11580
Europa Universalis III
-
#4180 Nem egészen...
Merkantilizmusnál a saját CoT-jaidba mennek nagyobb eséllyel, míg a szabadkereskedelmnél a külföldiekbe. -
kissssss #4179 csuszkáknál a merkantilizmus válaszd ha azt akarod hogy nagy eséllyel induljanak a kereskedőid cot-ba. szárazföldi vs tengeri nos attól függ hogy épp milyen országgal mész. -
OMfan #4178 Ma úgy döntöttem Lengyelországgal a cseheket betámadom és most jöttem rá hogy valami itt nincs rendjén. Rengeteg a lázadás szinte minden évben van és egyszerre több is, és a probléma az ,hogy nem csak az új területeimen hanem az "ős-provinciákon" is.Valamint az infláció hatalmas méretűre nőtt. Már alig tudok a csúszkán állítani úgy hogy pénz is jusson 1-1 dolog fejlesztésére, általában megpróbáltam úgy állítani eddig ,hogy fél dukát nyereségem legyen havonta most örülök ha nullán vagyok :( a kormányzásos csúszkánál pedig mit a legcélszerűbb és merre tolni? Idáig nyomtam egyet a szabadkereskedelemre(merkantilizmus v szabadk) és a szárazdföldire(szárazdöldi v tengeri)
-
hollófernyiges #4177 Marokkó jó választás, bár arra készülj fel, hogy a spanyolok/portugálok állandóan piszkálni fognak, mert nekik nemzeti cél Ceuta/Tanger elfoglalása. Alternatíva lehetnek még a mamelukok ha átírod szultanátusra az államformát, vagy akármelyik állam ahol nem sheikdom (=tribal despotism) az állam formája. Vagy 1-2 évet előrepörgetheted a kezdeti időt, amikor felbomlik a timurida birodalom, akkor már az oszmánok sem háborúznak velük és van Perzsia is. -
Tiramon #4176 Nah, de ha iszlám birodalmat akarsz építeni, mért zárod ki a törököket, akik megtették?:))) Ha Marokkobol épited, előbb-utobb ugyanannyi ellenséged lesz, mint a törököknek:)))
Szal, nem véletlenül történt minden ugy, ahogy történt:)
Ha szigetet szeretnél, vedd Angliát:) -
Tiramon #4175 Uraim. A játék neve Europa Universalis:) Ebbe nehezen fér bele, hogy mondjuk az inkák ostromolják Lisszabont:)) Még egy kínai-azték háború sem igazán:) Én úgy szeretem jáccani, hogy a történelem mellett haladok...és azon módosítgatok, ahogy erőmböl telik...de azért szeretek ráismerni 100 év mulva is a históriai térképre:)
Mivel az "europa universalis" névjegye az egyház mellett a "francia nemesség", ezért írtam alább, amit írtamm...:)
De ha valaki nagyon vad dolgokat akar véghezvinni, az actiontrip.com-on megtalálja az összes cheat-et a vadságához:)))) -
OMfan #4174 Ismét a segítségeteket szeretném kérni. Lengyelországgal meguntam a játékot,bár még lehetne a birodalmon csiszolni de most párhuzamosan egy másik játék elkezdésén gondolkozok. Valami arab országgal szeretnék menni de a törökök kizárva ugyanis túl nagy a birodalom és túl sok ellenége van és sok fronton áll háborúban. Marokkót szemeltem ki..Ez jó választás vagy van valami jobb arab ország amivel viszonylag könnyen lehet birodalmat építeni?? -
#4173 már késő, kasztília szinte az egész területét odaadta, megrohamoztam 20ezer lovassal, 80ezer gyalogossal meg 24ezer ágyúval.
itáliába is belekontárkodtam, svájctól is megkaparintottam egy területet, illetve a magyaroktól elloptam a tengerpartot. viszont ők meg elkezdtek hanyatlani, három ország esett nekik. -
kissssss #4172 házasság útján be olvasztani az országot sem olyan nagy kihívás csak kell 190 jó viszony meg 25 50 év :-D -
OMfan #4171 Köszönöm a választ. Ja és ha már így szóba jött hol tudom megnézni a rosszfiú pontjaimat?? -
#4170 akkor csak folytatom a portugál játékomat. 1439-re a világ elsőszámú gyarmatbirodalmává váltam (vagymiévé), most pedig felkészülök kasztília katonai erővel való elpusztítására. (meg az egész ibér-félszigetet és az olasz csizmát is "elpusztítom". :P -
kissssss #4169 szerintem meg kezdj új játékot. (komolyan)
jó formán az amerikai kontinensen lévő államok csak 2 dologra jók 1.gyorsan nagy népességű területekhez jutni.
