11580
Europa Universalis III
  • Kari91
    Hú oltred, de régen láttalak már erre:) kb. 2 és fél hónapja:)
  • kissssss
    biztos hogy lesz eu4 valamikor, de ami azt illeti az eu3+4 kieg már így is magasra rakta azt a bizonyos átugrandó lécet. :)
  • Oltred
    Sziasztok!

Nem tud valaki valamit arról. hogy lesz-e EU4? Mert már jó lenne! :P

Köszi előre is. Oltred
  • pecaboy
    (über-Csehszlovákia )
  • pecaboy
    Szegény országunkat bezabálták a "bohémok" :P
  • pecaboy
    Divine Wind, legújabb peccsel. Az a legjobb.
  • blitzkrieg1
    Az In nomine van meg nekem.
    Erdemes letolteni a legujabb verziojat?
  • Razzia96
    Fasza nem lettek jók a linkek ... :)
    1.

2.
    http://noob.hu/2011/10/14/EU3_4.bmp
    3.
    http://noob.hu/2011/10/14/EU3_5.bmp
  • Razzia96

Ez lenne a Mecklenburgi játékom.
    Itt még szenvedni kellet rendesen mivel Franciao. elég nagy veszélyt jelentet meg a többi nagyhatalom... igaz én se voltam gyenge de azért még :)Rá mentem a többi német államra aztán Csehországot szemeltem ki.

Aztán végülis Franciao. se tudott menekülni a német hadigépezet elöl xD
    Igaz Nápoly-al csináltuk ezt (Végülis hülyén játszott a gép, és már ideje volt hogy le tünjenek a franciák)

Végülis ez lett belölle,igazából már csak Nápoly zavar a német hon egyesítésében. Következő célpontom Poroszország és majd a csehek:D
    El keztem már gyarmatosítani is, lassan el éri a havi bevételem a 400 dukátot , és most fogok 1 átfogó fegyverkezésbe. Még mindig én vagyok a világ legfejletteb országa, Oroszországgal még minidg jó szövetségesek vagyunk + most PU is van.
  • Razzia96
    Nem tudom ,hogy te melyik verzióval játszol.
    De In be nem a viszonytól függ.Hanem attól hogy mennyire bíznak meg benned, ez a presztisedtől és a megítélésedtől függ "asszem"
    Nekem Pl: Németországgal csak Oroszországgal vagyok szövibe a többi nagyhatalommal (szinte mindegyikkel) - os a kapcsolatom
    és mindegyik teljesen bízik bennem. Tehát ez aszt jelenteni hogyha szövetséget kötnék valamelyikkel akkor egyből jönne harcba még ha -os is a kapcsolatunk.
    Nekem is volt mrá iylen tapasztalatom ,mint pl -40 volt a kapcsolatom Franciao-val (de teljesen bízott bennem) küldött 1 szövit és pár napra rá meg támadtam a cseheket és velem tartott, még úgy is hogy -40 volt a kapcsolatunk
  • blitzkrieg1
    Mielott kezdenel, epits egy nagykovetseget az osztrakok melle, igy az is felviszi a nepszeruseged naluk. Aztan lengyelekkel es osztrakokkal is tarsd mindig 200-on a viszonyt, akkor belepnek melled a haborukba. Meg koss szovit Velencevel, Bajorokkal es teutonokkal is, minel tobb a szovi, annal jobb az esely, hogy melled allnak haboruban.
    Nalam legalabbis mellem szokott allni. Most pl. nalam Ausztria, Lengyelorszag, Teuton Lovagrend es en vagyunk egy nagy szovetseg, mar 3 haborut vivtunk a Csehorszag, Milano, Bizanc es Athen ellen, akik szinten egy nagy szovetseget alkottak.
  • JLH Fans
    Gondolom akkor DW t játszol, én is pause előtt ajánlom a szövetséget, de HTT be és IN ben csak lengyeleknél van ez, osztrákoknál Maybe a royal marriage, és unlikely az alliance.
    Ha még mákod is van, és elfogadja a házasságot, akkor is csak maybe lesz a szövetség, az is csak egyszer.
    Lényeg, hogy nekem utolsó 5ből 0szor fogadta el. Most lehet,hogy a következő5ből elfogadná 4X, de igazából mind1 sztem, ha cseheknek nem akar ember nekimenni.
    Régebben még IN ben sikerült párszor, de ott is minek, az osztrákok sztem 100 ból 95X cserbenhagynak háború esetén.
    Sőt, ha csehekkel is szövetkeznek, akkor bezzeg nekik meg segítenek:)

