11580
Europa Universalis III
  • mickeydown
    Hali
    Látom itt jó sokan szeretik a az EU3-at nagyon helyes. Sokat játszottam a játékkal és most végre megvettem az EU3 complete-t 990 Ft-ért :O. Szokott valaki közületek játszani interneten ?
  • JLH Fans
    Sorry, az előzőm természetesen erre akart menni:)
  • JLH Fans
    Gratula, ahogy látom ebből new game lesz:)
    Milyen évet írtok épp?
    Próbáld meg sztem Mo al, ha very hardon tolod, picit talán nehezebb lesz, ugyan a birodalmat hamar fel tudod oszlatni viszonylag, de mivel 0 hajód van, és csomó ideig nem is tudsz nagy flottát csinálni, ezért Kasztillia meg Franciaország erős lesz eléggé, mire odaérnél.
  • Iblisz
    Sziasztok!

2. kérdés:

a.) amikor elindítjátoka játékot, be lehet állítnai különféle dolgokat, mint pl: nehézség (átlagos-nehéz-nagyon nehéz) és MI agresszivitása (alacsony-nehéz-magas) : mi a 2nél a különbség?

b.) kereskedelmi központok hogyan működnek? én létre tudok hozni, de alig van forgalma.. mit csináljak a kereksedőimmel? jók e a kereskedelmi megállapodások, szövetségek ..ugyértve hoz e vmi hazsnot pénzben, presztizsben...

köszi
  • Razzia96
    lehet rosszat töltöttél le
    Ha Bithorlon van accod akkor ott fent van In ig és tuti működik
    magyarítással stb ..
  • Nozz
    sziasztok!

valoszinuleg egy mar 1000x felvetett problemat hozok fel, bocsi ha valaki zavarok vele de nem lelem a megoldast :)
    szoval
    eddig a sima eu3-mal jatszottam, nagyon tetszett! sajnos eleg regen telepitettem ezert nem emlekszek akkor kellett-e valami trukkozni az elinditassal, es ellenorzes nelkul toroltem
    most felraktam vegre az eu3 chronicles-t, es sehogyan sem akar elindulni!
    win 7 64 bites, dx 11! wide screen (laptop)
    az elozo normalisan futott, ennel bejon a toltokepernyo, ahol sorolja miket tolt eppen, majd mielott a menube ernenk kidob azzal, hogy az exe leallt...
    futattam mar win xp kompatibilitassal, es adminkent is!
    valami tanacs? :(
    koszi szepen ha valaszoltok
    alig varom h ujra csinalhassak egy kampanyt hazankkal :)
    KOSZI! :)
  • nik1995
    tttttom milyen moddal játszol? vagy ez a saját készítésü térképed?
  • Razzia96
    Én játszanák veletek de én In el játszok :/
  • Oltred
    Hát ez megegyezés alapja, amit skype-on döntünk el,meddig játszunk. :) Persze ezt úgy kell elképzelni, hogy egy este alatt nem játszunk le egy teljes játékot,elhúzódhat egy darabig. Ezt majd mindig megdumáljuk mikor folytatjuk, stb. :)

Oltred
  • Razzia96
    Jaja ebből nagyon Milánó szagot érzek :)
  • nik1995
    Hát én szerintem a törökkel a legélvezetesebb de nagyon izgalmas a nemzet államok létrehozása én pl Milánóval és Nápolyal is létrehoztam Itáliát és most próbálom Brandenburgal létrehozni Német országot a 3. ajánlásom pedig dánia a 2 P.u. miatt nagyon érdekes!
  • tttttom
    Hogy indítás előtt kitörlitek a cache mappát oszt utána indítsátok csak el a játékot a moddal...
  • tttttom
    Ohhh...Basszus. :S

Elfelejtkeztem a megoldásról. A steppe wolf modot úgy kell elindítani, hogy előbb kitörlitek a játék mappán belül a cache nevű mappát a tartalmával együtt a map nevű mappán belül.

Bocs, de elfelejtettem ezt már egy ideje mióta a mód megvan. :S
  • Razzia96
    Én meg nem tudom mivel játszak :/
    Mivel a magyar mentésem el sz@rodott ezért azt nem tudom folytatni ...
    de újra kezdeni sincs erőm ...
    Nem tudtok valami olyan nemzetet amivel élvezetes játszani ?
  • Razzia96
    Nem tudom hogy lehet bírni ezt a játékot
    én már ezt a játékot akkor meg untam volna amikor nem lett volna ellenfelem ..:)
  • pocoksari
    na, kaptok még 1 képet, elvileg utolsót:

elmesélem még a cseh hadjáratom dicső történetét...ugye, mint a szerencse egyetlen gyermeke, amikor megindultam bohémia ellen azok a derék csehek éppen északon harcoltak, ezért a 600k fős hadseregem 47%-ig jutott úgy, hogy 1db(!) 30k fős sereggel találkoztam csak...amire odaért már ment is béke...hoztam 8 tartományt (ebből 6-t tőle) 0 infamyért, de a békeelküldése előtt ausztriának is hadat üzentem, tőle 2 tartományt hoztam (0 és 4 infamyért)