2.hogy aztán később legyen mivel szarakodni is (lázadások le verése a lakosság hittérítőkel való zargatása és természetesen a badboy-al való bíbelődés is ide tartozik.
ha már minden áron Európába akarsz menni valamelyik távoli országgal akkor ajánlom figyelmedbe a japánokat. -
#4168 és nem lehet valahogy meghekkelni?? :O átakarok menni európába. xD xD -
kissssss #4167 inkákkal az észak amerikai indiánokkal és egyes afrikai bennszülött törzsekkel(országokkal) nem lehet hajót építeni.
legalábbis én így emlékszem rá. -
#4166 Udv.
- huberes (vazallus) azert jo, mert szovetsegesed a haboruban es 50% a nemzeti bevetelebol a tied.
- ezt a var/erod dolgot nem teljesen ertem, minden provincianak vannak erodei (v. ahol nincs lehet ugye epiteni...) kulonbozo szintjei vannak, tehat az egyes szintu erodhoz 1000 katona tartozik. Ahogy fejlodik a technologia, lehet tovabbepiteni 2-esse, 3-assa stb.
- papok/hitteritok kepzeset fokent a "csuszkak befolyasoljak" (10 evente lehet allitgatni kb) most mondok egy pl-t ha max. innovaciora van allitva, nem kepzodik egy darab se. Valamint hatassal vannak ra eventek, decisionok/nemzeti ideak, stb. -
OMfan #4165 Üdv mindenkinek!
Pár napja nyomom ezt a jó kis játékot de felmerült bennem pár kérdés(bocs ha láma kérdések):
-először is mire jó a hűbériség? A lengyelekkel nyomom bedaráltam Pommerániát, de a saxony nemzet(Pomm. szövetségese) még mindig pattogott erre a litvánok az osztrákok és ugye én szépen levertük Saxony-t én csak a fővárosukat foglaltam el és bekebeleztem őket, de utána rájöttem, hogy messze van a provincia és el akartam adni de senkinek se kellett.. utána láttam azt az opciót, h vazallussá tesz és rámentem így most ismét létezik a nemzet, de a hűbéresem. Ez most nekem miben lesz jó?
-Valamint láttam a cseheknél h a provincián nem csak vár hanem erőd is van és oda van írva, hogy Pl: erőd 1-es szint. Ilyen erődhöz milyen feltétel kell?
-a papok képzése pedig évenként -0.40 és így nem tudom őket elküldeni azokra a provinciákra, ahol ortodox a vallás és ezek néha-néha fellázadnak...Szval mit kell fejlesztenem h több hittérítőm legyen?
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van bármi más ötletetek Lengyelországhoz nyugodtan írjátok le teljesen kezdő vagyok
Előre is köszönöm!
-
#4164 inkákkal vagyok, hogy tudok portokat csinálni? hajókat akarok gyártani, techem engedné is, de nincsen portom, ahol tudnék. miért van ez?
1406-ban vagyok. -
Tiramon #4163 persze nélkül:) -
Tiramon #4162 Nouvelle Hongrie:) Csinálok persze ilyen tartományt:))) Persze...Verne Gyulán nőttem fel.)))
-
Tiramon #4161 Persze lehetnek másodlagos céljaim...példul Magyarország függetlensége:) Az uj világ normális felosztása...
Lengyelország függetlensége...Ming Birodalom visszafogása...sok minden:)
Ehhez az kell...hogy Franciahon kicsit erősebb legyen, mint volt anno...csak kicsit...beérem "lowland"-el és a lombardokkal.)))
