Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Azt elfogadom, hogy ma, illetve évszázadok óta többségében szlávok lakják. De hogy "mindig is", az kicsit erõs.
- Bulgária: Japánt, ahogy Finnországot és Bulgáriát is tipikusan "szovjet módszerrel" támadták meg az oroszok, hadüzenet nélkül, vagy koholt ürüggyel. Semmi etikai/jogi alapjuk nem volt rá, csak épp ott voltak a seregeik és amúgy is el volt már régen döntve, hogy ki és hogyan szállja meg, szóval színtiszta agresszió volt. (A japók esetében pl. kijelentették, hogy a "testvéri Mongóliában" "határincidens" történt, ezért segítenek nekik és megtámadják a japánokat. Ez nem is volt annyira nehéz, hiszen Mongóliában már rég ott voltak az oroszok. Csakhogy mikor odaértek a határhoz, meglepõdve tapasztalták, hogy az ottani, határmenti parancsnok "nem ismeri a valós helyzetet", ti. nem tud semmilyen japán agresszióról vagy határincidensrõl 😊) Ez az aprócska bökkenõ egyáltalán nem akadályozta õket, hogy megkezdjék a támadást.)
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Szóval Kárpátaljának a déli, alföldi részén éltek/élnek magyarok és szászok, a terület többi kétharmadán mindig is szlávok (elnevezésük változó, most ruszin, korábban rutén amit az ukránokra is használtak, de ez mellékes), ha elmész oda, sehol egy katolikus vagy református templom, a falvak neve kínnal magyarosított (mint Ökörmezõ). A magyarok között is feltûnõen sok a szláv vezetéknevû.
A bolgár téma: Japán sem harcolt az oroszok ellen mégis megtámadták õket, mert az oroszok szövetségeseivel viszont harcoltak. Bulgária hadat üzent Angliának, az USÁnak, Jugoszláviának, jogilag és erkölcsileg szerintem teljesen védhetõ hogy megszállták õket. Az oroszokon kívül más szövetséges erõ nem is volt a közelben.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
full kezdõ vagyok, és az angolokkal próbálkozok. tegnap el is kenték a számat a franciák(egyelõre csak európában). ezek szerint nem is érdemes az elején húzgálni a bajszukat? 😊
Mostanra 1540 normalizálódott a helyzet valamelyest. Csak land-ra gyúrtam, el is értem a 15-ös szintet, egész normális seregem van már, létszámra 86K. A barbárok nem jelentenek komoly akadályt, a célom svédország szétzúzása lesz, melyben remélem a küldik is fontos segítséget nyújtanak. 😊
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Francért nem lehet linkelni...
Az akvilíliai punciság is velem keménykedik. Hát majd kap egy hatalmas magyar dákót a seggébe is. <#eplus2>#eplus2>
Osztrákok jertek tik is. <#vigyor1>#vigyor1> Van pár meglepi a számotokra is. Meztelen magyar fanatikusok akik megrohannak titeket és le lesztek kaszabolva. <#mf1>#mf1>
Itt egy kép a hadi helyzetrõl madártávlatról.
Kicsit közelebbrõl, hogy lássátok a létszámot az én csapataim és az osztrák metélt faszú egyének menetelése közben.

Erre elértem az infamy limitet. <#wilting>#wilting>
Az osztrákok meg a csehek nekem akarnak jönni. De nem érdekel mennyi nem magyar vérét kell kiontanom. <#gonosz2>#gonosz2>
Mindjárt mutatok képet.
Ráadásul már nem Csehország hanem (pont a mentésem elõtt történt a váltás) Palantine a birodalom császára, tõle talán már nem kell annyira tartanom.
Én azért Aquiela után ha összejön, benézek szerintem picikét Ausztriába is Itália elõtt, annál is inkább, mert némi presztizst és egyik tartományéra coret kapok ha hadüzit nyomok neki.
Ami az olasz dolgot illeti: Milánó egyelõre szövetséges, szóval majd Ausztriánál kiderül, mi lesz.