II. felvonás: a béke után átjárást kértem és kaptam is, mivel még mindig északon háborúzott a 600k katonát felpakoltam a fővárosáig és hadat üzentem reconquestel milánónak, nem jött neki segíteni, így kapott egy reconquestet genova is, na erre már bohémia is jött és burgundy is, meg 10 kisebb, meg persze india és machu is hadat üzent...bohémival elengedtettem 7 tartományt 4 országgal, milánó és genova annex, savoya volt a leader így ott white peace, keleten meg pénzt és core lemondást kértem...ezzel vége lett a 2. felvonásnak

most igazából az a kérdésem, hogy kérjek megint átjárást? mert szerencsétlen még adna is...gyarmatokon is el tudok szórakozni, de tök értelmetlen...ráadásul maximum fölé ütöttem a war exhaustiont, szóval 30-50 lázadás van évente, ami baromira unalmas dolog, mert elfoglalni semmit sem tudnak,a manpowert sem bántják, mert 50k jön havonta...ráadásul fogy az infamy, így megint támadnom kellene, de akkor megint maxon lesz a war ex., na, unom már...
  • nik1995
    akkor velem is számolhattok:) és amúgy mennyi ideig tart ?
  • Oltred
    Nincs mit. :) Mi a DW 5.0-val és annak is a launcher elindítása után a patch letültése, telepítése után 5.1 lesz és valami 4 betű amit most fejből nem tudok megmondani. :)
    Mi úgy játszunk, hogy közbe skype-on beszélgetünk, így ha lehet akkor legyen skype-od és mikrofonod. :)

Oltred
  • Razzia96
    És milyen verzióval toljátok ?
  • Oltred
    Hello!

A multi kezelése egyszerű: valaki lesz a szerver, az ad egy ip címet amit a join-olás után beírsz és csatlakozol,választat országot és már megy is a multi amit a a szerver játékos elindítja. Persze értelemszerűen a játék verziószámának és mellette annak a bugyuta betűknek pl.: JKLM meg kell hogy egyezze mindenkinek meg persze a játéknak is. DW nem megy pl In-nel ez tapasztalat. Aúgy én két hét múlva tervezek hétvégére játékot, eddig vagyunk hárman meg még aki jön, ha akarsz itt én írni fogok de eredetileg lesz multi játék. :)

Oltred
  • Razzia96
    Köszi szépen Oltred a sok tanácsot
    már meg oldottam a problémát legalábbis azt hogy újra raktam a játékot ^^ még azt nem tudom hogy menni is fog a mentésem
  • Oltred
    Is és nem árt ha a játékot is frissíted ha persze normálisan fent van a gépeden. :)
    Eredetileg ha nem nyúltál bele a gépbe a feltelepítése után akkor van egy ilyen rendszer viszaállítás pont a start menüben amit a gép bizonyos nem tudom mennyi időnként megcsinál.Ilyenkor ment minden adatot külön a gépedre és ez persze helyet foglal a gépeden. Talán ezzel helyre lehet hozni. Vagy azt tudom még javasolni, hogy a gép beindításánál hívd be a bútmenüt hogy milyen módon induljon el a gép (normál indítás, csökkentett mód, stb) és ott a legutolsó helyes konfigrációs beállításokat válaszd. Ha ez se segít hát akkor... rakd újra a gépet. :P

Oltred
  • nik1995
    Még mindig nem próbáltam ki a multi playert valaki el tudná magyarázni hogy működik és ha valakinek (kiknek) van kedve eggyet játszani én benne vagyok
  • Razzia96
    Ám Oltred , a windows frissítésére gondolsz ?
    Vagy csak a játékra ?
    Ám az tudja valaki hogy hogyan tudnám vissza álítani a gépemet mondjuk , hogy pár órával vissza állítsa a rendszert ?
  • Oltred
    Nem hülyeség amit mondasz, sokaktól hallottam már, bár én nem szoktam ezen téren problémát észlelni. :)
  • Razzia96
    Nem az In el jásztok ^^
    Ki szoktam törölni a mentéseket nálam úgy kb 5-6 mentés van általában (max)
    Akkor lehet hogy csak új játékot kellet volna kezdenem :( de az meg oylan jó kis játék volt , nem akarok 1 et újra kezdeni xD

