Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akkor nem azzal van a gond. kompatibilitási problémákkal nem találkoztam , simán fut 32 bites win7en.
Érdekes, hogy van Chronchiles meg Complete pack is, de a Chronchiles meg nincs kilistázva, csak ha megnyitod a Completet... <#fejvakaras>#fejvakaras>
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
7,49 €t kérnek érte ami már ~2000 HUF. Persze így is megérheti.😊
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
De itt a fórumban volt valaki aki ezen dolgozott , nem tudom , hogy állhat vele.😊
Milyen géped van? Elvileg pont a DW futhatna lassabban ha gyenge a gép , a pofásabb engine miatt.
Nézd meg a save game mappát , mekkorák a fájlok?
1. A DW-nek van e magyarosítása(vagy tudtok e valami okosságot) 😊 mert igaz nekem meg van az elsõ 2 patvh magyarul de nem hiszem hogy boldogulnék a játékkal angolul.
2. Mindig oylan lassan tölt a játék ...
Lehet nem kompatibilis a játék a w7-el ? és ezért lassú
1x fel raktam a dw-t és az viszon gyors volt már , csak nem érttetem semmit
Ez azt jelenti, hogy az EU3 az összes kieggel együtt kevesebb, mint ezer forint.
Aki még most is olcsójánoskodik, annak itt a lehetõség.
Egyébként a nyugati szláv népbe sorolás tényleg gameplay okokból történhetett (legalábbis nagyon remélem). Így jobban toleráljuk pl. a ruténeket, horvátokat, lengyeleket stb., és inheritnél is kapunk rájuk core-t, szóval szerintem ez csak a nevében gáz, a játékban inkább elõny és reálisabb is. ("Lengyel, magyar két jóbarát" 😊)
szerk.: meg is van
Címzett: pr(@)paradoxplaza.com
Tárgy: Europa Universalis 3 - Hungarian people
"Dear Paradox Interactive,
I am an admirer of your company, and mostly one of your games, Europa Universalis III. I have been playing it for over a year now, but there is something I have just noticed.
As a hungarian myself, I often play with Hungary, and to my astonishment, when I took a look on the Cultural map mode, the game told me that Hungarian people were slavic.
Well, excuse me, but this is a big mistake. Hungarian people are from the Uralic family, like Finnish, Mani, Khanty, Sami, etc. people. The genetic researches shows us, that Hungarian people are possible mixed Uralic and Turkic.
Maybe it was a decision for the sake of the better gameplay, I don't know. But if it's because you didn't know about this ethnic thing, I ask you to correct this in the next patch.
Yours faithfully,
<<<a nevem>>>"
szerk.: na, a Wiki linkeket meg lefelejtettem. Ha valaki ír, akkor ezeket is írja majd alá:
http://en.wikipedia.org/wiki/Uralic_languages
http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_people#Ethnic_affiliations_and_genetic_origins
Segítségre lenne szükségem. Én az eu3 complete-tel tolom, Magyarországgal vagyok. Hogyan lehet a technológiák fejlesztését felgyorsítani? Tudom, hogy lehet pénzt beleölni, de nincs sok aranyam, mert kevés a bevételem is.
A gép meg 18-as szintû (pl.:ausztriával) mikor én még csak 7. szintet érem el kormányzati technológiában.
A segítséget elõre is köszönöm!
a dw-ben ez már korigálva van ?? <#conf>#conf>
Les Dogues
- Az agressziót én levenném alacsonyra, így kicsit valósághûbb lesz a játék, nem fognak blobosodni, majd hirtelen szétesni az országok.
- A nehézségi beállítás tapasztalat kérdése, én easyn játszottam elõször, de a némileg gyenge AI miatt tényleg hardon vagy very hardon érdemes, ha az ember már tudja, mikor mit csinál.
- Inflációt nem szabad kikapcsolni, úgy nem kihívás. Szóval full infláció.
- Lucky nationst historicalra, így az akkoriban erõs országok tényleg erõsek maradnak (egy ideig).
- Historical leaders attól függ... Ha nagyon történelmien akarsz játszani, akkor historical (de így nem vehetsz tábornokot, admirálist stb.), egyébként normál.
- Egyéb beállítások meg normálra/alapértelmezettre.