De jobb is, eleve Akvárium után és mindig Ausztriát baszogatom, nema cseheket, persze megvárom, amig a csehek helyett vki más lesz a császár:)
  • blitzkrieg1
    Az elso napon szovit ajanlok az osztrakoknak es lengyeleknek. Ok el is szoktak fogadni, nalam mindig very likely az esely ra.
    A bajorok es a teutonok szoktak maguktol ajanlani szovetseget. Meg meg Velence is szokott.
  • JLH Fans
    Akkor mázlista is vagy, amellett,hogy jól játszottál:)
    Oszrákok elsőre maybe,aztán már csak unlikelyt írnak szövetségre, mindenesetre eddigi 5-6 játékomból magyarokkal mindig nemet mondtak, aztán meg betámastak a fenébe:)

Lengyelekkel többnyire szövetséges vok én is, meg ugye teutonok, és bajorok is azok, de első adandó alkalommal (háború) cserbenhagy mindenkia francba általában, bajorokat kivéve.

A hajók azért fontosak, mert anélkül büntit kapsz szerintem (distant overseas)az indiánokra is, nemcsak a gyarmatokra, bár ebben nem vok biztos, mert eddig csak HTT 4.1b (meg némi Magna Mundit mostanában)t játsztottam (meg előtte IN 3.2őt) szóval DW be ez nemtom hogy van pontosan.
  • blitzkrieg1
    Lengyelekkel es osztrakokkal a legelejetol szovi vagyok, veluk egyutt intezem el a cseheket. Osztrakok nem szoktak igy bantani.
    A nagy hajokat epitem. Egyebkent nem kell megvarni, mig core lesz Marokko, az indianokat ugy is elerem, csak gyarmatositani nem tudok amerikaban.
  • kissssss
    helyesbítek a tábornokoknak nincs morál értékük csak a katonáknak.
  • kissssss
    minden katonai egységnek van fire shock és morál értéke ezekhez hozzá adódik a tábornokod(fire shock morál) értéke, minél nagyobb a tábornokodnak vagy a királyodnak az értékei(maximum 6-ig) annál jobban fognak harcolni a katonáid.

minél többet harcolsz annál nagyobb lesz a katonai tapasztalatod még a vesztes csaták után is kapni fogsz tapasztalatot, na ebből a tapasztalatból lehet jó tábornokokat kiképezni pl: 65% vagy 70%-ból már egész jó tábornokot lehet összehozni.

felső sarokban rá kattintasz a címerre és felül kikeresed a sisakkal és kardal díszíttet fület,rá kattintasz és máris egyértelművé válik minden.
    (persze egy csatában a terep adottságai is sokat számítanak de a jó tábornokok és a fejelt katonai egységek fontosabban, ezért írtam most csak ezekről)

ennél jobban már csak egy videóval lehetne elmagyarázni ezt.

szívesen.
  • JLH Fans
    Ja értem, akkor logikus. Gondolom balkáni államokat csak vazallussá tetted, és csak Akvárium+(cseheket) ot annektáltad.
    Nekem mondjuk nemszokta futni soha Balkánra, mert Ausztria mindig betámad az elején, legkésőbb 1420 ig.
    Lengyelekkel szövetséget tartasz fent?