egyépbként a gép szerint még fent van a játék szóval ... :D jogosan írok ide
  • pocoksari
    most lehet hülyeséget mondok, de én ki szoktam törölni a mentéseket, az utolsó 10-20-t hagyom csak meg, mert amikor mentegetsz vagy éppen betöltesz,akkor nálam nagyon megterheli a gépet és attól is kifagy néha...
  • Oltred
    Erre nekem még annyi ötletem van, hogy frissítsd le a rendszered mert lehet hogy az a baja. Amúgy gondolom a DW-vel játszol, azt is megtehetnéd. hogy nem törlöd a vezérlő púltból hanem a telepítőddel csak javítod a telepítést, bár hogy kirörölted a mappákat nem biztos hogy menni fog.
  • pocoksari
    nem illik ám úgy ideirogatni, hogy a topic címében szereplő játék nincs is meg a gépeden :P

nálam is csinált már olyat a gép, hogy kifagyott egy adott dátumnál...abbahagytam azt a játékomat :)
  • Razzia96
    Igen persze
    Aztán meg ki töröltem az egész mappát, és utána próbáltam meg de úgyis
  • Oltred
    Vezérlő púltun keresztül próbáltad letörölni?
  • Razzia96
    The InstalleShield Engine (iKernek.exe) could not be launched
    Ez az objektumfelület nem támogatott

amikor uninstalálni akarom a játékot ezt írja ki
    de fogalmam sincs mi a fene ez :D
    Valami ötlet ?
  • Oltred
    Nincs mit :)
  • Razzia96
    köszi most azon vagyok hogy újra rakja a játékot
    hát igen észre vettem ezeket a dolgokat :)
    nekem inkább az viseli meg a gépem amikor mondjuk elég nagy az ország és mondjuk szövit kötök a franciákkal vagy az oroszokkal és akkor elég durván laggol :D
  • Oltred
    Valószínűleg nincs jól feltelepítve, egy újra telepítés megoldhatja a problémát, vagy nincs meg a gépkövetelményed. :) Bár kell is hozzá mert ahogy halad a játék úgy növekszik minden értem ez alatt a seregeket, nagyobb, felfedezettebb lesz a térkép, stb és ehhez azért nem árt gép. :)

Oltred
  • Razzia96
    Lenne 1 kérdésem ....
    Mindig 1 bizonyos időben le fagy a játék .... akár hányszor újra töltöm mindig le fagy ... ötlet ?
  • pocoksari
    1650.01.01, elveszítettem a holy wart...1651 novemberrel lesz meg a coreom rómára, így megalapítom itáliát,tehát 1652.01.01-el támadok
    a cseheknek már csak 2 döntés kell, de jelenleg 0-án van az imp au.

jelenleg van 364k katonájuk, nekem 647k, de a limitem 1015k! (és még erre +25%-ot is rárakhatnék)...szóval most két évig seregképzés kb. a határ mellett mindenhol...land tech ugyanannyi...reconquestel megyek (4 tartományukra van) és visszavonatom a birodalmi döntést...persze ha nyerek :S

különben 520 körül van már a tartományaim száma...95%-a katolikus, de 3 kardinálisom van...ezt magyarázza meg valaki...
  • pocoksari
    landben 1-el vezetek...a többiben ő jobb, de azt meg pont lesz@rom :)
    befejeztem a timuridák felszámolását...most 3,6 colonist jön és tolom a gyarmatosítást orrvérzésig...közben minget és machut csapkodom, a köv körben meglesz a szárazföldi út boszniától indokínáig :)

én ezt a vazallus/reconquestet nem használom, soha nem is próbáltam mondjuk

arra gondoltam, hogy lecserélem a +50% manpowert a national trade policy-ra vagy mi a neve...lassan 500k a manpower és 18k körül jön havonta, ennyi nem fogy el sohasem, főleg, hogy dinamikusan nő, a másik ideával meg több pénzem lenne és lenne új döntésem is

egy dolgot felejtettem el, mivel high az agresszió, ezért ha beáll a csehekkel a hadiállapot rámmoccannak jópáran, szóval le kell mindenkit szerelnem gyorsan, mert 10 frontra nem tudok figyelni...nagyon optimista becslés, de 1651-re (most 1630-ban járok) lesz a túltöltéssel 800k katonám és itália megalapításával bejönnek a coreok, akkor kasztíliát szövivé teszem és indulhat a világháború
  • JLH Fans
    "DW-ben is működik az "ideiglenes vazallus" trükk"

Na ez hihetetlen, nem gondoltam volna, hogy pont a játék szerintem messze legnagyobb hibáját nem javítják ki még ott sem:):(

Pedig az ember ha világhóditásra megy, akkor sajnos könnyen elcsábul.
  • pecaboy
    Jaja :)

Holy War DW-ben is csak 1650-ig van, asszem 1 infamy per terület, 1650-ig ezzel hódítgattam főként, utána pedig váltottam államformát és imperialism cb-vel (50% infamy) ütöttem tovább :)

DW-ben is működik az "ideiglenes vazallus" trükk. Következő játékomban én sem fogom használni :P