Ha nem hagy cserben, akkor vele, ha cserbenhagy, akkor majd ellene😊
Szerintem Akvárium meg a military drill birtokában lesz akkora haderõm, hogy ne kelljen félnem a milánói fõseregtõl.
Egyetlen kétség maradt bennem, hogy ezzel így elveszteném azt, amiben viszont mákom volt, 2* gift to the statet kaptam, szóval 0 infláció van, és 500 feletti pénzem 0 helyett😊
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Szóval az elsõ vh-s békerendezés során igenis perifériának számított, olyan értelemben nem volt preiféria csak, hogy az oroszoknak sosem hagyták, hogy rátegyék a kezük a tengerszorosokra.
De igazából a dolog teljesen mind1, mert az nyilvánvaló, hogy ettõl még a mi ellenállásunknak is lett volna realitása.
Egy a baj a nagy infamy-vel, csökkenti a compete chancet. Pedig kereskedõ birodalomnak rendezkedtem be eddig. Még CoT-t se nyitottam nem core tartományban, illetve kivártam az 50 évet, amíg core lett valami. Mindegy, ha kiszorulok a külföldi CoT-okból, akkor majd lenyúlom õket erõvel. :-)
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Most ilyenkor szerinted vissza kellene töltenem?😊😊
Valszeg ez a leghatékonyabb kezdés, de most már mind1, megpróbálom ezt a lengyel vonalat szerintem, azért 2,5 óram kb bennevan már.
Hát Akvielát kis szerencsével a csehek legyûrése nélkül is el lehet foglalni szerintem, az más kérdés, hogy nekem az nem volt😊
Illetve valószinû, hogyha azt csinálnám, amit írtál, akkor az jó eséllyel még könyebben is menne, mint ahogy leírtad, mert van 1 vki aki szinte sosem hagy cserben, mégpedig a bajorok.
De nálam pl most (kár hogy akkor már lemondtam a projektrõl) a csehek háborúba keveredtek Burgundiával , azt is ki lehetett volna ugye használni, ha nem vagyok én is épp háborúban.
Törökország meg az elsõ világháború témához még annyit:
"A sikeres ellenállás példájára sokan felhozták a törököket, én is részben velük akartam példálozni, de a történet azért nem ilyen egyszerû, mert míg az antant a perifériát leszarta, nálunk biztosan közbeavatkoztak volna a franciák, ha átlépjük a belgrádi konvencióban megszabott vonalat." - írtad.
Törökország soha nem volt periféria. A Boszporusz és a Dardanellák miatt...
Ami meg az elõzõt illeti: leírtam világosan, hogy értem, és miért ne mûködne ugyanúgy szerencsés kezdés esetén nálam is, egyszerûen csak nem a csehekkel akarom kezdeni, az Akvárium projekt meg nem jött össze.
Amúgy a csehek engem nem nagyon tudnak érdekelni, igazából Akváriumra pályázom, az meg összejöhetett volna úgyis (ha visszatöltöm lehet összejön de nem szretek visszatöltögetni ha nem nagyon muszáj) ahogy próbáltam, hogy hadat üzenek az egyik csicska szövetségesének, és hadbalép az oldalán.
Szóval szerintem megpróbálom így elsõre a lengyel vonalat, majd kiderül mi lesz belõle.
Egyébként azt a képet amit ott látsz, csak faszvillogtatásként raktam be ide, nyilván a következõ tíz évben halál lett volna a játék. Ehelyett hagytam az annektálást és inkább vazallussá tettem, visszaadtam neki pár birtokot, Akvíleát pedig kiléptettem a birodalomból, mielõtt Ausztria bemérgesedik. Eredmény: BB pont közelít a 0-hoz, a stability pedig hamar visszamegy a helyére egy ilyen kis országban, fõleg ha szorgalmasan ápoljuk a Cultural traditiont, így megvéve a legjobb advisorokat. A következõ lépés innentõl már Velence, vagy Ukrajna felszabadítása.
