11580
Europa Universalis III
-
Razzia96 #8820 1530 bocs -
Razzia96 #8819 De még elég korán vagyok olyan 1430 körül ...
Nah mind1 akkor nem tud valaki, valami megoldást ? -
Razzia96 #8818 Nem ugye ez még a Mecklenburgi játékom és most egy cssata után voltam szol oylan 35 k seregem van de általában 40k. és 100 dukát a havi bevételem úgy hogy nem veretek egyáltalán pénz ez annak köszönhető hogy szinte minden központban kereskedek és mindenütt monopóliumban ^^
+ elég fejlett a techem úgy mindenbe 4-6 előnyöm van és elég sok manufaktúrám (de igazából az igazi be vételem a kereskedelem asszem az olyan 66 dukát a többi adó és gyártás -
Swarczi #8817 100 dukát havonta? Elég keményen nyomhatod a pénznyomást, vagy a hadsereged olyan kicsi? -
Razzia96 #8816 Egyébként létezik az hogy be hülyült az Eu3-mam ?
mert pl: 100 dukát az 1 hónapos be vételem és fent van 1 olyan jel ami a pénzedet jelöli... na oda csak 30 van írva és annyit is ad ( havonta kb -7 dokát von le agép emrt annyi a hadsereg fenntartása) és nem 100 dukátból von le 7-et hanem 30-bol ....
meg az hogy kurvára laggol a játék amikor, régen nem laggolt -.-"
de annyira hogy 1 év az kb 5 évnek felel meg ... és nem tok semmit se csinálni (de amikor le állítom akkor normális és nem laggol)
Ebből újra rakást kéne csinálni ? -
Swarczi #8815 Korábbi állás betölt(mikor még nem voltál PU-ban) és reménykedsz, hogy rövid időn belül lesz örökösöd, vagy megszakítod a királyi házasságokat az erősebb nemzetekkel. -
Razzia96 #8814 Tver* -
Razzia96 #8813 Ám tényleg , most el keztem Meclenburgal 1 játékot elég szépen haladok Németország felé. Viszont lenne 1 problémám .... Tvre meg kapta fél Aranyhordás területeket és elég nagy hatalom lett belölle, és a szövetségesem elég jó ráadásul (teljesen meg bízik bennem) szóval minden csatámba segít.De lenne 1 bökkenő... valahogy perszonálúnioba kerültem vele ... amit 100% osan nem akartam .... és egy fojtába küldi a sértés, amit persze meg értek mert én se akartam ezt ( inkább mellette mint bennem folytatnám a játékot) megoldást tudna valaki hogy vel tudjam bontani a szerződést ? de úgy hogy legalább a szövim maradjon és ne örököljem meg a területeit (mert nem igazán kellenek azok a maceráns orosz területek ...xD -
Razzia96 #8812 Eszt nem értem
1450-ben te mit keresel Amerikán ? -
blitzkrieg1 #8811 Mindez very hard-on es agressziv AI-val. -
blitzkrieg1 #8810 Magyarokkal eleg szep jatekot hoztam ossze. 1399-1420-ig Balkant vazalussa tettem, csehektol 4 tartomanyt elhoztam, Velencet szinte Vazalussa tettem. Aztan irany Marokko, befoglaltam, innen kiindulva mentem Amerika fele.
1450-ben meghoditottam a Maja birodalmat. :D
Most keszulok a Zapotek birodalom ellen.
Portugalok es szpanyolok sehol sem allnak meg a gyarmatositassal. -
JLH Fans #8809 Olyan mindig van neki, úgy hívják: Tél tábornok:) -
JLH Fans #8808 Kérdezd meg XII. Károlyt, Napóleont, meg Hitlert:)
De van jobb megoldás is:
Never fight a land war in Russia:D
De most komolyan, mi a halálnak kellenek neked egyáltalán a nullát érő orosz területek?:O -
hollófernyiges #8807 Ja és ha a fősereget sikerült lenyomni, ne üldögélj a babérjaidon, infiltráld a kormányzatát hogy lásd a teljes területét és a lovassággal szedegesd össze az újonnan gyártott seregeit mert seperc alatt rajtad van megint. -
hollófernyiges #8806 2. Legyen sok lovasod, a vezérnek legyen magas a shock értéke, húzd be magad után a területedre télen, folyó mögött/hegyen védekezz, menj arrébb egy területtel hogy rohamozzon ostromnál és amikor legyengült tőle, akkor támadd meg. Húszezerrel simán lehet győzni őket.
