.
bocs, a mod mappában létrehozott "tronmod.txt" kiterjesztését át kell írni ".mod"-ra, ez nagyon fontos.

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

Én csináltam már modot a játékhoz, de csak egyszerût.
Új modot úgy tudsz csinálni, hogy:
1. mod mappában új szöveges dokumentum
1/a. bele ezeket írod:
name = "tronmod" (az idézõjel közé a modod nevét)
extend = "history" (ezt az összes olyan FÕMAPPÁVAL meg kell csinálni, amiben módosítást csinálsz, trhát a history mappán belüli mappákkal már nem)
2. új mappa a mod mappában: tronmod - ebbe jön minden olyan fájl, amit módosítasz. pl. ha egy tartományt módosítasz, akkor csinálsz a tronmod mappában egy history mappát, abba egy provinces mappát, és abba elég belerakni csak azokat a fájlokat, amikbe belenyúltál, a többi nem kell, azokat beolvassa az eredeti helyrõl
3. launcherben kiválasztod a modot és play.

Azonban kérdés, hogy milyen módosításokat szeretnél végrehajtani.
Ha a térképet akarod piszkálni, akkor az a fent leírt módszerrel nem fog menni, legalábbis nekem 1-2 hónapos bajlódással sem sikerült. Én úgy oldottam meg, hogy a "map" mappából csináltam másolatot, mert tudtam hogy úgyis elcseszek vmit és kelleni fog az eredeti fájl. A térképen esedékes módosításokat aztán itt a map mappában eszközöltem. Ennek mikéntjárõl reywind hozzászólásaiban olvashatsz ezen a fórumon, kb. az 5770-es hozzászólás környékén, illetve érdemes megnézni EZT is.
Ha kérdésed van, szívesen segítek amiben tudok.

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

Sziasztok! Nem tudja valaki,hogyan kell mod-olni a játékot? esetleg újra elosztani a területeket vagy épp teljesen átrajzolni a térképet ( új kontinensek,stb). A trónok harcából megismert világot szeretném létrehozni,nemtudom hogy lehetséges-e.
a csapataid sebzésére van befolyással , a 100%tól eltérõ értéke esetén.
tehát 125% 25%kal növeli , 90% 10%kal csökkenti.

Magyarán magas discipline mellett az ellenfeled nagyobb veszteségeket szenved el naponta , értelemszerûen ha csökken a létszám a túloldalon te kevesebbet.
köszi, azt én is tudom, hogy magyarul mit jelent a discipline. Akkor úgy kérdezem, hogy milyen pozitív hatásai vannak? Morál lassabban fogy, vagy kevesebben esnek el egy csatában, vagy gyorsabban haladnak a cél felé a segegek?

ui: hogy lehet multizni?

thx
Köszi
Közben rájöttem😄
Historicalra állítottad a játékot az elején, tipikus hiba 😊 Ilyenkor a játék ad neked tábornokot, admirálist, királyt satöbbi, szóval akármennyi a tradíciód, nem tudsz magadtól újat csinálni.
mccart gyere már skypera
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni a felfedezõ/generalis/ stb fülek miért szürkék állandóan ha minden feltétel teljesül?(Nem tudok tábornokot felvenni)
Ma este megbeszéljük a skpype-on h lesz-e multi, mikor, stb...
Sõt, ha lesz elég ember, játszunk is. Skype címem néhány kommenttel lejjebb, várjuk az érdeklõdõket, eddig 4-en vagyunk.
nálam legalábbis.😄
discipline százalékos érték , quality-quantity , land-naval csúszkákat lehet tologatni.
de lehet tologatni, vagy a DW-ben már nem lehet?