Az osztrákok pedig imádják azt csinálni, hogy egyszercsak kitalálják, hogy kell nekik márpedig a magyar trón, és claim throne, majd DOW-t játszanak veled, gondolom a cseh háború közben ha megjátsszák ezt,akkor ezesetben pl nálad is rövid úton game over lett volna az eredmény😊
Márpedig nálam vannak, és ha valaki egymaga elbír mondjuk Cseh+Lengyelországgal vagy Csehország+Ausztriával egyszerre, akkor megeszem a kalapom😊
Harmadrészt mint mondtam, (nem tudom azóta folytattad-e az állást) -3 as stabilizáció+ horribilis BB pontok és inflációért cserében nem is vagyok benne biztos, hogy megéri hosszútávon😊
Churcill nem véletlen tervezett szinte végig partraszállást a Balkánon, mikor Roosevelt ellenkezése miatt a terv végleg megbukott, találkozott 1944 októberében külön Sztálinnal, ahol megegyeztek a késõbbi befolyási övezetekrõl.
Igy sikerült az angoloknak pl megmenteni Görögországot és Finnországot, ill kiharcolni Jugiszláviában is egy bizonyos befolyást, és még Mo. on is egy minimálisat.Cserébe Bulgáiát, Lengyelországot és Csehszlovákiát teljesen feladták.
Merthogy Finnországot se szabad elfelejteni szerintem, ugyanis õl Bulgária ellentéte voltak ilyen szempontból.
Már 1939-40 ben harcoltak az oroszok ellen, majd 1941 június 22 én õk is egybõl hadat üzentek, ráadásul az oroszok szinte teljesen megszállták õket, és mégis, se területet nem vesztettek +ban a 40 ben elvesztetten túl, se megszállás alatt nem maradtak, és még a rájuk kiszabott jóvátétel is viszonylag minimális volt ( pl a ránk kirótt horribilis 300 millió dollárhoz képest)
Ez nekem mindig be válik, majd küldök egy képet róla
bár én ugy tudom, hogy harc nélkül is örökölhetsz, ha benyujtod igényed a trónra.
Egyrészt ígértek fût-fát minden államnak az antanthatalmak, aztán errõl késõbb valahogy elfeledkeztek, lásd pl az olaszokat, akiknek egész Dalmáciát meg még sokminden egyebet, aztán meg....
De ami ennél sokkal fontosabb: Románia 1918 márcusában különbékét kötött (vagyis kapitulált) , aláírta a bukaresti békét, ezzel érvényét vesztette a korábban megkötött titkos paktum.
A sikeres ellenállás példájára sokan felhozták a törököket, én is részben velük akartam példálozni, de a történet azért nem ilyen egyszerû, mert míg az antant a perifériát leszarta, nálunk biztosan közbeavatkoztak volna a franciák, ha átlépjük a belgrádi konvencióban megszabott vonalat.
DE: ha NAGYON nem muszáj, nem akartak beavatkozni, (a Tanácsköztársaság alatt sem tették pedig nyakonvágtuk a szlovávokat)mivel a délen levõ haderejük jórészét (egy részét Ogyessza ellen aztán be is vetették)tartogatták a szovjetek elleni intervencióra.
Tehát: a a Bácska, a Bánát, és Dél-Erdély elveszettnek volt tekinthetõ elsõ pillanattól kezdve, viszont Erdély fele, a Partium,a Felvidék, és Kárpátalja és Burgenland jórésze valószinûleg menthetõ lett volna, erre az esély egészen 1919 márciusig megvolt, addigra a zéró ellenállás miatt elfoglaltál a kijelölt határokata szerb-román-szlovák csapatok, és a konferencia is döntött a trianoni határokról.
Az oldalon írt stratégia meg szerintem hülyeség,egyrészt nem kalkulálja bele a szövetségeseket (amik mint írtam ha Ausztria vagy Csehország ellen mész téged mindig cserbenhagynak neki meg mindig segítenek) másrészt pedig (lehet a hard fokozat miatt, lehet azért mert pechem van) nálam nem ilyen csonthülyén játszik a gép, ahogy írják.
De mind1 is igazából, ha úgy játszana, akkor sem lehetne 15 ezerrel 45-50 ezret megverni😊
Meg tényleg, nem nagyon szeretnék 110 es infamyt az elején, mire megyek aztán késõbb a jó indulással? Semmire....