Nem is rossz ötlet akkor ez az indiános project,csak tényleg told masszívan a nagy hajókat addig, és amint Marokkóból core lesz, rögtön lesz igen szép kis bevételed szerintem:)
  • Swarczi
    Szinte semmi. Inkább várj az absolute monarchy-ra, akkor kapsz imperialism cb.-t
  • blitzkrieg1
    Tenyleg, mi az elonye, ha felveszem a birodalmi cimet? Tudjatok mire gondolok, ha eleg tartomanyt csatoltam az orszaghoz, megvaltoztathatom az allamformat birodalomra.
  • blitzkrieg1
    Aqvariumot is elfoglaltam, ok voltak az elsok, aztan Csehorszagtol 4 tartomany, majd Bosznia, Szerbia, Raguza, Havasalfold, Moldova, Montenegro, Albania, Bizanc, Athen es Velence. Csak ezutan mentem Marokkoba majd onnan Amerikaba. Amerikaban nagyon konnyu terjeszkedni, az indianok ellen nem kell CB, nem kapok badboyt, es ott is van egy csomo aranybanya. Plusz az ottani teruleteimet nem fenyegeti semmi, max lazadas.
  • Razzia96
    Nah köszi a helpeket meg oldottam az összes problémámat ^^
    -Már minden megy a játékba mert újra rakta.
    -Tver el sikerült meg oldani a problémát és újra szövetségesem+ még Franciao. is csatlakozott a kis szövetségünk be szóval most már mondhatom hogy BÁRKI jöhet neki annyi
    -Mecklenburg-ból 20 év és Németország lesz, és már most én vagyok a legfejlettebb ország a világon ( már csak hadseregre kel 1 picit gyúrni, de mondjuk az a 60k ahoz képest ,hogy hol tartok tökéletes)
    Szóval így össze foglalva ez a legjobb játékom az eu3 pályám során xD
    Majd holnap próbálok hozzá képeket is csatolni
  • Andorjan
    ha azt akarod, hogy ne romoljon a viszony Tverrel, akkor ügyelj arra, hogy folyamatosan háborúzzatok valakivel, ilyenkor nem küld insultot. Azt nem tudom, hogy ha háború alatt hal meg az uralkodód, megörökölheted-e az országot, mert velem még nem fordult elő, hogy akár 1 egytartományos országot is megszereztem volna ilyen módon, bár kb csak 60 évig vártam (2-3 uralkodó), azalatt folyton háborúztunk mind2en.
  • Kari91
    Meg kell tanulni játszani mester, nem flamelni, ha béna vagy.
  • Swarczi
    +1
  • JLH Fans
    Végülis tipikus, ha valakinek valami nem sikerül, (akár a játékban akár az élet más területén) akkor mindig a játék, a pálya, a hülye csapattárs, a labda, vagy a munkatárs vagy vki más a hibás:D:D:D
  • Dave8814
    1, fingom nincs mi az a shock, vagyis hogyan lehet szerezni, de a buzinak természetesen van egy 6-os shock akármilye, és 4000 emberrel támadva tönkreveri a 15 K-s seregem. Ez egy szar játék, marad a HoI, meg a többi értelmes
  • JLH Fans
    Szerintem Akvárium és Ausztria aranybányái elérhetőbbek, és sokkal értékesebbek, mint a tengerentúli területek, ráadásul Akvárium már 1402 re simán meghódítható:)
  • Razzia96
    Jó már értem :)
  • blitzkrieg1
    Eszt nem értem
    1450-ben te mit keresel Amerikán ?

Az elejetol kezdve kereskedelemre gyurtam, igy hamar meglett a 7-dik kereskedelmi szint, kikepeztem egy felfedezot, hajora pakoltam es elindultam Marokkobol (amit befoglaltam kozben) Amerika fele. Persze koloniat nem tudok epiteni, meg nem erem el, mert Marokko nem core tartomany, Dalmacia meg messze van. De a Maja birodalmat megtamadtam es be is foglaltam, aztan megyek a Zapotekoknak, majd az eszak-amerikai indianoknak. Persze hogy ezt elerjem a Balkanon a kis allamokat be kell kebelezni, hogy a torokok, csehek vagy osztrakok ne okozzanak veszelyt, amig te Marokkot, majd Amerikat lerohanod.
  • Razzia96
    168 mega az össz mentés de nekem éves autosaven van
  • Swarczi
    Amiatt biztos nem, max ha havonta van autosave, és a mentéseid már 100 mega felett vannak. Akkor tovább tart a mentés mint 1 hónap :D
    De lehet driverhiba, meg a különböző nézeteknek is más-más teljesítményigénye van(a kereskedelmi eléggé fogja a gépet)
  • Razzia96
    Nem aszt a smile-t akartam xD
  • Razzia96
    Aha köszi a segítséget ^^
    és az mondjuk lehetséges hogy nekem is azért lassú a játék ?
    mert úgy kb 6-8 mentésem lehet
  • Swarczi
    Igen, ha a verziószám megegyezik. Én is rendszeresen archiválom a mentéseket a save mappából, mert ha sok van, akkor belassul a töltőképernyő.
  • Razzia96
    Igen az a pozitív dolog az egészben ^^ de viszont ha meg hal a királya akkor meg öröklöm a területeit ugye bár :) de nekem meg egyáltalán nem kellenek inkább maradjon a szövetségesem az nekem jobb lenne :)
  • Razzia96
    Na arra döntöttem le szedem és újra rakom a játékot.
    Abba tudnál segíteni ha kimásolom a mentéseket és amit majd most fogok fel rakni abba be illesztem akkor a mentés jó lesz ?
  • Swarczi
    Jaa, akkor azt mondjad! A korábbi kommentedből azt szűrtem le hogy te vagy az alárendelt fél. Akkor meg semmiképpen ne bontsd a PU-t, mert Tver jelenleg a csicskásod
  • Razzia96
    Az lehetséges ?
    Mert végülis perszonál unióba vagyok vele.
    De viszont nem én vagyok az alárendelt az unióban
  • Swarczi
    Nem lehet hogy a pénzed többségét Tver kapja meg?