Maga a nehézség: Hard
Agresszió: High
Infláció: From Gold
Szerencse: Random
Felfedezések terjedése /land+naval/: 25 év
Kolóniák mérete: 400
Ilyen beállításokkal nálam létrejön a Litván Birodalom (Lengyelo.-tól Oroszo.-ig), ami késõbb bedarálja a Hordát, de életévei meg vannak számlálva, mert a Ming Dinasztia ott kopogtat már az Uraltól nem messze. Velencéé Görögország, a Mamlúkoké Marokkótól a Szent-Földön át, Isztambulig minden, Vidzsajanyagar dominál Indiában, az angolok belekóstolnak Japánba, Korea megalázza Mandzsúriát, Svájcnak elege lesz a békébõl és bedarálja Milánót és Dél-Németországot, Szardínia megalázza a Pápai államot és Nápolyt, a spanyolok megunják Ibériát, ezért levágnak egy nagy szeletet a franciákból, Magyarország (vagyis én :]) 1543-ban feloszlatja a Német-Római Birodalmat, a dánok megöröklik Skandináviát, megalapítják a Skandináv Birodalmat és Frízföldtõl a Hanzán át Brandenburgig mindent bedarálnak, Riga annektálja a teutonokat, a Pápai állam miután a szárdok annektálták, egy portugál gyarmat képében létrejön Argentínában.
És még sok más érdekesség is történik, ha ezek a beállításaid C:
szerencse kikapcs
agresszió legnagyobb (úgy izgi és valóság hû)
a tobbi meg maradjon ahogy van
Les Dogues
Elsõnek foglald el Aquileia aranybányáit esetleg pár északolasz egyetemes területet, aztán használd ki a lehetõségeket a hódításra, próbáld hátbaszúrni az osztrákokat meg a törököket mikor másutt háborúznak. Inflációra vigyázz. Ha szeretnél Amerikában gyarmatosítani foglalj el marokkói tengerparti területeket ahonnan el tudod majd érni. Úgy változtasd az adminisztrációs slidereket hogy tudj nyugatosítani (azaz centralizálj és legyen nyitott a gondolkodásmód).
1. A DW-nek van e magyarosítása(vagy tudtok e valami okosságot) 😊 mert igaz nekem meg van az elsõ 2 patvh magyarul de nem hiszem hogy boldogulnék ajátékkal angolul.
2. Mindig oylan lassan tölt a játék ...
Lehet nem kompatibilis a játék a w7-el ? és ezért lassú
1x fel raktam adw-t és az viszon gyors volt már , csak nem érttetem semmit <#fejvakaras>#fejvakaras>
Elõre is kösz!
Les Dogues
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Valamint szedd le a legújabb (5.1) patchet.
Teljesen valós történelmi hûséget meg szerintem annyira ne várj a játéktól.
Próbáld ki normálon is , annyival nem hiszem , hogy nehezebb lenne vagy legalább az inflációt kapcsold vissza , inf. nélkül nincs értelme az egésznek.
Divine Wind-dal játszom, very easy-n, remélem, azért szóbaálltok velem. 😊
Csak annyi érdekességet fedeztem fel, hogy akármilyen európai országgal kezdek játékot, Európában valahogy mindig hasonló események zajlanak le: Anglia folyton a Svédekkel harcol, és egy idõ után elfoglalja Svédország déli felét, valamikor a balti államokból is szerez területeket, esetleg Norvégiából is. A másik furcsaság, hogy Kasztília nagyon hamar terjeszkedésbe kezd, elfoglalja Aragóniát, meg egy csomó területet Észak-Afrikában, elkezd gyarmatosítani, aztán egy csomó állam megtámadja, köztük Anglia és Portugália, és jól szét is verik, egy csomó területet elveszít. Szinte akárhányszor kezdek játékot, mindig ez van. Illetve még a Mamelukok csinálnak érdekes dolgokat. ugye a kezdetekkor háborúban állnak a Timuridákkal, miután azok veszítenek és felbomlanak, a Mamelukok elkezdenek terjeszkedni Grúzia felé, azt elfoglalják, majd nekimennek az Arany Hordának is, és szinte az egészet elfoglalják, és van hogy még Novgorodig is eljutnak, és lesz egy hatalmas Mameluk birodalom.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ez teljesen véletlenszerû, vagy mondjuk nehezebb fokozaton (mondjuk normál) történelmibb lenne a játék?
Vagy a játék beállításaim is hozzáadhatnak a dologhoz? : Lucky Nations historical-ra van állítva, és kikapcsoltam az inflációt. Lehet ennek valami köze hozzá?
Modozgatóknak ^^
EUIII hivatalos fórumáról, az 5.1-es patch release note-jából.