(Amugy a magyar kampányt sose bírtam lelkileg...me annyira nem érdekeltek az olyanok, hogy Moldova, meg izék...nem volt érdekes nép körülöttem:))) -
Tiramon #4160 Hát, Uraim...én több országgal próbálkoztam már...anno az EU I-et 2005 dec-ota nyomtam vagy másfél évig:) De a legnagyobb élményt mégiscsak Franciahon nyujtja:) Franciaországot még sose játszottam végig...pláne nem az IN és NA kiegekkel...de most ujra kezdem:) Célom nem a világuralom, hanem, amit Lajosék szerettek volna...primus inter pares...első az egyenlők közt:) Szeretnék külpolitikailag felnevelni 10-15 erős európai monarchiát és egyensulyban tartani őket. Belpolitikailag pedig mindenképp elkerülni a forradalmat...:) -
hollófernyiges #4159 "Azorest minél elöbb kolonizálni."
Alternatíva lehet, hogy a norvégoknak többnyire nincs pénzük az izlandi kolónia fenntartására és kiszürkül a sziget. Csak figyelni kell, mert az angolok gyorsan küldik rá a colonistot. -
#4158 Akkor nevezzuk magyartalannak ha az jobban tetszik... -
kissssss #4157 hát tényleg nem lett a legjobb de azért annyira tre-nek nem nevezném -.-' -
#4156 Meg anno az alapjatekot... Annyira tre lett hogy ment vissza az angol... :) -
Mikike94 #4155 Hello. Senki sem próbálkozott magyarosítani a játékot? -
szabo77 #4154 A felfedezéshez kell: 7-es trade tech, quest for the new world. ha ez megvan, akkor conquistador, és explorer. Maximum, még a tengerészetet fejleszteni. Azorest minél elöbb kolonizálni. A legitimitás növeléséhez kell: grand marshall, ás royal marriage minél több. -
kissssss #4153 ma egyszer újra raktam az egészet de semmi változás. -
#4152 mekkora tech kell hozzá?
én portugálokkal vagyok, semmi cheat meg minden, 1428-ban.
elfoglaltam Navarrát, Aragóntól néhány területet, meg kasztíliától is, afrikában Marokkóból, Algériából és Tunéziából óriási területeket szaggattam ki, illetve Afrika belseje felé is terjeszkedtem. Pisát ill. alatta délre lévő városállamot. Kolonizáltam Madeirát(?) is.
Perszonálunióm van az Aragónokkal, meg két nemtudom mien néppel ott Afrika belsejében. Számos royal marriagem is van.
Legitimacyt hogy tudom növelni? -
#4151 Nem tudom, probald ujratelepiteni a jatekot. A paradox forumon senki nem jelzett ilyen hibat. -
szabo77 #4150 igazad van. 3 db 5-ös diplomatám van. lassan, de biztosan csökken az infamym. -
szabo77 #4149 nekem igen. igaz very easyn játszom kasztiliával ( most már spanyolként). 1490 körül sikerült. -
kissssss #4148 köszi kipróbáltam de nincs változás :-/ na mindegy -
#4147 nem tudjátok véletlen, hogy van-e save game editor az EU3-hoz? vagyhogy hogy tudnám visszaírni az infamyt 0-ra?
volt már, akinek 1399-től kezdve sikerült 1550-es évek előtt kolonizálni az újvilágban? -
#4146 Probald ki ezt: link (HDM 2.3 for HttT). Az "alap" HttT terkepevel buheral, hatha segit. -
tttttom #4145 Mondjuk én very easyn játszom. :D (Nem merem megkockáztatni magamnak az idegbajt a nehezebb fokozaton való játszással, mert akkor a gép sem járna jól...:D)
Az én imfanym még mindig 147.3-on mozog pedig már lassan 20 éve nincs nálam háború... -
hollófernyiges #4144 Ha 40-50 infamyt kapartál össze Ausztriában, akkor legalább 10 ottani provinciád lehet. Nem tudsz felszabadítani párat önálló államként? az is csökkenti a badboyt. Ha HttT-d van, told fel a nemzeti kultúrát 90 fölé és csinálj három 5-6 csillagos diplomatát, azok gyorsan csökkentik az infamyt.
Végszükség esetén én odaajándékoznám az osztrákoknak a provinciáikat és átírnám a mentett állásban háború előttire a badboyt :) -
szabo77 #4143 igazad van. A kolonizálásra hajtok rá, és az infamy csökkentésére. van időm még a franciákat verni. -
kissssss #4142 4.1b patch, map/cache torlese a mod inditasa elott? aha -
#4141 Tenyleg? :) Fogalmam sincs. "Eloiras" szerint telepitetted? (4.1b patch, map/cache torlese a mod inditasa elott?)