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

??
A disciplinét tudtommal nem lehet tologatni, az egy %-os érték a döntéseidnek megfelelõen.
este lehet tudok menni én is.😊
Hegi90
ehh... sry, tudom hogy 3-at mondtam, de nem gondoltam, hogy ennyire elhúzódik a programom... Majd este bepótohatjuk

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

told a fegyelem felé a csuszkát és akkor a meglévõ hadsereged elégséges lesz arra hogy megvéd magad.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

A descipline semmit, a discipline ellenben fegyelem, és gondolom még ha nem is voltál katona soha esetleg, akkor sem kell nagyon magyarázni, hogy mire is jó, ugye?😛
hali,

mit jelent a Descipline és mire jó?

thx
Ha kolonizász az igen, de mondjuk ha beleújítasz picit és bekebelezed Kasztilliát, akkor annyira azért nem uncsi sztem😊😊😊
Menni is fog, fõlem ha egyszer végre tényleg átveszem az irányitást felettük😛
De addig is, mondjuk megelégedhetnél a világ 95% ával és segithetnél nekik pl lenyomni a svédeket😛
Sziasztok!

Valakinek sikerült már megörökölnie az litván területeket Lengyelországgal? Mert akármit csinálok, sehogy sem akarnak csatlakozni. Presztízs egekben (mindig 80 fölött) hatalmas nagy területeket birtokolok, és az infamym sem volt túlságosan nagy (2-14). Mert nekem egyszer sikerült, de a lehetõ legrosszabbkor történt és ezért vissza kellett töltenem az egészet. Nem látom a logikát mert akkor a presztízsem 1 volt <#nemtudom> . Nem akarom integrálni õket mert most tettem meg az osztrákokkal és rögtön "becstelen söpredék" lett belõlem 😄.
Hegi90
nem garantálom, hogy mindig elérhetõ leszek, de ha fórumon szól valaki elõre, akkor megbeszéljük 😊

Hegi90
privátban küldöm (skype)

Skype?
Msn?
Valami??
Hegi90
megvan, a checksum is jó. Felõlem játszhatunk

Megcsináltam a gépem, és sokkal gyorsabb lett.
Igen, de már vagy 1 hete. Csak ha nem látunk skype-on...
na most mégis visszatértetek a DWhez?
Elindítod a launchert, és ott a check for update gombra kattintva le tudod tölteni a patchet.
Hegi90
Én szívesen kipróbálnám a multit, de kellene egy kis segítség:

Steamen vettem meg a játékot, de nekem csak 5.0-ás verzióm van, valamint a Checksum OUMN.

Sziasztok!
Ha valakinek van kedve multizni, szívesen várjuk!

A játékot Divine Winden, a legújabb, hivatalos 5.1-es patchen játszzuk (a checksum - az a négy betû, ami a bal alsó sarokban található a fõmenüben - a következõ: BJLT; ez azért fontos, mert csak azonos checksummal tudtok catlakozni a hosthoz.)

Eddigi állandó tagjaink: Petiii94, Oltred és jómagam. Ezenkívül 2, nem rendszeres tagunk is van, velük heti 1x-2x tolunk.

Ha valaki szeretne csatlakozni hozzánk, annyi a dolga,hogy felvegyen engem Skype-ra, a nickem: kari911
Valószínûleg igen 😛 Szerintem többnyire kis államokat szemel ki a pápa, de ha katolikusból csak nagyok vannak, akkor nincs más választása 😊
A diplomáciában asszem "sell province" vagy hasonló. Vazallusoktól pénzt elvenni nem lehet, õk az adójuk felét odaadják neked, a többi (beleértve a production bevételt is) megmarad nekik.
hogyan tudok adni a vazallusaimnak teruletet, es lehet a vaazalusoktal penzt elvenni?
ja, portugálokkal nekem sem sikerült maradandót alkotnom... :/
http://www.facepunch.com/threads/772747-Europa-Universalis-III/page19
nem az én játékom, de gondoltam ti is megnéznétek, korrekt 😊

kiprobáltam Portugáliát valóban nyomasztóan unalmas...
köszi , valóban kissé egybefolynak a betûk.<#pias>

@pecaboy: Pápai Állam miután párszor annektáltam , úgy gondolta beköltözik Brandenburg helyére. ez csak így megy? Ha gondol egyet Ausztria felett veszi át az irányítást?😄