Kivéve ha van egy 6-os shock értékű vezére :) -
Dave8814 #8805 regency council - ez a kedvencem, ezen úgy felbasztam magam, hogy lehet uninstall lesz... Összegyűjtöm a sereget, támadnék erre ez... -
Razzia96 #8804 1. aszt majd úgy kb 1500-1600 közt tudod meg csinálni kapsz rá törvényt.
2. Valószinüleg azért mert fejlettebb mint te és több a munkaereje.
-
Dave8814 #8803 Két dologra nem jöttem még rá:
1, Hogy lehet vallást váltani?
2, Svédekkel vagyok, az oroszokkal mi a szart lehet kezdeni? 50,000 ember, és mindig tönkrevernek, jönnek, és soha el nem fogynak. Én max 20.000-t tudok összekaparni, de azt is szétveri egy 15.000 serege -.- -
#8802 Értem! Arra is nagyon kíváncsi leszek :-) Ubikékat ismerve telerakját újításokkal az tuti... Kár, hogy Divine Wind-hoz nincs, Chronicles így kilőve, szóval még mindig a HTtT+MM combo marad az igazi -
blitzkrieg1 #8801 A tengeren tuli teruletek nem adoznak, tarrifjuk van. Ez nagyon kicsi lesz, ha nincs annyi hajod, amennyi tartomany. -
#8800 Amit te írsz blitzkrieg1 azt a tariff-ra írja a játék. Nekem meg a legnagyobb gondom a taxnál lévő -90%-os distant oversees büntivel van. -
#8799 Ez minden tengeren túli területre vonatkozik? Tehát ha nem gyarmatként alapítottam? Mert pl elfoglaltam Marokkót és ott is azt írja ki, hogy -90% distant oversees -
blitzkrieg1 #8798 Azert nem kapsz a gyarmatok utan penzt, mert nincs eleg nagy hajod. Minden gyarmat utan kell legyen egy hajod. Ha 50 gyarmatod van, 50 nagy hajod kell legyen, carak, vagy hasonlo. -
#8797 Sziasztok
A legfrissebb verzióban, hogyan lehet növelni az éves telepesek számát? Én utoljára az alap játékkal játszottam, abban a csuszkák állításával lehetett növelni, de most nem találtam rá lehetőséget, hogy növeljem.
Lenne még egy kérdésem, tengerentúli gyarmatokról, tartományokról nem jön semmi adó mert kapok egy -90%-os büntit oversees néven, ezzel lehet valamit kezdni? -
kissssss #8796 "vagy ez rendszer csak event által létezik? "
aha csak ennyi az egész.(tudomásom szerint)
csak a tartományok és az ország kulturális beállítottságával lehet variálni eventek által, e téren az eu3-at nem dolgozták ki elég részletesen sajnos.
-
pecaboy #8795 Úgy tudom, nincs ilyen - egy tartomány egyfajta kultúrájú, vallású stb. lehet. -
Andorjan #8794 meg lehet valahol nézni, hogy adott tartományt milyen arányban lakják az eltérő népcsoportok, vagy ez rendszer csak event által létezik? csak mert nem találtam ilyenfajta részletezést.. -
#8793 Q1 2012 -
tttttom #8792 Mikor jön ki ez a magna mundi 2 nevű játék? :) -
Andorjan #8791 Elesik, de különbékét nem köthet vele, amíg a vazullusod. Kétségtelen, hogy negatív lesz miatta a warscore-od, és nehezebben jön össze emiatt egy white peace, de legalább van 1 sor tartomány, amit el kell foglalnia, mielőtt odaér hozzád, szóval nyerhetsz egy kis időt.
pecaboy:
Silesiával is jártam már így, hogy a csehek annektálták őket, aztán 100 év múlva még mindig ott volt a core, de felszabadítani se tőle, se később magamtól nem tudtam, mert cseh volt a kultúra...
Ezzel a népesség-megoszlásos dologgal még nem találkoztam, majd megnézem, hogy mi is ez pontosan. -
#8790 Nem sajnos. Az lett volna, de a sracok a sajat onnalo jatekukon dolgoznak.
-
pecaboy #8789 A bolgár "főváros", pontosabban főtartomány az megmarad. Kiirtani egy népet (pontosabban fővárosától megfosztani) lehetséges, de elég költséges, sztem az AI nem használja ezt az opciót. Szóval legrosszabb esetben egy egy tartományos Bulgária szabadul fel, gondolom Szófia tartományban.
...
Most olvastam részletesen, amit írtál... Elég furcsa. Ha a törökök birtokában vannak a bolgár területek, fel kéne h tudd szabadítani... Tényleg komiszkodhattak valamit :) -
#8788 Sziasztok srácok, gondolom sokan toljátok a Magna Mundi kieggel, nem tudjátok, hogy az EUIII Chronicles-szel nem kompatibilis? (Chronicles = összes kieg a játékkal együtt) Köszi előre is. -
blitzkrieg1 #8787 A balkani vazalusokkal csak az a baj, hogy ha a torok tamad, akkor nem alkalmazhatom a visszavonulos modszert, hogy elobb megvarom, mig meghal nehany ezer katonaja az ostromok alatt es csak aztan tamadok. A vazallusaimtol ha elfoglal 1-2 tartomanyt, akkor azok el is esnek. -
kissssss #8786 szerintem vissza tud váltani bolgárra, jeruzsálemi játékom során a nemesség francia volt a lakosság meg teljesen arab, adódott is olyan lehetőségem hogy a nemesség vegye fel az arab kultúrát de nekem nem volt akkoriban kedvem -5 stabilitást bevállalni(mamelukok meg törökök mellet), inkább hagytam a francba később aztán random üzenet bedobta hogy a fővárosban többségbe kerültek a franciák így el is tűnt az előbb említett kultúra cserélős lehetőségem.
szerintem össze lehet hozni.
Bulgáriának meg inkább(szerintem) önerőből kellene felszabadulnia jó sok lázadó segítségével, aztán ha független lett meg kell nézni hogy milyen kulturális beállítottságú az ország(tehát nem a tartomány kultúráját kell nézni), ha bolgár akkor szerintem idővel újra bolgár lesz az ország viszont ha török lesz az alap akkor lőttek az egésznek. -
Andorjan #8785 (bocs a dupláért, a térképekhez vmi magyarázat is dukál)
Szóval Burgundia, Spanyolország és Litvánia (már ami megmaradt belőle) pu-ban, előbbi kettővel már majdnem 50 éve).
A törökök komiszkodtak valamit, mert már 1600 körül sem tudtam felszabadíttatni Bulgáriát, ugyanis az egész török-balkán török kultúrájú lett, nem tudom, hogy van-e rá esély, hogy visszajöjjön rájuk az eredeti kultúra, mert a core megvan mindegyiken továbbra is.
Nagy Britannia már nem számottevő, de a szigeten megmaradt tartományait 2 db 30K-s sereggel védi, ennek ellenére legutóbb fél év alatt 90%on voltam ellene.
Techekben (naval, trade kivételével) első vagyok, szóval a török sem akadály (ellene saját sereggel szoktam menni), kb 10-el le van maradva, meg már őt is erősen szétdaraboltam.
Na szóval ezért gondolom, h már nincs mit elérni ebben a játékban.
És ismét a kérdés: Visszaválthat bolgárra azoknak a tartományoknak a kultúrája? -
Andorjan #8784 Nem tudom, hogy van-e még értelme folytatni, már nincs benne kihívás:
screenshot
térkép 1
térkép 2
Valószínű, hogy miközben átalakítottam Magyarországot, eltolódott az egyensúly, mert csak ide raktam + tartományokat, más országhoz nem. Már meglévő modot kellett volna piszkálnom (pl. az Erdélyi Fejedelemséget kivenni/későbbre pakolni), a következő az lesz, h feltolom a magna mundit. A kérdés az, hogy melyiket érdemes? Leszedtem az ultimate-t, elvileg az jó a httt-hez (dw-hez ha jól láttam sajnos nincs). -
pecaboy #8783 Ja, és az infamy/badboy (a piros zászló melletti szám) magyarul kb. hírhedtséget/rosszfiút jelent, azaz hogy mennyire vagy agresszív, kegyetlen és hódító. Ha nagyon, azt nem nézi tétlenül sem a többi ország, sem a saját lakosság, és a kereskedelmed is megsínyli. -
pecaboy #8782 A lenti tippeken kívül, ha már nagyon magas, és jó nagy területed van, szakíts ki az országodból egy-két vazallust, különben jó kis warmongering kezdődik rengeteg lázadással, és vagy téged ver laposra a világ, vagy te foglalsz el mindent és mindenkit, mínusz 3-as stabilityvel és pár millió lázadóval mindenfelé :)
Akkor a legjobb, ha core-od is van az elengedett vazallus minden tartományára (keress vissza az "ideiglenes vazallus" hozzászólásaimra, jó trükk, és hivatalosan nem csalás). -
Andorjan #8781 Ha arról van szó, ami baloldalt felül látható, akkor te az infamyről/badboyról beszélsz. Diplomata felbérelésével, későbbiekben követség építésével, illetve a cabinet national idea felvételével lehet aktívan csökkenteni.
Magától is csökken, az uralkodó vmelyik skillje befolyásolja. A növekedését a megfelelő cb-k használatával tudod kézben tartani.